Ik las je naam als 'snot' maar dat kwam een beetje door het onderwerp.quote:Op maandag 28 november 2022 18:39 schreef sirdanilot het volgende:
Mijn vader kookte vroeger thuis want mijn moeder had een beperking waardoor koken lastiger was. Nou ja daar moet je in Zeeland al niet mee aankomen want al die lompe boeren vonden het een schande dat de vrouw niet kookte maar goed dat terzijde
Die komt van de boerderij dus hij kende alleen maar Hollandse pot. Sommige dingen die die maakte waren wel echt heel erg ouderwets uit de jaren 60 of zo.
Een daarvan was ofwel andijvie ofwel prei, die ging hij dan koken en dan deed hij er maizena of allesbinder bij en dan had je een soort smurrie met groente erin. Nou ja ik vond het niet per se vies of zo maar ik denk dat dat komt doordat ik dat van kinds af aan al at. Als je dat aan Gordon Ramsey zou geven zou hij je de huid volschelden en terecht denk ik.
Dit uiteraard gewoon met gekookte aardappelen en een stukje vlees misschien een karbonaadje of zo iets goedkoops.
Hij zei ook dat ze dit vroeger ook deden met komkommer, gestoofde komkommer was dat dan, maar hij maakte dat niet voor ons want hij vond het zelf niet lekker. Lijkt me inderdaad erg goorEet er nog iemand gestoofde komkommer of is dat inmiddels uitgestorven?
Ik vroeg me af wie kent dat nog meer? Aten jullie dat vroeger ook? Zijn er nog mensen die dit eten of is het inmiddels uitgestorven?
De OP gaat volgens mij nadrukkelijk niet over een sausje op het eind, maar over een soort papje waarin de groente ook wordt gegaard. Waarbij de groente ook per definitie snot wordt.quote:Op maandag 28 november 2022 18:49 schreef Farenji het volgende:
Soms kan het wel lekker zijn maar niet met andijvie. Bijv paksoi kort roerbakken in wat knoflook en gember en dan aan het eind een sausje op basis van bouillon, oestersaus en maizena erbij.
Ja grappig he mensen met een erfelijke aandoening aan de ogen.quote:Op maandag 28 november 2022 20:39 schreef de_boswachter het volgende:
Ah dus dan heb je dat van je moeder…. dat verklaart een boel.
Ik vond het eigenlijk dus niet eens vies maar als kind kende ik niet anders.quote:Op maandag 28 november 2022 20:40 schreef Id_do_her het volgende:
Ik krijg al meteen flashbacks naar die smeerlapperij van vroeger.
Nooit meer.
Ik had het over de kookkunstenquote:Op maandag 28 november 2022 21:50 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja grappig he mensen met een erfelijke aandoening aan de ogen.
Persoonlijk kan ik dit wel waarderen. Zo kookte mijn opa vroeger voor ons en we aten het gewoon zonder een lang klaagzang. Ik heb er prima herinneringen aan en een goed gevulde buik. Het maakte mijn opa niet perse wat hij at, hij was blij met het eten. Ik denk dat dat komt van de hongerwinter die hij meemaakte en dus geen voedsel had.quote:Op maandag 28 november 2022 18:39 schreef sirdanilot het volgende:
Mijn vader kookte vroeger thuis want mijn moeder had een beperking waardoor koken lastiger was. Nou ja daar moet je in Zeeland al niet mee aankomen want al die lompe boeren vonden het een schande dat de vrouw niet kookte maar goed dat terzijde
Die komt van de boerderij dus hij kende alleen maar Hollandse pot. Sommige dingen die die maakte waren wel echt heel erg ouderwets uit de jaren 60 of zo.
Een daarvan was ofwel andijvie ofwel prei, die ging hij dan koken en dan deed hij er maizena of allesbinder bij en dan had je een soort smurrie met groente erin. Nou ja ik vond het niet per se vies of zo maar ik denk dat dat komt doordat ik dat van kinds af aan al at. Als je dat aan Gordon Ramsey zou geven zou hij je de huid volschelden en terecht denk ik.
Dit uiteraard gewoon met gekookte aardappelen en een stukje vlees misschien een karbonaadje of zo iets goedkoops.
Hij zei ook dat ze dit vroeger ook deden met komkommer, gestoofde komkommer was dat dan, maar hij maakte dat niet voor ons want hij vond het zelf niet lekker. Lijkt me inderdaad erg goorEet er nog iemand gestoofde komkommer of is dat inmiddels uitgestorven?
Ik vroeg me af wie kent dat nog meer? Aten jullie dat vroeger ook? Zijn er nog mensen die dit eten of is het inmiddels uitgestorven?
Gewoon met aanhangend water en wat zout.quote:Op maandag 28 november 2022 21:49 schreef Stepperoller het volgende:
[..]
De OP gaat volgens mij nadrukkelijk niet over een sausje op het eind, maar over een soort papje waarin de groente ook wordt gegaard. Waarbij de groente ook per definitie snot wordt.
Ieuw, postelein.quote:Op maandag 28 november 2022 22:43 schreef Robar het volgende:
In diezelfde categorie kan ik me nog grootmoeders postelein met draadjesvlees herinneren. Altijd wanneer mijn moeder zei, "we gaan bij oma eten", werd ik spontaan misselijk. De postelein werd eerst tot snot gekookt en vervolgens werd er een soort maizenapapje toegevoegd. En de draadjesvlees was gort en gortdroog.
Zelfs toen had ik mijn redelijke twijfels.quote:Op maandag 28 november 2022 21:55 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik vond het eigenlijk dus niet eens vies maar als kind kende ik niet anders.
Wel moet de andijvie niet helemaal snot zijn.
Wat wel lekker is is stamppot rauwe postelein.quote:Op dinsdag 29 november 2022 09:16 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ieuw, postelein.
Is lekker, zei moeders. Net spinazie.
Nou was ik daar ook al geen fan van en ECHT NIET!!
Als ik toch ergens van rilde...
Ja precies zoquote:Op woensdag 30 november 2022 00:46 schreef cosmosis het volgende:
Om te kotsen was dat, daardoor heb ik een afkeer gekregen voor prijstampot en prijschotels wat een ranzige bende..
[ afbeelding ]
Misschien is prei ook gewoon een erg ranzige groente en is het overgieten van melk nog het minst erge. Heb de afgelopen 20 jaar nooit de behoefte gehad om ook maar iets te koken met prei, terwijl ik een keukenprins ben!quote:Op woensdag 30 november 2022 00:46 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja precies zo
Ik zou het zelf nooit meer maken maar het is toch wel een stukje nostalgie ergens.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |