abonnement Unibet Coolblue
pi_206854733
quote:
‘Heftigste regenval in 20 jaar’ zorgt in Zuid-Italië voor dodelijke aardverschuiving: ‘Het was gruwelijk’

‘De heftigste regenval in de afgelopen twintig jaar’ heeft voor een allesverwoestende modderstroom en aardverschuiving op het Italiaanse eiland Ischia gezorgd. Woningen zijn vernietigd en bussen en auto’s meegesleurd. Terwijl de zee door de modderstroom bruin is gekleurd, gaat de zoekactie naar vermisten onverminderd door. Zeker één persoon is overleden en minstens twaalf mensen worden nog vermist.

Buitenlandredactie 26 nov. 2022 Laatste update: 27-11-22, 07:25
Vrijdagnacht ging het mis op Ischia, een bij vakantievierders populair eiland voor de kust van Napels. In zes uur tijd viel er 126 millimeter regen, melden lokale weerbureaus. Dat zou in de afgelopen twintig jaar niet meer zijn voorgekomen.

,,Om middernacht begon het hevig te regenen’’, zegt inwoner Lisa Mocciaro tegen lokale media. ,,Maar we zijn gewend aan een paar uur regen waarbij putdeksels verstopt raken door gevallen herfstbladeren. Kortom, we bleven allemaal kalm. Maar om 3.00 uur 's nachts begon het hard te onweren. Ik hoorde eerst gebrul en een hard geluid, zoals bij een auto-ongeluk. De aardverschuiving. En daarna rond 5.00 uur nog een aardverschuiving. Het was gruwelijk.’’ Lisa noemt het natuurverschijnsel indrukwekkend en ‘misschien wel erger dan de overstroming van 2009 en net zo verschrikkelijk als de aardbeving van 2017'.

Buitenlandse vrouw
Zeker één persoon kwam om het leven, meldt de burgemeester van Napels. Het gaat volgens lokale media om een buitenlandse vrouw, die getrouwd zou zijn met een Italiaan. Minstens twaalf mensen zouden nog vermist worden, meldde de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Piantedosi zaterdag.

De burgemeester van Napels heeft gezegd dat ongeveer honderd mensen vastzitten in hun huizen zonder water en elektriciteit. Daarnaast zijn er nog ongeveer tien inwoners vermist. ,,Alle anderen zijn gered”, aldus burgemeester Claudio Palomba tegen lokale media.

Onder de vermisten zou een gezin zijn, bestaande uit een vader, moeder en twee kleine kinderen. Ze zouden in een huis hebben gewoond dat door de modderstroom werd verwoest.
pi_206854743
twitter


twitter


twitter
pi_206854750
quote:
Dodental op Ischia opgelopen tot zeven

Het dodental van de aardverschuivingen op het Italiaanse eiland Ischia is opgelopen naar zeven. Onder de doden is een 22 dagen oude baby. Vijf mensen, onder wie een gezin, worden nog vermist.

Eerder werden in het dorp Casamicciola de lichamen gevonden van een 58-jarige vrouw uit Bulgarije, een meisje van 6, een jongen van 11, een man van 32 en een vrouw van 30. Zaterdag was al het lichaam van een 31-jarige vrouw aangetroffen.

De aardverschuivingen op Ischia ontstonden gisterochtend rond 05.00 uur, na hevige regenval.

In Casamicciola ontstonden modderstromen die voertuigen meesleepten en waaronder huizen werden bedolven:

Meerdere panden zijn volledig ingestort en tientallen huishoudens kwamen zonder stroom en elektriciteit te zitten.

Gisteren ontstond onduidelijkheid over het aantal dodelijke slachtoffers van de aardverschuivingen. Vicepremier en minister van Infrastructuur Salvini zei dat er acht doden waren gevallen, maar korte tijd later liet zijn collega-minister Piantedosi van Binnenlandse Zaken weten dat nog niets bekend was over dodelijke slachtoffers.

Inwoners van Ischia zijn inmiddels begonnen met het opruimen van de straten;

Ischia ligt in de baai van Napels, net als Procida en het bekendere vakantie-eiland Capri. Het vulkanische eiland, waar ongeveer 20.000 mensen wonen, is populair bij toeristen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')