abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage woensdag 9 november 2022 @ 22:36:33 #1
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_206619679
Welkom in het Rondreizen door de VS topic *O* Omdat Amerika uit meer bestaat dan alleen de westkust en New York kun je terecht in dit topic voor tips en ervaringen voor en door mensen die een mooie reis door de VS maken. Overigens ben je ook welkom als je wel de geijkte paden bewandeld ;)

Nuttige linkjes:
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ <- ESTA aanvraag, verplicht voor reizen naar de VS
https://www.nps.gov/index.htm <- NPS, National Park Service

FOK!kers op rondreis

Vast wel iemand?

Foto's van FOK!kers


matthijst


Kirb


MaJo


Kyran


LTVDK


Hyperdude


Candaasje

[ Bericht 2% gewijzigd door LTVDK op 09-11-2022 22:49:04 ]
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  woensdag 9 november 2022 @ 22:46:35 #2
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_206619798
Cool, me ouwe foto van Canyonlands en me stomme ex. oO/
:D
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  Redactie Frontpage woensdag 9 november 2022 @ 22:47:12 #3
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_206619809
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2022 22:46 schreef Hyperdude het volgende:
Cool, me ouwe foto van Canyonlands en me stomme ex. oO/
Mocht je een andere foto er in willen dan moet je dat even zeggen :+
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Redactie Frontpage donderdag 10 november 2022 @ 20:30:30 #4
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_206629364
Tijd voor een verslagje van de vakantie afgelopen maand naar het Noordwesten met als start- en eindpunt Seattle.

Van Seattle zelf bijzonder weinig gezien, maar voor steden ga ik dan ook niet naar de VS, ik kom voor de Nationale Parken! De vlucht erheen was prima (gevlogen met KLM/Delta) vanaf Brussel, in eerste instantie vooral geboekt omdat dat een paar honderd euro per ticket scheelde met direct vanaf Schiphol. Maar met al dat gekut op Schiphol ook wel blij dat we voor deze optie zijn gegaan, op Zaventem kon je zo doorlopen en de koffers afgeven zonder te hoeven wachten. Eenmaal op Seattle was het helemaal een genot met uitstappen, dat was het vliegtuig uitlopen en nog even snel naar de wc en de koffers lagen al op de band. Door de customs ging ook razendsnel, daar kreeg je bij de verrassend vriendelijke douanebeambte alleen een paar vraagjes met wie je was, waarom je er was, of je werk hebt en wanneer je weer weg gaat. Geloof dat we een kwartiertje na het landen al buiten het vliegveld stonden _O_

Eenmaal uit het vliegveld was het eerst tijd om een auto uit te kiezen, ditmaal bij Hertz, die was het 'goedkoopste' maar alsnog zo'n duizend euro voor een goede 3 weken. Ik wilde van tevoren stiekem al een Ford Explorer maar die stond er natuurlijk niet. Na een hoop getreuzel en auto's kijken besloten we maar met pijn en moeite de koffers in een Mustang te gaan proppen en precies op dat moment kwam er een Explorer aanrijden. Die dus maar snel geclaimd :P



Daarna was het tijd om de luchthaven te verlaten en richting het oosten te gaan, na de voorraadstop en een nachtje in Washington kwamen we aan in Columbia Falls, ofwel bij Glacier NP.



Helaas was de Going To The Sun Road dit keer weer afgesloten vanaf deze kant en zijn we de eerste dag in het noordwestelijke deel van het park geweest dat vooral bestaat uit onverharde wegen met veel bos en een aantal grote meren en open vlaktes en op een gegeven moment zat je bijna in Canada.



De volgende dag naar de oost ingang van het park gereden, daar was de weg nog open tot aan de Logan Pass. Daar besloten om de trail naar Hidden Lake te nemen, best een pittig klimmetje zo op hoogte die er in het begin helemaal niet zo zwaar uit ziet omdat de eerste paar honderd meter een houten pad loopt.



Maar als je dan eenmaal boven bent aangekomen is het uitzicht echt prachtig. Het is niet op de foto vast te leggen hoe bijzonder het er daar uitziet, het is gewoon een spectaculair uitzicht.



Vervolgens door naar Yellowstone, waar we een aantal dagen hadden en redelijk dichtbij zaten in West-Yellowstone. Dat dorp bestaat overigens voor de helft uit souvenirwinkels :'). Omdat er van de zomer een aantal zware overstromingen waren was het nog even afwachten hoe ver we het park in konden. Gelukkig was het overgrote deel weer geopend en zijn we eerst begonnen met de noordelijke ronde (buiten de caldera) waar de thermische activiteit wat minder zichtbaar is.



Ook nog langs de rivier met gele stenen waar het park zijn naam aan te danken heeft.



De dagen er na gebruikt voor de zuidelijke ronde, met daarin een hoop geisers, zwaveldampen en vreemd pruttelende modderpoeltjes. De hoofdattractie is natuurlijk de Grand Prismatic Spring, die door de temperatuur 's ochtends op grondniveau nog wel slecht zichtbaar was ('s nachts vroor het een paar graden en in de loop van de dag werd het zo'n 20 graden om vervolgens weer keihard te zakken zodra de zon onder was).



Maar van boven is die wat herkenbaarder :+



En op allerlei plekken de onheilspellende waterputten met bijzondere kleuren die in eerste instantie comfortabele spa-baden lijken maar in werkelijkheid tientallen (of meer) meters diep zijn en vol met giftige stoffen zitten.



Na een paar dagen Yellowstone was het tijd om naar Grand Teton te gaan, de vorige keer was ik er in de winter en toen was het indrukwekkend mooi. Nu zo zonder de sneeuw mistte het toch een beetje zijn charme, vond het Jackson Lake ook vrij laag staan, al gaf dat wel de mogelijkheid om van de dam af te lopen en naar het water te gaan.



Na zo'n 1,5e week in het 'koude' noorden (waar het echt fantastisch stralend zonnig weer was), werd het tijd om richting het zuiden af te zakken. Als eerste stond Dinosaur National Monument op de planning.



Dit was de grootste echte dinosaurus :+ Maar in het park hebben ze een visitor centre gebouw om een opgraving waar gigantisch veel dinosaurusbotten zijn gevonden, vandaar ook de naam.



Het park is niet zo heel groot maar had ook nog een andere entree die naar een andere vallei leidde. Maar daarvoor moest je eerst een steile weg haast recht omhoog rijden. Eenmaal boven had je dan wel een wijds uitzicht over allerlei valleien en plateaus.



Vervolgens richting het 'epicentrum' van de nationale parken, Moab. Dat dorp, of inmiddels stad lijkt elke keer dat ik er kom twee keer zo groot te zijn geworden ... Maar goed, er zitten een hoop parken omheen, dus besloten we er een paar te bezoeken waar we nog niet of nauwelijks waren geweest. Eerst naar Arches, maar daar was het 's ochtends al zo druk dat ze het park hadden afgesloten voor een aantal uur, dus dan maar door naar Canyonlands.



Uiteraard daar ook een hoop nieuwsgierige beestjes die hopen op snacks van de toeristen



Later op de dag dan maar terug naar Arches waar gelukkig de poorten weer openstonden voor bezoek.



De dag er op naar Natural Bridges, waar het een heel stuk rustiger was in vergelijk met de andere parken daar in de regio en eigenlijk best mooi en qua 'bruggen' indrukwekkender dan de bogen in Arches.



Dit was een reisdag dus we kwamen pas aan het einde van de middag aan in Capitol Reef, voor mij persoonlijk een van de mooiste parken visueel gezien, ondanks dat er relatief 'weinig' te doen is. Ook hier hebben ze te maken gehad met flinke overstromingen waardoor sommige plekken slecht bereikbaar waren.



Daarna werd het een heel eind rijden, we moesten tenslotte ook weer terug richting het westen. Dus na een lange reis in het grote niets aangekomen bij Great Basin, een eiland in de woestijn. Je rijdt in een kort stuk zo vanaf de woestijn steil omhoog het groen in en voor je het weet zit je boven de 10.000 voet (zo'n 3 km hoog) en is het nog steeds groen en kleurrijk met de loofbomen die in herfsttinten staan. Het is een plek met zijn geheel eigen biocultuur, zo kom je op grote hoogte ook plots beesten als kalkoenen tegen.



Ook nog even een stukje Californië meegepakt in de vorm van Lassen Vulcanic, in veel opzichten een soort 'miniatuur Yellowstone'. Dus zoals de naam al doet vermoeden op enkele plekken vulkanische activiteit en overal rondom vulkanen.



Daarna was het in Crater Lake een stuk makkelijker om de berg op te komen dan de vorige keer, toen waren de wegen afgesloten en moesten we door een sneeuwstorm omhoog lopen om vervolgens bovenop in de wolken aan te komen waardoor je alsnog niks zag :'). Nu gelukkig een heel stuk beter weer met uit alle hoeken mooi zicht op het kratermeer.



Vanaf daar was het naar de kust toe waar we langs de 101 werden getrakteerd op een mooie zonsondergang.




Na een rit langs de kust was het weer tijd om landinwaarts te keren richting Mount St. Helens. Je kon daar in de omgeving goed merken dat ze in Oregon nog heel veel bosbranden hadden, er hing overal een soort waas in de lucht en op sommige plekken was het gewoon mistig erdoor. Maar bij de vulkaan zelf hadden we nog eventjes geluk, toen we er 's ochtends aankwamen was die bijna volledig te zien, een half uur er na werd die weer helemaal gehuld in de wolken.



Die wolken waren helaas ook een voorbode voor slechter weer, of in het geval van de lokale bewoners misschien wel een zegen tegen de bosbranden. Op de laatste dag stond Mt. Rainier nog op het programma, we hebben alleen heel die berg niet gezien vanwege de laaghangende wolken en regen. Die regen veranderde op hoogte ook nog eens naar sneeuw, daardoor was al een deel van het park afgesloten en zou het later op die dag helemaal op slot gaan vanwege de verwachtte grote hoeveelheid sneeuw.



En vervolgens was het weer terug naar Seattle en het vliegtuig weer naar huis pakken :P

Dan nog even de algemene puntjes:

Prijzen:
Ja die zijn op sommige plekken toch wel fors gestegen, met name hotels en eten zijn een stuk duurder geworden. Voor een gemiddeld Best Western hotel was je al gemakkelijk rond de 130-150 per nacht kwijt. Met de dollarkoers van ¤1/$0,97 was het wat minder leuk dan het de afgelopen jaren was qua kosten. De benzine viel nog 'mee' qua prijs, in de meeste staten schommelde het zo rondom de $4 per gallon. Het eten is op sommige plekken wel wat prijziger geworden, al zie je dat vooral goed in de supermarktprijzen. In de restaurant en fastfoodzaken is die stijging wat minder en helpt het bij de grote ketens als Subway en McDonalds om even de app te installeren voor goedkope deals.

Hotels:
Er zitten natuurlijk altijd goede en wat minder goede hotels bij tijdens zo'n reis. De hotels die er voor mij uitsprongen waren de Cedar Creek in Columbia Falls, een netjes verzorgd hotel en bij het ontbijt heerlijk krokante spek en constant personeel om het aan te vullen. In Moab de Aarchway Inn, weliswaar een redelijk eindje uit het centrum maar het hotel was meer dan prima. Bij de balie stonden elke dag verse koekjes en andere snacks en bij het ontbijt was er naast volop keuze ook zowaar vers gesneden fruit (ananas, meloen etc.) ipv. de standaard appels en soms bananen die elk hotel eigenlijk wel hebben.

Dan zijn er natuurlijk ook nog de wat mindere hotels, maar er was er toch wel eentje die er ver bovenuit sprong qua matigheid; de Super 8 in Klamath Falls. De kamer die we kregen zag en rook alsof die 's middags nog als rookhok was gebruikt en leek een beetje met de losse pols schoongemaakt te zijn (gebruikte zeepjes en dergelijke in de douche :r ) en was een van de bedden aan een kant doorgezakt. Nadat te hebben gemeld kregen we een nieuwe kamer op een andere verdieping, die zag er gelukkig wel wat beter uit. De volgende ochtend met het ontbijt bleek dat het nog matiger kon, er stond een pak melk met wat zakjes havermout en een broodbak met ongeveer 3 sneetjes brood er in, sloeg echt helemaal nergens op dat, zelfs koffie was er niet.

Maar over het algemeen waren de hotels zoals je ze daar verwacht en lijkt het corona-effect op de ontbijten grotendeels weg te zijn, bij vrijwel alle hotels was er weer een klassiek buffet en buiten het hierboven omschreven hotel na maar twee keer een aangepast ontbijt gehad. Bij het eerste hotel was er iets van een sober ontbijt in een achteraf kamertje met vooral houdbare dingen als mueslirepen en opwarmbroodjes. Bij een ander hotel hielden ze nog vast aan zeer zuinige 'ontbijtpakketjes', maar dat had met name te maken met dat ze tijdens corona het contract met het restaurant hadden opgezegd.

Eten & drinken:
Wat ik eerder al zei, het is even opletten op de prijzen. Opvallende stijger is bijvoorbeeld de chips, voor een gemiddelde zak (naar Amerikaanse begrippen) betaal je gerust een dollar of 5. Maar in de lokale restaurants en ketens zoals Denny's kun je nog prima schappelijk eten voor $15-20 per persoon. Wat me wel opviel was dat pizza echt schrikbarend duur is geworden, zeker bij de lokale restaurants. Voor een gemiddeld formaat pizza moet je niet raar opkijken als daar $25-30 op de kaart achter staat. Ik de horeca merk je ook heel goed dat er op veel plekken een groot personeelstekort is, veel restaurants zijn maar een deel van de week open en vaak ook maar tot een uur of 20.00. En mocht je soms niet zeker weten wat je moet kiezen op de kaart in een restaurant, ga voor de burger! Die vallen eigenlijk zelden tegen en zijn qua prijs vaak zeer schappelijk. De burger met bacon bij de Mudman in Columbia Falls is echt een aanrader mocht je daar ooit zijn :9

Afsluiting:
Het was fijn om na 3 jaar niet te mogen eindelijk weer eens naar de VS te gaan, zeker in het noordwesten is het heerlijk rustig en is de natuur zeker ook in dit herfstige seizoen prachtig. We hadden natuurlijk heel veel geluk met het weer, 3 weken blauwe luchten en zon en alleen de laatste dag regen en sneeuw. Goed ook om te zien dat ze vrijwel overal de coronamaatregelen hebben opgeheven met alleen hier en daar nog wat 'bijzondere' situaties (de Thai die zijn halve winkel barricadeert en via een speaker tegen je praat _O- ). Ben blij weer te zijn gegaan ondanks dat eigenlijk alles dit keer een stuk duurder was, maar dan gebruik ik als excuus dat ik 3 jaar niet ben kunnen gaan :+

[ Bericht 0% gewijzigd door LTVDK op 10-11-2022 22:10:32 ]
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_206630779
^O^ ^O^ Mooi verslag en nog mooiere foto's :Y
"Geef me een joint", zei de goudvis, "Dan word ik haai"
pi_206630833
Zeer mooi allemaal :o
pi_206631048
Mooi verslag! Kan me voorstellen dat het een schitterende reis was en de natuur ziet er enorm indrukwekkend uit!
Er staat een foto dubbel in je verslag. :@
  Redactie Frontpage donderdag 10 november 2022 @ 22:11:07 #8
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_206631098
quote:
14s.gif Op donderdag 10 november 2022 22:08 schreef liesje1979 het volgende:
Mooi verslag! Kan me voorstellen dat het een schitterende reis was en de natuur ziet er enorm indrukwekkend uit!
Er staat een foto dubbel in je verslag. :@
Goed dat je het zegt, had ik zelf gemist :@
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_206631170
Hoe groot is een voor Amerikaanse begrippen gemiddeld formaat zak chips dan?
  donderdag 10 november 2022 @ 22:16:44 #10
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_206631193
Gave foto’s! En Seattle is wel een van de gaafste steden van de VS vind ik, jammer dat je die niet gezien hebt. :+

En herkenbaar van die chips. Ik was 2 weken geleden in de VS (Florida) en bij de Wallmart was een zak Lays inderdaad bijna $5. :')
  Redactie Frontpage donderdag 10 november 2022 @ 22:27:05 #11
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_206631348
quote:
11s.gif Op donderdag 10 november 2022 22:15 schreef liesje1979 het volgende:
Hoe groot is een voor Amerikaanse begrippen gemiddeld formaat zak chips dan?
Iets van 400 gram ofzo :+

Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Moderator maandag 14 november 2022 @ 22:15:08 #12
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_206679785
Geweldig verslag @LTVDK _O_ De laatste weken kriebelt het zo erg om weer naar de VS te gaan en zo'n verslag maakt het er niet beter op zeg maar :+ Veel herkenning ook, wij deden het noordwesten ook in oktober en volgens mij zijn de luchten dan gewoon standaard zo blauw, dat maakt fotograferen een stuk gemakkelijker. Mount Rainier bestaat volgens mij gewoon niet, bij ons was deze ook geheel in wolken gehuld (leuk detail is dat we hem wel zagen liggen op de dag van aankomst maar de volgende dag toen we hem gingen bezoeken niks van gezien, op een glimp na :'))

Lassen en Crater Lake wil ik ook nog eens heen, mooi!

Hoeveelste keer VS was dit voor jou? Ik ben nog nooit zo lang niet geweest volgens mij (3,5 jaar nu) en ik mis het :'(
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
  Meest relativerende user 2022 dinsdag 15 november 2022 @ 08:14:27 #13
357044 Budapestenaar
pi_206681550
Mooi geschreven verslag @LTVDK :Y En natuurlijk zeer toffe foto’s :9
  dinsdag 15 november 2022 @ 11:05:30 #14
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_206683026
Mooi verslag en de foto’s zijn top! Stuk van de VS waar we graag een keer naar toe gaan in de toekomst. Mis het reizen in de VS wel, maar gezien we onze kat liever niet langer dan een week alleen laten (wel dagelijks oppas) stellen we dit soort reisjes even uit. Je maakt me wel enthousiast met dit soort foto’s! Fijn dat je het leuk gehad hebt O+
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_206686143
Prachtige foto’s en leuk verslag @LTVDK ^O^
Waar hebben jullie overnacht toen jullie Mt. Saint Helens bezochten?
  Redactie Frontpage dinsdag 15 november 2022 @ 16:15:58 #16
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_206686320
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2022 22:15 schreef MaJo het volgende:
Geweldig verslag @:LTVDK _O_ De laatste weken kriebelt het zo erg om weer naar de VS te gaan en zo'n verslag maakt het er niet beter op zeg maar :+ Veel herkenning ook, wij deden het noordwesten ook in oktober en volgens mij zijn de luchten dan gewoon standaard zo blauw, dat maakt fotograferen een stuk gemakkelijker. Mount Rainier bestaat volgens mij gewoon niet, bij ons was deze ook geheel in wolken gehuld (leuk detail is dat we hem wel zagen liggen op de dag van aankomst maar de volgende dag toen we hem gingen bezoeken niks van gezien, op een glimp na :'))

Lassen en Crater Lake wil ik ook nog eens heen, mooi!

Hoeveelste keer VS was dit voor jou? Ik ben nog nooit zo lang niet geweest volgens mij (3,5 jaar nu) en ik mis het :'(
Was nu de 4e keer, en was wel weer nodig, was ook alweer 3 jaar geleden :P. Wil eigenlijk nog wel een keer in het voorjaar, ben er nu alleen nog maar in sep/okt/nov geweest.

quote:
1s.gif Op dinsdag 15 november 2022 15:57 schreef Prego het volgende:
Prachtige foto’s en leuk verslag @:LTVDK ^O^
Waar hebben jullie overnacht toen jullie Mt. Saint Helens bezochten?
Dat was in Kelso in het Best Western, ongeveer een uurtje rijden van het park af. Dat is wel echt zo'n ouderwetse rauwe havenstad, wij kwamen vanuit het westen en dan moet je een hele hele hoge brug (de Lewis and Clark Bridge) over bij de grensovergang, was ook wel bijzonder :P
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_206687219
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2022 16:15 schreef LTVDK het volgende:

Dat was in Kelso in het Best Western, ongeveer een uurtje rijden van het park af. Dat is wel echt zo'n ouderwetse rauwe havenstad, wij kwamen vanuit het westen en dan moet je een hele hele hoge brug (de Lewis and Clark Bridge) over bij de grensovergang, was ook wel bijzonder :P
Dat klinkt leuk, dank je ^O^
pi_207099395
Tijdje geleden dat ik hier was :-)
Dit jaar genoten van een kleine 3 maanden in de VS, nog steeds niet door de foto's heen qua ordenen en uitzoeken 😁

Verslag hierboven doet me gelijk weer terugverlangen naar de VS
All management is Strategic Management.
pi_207099715
Ik ga in April een ruime week naar Washington DC. Stond al heel lang op mijn to-do lijstje en ik ga er volop van genieten. In m'n uppie cultuur en geschiedenis opsnuiven, heel veel zin in!
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  Moderator zondag 1 januari 2023 @ 16:27:55 #20
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_207377497
Dit voorjaar staat Amerika eindelijk weer op de agenda en dit keer ga ik o.a. naar Portland en Seattle. Wie is er naar een van deze steden (of allebei) geweest en heeft tips over wat je absoluut gezien/gedaan moet hebben?
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_207583180
Wij zitten toch weer aan zuidwestelijk VS te denken, maar dan in de maand September (2,5 / 3 weken). Schrik wel van de prijzen voor vliegtickets en autohuur. Dat kost dus al snel 3500¤ samen.. :{ weet iemand hoe de hotelprijzen momenteel gaan in die regio?
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_207583261
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2023 11:57 schreef Jor_Dii het volgende:
Wij zitten toch weer aan zuidwestelijk VS te denken, maar dan in de maand September (2,5 / 3 weken). Schrik wel van de prijzen voor vliegtickets en autohuur. Dat kost dus al snel 3500¤ samen.. :{ weet iemand hoe de hotelprijzen momenteel gaan in die regio?
Als je het over Utah/Arizona hebt. Allemaal gemiddeld. Voor 80 tot 120 heb je een prima kamer.
pi_207583304
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2023 12:02 schreef Drass het volgende:

[..]
Als je het over Utah/Arizona hebt. Allemaal gemiddeld. Voor 80 tot 120 heb je een prima kamer.
Dank, zag het ja via Google Maps. Zal nog een stukje Nevada / California bijkomen uiteraard. Al met al dus een vakantie van 10.000¤ :')
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_207583403
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2023 12:05 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Dank, zag het ja via Google Maps. Zal nog een stukje Nevada / California bijkomen uiteraard. Al met al dus een vakantie van 10.000¤ :')
Tip, kijk ook goed naar bezineprijzen want elke staat kan behoorlijk schelen. Soms wel 2 dollar per gallon.
  Redactie Frontpage maandag 16 januari 2023 @ 13:48:49 #25
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_207584796
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2023 11:57 schreef Jor_Dii het volgende:
Wij zitten toch weer aan zuidwestelijk VS te denken, maar dan in de maand September (2,5 / 3 weken). Schrik wel van de prijzen voor vliegtickets en autohuur. Dat kost dus al snel 3500¤ samen.. :{ weet iemand hoe de hotelprijzen momenteel gaan in die regio?
Vond het afgelopen oktober vies tegenvallen met de hotelprijzen, gemiddeld toch wel zo rond de 150 per nacht in de gebieden rond de nationale parken. En dat waren gewoon de gemiddelde hotels als Best Western en dergelijke, wel praktisch allemaal met ontbijt inbegrepen. Al hielp de negatieve wisselkoers toen niet echt mee, maar het is toch wel aardig duurder geworden dan pre-corona.

Qua autohuur zou je misschien hier even moeten kijken, hoe je jezelf kunt upgraden zodat je goedkoper betere auto's kan krijgen https://forum.allesamerik(...)56bc7e2c9f3790320915 . Je zou ook even op Hertz kunnen kijken en dan deze code gebruiken: 510000 , is een algemene kortingscode die voor bepaalde klassen auto's best wat scheelt.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_207584832
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2023 13:48 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Qua autohuur zou je misschien hier even moeten kijken, hoe je jezelf kunt upgraden zodat je goedkoper betere auto's kan krijgen https://forum.allesamerik(...)56bc7e2c9f3790320915 . Je zou ook even op Hertz kunnen kijken en dan deze code gebruiken: 510000 , is een algemene kortingscode die voor bepaalde klassen auto's best wat scheelt.
Had dat al gelezen ja, sowieso een mooie bron van info dat forum.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  Moderator maandag 16 januari 2023 @ 13:58:09 #27
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_207584944
Het gaat echt hard met de prijzen. Een reis die ik aan de westkust heb gemaakt met Djoser was in 2019 ¤3400,- en exact dezelfde reis staat nu voor ¤4500,- op de site.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_207585030
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2023 13:58 schreef Mike het volgende:
Het gaat echt hard met de prijzen. Een reis die ik aan de westkust heb gemaakt met Djoser was in 2019 ¤3400,- en exact dezelfde reis staat nu voor ¤4500,- op de site.
Niet heel leuk he. Je ontkomt er ook bijna niet aan om gigantische kosten te maken als je een beetje standaard gaat roadtrippen.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_207588632
In het voorjaar in de VS geweest en ik schrok ook van de hotel prijzen daar.
Had mij georienteerd door het hele land naar waar heen te gaan, maar echt overal zijn hotels zo ongelofelijke duur in de VS.

De meest schijt hotels betaal je al 100+ per nacht voor.
Vergeleken met Europese prijzen is dat echt belachelijk hoog, voor die laagste prijs daar zit je in Europa in zeker 4 sterren hotel.

Autohuur is in de VS overigens ook vele malen duurder dan in Europa.
Dus het is een dubbele factor.
Hotel en auto.

Eten is ook veel duurder.

Owh, maar benzine is wel goedkoper. Dat scheelt dan weer :')
pi_207588816
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2023 13:58 schreef Mike het volgende:
Het gaat echt hard met de prijzen. Een reis die ik aan de westkust heb gemaakt met Djoser was in 2019 ¤3400,- en exact dezelfde reis staat nu voor ¤4500,- op de site.
Alaska 2018 was 4100, nu 6000 :o
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_207589449
Ik zie dat onze camperreis nu slechts ¤500,- duurder zou zijn (nu zou het ¤6500,- zijn voor 83 dagen). Vind ik toch wel reuze meevallen. Wij hoefden dan ook geen gebruik te maken van hotels etc. Ik zie dat die prijzen enorm omhoog zijn gegaan!
  Moderator woensdag 18 januari 2023 @ 20:57:20 #32
45833 crew  Fogel
pi_207617950
Ik keek zojuist naar de prijzen voor een huurauto volgend weekend in LA, en vond een Shelby GT-H Fastback voor maar 80 dollar per dag, ‘normale’ autos zijn ca 50/60.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gaat geen rondreis worden, geen tijd voor, maar denk wel dat ik even de woestijn in ga :7

[ Bericht 4% gewijzigd door Fogel op 20-01-2023 16:31:16 ]
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, UK, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_207621791
quote:
5s.gif Op zondag 1 januari 2023 16:27 schreef Mike het volgende:
Dit voorjaar staat Amerika eindelijk weer op de agenda en dit keer ga ik o.a. naar Portland en Seattle. Wie is er naar een van deze steden (of allebei) geweest en heeft tips over wat je absoluut gezien/gedaan moet hebben?
Ik vond Portland erg tegenvallen. Chinese theetuin (Lan Su) was, samen met stuk park (Rose Garden) leukste als je het mij vraagt. Daarnaast natuurlijk even naar de boekenwinkel (Ppwell's)

Afhankelijk van je tijd zou ik zeker stuk van Columbia River Gorge rijden en bij Seattle naar Boeing (stad zelf ben ik niet geweest)
All management is Strategic Management.
pi_207621936
Leuk verslag met fotos. Zo krijg ik zin om ook weer te gaan. De autohuur is echter belachelijk duur geworden 4k voor een standard SUV voor 29 dagen. Dat was voor corona nog niet de helft.
De Euro was een goed idee ... en dat had het moeten blijven.
pi_207623086
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2023 07:45 schreef Bloemkool het volgende:
Leuk verslag met fotos. Zo krijg ik zin om ook weer te gaan. De autohuur is echter belachelijk duur geworden 4k voor een standard SUV voor 29 dagen. Dat was voor corona nog niet de helft.
Plus de vluchten.. gaat al snel naar de 1000¤ pp.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  Moderator vrijdag 20 januari 2023 @ 16:16:13 #36
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_207641896
quote:
5s.gif Op zondag 1 januari 2023 16:27 schreef Mike het volgende:
Dit voorjaar staat Amerika eindelijk weer op de agenda en dit keer ga ik o.a. naar Portland en Seattle. Wie is er naar een van deze steden (of allebei) geweest en heeft tips over wat je absoluut gezien/gedaan moet hebben?
Ik vond Portland, zoals hier ook al gezegd, een beetje tegenvallen. Goede vibe hoor, dat zeker, maar weinig echte bezienswaardigheden. Wij wilden ook naar de Chinese Theetuin maar eenmaal daar aangekomen bleek dat belachelijk duur met nog maar een uur openingstijd. Toen zijn we maar weer teruggegaan :') Wel even door de rozentuin gelopen, dat was wel mooi. Het hielp ook niet mee dat we de dag ervoor een voedselvergiftiging hadden opgelopen waardoor we weinig puf hadden :X Powell's is als boekenfan inderdaad een must see! En verder echt niks aan te raden :D

Seattle vond ik een leukere stad. We zaten in een leuke wijk met leuke restaurantjes dus dat was al een goed begin (ik zal zo de naam even opzoeken). Pike Place Market moet je wel even bezoeken, dat is erg sfeervol. We hadden wel de pech dat we 2 dagen alleen maar regen hebben gehad dus we hebben vooral veel tijd binnen doorgebracht _O- Zo zijn we naar de film geweest en naar het Museum of Pop Culture (wel een must als je van muziek houdt). The Space Needle niet op geweest, no way met hoogtevrees :D

Maar het gaafst is toch wel de omgeving: Mount Rainier, Mount St Helens, Olympic NP etc. Dat zijn toch de plekken die me het meest zijn bijgebleven van onze noordwest reis O+
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
  Moderator vrijdag 20 januari 2023 @ 16:31:47 #37
45833 crew  Fogel
pi_207642081
Mount St Helens O+
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, UK, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
  Moderator vrijdag 20 januari 2023 @ 16:36:38 #38
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_207642143
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2023 16:31 schreef Fogel het volgende:
Mount St Helens O+
Ja dat was wel een van de meest indrukwekkende dingen die we gezien hebben. Vooral als je de infofilm kijkt en dan de gordijnen opengaan met dat uitzicht _O_

Ik zit me ook weer eens te verdiepen in een VS reis begin volgend jaar maar met deze prijzen denk ik dat het eerder een paar weken Thailand gaat worden :o
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
  Moderator vrijdag 20 januari 2023 @ 18:16:39 #39
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_207643041
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2023 16:16 schreef MaJo het volgende:

[..]
Ik vond Portland, zoals hier ook al gezegd, een beetje tegenvallen. Goede vibe hoor, dat zeker, maar weinig echte bezienswaardigheden. Wij wilden ook naar de Chinese Theetuin maar eenmaal daar aangekomen bleek dat belachelijk duur met nog maar een uur openingstijd. Toen zijn we maar weer teruggegaan :') Wel even door de rozentuin gelopen, dat was wel mooi. Het hielp ook niet mee dat we de dag ervoor een voedselvergiftiging hadden opgelopen waardoor we weinig puf hadden :X Powell's is als boekenfan inderdaad een must see! En verder echt niks aan te raden :D

Seattle vond ik een leukere stad. We zaten in een leuke wijk met leuke restaurantjes dus dat was al een goed begin (ik zal zo de naam even opzoeken). Pike Place Market moet je wel even bezoeken, dat is erg sfeervol. We hadden wel de pech dat we 2 dagen alleen maar regen hebben gehad dus we hebben vooral veel tijd binnen doorgebracht _O- Zo zijn we naar de film geweest en naar het Museum of Pop Culture (wel een must als je van muziek houdt). The Space Needle niet op geweest, no way met hoogtevrees :D

Maar het gaafst is toch wel de omgeving: Mount Rainier, Mount St Helens, Olympic NP etc. Dat zijn toch de plekken die me het meest zijn bijgebleven van onze noordwest reis O+
We komen aan in Portland en gaan daar op de eerste dag met de fiets brouwerijtjes af in de stad. 's Avonds kijken of er wat live muziek te vinden is. Gelukkig is het voor ons alleen het startpunt van de reis (3 dagen) dus van alle plekken is dat het minst vervelend als er niet overdreven veel te zien is. Kunnen we eerst een beetje bijkomen van de jet lag. :P

Voordat we in Seattle aankomen gaan we ook nog langs Olympic NP en Mount Rainier dus dat komt dan nog wel goed.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_207644036
quote:
7s.gif Op vrijdag 20 januari 2023 18:16 schreef Mike het volgende:

[..]
We komen aan in Portland en gaan daar op de eerste dag met de fiets brouwerijtjes af in de stad. 's Avonds kijken of er wat live muziek te vinden is. Gelukkig is het voor ons alleen het startpunt van de reis (3 dagen) dus van alle plekken is dat het minst vervelend als er niet overdreven veel te zien is. Kunnen we eerst een beetje bijkomen van de jet lag. :P

Voordat we in Seattle aankomen gaan we ook nog langs Olympic NP en Mount Rainier dus dat komt dan nog wel goed.
Ik ben Portland expert zoals je aan mn Username ziet ;) Stuk of 20x geweest. Het is echt HEEL ERG afgegleden laatste jaren zeker sinds de antifa rellen/covid tijd. Vroeger was het echt superleuke alternatieve beetje Nederlandse stad. Tegenwoordig is het een en al chaos, rotzooi, homeless camps, viezigheid en criminaliteit. Bijna iedereen die ik er kende is verhuist en wil nooit meer terug. Pas op als je central in gaat en parkeer je auto op een goede plek. Voor 3 dagen is het idd nog wel leuk en te doen en met de fiets is het idd meest ideale stad in de US. Qua eten en bier is het nog wel goed te doen ondanks de vele sluitingen. Gewoon goed zoeken naar leuke nieuwe tentjes. Food stalls/carts zijn er ook minder dan vroeger maar zijn nog wel wat pareltjes te vinden.
kabelbaantje nemen is ook wel leuk in de stad en afhankelijk van wanneer je gaat is Mt Hood Skibowl ook leuk (year round activiteiten dus kijk ff op hun site!)

En onderweg naar Seattle wel Multnomah Falls meepakken he!! Oh en niet zelf proberen benzine te tanken in Oregon want dan komen ze HEEL hard op je afrennen ;) Mag niet daar :P
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  Moderator vrijdag 20 januari 2023 @ 19:30:22 #41
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_207644104
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2023 19:26 schreef RipCity het volgende:

[..]
Ik ben Portland expert zoals je aan mn Username ziet ;) Stuk of 20x geweest. Het is echt HEEL ERG afgegleden laatste jaren zeker sinds de antifa rellen/covid tijd. Vroeger was het echt superleuke alternatieve beetje Nederlandse stad. Tegenwoordig is het een en al chaos, rotzooi, homeless camps, viezigheid en criminaliteit. Bijna iedereen die ik er kende is verhuist en wil nooit meer terug. Pas op als je central in gaat en parkeer je auto op een goede plek. Voor 3 dagen is het idd nog wel leuk en te doen en met de fiets is het idd meest ideale stad in de US. Qua eten en bier is het nog wel goed te doen ondanks de vele sluitingen. Gewoon goed zoeken naar leuke nieuwe tentjes. Food stalls/carts zijn er ook minder dan vroeger maar zijn nog wel wat pareltjes te vinden.
kabelbaantje nemen is ook wel leuk in de stad en afhankelijk van wanneer je gaat is Mt Hood Skibowl ook leuk (year round activiteiten dus kijk ff op hun site!)

En onderweg naar Seattle wel Multnomah Falls meepakken he!! Oh en niet zelf proberen benzine te tanken in Oregon want dan komen ze HEEL hard op je afrennen ;) Mag niet daar :P
Haha, goede tips, zeker die laatste!
We halen de auto pas op na 3 dagen Portland dus hoeven gelukkig niet te parkeren in de stad.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_207644979
quote:
5s.gif Op zondag 1 januari 2023 16:27 schreef Mike het volgende:
Dit voorjaar staat Amerika eindelijk weer op de agenda en dit keer ga ik o.a. naar Portland en Seattle. Wie is er naar een van deze steden (of allebei) geweest en heeft tips over wat je absoluut gezien/gedaan moet hebben?
Ik ben zelf ook een paar keer in Portland geweest, de laatste keer in 2019. De Powell's boekwinkel is zeker een aanrader als je van boeken houdt en de Portland Saturday Market met veel kunst en handgemaakte artikelen, verder vond ik het centrum niet heel speciaal.

Daarnaast vond ik het uitzicht bij Pittock Mansion mooi, zowel over de stad heen als de verschillende uitgedoofde vulkanen die zichtbaar zijn met mooi weer. Vanaf het metrostation bij Oregon Zoo loopt er een pad door de bossen naar boven.

In de buurt van Portland de watervallen. Als je via Vista House (mooi uitzicht over de Columbia River) binnendoor naar Multnomah Falls rijd kom je nog een aantal tegen (Latourell Falls, welke ik de mooiste vond omdat je bijna onder de waterval kunt staan; Bridal Veil; Wakheena falls).

Bij Mount Hood heb je de Timberline lodge en veel wandelpaden.
Mount St. Helens wil ik graag nog eens naar toe, maar toen ik daar naar toe ging was het winter (dus het laatste stuk weg na het bezoekerscentrum afgesloten) en mistig (dus niets ervan gezien).

Aan de kust kun je nog naar Cannon Beach en de Haystack Rock. Erg speciaal was dat niet, maar ik vond het wel leuk om even de Pacific Ocean te zien.

Ook zou ik nog wel eens het Hoh rainforest willen zien, maar dat is ter hoogte van Seattle, dus te ver weg voor een dagje uit vanuit Portland.
  Moderator vrijdag 20 januari 2023 @ 20:47:21 #43
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_207645739
quote:
7s.gif Op vrijdag 20 januari 2023 18:16 schreef Mike het volgende:

[..]
We komen aan in Portland en gaan daar op de eerste dag met de fiets brouwerijtjes af in de stad. 's Avonds kijken of er wat live muziek te vinden is. Gelukkig is het voor ons alleen het startpunt van de reis (3 dagen) dus van alle plekken is dat het minst vervelend als er niet overdreven veel te zien is. Kunnen we eerst een beetje bijkomen van de jet lag. :P

Voordat we in Seattle aankomen gaan we ook nog langs Olympic NP en Mount Rainier dus dat komt dan nog wel goed.
Dat klinkt als een goed plan ^O^ Wij zouden oorspronkelijk ook een band gaan zien maar die cancelde helaas (The Kooks). Er waren wel andere toffe bands toen wij er waren maar we waren toch nog te verzwakt om iets te doen.

Qua omgeving ga je je zeker vermaken O+

quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2023 19:26 schreef RipCity het volgende:

[..]
Ik ben Portland expert zoals je aan mn Username ziet ;) Stuk of 20x geweest. Het is echt HEEL ERG afgegleden laatste jaren zeker sinds de antifa rellen/covid tijd. Vroeger was het echt superleuke alternatieve beetje Nederlandse stad. Tegenwoordig is het een en al chaos, rotzooi, homeless camps, viezigheid en criminaliteit. Bijna iedereen die ik er kende is verhuist en wil nooit meer terug. Pas op als je central in gaat en parkeer je auto op een goede plek. Voor 3 dagen is het idd nog wel leuk en te doen en met de fiets is het idd meest ideale stad in de US. Qua eten en bier is het nog wel goed te doen ondanks de vele sluitingen. Gewoon goed zoeken naar leuke nieuwe tentjes. Food stalls/carts zijn er ook minder dan vroeger maar zijn nog wel wat pareltjes te vinden.
kabelbaantje nemen is ook wel leuk in de stad en afhankelijk van wanneer je gaat is Mt Hood Skibowl ook leuk (year round activiteiten dus kijk ff op hun site!)

En onderweg naar Seattle wel Multnomah Falls meepakken he!! Oh en niet zelf proberen benzine te tanken in Oregon want dan komen ze HEEL hard op je afrennen ;) Mag niet daar :P
Ik schrik van je bericht, dat klinkt niet best. Wij waren er in 2017 en toen waren er al best wat zwervers, maar jeetje wat kan dat dan veranderen in 5 jaar :o

Wat trok je ooit zo aan Portland?

Multnomah Falls hebben wij destijds gemist want we konden daar niet stoppen vanwege de bosbranden :'( Was sowieso best een pechreis met veel tegenvallers (bosbranden/voedselvergiftiging/mist bij Rainier/Glacier afgesloten door sneeuw). Maar wat we wel hebben gezien was echt indrukwekkend O+

Snoqualmie Falls kun je trouwens gerust overslaan. Een vriendin uit Seattle had ons dat aangeraden maar we vonden dat flink underwhelming na alle veel gavere watervallen die we door de jaren hebben gezien _O-
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
  zaterdag 21 januari 2023 @ 10:41:49 #44
389558 britneycheers
It's Britney Bitch
pi_207651857
Ik wil graag een reis maken naar Miami, zowel naar Disney als naar UMA. Hoeveel zakgeld zou ik per dag nodig hebben?

Ik dacht aan ongeveer 2000 euro voor de reis + hotels p.p
If you're easy to get, you are probably easy to forget.
pi_207652152
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2023 10:41 schreef britneycheers het volgende:
Ik wil graag een reis maken naar Miami, zowel naar Disney als naar UMA. Hoeveel zakgeld zou ik per dag nodig hebben?

Ik dacht aan ongeveer 2000 euro voor de reis + hotels p.p
2 weken Orlando vlucht, auto en hotel ben je al 1600 kwijt en doe je verder nog niks..
  zaterdag 21 januari 2023 @ 18:01:58 #46
389558 britneycheers
It's Britney Bitch
pi_207657334
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2023 11:08 schreef Drass het volgende:

[..]
2 weken Orlando vlucht, auto en hotel ben je al 1600 kwijt en doe je verder nog niks..
Ik zeg alleen reis en hotel.

Ik ben van plan naar disney en naar UMA te gaan.
If you're easy to get, you are probably easy to forget.
pi_207657667
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2023 11:08 schreef Drass het volgende:

[..]
2 weken Orlando vlucht, auto en hotel ben je al 1600 kwijt en doe je verder nog niks..
Waar vind jij zulke lage prijzen? Wij komen op 1900 voor alleen vlucht en hotel en vinden dat al heel goedkoop :+
life is what happens to you, while you're busy making other plans.
pi_207657723
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2023 10:41 schreef britneycheers het volgende:
Ik wil graag een reis maken naar Miami, zowel naar Disney als naar UMA. Hoeveel zakgeld zou ik per dag nodig hebben?

Ik dacht aan ongeveer 2000 euro voor de reis + hotels p.p
Wat wil je doen op een dag? In de parken eten? Uit eten ‘s avonds? Souvenirs? Neem je drinken mee?
life is what happens to you, while you're busy making other plans.
pi_207658057
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2023 18:01 schreef britneycheers het volgende:

[..]
Ik zeg alleen reis en hotel.

jij had het ook over « zakgeld ». Dat kan toch niemand voor jou bepalen?
pi_207658761
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2023 18:01 schreef britneycheers het volgende:

[..]
Ik zeg alleen reis en hotel.

Ik ben van plan naar disney en naar UMA te gaan.
Wth is UMA? Ultimate Medical Academy?

Je kan toch zelf al prijzen voor vliegticket checken. Daarnaast nog hotel opzoeken.

Disney ligt eraan hoelang je gaat. 2 weken ticket begint vanaf 600 euro. Meeste hotels in omgeving MINIMAAL 150/200 per dag. Eten ligt er ook maar net aan he wat je zelf eet. Stukken duurder nu sowieso met de dollarprijs.

Maargoed ga je eerst maar eens zelf voorbereiden en kom dan met concrete vragen..
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')