abonnement Unibet Coolblue
  maandag 24 oktober 2022 @ 17:10:57 #1
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_206434822
Wie maakt er hier zelf oliebollen? Ik zou het wel eens willen doen maar ben benieuwd naar de ervaringen. Vooral de TCO ook
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 24 oktober 2022 @ 17:14:54 #2
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_206434849
Ah, 1 van de weinige leuke dingen in december. Oliebollen...

Maar er is een topic over, dan vind je hier.
  maandag 24 oktober 2022 @ 17:17:38 #3
486266 herverwijderd
het leed is al geschied
pi_206434871
Vroeger ieder jaar met de scouting, on geld op te halen. Hele fucking dag in die frituurlucht, de kleren die je aanhad kon je weggooien daarna. Nu doe ik het dus niet meer want ik kan die lucht na al die jaren nog steeds niet harden
pi_206435324
Vroeger stond mijn vader, met een betonmixer op de boormachine, het beslag voor de oliebollen te mixen. Een grote emmers vol.
Die stond dan de hele nacht bij de verwarming te rijzen.

De volgende dag stond mijn moeder dan 's morgens vroeg al, met 2 pannen olie en een ijslepel, oliebollen te bakken.
Het gebeurde ook nog wel dat ze ondertussen, in een derde pan, ook nog met de appelbeignets bezig was.
Wij moesten altijd voorzichtig doen bij het fornuis.
Zelf stond ze over hete pannen met olie te reiken, om wat in de achterste pan te doen.

Deur open en afzuigkap vol aan en nog was de lucht in het hele huis zwanger van olie, beslag, appel en kaneel.
En warm...
De hele keuken vol met schalen met keukenpapier, om de bollen en de flappen uit te laten lekken.

Ze bakte voor onszelf, opa en oma en voor een tante.
Bovendien gingen er ook verscheidene zakken de vriezer in.
Kreeg je ze ineens midden in de zomer, met 30⁰+, voor je neus. 'Kijk eens wat ik nog in de vriezer vond.'

In het begin was dat wel mooi. Je was je alweer aan het verheugen op de oliebollen.
Lekker, als ze nog warm waren.
Later werd dat minder, toen ik er achter kwam, dat ik er eigenlijk wel wat last van begon te krijgen. Soms na één oliebol al, dat ik hem de volgende dag nog aan het opboeren was.
Op een gegeven moment had ik er na de eerste 2 van het jaar, alweer genoeg van.
Langzamerhand maar helemaal mee gestopt.

Toen moeders overleden was, heeft mijn vader nog een keer zelf staan te bakken.
Ik zei nog dat hij het dan voor zichzelf deed en dat hij niet te gek moest doen.
Natuurlijk altijd te veel.
Daarna zijn we ze maar gaan kopen.

Tussen kerst en O&N overal 'oliebolletje?' en altijd weer die beteuterde gezichten als je ze afslaat. 'jamaar, is toch lekker?'
'tuurlijk. Maar als je ze de volgende dag nog opboert, doe ik mezelf er geen plezier mee.

Voor mezelf begin ik er dus niet aan.
Voor de visite koop ik dan wel een zakje.
Maar vaker nemen ze ze zelf al mee.

Epistel. Sorry :@

[ Bericht 3% gewijzigd door marc0871 op 24-10-2022 18:22:09 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_206992625
SCHOPJE, Pro Thuis Oliebakkers meld je en jouw geheime recept O+
So rest assured I have the key to every opening
To every wishing well that's deep enough to dream
I want to show you just how fascinating kissing is
When earth collides with all the space between
pi_206992630
quote:
17s.gif Op donderdag 8 december 2022 11:58 schreef Speedfight het volgende:
SCHOPJE, Pro Thuis Oliebollenbakkers meld je en jouw geheime recept O+
So rest assured I have the key to every opening
To every wishing well that's deep enough to dream
I want to show you just how fascinating kissing is
When earth collides with all the space between
pi_206992669
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2022 18:16 schreef marc0871 het volgende:
Vroeger stond mijn vader, met een betonmixer op de boormachine, het beslag voor de oliebollen te mixen. Een grote emmers vol.
Die stond dan de hele nacht bij de verwarming te rijzen.

De volgende dag stond mijn moeder dan 's morgens vroeg al, met 2 pannen olie en een ijslepel, oliebollen te bakken.
Het gebeurde ook nog wel dat ze ondertussen, in een derde pan, ook nog met de appelbeignets bezig was.
Wij moesten altijd voorzichtig doen bij het fornuis.
Zelf stond ze over hete pannen met olie te reiken, om wat in de achterste pan te doen.

Deur open en afzuigkap vol aan en nog was de lucht in het hele huis zwanger van olie, beslag, appel en kaneel.
En warm...
De hele keuken vol met schalen met keukenpapier, om de bollen en de flappen uit te laten lekken.

Ze bakte voor onszelf, opa en oma en voor een tante.
Bovendien gingen er ook verscheidene zakken de vriezer in.
Kreeg je ze ineens midden in de zomer, met 30⁰+, voor je neus. 'Kijk eens wat ik nog in de vriezer vond.'

In het begin was dat wel mooi. Je was je alweer aan het verheugen op de oliebollen.
Lekker, als ze nog warm waren.
Later werd dat minder, toen ik er achter kwam, dat ik er eigenlijk wel wat last van begon te krijgen. Soms na één oliebol al, dat ik hem de volgende dag nog aan het opboeren was.
Op een gegeven moment had ik er na de eerste 2 van het jaar, alweer genoeg van.
Langzamerhand maar helemaal mee gestopt.

Toen moeders overleden was, heeft mijn vader nog een keer zelf staan te bakken.
Ik zei nog dat hij het dan voor zichzelf deed en dat hij niet te gek moest doen.
Natuurlijk altijd te veel.
Daarna zijn we ze maar gaan kopen.

<KNIP>

Tussen kerst en O&N overal 'oliebolletje?' en altijd weer die beteuterde gezichten als je ze afslaat. 'jamaar, is toch lekker?'
'tuurlijk. Maar als je ze de volgende dag nog opboert, doe ik mezelf er geen plezier mee.

Voor mezelf begin ik er dus niet aan.
Voor de visite koop ik dan wel een zakje.
Maar vaker nemen ze ze zelf al mee.

Epistel. Sorry :@
Helemaal herkenbaar (excl. overlijden moeder) ;( . In de garage/schuur gelukkig. (heel vroeger met een gasfles en een grote pan olie. (later werden dat (oude) elek. frituurpannen.

Oliebollen uit de vriezer ^O^ (eentje is altijd lekker, maar daarna.... :r )

[ Bericht 2% gewijzigd door Het_Bokje op 08-12-2022 12:08:28 ]
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
pi_206993217
Doe het buiten anders heb je een vette keuken.
pi_206993401
We wilden het eigenlijk in een grote pan doen binnen maar dat is niet handig dus :')
So rest assured I have the key to every opening
To every wishing well that's deep enough to dream
I want to show you just how fascinating kissing is
When earth collides with all the space between
  Miss 200.000.000! donderdag 8 december 2022 @ 13:08:42 #10
367000 roos94
pi_206993422
Ik hou heel heel erg van oliebollen maar hier in zierikzee heb je ze overal alleen met KRENTEN :r
pi_207026696
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2022 13:08 schreef roos94 het volgende:
Ik hou heel heel erg van oliebollen maar hier in zierikzee heb je ze overal alleen met KRENTEN :r
alleen krenten is ook waardeloos, je moet die met rozijnen, krenten, appel en gember hebben :9
  Moderator zondag 11 december 2022 @ 10:29:20 #12
388664 crew  Dotteke
pi_207039571
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2022 13:53 schreef mschol het volgende:

[..]
alleen krenten is ook waardeloos, je moet die met rozijnen, krenten, appel en gember hebben :9
Gember, zo niet lekker
Ik heb liever zelf gemaakte appelbeignets :9~
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
pi_207039587
Ik doe ze altijd op de bbq _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Ik zwaai naar dieren.
pi_207039702
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2022 10:29 schreef Dotteke het volgende:

[..]
Gember, zo niet lekker
Ik heb liever zelf gemaakte appelbeignets :9~
ook lekker :9
en foutje van mij.. sukade moet et zijn, geen gember :D :@ (hoewel gember in bepaalde gerechten wel lekker is
goed dat ik ze zelf niet maak
pi_207039706
Mensen die oliebollen maken met sukade of gember mogen zichzelf frituren op de WC.
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
pi_207039714
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2022 10:48 schreef Het_Bokje het volgende:
Mensen die oliebollen maken met sukade of gember mogen zichzelf frituren.
nee joh, dat zijn nog steeds de lekkerste en smaakvolste oliebollen die ik geproefd heb

saaie bollen deeg kan je beter gewoon weggooien
pi_207039740
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2022 10:50 schreef mschol het volgende:

[..]
nee joh, dat zijn nog steeds de lekkerste en smaakvolste oliebollen die ik geproefd heb

saaie bollen deeg kan je beter gewoon weggooien
Haha. 'zou je een schaal oliebollen met gember/sukade opeten voor ¤1000,-?' Ik zou geneigd zijn nee te zeggen, terwijl ik die 1000 best goed kan gebruiken. :D
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  Moderator zondag 11 december 2022 @ 10:58:56 #18
388664 crew  Dotteke
pi_207039765
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2022 10:48 schreef mschol het volgende:

[..]
ook lekker :9
en foutje van mij.. sukade moet et zijn, geen gember :D :@ (hoewel gember in bepaalde gerechten wel lekker is
goed dat ik ze zelf niet maak
sukade heb ik ook nooit gebruikt, wel rozijnen en soms stukjes appel
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
pi_207040865
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2022 10:58 schreef Dotteke het volgende:

[..]
sukade heb ik ook nooit gebruikt, wel rozijnen en soms stukjes appel
mijn moeder deed krenten, rozijnen, appel en sukade erin.. die waren altijd erg lekker

enige is dat de sukade die aan de buitenkant zat je wel weg moest halen wilde je je tanden sparen :+
pi_207041281
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2022 12:51 schreef mschol het volgende:

[..]
mijn moeder deed krenten, rozijnen, appel en sukade erin.. die waren altijd erg lekker

enige is dat de sukade die aan de buitenkant zat je wel weg moest halen wilde je je tanden sparen :+
Klinkt heerlijk O+
So rest assured I have the key to every opening
To every wishing well that's deep enough to dream
I want to show you just how fascinating kissing is
When earth collides with all the space between
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')