quote:Op donderdag 8 december 2022 11:58 schreef Speedfight het volgende:
SCHOPJE, Pro Thuis Oliebollenbakkers meld je en jouw geheime recept
Helemaal herkenbaar (excl. overlijden moeder) . In de garage/schuur gelukkig. (heel vroeger met een gasfles en een grote pan olie. (later werden dat (oude) elek. frituurpannen.quote:Op maandag 24 oktober 2022 18:16 schreef marc0871 het volgende:
Vroeger stond mijn vader, met een betonmixer op de boormachine, het beslag voor de oliebollen te mixen. Een grote emmers vol.
Die stond dan de hele nacht bij de verwarming te rijzen.
De volgende dag stond mijn moeder dan 's morgens vroeg al, met 2 pannen olie en een ijslepel, oliebollen te bakken.
Het gebeurde ook nog wel dat ze ondertussen, in een derde pan, ook nog met de appelbeignets bezig was.
Wij moesten altijd voorzichtig doen bij het fornuis.
Zelf stond ze over hete pannen met olie te reiken, om wat in de achterste pan te doen.
Deur open en afzuigkap vol aan en nog was de lucht in het hele huis zwanger van olie, beslag, appel en kaneel.
En warm...
De hele keuken vol met schalen met keukenpapier, om de bollen en de flappen uit te laten lekken.
Ze bakte voor onszelf, opa en oma en voor een tante.
Bovendien gingen er ook verscheidene zakken de vriezer in.
Kreeg je ze ineens midden in de zomer, met 30⁰+, voor je neus. 'Kijk eens wat ik nog in de vriezer vond.'
In het begin was dat wel mooi. Je was je alweer aan het verheugen op de oliebollen.
Lekker, als ze nog warm waren.
Later werd dat minder, toen ik er achter kwam, dat ik er eigenlijk wel wat last van begon te krijgen. Soms na één oliebol al, dat ik hem de volgende dag nog aan het opboeren was.
Op een gegeven moment had ik er na de eerste 2 van het jaar, alweer genoeg van.
Langzamerhand maar helemaal mee gestopt.
Toen moeders overleden was, heeft mijn vader nog een keer zelf staan te bakken.
Ik zei nog dat hij het dan voor zichzelf deed en dat hij niet te gek moest doen.
Natuurlijk altijd te veel.
Daarna zijn we ze maar gaan kopen.
<KNIP>
Tussen kerst en O&N overal 'oliebolletje?' en altijd weer die beteuterde gezichten als je ze afslaat. 'jamaar, is toch lekker?'
'tuurlijk. Maar als je ze de volgende dag nog opboert, doe ik mezelf er geen plezier mee.
Voor mezelf begin ik er dus niet aan.
Voor de visite koop ik dan wel een zakje.
Maar vaker nemen ze ze zelf al mee.
Epistel. Sorry
alleen krenten is ook waardeloos, je moet die met rozijnen, krenten, appel en gember hebbenquote:Op donderdag 8 december 2022 13:08 schreef roos94 het volgende:
Ik hou heel heel erg van oliebollen maar hier in zierikzee heb je ze overal alleen met KRENTEN
Gember, zo niet lekkerquote:Op zaterdag 10 december 2022 13:53 schreef mschol het volgende:
[..]
alleen krenten is ook waardeloos, je moet die met rozijnen, krenten, appel en gember hebben
ook lekkerquote:Op zondag 11 december 2022 10:29 schreef Dotteke het volgende:
[..]
Gember, zo niet lekker
Ik heb liever zelf gemaakte appelbeignets
nee joh, dat zijn nog steeds de lekkerste en smaakvolste oliebollen die ik geproefd hebquote:Op zondag 11 december 2022 10:48 schreef Het_Bokje het volgende:
Mensen die oliebollen maken met sukade of gember mogen zichzelf frituren.
Haha. 'zou je een schaal oliebollen met gember/sukade opeten voor ¤1000,-?' Ik zou geneigd zijn nee te zeggen, terwijl ik die 1000 best goed kan gebruiken.quote:Op zondag 11 december 2022 10:50 schreef mschol het volgende:
[..]
nee joh, dat zijn nog steeds de lekkerste en smaakvolste oliebollen die ik geproefd heb
saaie bollen deeg kan je beter gewoon weggooien
sukade heb ik ook nooit gebruikt, wel rozijnen en soms stukjes appelquote:Op zondag 11 december 2022 10:48 schreef mschol het volgende:
[..]
ook lekker
en foutje van mij.. sukade moet et zijn, geen gember (hoewel gember in bepaalde gerechten wel lekker is
goed dat ik ze zelf niet maak
mijn moeder deed krenten, rozijnen, appel en sukade erin.. die waren altijd erg lekkerquote:Op zondag 11 december 2022 10:58 schreef Dotteke het volgende:
[..]
sukade heb ik ook nooit gebruikt, wel rozijnen en soms stukjes appel
Klinkt heerlijkquote:Op zondag 11 december 2022 12:51 schreef mschol het volgende:
[..]
mijn moeder deed krenten, rozijnen, appel en sukade erin.. die waren altijd erg lekker
enige is dat de sukade die aan de buitenkant zat je wel weg moest halen wilde je je tanden sparen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |