abonnement Unibet Coolblue
pi_206270058
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2022 16:11 schreef Noin het volgende:

[..]
Het immigratieprobleem wordt veroorzaakt door bedrijven en de bijbehorende politieke partijen op economisch rechts die graag goedkope arbeidskrachten binnen laten die vervolgens op alle fronten concurreren met bestaande arbeiders.

Je zegt het zelf: ze zijn op zoek naar welvaart.
En dat is vreemd want ze wonen in landen waar extreme rijkdommen in de grond zitten. Olie, gas, diamanten. Noem maar op. Toch komen die mensen hierheen naar dit regenland.
Dat is puur imperialisme en kapitalisme.
Zij hebben niks omdat wij hun grond leegpompen.
Als jij serieus wil dat zij 'daar blijven' is er een hele simpele oplossing en dat is: zorg dat het daar beter wordt. Dus kappen met alles leegroven. Kap met regimes in stand houden die het volk onderdrukken.

Je snapt niet wat het standpunt van links is.
Het standpunt van links is: als wij zo onbeschoft zijn om die landen en volkeren kapot te maken voor ons eigen gewin, hebben wij geen recht om hun de toegang te weigeren.
Op het moment dat wij ermee kappen die landen naar de klote te helpen, mogen wat mij betreft per direct de grenzen dicht.

Dus de vraag is:
Zou jij wat van je luxe willen inleveren en dan de grenzen dicht?
Of wil je maximaal die landen leeg blijven plunderen en die volkeren kapot laten gaan en de grenzen dicht?

Ik neem aan dat jij het laatste wil.
Grotendeels eens, maar de wij die landen plunderen zij de westerse (en ondertussen ook Chinese) multinationals, en niet de burgers.

Helaas hebben die multinationals (zonder stemrecht) meer invloed op het Nederlandse beleid dan de burgers met hun stemrecht ooit voor elkaar krijgen.

Ik vind trouwens alhoewel ik sociaal-economisch behoorlijk links ben helemaal niet dat we die mensen hier moeten opvangen.
Slechts een klein groepje heeft de duizenden dollars om de mensensmokkelaars te betalen om hier te komen.
De vluchtelingen die dat geld niet hebben worden opgevangen in vluchtelingenkampen in de regio (vrijwel altijd de 3e wereld), juist die mensen zijn het meest hulpbehoevend.

Wat mij betreft gaan we onze middelen inzetten om de vluchtelingen in de regio beter op te vangen ipv aan nabijheidsdiscriminatie te doen en ons eerst en vooral druk maken over de vluchtelingen die mensensmokkelaars duizenden dollars betalen, en vele vele veilige landen doorreizen, om pas hier asiel aan te vragen.

Uiteraard moet je dan wel beginnen met eerst middelen vrij te maken om daadwerkelijk betere opvang in de regio mogelijk te maken.

[ Bericht 2% gewijzigd door Tanatos op 09-10-2022 23:01:53 ]
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  dinsdag 11 oktober 2022 @ 11:54:06 #52
464681 hollandia02
"The Young Boy"
pi_206284065
https://www.rd.nl/artikel(...)dt-steeds-moeilijker
quote:
‘ Bijna de helft van de bevolking in Nederland vindt volgens het SCP dat de leefwijze van moslims en de West-Europese leefwijze zelfs „onverenigbaar zijn.”’
Weliswaar uit 2014, maar toch.
In Rotterdam verdienen ze het, in Den Haag verdelen ze het en in Amsterdam smijten ze het over de balk.
Jules Deelder, may he rest in peace
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')