abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 20 september 2022 @ 12:58:12 #1
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_206039281
Advies: maak excuses voor slavernij en sta hoofddoek bij politie toe.


quote:
De Nederlandse overheid moet excuses aanbieden voor het slavernijverleden. Daartoe heeft de Nationaal Co÷rdinator tegen Discriminatie en Racisme Rabin Baldewsingh opgeroepen bij de aanbieding van zijn eerste Nationaal Programma. Hij pleit er ook voor dat het dragen van religieuze uitingen moet worden toegestaan bij politie en boa's en dat de 'Rotterdamwet' die het gemeenten mogelijk maakt mensen uit wijken te weren, moet worden herzien.

De NCDR vindt het ook een goed idee om van Keti Koti, de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van het slavernij, een nationale feestdag te maken. Eens in de vijf jaar zou deze dag, 1 juli, een vrije dag moeten zijn. Dat kan een belangrijk signaal zijn naar nazaten van tot slaaf gemaakten "die tot op de dag van vandaag de doorwerking ervaren", aldus Baldewsingh. "Excuses helpen bij de heling van historisch leed." Het is niet voor het eerst dat hij dit voorstelt.

Het is wel de eerste keer dat een actieplan tegen discriminatie en racisme wordt gepresenteerd. De Haagse oud-wethouder Rabin Baldewsingh werd in 2021 aangesteld als eerste Nationaal Co÷rdinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR). Dat was een reactie op de Black Lives Matter-demonstraties en onthullingen over institutioneel racisme in de toeslagenaffaire.

Straatnamen
Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en ook De Nederlandsche Bank en ABN Amro boden al excuses aan voor hun rol in de slavernij. Het kabinet heeft dit jaar besloten nog geen excuses te maken voor het slavernijverleden, maar sluit dit voor de toekomst niet uit.

De Nationaal Co÷rdinator pleit er verder voor straatnamen en standbeelden van personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de slavernij van een toelichting te voorzien, bijvoorbeeld door het aanbrengen van een QR-code waarmee informatie kan worden opgevraagd. Volgens Baldewsingh is het kabinet bereid om het wijzigen van een achternaam met een link naar het slavernijverleden kosteloos te maken.

Hoofddoek bij politie
Over het dragen van religieuze uitingen, zoals een hoofddoek of keppeltje, door politieagenten en boa's is de laatste jaren veel discussie gevoerd. Volgens de NCDR doet het dragen van religieuze uitingen niet af aan de professionaliteit en neutraliteit van de overheid. "De gedachte dat zij hun functie niet onpartijdig kunnen uitoefenen, vind ik onjuist en onnodig stigmatiserend. Hiermee laten we de kans liggen om de politie te versterken, met name met een grote groep vrouwen."

Verder is de co÷rdinator een voorstander van het inzetten van diversiteit en inclusie als eis bij het inzetten van personeel en de inkoop van diensten en goederen. Ook komt er een groot onderzoek naar discriminatie van moslims en krijgt de aanpak van stagediscriminatie een extra impuls.

Voorrang bij woningen
Tot slot gaat Baldewsingh in op de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek, ook wel bekend als de Rotterdamwet. De wet werd in 2006 ingevoerd om de leefbaarheid in kwetsbare wijken te verbeteren. Omstreden is het onderdeel dat mensen met een uitkering kunnen worden geweerd uit bepaalde straten, evenals de optie om voorrang te verlenen aan mensen die al langer in de regio wonen.

Migranten worden bovengemiddeld vaak de dupe van dergelijke maatregelen, zegt Baldewsingh. Hij stelt daarom voor om dit onderdeel van de wet te schrappen om elke vorm van onbedoelde discriminatie te voorkomen.

Toename in meldingen
Meldingen van discriminatie en racisme zijn de afgelopen jaren toegenomen, zowel bij de politie als bij de zogenoemde antidiscriminatievoorzieningen. "Dat vraagt om een stevige aanpak van elke vorm van uitsluiting", zegt de NCDR.

Baldewsingh heeft in aanloop naar dit rapport met tientallen maatschappelijke organisaties en honderden burgers gesproken. Ook werden er 22 'Townhallsessies' in het hele land georganiseerd. Niet alle geopperde ideeŰn kunnen al worden uitgevoerd, onder meer omdat ze bestuurlijk of financieel niet uitvoerbaar zijn, schrijft de co÷rdinator.

Voortaan zal jaarlijks een vervolg op het actieplan worden gepresenteerd.
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
  dinsdag 20 september 2022 @ 12:58:37 #2
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_206039287
Baldewsingh is van surinaamse afkomst... (Wij van WC-Eend?)
En vrouwen met hoofddoek bij de politie... De criminelen lachen ze uit man... Mannenpower hebben we daar volgens mij nodig.
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
pi_206039301
Neh.
pi_206039304
Was dit niet al eerder ook gezegd?
Rinse and repeat?

En nee, herhaling maakt het niet nogmaals goed om in overweging te nemen. Op beide: Nee.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 20 september 2022 @ 13:05:37 #5
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_206039362
5 mei is niet eens een jaarlijkse feestdag.
Onze onafhankelijkheid van de Spanjaarden vieren we niet eens.
En dan willen we een Surinaamse feestdag wÚl invoeren?

En een hoofddoek of keppeltje maakt de politie per definitie minder uniform, dus hoe hij tot de conclusie komt dat "het dragen van religieuze uitingen niet af [doet] aan de [...] neutraliteit van de overheid", is mij een raadsel.

Deze man presenteert zijn subjectieve mening als advies. Niet naar luisteren.
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
pi_206039367
Rabin Baldewsingh waarom is er geen objectiever persoon uitgekozen voor het uitzoeken dan iemand van kleur
  Forum Admin dinsdag 20 september 2022 @ 13:07:19 #8
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_206039376
Met onrealistische voorstellen komen die terecht afgeschoten worden om vervolgens de zieligheids/racismekaart te trekken.

Wbt die religieuze uitingen bij de politie, de politietop wil het niet, de politiek wil het niet. Ik vermoed het grootste deel van de maatschappij ook niet, maar de meerderheid moet zich volgens deze meneer maar weer aanpassen aan een zeer vocale minderheid. Als je je religie boven het politiewerk plaatst ben je niet geschikt als agent. Sowieso moet deze meneer even opzoeken waar "uniform" voor staat.

[ Bericht 3% gewijzigd door Straatcommando. op 20-09-2022 13:26:20 ]
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_206039377
Hou die onzin toch lekker in Amsterdam en val de rest van Nederland er niet meer lastig.
pi_206039384
Stik in je roti geen Keti Koti
pi_206039395
Dat gezeik over excuses mag nou onderhand wel een keer afgelopen zijn, herstelbetalingen gaan er toch niet komen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  dinsdag 20 september 2022 @ 13:11:00 #12
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_206039411
Nieuwe wijn in oude zakken dit. Zelfde gezeik in een iets andere vorm. Religieuze uitingen bij de politie wordt ook weer eens van stal gehaald zie ik. :') we weten allemaal dat het hier puur om hoofddoekjes gaat en voor de vorm vernoemen ze dan ook nog even een keppeltje erbij. :')

Wat de fuck snappen ze niet aan het woord uniform? EENVORMIG/NEUTRAAL! Een hoofddoekje is niet neutraal!!! Oprotten met die onzin.

[ Bericht 0% gewijzigd door RealistAtheist op 20-09-2022 13:43:03 ]
pi_206039443
Met hoofddoekjes wordt de politie helemaal niet meer series genomen, weg met die onzin
  dinsdag 20 september 2022 @ 13:17:29 #14
431030 BlackEyedAngel
Allergic to morons and idiots.
pi_206039489
Hahaha :D

Nee.
It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness, that is life.
pi_206039497
Er hebben in dit land momenteel meer mensen last of geleden onder het geweld en racisme vanuit de Surinaamse hoek of de ideologie wat de hoofddoek promoot dan dat er mensen hebben geleden onder de slavernij. Daar had ik graag eens een excuses voor gezien.

Die anti discriminatie clubjes lopen over van racisme.
Deze mening is volledig en alleen gebaseerd op de onderbuik en daar ben ik boerentrots op!
pi_206039540
Jaar op jaar drammen voor die hoofddoekjes. Laat religie lekker weg van mijn politie.
pi_206039546
Overigens vind ik een nieuwe feestdag "als signaal" nogal raar. Een feestdag is normaliter een min of meer breed gedragen viering van een gebeurtenis die in de loop van lange tijd, vaak eeuwen of zelfs millennia, op natuurlijke wijze zo gegroeid is. Nu echter adviseert deze meneer om een feest dat maar door een heel kleine minderheid van de bevolking gevierd wordt (laten we wel wezen, behalve de gemiddelde autochtoon houden ook de grote allochtone groepen zoals Marokkanen en Turken zich helemaal niet bezig met keti koti) als feestdag op te leggen om dat kleine groepje een soort van hart onder de riem te steken? Gedoemd om te mislukken. Een feestdag is een feestdag omdat een grote groep van je bevolking dat uit zichzelf zo ervaart, niet omdat jij vanuit je ambtelijke kantoortje bepaalt dat het dat moet worden.
  dinsdag 20 september 2022 @ 13:22:32 #18
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_206039563
Hardleerse mensen die niet weten wat een uniform inhoudt. Islam; veel nemen, weinig geven.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_206039572
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
pi_206039623
Die hoofddoeken bij de politie gaan we sowieso niet doen om de al eerder genoemde redenen maar een landelijke Ketikoti is over te praten maar dan vieren we het op 5 december en dan is Zwarte Piet het symbool van de bevrijding van de slaven. Noemt de ÚÚn het Keti Koti en de ander noemt het Sint Nicolaasfeest, iedereen blij
I'm sliding like a lizard on my belly and back
pi_206039639
Sorry, niet uitvoerbaar. :W
  dinsdag 20 september 2022 @ 13:29:02 #22
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_206039647
elk jaar weer
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_206039685
Ik vind het wel een goed idee, zal vast zorgen voor nog meer onderling wantrouwen en afgunst binnen die organisatie van circusaapjes.
pi_206039708
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:05 schreef SillyWalks het volgende:
5 mei is niet eens een jaarlijkse feestdag.
Onze onafhankelijkheid van de Spanjaarden vieren we niet eens.
En dan willen we een Surinaamse feestdag wÚl invoeren?

En een hoofddoek of keppeltje maakt de politie per definitie minder uniform, dus hoe hij tot de conclusie komt dat "het dragen van religieuze uitingen niet af [doet] aan de [...] neutraliteit van de overheid", is mij een raadsel.

Deze man presenteert zijn subjectieve mening als advies. Niet naar luisteren.
5 mei is inderdaad een nationale feestdag en geen jaarlijkse feestdag
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_206039729
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:07 schreef Straatcommando. het volgende:
Met onrealistische voorstellen komen die terecht afgeschoten worden om vervolgens de zieligheids/racismekaart te trekken.

Wbt die religieuze uitingen bij de politie, de politietop wil het niet, de politiek wil het niet. Ik vermoed het grootste deel van de maatschappij ook niet, maar de meerderheid moet zich volgens deze meneer maar weer aanpassen aan een zeer vocale minderheid. Als je je religie boven het politiewerk plaatst ben je niet geschikt als agent. Sowieso moet deze meneer even opzoeken waar "uniform" voor staat.
_O_
"Pools are perfect for holding water"
pi_206039753
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:27 schreef the-eye het volgende:
Die hoofddoeken bij de politie gaan we sowieso niet doen om de al eerder genoemde redenen maar een landelijke Ketikoti is over te praten maar dan vieren we het op 5 december en dan is Zwarte Piet het symbool van de bevrijding van de slaven. Noemt de ÚÚn het Keti Koti en de ander noemt het Sint Nicolaasfeest, iedereen blij
Mjah, je 'combineer het met zwarte piet' vind ik persoonlijk een tikkeltje racistisch.

Maar fuck, het combineren van meerdere feestdagen van minderheidsgroepen op dezelfde dag, topplan! Kan elke groep zijn eigen ding doen, en heeft de athe´st / nihilist ook een extra dagje vakantie.
"Pools are perfect for holding water"
pi_206039765
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:14 schreef Cupfighter het volgende:
Met hoofddoekjes wordt de politie helemaal niet meer series genomen, weg met die onzin
Door infiltranten is de politie al tijden niet meer serieus te nemen.
  dinsdag 20 september 2022 @ 13:41:53 #28
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_206039769
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:38 schreef probeer het volgende:

[..]
_O_
Het verbaast mij dat jij dit commentaar waardeert. Ik dacht dat jij je wel zou kunnen vinden in de woorden van nationaal co÷rdinator discriminatiebestrijding.
pi_206039770
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:40 schreef probeer het volgende:

[..]
Mjah, je 'combineer het met zwarte piet' vind ik persoonlijk een tikkeltje racistisch.

Maar fuck, het combineren van meerdere feestdagen van minderheidsgroepen op dezelfde dag, topplan! Kan elke groep zijn eigen ding doen, en heeft de athe´st / nihilist ook een extra dagje vakantie.
Er is toch zo'n versie dat Piet eigenlijk een vrijgekochte slaaf is?

We zouden zo'n combi dag Identiteistdag kunnen noemen. met straattoneel, kraampjes en feesten waarbij mensen dan hun identiteit uitbeelden en promoten

[ Bericht 4% gewijzigd door the-eye op 20-09-2022 13:47:28 ]
I'm sliding like a lizard on my belly and back
pi_206039776
Doorgeslagen gekte 🤡
pi_206039786
quote:
Prachtig nummer van een prachtige zangeres, maar hier zo verkeerd. Dit gaat over liefde. Niet over collectief schuldgevoel.
pi_206039794
We moeten niks, en al helemaal geen excuses aanbieden. En ophoeren met je keti koti. Maak van bevrijdingdag maar een jaarlijkse nationale feestdag. Die dag is veel belangrijker.
Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
lucifer FTW!!!!
pi_206039799
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:41 schreef RealistAtheist het volgende:

[..]
Het verbaast mij dat jij dit commentaar waardeert. Ik dacht dat jij je wel zou kunnen vinden in de woorden van nationaal co÷rdinator discriminatiebestrijding.
Ik ben voor scheiding van kerk en staat.
"Pools are perfect for holding water"
pi_206039811
Mooi toch die +1 functie. Scheelt mij weer een reactie typen op die onzin van dat Bald-geval. Ik like gewoon de reacties waar ik het mee eens ben.
pi_206039812
Excuses, terwijl hij zich weer gewoon tot slaafje van de moslims laat maken?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 20 september 2022 @ 13:48:45 #36
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_206039834
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:45 schreef probeer het volgende:

[..]
Ik ben voor scheiding van kerk en staat.
Zijn er toch nog wat gebieden waarop wij het eens zijn.
pi_206039840
quote:
15s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:45 schreef Lucifer_Doosje het volgende:
We moeten niks, en al helemaal geen excuses aanbieden. En ophoeren met je keti koti. Maak van bevrijdingdag maar een jaarlijkse nationale feestdag. Die dag is veel belangrijker.
Dat is 5 mei al
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_206039851
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:41 schreef RealistAtheist het volgende:

[..]
Het verbaast mij dat jij dit commentaar waardeert. Ik dacht dat jij je wel zou kunnen vinden in de woorden van nationaal co÷rdinator discriminatiebestrijding.
We gaan de ideeŰn even af:

quote:
De Nederlandse overheid moet excuses aanbieden voor het slavernijverleden.
Heb ik persoonlijk geen behoefte aan, maar het zal me mijn reet roesten of de Nederlandse overheid dat doet. Als die mensen zich daardoor beter voelen, sure, why not. Maar dan wel de overheid, en niet (uit naam van) het volk. Want fuck erfzonde, daar doe ik (en hopelijk we) niet aan.

quote:
Hij pleit er ook voor dat het dragen van religieuze uitingen moet worden toegestaan bij politie en boa's
Absoluut niet.

quote:
en dat de 'Rotterdamwet' die het gemeenten mogelijk maakt mensen uit wijken te weren, moet worden herzien.
Ken die wet niet precies genoeg, kom niet vaak in Rotterdam. Boeit me niet. Geen zin om te googlen.

quote:
De NCDR vindt het ook een goed idee om van Keti Koti, de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van het slavernij, een nationale feestdag te maken. Eens in de vijf jaar zou deze dag, 1 juli, een vrije dag moeten zijn. Dat kan een belangrijk signaal zijn naar nazaten van tot slaaf gemaakten "die tot op de dag van vandaag de doorwerking ervaren", aldus Baldewsingh. "Excuses helpen bij de heling van historisch leed." Het is niet voor het eerst dat hij dit voorstelt.
Zie eerdere post. Extra vrije dag, ik ben voor. Zal waarschijnlijk alleen niet naar de herdenking/optocht/bijeenkomst/lezing gaan.

quote:
De Nationaal Co÷rdinator pleit er verder voor straatnamen en standbeelden van personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de slavernij van een toelichting te voorzien, bijvoorbeeld door het aanbrengen van een QR-code waarmee informatie kan worden opgevraagd.
Top idee. Meer historische kennis en besef, kan nooit kwaad.
"Pools are perfect for holding water"
pi_206039881
Excuses maken lijkt me zo gepiept en hoeft niks te kosten. Gewoon sorry zeggen voor dingen waar je zelf niet bij betrokken was, paar abri's door het land laten plaatsen en doorrrr.

Klinkt een beetje zoals m'n moeder vroeger altijd deed als m'n broer weer iets bij me uithaalde. 'SORRY ZEGGEN!!! ZEG NU SORRY. JA NU. GOEDZO. NU IS HET KLAAR DAN.'

Er mag bij de politie geen plaats voor religieuze uitingen zijn.
Op donderdag 15 april 2021 11:47 schreef ChevyCaprice het volgende:
Pedofilie en homoseksualiteit, daar bestaat natuurlijk ook een link tussen, maar dat hoor je nooit om homoseksuelen te beschermen.
pi_206039891
Excuses maken okay, maar ik zit niet te wachten op religieuze ruis bij de overheid.
pi_206039907
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:48 schreef RealistAtheist het volgende:

[..]
Zijn er toch nog wat gebieden waarop wij het eens zijn.
Ik gok dat dat er aardig wat zijn. Maar we bespreken hier nou eenmaal vaker de verschillen dan de overeenkomsten, dus dat kan nogal eens een vertekend beeld over de ander opleveren.
"Pools are perfect for holding water"
  dinsdag 20 september 2022 @ 13:57:03 #42
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_206039920
Ik kan mij echt niet voorstellen hoe de slavernij nu nog mensen zo raakt dat ze er blijkbaar psychisch onder lijden. Volgens mij is er dan inderdaad iets psychisch aan de hand, want dan spoor je gewoon niet.

Mijn opa was te werk gesteld in Duitsland tijdens de WO II heeft dit vanwege ernstige longproblemen ternauwernood overleefd, had geluk dat er een Duitse arts was die inzag dat de oorlog toch al verloren was en gezorgd heeft dat hij naar huis kon. Dat is slechts 2 generaties geleden. Dus ik zou kunnen zeggen dat ik hier nog enorm onder lijd dat ik niet normaal kan functioneren en dat ik hier persoonlijke excuses voor eis? Dat is volledig absurd. :') laat staan voor iets wat 6? 7? Generaties geleden gebeurd is? Dan ben je echt niet goed bij je pannekoek als je daar nu nog zogenaamd de pijn van voelt. :')
pi_206039928
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:46 schreef Weltschmerz het volgende:
Excuses, terwijl hij zich weer gewoon tot slaafje van de moslims laat maken?
Zoveel moslims onder de Surinamers dan?

Is het merendeel van de religieuze Surinamers niet gewoon christen?
"Pools are perfect for holding water"
  dinsdag 20 september 2022 @ 13:57:49 #44
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_206039930
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:55 schreef probeer het volgende:

[..]
Ik gok dat dat er aardig wat zijn. Maar we bespreken hier nou eenmaal vaker de verschillen dan de overeenkomsten, dus dat kan nogal eens een vertekend beeld over de ander opleveren.
Dat klopt.
pi_206040007
jammer dat dit rapport niks zegt over de discriminatie van non-gelovigen ten opzichte van gelovigen.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 20 september 2022 @ 14:05:49 #46
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_206040022


Advies: ga gezonder leven
pi_206040031
twitter
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_206040120
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:57 schreef RealistAtheist het volgende:
Ik kan mij echt niet voorstellen hoe de slavernij nu nog mensen zo raakt dat ze er blijkbaar psychisch onder lijden. Volgens mij is er dan inderdaad iets psychisch aan de hand, want dan spoor je gewoon niet.

Ik snap dat ook slecht. De Ierse katholieken zijn honderden jaren lang gediscrimineerd en vreselijk behandeld door de Engelsen. Illegale inname van het land, verbod op onderwijs (!), verbod op een functie als ambtenaar, verbod op het dragen van wapens, verbod op het bekleden van een politieke functie, geen stemrecht, verbod op het kopen van land, gedwongen deportaties naar AustraliŰ voor kleine vergrijpen, onteigening van huizen en boerderijen met als doel de oorspronkelijke Ierse bevolking te vervangen door Schotten en Engelsen, hongersnood door de gedwongen export van voedsel naar Engeland met een miljoen doden als gevolg, jarenlange gevangenschap zonder uitspraak van een rechter, duizenden onschuldige burgerslachtoffers door misstanden van Britse soldaten en ga zo nog maar even door.

En ja, tuurlijk zijn er nu nog steeds Ieren die een tyfushekel hebben aan de Engelsen, maar je hoort ze nooit over herstelbetalingen of psychisch lijden.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_206040155
Enige wat er gebeurd na een "sorry" zijn claims van "slachtoffers" voor schadevergoedingen die over de ellende van hun vooroudere zich willen verrijken. Net als deze dikke pad.
  Forum Admin dinsdag 20 september 2022 @ 14:19:49 #50
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_206040161
quote:
6s.gif Op dinsdag 20 september 2022 14:16 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Ik snap dat ook slecht. De Ierse katholieken zijn honderden jaren lang gediscrimineerd en vreselijk behandeld door de Engelsen. Illegale inname van het land, verbod op onderwijs (!), verbod op een functie als ambtenaar, verbod op het dragen van wapens, verbod op het bekleden van een politieke functie, geen stemrecht, verbod op het kopen van land, gedwongen deportaties naar AustraliŰ voor kleine vergrijpen, onteigening van huizen en boerderijen met als doel de oorspronkelijke Ierse bevolking te vervangen door Schotten en Engelsen, hongersnood door de gedwongen export van voedsel naar Engeland met een miljoen doden als gevolg, jarenlange gevangenschap zonder uitspraak van een rechter, duizenden onschuldige burgerslachtoffers door misstanden van Britse soldaten en ga zo nog maar even door.

En ja, tuurlijk zijn er nu nog steeds Ieren die een tyfushekel hebben aan de Engelsen, maar je hoort ze nooit over herstelbetalingen of psychisch lijden.
Tja. Zoals blanken blijkbaar een erfzonde hebben, erven deze mensen een aangepraat zieligheidscomplex dat telkens doorgegeven wordt. En toevalligerwijs is het de schuld van de blanke man dat ze zielig zijn.

Het is gewoon verkapt racisme.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')