abonnement Unibet Coolblue
pi_206039281
Advies: maak excuses voor slavernij en sta hoofddoek bij politie toe.


quote:
De Nederlandse overheid moet excuses aanbieden voor het slavernijverleden. Daartoe heeft de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme Rabin Baldewsingh opgeroepen bij de aanbieding van zijn eerste Nationaal Programma. Hij pleit er ook voor dat het dragen van religieuze uitingen moet worden toegestaan bij politie en boa's en dat de 'Rotterdamwet' die het gemeenten mogelijk maakt mensen uit wijken te weren, moet worden herzien.

De NCDR vindt het ook een goed idee om van Keti Koti, de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van het slavernij, een nationale feestdag te maken. Eens in de vijf jaar zou deze dag, 1 juli, een vrije dag moeten zijn. Dat kan een belangrijk signaal zijn naar nazaten van tot slaaf gemaakten "die tot op de dag van vandaag de doorwerking ervaren", aldus Baldewsingh. "Excuses helpen bij de heling van historisch leed." Het is niet voor het eerst dat hij dit voorstelt.

Het is wel de eerste keer dat een actieplan tegen discriminatie en racisme wordt gepresenteerd. De Haagse oud-wethouder Rabin Baldewsingh werd in 2021 aangesteld als eerste Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR). Dat was een reactie op de Black Lives Matter-demonstraties en onthullingen over institutioneel racisme in de toeslagenaffaire.

Straatnamen
Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en ook De Nederlandsche Bank en ABN Amro boden al excuses aan voor hun rol in de slavernij. Het kabinet heeft dit jaar besloten nog geen excuses te maken voor het slavernijverleden, maar sluit dit voor de toekomst niet uit.

De Nationaal Coördinator pleit er verder voor straatnamen en standbeelden van personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de slavernij van een toelichting te voorzien, bijvoorbeeld door het aanbrengen van een QR-code waarmee informatie kan worden opgevraagd. Volgens Baldewsingh is het kabinet bereid om het wijzigen van een achternaam met een link naar het slavernijverleden kosteloos te maken.

Hoofddoek bij politie
Over het dragen van religieuze uitingen, zoals een hoofddoek of keppeltje, door politieagenten en boa's is de laatste jaren veel discussie gevoerd. Volgens de NCDR doet het dragen van religieuze uitingen niet af aan de professionaliteit en neutraliteit van de overheid. "De gedachte dat zij hun functie niet onpartijdig kunnen uitoefenen, vind ik onjuist en onnodig stigmatiserend. Hiermee laten we de kans liggen om de politie te versterken, met name met een grote groep vrouwen."

Verder is de coördinator een voorstander van het inzetten van diversiteit en inclusie als eis bij het inzetten van personeel en de inkoop van diensten en goederen. Ook komt er een groot onderzoek naar discriminatie van moslims en krijgt de aanpak van stagediscriminatie een extra impuls.

Voorrang bij woningen
Tot slot gaat Baldewsingh in op de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek, ook wel bekend als de Rotterdamwet. De wet werd in 2006 ingevoerd om de leefbaarheid in kwetsbare wijken te verbeteren. Omstreden is het onderdeel dat mensen met een uitkering kunnen worden geweerd uit bepaalde straten, evenals de optie om voorrang te verlenen aan mensen die al langer in de regio wonen.

Migranten worden bovengemiddeld vaak de dupe van dergelijke maatregelen, zegt Baldewsingh. Hij stelt daarom voor om dit onderdeel van de wet te schrappen om elke vorm van onbedoelde discriminatie te voorkomen.

Toename in meldingen
Meldingen van discriminatie en racisme zijn de afgelopen jaren toegenomen, zowel bij de politie als bij de zogenoemde antidiscriminatievoorzieningen. "Dat vraagt om een stevige aanpak van elke vorm van uitsluiting", zegt de NCDR.

Baldewsingh heeft in aanloop naar dit rapport met tientallen maatschappelijke organisaties en honderden burgers gesproken. Ook werden er 22 'Townhallsessies' in het hele land georganiseerd. Niet alle geopperde ideeën kunnen al worden uitgevoerd, onder meer omdat ze bestuurlijk of financieel niet uitvoerbaar zijn, schrijft de coördinator.

Voortaan zal jaarlijks een vervolg op het actieplan worden gepresenteerd.
pi_206039287
Baldewsingh is van surinaamse afkomst... (Wij van WC-Eend?)
En vrouwen met hoofddoek bij de politie... De criminelen lachen ze uit man... Mannenpower hebben we daar volgens mij nodig.
pi_206039301
Neh.
pi_206039304
Was dit niet al eerder ook gezegd?
Rinse and repeat?

En nee, herhaling maakt het niet nogmaals goed om in overweging te nemen. Op beide: Nee.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 20 september 2022 @ 13:05:37 #5
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_206039362
5 mei is niet eens een jaarlijkse feestdag.
Onze onafhankelijkheid van de Spanjaarden vieren we niet eens.
En dan willen we een Surinaamse feestdag wél invoeren?

En een hoofddoek of keppeltje maakt de politie per definitie minder uniform, dus hoe hij tot de conclusie komt dat "het dragen van religieuze uitingen niet af [doet] aan de [...] neutraliteit van de overheid", is mij een raadsel.

Deze man presenteert zijn subjectieve mening als advies. Niet naar luisteren.
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
pi_206039367
Rabin Baldewsingh waarom is er geen objectiever persoon uitgekozen voor het uitzoeken dan iemand van kleur
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 dinsdag 20 september 2022 @ 13:07:19 #8
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_206039376
Met onrealistische voorstellen komen die terecht afgeschoten worden om vervolgens de zieligheids/racismekaart te trekken.

Wbt die religieuze uitingen bij de politie, de politietop wil het niet, de politiek wil het niet. Ik vermoed het grootste deel van de maatschappij ook niet, maar de meerderheid moet zich volgens deze meneer maar weer aanpassen aan een zeer vocale minderheid. Als je je religie boven het politiewerk plaatst ben je niet geschikt als agent. Sowieso moet deze meneer even opzoeken waar "uniform" voor staat.

[ Bericht 3% gewijzigd door Straatcommando. op 20-09-2022 13:26:20 ]
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_206039377
Hou die onzin toch lekker in Amsterdam en val de rest van Nederland er niet meer lastig.
pi_206039384
Stik in je roti geen Keti Koti
pi_206039395
Dat gezeik over excuses mag nou onderhand wel een keer afgelopen zijn, herstelbetalingen gaan er toch niet komen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  dinsdag 20 september 2022 @ 13:11:00 #12
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_206039411
Nieuwe wijn in oude zakken dit. Zelfde gezeik in een iets andere vorm. Religieuze uitingen bij de politie wordt ook weer eens van stal gehaald zie ik. :') we weten allemaal dat het hier puur om hoofddoekjes gaat en voor de vorm vernoemen ze dan ook nog even een keppeltje erbij. :')

Wat de fuck snappen ze niet aan het woord uniform? EENVORMIG/NEUTRAAL! Een hoofddoekje is niet neutraal!!! Oprotten met die onzin.

[ Bericht 0% gewijzigd door RealistAtheist op 20-09-2022 13:43:03 ]
pi_206039443
Met hoofddoekjes wordt de politie helemaal niet meer series genomen, weg met die onzin
  dinsdag 20 september 2022 @ 13:17:29 #14
431030 BlackEyedAngel
Allergic to morons and idiots.
pi_206039489
Hahaha :D

Nee.
It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness, that is life.
pi_206039497
Er hebben in dit land momenteel meer mensen last of geleden onder het geweld en racisme vanuit de Surinaamse hoek of de ideologie wat de hoofddoek promoot dan dat er mensen hebben geleden onder de slavernij. Daar had ik graag eens een excuses voor gezien.

Die anti discriminatie clubjes lopen over van racisme.
pi_206039540
Jaar op jaar drammen voor die hoofddoekjes. Laat religie lekker weg van mijn politie.
pi_206039546
Overigens vind ik een nieuwe feestdag "als signaal" nogal raar. Een feestdag is normaliter een min of meer breed gedragen viering van een gebeurtenis die in de loop van lange tijd, vaak eeuwen of zelfs millennia, op natuurlijke wijze zo gegroeid is. Nu echter adviseert deze meneer om een feest dat maar door een heel kleine minderheid van de bevolking gevierd wordt (laten we wel wezen, behalve de gemiddelde autochtoon houden ook de grote allochtone groepen zoals Marokkanen en Turken zich helemaal niet bezig met keti koti) als feestdag op te leggen om dat kleine groepje een soort van hart onder de riem te steken? Gedoemd om te mislukken. Een feestdag is een feestdag omdat een grote groep van je bevolking dat uit zichzelf zo ervaart, niet omdat jij vanuit je ambtelijke kantoortje bepaalt dat het dat moet worden.
  dinsdag 20 september 2022 @ 13:22:32 #18
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_206039563
Hardleerse mensen die niet weten wat een uniform inhoudt. Islam; veel nemen, weinig geven.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_206039572
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  dinsdag 20 september 2022 @ 13:27:15 #20
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_206039623
Die hoofddoeken bij de politie gaan we sowieso niet doen om de al eerder genoemde redenen maar een landelijke Ketikoti is over te praten maar dan vieren we het op 5 december en dan is Zwarte Piet het symbool van de bevrijding van de slaven. Noemt de één het Keti Koti en de ander noemt het Sint Nicolaasfeest, iedereen blij
pi_206039639
Sorry, niet uitvoerbaar. :W
  dinsdag 20 september 2022 @ 13:29:02 #22
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_206039647
elk jaar weer
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_206039685
Ik vind het wel een goed idee, zal vast zorgen voor nog meer onderling wantrouwen en afgunst binnen die organisatie van circusaapjes.
#freeWillemM
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2682522/1/25#p209511850" target="_blank" >woensdag 14 juni 2023 19:05</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/221644" target="_blank" >timmmmm</a> het volgende:[/b]
Ik heb in ieder geval liever huidkanker dan dit topic lezen
pi_206039708
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:05 schreef SillyWalks het volgende:
5 mei is niet eens een jaarlijkse feestdag.
Onze onafhankelijkheid van de Spanjaarden vieren we niet eens.
En dan willen we een Surinaamse feestdag wél invoeren?

En een hoofddoek of keppeltje maakt de politie per definitie minder uniform, dus hoe hij tot de conclusie komt dat "het dragen van religieuze uitingen niet af [doet] aan de [...] neutraliteit van de overheid", is mij een raadsel.

Deze man presenteert zijn subjectieve mening als advies. Niet naar luisteren.
5 mei is inderdaad een nationale feestdag en geen jaarlijkse feestdag
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_206039729
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2022 13:07 schreef Straatcommando. het volgende:
Met onrealistische voorstellen komen die terecht afgeschoten worden om vervolgens de zieligheids/racismekaart te trekken.

Wbt die religieuze uitingen bij de politie, de politietop wil het niet, de politiek wil het niet. Ik vermoed het grootste deel van de maatschappij ook niet, maar de meerderheid moet zich volgens deze meneer maar weer aanpassen aan een zeer vocale minderheid. Als je je religie boven het politiewerk plaatst ben je niet geschikt als agent. Sowieso moet deze meneer even opzoeken waar "uniform" voor staat.
_O_
"Pools are perfect for holding water"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')