Ik ben niet zo bekend met de hypotheekregels in Frankrijk, maar het verhaal ‘leen mij 60k en dan ga ik het komende jaar wel uitzoeken hoe ik inkomen krijg om het terug te betalen’ klinkt niet heel sterk.quote:Op maandag 19 september 2022 11:14 schreef Makoto het volgende:
Stel ik heb een woning op het oog van 130k. Dat zou dus betekenen dat er ergens nog 60k vandaan moet komen. Is dit te realiseren met een hypotheek in Frankrijk? Is het mogelijk om in de voorwaarde van die hypotheek op te nemen dat er het 1e jaar niet afgelost wordt zodat we een jaar de tijd hebben om wat op te zetten om inkomen te genereren?
70K is niet enorm veel, maar als dat betekend dat je uiteindelijk een hypotheek nodig hebt van 60k (misschien iets meer met oog op verbouwing) worden je maandlasten wel wat lager. Spaargeld hebben we niet, ik weet het niet heel verstandig. Ik zou gewoon graag emigreren en vind die 70K die ik theoretisch gezien 'gratis' heb gekregen een mooie kans om die te benutten.quote:Op maandag 19 september 2022 11:19 schreef Farenji het volgende:
Dan ga je er al wel vanuit dat je behalve de kosten om de woning te kopen, geen andere kosten maakt. Bijv voor verbouwing/renovatie, inrichting etc. Die kosten heb je wel natuurlijk en kun je ook zeker niet allemaal met een hypotheek bekostigen. Ik vind 70k daarom ook niet veel, heb je zelf nog spaargeld?
Het is ook de bedoeling om gewoon te gaan werken, maar een baan vinden zonder er te wonen is iets waar ik tegen aan loop. Zonder baan uiteraard geen hypotheek.quote:Op maandag 19 september 2022 11:21 schreef Ericr het volgende:
Met 0 inkomen zal je geen hypotheek krijgen.Dat is niet anders dan hier. Dat je een deel zelf financieert is leuk maar de bank zal voor het door hun gefinancieerde deel geen risico's gaan nemen.
Heb je trouwens genoeg buffers om een jaar te overbruggen zonder inkomen?
Wat je hier beschrijft is inderdaad het doel van deze actie. Lagere maandlasten waardoor er wat minder druk komt te liggen op geld verdienen om de eindjes aan elkaar te breien elke maand, en wat meer te gaan genieten van het leven. Er is meer dan werk.quote:Op maandag 19 september 2022 11:34 schreef LXIV het volgende:
Het risico voor de bank is gering met een loan to value van minder dan 50%. Wat dat betreft zal een bank wel willen lenen. Hoe het met regelgeving zit daar weet ik niet, ze moeten het wel mogen.
Heb ook wel eens met de gedachte gespeeld om lekker met mijn overwaarde/vermogen te gaan chillen op het platteland van Frankrijk of België. Maar dan wel met 0% hypotheek. Dus dat ik een beetje kan scharrelen om mijn eigen geld te verdienen .Het liefst in het zuiden, zodat het qua stookkoten etc ook nihil is. Zonnepaneeltjes, accu, eigen water en je hebt 0,0 vaste lasten. Tuinieren, kippen en een paar honderd euro per maand bijverdienen is dan genoeg.
Dan huur je eerst iets, dan zoek je werk endaarna kan je wellicht kopenquote:Op maandag 19 september 2022 11:35 schreef Makoto het volgende:
[..]
Het is ook de bedoeling om gewoon te gaan werken, maar een baan vinden zonder er te wonen is iets waar ik tegen aan loop. Zonder baan uiteraard geen hypotheek.
Spreek je de Franse taal en snap je Fransen?quote:Op maandag 19 september 2022 11:37 schreef Makoto het volgende:
[..]
Wat je hier beschrijft is inderdaad het doel van deze actie. Lagere maandlasten waardoor er wat minder druk komt te liggen op geld verdienen om de eindjes aan elkaar te breien elke maand, en wat meer te gaan genieten van het leven. Er is meer dan werk.
Het willen is in Nederland niet eens de vraag meer, je moet de aflossingen ook gewoon kunnen betalen.quote:Op maandag 19 september 2022 11:34 schreef LXIV het volgende:
Het risico voor de bank is gering met een loan to value van minder dan 50%. Wat dat betreft zal een bank wel willen lenen. Hoe het met regelgeving zit daar weet ik niet, ze moeten het wel mogen.
Heb ook wel eens met de gedachte gespeeld om lekker met mijn overwaarde/vermogen te gaan chillen op het platteland van Frankrijk of België. Maar dan wel met 0% hypotheek. Dus dat ik een beetje kan scharrelen om mijn eigen geld te verdienen .Het liefst in het zuiden, zodat het qua stookkoten etc ook nihil is. Zonnepaneeltjes, accu, eigen water en je hebt 0,0 vaste lasten. Tuinieren, kippen en een paar honderd euro per maand bijverdienen is dan genoeg.
Dat. Anders kansloos. Ze zeggen vaak over Frankrijk : Prachtig land, alleen die Fransen...quote:Op maandag 19 september 2022 11:42 schreef blomke het volgende:
[..]
Spreek je de Franse taal en snap je Fransen?
Trouwe kijker van dit programma, ik vraag me vaak wel af hoe die financiering daar geregeld is. Ik zie ze niet werken in het land van bestemming, maar wel een hypotheek krijgen en een jaar klussen aan je camping.quote:Op maandag 19 september 2022 11:51 schreef Farenji het volgende:
Als voorbereiding zou ik ook een aantal afleveringen van "ik vertrek" gaan kijken.
Zoals ik aangaf staat nog in de kinderschoenen. Maar wel bedacht dat mocht het zover komen dit een absolute must is voor dat we vertrekken.quote:Op maandag 19 september 2022 11:42 schreef blomke het volgende:
[..]
Spreek je de Franse taal en snap je Fransen?
Dit klinkt inderdaad als een realistisch stappenplan. Overigens ook niet verkeerd om eerst te huren om te kijken of het überhaupt wel bevalt.quote:Op maandag 19 september 2022 11:40 schreef daNpy het volgende:
Eerst een werkgever zoeken.
Dan ga je daarheen, heb je werk en inkomen. Je neemt een tijdelijke woning en kijkt rond naar een vaste stek, in de buurt van je werk.
Familie van me heeft het exact zo gedaan, alleen dan naar Zwedenquote:Op maandag 19 september 2022 11:57 schreef Makoto het volgende:
[..]
Dit klinkt inderdaad als een realistisch stappenplan. Overigens ook niet verkeerd om eerst te huren om te kijken of het überhaupt wel bevalt.
Er is altijd een reden waarom een huis een bepaalde waarde heeft.quote:Op maandag 19 september 2022 12:04 schreef RM-rf het volgende:
ik ken volop dat soort verhalen van nederlanders die een huis in het buitenland financieren met hun overwaarde en een riedeltje dat 'de huizen in het buitenland zo goedkoop zijn'.
Mijn ervaring is dat de meerderheid daarvan een ontzettende kat in de zak koopt, omdat ze erg weinig kennis hebben van de vastgoed-markt in het buitenland en onderschatten hoeveel moeite het kan kosten goed te integreren daar of domweg onderschatten hoe weinig faciliteiten in die gebieden met zeer lage huizenprijzen zijn.
na een paar jaar gepoogd te hebben ergens in een achterafgebied voet te vatten kiezen ze dan om terug te gaan naar nederland en moeten realiseren dat ze hun vastgoed in het buitenland enkel met zwaar verlies weer kunnen doorverkopen omdat daar nul vraag is naar huizen (tenzij ze een andere domme nederlander kunnen vinden die de idiotenprijs wil betalen) en als ze terug in nederland komen ontdekken ze in de tussentijd een dusdanig vermogensverlies opgelopen te hebben dat ze weer als starter van onderop moeten beginnen.
in veel van die buitenlandse rurale gebieden met zeer lage huizenprijzen is het ook best gewoon voor locals dat de reeele verkoopprijs ver onder de vraagprijs ligt.quote:Op maandag 19 september 2022 12:06 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Er is altijd een reden waarom een huis een bepaalde waarde heeft.
Daarom een lokale aankoopmakelaar al het werk laten doen.quote:Op maandag 19 september 2022 12:13 schreef RM-rf het volgende:
[..]
in veel van die buitenlandse rurale gebieden met zeer lage huizenprijzen is het ook best gewoon voor locals dat de reeele verkoopprijs ver onder de vraagprijs ligt.
of soms bestaan er verschillende prijzenlijsten en legt de aanbieder naar gelang van zijn inschatting van de andere partij een andere vraagprijs voor (in die gebieden is het enorm 'ons-kent-ons').
als er dan een rare nederlander voor hem staan die niet of hooguit gebroken frans brabbelt kun je erop rekenen dat hij direkt kiest zijn maximale vraagprijs aan te geven, misschien zelfs er ter plekke 10 of 15% bovenop legt als buitenlander-bonus.
dan kan het wel nog steeds relatief weinig lijken als je woonoppervlak en perceelgrootte naar nederlandse normen bekijkt, maar de kans is verdomd groot dat je dat niet terugkrijgt als je na korte tijd toch terug wil keren na een teleurstelling; iets waar TS al bijna op vooruit lijkt te gokken met zn vraag eerst een tijdje niet af te lossen op zn hypotheek omdat hij eerst nog een vorm van inkomsten daar hoopt te vinden.
En je denkt dat die plots 'betrouwbaar' is?quote:Op maandag 19 september 2022 12:15 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Daarom een lokale aankoopmakelaar al het werk laten doen.
Daar moet je niet direct vanuit gaan, maar ze zijn er wel.quote:Op maandag 19 september 2022 12:15 schreef RM-rf het volgende:
[..]
en je denkt dat die plots 'betrouwbaar is'?
bedankt dat je éxact aangeeft waar het misgaat met kortzichtige nederlanders die in heel andere gebieden met een eigen cultuur en specifieke economische omstandigheden veel geld gaan uitgeven en denken dat daar alles hetzelfde is als in nederland.quote:
Ook weer je standaardriedeltje: de 100% aflossing van een hypotheek.quote:Op maandag 19 september 2022 11:47 schreef Leandra het volgende:
Als ik een huis van 500K wil kopen en 300K eigen geld heb maar een inkomen dat niet voldoende is om die missende 200K in 30 jaar af te lossen heb ik pech, ook als ik de helft aflossingsvrij wil.
Dat is ook waar een hoop 60-plussers tegenaan lopen als hun aflossingsvrije hypotheek afloopt, de regels gaan nu uit van kunnen aflossen, als je inkomen daarvoor niet (meer) voldoende is dan heb je een probleem bij een nieuwe hypotheek.
Bij iemand uit Nederland gezien. In Noord Frankrijk, oud huis op giga groot perceel. Edoch, even naar de bouwmarkt is een 2x 2 uur rijden, dus een halve dag en de vraag wat ze nog over hebben.quote:Op maandag 19 september 2022 12:04 schreef RM-rf het volgende:
of domweg onderschatten hoe weinig faciliteiten in die gebieden met zeer lage huizenprijzen zijn.
Ja, niks mis mee toch? "In het zweet des aanschijns zult Gij uw brood verdienen". Gen. 3:19quote:Op maandag 19 september 2022 13:24 schreef Makoto het volgende:
Werken moet altijd en dat is ook het probleem niet. In Nederland lijkt alleen werken het belangrijkste wat er is.
Waar ga je in Frankrijk van leven? Denk je dat ze daar van de wind leven?quote:Op maandag 19 september 2022 13:24 schreef Makoto het volgende:
Wat een optimisme hier joh. Ik snap alle kritiek heel goed hoor, maar hier is ook niet alles even fantastisch. Je hele leven 40uur per week werken voor je koophuisje en je lease auto in de hoop dat je 2x per maand uit eten kan. Lekker 2 weken op vakantie per jaar. Met een beetje geluk bouw je een leuk pensioen op om daar vervolgens mits je niet ziek wordt of dood gaat in de 'winter' van je leven te genieten.
Objectief gezien heb ik afgelopen 2 jaar 70k verdiend zonder iets te doen, daar zou ik wat mee kunnen doen om bovenstaande wat te ontwijken. Werken moet altijd en dat is ook het probleem niet. In Nederland lijkt alleen werken het belangrijkste wat er is.
quote:Op maandag 19 september 2022 13:37 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Waar ga je in Frankrijk van leven? Denk je dat ze daar van de wind leven?
quote:Op maandag 19 september 2022 13:24 schreef Makoto het volgende:
Werken moet altijd en dat is ook het probleem niet.
Als je dit voelt in NL dan zou ik ook emigrerenquote:Op maandag 19 september 2022 13:24 schreef Makoto het volgende:
Wat een optimisme hier joh. Ik snap alle kritiek heel goed hoor, maar hier is ook niet alles even fantastisch. Je hele leven 40uur per week werken voor je koophuisje en je lease auto in de hoop dat je 2x per maand uit eten kan. Lekker 2 weken op vakantie per jaar. Met een beetje geluk bouw je een leuk pensioen op om daar vervolgens mits je niet ziek wordt of dood gaat in de 'winter' van je leven te genieten.
Objectief gezien heb ik afgelopen 2 jaar 70k verdiend zonder iets te doen, daar zou ik wat mee kunnen doen om bovenstaande wat te ontwijken. Werken moet altijd en dat is ook het probleem niet. In Nederland lijkt alleen werken het belangrijkste wat er is.
Maar wat je daar beschrijft, werken voor je pensioen en dan doodgaan, geldt dan net zo goed in Frankrijk.quote:
Ik hoop niet dat je je beeld van frankrijk baseert op je vakanties daar. Want ook in frankrijk moeten mensen fulltime werken of soms wel meer om rond te kunnen komen. Wat dat betreft weinig verschil met Nederland.quote:Op maandag 19 september 2022 13:24 schreef Makoto het volgende:
Wat een optimisme hier joh. Ik snap alle kritiek heel goed hoor, maar hier is ook niet alles even fantastisch. Je hele leven 40uur per week werken voor je koophuisje en je lease auto in de hoop dat je 2x per maand uit eten kan. Lekker 2 weken op vakantie per jaar. Met een beetje geluk bouw je een leuk pensioen op om daar vervolgens mits je niet ziek wordt of dood gaat in de 'winter' van je leven te genieten.
Objectief gezien heb ik afgelopen 2 jaar 70k verdiend zonder iets te doen, daar zou ik wat mee kunnen doen om bovenstaande wat te ontwijken. Werken moet altijd en dat is ook het probleem niet. In Nederland lijkt alleen werken het belangrijkste wat er is.
Kan hier ook, maar dat moet je gaan werken in de zorg, onderwijs of bijvoorbeeld in het OV.quote:Op maandag 19 september 2022 14:06 schreef Basp1 het volgende:
leven als een werknemer in Frankrijk....
Je meteen bij een vakbond aansluiten en 10% van je tijd staken.
Meenemen, is wat anders dan een nieuwe hypotheek afsluiten.quote:Op maandag 19 september 2022 13:03 schreef blomke het volgende:
[..]
Ook weer je standaardriedeltje: de 100% aflossing van een hypotheek.
Ik heb al uitgezocht dat we onze aflossingsvrije hypotheek gewoon mee kunnen nemen, zelfs met alleen AOW.
Correct, maar dan wel met een als het goed is lagere hypotheek, omdat er 70k is afgelostquote:Op maandag 19 september 2022 14:00 schreef Lienekien het volgende:
Maar wat je daar beschrijft, werken voor je pensioen en dan doodgaan, geldt dan net zo goed in Frankrijk.
Klopt. 32 of 24 uur werken maakt een wereld van verschil. Je hoeft niet altijd meer haast te hebben. Inclusief reistijd scheelt het al snel het dubbele aantal uren. En financieel kost het verhoudingsgewijs heel weinig.quote:Op maandag 19 september 2022 14:17 schreef Kiid het volgende:
[..]
Kan hier ook, maar dat moet je gaan werken in de zorg, onderwijs of bijvoorbeeld in het OV.
Overigens proef ik in dit topic met name de frustratie van het leven als werkende hier in Nederland. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken of je 32 uur zou kunnen werken?
Zelf ben ik na 8 jaar fulltime werken voor het eerst 32 uur gaan werken en dat maakt al een wereld van verschil ten opzichte van fulltime. Hoef je ook niet helemaal naar Frankrijk te verhuizen om daar met 40 graden iedere dag aardappelen te plukken omdat je de taal amper spreekt en dus geen fatsoenlijke baan kunt krijgen.
Je hebt goed geproefd, 32 uur is een optie. Maar dat veranderd niet veel aan de werkmentaliteit hier. Ik heb het idee dat dat steeds minder wordt naarmate je meer naar het zuiden van Europa beweegt.quote:Op maandag 19 september 2022 14:17 schreef Kiid het volgende:
[..]
Kan hier ook, maar dat moet je gaan werken in de zorg, onderwijs of bijvoorbeeld in het OV.
Overigens proef ik in dit topic met name de frustratie van het leven als werkende hier in Nederland. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken of je 32 uur zou kunnen werken?
Zelf ben ik na 8 jaar fulltime werken voor het eerst 32 uur gaan werken en dat maakt al een wereld van verschil ten opzichte van fulltime. Hoef je ook niet helemaal naar Frankrijk te verhuizen om daar met 40 graden iedere dag aardappelen te plukken omdat je de taal amper spreekt en dus geen fatsoenlijke baan kunt krijgen.
Vrij goeie tip, bedankt.quote:Op maandag 19 september 2022 14:42 schreef Wiedanwel het volgende:
Mijn tip: zodra jij helemaal klaar bent met al je voorbereidingen, meld je je aan als deelnemer voor "ik vertrek".
Wordt je geselecteerd om mee te doen? Doe het emigreren dan vooral niet!
Dat is ook maar vrij marginaal.quote:Op maandag 19 september 2022 14:44 schreef Makoto het volgende:
[..]
Correct, maar dan wel met een als het goed is lagere hypotheek, omdat er 70k is afgelost
Een van de zoons van mijn zusje heeft een relatie met een Française en nadat hij eerst daarheen was geëmigreerd zijn ze toch maar naar Nederland gekomen omdat zij hier wel makkelijk werk kon vinden en dat voor hem daar een drama was.quote:Op maandag 19 september 2022 14:49 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat is ook maar vrij marginaal.
Een familielid van mij is met een Française getrouwd. Kneiterhard gewerkt. Huis gekocht en binnen tien jaar afbetaald om daarna vooral te werken om de kinderen te kunnen laten studeren. Ook heel hard gewerkt om de taal te leren. Volgens zijn zeggen moest hij het foutloos spreken om geaccepteerd te worden in zijn werk (IT).
Niets is in beton gegoten, het was maar een zijstraat. Zoals ik aangaf staat dit alles in de kinderschoenen en is dit niet meer dan een los idee.quote:Op maandag 19 september 2022 14:49 schreef Leandra het volgende:
Maar hoe kom je op Frankrijk als je de taal niet eens fatsoenlijk spreekt?
En wat voor vak heb je, als je rustig in het zuiden wilt leven dan zul je ook een vak moeten hebben waar je daar wat mee kunt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |