abonnement Unibet Coolblue
  Moderator woensdag 7 september 2022 @ 22:21:05 #1
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205884891
Let's go!

omdat de statistieken het zeggen!

https://www.ladbible.com/(...)ng-to-putin-20210702
en Rusland gaat winnen -O-

https://www.thesun.co.uk/(...)e-stage-battle-plan/

China, je weet wel die afvallige provincie van Taiwan maakt zich al klaar!

https://www.express.co.uk(...)asuhide-nakayama-ont

Het is weer hoog tijd om weer lading plee papier te gaan hamsteren *O*


Gas en olie als een gek omhoog.
Sancties in Rusland, en Putin zet kernwapens op scherp!

[ twitter ]

Houd de Oekrane dit vol?

Video link naar de sponsor van dit deel.

YouTube kanaal die de oorlog goed samenvat en dagelijks update stand van zaken foto's video's kaarten en troepen bewegingen en tactiek van beide kanten en voorspellingen.
https://youtube.com/channel/UCHqqf2BwNM4Oih-a_ikbWww

Beelden van de oorlog
https://funker530.com/
Lach met een schone bips
  Moderator woensdag 7 september 2022 @ 22:42:06 #2
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_205885176
Ze waren zo deugdelijk, Lag altijd aan de Rus:

Oekrane geeft nu toch luchtaanvallen op Russische militaire basis op de Krim toe

Nadat ze eerst staalhard ontkenden, heeft Kiev nu toch een reeks luchtaanvallen op de Krim geclaimd. Een van die aanvallen, begin augustus, was gericht op de militaire basis Saky. Daarbij werd veel schade aangericht. Er viel een dode.

Oekrane had geweigerd zijn rol te erkennen en gaf de schuld voor de explosies op een gegeven moment zelfs aan Russische soldaten. Zij hadden zonder na te denken hun sigaret weggegooid op een plaats waar niet gerookt mocht worden wegens explosiegevaar. Maar geen kat die dat geloofde.

Aan persbureau Ukrinform zei de topcommandant van Kiev, Valeriy Zaluzhnyi, nu dat Oekraense raketten gericht waren op een aantal militaire locaties op de Krim, waaronder de vliegbasis Saky die op 9 augustus werd opgeschrikt door meerdere explosies.

Hij beweerde dat bij de aanval 10 Russische gevechtsvliegtuigen “buiten werking werden gesteld”. Het was de eerste keer dat Oekrane de eigenlijke Krim aanviel sinds de grootschalige Russische invasie in februari begon

Behalve dat het de militaire capaciteiten van Rusland schaadde, zei Zaluzhnyi, waren de aanvallen bedoeld om het algemene militaire vertrouwen en het gevoel van straffeloosheid van Rusland op de proef te stellen.

De vliegbasis Saky ligt in de buurt van Novofedorivka, aan de westkust van de Krim, een strand dat populair is bij Russische toeristen. Na de explosies vluchtten mensen in paniek weg.
Lach met een schone bips
pi_205885500
Ik ga dit naar achter meenemen ^O^
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205888137
*;
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_205888395
quote:
Hoe China in het geniep vloeibaar gas (LNG) uit Rusland naar Europa exporteert

China beschikt momenteel over een enorme hoeveelheid LNG. Het land voert daarom al het overtollige gas uit naar Europa. Dat helpt het continent om de gasvoorraden voor deze winter op te vullen. De kans is weliswaar groot dat die energie afkomstig is van Rusland.

De Financial Times schreef eind vorige maand dat China LNG exporteert naar Europa. China zit namelijk op een gigantische voorraad vloeibaar gas. Dat komt omdat het Aziatische land sinds begin dit jaar volop gas uit Rusland importeert.

China voert massaal LNG in
Uit de douanegegevens die de nieuwssite South China Morning Post kon inkijken, blijkt dat China gedurende de eerste jaarhelft in totaal 2,35 miljoen ton vloeibaar aardgas heeft gekocht. Prijskaartje: 2,16 miljard dollar. Het land heeft 28,7 procent meer LNG ingevoerd dan een jaar geleden. Rusland is daardoor de vierde grootste leverancier van vloeibaar gas in China.

Analisten reageren verbaasd op het feit dat China zoveel Russisch gas invoert. De vraag naar energie in het land is door economische problemen, zoals de schuldencrisis in de vastgoedsector en de coronalockdowns, namelijk fors gedaald. China deinst er niet voor terug om miljoenensteden in lockdown te plaatsen. Ook de recorddroogte in het land tastte de industrile output serieus aan.

China verkoopt Russisch gas door aan Europese Unie
Waarom blijft China dan massaal Russische gas invoeren? Volgens de financile nieuwssite Zerohedge doet het land dat om het overtollige gas door te verkopen aan de Europese Unie, die zwaar gebukt gaat onder de energiecrisis. China kan dat doen omdat het gas “Chinees” is, eenmaal het daar is aangekomen.

De eerste zes maanden van dit jaar steeg de import van LNG in de EU al met 60 procent in vergelijking met 2021, weet onderzoeksbureau Kplr. Onze regio importeerde tot dusver zeker 53 miljoen ton aan LNG dit jaar.

De totale hoeveelheid Chinees LNG die is doorverkocht bedraagt waarschijnlijk meer dan 4 miljoen ton, wat overeenkomt met zo’n 7 tot 8 procent van de gasinvoer van Europa in de eerste jaarhelft.

“Europa zou Russisch LNG kunnen kopen voor prijs X, maar in plaats daarvan moet het 2x, 3x of meer betalen, alleen maar om de wereld het deugdzame signaal te geven het regime van Poetin niet te zullen financieren, terwijl men in werkelijkheid extra betaalt aan zowel Xi als aan Poetin, die dankzij de algemene schaarste op de markt mooie winsten realiseert”, luidt het besluit van Zerohedge.

https://www.msn.com/nl-be(...)48a9a872723ad81e4357
Haha Putin , wij kopen lekker chinees gas vanaf nu ipv russisch gas haha
En we betalen er met plezier veel meer voor

:') _O-
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205888465
quote:
“De winter zal streng zijn”: Gazprom bedreigt in onheilspellende clip Europa

Sinds een week stuurt Gazprom geen gas meer naar Europa via de Nord Stream 1-pijpleiding. Hoewel het Russische staatsbedrijf altijd heeft aangegeven dat deze onderbrekingen te wijten waren aan technische problemen, veroorzaakt door westerse sancties, wijzigt Gazprom nu zijn toon. En dat doet het bedrijf met een bijna apocalyptische clip, die voor de Europeanen het ergste voorspelt.

Geen twijfels meer
Dinsdag heeft Gazprom zijn toon drastisch gewijzigd. De energiegigant heeft een alarmerende video uitgebracht waarin het ergste voor Europa wordt voorspeld voor de komende winter. Deze keer wordt dus niet gerept over technische problemen: er zijn enkel dreigende beelden.

De clip start met beelden van een Russische arbeider die de gaskraan dichtdraait. Vervolgens treft een koudegolf Europese steden als Brussel, Parijs, Berlijn en Londen. Dit nogal verontrustende tafereel wordt afgewisseld met beelden van windmolenparken en zonnecentrales, alternatieven die waarschijnlijk door Gazprom worden bespot.

De video eindigt met beelden van het Lakhta Centrum. Dat gebouw staat in Sint-Petersburg, is de hoogste toren van Europa en huisvest het hoofdkwartier van Gazprom.

De video wordt begeleid door een traditioneel Sovjetlied, getiteld ‘De winter zal hard zijn‘. Het werd gecomponeerd door Joeri Vizbor, een bard wiens vader, een in Litouwen geboren commandant van het Rode Leger, het slachtoffer was van de Grote Zuivering die in de jaren dertig door Jozef Stalin werd georkestreerd. Zijn moeder was van Oekraense afkomst. Sommigen zullen deze historische elementen misschien zien als een extra provocatie van het Kremlin.

https://www.msn.com/nl-be(...)44e086e0a0f3e8129a57

Dreigende taal ?
Hij helpt ons gewoon met onze nieuwe doelstellingen : afstappen van russisch gas. WE VRAGEN HET ZELF 8)7

De enige dreigende taal die ik hoor komt van onze eigen regerings- en EU-leiders
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205888579
quote:
Europese Commissie overweegt prijsplafond voor Russisch gas, ondanks dreigementen Poetin

Een prijsplafond op Russisch gas, een solidariteitsbijdrage van gas- en oliemaatschappijen en een limiet op de buitengewone winsten van stroomproducenten met lage kosten. Dat zijn enkele van de maatregelen die de Europese Commissie wil voorstellen om Europese consumenten en bedrijven te beschermen tegen de torenhoge energieprijzen.

Europees Commissievoorzitster Ursula von der Leyen sluit ook een breder prijsplafond voor gas niet uit. Dat ligt op tafel. We bekijken dat ook, zo bevestigde ze. De Duitse wees er wel op dat er een wereldwijde schaarste aan energie is en dat schepen met vloeibaar gas (lng) makkelijk andere bestemmingen kunnen opzoeken, in tegenstelling tot gas via pijpleidingen. Wat we aan het bekijken zijn, is hoe we concurrerend kunnen blijven voor lng-leveranciers maar ervoor kunnen zorgen dat we geen uitzonderlijk hoge prijzen betalen.

STOMME BESLISSING
Het plafonneren van de prijzen zou een absoluut stomme beslissing zijn, zei Vladimir Poetin op een economisch forum in Vladivostok. Wij leveren helemaal niets als het tegen onze belangen ingaat, in dit geval economische. Noch gas, noch olie, noch steenkool. Niets, voegde hij eraan toe.

Wij leveren niets buiten de (met de importerende landen ondertekende) contracten om, aldus Poetin. Maar zij die proberen ons iets op te leggen zullen momenteel niet in staat zijn ons hun wil op te dringen. De Russische president riep de Europese landen op weer tot rede te komen. Als Europese landen hun concurrentievoordeel willen opgeven, is het aan hen om te beslissen, waarschuwde Poetin.

https://www.msn.com/nl-be(...)4f1db63afe2a64e1e953
Last call voor onze economie :|W
De EU leert blijkbaar Russische Roulette kennen ...
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205889147
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 11:05 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Last call voor onze economie :|W
De EU leert blijkbaar Russische Roulette kennen ...
En dan wordt dit een mooie opmaat om de oorlog aan te gaan met Rusland want: "we worden hierdoor gedwongen".
Hoop het niet maar vrees het ergste...
pi_205889176
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 10:49 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Haha Putin , wij kopen lekker chinees gas vanaf nu ipv russisch gas haha
En we betalen er met plezier veel meer voor

:') _O-
Ja dit is al bekend.
We betalen 3 x zoveel voor Russisch gas via andere importen.
Brilliant nietwaar?
"Slimme" figuren daar in Brussel.
pi_205889393
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 11:47 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
En dan wordt dit een mooie opmaat om de oorlog aan te gaan met Rusland want: "we worden hierdoor gedwongen".
Hoop het niet maar vrees het ergste...
Dan zal het toch snel moeten gaan want als er gewacht wordt tot de economie volledig gecrashed is ... schiet er niet veel oorlogsindustrie meer over. En de VS zal zijn pootjes wel terug trekken op dat moment.

Maar het gepeupel is alvast klaar gestoomd ... de algemene russenhaat hoor je al volop. Zelfs zij die de mond vol hebben met anti-semitisme laten zich nu blindelings meeslepen in een nieuwe volkerenhaat ... en mij ondertussen verbieden WW2 vergelijkingen te maken |:(
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205889493
quote:
Het gaat een lange oorlog worden, blijkt uit opmerkelijk pessimistisch artikel van Oekraense opperbevelhebber

De oorlog in Oekrane zal dit jaar niet eindigen, zal in 2023 voortwoeden en er moet rekening mee worden gehouden dat Rusland op een gegeven moment nucleaire wapens zou kunnen gebruiken. Dat staat in een artikel van de Oekraense opperbevelhebber generaal Valeriy Zaluzhnyi. Het is de meest gedetailleerde beoordeling van de oorlog door de Oekraense opperbevelhebber tot nu toe, waarin hij zich opvallend pessimistischer opstelt dan wat we van andere Oekraense topfunctionarissen horen. Volgens Zaluzhnyi kan de oorlog niet worden gewonnen tenzij de Krim wordt ingenomen in wat hij veelzeggend “de campagne van 2023” noemt. En zelfs dan is Oekrane niet klaar met Rusland volgens hem.

“Er is een directe dreiging van het gebruik, onder bepaalde omstandigheden, van tactische kernwapens door de Russische strijdkrachten”, schrijft Zaluzhnyi. “De dreiging die voor heel Europa zal ontstaan, kan niet worden genegeerd. De mogelijkheid van directe betrokkenheid van ’s werelds leidende mogendheden in een beperkt nucleair conflict, waardoor het vooruitzicht van de derde wereldoorlog dichterbij komt, kan evenmin volledig worden uitgesloten.”

Het artikel bevat ook de eerste erkenning van Oekrane dat het verantwoordelijk was voor raketaanvallen op Russische luchtbases in de geannexeerde Krim, waaronder een die vorige maand de militaire basis Saky beschadigde. Tot nu toe weigerde Oekrane zijn betrokkenheid publiekelijk te erkennen. De Saky-aanval heeft 10 Russische gevechtsvliegtuigen “buiten werking gesteld” volgens Zaluzhnyi.

Het is niet publiekelijk bekend dat Oekrane wapensystemen in gebruik heeft met een voldoende bereik om Saky te raken, dat minstens 200 kilometer van de frontlinies ligt. De Verenigde Staten hebben Kiev wel geavanceerde langeafstandswapens geleverd, maar dat was op voorwaarde dat Oekrane ze niet zou gebruiken om doelen in Rusland te raken.

Dreigingen in het oosten, het zuiden en vanuit Wit-Rusland
De toon van het artikel staat in contrast met de vaak optimistische verklaringen van hoge Oekraense functionarissen. “De lengte van de oorlog wordt al gemeten in maanden, maar er is alle reden om aan te nemen dat die ook na 2022 zal voortduren” poneert Zaluzhnyi. De generaal geeft toe dat Oekrane “uiterst ongunstig” is gepositioneerd aan twee oostelijke frontlinies, rond de steden Bakhmut en Izyum.

Het vooruitzicht van Russische vooruitgang in de richting van Zaporizja zou kunnen leiden tot een inname van de steden Zaporizja en Dnipro, wat er op zijn beurt toe zal leiden dat Oekrane de controle over een groot deel van de linkeroever van de rivier de Dnipro verliest volgens generaal Zaluzhnyi. Herziene Russische plannen om Kiev onder controle te krijgen en de dreiging van een nieuwe invasie vanuit het grondgebied van de Republiek Wit-Rusland kunnen evenmin worden uitgesloten, waarschuwt hij.

Russisch succes in het zuiden van Oekrane is het gevaarlijkst volgens Zaluzhnyi. Dat zou een dubbel effect kunnen hebben. Aan de ene kant zou dit behoorlijk realistische vooruitzichten openen om Mykolaiv en Odessa over te nemen, en aan de andere kant zou het de Russen een corridor kunnen geven naar de centrale en westelijke regio’s van Oekrane.

Volgens Zaluzhnyi is de Krim de sleutel van alles
Volgens Zaluzhnyi is de enige manier om de strategische situatie radicaal te veranderen, dat het Oekraense leger in 2023 verschillende opeenvolgende, en idealiter gelijktijdige tegenaanvallen uitvoert. En: “Het is het logisch dat voor 2023 een operatie of een reeks operaties wordt gepland om het schiereiland (de Krim) terug te krijgen.” Volgens Zaluzhnyi is de Krim de sleutel van alles.

Zaluzhnyi geeft toe dat daarvoor momenteel niet de benodigde troepenmacht beschikbaar is. En zelfs als die er komt, zal die beter bewapend moeten worden. “Met moderne wapens, geleverd door de Oekraense partners. “Er is behoefte aan meer raketten en munitie, artilleriesystemen, raketwerpers, EW-middelen, enz. Dit alles zal geconsolideerde inspanningen van alle partnerlanden vergen, terwijl het een aanzienlijke hoeveelheid tijd en financile middelen in beslag neemt.”

“Dit zal een lang conflict zijn, met menselijke verliezen en enorme kosten, zonder een zeker eindresultaat in zicht”
Maar zelfs als Oekrane erin slaagt in wat Zaluzhnyi “de campagne van 2023” noemt de controle over het Krim-schiereiland terug te krijgen, betekent dat nog niet dat de oorlog is gewonnen volgens hem. “Rusland zou de marinebasis van zijn Zwarte Zeevloot, een netwerk van vliegvelden, grote voorraden materile hulpbronnen verliezen en, hoogstwaarschijnlijk, enorme verliezen aan mankracht en uitrusting lijden. Tegelijkertijd kan niets een verplaatsing van de Zwarte Zeevloot naar de marinebasis Novorossiysk aan de oostkust van de Zwarte Zee voorkomen, zodat de Russische militaire aanwezigheid in de regio op zijn plaats blijft, samen met de dreiging van raketaanvallen. Hetzelfde kan worden aangenomen voor het gebruik door de Russische gevechtsvliegtuigen van de vliegvelden Primorsko-Akhtarsk en Yeisk. Het verlies van aanzienlijke voorraden materile hulpbronnen zal het Russische leger slechts tijdelijk treffen.”

“Dit zal een lang conflict zijn, met menselijke verliezen en enorme kosten, zonder een zeker eindresultaat in zicht”, redeneert de Oekraense opperbevelhebber. De enige manier om dat volgens hem enigszins te vermijden, is als het Westen eindelijk zou beslissen Oekrane de “juiste” wapens te leveren. En met de “juiste” bedoelt Zaluzhnyi wapens waarmee Oekrane Rusland kant treffen op Russisch grondgebied. Lees: vliegtuigen en vooral lange-afstandsraketten.

https://www.msn.com/nl-be(...)4684b0e1457903c2847d
Dreiging inzet tactische kernwapens,
ook dreiging voor europa
massa's slachtoffers
torenhoge kosten

Conclusie : WiJ wIlLeN MeEr WaPenS *O*
:')
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205889567
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2022 22:42 schreef loveyoulongtime het volgende:
Ze waren zo deugdelijk, Lag altijd aan de Rus:

Ze waren helemaal niet deugdelijk toch? Het zijn toch corrupte nazi's?
Als je deze actie veroordeelt, zou je ook de oorlog moeten veroordelen, want dit is dagelijkse Russische kost.
Als je deze actie van Oekraene niet veroordeelt, waar maak je je dan druk om?
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
pi_205889730
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 12:18 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Dreiging inzet tactische kernwapens,
ook dreiging voor europa
massa's slachtoffers
torenhoge kosten

Conclusie : WiJ wIlLeN MeEr WaPenS *O*
:')
Eens kijken hoe de EU dit gaat overleven met duizenden extra werklozen, duizenden bedrijven die omgaan vallen en duizenden gezinnen en bejaarden (zo niet honderdduizenden) die het niet meer gaan redden en de armoede in getrokken worden.

Als ik zo lees dan gaat dit nog jaaaaaaaaren duren.
Fijn vooruitzicht voor de jongeren in de EU. ^O^ Geen huizen, geen banen, armoede en bij je ouders wonen tot je 40ste. (als je mazzel heb)
  donderdag 8 september 2022 @ 12:49:56 #14
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_205889886
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 12:18 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Dreiging inzet tactische kernwapens,
ook dreiging voor europa
massa's slachtoffers
torenhoge kosten

Conclusie : WiJ wIlLeN MeEr WaPenS *O*
:')
Wij willen nog meer betalen *O* Heerlijk toch om te leven als colleteral damage , labrat en levende pinautomaat slaven voor opgeblazen ego's die denken dat ze god zijn *O*
What could possible go wrong w/ . Ik ga boos worden op mensen die dit paradijs willen verstoren. :(
Stuur meer wapens !! Meer Geld !! *O*
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_205890119
Zoals eerder gezegd wou zelenki dringend een paar succesjes om zn sponsors tevree te houden.
Met het veroveren van enkele dorpjes door weer enkele duizenden oekrainse soldaten te laten afslachten, krijgt ie weer vers voer

quote:
De Verenigde Staten hebben nieuwe militaire steun aan Oekrane beloofd in de strijd tegen Rusland.

Het gaat om een nieuw wapenpakket ter waarde van 675 miljoen dollar (ongeveer 676 miljoen euro). Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin aangekondigd.

"Vandaag zien we duidelijk het succes van onze gezamenlijke inspanningen op het slagveld", zei Austin in aanloop naar een nieuwe bijeenkomst van de bondgenoten van Oekrane op de Amerikaanse vliegbasis in het Duitse Ramstein.

De Amerikaanse president Joe Biden kondigde eind augustus ook al steun aan voor Oekrane ter waarde van bijna drie miljard dollar. Daarmee zou Kiev luchtverdedigingssystemen, artilleriesystemen, munitie, drones en radars kunnen aanschaffen "om zich op lange termijn te kunnen verdedigen".

https://www.msn.com/nl-be(...)4d43923ae071310a0088
Jep jongens laat jullie maar afslachten in jullie zinloze strijd tegen ONZE aartsvijand.
^O^
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205890231
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 12:07 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Dan zal het toch snel moeten gaan want als er gewacht wordt tot de economie volledig gecrashed is ... schiet er niet veel oorlogsindustrie meer over. En de VS zal zijn pootjes wel terug trekken op dat moment.

Maar het gepeupel is alvast klaar gestoomd ... de algemene russenhaat hoor je al volop. Zelfs zij die de mond vol hebben met anti-semitisme laten zich nu blindelings meeslepen in een nieuwe volkerenhaat ... en mij ondertussen verbieden WW2 vergelijkingen te maken |:(
Nu en ook met corona hebben we live kunnen zien hoe het "toen" toch allemaal kon gebeuren.

Blijkt dat je niet meer nodig hebt dan de media, censuur en een paar maanden tijd.
pi_205890824
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 12:18 schreef UncleScorp het volgende:

[..]

We bereidden ons vast voor op die jarenlange oorlog:

quote:
Energiezuinig Berlijn kiest voor donker en kou: ‘In crisistijd moet je leren Umdenken!’

Steenkoude vloeren in openbare gebouwen, neonreclames uit en minder straatverlichting. Het komende halfjaar neemt Berlijn ingrijpende maatregelen om stroom te besparen. Veel Duitsers vrezen daardoor meer criminaliteit op straat. Zodra de schemer invalt in West-Berlijn, gaat een van de meest iconische gebouwen van de Duitse hoofdstad geleidelijk aan op in het donkere decor. Alleen de klok van de Gedchtniskirche springt er nog uit. De Berlijnse kerkrune wordt, net als tweehonderd andere historische gebouwen en bezienswaardigheden, ’s avonds nauwelijks meer verlicht.

,,Ik vind de energiebesparende maatregelen een goede zaak’’, reageert Christoph Spanier. De Duitser organiseert op donderdagmiddag een evenement voor de Nike-winkel aan de verderop gelegen Tauentzienstrasse, in het verlengde van de beroemdste winkelstraat Kurfrstendamm. ,,Het gasverbruik moet tenslotte omlaag.’’

Deuren dicht en koud water
Per 1 september mogen winkels in Duitsland de deuren overdag niet langer openhouden. De thermostaat op kantoren is begrensd op 19 graden. Grote zalen, foyers en vloeren in openbare gebouwen blijven koud. En alleen ziekenhuizen, scholen en kinderopvang beschikken nog over warm water. De maatregelen zijn landelijk van kracht voor minstens zes maanden. Het ’s avonds niet meer verlichten van gebouwen is al in juni ingevoerd.

De meeste Duitsers hebben begrip voor het rigoureuze besluit, waarmee de bondsregering en deelstaten dit jaar tussen de 2 en 2,5 procent gas hopen te besparen. Toch klinkt er ook kritiek. Dennis, medewerker bij schoenenwinkel Snipes, vindt dat de regering het onheil over zichzelf heeft afgeroepen.

,,De Energiewende, de transitie naar hernieuwbare energie, is al ruim tien jaar bezig. Duitsland had veel eerder moeten stoppen met Russisch gas, maar wachtte totdat het door de Oekrane-oorlog niet anders meer kon’’, verklaart de dertiger. De Duitse winkelbranchevereniging HDE is vooral kritisch over het effect van de maatregelen. ,,Met etalageverlichting zorgen we vooral ’s nachts voor veiligheid en sociale verantwoordelijkheid in steden’’, zegt voorzitter Stefan Genth in de dagbladen van Funke Mediengruppe.
https://www.ad.nl/buitenl(...)n-umdenken~ad2e1827/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_205891391
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 14:15 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]
We bereidden ons vast voor op die jarenlange oorlog:
[..]

We gaan terug naar de jaren 50.
pi_205891711
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 14:54 schreef NeeOfTochJA het volgende:

[..]
We gaan terug naar de jaren 50.
ah ... was er een reactie ?
:P
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205891741
quote:
[Finland moet twee noodcentrales inschakelen voor elektriciteitsproductie[/b]

Finland heeft vanochtend twee noodcentrales moeten inschakelen om een stroomtekort te vermijden. Dat meldt hoogspanningsnetbeheerder Fingrid. Het bedrijf had eind vorige maand reeds gewaarschuwd voor stroomonderbrekeningen deze winter door de huidige energiecrisis. Enkele maanden geleden stopte Rusland met de levering van stroom aan buurland Finland.

Fingrid startte twee eigen reservecentrales op stookolie op. Het gaat om installaties in Huutokoski, in het zuidoosten van het land, en in het zuidwestelijke Forssa. De centrales draaiden drie uur, klinkt het in een persbericht. Zo werd 200 megawatt vermogen toegevoegd aan het net. Hiermee kon het noodzakelijke evenwicht van productie en afname op het stroomnet verzekerd worden.

Gemiddeld zijn de centrales een of twee keer per jaar nodig, maar veelal door een onverwacht verlies in de stroomproductie en niet wegens het risico op stroomschaarste, voegt een woordvoerder toe. "Deze ochtend was de productie ontoereikend om de consumptie te dekken. "We hebben de technische limiet bereikt van de stroomimport uit Zweden en de stroomproductie uit windenergie was zeer, zeer zwak."

Fingrid beschikt deze winter over zowat 600 megawatt reserve, bovenop 12.300 megawatt geschatte capaciteit.

Het land hoopt deze winter een beroep te kunnen doen op de nieuwe kernreactor Olkiluoto-3. Die werd eind december vorig jaar opgestart en zit momenteel in de testfase. Volgens operator TVO zou de centrale begin oktober aan de volledige capaciteit van 1.600 megawatt kunnen draaien."

Toen Finland in mei, te midden van de Russische invasie in Oekrane, zijn kandidatuur voor de NAVO aankondigde, stopte Rusland de elektriciteitsleveringen. Daarbij haalde Moskou betalingsproblemen aan. De Russische stroomimport was met 900 megawatt vermogen goed voor zowat 10% van de Finse stroomconsumptie. Zweden kan tot 2.400 megawatt leveren aan het buurland, maar ook de Zweden kennen schaarsteproblemen en moeten regelmatig noodcentrales op stookolie inschakelen.

https://www.msn.com/nl-be(...)45598bb16bdcccf40e46
Ja kom maar snel bij de NATO ... samen staan we sterker ... in het donker
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205891742
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 15:12 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
ah ... was er een reactie ?
:P
hoe bedoel je?
pi_205891811
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 15:14 schreef NeeOfTochJA het volgende:

[..]
hoe bedoel je?
Ik probeer mijn plan te trekken zonder negeer-knop ;)
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205891913
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 15:18 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Ik probeer mijn plan te trekken zonder negeer-knop ;)
ah zo.
pi_205892245
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 14:54 schreef NeeOfTochJA het volgende:

[..]
We gaan terug naar de jaren 50.
mensen die denken dat het probleem opgelost raakt door de verwarming wat lager te zetten en het licht wat vroeger uit te doen
|:(
Logisch dat zij supporteren voor meer oorlog...
Wat met de faillissementen van bedrijven alom, stijgende werkloosheid, ouderen die verkommeren, duurder wordend transport...wie gaat de winkelrekken vullen? enz enz
Maar hey zekenski fans zetten de verwarming wel een graadje lager terwijl hij lachend een lijntje snuift.
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205892292
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 15:38 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
mensen die denken dat het probleem opgelost raakt door de verwarming wat lager te zetten en het licht wat vroeger uit te doen
|:(
Logisch dat zij supporteren voor meer oorlog...
Wat met de faillissementen van bedrijven alom, stijgende werkloosheid, ouderen die verkommeren, duurder wordend transport...wie gaat de winkelrekken vullen? enz enz
Maar hey zekenski fans zetten de verwarming wel een graadje lager terwijl hij lachend een lijntje snuift.
Zelfde verhaal als tijdens corona, door een mondkapje op te zetten en het vaccin te nemen red je opa en oma. Niet te bewijzen onzin maar iedereen neemt t voor waar aan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')