abonnement Unibet Coolblue
  Jaap van Dissel-award 2022 vrijdag 2 september 2022 @ 00:09:53 #226
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_205816745
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 00:07 schreef kevinrsd het volgende:

[..]
Aan beide kanten wordt vies gespeeld.
Rusland is de enige die vies speelt. Ze hebben niets te zoeken in Oekraïne. Dat ze afgeknald worden hebben ze aan zichzelf te danken. Oekraïne heeft het recht zich te verdedigen. Op welke manier dan ook.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  vrijdag 2 september 2022 @ 00:10:08 #227
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_205816747
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 00:09 schreef kevinrsd het volgende:

[..]
Ja klopt, je hebt helemaal gelijk. Zijn we klaar nu?
Ik neem het mee naar achteren ;)
&lt;signature here&gt;.
pi_205816757
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 23:53 schreef Tocadisco het volgende:

[..]
Maar zullen we de Oekraïners niet eerst eens wat langer dan een half jaar de kans geven om stukken land te bevrijden voordat andere opties op de tafel komen?
Ik zeg niet wat ik wil of vind dat de Oekraïners moeten doen. Dat is zoals gezegd aan hen. Het is jammer dat we niet meer wapens hebben, wat mij betreft leveren we die allemaal.

Wat mij betreft is dit een vrij eenvoudig goed vs fout conflict, wellicht de duidelijkste sinds WOII, maar de situatie is heel anders dan destijds. Ik zou Oekraïne daarom wel begrijpen als ze stoppen voordat ze alle land hebben terugveroverd - maar als zij dat willen ook prima vinden als ze niet stoppen voordat ze alles terughebben.
  vrijdag 2 september 2022 @ 00:32:30 #229
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_205816813
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 00:13 schreef Panthera. het volgende:

[..]
Ik zeg niet wat ik wil of vind dat de Oekraïners moeten doen. Dat is zoals gezegd aan hen. Het is jammer dat we niet meer wapens hebben, wat mij betreft leveren we die allemaal.
Het westen heeft zat wapens, we moeten alleen ophouden die per theelepel naar binnen te schuiven.

En de tragiek is, dat hoe dramatischer het daar is, hoe meer en hoe sneller we die geven.
&lt;signature here&gt;.
  vrijdag 2 september 2022 @ 00:33:50 #230
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_205816815
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 21:46 schreef Korenfok het volgende:

[..]
misschoen om¤dat deze intrem regering kiest om de geboden oplossingen niet aan te grijpen wil direct terug naar relaties met rusland, wat haaks staat op wat de gekozen regering wil?
Is dit de reactie op de vraag wat Oekraïne zo anders maakt dan Bulgarije? :) Zo ja: je geeft zelf ook al aan dat het een interimregering is. Het volk heeft recent anders gekozen, maar die regering is snel gevallen. Dit is ter overbrugging (ongekozen dus), lijkt me dan wat wat ad hoc om het land (en daarmee dus simpelweg ook de bevolking) direct uit de EU te trappen wanneer ze op dit vlak niet geheel in de pas lopen met de rest. Dat zeg je ook in het slot van jouw post.

Het is (zoals ik het interpreteer) ook niet dat ze dit uit luxe overwegen, maar uit bittere noodzaak zodat de minder bedeelde bevolking het zich kan blijven veroorloven om hun huis deze winter te verwarmen.

Dan blijft alsnog de vraag staan wat Oekraïne dan zo wezenlijk anders maakt dan Bulgarije? Welke garanties heb je dat de stemming daar ook niet 180 graden omslaat bij volgende verkiezingen wanneer men bijvoorbeeld teleurgesteld is in de EU? Wanneer dat gebeurt, wat doe je dan? Meteen weer alle banden verbreken?

quote:
iedereen die contact wil met rusland herstellen en Ruslands diens wereld orde wil steunen is een risico voor onze liberale en democratie. Het is heel simpel, kies je voor vrijheid of kies je autocratie en onderdrukking.
Tot nu toe gaat het over het hervatten van de afname van Russisch gas om energie/verwarming betaalbaar te houden voor de bevolking en ze niet in de kou te laten zitten, meer niet. Dat houdt niet meteen in dat ze ervoor kiezen om zich te onderwerpen aan Rusland. Tot zeer recent hadden we er ook geen problemen mee om het zelf af te nemen en dat doen we, ondanks de sterke daling, nog steeds. Toen en nu zeiden we ook niet dat we daarmee tegen vrijheid en voor autocratie en onderdrukking kozen.

quote:
verder ben ik het eens met je stelling dat gelijk iedereen eruit gooien met een andere mening, niet goed is voor de europa. Maar in het geval met Rusland is alles verdacht.
Als je ervan overtuigd bent dat Rusland uit is op absolute heerschappij over heel Europa, dan vind ik de gedachtengang dat alles verdacht is niet onlogisch. Daarover verschillen we van mening, maar dat is prima. :) Je gaat elkaar daarin toch niet op andere gedachten brengen en de absolute waarheid staat ook niet vast.

Maar inderdaad, ieder land met een andere mening direct eruit gooien lijkt mij ook niet goed. Dat creëert een onwerkbare situatie voor de lange termijn, omdat het beleid/standpunt van een land nogal eens kan wisselen afhankelijk van het stemgedrag van de bevolking bij verkiezingen.
pi_205816847
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 21:28 schreef Repentless het volgende:

[..]
Dat klopt, maar er zit nu een interimregering. Die is dus niet gekozen, maar ter overbrugging aangesteld. Het volk heeft afgelopen november nog voor een pro-EU-regering gekozen. Als je Bulgarije er nu dus uit zou donderen vanwege de plannen van de interimregering, 'straf' je dus direct het volk dat zich juist in meerderheid voor de EU heeft uitgesproken. Wat voor signaal geef je daarmee af richting die mensen?
[..]
Er zit dus persoonlijke motivatie achter je standpunt vanwege eigen ervaringen. Dat kan, is ook niks mis mee. De vraag is dan alleen: wat maakt Oekraïne zo anders? Waarom hebben zij wel zoveel krediet om er alles aan te doen om ze dusdanig te steunen, maar is er geen aarzeling om Bulgarije (dat reeds tot je partnerschap behoort) als een baksteen te laten vallen?
Bulgarije is politiek een grote puinhoop, de verkiezingen in oktober zijn al de vierde in anderhalf jaar tijd. Borisov heeft er 12 jaar de scepter gezwaaid maar is zo corrupt als de pest, al is z'n partij nog steeds een van de groteren.
  vrijdag 2 september 2022 @ 01:46:49 #232
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_205816912
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2022 01:04 schreef J.B. het volgende:

[..]
Bulgarije is politiek een grote puinhoop, de verkiezingen in oktober zijn al de vierde in anderhalf jaar tijd. Borisov heeft er 12 jaar de scepter gezwaaid maar is zo corrupt als de pest, al is z'n partij nog steeds een van de groteren.
Ik volg de politiek van Bulgarije doorgaans niet, maar heb het n.a.v. je post even opgezocht. Dit klopt, maar op welk deel van mijn post reageer je hiermee? Dit is niet om vervelend te reageren in de trant van "wat is je punt?" (dat kan in getypte tekst zonder intonatie nog wel eens zo overkomen). :)

Overigens las ik dat in Bulgarije het mandaat van de president om een nieuwe regering te vormen een beperkte tijdsduur heeft. Als het niet slaagt, komen er dus nieuwe verkiezingen.

In Nederland is die beperking er niet, waardoor we hier een formatie van bijna een jaar hebben gehad en een demissionair kabinet dat een jaar na aftreden vrolijk verder heeft geregeerd alsof ze og het volle mandaat hadden. Ook niet bepaald een normale situatie.
pi_205817063
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 19:51 schreef Anton91 het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://nos.nl/nieuwsuur/(...)derhandelen-over-gas

Dat derdewereld land moeten ze ook de EU uit trappen.
Als ik het verhaal zo begrijp, dan heeft Bulgarije, in tegenstelling tot Frankrijk en Duitsland, geweigerd om in Roebels te betalen, daardoor zijn ze van het gas afgesloten, terwijl ze 90% afhankelijkheid van Gazprom hebben, en wil de huidige regering dat terugdraaien omdat de relatief arne bevolking in de problemen komt.
En terwijl het rijke westen van de EU nog gewoon Russisch gas ontvangt, moeten wij dan maar Bulgarije eruit trappen richting de armen van Rusland.


Dat vind ik een beetje raar.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_205817075
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 22:49 schreef slashdotter3 het volgende:

[..]
Zulke bullshit was Frankrijk en Duitsland in maart/april ook constant aan het roepen. Of Ukraine niet wat gebied wilde opofferen voor vrede. Ze kwamen zelfs gezamelijk naar Kyiv om het nog een keer te herhalen
Al dat gede-escaleer heeft ons gebracht tot waar we nu zijn; in (proxy) oorlog met een oorlogsmisdaden en genocide plegend fascistisch Rusland dat Oost-Europa "heim ins Reich" en Europa onder zijn invloedssfeer wil brengen. Merkel heeft met haar totale adoratie voor Rusland gewoon bloed aan haar handen, maar als het aan haar opvolger en zijn SPD partijgenoten ligt gaan de Duitsers gewoon verder met het Poetinpijpen alsof er niets aan de hand is. :')
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_205817279
twitter
pi_205817354
Is @kevinrsd de nieuwste muppet uit de wappieverkleedkist?
  Jaap van Dissel-award 2022 vrijdag 2 september 2022 @ 08:13:05 #237
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_205817358
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_205817475
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2022 08:12 schreef kale_gehaktbal het volgende:
Is @:kevinrsd de nieuwste muppet uit de wappieverkleedkist?
Is sinds de corona crisis opeens veel gaan posten, dus zou mij niets verbazen.
pi_205817536
twitter
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_205817549
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 23:47 schreef slashdotter3 het volgende:
A flock of R18 quadcopters built by AeroSpace, the R18 costs around $20k USD each to build.
[ afbeelding ]
Octocopters :9
pi_205817569
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 september 2022 08:43 schreef Aether het volgende:
[ twitter ]
Echt een heel eng clubje hoor.
  vrijdag 2 september 2022 @ 08:56:55 #242
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_205817619
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 23:59 schreef kevinrsd het volgende:

[..]
Het is niet vreemd dat een delegatie waar Oekraine al wekenlang op aandringt dat die de ZPP moeten bezoeken, liefst permanent, na wekenlang onderhandelen, 3 uur lang wordt tegengehouden door Oekraine?
We hebben weer een alleenmaarvragensteller hoor.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_205817627
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2022 06:28 schreef Wantie het volgende:

[..]
Als ik het verhaal zo begrijp, dan heeft Bulgarije, in tegenstelling tot Frankrijk en Duitsland, geweigerd om in Roebels te betalen, daardoor zijn ze van het gas afgesloten, terwijl ze 90% afhankelijkheid van Gazprom hebben, en wil de huidige regering dat terugdraaien omdat de relatief arne bevolking in de problemen komt.
En terwijl het rijke westen van de EU nog gewoon Russisch gas ontvangt, moeten wij dan maar Bulgarije eruit trappen richting de armen van Rusland.

Dat vind ik een beetje raar.
Hier is idd wel wat nuance op zijn plaats. Overigens is het wel de vraag voor hoe lang.

En dan nog eentje voor @riazop:

https://www.economist.com(...)o-learn-a-new-tongue

quote:
“Two old Odessites meet and one of them suddenly starts speaking in Ukrainian,” starts one joke currently doing the rounds. “‘What’s the matter?’ asks his friend. ‘Are you afraid of Ukrainian nationalists?’ ‘No,’ he replies. ‘I’m afraid to speak Russian—in case Putin thinks he needs to liberate me.’”
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_205817911
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 september 2022 08:43 schreef Aether het volgende:
[ twitter ]
quote:
Er wordt in het westen van alles over hem beweerd, maar niemand las zijn werk.
Ik hoef Mein Kampf niet te lezen om een oordeel te hebben over de besnorde idool van Baudet en zijn kornuiten.
pi_205818188

Wij begrijpen Rusland weer helemaal verkeerd.. Ze redden Ukraine juist!
( Poolse omroep heeft humor)
pi_205818335
Vroeg me pas nog af, al die dure jachten en huizen etc. die in beslag zijn genomen van Russen. Daar hebben veel niet-Russen hun zakken erg goed mee kunnen vullen in zogenaamd betere tijden.

Beschouwen we dat geld nu als bloedgeld? Gaan we rekeningen bevriezen of vorderingen doen? Of minimaal een onderzoek hoe en waar het geld vandaan kwam en in welke omstandigheden?

De jachten en huizen zelf, gaan we die nu nogmaals verkopen? Wat doen we met dat geld?
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/7s.gif[/img] Op dinsdag 11 oktober 2022 12:04 schreef Straatcommando. het volgende:
[..]
wat ben je toch ook een zielig figuur :')
pi_205818376
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 september 2022 10:26 schreef Mr.Sandman het volgende:
Wat doen we met dat geld?
Drones kopen.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  vrijdag 2 september 2022 @ 10:32:04 #248
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_205818394
Alles mis :|W
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
twitter
pi_205818792
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 10:06 schreef quirina het volgende:

Wij begrijpen Rusland weer helemaal verkeerd.. Ze redden Ukraine juist!
( Poolse omroep heeft humor)
De propaganda van de Japanners ten tijde van hun expansie was: "Wij redden Azië uit handen van de Europeanen!"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_205818816
twitter
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')