Verschillende soorten gehad, maar mijn favoriete was een desembrood van de supermarkt en bij de bakker een bruin brood met 3-4 grote diagonale strepen van boven.quote:Op maandag 29 augustus 2022 15:33 schreef PS. het volgende:
Over wat voor brood gaat het?
Over het algemeen is het niet veel beter, maar zelfs slechter. Enige is dat een Duitser nooit oud brood zou verkopen.
Hier blinken ze inderdaad in uit.quote:Op maandag 29 augustus 2022 15:36 schreef Mikeytt het volgende:
Verschillende soorten gehad, maar mijn favoriete was een desembrood van de supermarkt
Das dom..quote:Op maandag 29 augustus 2022 15:31 schreef Mikeytt het volgende:
Mijn Duitse collega's zweren erbij dat brood in Duitsland veel beter is en noemen Nederlands brood zelfs vies.
Dacht dat ze overdreven, maar na een lange rit naar Duitsland en daar brood te hebben gekocht bij een supermarkt en bakker moet ik zeggen dat zowel de supermarkt en de bakket daar veel beter brood verkoopt...
Nu vind ik Nederlands brood zelfs tegenvallen ook te luchtig
We hebben niet echt Duitse bakkers ofzo toch in Nederland?
Zo'n afbakpistoletje bedoel je? Zou niet weten wat daar buutenlands aan is.quote:Op maandag 29 augustus 2022 17:13 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Nederlands brood is typisch Nederlands: praktisch. Voorgesneden, alle stukken even groot en dun, en niet bedoelt om los te eten maar om beleg op te doen. Brood waarmee je gemakkelijk 4 of 6 belegde boterhammen dubbelgevouwen in je broodtrommel kunt stoppen en mee kunt nemen naar school, werk of bij een uitje. Veel praktischer dan het Franse en Duitse brood maar inderdaad zonder iets erop veel minder lekker. Je krijgt niet voor niets Duits/Frans/Italiaans brood in restaurants terwijl je op het eten wacht i.p.v. een paar onbelegde Hollandse boterhammen in een mandje.
Ligt aan het niveau en de stijl van het restaurant natuurlijk. Maar zelfs el cheapo restaurants serveren liever Franse afbakbroodjes met een veel te hard kuipje Campina margarine dan dat ze een paar droge boterhammen in een mandje doen.quote:Op maandag 29 augustus 2022 17:19 schreef Zelva het volgende:
[..]
Zo'n afbakpistoletje bedoel je? Zou niet weten wat daar buutenlands aan is.
Dat is gewoon Nederlands brood.quote:Op maandag 29 augustus 2022 17:26 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Maar zelfs el cheapo restaurants serveren liever Franse afbakbroodjes
Daar is echt 0,0 Frans aan hoor. Alleen de marketing wellicht.quote:
Juist niet.quote:Op maandag 29 augustus 2022 17:34 schreef Farenji het volgende:
In nederland moet alles snel en goedkoop, dat is belangrijker dan smaak en kwaliteit. Daarom zit ons brood vol met hulpstoffen om het maar zo snel mogelijk te laten rijzen. En dat proef je.
Is dat echt zo? Duitsland is vaak juist vrij strikt als het gaat om de warenwet. Ik zou ook niet weten wat er "lekker" is aan hulpstoffen.quote:Op maandag 29 augustus 2022 17:41 schreef Elan het volgende:
[..]
Juist niet.
In Duitsland zijn de regels wat soepeler dan hier, waarschijnlijk maken die hulpstoffen daar het brood 'lekkerder' .
Dan moet je geen zuurdesem nemen. Of ander soort brood. Dat zure brood vind ik ook niet lekker, maar er zijn heel veel lekkere broden. Voorverpakte uit de supermarkt vermeiden. Dat is vaak zurig.quote:
Ja, bij de bakkerij allemaal broodjes die je normaal alleen in films ziet.quote:Op maandag 29 augustus 2022 15:43 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Hier blinken ze inderdaad in uit.
Dat is Duits landbrood. Heerlijk als het vers is. Krokant korstje.
Witte harde broodjes zijn ook lekkerder.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |