abonnement Unibet Coolblue
pi_206490114
Leverkusen voor wedstrijd tegen RB Leipzig 6 pingels tegen de laatste 4 wedstrijden. Hebben er in 2022 zelf 6 gehad, alle 6 gemist :')
U MAD?
pi_206491583
Wanneer was het niet onrustig bij Schalke?
pi_206497833
- Werder Bremen trapte vrijdag thuis dit weekend af tegen Hertha BSC. Er was een mooie term te horen in Dirk Schmidt's radioverslag: Rasenschach of grasschaken. Dat klinkt als speed-schaken a la Bayern, maar dat was niet zo door Schmidt bedoeld. Beide ploegen probeerden vooral op verdediging te spelen en omdat ze op tijd alle ruimtes dicht liepen, waren er weinig echte kansen. Richter had de enige voor Hertha in de eerste helft erin moeten schieten na twee minuten, was echter te gehaast.

Maar inmiddels weten we dat Werder pas gevaarlijk wordt naarmate de tweede helft zijn einde nadert en de Jokers erin mogen. Gross tellen we even niet omdat Bittencourt er geblesseerd uit moest, maar Agu, Burke en Stage vallen zeker wel in die categorie. Fullkrug en Duksch, de beide Ugly Birds, bleven wel staan en wisten in alle hectiek meermaals op doel te schieten, helaas allen een prooi voor keeper OIiver Christensen. En in de 85e minuut lukt het weer, Anthony Jung met een goede vrije trap, Fullkrug timet goed en kopt de 1-0 binnen. Applaus ook van de DFB delegatie die "Lucke" kwam bekijken na alle gezeur dat Fullkrug toch echt als pinchhitter mee moet. Bremen wint 1-0 en coach Schwarz stond naderhand samen met Ibiseviç een paar verblufte Werder fans uit te kafferen omdat iemand vanuit hun vak blijkbaar met bierbekers had gegooid. Voorlopig staat Werder 7e met 18pt, Hertha blijft onderin op 14 hangen met 11pt

- Directe concurrent van Hertha is Vfb Stuttgart, dat in de Mercedes Arena de Bad Boys uit Augsburg op bezoek kreeg: inmiddels is FC Augsburg op toeren om het gele kaarten record van Energie Cottbus in 2001/2002 te verbeteren. 99 haalden de Oost Duitsers toen, 33 heeft Augsburg er. Het was dus flink roteren bij de gasten om alle terugkeerders en geschorsten om te wisselen, maar voorzichtiger werden ze niet. Al na tien minuten ging Gruezo op de bon voor zijn vijfde na een trap tegen de voet van Pfeiffer, hij is dus geschorst tegen Frankfurt. Ondanks alles kwam Augsburg wel op voorsprong. Niederlechner pikt een pass van Jensen goed mee en scoort in de korte hoek wat Florian Muller duidelijk niet verwacht had. In die eerste helft had Augsburg gerust 0-3 uit kunnen lopen maar Vargas schiet naast en Ito's balverlies werd niet optimaal benut door Niederlechner. En dan scoort dus Guirassy aan de andere kant de gelijkmaker.

In de tweede helft waren het vooral "Die zwei von der Flankstelle" Berisha en Demiroviç die elkaar regelmatig met passes vonden, maar de tweede goal wilde er niet in. Intussen had Stuttgart iets van zijn flair terug maar ondanks dat Guirassy, Silas en Führich weer veel werk verzetten, ging die bal er daar ook niet in. Captain Endo kwam weer twee keer gevaarlijk bij de tweede paal, maar met Niederlechner op post om twee keer op te ruimen werd dat ook geen succes. Pas toen Tomas inviel voor Führich werd het interessant en na een slim hakje van de Portugees ramde Anton de bal zo hard langs Koubek in de goal dat hij zichzelf een spierblessure schoot, hij kon er meteen af voor Pascal Stenzel. De 2-1 gaven de Schwaben niet meer uit handen. Stuttgart kan daarmee Leverkusen voorbij als die tegen Rasenball in de problemen komen
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206497971
- Zoals @de_boswachter al noemde, het wil niet zo met penalty's en Bayer04. Al hadden ze voor het eerst woensdag tegen Atletico een keer geluk nadat de Spanjaarden NA het laatste fluitsignaal nog een penalty kregen. Hràdeçki keerde het schot en rebound nog voor een verdiende 2-2. Rasenball kwam met een nederlaag tegen Madrid uit Europa terug. En het was beide ploegen aan te zien want ze leken wel een beetje te slaapwandelen. Er was precies één kans na een charge van Hincapiè op Szoboslai. Die neemt de vrije trap, Nkunku loopt weg uit de slecht georganiseerde verdediging en schiet 1-0 erin.

Xabi Alonso liet in de tweede helft eerst zijn elftal staan, maar toen de Werkself nog steeds niets klaarmaakte in de aanval gooide hij Hlozek en Schick erin samen met Sinkgraven, Frimpong, Bakker en Palacios konden gaan douchen. En bijna had Sinkgraven zijn dribbel en pass van vorige week herhaald, maar dit keer stond er niemand om binnen te tikken. Uit een van de spaarzame uitbraken kwam uiteindelijk Werner aan de bal via Haidara's lange bal en die werkte mooi af voor de 2-0. Een Pflichtsieg voor Rasenball dat de top5 weer in het vizier heeft, Bayer04 staat nu 16e.

- FSV Mainz thuis of uit is voor Bayern een groot verschil. In de eigen Bayarena willen ze er nog wel eens overheen lopen, maar in Mainz zelf ging het tegen de Basterds al veel moeilijker (twee keer gewonnen in twee jaar). Dus daarom maar goed dat de Rekordmeister thuis speelde. Zowel De Ligt als Mazraoui hadden een basisplek, evenals Eric Maxim Choupo Moting, die tegen zijn oude club speelde. Volgens zijn eigen opmerkingen had hij er nooit moeten spelen omdat HSV hem aan FC Köln had willen verkopen, maar een kapotte fax zou dat hebben verhinderd, waardoor Mainz hem in de winter alsnog gratis ophaalde en hij genoeg opviel om bij Bayern als reserve optie op te vallen.

En nu profiteert Bayern daar goed van, want de laatste weken zit zelfs zonder Muller en Neuer het tempo er goed in. Gnabry scoorde al na 5 minuten 1-0, Musiala en Choupo Moting tiktakten de 2-0 erin en voor rust kreeg Bayern een penalty nadat Hack om Mané voet had gestaan. Zentner stopte de eerste poging nog maar de rebound ging er wel in. Tussendoor had Mainz pech dat een schot van Burkhardt langs de Ligt op de lat knalde en voor die kon ruimen schoot Lee ook nog eens op de paal, Oef. Een tweede oef klonk toen Mainz zelf ook een penalty kreeg omdat Ullreich wat hard door ging en Burkhardt in zijn gezicht raakte. Die penalty tikte Ullreich over, maar twee minuten later was het alsnog 3-1 omdat Aaron een corner voorgaf die Widmer simpelbinnenkopte.

In de tweede helft ging Bayern door. Goretzka scoorde 4-1 op een pass van Mané, Mathys Tel viel succesvol in en scoorde 5-1. Mainz deed nog wel iets terug met een 5-2 geproduceerd door invallers Burgzorg (assist) en Ingvartsen (goal), maar Choupo Moting zette zelf het slotakkoord met de 6-2. Daardoor is Bayern weer even terug aan de top, afwachten of ze er blijven (Union speelt nog tegen Gladbach dadelijk). Mainz staat naast Werder op 18pt
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206498072
- Wolfsburg moest thuis aantreden tegen Vfl Bochum. Beide clubs begonnen slecht, maar lijken inmiddels hun draai gevonden te hebben. Een primeur bij de thuisploeg, de broers Felix en Lukas Nmecha begonnen een keer samen in de basis. Aan de andere kant één wijziging, Dominik Heintz verving Masoviç.

In de eerste 14 minuten kwam er één kans voor beide ploegen. Hoffmann kopte niet precies genoeg op de Wolfsburger goal en aan de andere kant had Patrick Wimmer teveel tijd nodig om van een foute pass van Ordets te profiteren. De Oekraïner ruimde het zelf ook weer op. Daarna was de familie Nmecha aan de beurt. Eerst moest Riemann ver uit zijn doel ingrijpen om Lukas niet aan de bal te laten komen en daarna weer hard terug rennen om een schot van Felix er nog uit te tikken. In een vrije trap een paar minuten later viel de 1-0 alsnog. Arnold schiet hoog voor en Felix Nmecha kopt binnen. Lukas probeerde het meteen ook maar die wist Riemann eruit te houden. Een aanval later zette Lukas een aanval op die via Wimmer en Baku tot de 2-0 leidde.

Bochum probeerde wel iets met het inwisselen van Holtmann en Ganvoula maar die Wölfe voetbalden zich onder de druk uit, aasden vooral op vrije trappen en corners. Uit zo'n corner herhaalden Arnold en Felix Nmecha hun eerste goal, nu voor de 3-0, opnieuw ook geen geluk voor Lukas die de 4-0 op zijn schoen had, maar op de paal schoot. Beide broers kregen een applauswissel. Al was het voor Lukas een beetje zuur dat zijn vervanger Jonas Wind meteen de eerste kans pakte en de 4-0 erin schoot op aangeven van Paulo Otavio. Wolfsburg verlaat het crisisdal een beetje, kan misschien naar plek 6 kijken. Bochum zit nog in zwaar weer, sommige kranten speculeren nu al dat Letsch toch niet zo'n goede keus was. Ik ben zelf van mening dat Hoffmann geen goede spits is voor Bochum, hij kan alleen wachten tot iemand hem een bal heeft om in te koppen. Laat Holtmann dan gewoon staan, die creërt enorm veel met passes en counters en breng Hoffmann als Joker (lukt bij Werder ook prima). Maar goed, wat weet ik nou?

- Laatste wedstrijd gisteren was Frankfurt thuis tegen BVB. Beide clubs waren goed uit de CL teruggekomen, begonnen echter helemaal niet afwachtend. Lindström en Kolo Muani hadden de Hessen al na 10 minuten op 2-0 kunnen zetten maar de Deen was te gehaast met schieten en Gregor Kobel tikte het schot van de Fransman over de lat. Uiteindelijk scoorde BVB zelf, Malen gaat na een dribbel nu eens niet zelf schieten, maar laat dat aan Brandt over die de 0-1 scoort, assist op Malens naam, het werd eens tijd. Het antwoord van Frankfurt kwam een paar minuten later, Kolo Muani ziet Kamada gaan, geeft af en de Japanner schiet de 1-1 binnen.

Over de laatste 5 minuten zal echter veel nagepraat worden. Frankfurt kreeg meerdere kansen achter elkaar, eerst Götze, daarna Kolo Muani en tenslotte Lindström die door Adeyemi omver werd gelopen. Dat had een penalty moeten zijn, maar scheids Sasha Stegemann en VAR Robert Kampka grepen niet in, blijkbaar hadden ze twee camera's niet gebruikt die wel in het proces meegenomen moesten worden. Het zal BVB een zorg zijn natuurlijk. Na de wissel was Frankfurt eerder "Frankfrust". De kansen gingen er niet in en duels werden grimmiger met veel gele kaarten aan beide kanten. Tot de bal ineens Bellingham voor de voeten viel na een mislukt schot van Moukouko en de Brit scoorde ijskoud. 1-2 en daar kon BVB blij mee zijn. Ze nemen even de derde plek over van Frankfurt, Freiburg kan er vanmiddag nog wel over heen, Frankfurt zakt terug naar vijf.

[ Bericht 13% gewijzigd door Sabata op 30-10-2022 14:07:51 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206514335
- Gisteren moest Union een eerste aanval afslaan op zijn pas verworven koppositie. Gladbach kwam op bezoek An der Alten Försterei en er moest gewonnen worden om ze tenminste een punt voor te blijven. Slechts twee wissels bij die Eisernen na een 1-0 zege tegen Braga van de week, de Hongaren Puchaçz en Schäfer begonnen in de basis voor Trimmel en Thorsby. Ook Doekhi en Becker hadden een basisplaats. In de eerste minuten was er aan beide kanten meteen gevaar met counters. Haberer stuitte voor Union op keeper Tobias Sippel, Thuram wist de bal wel over Rönnow heen te lobben maar hij kopte daarna over. In de 10e minuut had Rani Khedira eigenlijk gescoord van afstand maar de VAR greep in omdat Becker de bal liet afketsen van zijn bovenarm.

Die Fohlen werden vanuit vrije trappen en corners gevaarlijk en Rönnow moest een directe poging van Plea overtikken in de 20e minuut. 10 minuten later was de Noor alsnog geklopt, corner van Lars Stindl en iedereen sprint tegelijk naar voren alsof de volleybal aanval van Brazilië is. De Union verdediging is even verward en Elvedi staat helemaal vrij om in te tikken. De manier waarop Thuram hem feliciteert (een trap tegen zijn achterste) laat bijna vermoeden dat de Fransman zelf had willen scoren. Het duurde bijzonder laaaaang voordat Die Eisernen echt gevaarlijk werden. Urs Fischer roteerde binnen 5 minuten vijf Jokers op het veld in het laatste kwartier: Trimmel, Michel, Behrens, Haraguchi en Leweling. Becker en Jordan moesten daarvoor helaas het veld ruimen, Doekhi mocht wel blijven staan.

En die joker-tactiek werkte. Een lange bal van Leite ploft zo uit de lucht op het hoofd van Behrens, die niet eens meer ziet dat hij 1-1 maakt want hij krijgt een vuist vol in zijn gezicht van Sippel die veel te woest uitkomt (die kreeg er ook geel voor). De 0 euro spits verbeet de pijn en bleef mee oorlog maken in de laatste minuten met een schot dat helaas over ging. Even leek de Alten Försterei te ontploffen toen Trimmel een tweede lange bal in het doel verlengde, maar de VAR greep weer in, Trimmel zou een stap buitenspel hebben gestaan. Uiteindelijk kwam het in de 97e minuut alsnog goed, Leweling met een pass, Doekhi kopt m volledig vrij binnen. Voor de eerste keer stond ook Urs Fischer luidkeels mee te schreeuwen van vreugde. 2-1 winst en Union houdt een punt voorsprong op Bayern. Gladbach zakt daardoor uit de top10 en staat 11e.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206514340
- Een korte vergelijking werd gisteren gemaakt bij Arndt Zeigler over de wedstrijd tussen Schalke en Freiburg. In de 11 jaar dat Christian Streich trainer is in de Breisgau wisselden de Kumpels maar liefst 11 keer van trainer. Daar zaten goede trainers bij (Stevens, Tedesco), slechte trainers (Keller en Grammozis), dubieuze trainers (Wagner en Baum) of zelfs vergeetachtige trainers (Gross, die de namen van zijn spelers niet kon onthouden). het klopt @TargaFlorio NOOIT is het in die 11 jaar ook maar een half jaar rustig geweest, Tedesco werd zelfs ooit ontslagen toen de club 5e stond en sinds vleesmiljonair Tönnes en Gazprom zich hebben teruggetrokken is er ook geen geld meer. Nieuwe trainer Thomas Reis betaalde mee aan zijn eigen afkoopsom. Ondertussen was ook TD Schröder vertrokken, maar Peter Knäbel ging wel heel ver met een wat dramatische speech die eerder als een necrologie klonk. Kom op zeg, je hebt hem net ontslagen, hij is niet overleden!

Tegen Freiburg nam Reis meteen een drastische maatregel, Simon Terodde begon op de bank, Sebastian Polter stond in de spits. En na tien minuten nog meer pech, want Ouwejan raakte aan zijn knie geblesseerd en moest door Kerim Calhanoglu vervangen worden. Freiburg was op dat moment de meest dicterende partij, Mark Flekken had één momentje van onachtzaamheid (hij gleed uit) maar de bal was niet echt in de buurt, Polter schoot ver over. Ook Calhanoglu probeerde van afstand (naast) en Mollet leunde te ver achterover (hoog over), ze hebben videoanalist Kreutzer wel veel op die lange ballen richting Flekken laten zoeken in de voorbereiding ;) Maar bij rust was het gewoon 0-1 voor de gasten, Flekken speelt af op Ginter, die ramt de bal naar voren, via een Schalke been komt ie bij Eggestein en tadaa, Grifo staat vrij om rustig in te schieten, niemand die hem aanvalt, alleen Bulter die nog in de baan van het schot wil stappen maar ook te laat komt.

Na rust werd Schalke nog verder teruggedrongen, al leken de kumpels er nog een paar keer venijnig uit te komen. Bulter schiet wel maar Flekken vangt solide en bij een actie van Calhanoglu tikt de Bocholtzer de bal met de voet weg. Twee reddingen maar wel cruciaal, aangezien Cillessen weer de nul niet houdt. Het werd uiteindelijk 0-2 uit een penalty omdat Calhanoglu hard doorging op Jeong en hem gewoon omver kegelde. Hier had de VAR wel alle camera perspectieven gebruikt, penalty werd gegeven. Grifo schiet kalm binnen, 41e Italiaanse goal in de Bundesliga. Freiburg wint blijft derde, Schalke blijft watertrappelen op de laatste plaats
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206514427
- Tot slot een aparte wedstrijd tussen FC Köln en Hoffenheim. Die Geissböcke moesten door zware mist op donderdag hun reis in Slovaçko een dagje verlengen en om 13u vrijdagmiddag de wedstrijd in de Conference League afwerken. Er werd gevraagd de wedstrijd tegen de Kraichgau een week op te schuiven, maar helaas, de DFB weigerde medewerking.

En dus stonden ze om 1930 gisteren alsnog tegen elkaar op het veld. En het leek helemaal niet alsof Köln nu zo extreem vermoeid was, Maina was een ware plaag voor Vogt en Nsoki die steeds tackels, trappen en grijpende handen ontweek. Het was ook Maina die Nsoki na een fout de bal ontfutselde, voorgaf en Kainz hoefde bij de tweede paal alleen maar tegen de bal aan te lopen. Kainz had een paar minuten later de 2-0 moeten maken, dat hij overschoot was dodelijk. Want uit de daarop volgende aanval kwam Baumgartner aan de bal, die dribbelt twee man voorbij, geeft af op Brun Larsen die met zijn boven been de 1-1 in het doel laat afketsen. Andre Breitenreiter haalde opgelucht adem.

Opluchting betekende niet dat de coach van de Kraichgau tevreden was. Nsoki ging er weer uit na een fout die een doelpunt kost, Kevin Akpoguma mag het weer opruimen. En zijn duels met Maina deden denken aan Kenny Tete die Neymar gek krijgt, twee keer probeerde de Keulse spits er langs te komen, maar steeds zette "Akpo" hem de voet letterlijk dwars zonder over de schreef te gaan. Dat deed Kabak helaas wel door veel te hard op Florian Dietz door te gaan, het kostte de Turk een tweede gele kaart, dus rood. Zowel Tigges als Kramariç kregen in het slot als invallers nog een kans op de overwinning, maar beiden scoorden niet. 1-1 gelijk in Köln, daar waren beide teams wel mee akkoord. Hoffenheim blijft Bremen en Mainz op doelsaldo voor (alle drie 18pt) en Köln blijft 10e.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  zaterdag 5 november 2022 @ 16:08:35 #134
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_206566494
Bayern lekker bezig. Als Bayern wint is dat de 22ste!!! keer dat Neuer van Hertha wint. Geen andere bundesliga speler heeft ooit vaker gewonnen tegen 1 enkele andere club.
pi_206576627
Afgelopen vrijdag trapte Gladbach in eigen stadion dit voetbal weekend af tegen Vfb Stuttgart. Die Fohlen hadden Jonas Hofmann weer op tijd terug na zijn schouderblessure, de Schwaben mistten juist Zagadou en Ito. Gladbach kwam vinnig uit de startblokken al na vier minuten lag de bal erin. Assane Plea zette voor op Hofmann die met een stuit in zijn schot Florian Muller verraste. Stuttgart trok zich daarna vooral terug en eigenlijk had Hofmann van dat moment van verwarring moeten profiteren, maar Muller wist zijn kopbal eruit te houden. In de 11e minuut deed Tomas iets terug met een eigen kopbal op Tobias Sippel, maar die tikte de bal erover.

Nog voor rust kwam Gladbach op 2-0, weer Plea met de voorbereiding, dit keer Thuram met de afronding. Een primeur langs de lijn, voor het eerst duidelijk waargenomen, Daniel Farke die luid juichte bij een goal van zijn team. Daarna grote opwinding om een situatie tussen Bensebaini en Anton. De Oezbeek en de Algerijn waren flink met elkaar aan het worstelen in voorbereiding op een vrije trap en Bensebaini sloeg Anton vol in het gezicht. Normaal is dat rood, maar Matthias Jöllenbeck hield het bij geel, ook na VAR check. Bensebaini mocht dus blijven staan. Stuttgart kwam nog wel dichterbij tot 2-1 via een goal van Tomas, maar veel drang naar voren kwam pas in de laatste 15 minuten, Tobias Sippel kreeg het nog flink druk, maar hield met hulp van de verdediging en met één mooie reflex op een schot van Guirassy alles eruit. In de 94e minuut was invaller Patrick Hermann nog paraat om de 3-1 binnen te schieten, 2,5 jaar heeft de voormalig aanvoerder op zijn volgende goal moeten wachten. Gladbach stopt zo een reeks nederlagen en klimt naar 8, Stuttgart staat 15e en moet hopen dat Bayer04 zijn dag niet heeft.

- In eigen huis ontving BVB de gasten van een dikke 20 km verderop, Vfl Bochum kwam langs voor een Kohlenpottderby. Eden Terziç had in zijn opstelling ook weer plek voor Donyell Malen, Julian Brandt en Youssofa Moukouko. Thomas Letsch had met Stafylidis en Lamproupolos twee Griekse invallers voor de geblesseerden Heintz en Antwi-Adjej. De openingsfase was geheel voor BVB en ze profiteerden ook snel. Moukouko bewijst tegen de reus Ordets dat ook een kleine pezige voetballer krachtig kan zijn in de duels, hij loopt de Oekrainer gewoon omver, gaat er vandoor en schiet prachtig binnen "Eine granate" aldus Jan Wogner. Malen wilde ook, had een leuk 1-2tje met Brandt maar wordt dan door Lamproupolos gevloerd. Penalty, en Gio Reyna bewijst dat je tegen Riemann niet met harde schoten moet komen, maar met list en bedrog. Bochum's keeper duikt naar links, de bal rolt bijna rustig in de andere hoek, 2-0 binnen 12 minuten.

En eigenlijk is het voor rust al beslist, Schlotterbeck schiet een lange bal hard over iedereen heen, Moukouko pikt een beetje gelukkig op omdat Soares er nog aan zit en tadaa, 3-0 ligt er ook in. Weer een rekord gesneuveld, eerste speler onder de 18 met tien goals. Alweer een mogelijkheid voor de voorselectie erbij. In de tweede helft werd Bochum wat gevaarlijker. Precies wat ik al vreesde, Phillip Hofmann dook maar één keer gevaarlijk op, een kopbal kans. Hij maakt hem ook meteen, applaus daarvoor, maar hij wordt wegens buitenspel teruggefloten. Wat koppen betreft, twee lelijke botsingen nog tussen Schlotterbeck en Hummels en later nog tussen Gamboa en Losilla. De Fransman had zelfs dubbel pech toen een verzorger uitgleed en hem een trap tegen zijn hoofd verkocht, knap dat ie nog uitspeelde. Osei-Tutu joeg bijna iedereen schrik aan met een rush en een schot, maar de enige die rustig bleef is Gregor Kobel, die stopte de bal rustig. 3-0 winst, Dortmund draait verder bovenin mee op drie voorlopig, Bochum staat nog steeds voorlaatste.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206576994
- Altijd lol met Max Kruse, de voetballer die net zo dwars is als een Ierse soldaat in het Britse leger, goede vechter, maar totaal niet in bedwang te houden in vredestijd. Dit keer had hij ruzie met Maximilian Arnold, de man voor vrije trappen en corners bij Vfl Wolfsburg. "Die moet er maar gewoon mee ophouden, totaal geen talent." Als het een poging tot Aad de Mos denken is (iemand omlaag halen om hem te prikkelen zodat ie beter wordt), dan leek dat aardig te lukken gisteren. Arnold stond gisteren gewoon in de basis bij die Wölfe, evenals Vd Ven en de gebroeders Nmecha. Het ging naar Mainz, waar in de Mewa-arena tegen de plaatselijke FSV werd gespeeld. De Basterds begonnen prima met snelle rushes en veel druk achter de bal, maar Koen Casteels had er zin in, kaatste twee ballen er op kunnen uit en één met stom geluk. En ja hoor, weer valt ie bij zo'n mislukte kansenregen aan de andere kant. Felix Nmecha verlengt op Patrick Wimmer en de kleine Oostenrijker schiet door een woud van benen de 0-1 erin.

Daarna het moment voor Arnold. De talentloze prul mocht aantreden voor een vrije trap diep in de tweede helft, kijkt even moeilijk en schiet de bal er met een zwabbertraject ineens in: 0-2. Die laatste dwarrel naar rechts vond keeper Robin Zentner prachtig gedaan, Arnold glimlachte alleen zuinig in de interviews "dat was eigenlijk niet de bedoeling." Zie je wel, kan helemaal niks die Arnold >:) Hij maakte het zelfs nog erger met een mislukte corner die werd weggekopt, maar weer opgepikt door Kaminski, die ziet Baku lopen en die tikt de 0-3 er nog in. Als we maar allemaal luisteren naar Max Kruse en vooral NIET doen wat ie zegt komt het goed, zo blijkt. Wolfsburg stijgt naar 11, staat nu één punt achter Mainz.

- "we zijn begrensd optimistisch" kon Lars Becker vooraf optekenen in het uitverkochte Olympiastadion in Berlijn, waar Hertha moest aantreden tegen Bayern. "en helaas is begrensd optimisme het jongere zusje van "Oh god, we hebben geen kans." Na de woordgrapjes bleek inderdaad dat Bayern de eerste minuten simpel de controle hield. Mané glipte langs Serdar, zette voor op Musiala en na een kwartier was het al 0-1. Hertha kreeg ook een kans via Richter en via Selke, maar nu was Manuel Neuer paraat, net op tijd fit om nog even speelritme voor het WK op te doen. In de laatste 10 minuten ging het ineens snel. Eric Maxim Choupo Moting was nog nauwelijks aan de bal geweest, maar hij stond op het juiste moment daar toen Goretzka's poging tot een schot voor zijn voeten rolde, 0-2. En hij flikte het weer, een minuut later in de scrimmage glijdt EMCM weliswaar uit als hij wil intikken, maar met zijn andere scheenbeen tikte de Duitse Kameroener alsnog de 0-3 erin, hij keek zelf nog het meest verbluft.

Toch kreeg Hertha een kans op een presenteerblaadje, Mazraoui laat namelijk Lukebakio weglopen en de Belg schiet de 1-3 erin. Nog voor de rust dan opwinding omdat Pavard op de voet van Selke staat. Eerst zag niemand dat, ook Sandro Schwarz niet die zich afvroeg waarom Selke 4 minuten in het Munchner strafschopgebied lag. De VAR roept Bastian Dankert dan naar het scherm en die is er vlug uit, penalty. Selke wilde zelf schieten en logenstraft de mening dat je dat niet moet doen, hij scoort namelijk 2-3. In de tweede helft had Bayern een lager tempo, maar liet zelf niet veel toe. Musiala scoorde nog bijna en een eigen goal van Rogel werd wegens een buitenspel niet gegeven. In het slot dan nog een overval van Hertha met 8 man tegelijk, maar men had teveel tijd nodig elkaar niet in de weg te lopen zodat Neuer kon ingrijpen. 2-3, 22e overwinning van Neuer persoonlijk tegen Hertha, Bayern even aan kop met de hoop dat Union het verkloot in Köln Leverkusen vandaag. Hertha staat 14e, net boven de streep.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206577408
- Een gejuich ging op in Augsburg, Rafal Gikièwiçz is weer beschikbaar als doelman. Weliswaar niet pijnvrij, maar Enrico Maassen had de Poolse Huzaar nodig tegen een Eintracht Frankfurt in vorm. Voormalig remblok Julian Baumgartlinger is opgedoken in Zuid Duitsland, hij mocht samen met Arne Meier aan de bak in plaats van vechtersbazen Gruezo en Rexbekhaj, die nu op de strafbank plaatsnamen met een schorsing. Ook aan de overkant een terugkeerder, Sebastian Rode mocht al in Europa tegen Sporting invallen, Captain Glass (vaak geblesseerd nl.) mocht nu in de basis beginnen voor de zieke Daichi Kamada. En al heel snel waren "die zwei von der Flankstelle" succesvol. Demirovic en Berisha flitsen binnen 30 seconden door de Frankfurter verdediging heen en de Kosovaar maakt het af, 1-0. wtf? zie je Glasner denken. Frankfurt knokte zich terug, maar was te slordig in de afwerking. Uiteindelijk zette Rode samen met Götze iets op, stuurde Ebimbe op avontuur en eer die is uitgedribbeld is Rode mee gerend om de 1-1 te maken.

Nog een opvallend moment tussen Gouweleeuw en scheids Dennis Aytekin. De Nederlandse aanvoerder van Augsburg beklaagde zich luid dat Rode hem had vastgehouden, waar Aytekin met een stevige knuffel even liet zien wat hij als vasthouden zag >:) Gouweleeuw mopperde nog wat dat Rode dat veel te vaak deed, maar het gif was er een beetje uit. Geef Aytekin maar vaker wedstrijden met de Augsburger bende, pedagogie lijkt hem wel te liggen. Naast mopperen konden ze ook voetballen, Kevin Trapp moest herhaaldelijk handelend optreden bij kansen die Berisha of Demiroviç kregen. Het is dat Kolo Muani de counters niet kon afmaken omdat hij teveel focuste op eigen succes, want anders was het toen al 1-4 geweest. Uit een corner van Jakiç die iedereen mistte kwam vervolgens Ansgar Knauff aan de bal, die schoot de 1-2 binnen. Frankfurt wint en houdt vol in de top5, Augsburg hangt op 13 vast.

- Eigenlijk ligt Hoffenheim Rasenball niet zo als tegenstander, en toch moesten ze er naar toe. Zonder spits Timo Werner die er lang uit ligt. De een zijn dood, de ander zijn brood, Dani Olmo mocht vanaf het begin spelen en wedstrijdritme voor Qatar opdoen voor Spanje. Door de schorsing van Kabak bij Hoffenheim had Andre Breitenreiter geen keus, Probleem Nsoki stond samen met Akpoguma in de opstelling. Het was echter Dennis Geiger die de eerste goal weggaf door Szoboslai net buiten het strafschopgebied omver te lopen. Nkunku nam de vrije trap en schoot binnen. Daarna een lelijk moment voor Grisha Prömel die een WK selectie kan vergeten, hij brak zijn voet in een botsing met Vogt en moest per brandcard van het veld.

Het bleef heel lang heen en weer gaan op het middenveld tot in de laatste 20 minuten de wissels mee kwamen doen. Rutter liep zich vrij en Angelino had een perfecte pass in huis die de Fransman erin tikte voor de 1-1. Maar daarna was het weer de beurt aan Rasenball. Nkunku wacht tot de doelpoging van Silva mislukt om dan in de rebound 1-2 te maken, en Nsoki laat Olmo ontsnappen in een counter die tot de 1-3 leidt. Rasenball blijft door de overwinning zesde op korte afstand van de top5, Hoffenheim zakt naar 9
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206577701
De laatste wedstrijd gisteren was voor Werder Bremen, thuis tegen Schalke 04. Voor de beide promovendi is de Bundesliga tot nu toe totaal verschillend verlopen. Werder begon slecht maar dankzij Ugly Birds Fullkrug en Duksch en de Joker-tactiek om massaal te wisselen voor het laatste kwartier worden er onverwacht resultaten geboekt aan de Weser. Daar waar Schalke blijft stokken in de productie (zowel Terrodde als Bulter) en ook de trainer al heeft ontslagen. Ole Werner had zijn captain Friedl weer terug, zodat Jung weer op de bank moest plaatsnemen. Thomas Reis gaf na het mislukken van Polter vorige week Terodde nog maar een kans in de basis. Reis lijkt een fan van de speelwijze van Augsburg: "Je moet inderdaad een beetje gemeen kunnen zijn." En het werkte in het begin ook, Schalke had de controle in het begin van de eerste helft, maar drukte het niet in doelpunten uit. Bulter werd door Pawlenka gestopt en Král had wel gescoord, maar Karaman stond buitenspel dus dat telde niet. Het was een counter via Weiser die alles liet kantelen. Hij had de bal van Gruev meegekregen maar ipv zelf te schieten hakte hij naar Fullkrug die de 1-0 erin schiet. Terodde had voor rust nog gelijk kunnen maken maar mikte op de paal, ook een schot van Duksch in blessuretijd was mis.

In de tweede helft werd Schalke sterker, kreeg meer kansen en drukte Werder zowaar achteruit. Kral mikte echter recht op Pawlenka en Mohr schoot een vrije trap hard in de muur, wat wel betekende dat Fullkrug er met een blessure vanaf moest . Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Burke wisselt Fullkrug af, Gross komt erin voor Gruev en later vielen ook Jokers Jung en Stage in voor de slotstormloop. In alle drukte is het weer Weiser die de juiste man vindt, Duksch tikte rustig 2-0 binnen over Schwolow heen. Dominik Drexler had nog een slotakkoord met de 2-1, maar verder kwamen de kumpels niet. De Bremer stijgen daarmee naar zeven en mogen dinsdag aantreden tegen Bayern (begrensd optimistisch waarschijnlijk), Schalke blijft troosteloos laatste
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206592424
- Normaal gezien zou je zeggen dat Bayer04 wel even over Union Berlin heen moet walsen. Gezien van de afgelopen weken was daar nu juist weinig aanleiding voor, die Eisernen vochten voor de kop van de Bundesliga, terwijl de Werkself allang blij was dat ze nog niet onderaan bungelden. In Köln Leverkusen in hun eigen Bayarena mocht Xabi Alonso's laten zien of er nog leven in zat. Bij Union moest vaste doelman Fredrik Rönnow zich afmelden met rugproblemen, uitgerekend Bayer04 huurling Lennart Grill kwam tegenover zijn oude club te staan.
Dat viel de eerste helft van beide kanten erg, erg tegen. Union vermomde zich als Berlijnse Muur, liet niks door, weerde alles af. Maar omdat Leverkusen dan weer beducht was voor snelle counters van Jordan of Becker kwam er ook niet veel van als de Werkself een keer de bal verloor. Uiteindelijk kopte Diogo Leite namens de gasten een keer over en schoot Amiri voor de thuisploeg naast. Een opvallend sneu moment was een vrije trap van Demirbay die niet met zijn passen uitkwam en de bal recht naar voren uitschoot.

Van die sneuheid was niet zoveel te merken in de tweede helft, ineens vonden Frimpong en Diaby elkaar herhaaldelijk in de combinatie en al binnen 60 tellen lag de bal erin. Een mislukt idee van Diaby leidde opnieuw tot een vrije trap van Demirbay. Hoewel Grill die nog afweerde kaatste de bal naar ex Unioner Robert Andrich, die uitermate kwaad kijkend binnenschoot. Daarna kregen we een Bayer04-kacktor klassieker, met het verschil dat de Bayer04 doelman dit keer voor Union speelt. Grill komt veel te ver uit, verliest de bal in een duel aan Frimpong en Diaby maakt het cadeautje simpel af, 2-0. Omdat het zo leuk was mocht Bakker ook meedoen, lange vanuuit Hlozek naar hem. Hij ziet dan weer Diaby vrijlopen, boem 3-0, na 13 minuten in de tweede helft. Bij Xabi kon er een klein lachje af en een duimpje voor Bakker. Urs Fischer zat diep weggedoken in zijn Recaro stoel Zwitserse vloeken te onderdrukken.

Bayer04 was los en Bakker had eens een goede avond. Dit keer speelt hij de lange bal op Amiri, die sprint Baumgartl eruit, geeft voor op Hlozek voor de 4-0. De 5-0 maakte Bakker zelf, dit keer met Amiri als setup en Hlozek als aangever. Het is zo'n dag, het is zo'n dag. Bayer04 lijkt zich een beetje uit het crisisdal te worstelen op 14, loopt drie punten uit op Hertha en Stuttgart. Union staat na de hoge toppen van de laatste weken weer met beide benen op de grond, moest nog even afwachten wat Freiburg in de laatste wedstrijd tegen FC Köln ging doen.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206592743
In de laatste match mocht SC Freiburg thuis tegen FC Köln een gooi doen naar de tweede plaats nu Union drie punten verloren had. Beide clubs hadden in Europa voor hun tweede elftal gekozen, beiden speelden dan ook gelijk tegen Qarabag en OGC Nice. Het was ook het duel van de twee meest explosieve coaches in de Bundesliga, maar gek genoeg mogen Christian Streich en Steffen Baumgart elkaar wel.

Het had eigenlijk al snel 1-0 kunnen staan als de Breisgau een beetje beter gemikt had, want door het hoge pressing van Köln gingen ze er met lange ballen vanuit Flekken en Günter tegenin. Gregoritsch had in kunnen koppen en Jeong kreeg een schotkans. Köln ging na die lelijke verrassingen wat dieper staan om ongelukken. Die ongelukken gebeurden dan weer bijna aan de overkant toen Flekken een bal zo in de voeten van Kainz schoot. Hij ruimde zelf de rotzooi weer op maar in het weekend dat Pasveer NIET de nul houdt en Bijlow en Cilessen wel moet je niet gaan "fispernollen" (Zuid Limburgs voor aanklooien of prutsen). Omdat collega Marvin Schwäbe aan de overkant ook goed oplette bij schoten van Schwäbe en Doan bleef het nog 0-0 bij rust.

In de tweede helft werkte het allemaal veel beter. Freiburg liet Köln komen en counterde ijskoud, al was de 1-0 bijna niet gekomen omdat Doan geblesseerd omviel en Köln door voetbalde. Streich stond al flink te tieren langs de lijn maar hield op toen Ginter de bal veroverde, Gregoritsch wegstuurde en die passte door op Jeong die mooi binnenschoot. Flekken had op dat moment niks te doen en dat maakt slaperig, weer schoot ie een bal tegen een Keulse speler op, dit keer Tigges. Opnieuw ruimt ie hetzelf op, maar flik dit tegen Mané en je hebt een goal te pakken, geen al te beste beurt weer. Wel opvallend goede lange uittrappen weer, minstens twee kansen van invaller Petersen en Grifo kwamen er uit voort. De 2-0 viel echter uit een slechte uittrap van Schwäbe. Bal gaat uit, Grifo gooit snel naar Gunter en die wordt niet aangevallen, krijgt alle tijd om Gregoritsch vrij te zien lopen. Hoge voorzet en de Oostenrijker kopt mooi binnen. Daarmee was het schluss over, Freiburg wint en pakt de tweede plek. Stond Streich nou emotioneel te doen langs de lijn, waren dat traantjes. "Nee, zand in mn lens." gromt ie kortaf. "Een paar procent minder en we hadden dit verloren." Maar tegen de lokale radio was ie veel vriendelijker, vond het een buitengewone prestatie. Baumgart zakt naar 12 met zijn Keulenaren, moppert over de nederlaag maar kan niet ontevreden zijn over de inzet. "Zolang ze blijven gaan klaag ik niet, fouten maken we allemaal."
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206603205
het blijft lachen met die ouwe voetbaldinos. Hertha hangt aan zijn vingertoppen boven de relegationsplek als een angstige bergbeklimmer die zijn grip dreigt kwijt te raken. En HSV gaat sportief prima in de 2. Liga maar heeft interne strubbelingen tussen technische leiding en kleine aandeelhouders die door miljardair Kuhn lijken te worden opgezet tegen de TD Marcel Jansen

https://www.kicker.de/der(...)mt-zu-924871/artikel
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206616489
- In de midweekse ronde moet Bayern wel een zucht van verlichting te hebben geslaakt toen bekend werd dat Niklas Fullkrug geblesseerd was uitgevallen van het weekend. Het betekende dat Ugly Bird 3, Ollie Burke, nu vanaf het begin speelde. En hoewel de Schot indrukwekkend is in de laatste 15 minuten is hij meestal een maatje te klein voor een gehele wedstrijd. De man die het meest in het oog sprong was echter Anthony Jung. De Duitstalige Spanjaard stond in de zesde minuut niet op te letten, verloor de bal aan Musiala en die neemt dankbaar de 1-0 in ontvangst. Jung repareerde het dan ook weer zelf vier minuten later, toen hij een snelle uitbraak van Weiser wist af te ronden.

Bayern kreeg vijf minuten later een penalty omdat Pieper te aggressief Gnabry had afgestopt, maar Eric Maxim Choupo Moting liet die kans liggen. Toch kwam de Rekordmeister met wat geluk weer op voorsprong, Goretzka's schot ketste af en rolde Gnabry voor de voeten die 2-1 erin ramde. Daarmee leek de ban te breken en wist Goretzka toch nog de 3-1 te scoren, waarna Gnabry nog voor rust 4-1 maakte. Daarmee was de druk van de ketel, al probeerde Werder er nog wel fanatiek doorheen te breken. Dat lukte niet en in de slotfase konden weer Gnabry en invaller Matthys Tel de 5-1 en 6-1 aantekenen. Helaas moest wel Sadio Mané uitvallen met een scheenbeenblessure die hem waarschijnlijk de groepsfase van het WK kost. Panic on the coast of Africa zou Morrissey zeggen

- Van de kop naar de bodem. In de wedstrijd Bochum tegen Gladbach trad bij die Fohlen een keepersprobleem op de voorgrond. Yann Sommer lag er al geblesseerd uit, ook Tobias Sippel was niet ongeschonden uit de strijd tegen Stuttgart gekomen. Daardoor moest nu Jan Olschowski, 20 jaar opgegroeid in Neuss (paar km van de NL'se grens) invallen. Omdat ook verdediger Jantschke uitviel met een zweepslag en Elvedi vanaf het begin speelde, misten de automatismen en daar profiteerde Bochum van. Hoog druk zetten leverde snelle balverovering en kansen op. Simon Zoller stuurt Antwi Adjej op avontuur en die scoort na 7 minuten al 1-0. En ik geef het toe, Phillip Hofmann kan meer dan alleen kopballen. Hij wachtte rustig op een foutje van keeper of verdediging en dat kwam ook. Elvedi passt onder druk te zacht op Olschowski terug, Hofmann sprint er tussen en maakt de 2-0 af.

Na die plotse voorsprong wist Bochum even van weelde niet verder, trok zich vooral terug als een koesteroester uit de ASN bank reclames. Nu was het juist Gladbach dat ging jagen en druk zetten. Ordets passt te zacht op Stöger, die krijgt de bal wel weg maar Thuram zit er tussen, ziet zijn maatje Plea lopen en die maakt 2-1. Rami Bensebaini leek het harde werk in de 82e minuut met de gelijkmaker te bekronen maar omdat Jonas Hofmann buitenspel zou hebben gestaan werd de treffer na lange VAR check toch afgewezen. Kicker heeft het geprobeerd uit te leggen, maar ik was na een minuut al de draad kwijt. Om Arndt Zeigler nog maar eens te citeren: "Traurig aber VAR." Bochum zal het een bokworst zijn, derde zege is binnen. Er werd met spanning naar Stuttgart en Hertha gekeken. Gladbach zit vanavond voor de tv te bibberen, want als Köln de derby tegen Bayer04 wint zakken ze weer een plek
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206617069
Na de nederlaag tegen Gladbach van het weekend, vond Stuttgart trainer Michael Wimmer dat het anders moest. Chris Führich viel sowieso met een blessure weg, maar daarnaast namen ook Pfeiffer en Stenzel op de back plaats. Ito, Egloff en treiterspits Silas mochten weer aantreden tegen lotgenoot Hertha, ook het systeem ging van 4-4-2 naar 4-3-3. Na drie minuten was het al raak, Tomas stuurt Guirassy weg en de Fransman ramt de 1-0 achter Oliver Christensen. Bijna had Die Alte Dame per kerende post geantwoord, maar Lucas Toussart schoot naast. Dankzij een fout van Anton die Lukebakio liet weglopen kwam Hertha toch aan een verdiende 1-1

En dat bleef het heel lang ook. Stuttgart kreeg wel kansen via Sosa en Ito, maar scoorde niet. Aan de andere kant lag Florian Muller een paar keer in de weg en Mavrapanos redde op de lijn toen hij alsnog omspeeld was. De Griek kreeg tevens halverwege de aanvoerdersband omdat Wataru Endo helaas geblesseerd uitviel, Japan is bang voor zijn WK deelname. Ondertussen waren we al in blessuretijd (acht minuten) en zagen we een herhaling van wat vorig seizoen goed lukte, toen was het vaak Sosa die nog met corners strooide en vaak Kaleziç die er tegenaan liep. Nu deed Mavrapanos hem dat na, 2-1 in de 98e minuut. Dolle vreugde bij iedereen in Stuttgart, bittere gezichten bij Hertha. De Schwaben stijgen voorlopig naar 13, blijven daar alleen als zowel Augsburg als Bayer04 puntverlies lijden. Hertha ziet de kolenscheppers uit Bochum dreigend dichterbij komen op 16, maar één punt verschil nu.

- In Wolfsburg tenslotte trad de plaatselijke Vfl aan tegen BVB. De gebroeders Kovac (Niko krijgt de laatste tijd opzichtig van broer Robert, die ook assistent is) kozen voor Marmoush en Jonas Wind ipv Lukas Nmecha en Wimmer. Zowel Felix Nmecha als Mickey vd Ven bleven in de basis. En al in de eerste vijf minuten ging het fout voor de Schwarzgelben. Een snelle aanval via Marmoush werd nog door Kobel tot corner getikt, maar die trapte Arnold recht naar Schlotterbeck. Zijn mislukte poging op te ruimen werd door Vd Ven ingekopt. 1-0 en eerste goal voor Mickey in de liga. BVB hád het goed kunnen maken als Donyell Malen zijn twee kansen nu eens had verzilverd. Maar ja, wat was ook al weer het probleem van Donyell Malen (antwoord: meeste mislukte schoten en kopballen op doel). Ook Süle probeerde het twee keer kort voor rust, maar geen resultaat.

Aan de overkant kreeg Kobel bijna net zoveel ballen op zich afgevuurd, sommige stopte de Zwitser zelf (Wind en F Nmecha) en twee keer brachten Guerrero en een polletje gras redding (Marmoush schoot met een stuit waardoor de bal uit ging). Lukas kwam er in de slotfase nog in samen met Wimmer en dat was de juiste keus, beide invallers fabriceerden de 2-0 en gooiden de match definitief op slot. Ook een laatste schot van Moukouko werd er nog door Casteels uit geplukt. Die Wölfe zijn terug en nu is Gladbach aan de beurt, aldus Drs P. Ze staan achtste nu, Hoffenheim kan eventueel nog voorbij gaan als ze winnen bij Eintracht. Geen sprong naar twee voor BVB, Union en Freiburg blijven er voor zelfs al verliezen ze punten vanavond.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206618704
Frimpong weer een (beslissende) assist
  Forum Admin / PR zaterdag 12 november 2022 @ 19:35:35 #145
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_206652586
Vierde overwinning voor Letsch en aansluiting met de ploegen boven Bochum.

Het is hem gegund. :)
  Trouwste user 2022 zondag 13 november 2022 @ 11:42:40 #146
7889 tong80
Spleenheup
pi_206659149
De tweede Bundesliga is in de ban van een dopinggeval. De Kroatische verdediger Mario Vuskovic van Hamburger SV is betrapt op het verboden middel erytropoëtine, beter bekend onder de naam EPO. De Duitse voetbalbond DFB is een onderzoek begonnen.

HSV heeft de voetballer lopende het onderzoek naar huis gestuurd. Vuskovic deed vandaag al niet mee bij de ploeg van Haarlemmer Ludovit Reis, die met 4-2 won van Sandhausen. Vuskovic werd eerder deze week niet opgenomen in de Kroatische WK-selectie van bondscoach Zlatko Dalic.

Vuskovic werd onlangs betrapt na een controle van de DFB tijdens een training. Volgens de Duitse voetbalbond werd de controle uitgevoerd door de Duitse dopingautoriteit NADA. De 20-jarige voetballer is al verhoord door de tuchtcommissie van de bond. Inmiddels wordt ook het B-monster onderzocht. Vuskovic, een vaste waarde in de defensie van HSV, is in elk geval lopende dat onderzoek door de bond geschorst.

De HSV bevestigde eerder vandaag het onderzoek naar Vuskovic. ,,We werden er onlangs door verrast. Aangezien we tot nu toe zeer weinig details hebben over de status van het onderzoek, kunnen we op dit moment niet in detail treden. Wat we wel kunnen zeggen: we steunen Mario Vuskovic én de verantwoordelijke autoriteiten om de zaak zo snel mogelijk op te helderen. Zo lang dat loopt, hebben we Mario laten weten dat hij niet hoeft te trainen of wedstrijden te spelen. Dat doen we om hem én de club te beschermen tegen eventuele schade.”

Volgens de Duitse dopingreglementen hangt Vuskovic een schorsing van meerdere jaren boven het hoofd. Ook zou HSV mogelijk een straf boven het hoofd hangen.



:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_206659457
Na een midweekje voetbal kwam er het slot weekend voor de Bundesliga achteraan. Gladbach had na een verrassende nederlaag bij Bochum iets recht te zetten tegen BVB, dat ook al niet had kunnen winnen van Wolfsburg. Jonas Hofmann had het juiste moment gekozen om nog eens uit zijn slof te schieten, al na vier minuten werkte hij een pass van Stindl achter Gregor Kobel en in twee volgende aanvallen had hij ook kunnen scoren als Kobel niet had ingegrepen. Julian Brandt deed op aangeven van Bellingham iets terug en maakte 1-1 na 20 minuten. Maar het was weer Hofmann die met een vrije trap Bensebaini bereikte die 2-1 binnenkopte en vier minuten later was ook Marcus Thuram weer op het scorebord te vinden toen Stindl hem aanspeelde en de 3-1 erin vloog. Nico Schlotterbeck deed vlak voor rust nog iets terug met de 3-2, maar het zag er niet goed uit voor Schwarzgelb

En al vlug in de tweede helft was het weer raak. Kone mocht zomaar weglopen van Hummels en Schlotterbeck en opnieuw Hofmann leverde de assist die de Fransman alleen maar binnen hoefde te lopen. Terzic probeerde het Ole Werner scenario met vijf Jokers tegelijk (o.a. Schlotterbeck, Malen en Hummels konden gaan douchen) maar ondanks veel pogingen viste invalkeeper Jan Olschowski er verder alles uit. 4-2 en hoewel Daniel Farke typisch grimmig bleef was hij wel degelijk onder de indruk, zeker na de slechte start. Die Fohlen klimmen naar acht en staan nu drie punten achter BVB, dat ver weg zakt naar zes. Zelfs al Union en Freiburg puntverlies lijden zijn ze voorlopig weg uit de top5.

- Onderin heeft Vfl Bochum eindelijk de opwaartse trend te pakken, in het eigen stadion aan de Castropper Strasse wordt weer gewonnen. Hetzelfde kan niet worden gezegd van Bochums "auswärtstrend", bijna geen enkel punt gepakt op vreemde bodem. En dan moeten ze naar Augsburg dat afgelopen woensdag Freiburg op 2-2 hield dankzij een tweetal flitsen van Florian Niederlechner. Vorig jaar scoorde de grillige Beierse spits alleen thuis, dit seizoen alleen uit. Hij kreeg dankzij Demirovic snel een aantal kansen maar was te gehaast in de afronding. Ook Antwi Adjej werkte zich aan de overkant een slag in de rondte, maar leek steeds op de Augsburger verdediging te stranden. Het kantelpunt kwam toen FCA kort na elkaar twee keer moest wisselen. Eerst raakte Gouweleeuw geblesseerd, daarna viel ook Gruezo in tranen uit (hij lijkt de groepsfase van het EK te gaan missen)

Natuurlijk had FCA nog zijn gekke Poolse huzaar Rafal Gikièwiçz, en ook nu had de keeper van Augsburg het druk met Zoller en opnieuw Antwi Adjej. Maar een slim passje van veteraan Stafylidis was echt niet meer te houden voor Gikièwiçz, vooral omdat Antwi Adjej via zijn benen binnenschoot. Via Berisha kreeg Augsburg nog een penalty, maar die schoot de Kosovaar over. Zoller probeerde nog wel de 0-2 eruit te slepen, maar daar had Gikièwiçz wel een antwoord paraat. Eerste overwinning uit dit seizoen voor Bochum, dat inderdaad aanhaakt bij de laaange middenmoot die tot plaats 11 doorloopt. Augsburg moest maar afwachten hoe hard ze zakken op Stuttgart en Hertha.

[ Bericht 33% gewijzigd door Sabata op 13-11-2022 12:17:37 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206660631
- Hertha moest in het eigen Olympiastadion aantreden tegen een dolend FC Köln, dat zes keer op rij niet meer kon winnen. En blijkbaar waren Die Geissböcke nog slaperig van de 11e van de 11e, want Kanga liep zo weg bij Killian en kopte de vrije trap van Plattenhardt er al in de vijfde minuut in. Daarna bulderde coach Baumgart zijn manschappen wel naar voren, maar vooral Sargis Adamyan kreeg het niet voor elkaar de bal ín de goal te krijgen, wel er naast en er over. Baumgart keek alsof hij zijn pet met zijn tanden ging verscheuren.

In de tweede helft ging het wat rustiger toe, tot Lukebakio zich aan Schindler ontworstelde en perfect op Marco Richter aflegde, die bekeken binnenschoot. Sandro Schwarz stond dit keer paraat toen zijn assistent trainers op hem afstormden en werd niet omver gelopen van vreugde. Toussart en de altijd vervelende Marc Oliver Kempf hadden er nog 3 of 4-0 van kunnen maken maar dat liet Marvin Schwäbe niet toe. Zevende keer niet gewonnen voor Köln, dat inmiddels achter collega carnavalsstad Mainz op 13 staat. Hertha komt door de zege gelijk met Stuttgart, die zelf moesten aantreden tegen Bayer04 en staat op 1 punt achter Augsburg

- Xabi Alonso had na de gewonnen Rheinderby tegen Köln verdediger Andrich moeten wisselen (schorsing) voor Demirbay en ook de voorhoede kreeg rust, Amiri en Adli mochten het samen proberen. Beide ploegen hadden moeite om iets op touw te zetten, de Werkself vond geen gaten in de Schwäbische verdediging, die konden op hun beurt nog niet eens het middenveld halen voordat een storende Leverkusener er weer tussen kwam. Uiteindelijk kwam de thuisploeg via Diaby op voorsprong. Hij sprintte er vier man uit en hoewel de vijfde (Anton) de bal nog aanraakte schoot de Fransman de 1-0 erin. Opvallend weer een laatste vrije trap voor de pauze, de vorige die Demirbay had getrapt was toen jammerlijk uit gegaan, nu raakte hij het zijnet.

In de tweede helft was Bayer04 wat brutaler. Het had gewoon 2-0 kunnen worden als Frimpong de bal niet had geschoten maar gekopt toen Diaby op hem voorzette, maar nu schoot hij op de lat. Het schudde Stuttgart weer wakker en volgende counters stranden allemaal in de verdediging. Tot een corner van Palacios werd verlengd tot bij Jonathan Tah, die Anton steeds doldraaide met schijnbewegingen en op het juiste moment wegliep om 2-0 binnen te schieten. Bayer04 haakt daarmee aan bij de top10, Mainz kan hen nog wel passeren als ze van Frankfurt winnen. Stuttgart voelt inmiddels de hete adem van Bochum in zn nek
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206660815
- Een andere club die op de valreep van de winterstop zijn vorm te pakken heeft is Wolfsburg, die Wölfe gingen op bezoek in Sinsheim bij TSG Hoffenheim, waar men langzaam wat chagrijnig wordt na acht partijen op rij zonder zege. De gebroeders Kovaç hadden één wissel, Killian Fischer moest inspringen omdat Jonas Wind geblesseerd was. Hele systeem op de schop naar een 4-5-1 met Marmoush als eenzame spits voorin. Dat duurde helaas niet lang, want na een botsing met Vogt moest de Egyptenaar geblesseerd uitvallen. Felix Nmecha schoof door naar de spits, Arnold een linie terug en Svanberg kwam erin om de opengevallen plek op het middenveld in te nemen. Al dat geschuif gaf de Kraichgau wat tijd om aanvallen uit te denken en ze creërden een sloot aan kansen. Helaas was er maar één raak: Baumgartner reageerde goed op een pass van Angelino en kopte binnen.

De tweede helft kroop Wolfsburg uit zijn schulp en bijna had Mickey vd Ven dat niet meegemaakt na een lelijke charge op Rutter, hij had al geel maar behalve een strenge toespraak van scheids Daniel Schlager kreeg hij geen straf. Daar maakte Andre Breitenreiter zich zo boos om dat hij ook nog geel kreeg wegens grof taalgebruik. Een vrije trap meteen daarna schoot Arnold precies op het hoofd van Bornauw, de bal ketste via Kabak's teen in het doel. Ai. Coen Casteels leidde uiteindelijk de 1-2 in. Hij stopte een schot van Kabak, gooide snel uit naar Nmecha en die wist Baku te vinden die binnenschoot. Verdiende zege voor Wolfsburg, die 7e blijven en inlopen op BVB. Negen keer al heeft Hoffenheim nu niet gewonnen en ze dreigen uit de top10 te vallen.

- Rasenball moest op bezoek bij stuntploeg Werder Bremen, dat gelukkig Füllkrug weer terug had. De gasten hadden een halve ziekenboeg rondlopen met Orban die al heel snel een tulband om kreeg vanwege een bloedende wenkbrauw en Gvardiol speelde met een Lecter-masker vanwege een gebroken neus. Toch kleunden ze er stevig in en kwamen via Forsberg en Silva zelfs op voorsprong. Werder probeerde via counters gevaarlijk te worden, maar Yannis Blaswich pakte opnieuw zijn momenten door er meerdere kansen uit te tikken.

In de tweede helft koos Ole Werner weer snel voor zijn jokers (Rapp, Stage, Schmidt en Burke), maar het was basisspeler Christian Gross die gelijk maakte. De bedoeling was waarschijnlijk een pass richting tweede paal, maar omdat Orban er nog met zijn voet aan zat zwabberde de bal zo het doel in, eerste doelpunt ooit voor Gross in de Bundesliga. Rasenball kwam er pas in het slot nog overheen nadat eerst Silva miszat, maar Schlager de bal oppikt en 1-2 binnenschiet. Doordat BVB punten morst staat Rasenball ineens tweede, alleen een zege van of Union of Freiburg kan ze naar drie laten zakken. Werder blijft op negen staan, voorwaar niet slecht voor een promovendus

[ Bericht 27% gewijzigd door Sabata op 13-11-2022 14:35:34 ]
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
pi_206661123
De laatste wedstrijd gisteren ging in Gelsenkirchen tussen Schalke04 en Bayern. De kumpels hadden zowaar van de week van Mainz gewonnen, wat ook hard nodig was. Slechts één wissel, Mollet naar de bank voor Drexler. Bij Bayern geen Müller of Mane, dus begon Kimmich als verdediger, Goretzka op zijn plek en Musiala naast hem.
Schalke verdedigde zich dapper en wist de gevreesde Choupo Mouting bijna helemaal uit de wedstrijd te spelen in de eerste 45 minuten. Bayern kreeg nog wel kansen maar die waren gewoon te slordig om ze af te maken.

Einde tweede helft kwam Bayern toch op voorsprong toen Musiala met een hakje op Gnabry doorspeelde die 1-0 maakte. Begin tweede helft kwam de tweede goal dan toch via Choupo Mouting die aan het eind van een razendsnelle uitval van Gnabry en Musiala stond. In het slot hadden Pavard en Gravenberch allebei nog een goal kunnen maken, maar het bleef bij 2-0. Bayern is daarmee toch weer herbstmeister, Schalke blijft laatste.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')