Rode_Wijn | dinsdag 9 augustus 2022 @ 13:15 |
Plantaardige plakken. Zo heten de stukjes, door plantenmateriaal vervaardigde kaas. Geen kaas dus, want het is plantaardig. En kaas is gemaakt met behulp van dieren en daarom niet geschikt als voedsel voor een steeds groter groeiend deel van de bevolking. Vandaar dat de bekende Zaanse grootgrutter, Plantaardige Plakken in de schappen heeft laten leggen. Door doorgaans onderbetaalde scholieren, maar dat terzijde. Welnu, als je wil dat mensen dit product kopen, verzin dan wat beters dan 'plantaardige plakken'. Plantaardige plakken klinkt nergens naar. Althans. Die naam doet mij eerder denken aan wat ik elke ochtend tegen een gladgepolijst stuk porselein aan weet te drukken. Dat lijkt mij niet goed voor de verkoop. De naam is een blijk van creatieve armoede. En als je dan een inspiratieloze communicatie/marketing afdeling hebt, en dat heb je als je niet verder komt dan een naam als 'plantaardige plakken', kopieer dan op zijn minst de betere voorbeelden. Zoals daar zijn met kipstuckjes, gehacktbal of speckjes. Of andere successen. Ongevraagd wil ik best meedenken. Dan kom ik al snel op een naam als 'Kaes'. Ik heb geen enkele achtergrond in marketing. Of waar dan ook in, op zichzelf beschouwd. Toch ben ik er van overtuigd dat de verkoop beter gaat lopen met de benaming 'kaes' dan 'plantaardige plakken'. U ook? Dan rest mij niets anders dan u te danken voor de aandacht. | |
Näsenbar | dinsdag 9 augustus 2022 @ 13:20 |
Omdat deze reactie vaak volgt:
| |
ikbennieuwopfok | dinsdag 9 augustus 2022 @ 13:21 |
Graag gedaan! | |
Marsenal | dinsdag 9 augustus 2022 @ 13:23 |
Kaes klinkt alsof het van Scandinavische koeien is, ik zou me best kunnen vergissen. Kaasch? | |
Hiddendoe | dinsdag 9 augustus 2022 @ 13:26 |
Net gegoogeld en kom uit bij AH. Daar lees ik dan dat plantaardige kaas bestaat uit: Ingrediënten: water, kokosolie, gemodificeerd zetmeel (aardappel, tapioca), aardappelzetmeel, maltodextrine, zout, natuurlijke aroma's, zuurteregelaar (citroenzuur [E330]), kleurstof (caroteen [E160a]), olijfextract, extract van paprika. Waarvan toegevoegde suikers 0.00g per 100 gram en waarvan toegevoegd zout 1.80g per 100 gram https://www.ah.nl/product(...)taardige-goudse-plak | |
Nine. | dinsdag 9 augustus 2022 @ 13:29 |
![]() | |
herverwijderd | dinsdag 9 augustus 2022 @ 13:31 |
Nouja, het heeft wel die alliteratie die mensen zo leuk vinden, dus dat is al iets. | |
Marsenal | dinsdag 9 augustus 2022 @ 13:31 |
Dat klinkt alsof het alleen maar uit 'bijproducten' bestaat ![]() | |
SnodeSnuiter | dinsdag 9 augustus 2022 @ 13:42 |
Klinkt als een gezond alternatief voor echte kaas ![]() | |
Frozen-assassin | dinsdag 9 augustus 2022 @ 13:43 |
Een plakje gezouten aardappel ![]() Dat kan vast goedkoper | |
Rode_Wijn | dinsdag 9 augustus 2022 @ 13:46 |
Hier kan ik ook mee leven | |
Rode_Wijn | dinsdag 9 augustus 2022 @ 13:47 |
PL alliteratie is heel lelijk. | |
Fretwork | dinsdag 9 augustus 2022 @ 14:46 |
Kaas en gelijkende termen zijn beschermd in Nederland. | |
Rode_Wijn | dinsdag 9 augustus 2022 @ 15:23 |
Dan nog, iets meer creativiteit mogen we wel verwachten voor dat geld | |
Fretwork | dinsdag 9 augustus 2022 @ 15:31 |
Beter Belegen zou mogen Trademark pending | |
herverwijderd | dinsdag 9 augustus 2022 @ 15:35 |
Echt? Ik vind dat zelf juist de meest aantrekkelijke van alle alliteraties. Helaas is de aantrekkingskracht niet wederzijds. | |
knoopie | dinsdag 9 augustus 2022 @ 15:36 |
Klinkt goed! Juist Jong Beter Belegen Overdadig Oud | |
herverwijderd | dinsdag 9 augustus 2022 @ 15:37 |
Onmeunig Oud. | |
knoopie | dinsdag 9 augustus 2022 @ 15:40 |
Pindakaas mag ook. Dus zoiets als “plantenkaas” waarschijnlijk ook wel. | |
Nine. | dinsdag 9 augustus 2022 @ 15:43 |
![]() ![]() Niet gewoon pindabaas eten ![]() | |
Intint | dinsdag 9 augustus 2022 @ 15:45 |
Alsof je kaas voor je gezondheid eet… | |
Kopiko | dinsdag 9 augustus 2022 @ 17:18 |
Betere naam dus: Paprikaas? | |
Grems | dinsdag 9 augustus 2022 @ 17:43 |
Het is geen kalfslever natuurlijk maar verder prima te doen als je geen vlees omhanden hebt. | |
Mevrouw_voor_jou | dinsdag 9 augustus 2022 @ 18:41 |
Ik kocht die plantaardige plakken dus, want ik eet wel vaker vegameuk. Maar ze zijn om van te huilen, zo goor. Dit stuur je naar je vijanden. Wel zonder vingerafdrukken anders wordt je opgepakt voor moord. Klacht: waar is de kotssmiley als je 'm nodig hebt. [ Bericht 0% gewijzigd door Mevrouw_voor_jou op 09-08-2022 20:39:49 ] | |
Forbry | dinsdag 9 augustus 2022 @ 19:19 |
Ik probeer heel veel/vaak vega(n) dingen, maar als het gaat om plantaardige plakken 'kaas' is er idd nog veel verbetering mogelijk/nodig (die uit de OP nooit gegeten, maar andere soorten)... | |
Rode_Wijn | dinsdag 9 augustus 2022 @ 20:16 |
Dit is ook lang niet slecht | |
Nine. | dinsdag 9 augustus 2022 @ 20:23 |
Ongezond voedsel bestaat vrijwel niet. Ongezonde eetgewoontes daarentegen... | |
arvensis | dinsdag 9 augustus 2022 @ 20:26 |
Deze vind ik leuk ![]() | |
arvensis | dinsdag 9 augustus 2022 @ 20:26 |
De beste vegankaasplantenkaas is trouwens dat van Simply V. ![]() | |
Staatsgreepje | dinsdag 9 augustus 2022 @ 20:43 |
Ik stel daarom voor om dit product te gaan verkopen in België. | |
Mevrouw_voor_jou | dinsdag 9 augustus 2022 @ 21:02 |
Je doet je naam eer aan. | |
Staatsgreepje | dinsdag 9 augustus 2022 @ 21:39 |
Ik doe mijn best | |
HeatWave | dinsdag 9 augustus 2022 @ 21:43 |
Vegaas. Een bruine boterham met vegaas, klinkt prima. Dat het nou een beetje op Vega's lijkt is puur toeval ![]() | |
Hiddendoe | dinsdag 9 augustus 2022 @ 22:04 |
De Suske en Wiske albums hebben bijna allemaal titels met beginrijm. https://nl.wikipedia.org/(...)n_van_Suske_en_Wiske | |
Het_Bokje | dinsdag 9 augustus 2022 @ 22:09 |
Kutkaes Kososolie = palmolie = door gekapt regenwoud lokaal deugbare kankerproducten mogelijk maken | |
knoopie | woensdag 10 augustus 2022 @ 01:09 |
En de normale kaas wordt gemaakt van melk, van een koe die voer krijgt dat ze uit zuid-Amerika importeren, waar ook regenwoud voor gekapt is. Dus de eigenlijke vraag is; moet je meer regenwoud kappen voor plantenkaas, of moet je meer regenwoud kappen voor diervoer voor koeienkaas? | |
herverwijderd | woensdag 10 augustus 2022 @ 07:04 |
Bedankt voor deze info, dat was vast nog helemaal niemand opgevallen ![]() | |
Rode_Wijn | woensdag 10 augustus 2022 @ 07:32 |
Het maakt dus weinig uit. In dat geval kun je ook kiezen voor het lekkerste product. Ja dat mag nog anno 2022. En anders kunnen we dat gewoon hierbij toelaten. Aldus besloten, waarvan akte. Het lekkerste (en wellicht ook het meest natuurlijke) product is de gewone kaas. Gemaakt met behulp van dieren. Smaakt heerlijk bij een glaasje rood. En heeft een voor mij aantrekkelijke naam. | |
Rode_Wijn | woensdag 10 augustus 2022 @ 07:34 |
Vegaas. Mwa. Maar 1 letter en de naam wordt erg onsmakelijk. Juist die associatie wil je niet met voedsel. Het feit overigens dat we hier met wat uurtjes brainstormen op kwalitatief veel betere namen uitkomen zegt helaas nog meer over de kwaliteiten van bepaalde marketingafdelingen. | |
Rode_Wijn | woensdag 10 augustus 2022 @ 07:36 |
Dubbele punt, kleine r ![]() Uit nieuwsgierigheid: had je verwacht dat op chemische wijze samengelijmde stukken plant wat smaak betreft in de buurt zou komen van de aloud bekende kaas? | |
NaarMensje | woensdag 10 augustus 2022 @ 09:05 |
Camembert Calvados ![]() | |
Forbry | woensdag 10 augustus 2022 @ 09:58 |
Oh, ik ben vrij zeker dat het ze in de toekomst gaat lukken om die plakken op de één of andere manier (meer) lijkend te krijgen. Zowel qua structuur/'bite' als qua smaak. Wie had verwacht dat een product op basis van erwten-eiwitten, koolzaadolie en tarwe-gluten in de buurt kan komen van tonijn? Qua smaak, qua structuur/visueel én qua geur... Dat is ook (al) gelukt! Vuna van Garden Gourmet ![]() | |
Rode_Wijn | woensdag 10 augustus 2022 @ 10:33 |
1 aspect vind ik nog belangrijker: voedingswaarde. Zit dat ook goed bij Vuna? Overigens wel weer een klachtwaardige naam. Garden gourmet. Ja het dekt de lading maar dit klinkt gewoon als kattenvoer. En als het naar vis ruikt dan lijkt dat helemaal ![]() | |
BoonDockSaint | woensdag 10 augustus 2022 @ 10:35 |
Dikke plakken in je nek | |
Forbry | woensdag 10 augustus 2022 @ 10:38 |
Dat is de merknaam, maar klinkt idd wel een beetje als kattenvoer ja. ![]() Is VUNA gezond? "Het is rijk aan eiwitten en heeft een Nutri-Score B. VUNA is een bron van Omega-3 vetzuren omdat het per 100 gram en 100 kcal minimaal 0,3 gram Omega-3 vetzuren (ALA) bevat." https://wateetjedanwel.nl(...)plantaardige-tonijn/ Hier alle ingrediënten en de voedingswaarde: https://www.gardengourmet.nl/product/vegan-vuna | |
Kopiko | woensdag 10 augustus 2022 @ 10:40 |
Zou Puna in dat geval geen betere naam zijn? | |
Rode_Wijn | woensdag 10 augustus 2022 @ 10:54 |
Het aantal gram proteïne komt heel aardig overeen. Helaas zitten er heel wat meer vetten (2,4 gr tegen 1,6 gram bij Tonijn op water) en caloriëen (280 kcal tegen 108) in de plantaardige variant. Maar ik ga het eens proberen. En ik ben een fervente tonijnliefhebber dus kritisch ga ik zijn. | |
Forbry | woensdag 10 augustus 2022 @ 10:57 |
Leuk dat je het gaat proberen en laat nog eens weten wat je ervan vindt! ![]() ![]() | |
Twiitch | woensdag 10 augustus 2022 @ 11:00 |
Met die plantaardige plakken heb ik eergisteren nog een lek in m'n zwembadje gedicht. Goei spul. | |
Forbry | woensdag 10 augustus 2022 @ 11:10 |
De plantaardige vleeswaren (plakjes ham, kipfilet, salami) vind ik tot nu toe ook niet te hachelen... maar ook daarin voor de toekomst wel vertrouwen... | |
Forbry | woensdag 10 augustus 2022 @ 11:20 |
Oh, uitgezonderd "specktakel" (plantaardige plakjes spek) van De vegetarisch Slager. Lekker hartig en lekker krokant (zien er in de verpakking niet lekker uit, maar dat komt wel als je ze bakt)! Minder zout (van smaak) dan echte plakjes spek, maar dat vind ik eigenlijk juist wel prettig/lekker. | |
Twiitch | woensdag 10 augustus 2022 @ 11:44 |
Hou eens op met dat shillen Hoeveel geld krijg je hiervoor van de vegalobby | |
herverwijderd | woensdag 10 augustus 2022 @ 11:45 |
Ik ga het ook eens proberen. | |
Forbry | woensdag 10 augustus 2022 @ 11:51 |
![]() | |
Forbry | woensdag 10 augustus 2022 @ 12:37 |
Speciaal voor jou nog één: ![]() Vegan schnitzels van de Aldi. Lijken op cordon bleus (ook qua smaak) en erg lekker! ![]() | |
Slavski | woensdag 10 augustus 2022 @ 12:44 |
Geen vlees willen eten maar wel vegetarische meuk wat erop lijkt en smaakt ![]() | |
herverwijderd | woensdag 10 augustus 2022 @ 13:05 |
Duurde nog best lang voor die reactie kwam. | |
Twiitch | woensdag 10 augustus 2022 @ 13:06 |
Das gewoon een kaassouflé ![]() | |
Forbry | woensdag 10 augustus 2022 @ 13:07 |
Ik weet niet precies wat het idee erachter is, maar het lijkt qua smaak nog het meest op een cordon bleu. Bovendien is het vegan, dus er zit ook geen (echte) kaas in... | |
Forbry | woensdag 10 augustus 2022 @ 13:10 |
Nah, DIE onzin hoor ik (gelukkig) eigenlijk niet meer zo vaak... | |
knoopie | woensdag 10 augustus 2022 @ 13:10 |
Als een koe zijn voedsel 1:1 om zou zetten in melk, zonder verlies, dan zou je gelijk hebben. Maar dat is natuurlijk niet zo. Koeien zijn inefficiënt, omdat ze zichzelf ook nog warm moeten houden en daarnaast de helft weer uitpoepen. De eiwitten direkt uit (bijvoorbeeld) mais halen is altijd efficiënter dan het via een koe te laten gaan. Daar heb je helemaal gelijk in. En zelf eet ik ook uitsluitend echte kaas (en echte yoghurt) omdat het surrogaat er (nog) niet aan kan tippen. Maar “het regenwoud” is natuurlijk geen geldig argument tegen vegetarische kaas. Daar ging het mij om. | |
Forbry | woensdag 10 augustus 2022 @ 13:16 |
Ik eet ook nog steeds echte kaas en echte yoghurt. Wel minder vaak en dan zo goed als altijd biologisch/3 sterren. Verre van perfect, maar het kan slechter. Ook als het om eieren/melk/room/vis (anders dan tonijn uit blik) gaat vind ik vega(n) nog erg lastig... | |
Intint | woensdag 10 augustus 2022 @ 13:32 |
Wat is er gek aan om geconditioneerd te zijn om iets lekker te vinden maar anderzijds ook niet te willen bijdragen aan dierenleed? Klopt. Ik vind het nog steeds heel lekker. Maar er zijn IMO dingen belangrijker dan een paar seconden durende aangename prikkeling van mijn smaakpapillen. Als er een optie is die ook lekker smaakt maar waarbij er minder dierenleed wordt veroorzaakt kies ik toch liever voor die tweede optie. "Afval zal gewoon op de grond gegooid blijven worden of je nu wel of niet zelf ook je afval op de grond gooit." "Mensen zullen toch altijd vermoord worden dus waarom houden we ons nog bezig met het voorkomen van moorden" Ook wel de nirvana fallacy genoemd. Ik neem aan dat de voorbeelden duidelijk genoeg zijn en geen verdere uitleg nodig is. Jawel want vraag en aanbod. Daarnaast is er ook onderzoek gedaan. Gemiddeld spaar je per jaar 95 dierenlevens door vegan te puur puur en alleen door je consumptie aan te passen. De indirecte effecten zijn echter nog veel groter. Zorgen dat de totale massaproductie langzaam afneemt. Mainstream veganisme is nog erg nieuw maar het neemt elk jaar toe. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat er in de toekomst een punt zal komen dat de wrede bio-industrie minder dieren zal gaan produceren en om daar te komen is structurele bewustwording en verandering in de consumptie van het individu nodig. [ Bericht 3% gewijzigd door Intint op 10-08-2022 13:42:54 ] | |
Irritatie100 | woensdag 10 augustus 2022 @ 13:33 |
Ik eet af en toe ook wel eens vegetarisch, maar die meuk die pretendeert op vlees te lijken is inderdaad echt niet te vreten. Als ik vegetarisch wil eten en een gerecht maak wat normaliter met vlees is, vervang ik het vaak door champignons, courgette, aubergine of iets dergelijks. Van die stukjes vegetarische kip, vegetarisch gehakt of wat dan ook smaakt echt naar rubber. | |
Puzzie | woensdag 10 augustus 2022 @ 13:34 |
Mooi ![]() | |
Forbry | woensdag 10 augustus 2022 @ 13:39 |
Ik had geen zin om er op in te gaan, maar dank dat jij dat wel doet! ![]() ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Forbry op 10-08-2022 13:51:23 ] | |
Intint | woensdag 10 augustus 2022 @ 13:43 |
Haha lol. Aangepast. | |
Irritatie100 | woensdag 10 augustus 2022 @ 14:00 |
Ik snap je punt over de massaproductie helemaal. Daar sta ik als vleeseter ook niet achter. Ik let dan ook op keurmerken en koop vlees bij voorkeur bij een goede slager, zodat ik weet dat het niet afkomstig is van dieren die nog net niet zijn opgestapeld. Mag ik vragen wat jouw mening is over het eten van vlees waarvan je weet dat de dieren een vrijwel perfect leven hebben gehad? Of is het puur het doden van het dier? Ook ben ik van mening dat er veel essentiële voedingsstoffen in vlees zitten en vlees dus deel uit maakt van een gezond, gebalanceerd dieet. Mensen zijn altijd al omnivoor geweest en hoewel je uiteraard supplementen kunt slikken, mis je uiteindelijk toch bepaalde stoffen. Ik ben het met je eens dat er veel te veel vlees gegeten wordt en dat we dat kunnen minderen (wat ik dus zelf ook probeer), maar helemaal eruit is denk ik ongezond. Hoe kijk je daar tegenaan? | |
Forbry | woensdag 10 augustus 2022 @ 14:01 |
De ene vleesvervanger is de andere niet en ik vind zelf dat er inmiddels toch een hoop lekkere te krijgen zijn en ze worden in rap tempo steeds beter. Ik doe beide. Soms maaltijden met vleesvervangers. Soms vega(n) maaltijden zonder vleesvervangers. | |
Irritatie100 | woensdag 10 augustus 2022 @ 14:08 |
Mja, ik vind ze niet echt lekker dus, al moet ik toegeven dat ik ze al een tijdje niet meer geprobeerd heb. Ik vind gewoon extra groentes dan veel lekkerder en zeker champignon komt qua structuur ook dicht in de buurt van vlees. Wat ik overigens wel eens haal bij de Lidl (waar ik m'n boodschappen doe) is een kaasschelp of Oosterse schijf of dat soort zaken uit de vegetarische sectie en dat eet in plaats van een stukje vlees bij het oer-Hollandse AVG'tje. Maar dat is dan weer niet iets dat pretendeert vlees te zijn, maar gewoon een op zichzelf staand product. Vind ik dan ![]() | |
Forbry | woensdag 10 augustus 2022 @ 14:17 |
De vraag werd niet aan mij gesteld, maar toch... Ik had lang dezelfde mening m.b.t. gezondheid, maar ik heb mij inmiddels (deels) ingelezen en je kunt in principe prima gezond leven zonder dierlijke producten. Daarvoor moet je wel iets beter/bewuster opletten wát je precies eet om niet bepaalde tekorten op te lopen. Het enige waarvoor je per se/onvermijdelijk een supplement zal moeten slikken is vitamine B12. Ik vind zelf het (zo 'humaan' mogelijk) doden en vervolgens opeten van dieren minder erg dan hoe hun leven vóór dat moment verloopt, maar uiteindelijk vind ik zelf béide een probleem. Ik geloof ook niet in slachten zonder enige pijn/angst. [ Bericht 0% gewijzigd door Forbry op 11-08-2022 07:35:01 ] | |
Forbry | woensdag 10 augustus 2022 @ 14:19 |
Kan ik mij ook wel voorstellen hoor en smaken verschillen nou éénmaal. Ik ben (helaas) best een moeilijke groente-eter, dus dat zal voor mij dan weer meespelen. ![]() | |
Mevrouw_voor_jou | woensdag 10 augustus 2022 @ 20:57 |
Ik vind de kwaliteit van de meeste vegameuk vooruit gegaan in de afgelopen 5 jaar. Dus ik had hoop dat het minstens eetbaar zou zijn. | |
Grems | donderdag 11 augustus 2022 @ 02:03 |
Hoe krijgen schaaldieren en vissen dat eigenlijk toegediend? | |
Rode_Wijn | donderdag 11 augustus 2022 @ 02:55 |
Hm, dit klinkt als stemming maken eigenlijk. Misschien komt het voor of zijn er wat tweakjes hier en daar, maar in principe wordt eten (ook plantaardig) in het verteringsstelsel van het dier in kwestie omgezet naar b12. Wat de vleeseter vervolgens via het eten van dat vlees binnen krijgt. | |
Forbry | donderdag 11 augustus 2022 @ 07:28 |
Jullie hebben gelijk en het was zeker niet mijn bedoeling om "stemming te maken", maar gewoon een foute 'vertaling' van wat ik (laatst nog) ergens gelezen had. Excuses en ik zal het weghalen. Feit is - en daar gaat het uiteindelijk om - dat je als veganist vitamine B12 zal moeten slikken. Voor de rest kan plantaardige voeding - in principe - in alle essentiële voedingstoffen voorzien, MITS je dan wel bepaalde voeding in bepaalde hoeveelheden (en ook in bepaalde combinaties?) eet. Doe je dat niet, loop je kans ook bepaalde andere tekorten op te lopen. Ook wat dat aangaat kunnen vleesvervangers handig zijn, omdat daar sóms vitamine B12, ijzer, etc. aan wordt toegevoegd. (Omdat ik zelf steeds meer de vegetarische/veganistische kant op wil, ben ik mij 'as we speak' nog stééds aan het inlezen hoe en wat qua gezondheid...) | |
pokkerdepok | donderdag 11 augustus 2022 @ 07:59 |
kaaas. baacon. een extra lettertje omdat het extra lekker is. vraag me ook af, als je het nou gewoon cheese noemt? is de engelse naam ook beschermd in nederland? | |
pokkerdepok | donderdag 11 augustus 2022 @ 08:01 |
of je noemt het toch gewoon Vegakaas. en als je dan een zaak aan je broek krijgt, claim je dat het een samevoeging is van vegak en aas | |
pokkerdepok | donderdag 11 augustus 2022 @ 08:09 |
oh, bestaat Quaas al | |
the-eye | donderdag 11 augustus 2022 @ 10:07 |
Dat komt dus gewoon uit een energieslurpende en vervuilende fabriek. Dan liever kaas die de boerin met haar knuisten heeft staan karnen en kneden | |
Rode_Wijn | donderdag 11 augustus 2022 @ 10:13 |
Het regent nu betere voorstellen dan een overbetaalde communicatie afdeling professioneel bij elkaar krijgt bedacht. Ik sluit niet uit dat over een tijdje 1 van de genoemde namen hier voor commercieel gewin gebruikt gaat worden. Weet niet hoe het juridisch zit, maar het zou mooi zijn als fok daar een (jawel) slaatje uit weet te slaan. | |
LanaMyst | donderdag 11 augustus 2022 @ 11:34 |
Ik koop die troep sowieso niet, heb wel eens plantaardige melk geprobeerd, 2x zo duur en na een paar slokken de rest maar weggegooid. Als je dan perse geen vlees wilt eten, zijn kaas/zuivel en eieren juist een goed alternatief. Maar blijkbaar moet iedereen veganist worden, nou ze kunnen de pot op. | |
Aiciu | donderdag 11 augustus 2022 @ 12:12 |
Nog even en we moeten accijns betalen op vlees. | |
Rode_Wijn | donderdag 11 augustus 2022 @ 13:30 |
In dit topic hoeft niemand iets te worden. Welkom dus | |
FlauwKapsel | donderdag 11 augustus 2022 @ 13:43 |
Doet me denken aan die plakjes biet. | |
Intint | donderdag 11 augustus 2022 @ 15:21 |
Hoe zijn eieren en zuivel een goed alternatief voor iemand die dierenleed wil verminderen? | |
Intint | donderdag 11 augustus 2022 @ 15:23 |
Je hebt een nogal geromantiseerd beeld van hoe de meeste kaas wordt gemaakt. | |
the-eye | donderdag 11 augustus 2022 @ 15:24 |
Mwoah..... ik kijk altijd naar het plaatje op de verpakking om te zien hoe het gemaakt wordt | |
LanaMyst | donderdag 11 augustus 2022 @ 15:35 |
Men heeft het altijd over minderen van vleesconsumptie en dan gaat dat wel op natuurlijk. En ja het verminderd dierenleed wel degelijk omdat er dan minder slachtvee nodig is. Maar ik snap je punt wel, ook in pluimveehouderij en met melkvee is er sprake van dierenleed. Maar als vleesindustrie al zou wegvallen is er al een stuk minder dierenleed. En je steentje bijdragen wil niet zeggen alles meteen maar inleveren. Zo zwartwit hoeft het niet te zijn. En zo krijg je ook meer mensen mee. Beter 1000 mensen die hun consumptie van dierlijke producten halveren, dan 100 die helemaal geen dierlijke producten meer gebruiken. | |
Puzzie | donderdag 11 augustus 2022 @ 15:37 |
Niet. |