FOK!forum / Klussen, Wonen en Huishouden / Six. en Seven.'s drive-in woning (deel 14)
Seven.zondag 7 augustus 2022 @ 08:42
In deel 12 kondigde ik het einde van deze serie aan. Maar er is nog steeds unfinished business. Er is nog geen besluit over de kussentjes genomen. Dus welkom in deel 14!

Drive-in woningen zijn huizen met op de begane grond een inpandige garage aan de voorkant. Aan de achterkant hebben de woningen een extra kamer, die voor kleine ondernemers erg aantrekkelijk is. Zo liet ik mijn haren knippen door de buurvrouw die een salon aan huis heeft, en nog iemand in dit rijtje heeft een beautysalon. Verder vind je hier fysiotherapeuten en administratiekantoren, naaiateliers en noem maar op. Deze woningen hebben geen dragende muren, ze zijn 4,5 meter breed en 12 meter diep. Alleen de zijmuren en de betonnen vloeren zijn dragend, dus dit woningtype is een walhalla voor de doe-het-zelver. En dat is te zien...! Alle huizen zijn heel verschillend ingericht en verbouwd, dus een kijkje bij de buren levert hier altijd weer leuke inspiratie op voor je eigen huis.

Standaard instellingen: op de eerste verdieping zit de keuken en de woonkamer. Op de begane grond heb je dan voor een garage en achter een tuinkamer. Op zolder zitten 1 grote en 2 kleine slaapkamers en een badkamer.

Wij hebben er nog een balkon achter van 4,5 bij 4m. Ook voor hebben we een balkon laten zetten van 4,5cm bij 1,75cm. Op de begane grond, hebben wij een kantoor en bijkeuken voor, achter hebben we een slaapkamer met inloopkast en eigen badkamer gebouwd.

In december 2017 zijn we begonnen met een grondige verbouwing van onze 1968 drive-in woning. @Six. heeft de eerste helft alles zelf gedaan, de 2e helft van de verbouwing besteden we uit. Eind april 2022 is het klaar. Dan hebben we een nieuwe keuken, woonkamer, extra slaapkamer, tweede badkamer, overal nieuwe vloeren, geheel vernieuwde tuin. Ook zijn alle waterleidingen, verwarmingen en vrijwel alle interne muren vervangen (geen dragende muren). Electra is op 1 stopcontact na, volledig vernieuwd. De woning was slecht geïsoleerd, nu dak-, vloer- en gevelisolatie in orde. We hebben zonnepanelen en een all-electric warmtepomp dus nagenoeg energieneutraal. Alleen de schuur is nog blijven staan, die vervangen we over een paar jaar nog.

Tijdslijn (Six. heeft alles zelf gedaan, tenzij anders vermeldt):

SPOILER
27 november 2017 - sleuteloverdracht
December 2017 - kleine pimpbeurt keuken
27 december 2017 - slopen begane grond
Februari 2017 - vloerverwarming geplaatst
Maart 2017 - vloer begane grond wordt gestort door een vloerboer
April 2017 - voorgevel gesloopt en opnieuw geplaatst
Mei 2017 - verder met kantoor, garderobe en badkamer
Augustus 2017 - 2 maanden werken in de tuin
September 2017 - binnen verder met slaapkamer en inloopkast
Februari 2019 - inloopkast begane grond is klaar.

Hiermee is fase 1 afgerond, we nemen de begane grond in gebruik. We hebben nu een kantoor/bijkeuken, een extra slaapkamer met inloopkast en eigen douche/wasbak. We hebben het toilet gesloopt en vernieuwd. Garderobe is gesloopt en verplaatst. De trap is gerenoveerd. Al het leidingwerk is vernieuwd, en alles is voorbereid om het leidingwerk van de 1e en 2e verdieping te verplaatsen.

Het geld is op. En we zijn er ook wel ff klaar mee. Het heeft fysiek een enorme wissel getrokken op Six. We gaan op rustig tempo verder met de kleine dingen:

Juli 2019 - voordeur vervangen
Augustus 2019 - Six. bouwt een hangbank
Januari 2020 - we zijn zwanger! O+
April 2020 - we zijn getrouwd! O+
April 2020 - balkonhek achter pimpen
Mei 2020 - fase 2 begint, we slopen de zolder
Juni 2020 - opbouwen van de 3 slaapkamers
September 2020 - betonvloer badkamer wordt gestort
September 2020 - Colin (foknaam) wordt geboren O+
Oktober 2020 - vloerboer legt de dekvloeren

En dan lassen we weer pauze in. Het gaat opnieuw niet goed met Six. z'n gezondheid. Maar hij heeft wel bergen verzet! Badkamer is klaar op het installatiewerk en tegelen na. De 2 kleine slaapkamers zijn dan helemaal af. De overloop is af. De derde (grote) slaapkamer is ook zo goed als af, maar Colin slaapt nog bij ons op de begane grond, dus ook dat zetten we even stil.

Vanaf juni 2021 beginnen we fase 3 te plannen. Ontzettend leuke fase met veel leuke discussies op fok rondom de indeling van de keuken en de kleur van de keukenkastjes.

September 2021 - offerte van de aannemer
Oktober 2021 - hypotheek open gebroken
November 2021 - we geven de opdracht voor de aannemer, zonnepanelen en warmtepomp. Net op tijd. Tussen het tekenen van de offertes en het uitvoeren van alle werken, begint de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne. Alle prijzen gaan 10-20% omhoog, onze energieboer gaat failliet.

Voorbereiding fase 3 begint:
Juli 2021 - dak wordt vernieuwd
Augustus 2021 - vloer wordt geïsoleerd
November 2021 - nieuwe vloer begane grond wordt gelegd
December 2021 - het frame van het balkon voor wordt geplaatst
Januari 2022 - Six. werkt het balkon af
Februari 2022 - 18 zonnepanelen worden geplaatst
Februari 2022 - voorgevel 1e verdieping wordt gesloopt en aangepast
Maart 2022 - warmtepomp wordt geplaatst

Fase 3 begint:
Maart 2022 - aannemer sloopt de woonkamer en keuken
Maart 2022 - aannemer plaatst vloerverwarming
April 2022 -
Skelet nieuwe keuken wordt geplaatst
Installatiewerk badkamer zolder wordt afgerondt
Woonkamer, keuken, Colin's slaapkamer wordt gestuct en geschilderd
Vloerboer legt de vloer in de woonkamer en keuken
Six. plaatst de keukendeurtjes
Mei 2022 - tegels in de keuken worden geplaatst, aannemer is klaar
Six. wordt geopereerd aan een nekhernia.
De foto's

December 2017 - voor we begonnen met de echte verbouwing, hebben we even de keuken gepimpt in een weekje tijd. Alleen de bovenkastjes gesloopt en een nieuwe achterwand:

SPOILER
Voor:

uFVkTMT.jpg

Na:

PuY16AY.jpg
De eethoek en woonkamer ingericht:

SPOILER
Voor:

JfooNbc.jpg

Na:
9SkHDx5.jpg

Voor:
1zb4Amc.jpg

cQGf4OL.jpg

r189x48.jpg

Na:
Y4kxsf5.jpg

UmMmWNF.jpg
Ondertussen hebben we dit plan bedacht voor de begane grond, hiermee geven we het huidige 'kantoor' en 'hobbykamer' op. En in de plaats daarvan, komt er een goed kantoor, die door het inbouwen van een kitchenette en een kast voor de wasmachine onder de trap, ook dienst doet als hele fancy bijkeuken. En aan de achterkant komt een vierde slaapkamer met eigen badkamer en inloopkast:

SPOILER
Nieuwe_plattegrond.jpg
Dit was de oude plattegrond, we hebben dus deuren verplaatst en de trap aan 1 kant open gegooid:

SPOILER
Screenshot-20170907-194811.png
En toen... slopen (27 december 2017). We hebben de hele begane grond gestript, het enige dat is blijven staan is de meterkast en de trap. We hebben ook een kleine 50 kilo aan asbest afgevoerd:

SPOILER
1uqWr6P.jpg
Daarna heeft Six. alle grondbalken geplaatst en de houten frames voor de muren weer opgebouwd. Vervolgens besloten we om tóch maar voor vloerverwarming te gaan, welke hij ook zelf gelegd heeft:

SPOILER
6y48rwM.jpg
Vervolgens hebben we wat gedoe gehad met de vloerboer. Hij heeft de zandcementlaag niet dik genoeg gestort. Vervolgens moest hij zelf een dikkere egalinelaag leggen om het op te lossen, maar dan wel tegen een goede prijs. Helaas heeft hij bij de egalinelaag een kam gebruikt om uit te strijken, in plaats van een prikroller. Het gevolg is dat wij de kamstrepen eraf moeten schuren. Maar OK, buiten wat frustratie zijn we wel blij met de vloer nu.

Na het vloerdebacle, moesten de voor- en achtergevel eraan geloven:

SPOILER
De oude gevel:

R0PS4TH.jpg

jIl4LDc.jpg

ENW6xy0.jpg

oMMltPW.jpg

BZarfUL.jpg

bqJm74M.jpg

Na fase 1 van de verbouwing, hebben we de voordeur vervangen in juli 2019:

SPOILER
kzKJo2X.jpg

EQf0DbX.jpg
Het balkon is waterdicht gemaakt, eigenlijk zitten we nu vaker onder het balkon dan er op:

SPOILER
9Ouz21Z.jpg
Onder het raam aan de voorkant, heeft Six. een enorm bureau gemaakt voor me (3,5m breed, 1m diep, okoumé multiplex plaat van 4cm dik). Hier kun je makkelijk met 2 personen werken, was opvouwen, origami doen of wat je dan ook maar wil. Dit bureaublad loopt om het hoekje via een kleine verhoging over in de kitchenette. Verder een verlaagd plafond in hetzelfde materiaal, gewoon omdat we dat een tof idee vonden. Ik noem dit ook wel mijn home control tower :') :+ :
SPOILER
Voor:

ZEUy2JH.jpg

En na:
aID95zK.jpg

sVOn3t5.jpg

p2fRm59.jpg
En toen raakten we even afgeleid. We hadden even een impuls nodig en ach.. we sjouwen 2 keer per dag door de begane grond en vervolgens leven we alsof er geen verbouwing plaats vindt, dus we hebben geen haast. Dus we zijn in augustus en september bezig geweest met de tuin. We hebben een stapel oude golfplaten van mijn vader gebruikt voor de schutting (geen asbest, wel vezelcement) en deze zwart geschilderd met betonverf. Dit hele project heeft inclusief beplanting 1500 euro gekost, en 2 maanden van onze tijd. We zijn er superblij mee, vooral met Six. zijn Ikea-hack hanglampen. Niet zichtbaar op de foto's is het terras onder het balkon, dus we hebben een waterdicht terras in de schaduw en zonnen kunnen we bovenop het balkon.

De tuin voor we 'm onder handen hebben genomen:

SPOILER
ZkvSzHv.jpg
We bestelden deze silo van 2,15 doorsnee (en 8m hoog):

SPOILER
dvuaIrk.jpg
Die hebben we in plakken geslepen om er wat moois van te maken van de tuin:

SPOILER
DHDq1cj.jpg
De tuin voor en tijdens:

SPOILER
0gHiiMb.jpg

Bw4j13d.jpg
De tuin na (lampen is een Ikea-hack, idee van Six.):

SPOILER
TvrJGoz.jpg

Piwv4Qk.jpg

En hier dan nog het eindresultaat:

EE1Nqnk.jpg

Na 2 maanden (eind september 2018) zijn we binnen weer verder gegaan, het weer werd weer kut en ik begon ongeduldig te worden ;) . We begonnen met de garderobe:
SPOILER
Voor:

roFZQDG.jpg

En na:

rGDyrOr.jpg

YIScM1a.jpg

In de winter van 2021 besluiten we dat de glazen deur daar weinig nut heeft. En we weten ook dat er een nieuwe vloer komt, dus Six. maakt de doorgang breder:

YLX2mzK.jpg

aPNpgst.jpg

0i2vGI4.jpg

De geheime deur naar de slaapkamer:

SPOILER
mMZPnnZ.jpg

XDy5pmw.jpg

De traptreden zijn geschuurd en opnieuw gelakt. De stootborden heeft Six. zelf voor het beton gezet:

SPOILER
kZ6NV9h.jpg

j1JPZup.jpg
De WC:

SPOILER
Voor:
DD1h9Za.jpg

En na:
fsMhDle.jpg

De slaapkamer is inmiddels in gebruik genomen, inclusief beamer:

SPOILER
Voor:
KPlBZc2.jpg

En na:
YA7pdxj.jpg

cMXTU9O.jpg

N5EK3D1.jpg

QN6VZSN.jpg

De ensuite badkamer is af (en het doucht best lekker, zo'n 50x50cm regendouchekop gemonteerd aan het plafond O+ ) :

SPOILER
2jswiPt.jpg

ljMDRa0.jpg

UwnO8zp.jpg

7rVrqED.jpg

9BcKlKR.jpg
En dit vind ik persoonlijk wel de beste feature aan deze verbouwing. De inloopkast:

SPOILER
G7zG475.jpg

vBnZWRE.jpg

Y62xtVH.jpg

dsPXlUu.jpg

T3KX133.jpg
Februari 2019: de verbouwing beneden is klaar!

Wel nog een waslijst aan kleine klusjes maar we zijn verhuisd en dat is de belangrijkste mijlpaal. We beginnen nu te sparen voor de badkamer boven, die moet ook totaal gesloopt worden, vloerverwarming op de hele verdieping (dus ook 3 slaapkamers). De CV moet verplaatst worden en de ruimte voor de CV moet groot genoeg worden voor evt. een warmtepomp.

Zomer 2019:

Six. bouwt een hangbank. We zijn weken aan het wikken en wegen wat we nou precies neerzetten onder het balkon. Het mag het uitzicht vanuit de slaapkamer niet verstoren dus hoekbank geen optie. En ik wil er wel écht kunnen chillen dus niet een houten tuinsetje waarop je het nog geen uur volhoudt. Uiteindelijk bedenk ik dat ik een soort daybed wil en Six. heeft het binnen no time uitgedokterd, het wordt een hangbank. Super simpel idee: OSB platen op een frame met opstaand randje, bewust gekozen voor palletmaten ivm palletkussens, dus 240x80. Zwart beitsen, ophangen aan staaldraad en nog plankjes tussen de draden en kussens klemmen. En dan kun je lekker allebei met de benen schuin langs elkaar chillen.

SPOILER
5x5xeKe.jpg

nxq6GuB.jpg

psDMkPu.jpg
In april 2020 begint het weer een beetje te kriebelen. Het begint met een klusje van een paar daagjes:

SPOILER
gof9tfI.jpg

wCeJfR8.jpg
Eind april 2020 zijn we getrouwd. En we zijn in blijde verwachting van Colin (foknaam).

Mei 2020: na ruim een jaar niet echt verbouwen, gaan we weer verder!

Ons trouwfeest gaat wegens Corona niet door, dus we besluiten om te investeren in het huis. De dag na ons trouwen, beginnen we de zolder te slopen.

Plan voor en plan na:

SPOILER
Screenshot-20170907-194834.png

Screenshot-20200507-182734-Chrome.jpg
De zolder was sterk verouderd. De ketel was 12 jaar oud en die hing op een verschrikkelijke plek. Bovendien was het leidingwerk echt amateuristisch gedaan. Dus uiteindelijk hebben we die verplaatst opdat we de badkamer konden vergroten. Ook stond er middenin de overloop een extra kozijn zonder deur. Vermoedelijk om geluid tegen te houden (open trap naar beneden). De gipsplaten waren niet eens afgesmeerd maar gewoon geverfd :') .

SPOILER
QXeiM2q.jpg

DdvIM1c.jpg

4yYANFK.jpg

Mooiste vondst hier was wel een geheime deur achter de gipsplaten én wat pornoblaadjes achter een ventilatierooster, gekocht in Engeland ergens begin jaren '90 toen kuifjes, echte tieten en schaamhaar nog aantrekkelijk waren.

De slaapkamers konden wel een upgrade gebruiken. Beide pubers hadden 2 stopcontacten op ooghoogte, de verwarmingsbuizen liepen dwars door de slaapkamers met van die grijze isolatiebuizen. :') , afschuwelijk lelijke vensterbanken, alles zat vol met structuurverf en de laminaatvloeren was ik ook echt niet blij mee. Dus op beide kamers nieuwe verwarmingen met slimme radiatorknoppen en het leidingwerk nu in de tussenmuur verwerkt (die tussenmuur dus ook gestript). Nu hebben ze allebei een stuk of 6 stopcontacten op verschillende punten in de slaapkamer, de bedieningsknoppen van de rolluiken zijn vervangen door slimme knoppen waardoor we ze op een zonnige dag op afstand kunnen sluiten. Verder nu mooie brede vensterbanken van 30cm diep (was iets van 12cm dus de verwarmingen eronder staken uit).

De slaapkamer van de oudste voor het slopen:

SPOILER
Screenshot-20170907-193240.png

Screenshot-20170907-193232.png

Aangezien zij 13 was toen we hier gingen wonen, hebben we die destijds geschilderd. We hebben de schoorsteen eruit gesloopt en de kamer kleiner gemaakt:

pK0QZQa.jpg

Rp1uCD4.jpg

TMxHv5k.jpg

Resultaat:

w21eLqU.jpg
En de slaapkamer van de jongste moest er ook aan geloven. Ook dit was een echte kinderkamer (foto's hieronder). De kamer kreeg alleen een verfje toen we hier naartoe verhuisden.

SPOILER
Screenshot-20170907-193244.png

En het eindresultaat is een slaapkamer waarin onze puber wel een jaar of 4-6 in vooruit kan.

7vRyOxU.jpg
En als we dan toch bezig zijn: gelijk het hele dak geïsoleerd van binnenuit :7 . Zat eigenlijk niet in de planning maar anders hadden we het plafond op de hele verdieping moeten strippen en opnieuw moeten stucen wegens veegvast. Qua kosten bleek het maar een klein beetje duurder om te isoleren. En we merken enorm verschil nu qua temperaturen.

September 2020: Colin wordt geboren.

Oktober 2020: de vloer arriveert en vrij snel nadat de vloer ligt, besluiten we om even een paar maanden pauze in te lassen. Wat volgt is een ontspannen kerst, veel genieten samen en wennen aan het leven met een baby in huis.

In november wordt er nog wel heel relaxt geklust, en de zolder krijgt nog een spectaculair verfje (idee van Claudia_x):

SPOILER
0IVONzA.jpg

Kfd1mFs.jpg

VsH6Dxa.jpg
April 2021: heel langzaam gaan we verder

Six. en mijn schoonvader zijn nu bezig met de badkamer op zolder.

En de badkamer voor het slopen, begint echt oude zooi te worden met lekkende kranen, schimmel en allerlei random electra en noem maar op :+

SPOILER
Voor:
VAn1hYm.jpg

Tijdens:
ZEJ0tTP.jpg

Deze platen zijn groen en kunnen tegen vocht ;)
S6pxHP8.jpg

En toch lopen we vast.

Six. heeft een nekhernia en ernstige klachten wegens een versleten rug. Er volgt een moeilijke periode. Er komt een medische molen op gang met foto's, onderzoeken, consulten, en vooral veel pijnstillers. We kunnen gelukkig prima wonen in het huis zoals het nu is, dus geen problemen war dat betreft. Maar het wordt wel duidelijk dat Six. niet verder kan zo.
Stand van zaken in de badkamer:

De zandcementlaag ligt. De egalinelaag ligt. De eindvloer ligt (vinyl). Stucloper ligt ook :+ . Al het leidingwerk in de muren en vloer is gedaan. Electra is ook gedaan. We kiezen wederom voor pvc platen in plaats van tegels. Deze keer in marmer en taupe.

De wastafel hebben we een paar jaar geleden al gekocht op marktplaats, zo ff geen foto van maar die is 120 breed dus dubbele kranen met Ikea meubel.

De installatie van de badkamer willen we overlaten aan een aannemer.

En dan is er nog project 'traphek', want dat was absoluut niet veilig voor een jochie met 11 maanden al kon lopen en klimmen :+ . We gaan voor een quick en dirty oplossing, de traphekken zullen plaats maken voor glazen wanden. Dus platen tegen de binnenkant en buitenkant en dan nog aftimmeren en schilderen. Erop klauteren zal 'm niet lukken in ieder geval.

SPOILER
4GCrEc0.jpg

uzr6D0q.jpg

3exn9HS.jpg

bS8Q1ux.jpg
Colin slaapt gezellig bij ons op de kamer tot dit klaar is.

SPOILER
Gezelligheid alom :')

kmVSNgr.jpg

JruVV2j.jpg

In juni 2021 bouwt Six. zelf nog even iets voor zijn vaderdag cadeau:

SPOILER
pSscTyw.jpg

iDFO66e.jpg

M2WUb5B.jpg
En we wijzigen onze langetermijn plannen. Six. kan niet nog zo'n grote verbouwing zelf doen. En als we dan toch aannemers aan moeten trekken, dan trekken we alle registers open. De aannemer moet dus het laatste plukje van de verbouwing op zolder afmaken en de woonkamer/keuken moet totaal op de schop.

En we zijn in juni-september 2021 offertes voor warmtepompen en zonnepanelen op gaan vragen. Maar we laten geen zonnepanelen plaatsen op een dak dat binnen 10 jaar vernieuwd moet worden.

In juli 2021 laten we het dak vernieuwen:

SPOILER
Voor:
52SpCbl.jpg

DuZhFMb.jpg

Na:

GDspq3s.jpg

W4x259r.jpg

In augustus 2021 laten we de vloer isoleren:

SPOILER
43UJoFa.jpg

FmFz5WD.jpg
In september 2022 vinden we een aannemer. Hij zal de keuken, woonkamer doen, badkamer installeren (leidingwerk is al klaar) en Colin's slaapkamer nog afwerken. Dit alles wordt gestuct, en de aannemer zal half maart 2022 beginnen. Het werk zal naar verwachting 7-8 weken in beslag nemen.

In januari 2022 laten we een balkon plaatsen voor het huis. In maart volgt de nieuwe raampartij met deur naar het balkon nog:

SPOILER
slalJPV.jpg

pz4557C.jpg

R4BdwtZ.jpg

reUC6ud.jpg

Six. legt er zelf een vloer in. En hij maakt de binnenkant klaar voor de afwerking:

EFAQIF4.jpg

Six. is in de voorbereiding op de nieuwe gevel alvast aan het slopen, we komen dit geniale kunstwerk tegen. Dankzij arvensis is de oorspronkelijke artiest snel opgespoord via Facebook, hij vond het superleuk om deze foto te krijgen en hij en zijn ouders volgen nu de verbouwing op facebook :D

EDtPbad.jpg
Februari 2022 laten we 18 zonnepanelen en een 8kw warmtepomp plaatsen. We zijn dan net wel of net niet energie neutraal.

SPOILER
SUSW5gQ.jpg

oBUQN86.jpg

p4rAbCP.jpg
Ondertussen gaan we op de begane grond nog even verder. De betonverfvloer kan niet goed tegen geschuif van meubelen, en we willen beneden 99% af hebben voor de aannemer over half maart 2022 met de sloophamer door de keuken en woonkamer gaat. Nieuwe vloer, alles schilderen:

SPOILER
4fwCWGi.jpg

KMejKW9.jpg
En in maart 2022 beginnen we dan met de laatste fase van de verbouwing. De keuken en woonkamer worden gestript. We laten een nieuw kozijn plaatsen, zodat we de keuken anders in kunnen delen. We kiezen een nieuwe PVC vloer, de nieuwe keuken kopen we bij Ikea (kasten en apparatuur) en K14 (blad en deurtjes). De open haard wordt gesloopt, de vaste kasten gaan eruit. De elektra wordt vernieuwd inclusief nieuwe meterkast. En de aannemer maakt de badkamer in aanbouw af. We laten de woonkamer, keuken en Colin z'n kamer stucen en schilderen. Na 7 weken buffelen en afzien, is het weer bewoonbaar!

SPOILER
Voor en tijdens:

GkuCCHG.jpg

lhIBgyb.jpg

iGi0SxX.jpg

Na:

a7fAlu1.jpg

Voor en tijdens:

jBw2FgB.jpg

y4DHbWq.jpg

En na O+

Bdo6XGa.jpg

fvuCvau.jpg

De badkamer is zo'n beetje af!
SPOILER
djLxgdy.jpg
En Colins' kamer is ook zo goed als bewoonbaar ^O^

SPOILER
ml0O8lc.jpg

fvuCvau.jpg
Six. schuurt het frame van de trap kaal en zet er een nieuwe laklaag op. In juli 2022 worden de glazen wanden geplaatst. Frame van de trap en de profielen van rondom de glazen wand hebben dezelfde RAL kleur:

SPOILER
PuKp9EQ.jpg

EZIFXnT.jpg

KtNu1Qx.jpg

4qY9Elo.jpg

iZOjDqi.jpg

5idOClr.jpg

Sa3il6Y.jpg

ZWYBtfN.jpg

UTkhwBh.jpg

QHnDr0E.jpg

w3OQiOa.jpg

7NVp706.jpg

En dan nog de wanden op mijn kantoor:

SPOILER
9uDjA4A.jpg

jAOOLMj.jpg
En aan deze mega OP, mogen de eindfoto's van de woonkamer en keuken natuurlijk niet ontbreken. Menig fokker heeft hierover mee kunnen beslissen (greepjes, kleur van de keukendeurtjes, indeling van de keuken en nog te beslechten: kussentjes op de bank)

ijePGbK.jpg

Lsv23RD.jpg

rI0CamJ.jpg

hwQWqvx.jpg

De verbouwing is binnen de beoogde tijdspanne voltooid.

Uit de originele OP in 2017:

Over 4-5 jaar: woonkamer/keuken strippen, vloerverwarming erin, en hopelijk van het gas af
Over 6-10 jaar: dak vernieuwen, warmtepomp
Een nieuwe schuur + tegelen van het terrasje erachter

Het wensenlijstje voor de rest van 2019:

De slaapkamer (schilderen)
De ensuite (schilderen/installatie en kitten)
De inloopkast (stucen/schilderenhoop timmerwerk)
Hele verdieping nog 1 laag betonverf en dan epoxy of polyurethaan (alleen betonverf gaat 'm niet worden!)
Terras onder het balkon tegelen
Badkamer op zolder slopen, hele zolder voorzien van vloerverwarming (3 slaapkamers)
Vloerisolatie in de kruipruimte
Nieuwe voordeur

Budget voor deze budgetverbouwing:

SPOILER
We hadden 20k in gedachten voor de begane grond. De plannen voor de verbouwing zijn redelijk drastisch gewijzigd t.o.v. originele budget. Boven het budget besloten we onder andere om de voorgevel op de begane vloer te slopen en opnieuw op te bouwen. Verder kozen we voor vloerverwarming. De tuin is vrijwel geheel op de schop gegaan. Het balkonhek is vervangen. We hebben deze hele verbouwing ook rekening gehouden met het eindplaatje voor het hele huis. Dus in de begane grond hebben we bijvoorbeeld al extra kosten gemaakt in de voorbereiding op de verbouwing voor de 1e verdieping en zolder qua leidingwerk. En uiteraard hadden we e.e.a. te rooskleurig ingeschat :+ . Dat zat 'm vooral in kosten voor afvoeren van afval, materialen die duurder bleken dan gedacht, en afwijken van onze plannen. Bovendien zijn we heel vaak even tussendoor naar Gamma geweest, dat heeft de kosten echt opgedreven.

We hadden een bouwdepot van 15k voor de begane grond en badkamer op zolder, in de originele hypotheek. We dachten zo'n 20k uit te geven. Ik schat dat we ongeveer 25k hebben uitgegeven aan de begane grond. En zo'n 2k van die 25k hadden we ook alvast uitgegeven voor sanitair voor de badkamer op zolder (bad, douchecabine, toilet, kranen, wastafel maar niet het meubel).

Al met al hebben we zo'n 7k uitgegeven aan de zolder (was eigenlijk 9k maar sanitair hadden we al gekocht). Hier zijn we gaan besparen door 2 enorme bestellingen te plaatsen bij Hornbach. En we hebben geleerd van de kosten van het afvoeren. We hebben 2 containers laten komen, veel goedkoper en efficiënter dan zelf op en neer naar de stort. Verder zijn we ook op zolder véél rigoreuzer van leer getrokken dan eigenlijk het plan was. We zouden de badkamer verbouwen, maar uiteindelijk hebben we alle binnenmuren gesloopt, alle verwarmingen vervangen (geen vloerverwarming uiteindelijk), we hebben Tado thermostaatknoppen voor alle slaapkamers, we hebben de CV ketel laten vervangen (huur met gratis ontbinden indien we van het gas afgaan). En we hebben het dak geïsoleerd.

Ik verwacht dat we nog zo'n 5k kwijt zijn aan het uitbesteden van de badkamer en Colins' slaapkamer.

Vloerisolatie kostte 1433 euro. Dak vernieuwen kostte 2000 euro. Dit komt uit spaargeld en extraatje van mijn werk.

Voor de verbouwing van de woonkamer en keuken dachten we eerst max 50k. Dat stellen we al snel bij naar 70k. Daarvan gaat 15k naar de keuken en nog zo'n 5k ook voor afmaken van de badkamer en Colins' kamer.

De warmtepomp en zonnepanelen zijn we voor ongeveer 15k mee klaar na subsidie.

Wij loeren graag op Funda. Dit zijn populaire woningen want veel vierkante meters. Ze staan niet langer dan een maand te koop momenteel. Er zijn weinig woningen met recent vernieuwd + geïsoleerd dak. Vloerisolatie is ook vrij uitzonderlijk. Ook de 2e badkamer en inloopkast zie je niet veel. De woning is in september 2020 getaxeerd op 275k. Als de zolder en wonkamer/keuken verbouwd zijn, dan is de woning 334k waard volgens de taxateur. Volgens funda zitten we op 4 ton.

Dus totaalplaatje:
Begane grond: 25k (5k boven budget)
Zolder: 7k (plus nog 5k te verwachten)
Woonkamer/keuken: 70k
Zonnepanelen/warmtepomp: 15k

Hypotheek: 180k
Totale verbouwingskosten: 102k
Totale kosten: 282k
Overwaarde: 52k (of 118k als we funda mogen geloven)

Over een paar jaar nog de schuur en dan hebben we echt elke vierkante meter van dit huis aangepakt. We hopen hier nog zeker 12-20 jaar te wonen.


[ Bericht 0% gewijzigd door Seven. op 07-08-2022 08:57:40 ]
Renezondag 7 augustus 2022 @ 09:34
Kussentjesdiscussietopic O+
Doedezemaarzondag 7 augustus 2022 @ 09:58
Op zo’n bank mogen ook best kussentjes, maar niet zulke. H&M home heeft best een leuk assortiment kussenhoesjes, zoals https://www2.hm.com/nl_nl/productpage.1024350001.html
Of wat subtieler met grafische print https://www2.hm.com/nl_nl/productpage.0881685001.html
Seven.zondag 7 augustus 2022 @ 10:06
hwQWqvx.jpg

De kussentjes in kwestie hierboven.

Tot dusver ontvangen feedback van verschillende fokkers, waaronder Six. en mijzelf:

Teveel kussentjes
Teveel vrschillende maten
Teveel verschillende vormen
Teveel verschillende kleuren
Niet stevig genoeg
Te stevig
Geen dons wegens allergie
Graag dons want blijven jaren fluffy

Game on :+ .
Seven.zondag 7 augustus 2022 @ 10:08
quote:
1s.gif Op zondag 7 augustus 2022 09:58 schreef Doedezemaar het volgende:
Op zo’n bank mogen ook best kussentjes, maar niet zulke. H&M home heeft best een leuk assortiment kussenhoesjes, zoals https://www2.hm.com/nl_nl/productpage.1024350001.html
Of wat subtieler met grafische print https://www2.hm.com/nl_nl/productpage.0881685001.html
Leuk! Wat op de foto staat, is allemaal Sanela van Ikea trouwens, de beigenis gurli van Ikea. Zo afzonderlijk van elkaar allemaal leuke kussentjes. In de combinatie wat ongelukkig :P .
flipsenzondag 7 augustus 2022 @ 11:31
quote:
14s.gif Op zondag 7 augustus 2022 10:06 schreef Seven. het volgende:
Teveel kussentjes
Teveel vrschillende maten
Teveel verschillende vormen
Teveel verschillende kleuren
Voila.
Six.zondag 7 augustus 2022 @ 11:35
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 11:31 schreef flipsen het volgende:

[..]
Voila.
Ik kan het zelf niet beter omschrijven. #teamsix
Pualazondag 7 augustus 2022 @ 14:46
Ik vind vooral de hele grote niet in verhouding met de bank. En gezien de rest van t kleurenthema zou ik proberen daar bij te blijven.

Misschien zoiets;

https://www.ikea.com/nl/n(...)lichtbeige-00501016/
https://www.ikea.com/nl/nl/p/varmal-kussen-roze-40517727/

Die laatste en die ronde roze vloeken trouwens heel erg met elkaar, dus moeten niet bij elkaar liggen :P
Six.zondag 7 augustus 2022 @ 14:55
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 14:46 schreef Puala het volgende:
Ik vind vooral de hele grote niet in verhouding met de bank. En gezien de rest van t kleurenthema zou ik proberen daar bij te blijven.

Misschien zoiets;

https://www.ikea.com/nl/n(...)lichtbeige-00501016/
https://www.ikea.com/nl/nl/p/varmal-kussen-roze-40517727/

Die laatste en die ronde roze vloeken trouwens heel erg met elkaar, dus moeten niet bij elkaar liggen :P
Die horen wel bij elkaar maar niet in dit huis 😬
Pualazondag 7 augustus 2022 @ 15:16
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2022 14:55 schreef Six. het volgende:

[..]
Die horen wel bij elkaar maar niet in dit huis 😬
T ging meer om t model dan zo zeer om de kleuren :P
Seven.zondag 7 augustus 2022 @ 15:37
Die grote kussens zitten wel echt het allerlekkerste.
Pualazondag 7 augustus 2022 @ 16:10
Dan is de keuze looks vs gemak/comfort ;)
ikweethetooknietzondag 7 augustus 2022 @ 17:16
Kussengevecht *O* en de winnaar mag kiezen :P
mailyzondag 7 augustus 2022 @ 17:52
quote:
9s.gif Op zondag 7 augustus 2022 15:37 schreef Seven. het volgende:
Die grote kussens zitten wel echt het allerlekkerste.
Allebei een halve bank bekussenen _O_
Postbus100zondag 7 augustus 2022 @ 20:08
Is die bank nou zwart of donkergroen? Op de foto van MP leek hij mij zwart, maar als ik hem nu bij jullie zie staan, lijkt het donkergroen.
Seven.maandag 8 augustus 2022 @ 07:07
quote:
2s.gif Op zondag 7 augustus 2022 20:08 schreef Postbus100 het volgende:
Is die bank nou zwart of donkergroen? Op de foto van MP leek hij mij zwart, maar als ik hem nu bij jullie zie staan, lijkt het donkergroen.
De bank is zwart ^O^
Six.maandag 8 augustus 2022 @ 09:15
quote:
1s.gif Op zondag 7 augustus 2022 17:52 schreef maily het volgende:

[..]
Allebei een halve bank bekussenen _O_
Dan is er 1 helft ontbekussenend
Seven.maandag 8 augustus 2022 @ 17:19
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 09:15 schreef Six. het volgende:

[..]
Dan is er 1 helft ontbekussenend
En dan ligt mijn helft zeker vol!
Six.maandag 8 augustus 2022 @ 18:21
quote:
10s.gif Op maandag 8 augustus 2022 17:19 schreef Seven. het volgende:

[..]
En dan ligt mijn helft zeker vol!
Dat moet je zelf weten
Teganmaandag 8 augustus 2022 @ 18:22
Ik denk dat al die verschillende soorten kussens niet storend zijn als ze allemaal dezelfde kleurfamilie hebben (zelfde als de muur o.i.d.).

[ Bericht 1% gewijzigd door Tegan op 08-08-2022 20:24:12 ]
Six.maandag 8 augustus 2022 @ 21:05
quote:
1s.gif Op maandag 8 augustus 2022 18:22 schreef Tegan het volgende:
Ik denk dat al die verschillende soorten kussens niet storend zijn als ze allemaal dezelfde kleurfamilie hebben (zelfde als de muur o.i.d.).
Kussentjes zijn per definitie storend
Seven.maandag 8 augustus 2022 @ 21:49
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 21:05 schreef Six. het volgende:

[..]
Kussentjes zijn per definitie storend
Nou, nou gargamel, niet zo haten op kssentjes :D :*
Claudia_xdinsdag 9 augustus 2022 @ 01:06
Normaal gesproken ben ik dol op kussens, maar in dit geval ben ik #teamsix. Minimalistische aankleding past denk ik beter. Wil je graag kussens, dan maximaal twee in elke hoek (vier in totaal voor deze bank dus). En ik vind het zelf altijd goed passen om ton-sur-ton erin door te voeren en om als contrastkussens iets te zoeken met een patroon en/of een opvallende textuur. Sowieso zou een sterk grafisch patroon de ruimte afmaken, denk ik, bijvoorbeeld door de vorm van de plankenhouders terug te laten komen.
Zedivrijdag 12 augustus 2022 @ 17:20
Minimaal aantal kussentjes! #teamsix

Verder kan je natuurlijk prima Six als kussen gebruiken 😉
flipsenvrijdag 12 augustus 2022 @ 20:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2022 01:06 schreef Claudia_x het volgende:
Normaal gesproken ben ik dol op kussens, maar in dit geval ben ik #teamsix. Minimalistische aankleding past denk ik beter. Wil je graag kussens, dan maximaal twee in elke hoek (vier in totaal voor deze bank dus). En ik vind het zelf altijd goed passen om ton-sur-ton erin door te voeren en om als contrastkussens iets te zoeken met een patroon en/of een opvallende textuur. Sowieso zou een sterk grafisch patroon de ruimte afmaken, denk ik, bijvoorbeeld door de vorm van de plankenhouders terug te laten komen.
^O^ Ben je in te huren?
SPOILER
reiskosten worden niet vergoed :P
Seven.vrijdag 12 augustus 2022 @ 20:09
Colin is wel gek op alle kussentjes trouwens, hij maakt er een home gym van en is er constant mee aan het slepen en smijten. Het roze kussentje is zijn schild O+ .

#teamcolin
Seven.vrijdag 12 augustus 2022 @ 20:10
Six. heeft trouwens vandaag op 2 van de kussentjes gespuugd. Ik was aan het dollen met Colin en de nodige kussentjes landden op Six. Was hij niet van gediend :D .
mailyvrijdag 12 augustus 2022 @ 22:07
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 augustus 2022 20:10 schreef Seven. het volgende:
Six. heeft trouwens vandaag op 2 van de kussentjes gespuugd. Ik was aan het dollen met Colin en de nodige kussentjes landden op Six. Was hij niet van gediend :D .
O-)
flipsenzaterdag 13 augustus 2022 @ 13:06
wat-kinderachtig.gif
Postbus100zaterdag 13 augustus 2022 @ 13:16
Ik vind de kussens(kleuren) overigens wel leuk. Maar dat komt ook doordat dat heel erg mijn kleurenpalet is.
Misschien nog een afwisseling in texturen, maar verder heb ik geen aanmerkingen :P
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 10:18
Vloerkleed en salontafel moeten we ook nog fixen trouwens. Six. ziet een Pers wel zitten maar ik hou daar dus helemaal niet van (verschrikkelijk druk vind ik ze :@ ).

Maar onze bank is dus bijna 4 meter breed. Dus een passend kleed voor een leuke prijs wordt lastig, al helemaal met die afmetingen. Eigenlijk vind ik het alleen met koeienhuid onder de stoel ook prima, maar Six. wil van die koe af. En ook onder de stoel en hocker moet wel 'iets' tegen schuiven. Six. houdt niet van wol en sisal.

En qua salontafel moet het vooral staan als een huis, wegens klimgeitje van bijna 2. De zwarte bank is denk ik wel genoeg zwart, dus gaan we toch weer richting het rode hout, of walnoot. Maar vintage is in de regel niet stevig genoeg.

De kussentjes stemmen we dan wel weer af op het vloerkleed, maar kan me wel vinden in max 4 of 5, grafisch patroon en verder rustige kleuren (beige/zand/zacht roze). Eigenlijk is dat ook wel wat ik voor het vloerkleed in gedachten heb.
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 10:21
quote:
2s.gif Op zaterdag 13 augustus 2022 13:16 schreef Postbus100 het volgende:
Ik vind de kussens(kleuren) overigens wel leuk. Maar dat komt ook doordat dat heel erg mijn kleurenpalet is.
Misschien nog een afwisseling in texturen, maar verder heb ik geen aanmerkingen :P
Kopen?
Jagärtrutzondag 14 augustus 2022 @ 10:28
quote:
7s.gif Op zondag 14 augustus 2022 10:18 schreef Seven. het volgende:
Vloerkleed en salontafel moeten we ook nog fixen trouwens. Six. ziet een Pers wel zitten maar ik hou daar dus helemaal niet van (verschrikkelijk druk vind ik ze :@ ).

Maar onze bank is dus bijna 4 meter breed. Dus een passend kleed voor een leuke prijs wordt lastig, al helemaal met die afmetingen. Eigenlijk vind ik het alleen met koeienhuid onder de stoel ook prima, maar Six. wil van die koe af. En ook onder de stoel en hocker moet wel 'iets' tegen schuiven. Six. houdt niet van wol en sisal.

En qua salontafel moet het vooral staan als een huis, wegens klimgeitje van bijna 2. De zwarte bank is denk ik wel genoeg zwart, dus gaan we toch weer richting het rode hout, of walnoot. Maar vintage is in de regel niet stevig genoeg.

De kussentjes stemmen we dan wel weer af op het vloerkleed, maar kan me wel vinden in max 4 of 5, grafisch patroon en verder rustige kleuren (beige/zand/zacht roze). Eigenlijk is dat ook wel wat ik voor het vloerkleed in gedachten heb.
De IKEA Stockholm salontafel een optie? Stevig, past goed bij het mid-century concept en zo betaalbaar dat als de klimgeit over twee jaar geen klimgeit meer is iets anders een optie kan zijn...
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 10:58
Ik zit ff bij H&M home te kijken. Teveel keus. De kussens die we hebben zijn 50x50cm en 40x65cm.

Stemt u mee? Indien u stemt voor een combinatie van deze, stem op uw favoriet en maak de combinatie kenbaar in de comments.

Edit: de volgorde van de poll is er nogal verrot uitgekomen, even goed kijken voor je je stem bevestigt.

dKDgXDB.jpg

bs2NC0z.jpg

p1KKJnT.jpg

JkaklSO.jpg

HZaxGUI.jpg

DlCl1jV.jpg

Q6uJNNn.jpg

FJ3b4A3.jpg

rPWASZp.jpg

dG1Fw8x.jpg

POLL

[ Bericht 4% gewijzigd door Seven. op 14-08-2022 11:17:36 ]
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 11:03
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 10:28 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]
De IKEA Stockholm salontafel een optie? Stevig, past goed bij het mid-century concept en zo betaalbaar dat als de klimgeit over twee jaar geen klimgeit meer is iets anders een optie kan zijn...
Ja, dat is wel een goeie optie. Six. heeft 'm al vaker geopperd, ik vind alleen de Stockholm niet zo mooi :@ . Maar dat zit 'm eigenlijk in details. Ik vind de pootjes te modern ogen :+ . Voor een tijdelijke salontafel kan ik best over dat soort dingen heen stappen.

stockholm-salontafel-walnootfineer__0181245_pe332924_s5.jpg?f=xl
Doedezemaarzondag 14 augustus 2022 @ 11:07
Qua salontafel zou je https://www.charmig.nl/ eens in de gaten kunnen houden, die hebben regelmatig fraaie vintage salontafels. Of komt jullie dressoir daar ook vandaan?
Citizen.Erasedzondag 14 augustus 2022 @ 11:13
quote:
7s.gif Op zondag 14 augustus 2022 11:03 schreef Seven. het volgende:

[..]
Ja, dat is wel een goeie optie. Six. heeft 'm al vaker geopperd, ik vind alleen de Stockholm niet zo mooi :@ . Maar dat zit 'm eigenlijk in details. Ik vind de pootjes te modern ogen :+ . Voor een tijdelijke salontafel kan ik best over dat soort dingen heen stappen.

[ afbeelding ]
Dan zou ik voor vintage gaan als je dat mooi vind. Die zijn er ook in genoeg varianten.

https://link.marktplaats.(...)&utm_content=app_ios
BEzondag 14 augustus 2022 @ 11:18
Ik mis in de poll de optie: eerst een kleed. ;)
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 11:19
Qua kussentjes denk ik trouwens zelf aan nummer 1, nummer 7, nummer 8 en nummer 4.
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 11:21
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2022 11:07 schreef Doedezemaar het volgende:
Qua salontafel zou je https://www.charmig.nl/ eens in de gaten kunnen houden, die hebben regelmatig fraaie vintage salontafels. Of komt jullie dressoir daar ook vandaan?
Jaaaa, helemaal mijn ding, alleen voor nu zijn die dingen allemaal te fragiel. Over een paar jaar wel een optie. Ons dressoir komt daar niet vandaan.
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 11:22
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2022 11:13 schreef Citizen.Erased het volgende:

[..]
Dan zou ik voor vintage gaan als je dat mooi vind. Die zijn er ook in genoeg varianten.

https://link.marktplaats.(...)&utm_content=app_ios
Yes, die komt al aardig in de richting. Ik kijk naar zowel vintage als nieuw momenteel.
Citizen.Erasedzondag 14 augustus 2022 @ 11:53
quote:
7s.gif Op zondag 14 augustus 2022 11:22 schreef Seven. het volgende:

[..]
Yes, die komt al aardig in de richting. Ik kijk naar zowel vintage als nieuw momenteel.
Volgens mij kom je al snel uit op Louis van Teeffelen in Nederland. Als je op Scandinavisch zoekt vind je ook best wel veel.
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 11:56
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2022 11:53 schreef Citizen.Erased het volgende:

[..]
Volgens mij kom je al snel uit op Louis van Teeffelen in Nederland. Als je op Scandinavisch zoekt vind je ook best wel veel.
Louis van Teeffelen zijn we al eens voor naar Groningen gereden. Tafeltje gevonden met tegeltjes. Maar die was dus niet stevig genoeg. Over een paar jaar komt dat wel.
Doedezemaarzondag 14 augustus 2022 @ 12:05
quote:
7s.gif Op zondag 14 augustus 2022 11:03 schreef Seven. het volgende:

[..]
Ja, dat is wel een goeie optie. Six. heeft 'm al vaker geopperd, ik vind alleen de Stockholm niet zo mooi :@ . Maar dat zit 'm eigenlijk in details. Ik vind de pootjes te modern ogen :+ . Voor een tijdelijke salontafel kan ik best over dat soort dingen heen stappen.

[ afbeelding ]
Pootjes zwart lakken. Wij hebben het tvmeubel en dressoir ervan en ik vind de poten ook niks. Maar goed, ik zou gewoon tijdelijk iets robuusts van Marktplaats pakken en er zelf iets leuks van maken met verf en over een jaar eens beginnen met zoeken naar iets fraais.
Six.zondag 14 augustus 2022 @ 12:13
quote:
7s.gif Op zondag 14 augustus 2022 11:19 schreef Seven. het volgende:
Qua kussentjes denk ik trouwens zelf aan nummer 1, nummer 7, nummer 8 en nummer 4.
Ik ga colin zindelijk maken door hem op de kussentjes te laten pissen.
#DOOD AAN ALLE KUSSENTJES
mailyzondag 14 augustus 2022 @ 12:19
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 12:13 schreef Six. het volgende:

[..]
Ik ga colin zindelijk maken door hem op de kussentjes te laten pissen.
#DOOD AAN ALLE KUSSENTJES
Leuk als je bij iemand op visite gaat :X
Claudia_xzondag 14 augustus 2022 @ 12:26
quote:
7s.gif Op zondag 14 augustus 2022 11:19 schreef Seven. het volgende:
Qua kussentjes denk ik trouwens zelf aan nummer 1, nummer 7, nummer 8 en nummer 4.
Ik vind zo'n nummer 6 een fijn formaat voor vanallesennogwat.
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 12:27
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 12:13 schreef Six. het volgende:

[..]
Ik ga colin zindelijk maken door hem op de kussentjes te laten pissen.
#DOOD AAN ALLE KUSSENTJES
Rustaaaaghhh :7

Maar heb je nou je stem uitgebracht? Welke vind je het mooist? Max 5 kussentjes.
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 12:28
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2022 12:19 schreef maily het volgende:

[..]
Leuk als je bij iemand op visite gaat :X
Haha, m'n schoonmoeder heeft op haar 2 kleine bankjes 8 kussens :+ .
mailyzondag 14 augustus 2022 @ 12:29
quote:
10s.gif Op zondag 14 augustus 2022 12:28 schreef Seven. het volgende:

[..]
Haha, m'n schoonmoeder heeft op haar 2 kleine bankjes 8 kussens :+ .
Nou, ben benieuwd _O-
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 12:29
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 12:26 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Ik vind zo'n nummer 6 een fijn formaat voor vanallesennogwat.
Eens, en ook goed dat er in vorm wat afwisseling is.
Claudia_xzondag 14 augustus 2022 @ 12:33
Over het vloerkleed: als je bank 4 meter breed is, dan voldoet een kleed van 3x2 meter waarschijnlijk net? Ik kan me voorstellen dat je het kleed liever iets groter hebt zodat je de pootjes erop kunt zetten, maar in dat formaat kun je wel iets betaalbaars vinden.
Six.zondag 14 augustus 2022 @ 12:38
quote:
7s.gif Op zondag 14 augustus 2022 12:27 schreef Seven. het volgende:

[..]
Rustaaaaghhh :7

Maar heb je nou je stem uitgebracht? Welke vind je het mooist? Max 5 kussentjes.
Alle tien bagger. Ik stem op NUL kussentjes.
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 12:44
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 12:33 schreef Claudia_x het volgende:
Over het vloerkleed: als je bank 4 meter breed is, dan voldoet een kleed van 3x2 meter waarschijnlijk net? Ik kan me voorstellen dat je het kleed liever iets groter hebt zodat je de pootjes erop kunt zetten, maar in dat formaat kun je wel iets betaalbaars vinden.
Yes, dat is wel de minimale maat.
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 12:45
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 12:38 schreef Six. het volgende:

[..]
Alle tien bagger. Ik stem op NUL kussentjes.
_O- :*

Jouw beige kussentje kan er wel mee door, toch?
Six.zondag 14 augustus 2022 @ 12:47
NUL
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 12:47
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 12:47 schreef Six. het volgende:
NUL
Klare taal :7 . Nog suggesties voor het vloerkleed dan?
Six.zondag 14 augustus 2022 @ 12:53
Momenteel zitten we allebei op de bank zonder kussentjes. Alle kussentjes en nog wat zooi liggen 1,5 meter hoog opgestapeld op mijn eames (waar ik eigenlijk wilde gaan zitten).
Niet decoratief en voor het comfort dus ook niet nodig.
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 12:55
Laten we het maar over vloerkleden hebben ;) .
Six.zondag 14 augustus 2022 @ 12:58
POLL
AnneXzondag 14 augustus 2022 @ 13:02
quote:
7s.gif Op zondag 14 augustus 2022 12:55 schreef Seven. het volgende:
Laten we het maar over vloerkleden hebben ;) .
Er zijn een stuk of wat mega magazijnen met vloerkleden.
En dan voel ik mij enorm kieskeurig als ik uit 1000 ? tapijten er eentje beoordeel als optie.
En het inmiddels originele kameelwol kleed uit Marokko is aan het vergaan en is verkleurd na 8 jaar.
Na lang zoeken de leverancier gevonden en weken mee geappt. en foto’s gezonden. Er is geen tweede of lookalike. 😉
Vol met Marokkaanse symbolen:
98-AA88-EE-CF89-425-D-96-D6-269-E97-B65404.jpg
AnneXzondag 14 augustus 2022 @ 13:05
M.a.w. Al maanden op zoek naar een kleed.
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 13:06
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2022 13:02 schreef AnneX het volgende:

[..]
Er zijn een stuk of wat mega magazijnen met vloerkleden.
En dan voel ik mij enorm kieskeurig als ik uit 1000 ? tapijten er eentje beoordeel als optie.
En het inmiddels originele kameelwol kleed uit Marokko is aan het vergaan en is verkleurd na 8 jaar.
Na lang zoeken de leverancier gevonden en weken mee geappt. en foto’s gezonden. Er is geen tweede of lookalike. 😉
Vol met Marokkaanse symbolen:
[ link | afbeelding ]
Succes met je zoektocht! Professioneel laten reinigen kan ook wonderen doen.
Lucky_Strikezondag 14 augustus 2022 @ 13:45
Ik vind kussens 4 en 6 heel tof. 1 Lijkt me ook prima. Maar die zijn wel allemaal effen dus dat is wat saai.
Six.zondag 14 augustus 2022 @ 14:23
quote:
7s.gif Op zondag 14 augustus 2022 13:06 schreef Seven. het volgende:

[..]
Succes met je zoektocht! Professioneel laten reinigen kan ook wonderen doen.
Kameelwol als het nat is. Een waar feest voor je reukorgaan (not) een ervaren tapijtreiniger zal er niet aan beginnen of een behoorlijke prijs rekenen
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 14:36
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2022 13:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vind kussens 4 en 6 heel tof. 1 Lijkt me ook prima. Maar die zijn wel allemaal effen dus dat is wat saai.
Eens, wel een beetje afwisseling.
mailyzondag 14 augustus 2022 @ 14:38
quote:
14s.gif Op zondag 14 augustus 2022 14:36 schreef Seven. het volgende:

[..]
Eens, wel een beetje afwisseling.
Of je wisselt om de paar dagen?
Maandag alleen maar beige kussens.
Dinsdag alleen maar vierkante.
Woensdag alleen maar geribbelde etc.
Lucky_Strikezondag 14 augustus 2022 @ 14:45
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2022 14:38 schreef maily het volgende:

[..]
Of je wisselt om de paar dagen?
Maandag alleen maar beige kussens.
Dinsdag alleen maar vierkante.
Woensdag alleen maar geribbelde etc.
Weinig kussentjes op de bank, veel kussentjes op voorraad. Wat een compromis _O_
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 14:47
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2022 14:38 schreef maily het volgende:

[..]
Of je wisselt om de paar dagen?
Maandag alleen maar beige kussens.
Dinsdag alleen maar vierkante.
Woensdag alleen maar geribbelde etc.
Denk niet dat ik Six. zover krijg :P .
mailyzondag 14 augustus 2022 @ 14:48
quote:
10s.gif Op zondag 14 augustus 2022 14:47 schreef Seven. het volgende:

[..]
Denk niet dat ik Six. zover krijg :P .
Hij hoeft ze niet te wisselen O-)
flipsenzondag 14 augustus 2022 @ 15:22
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 12:58 schreef Six. het volgende:
[poll=4331]
Oef, watskebeurt... moet ik principieel blijven, of toch anoniem op 2 kussentjes stemmen. Lastig, lastig. Ik denk dat "Six. wil van het koeienkleed af" de doorslag heeft gegeven, vandaag bij wijze van hoge uitzondering: team Seven. met 2 kussentjes, #7 en koeienkleed.
* flipsen heeft gesproken.
Six.zondag 14 augustus 2022 @ 20:18
quote:
10s.gif Op zondag 14 augustus 2022 14:47 schreef Seven. het volgende:

[..]
Denk niet dat ik Six. zover krijg :P .
Denk het ook niet. We krijgen dan weer een eindeloze discussie en een poll over de kast die we dan nog moeten kopen waar al die kussentjes in moeten
mailyzondag 14 augustus 2022 @ 20:20
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 20:18 schreef Six. het volgende:

[..]
Denk het ook niet. We krijgen dan weer een eindeloze discussie en een poll over de kast die we dan nog moeten kopen waar al die kussentjes in moeten
Win win!
Six.zondag 14 augustus 2022 @ 20:30
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 15:22 schreef flipsen het volgende:

[..]
Oef, watskebeurt... moet ik principieel blijven, of toch anoniem op 2 kussentjes stemmen. Lastig, lastig. Ik denk dat "Six. wil van het koeienkleed af" de doorslag heeft gegeven, vandaag bij wijze van hoge uitzondering: team Seven. met 2 kussentjes, #7 en koeienkleed.
* flipsen heeft gesproken.
Hahaha. Flipsen weet heel goed wie die poll heeft gemaakt en dus ook dat 2 kussentjes een acceptabel compromis is. #teamsix
flipsenzondag 14 augustus 2022 @ 21:53
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 20:30 schreef Six. het volgende:

[..]
Hahaha. Flipsen weet heel goed wie die poll heeft gemaakt en dus ook dat 2 kussentjes een acceptabel compromis is. #teamsix
Als het koeienkleed maar blijft!
Seven.zondag 14 augustus 2022 @ 21:57
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 21:53 schreef flipsen het volgende:

[..]
Als het koeienkleed maar blijft!
Nouhou... eigenlijk zitten we nu te denken om het om te draaien. Groot rond kleed onder de stoel in de hoek (en dan afscheid nemen van de koe). En geen kleed onder de bank/salontafel to be.
flipsenmaandag 15 augustus 2022 @ 00:27
quote:
11s.gif Op zondag 14 augustus 2022 21:57 schreef Seven. het volgende:

[..]
Nouhou... eigenlijk zitten we nu te denken om het om te draaien. Groot rond kleed onder de stoel in de hoek (en dan afscheid nemen van de koe). En geen kleed onder de bank/salontafel to be.
):O
Seven.maandag 15 augustus 2022 @ 18:42
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2022 00:27 schreef flipsen het volgende:

[..]
):O
Jij houdt dus wel van een koeienkleed, begrijp ik. Wil je die van ons? O-)
flipsenmaandag 15 augustus 2022 @ 19:19
quote:
7s.gif Op maandag 15 augustus 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:

[..]
Jij houdt dus wel van een koeienkleed, begrijp ik. Wil je die van ons? O-)
Krijg ik hier niet door de ballotagecommissie, koeien genoeg hier...
AnneXdonderdag 18 augustus 2022 @ 19:37
En…waarschuwing topic kaap: wij hebben een kleed!
Met een tip: de vloerkledenwinkel in hilversum. Geholpen door Martijn, denkt mee, is creatief daarin, luistert.
SPOILER
P.S. wij hadden foto’s mee van de woonkamer van twee kanten en de kleuren van banken en stoelen. Fuchsia stof en zwart leer 😎 Die bestudeerde hij werkelijk.
En Liep toen doelgericht naar de berg kleden, die hij vond passen.
In tweede instantie kwamen wij op deze.
B315870-A-EDC2-4-F5-D-A4-A8-3-C03-C7-FAF80-F.jpg
14-ED3789-826-B-4-AC3-BBB7-BF861-D97768-F.jpg
Het is wol, beiderzijds te gebruiken, met sisal. Als een matras om de zo veel tijd draaien en wentelen om té veel slijt van lopen te voorkomen.
Het staat warm, ‘volwassen’, is kleurrijk en toch rustige uitstraling. Acoustiek is verbeterd.
Helpt het? Op de site een visualizer. 🤪

https://www.vloerkledenwinkel.nl/search?q=Nancy&type=product
Wij waren eerst bij volero , vlak voor Amsterdam. Ook prima geholpen. Eerlijk over de materialen en duurzaamheid. Sympathiek, omdat zij ook in India “goeie” werken doen met scholen voor kinderen en voor de werknemers.

En eerlijk is eerlijk: Martijn heeft gelijk, kleed had zeker 10 cm langer mogen zijn.

[ Bericht 8% gewijzigd door AnneX op 18-08-2022 19:52:22 ]
mascara-klodderdonderdag 18 augustus 2022 @ 19:46
quote:
1s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 19:37 schreef AnneX het volgende:
En…waarschuwing topic kaap: wij hebben een kleed!
Met een tip: de vloerkledenwinkel in hilversum. Geholpen door Martijn, denkt mee, is creatief daarin, luistert.
SPOILER
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Het is wol, beiderzijds te gebruiken, met sisal. Als een matras om de zo veel tijd draaien en wentelen om té veel slijt van lopen te voorkomen.
Het staat warm, ‘volwassen’, is kleurrijk en toch rustige uitstraling. Acoustiek is verbeterd.
Helpt het? Op de site een visualizer. 🤪

https://www.vloerkledenwinkel.nl/search?q=Nancy&type=product
Wij waren eerst bij volero , vlak voor Amsterdam. Ook prima geholpen. Eerlijk over de materialen en duurzaamheid. Sympathiek, omdat zij ook in India “goeie” werken doen met scholen voor kinderen en voor de werknemers.

En eerlijk is eerlijk: Martijn heeft gelijk, kleed had zeker 10 cm langer mogen zijn.
Mooi kleed!

Maar die stoeltjes _O_ Totaal niet mijn kleur maar wat zijn ze gaaf!
AnneXdonderdag 18 augustus 2022 @ 19:56
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 19:46 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Mooi kleed!

Maar die stoeltjes _O_ Totaal niet mijn kleur maar wat zijn ze gaaf!
Nu ‘haat’ ik roze roze als kleur. Alleen kwam dit wel fraai uit bij rugleuning van de banken. De stoeltjes zijn Artifort, vintage ‘60 van mijn ouders geweest.
En het fuchsia roze kleurt mee met het dag- en avondlicht van fel naar zachter.

Nu weer over naar Six. en Seven.
Seven.donderdag 18 augustus 2022 @ 20:14
quote:
1s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 19:37 schreef AnneX het volgende:
En…waarschuwing topic kaap: wij hebben een kleed!
Met een tip: de vloerkledenwinkel in hilversum. Geholpen door Martijn, denkt mee, is creatief daarin, luistert.
SPOILER
P.S. wij hadden foto’s mee van de woonkamer van twee kanten en de kleuren van banken en stoelen. Fuchsia stof en zwart leer 😎 Die bestudeerde hij werkelijk.
En Liep toen doelgericht naar de berg kleden, die hij vond passen.
In tweede instantie kwamen wij op deze.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Het is wol, beiderzijds te gebruiken, met sisal. Als een matras om de zo veel tijd draaien en wentelen om té veel slijt van lopen te voorkomen.
Het staat warm, ‘volwassen’, is kleurrijk en toch rustige uitstraling. Acoustiek is verbeterd.
Helpt het? Op de site een visualizer. 🤪

https://www.vloerkledenwinkel.nl/search?q=Nancy&type=product
Wij waren eerst bij volero , vlak voor Amsterdam. Ook prima geholpen. Eerlijk over de materialen en duurzaamheid. Sympathiek, omdat zij ook in India “goeie” werken doen met scholen voor kinderen en voor de werknemers.

En eerlijk is eerlijk: Martijn heeft gelijk, kleed had zeker 10 cm langer mogen zijn.
Supermooi kleed! O+
Postbus100vrijdag 19 augustus 2022 @ 21:55
quote:
10s.gif Op zondag 14 augustus 2022 10:21 schreef Seven. het volgende:

[..]
Kopen?
Haha, past niet bij de rest van mijn interieur :P Het zou wel passen bij alle kleren in mijn klerenkast, maar dat is ook weer zoiets, he? :P
Postbus100vrijdag 19 augustus 2022 @ 22:11
quote:
7s.gif Op zondag 14 augustus 2022 11:19 schreef Seven. het volgende:
Qua kussentjes denk ik trouwens zelf aan nummer 1, nummer 7, nummer 8 en nummer 4.
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2022 12:33 schreef Claudia_x het volgende:
Over het vloerkleed: als je bank 4 meter breed is, dan voldoet een kleed van 3x2 meter waarschijnlijk net? Ik kan me voorstellen dat je het kleed liever iets groter hebt zodat je de pootjes erop kunt zetten, maar in dat formaat kun je wel iets betaalbaars vinden.
Ik heb een 2,90x2,00 van Leen Bakker en die is best prima voor z'n prijs (beetje synthetisch, maar ach). De Luxus (in crème).
Bij Ikea hadden ze ook heule grote vloerkleden voor een leuk prijsje. Moet wel net je kleur/stijl zijn, maar het was ook niet onaardig.

Ik ben wel van het altijd zelf kijken (niet van het via internet bestellen). Kleuren moet je zíen. Sommige van de Ikea vond ik qua kleur doods, degene die ik nu heb van de Leen Bakker vind ik, ondanks zijn effen kleur, levendig, fijn. En past goed in mijn ruimte/stijl.

De poll over de kussentjes: ik vind ze allemaal een beetje een gezapige kleur hebben :@ . Kan je niet als soort van experiment kijken naar de contrasterende kleur in jullie woonkamer en kijken wat dat doet? Het is nu vooral terracotta toch? Welke kleur staat daar tegenover? Blauw/paars denk ik? Kan je daar niet iets mee. Om jullie uit de huidige denkcirkels te trekken? Sommige kleuren moet je ook gewoon proeflapjes een paar dagen op de bank laten liggen om te kijken hoe het bevalt...
Seven.vrijdag 19 augustus 2022 @ 22:35
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 22:11 schreef Postbus100 het volgende:

[..]
[..]
Ik heb een 2,90x2,00 van Leen Bakker en die is best prima voor z'n prijs (beetje synthetisch, maar ach). De Luxus (in crème).
Bij Ikea hadden ze ook heule grote vloerkleden voor een leuk prijsje. Moet wel net je kleur/stijl zijn, maar het was ook niet onaardig.

Ik ben wel van het altijd zelf kijken (niet van het via internet bestellen). Kleuren moet je zíen. Sommige van de Ikea vond ik qua kleur doods, degene die ik nu heb van de Leen Bakker vind ik, ondanks zijn effen kleur, levendig, fijn. En past goed in mijn ruimte/stijl.

De poll over de kussentjes: ik vind ze allemaal een beetje een gezapige kleur hebben :@ . Kan je niet als soort van experiment kijken naar de contrasterende kleur in jullie woonkamer en kijken wat dat doet? Het is nu vooral terracotta toch? Welke kleur staat daar tegenover? Blauw/paars denk ik? Kan je daar niet iets mee. Om jullie uit de huidige denkcirkels te trekken? Sommige kleuren moet je ook gewoon proeflapjes een paar dagen op de bank laten liggen om te kijken hoe het bevalt...
Te laat..

qd9Iy0Y.jpg
ikweethetooknietvrijdag 19 augustus 2022 @ 22:46
Die kleine man ff blurren :?
Seven.vrijdag 19 augustus 2022 @ 22:56
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 22:46 schreef ikweethetookniet het volgende:
Die kleine man ff blurren :?
Hij is in wel meer topics te bewonderen.
Postbus100vrijdag 19 augustus 2022 @ 23:00
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 22:35 schreef Seven. het volgende:

[..]
Te laat..

[ afbeelding ]
Het staat wel, maar het is mijn stijl niet :P Net wat ik zeg: mij te gezapig. Maar het is jullie huis, dus jullie mogen het zelf weten :P
Postbus100vrijdag 19 augustus 2022 @ 23:04
Over vloerkleden gesproken trouwens (echt compleet off-topic): ik kwam laatst eentje tegen van het merk Pip Studio, een merk wat ik over het algemeen helemaal niet mooi vind, en die vond ik wel mooi! Zou er bijna mijn inrichting op aanpassen (als ik opnieuw zou gaan verhuizen) en die als uitgangspunt nemen voor de rest van de inrichting.
Helaas wel nog aan de kleine kant, dat is jammer.

pip_studio-carpet_277.jpg

Had misschien ook nog wel bij jullie gepast, @AnneX. Maar jullie kleed is ook mooi en mooi hoe jullie geholpen zijn O+
Seven.vrijdag 19 augustus 2022 @ 23:28
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 23:04 schreef Postbus100 het volgende:
Over vloerkleden gesproken trouwens (echt compleet off-topic): ik kwam laatst eentje tegen van het merk Pip Studio, een merk wat ik over het algemeen helemaal niet mooi vind, en die vond ik wel mooi! Zou er bijna mijn inrichting op aanpassen (als ik opnieuw zou gaan verhuizen) en die als uitgangspunt nemen voor de rest van de inrichting.
Helaas wel nog aan de kleine kant, dat is jammer.

[ afbeelding ]

Had misschien ook nog wel bij jullie gepast, @:AnneX. Maar jullie kleed is ook mooi en mooi hoe jullie geholpen zijn O+
Vinnik mooi. Ik zou niet snel weer voor koele tinten kiezen in huis, ik ben nu eenmaal van de warme kleuren. Maar dit soort plaatjes kan ik wel bij wegzwijmelen.
flipsenzaterdag 20 augustus 2022 @ 00:08
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 23:28 schreef Seven. het volgende:

[..]
Vinnik mooi. Ik zou niet snel weer voor koele tinten kiezen in huis, ik ben nu eenmaal van de warme kleuren. Maar dit soort plaatjes kan ik wel bij wegzwijmelen.
Op voorhand #TeamSix. alvast. Enne, de kussens, ik tel er nog teveel. Dus dat roze aambeienkussen weg, dat effen kussen weg en vooruit, dan heb je er 3, meer dan zat (als in: eigenlijk nog 1 teveel). Die andere zijn goed bevonden :Y
architozaterdag 20 augustus 2022 @ 07:15
Goed aantal kussens zo, een grote bank kan wel wat hebben. Anders is het ook zo leeg. ;)

Ik vind de inrichting helemaal niet gezapig, het is een mooi geheel geworden zo. Ik vind het altijd wel leuk als mensen een bepaalde stijl goed doorvoeren, je ziet hier echt wel persoonlijkheid in!
Claudia_xzaterdag 20 augustus 2022 @ 08:56
Eens met @archito: ook ik vind het niet gezapig maar vind het een mooi geheel zo. Sterker nog, ik heb nog nooit een zwartleren bank in een gezellig interieur gezien. Chapeau!
Postbus100zaterdag 20 augustus 2022 @ 10:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 00:08 schreef flipsen het volgende:

[..]
Op voorhand #TeamSix. alvast. Enne, de kussens, ik tel er nog teveel. Dus dat roze aambeienkussen weg, dat effen kussen weg en vooruit, dan heb je er 3, meer dan zat (als in: eigenlijk nog 1 teveel). Die andere zijn goed bevonden :Y
:D
Postbus100zaterdag 20 augustus 2022 @ 10:17
Ik zei ook niet dat het gezapig is, maar dat ik het gezapig vind. Maar ik ben ook allergisch voor allerlei pasteltinten in kleding. Kan leuk zijn hoor, maar ik houd wel van een beetje pit er af en toe in. Het is inderdaad goed doorgevoerd, dus het staat wel, maar het is niet mijn stijl.
Claudia_xzaterdag 20 augustus 2022 @ 10:19
De plankjes zien er trouwens ook leuk uit! ^O^
Seven.zaterdag 20 augustus 2022 @ 21:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 00:08 schreef flipsen het volgende:

[..]
Op voorhand #TeamSix. alvast. Enne, de kussens, ik tel er nog teveel. Dus dat roze aambeienkussen weg, dat effen kussen weg en vooruit, dan heb je er 3, meer dan zat (als in: eigenlijk nog 1 teveel). Die andere zijn goed bevonden :Y
Aambeienkussen _O-

Colin gebruikt dat kussen dagelijks als schild dus dat kon ik niet over mijn hart verkrijgen O+ .

En er zijn nóg 2 kussentjes bijgekomen, zal morgen ff foto nemen. Vandaag hadden we BBQ met de buren en hun kinderen. Die hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een kussengevecht te houden :D . Na het eten was Colin de eerste die weer met de kussens begon te smijten :+ .

Zal morgen ff posten want te weinig licht maar gaat om deze 2:

uqGtg9Z.jpg
Seven.zaterdag 20 augustus 2022 @ 21:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 07:15 schreef archito het volgende:
Goed aantal kussens zo, een grote bank kan wel wat hebben. Anders is het ook zo leeg. ;)

Ik vind de inrichting helemaal niet gezapig, het is een mooi geheel geworden zo. Ik vind het altijd wel leuk als mensen een bepaalde stijl goed doorvoeren, je ziet hier echt wel persoonlijkheid in!
Dankjewel! Ik ben ook dik tevreden, het is zeker heel eigen en sfeervol geworden. Het midcentury modern was wel echt een beetje balanceren, maar in de mix precies goed zo.

Six. is nog steeds niet echt te spreken over de kussentjes (die met het paars is SPUUGlelijk, die met de kwastjes is nog wel grappig). De balkussentjes was hij door het kussengevecht van vanavond wel van overtuigd.

quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 08:56 schreef Claudia_x het volgende:
Eens met @:archito: ook ik vind het niet gezapig maar vind het een mooi geheel zo. Sterker nog, ik heb nog nooit een zwartleren bank in een gezellig interieur gezien. Chapeau!
Ik vond het ook risky, zeker op basis van de marktplaats foto's. Het is ook echt een hele forse bank, en toch oogt hij niet lomp. Komt denk ik doordat je er omheen kunt lopen, de rugleuning is ook heel laag. Ik had 'm nóg mooier gevonden op hoge pootjes, maar verder was dit een hele goeie deal.

Dankjewel, mooi compliment :)

quote:
2s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 10:17 schreef Postbus100 het volgende:
Ik zei ook niet dat het gezapig is, maar dat ik het gezapig vind. Maar ik ben ook allergisch voor allerlei pasteltinten in kleding. Kan leuk zijn hoor, maar ik houd wel van een beetje pit er af en toe in. Het is inderdaad goed doorgevoerd, dus het staat wel, maar het is niet mijn stijl.
No problem :) ook meningen van mensen die andere keuzes zouden maken waardeer ik ^O^ .

quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 10:19 schreef Claudia_x het volgende:
De plankjes zien er trouwens ook leuk uit! ^O^
Was ff zoeken en nog steeds in ontwikkeling. Voor nu een leuke mix van spullen van m'n schoonmoeder, Kwantum, kringloop. En die beamer zal nooit mooi worden maar het oog valt als eerste op de oude radio en het vaasje.
AnneXzondag 21 augustus 2022 @ 09:27
https://www.vtwonen.nl/in(...)-sierkussens-wassen/
Hard gelachen toen ik het onderwerp las. :D
Doedezemaarzondag 21 augustus 2022 @ 09:48
Fijn dat het gelukt is met de kussentjes. Much better
Seven.zondag 21 augustus 2022 @ 11:59
Morgen gaat Six. een salontafel halen van Marktplaats. Het wordt voor de komende paar jaar de Stockholm van Ikea ^O^ , Colin proof (en zo niet, dan geen man overboord). Tafel zal prima passen in het totaalplaatje.

Thanks voor de tip @Jagärtrut
Seven.zondag 21 augustus 2022 @ 12:02
Hierna alleen nog vloerkleed, nieuwe eetkamerstoelen en luxaflex in de keuken. We willen de slaapkamer van de oudste nog omtoveren naar logeerkamer met bedbank over een tijdje, hebben alle kussens die nu vervangen zijn ook weer een mooie bestemming gekregen :P .

Balkons nog inrichten (wordt volgend jaar). En dan zijn we qua inrichting helemaal done. Tenminste, tot we er genoeg van hebben.
Seven.zondag 21 augustus 2022 @ 12:35
We hadden Colin geen groter plezier kunnen doen met deze 2 :D . Supergoeie match ook met het kleed en de stoel.

lBcNVQz.jpg

Eigenlijk ben ik best happy met dit kleed, alleen je ziet er wel snel zooi op liggen en het stofzuigen vereist een bepaalde techniek (lage zuigkracht en vanuit naar buiten toe stofzuigen, want het kleed is te licht en blijft anders hangen). Verder vind ik 'm qua looks echt helemaal prima.

Six. moet zelf maar op zoek naar vervanging :7.
flipsenzondag 21 augustus 2022 @ 13:11
Team #koeienkleed *O*
flipsenzondag 21 augustus 2022 @ 13:16
Wat ik me overigens nog afvroeg: hebben jullie deze zomer veel gebruik gemaakt van het nieuwe balkon? Net zo veel als je voor ogen had?

* flipsen wil nog even zijn gelijk proberen te halen :P
Six.zondag 21 augustus 2022 @ 14:08
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2022 13:16 schreef flipsen het volgende:
Wat ik me overigens nog afvroeg: hebben jullie deze zomer veel gebruik gemaakt van het nieuwe balkon? Net zo veel als je voor ogen had?

* flipsen wil nog even zijn gelijk proberen te halen :P
Het nieuwe balkon is veel gebruikt, meer dan het balkon aan de achterkant. We hebben al een paar keer tegen elkaar gezegd dat we blij zijn dat we die keuze hebben gemaakt.
Six.zondag 21 augustus 2022 @ 14:15
Wat betreft de kussentjes. 2 zijn ok. Die twee wollige vallen voor 100% in de categorie "waste of money and space" ik zal niet zeggen dat ik het hoop maar als Collin die twee vernietigd zal ik moeite hebben om een flinke glimlach te onderdrukken.
(Ssssst niet tegen seven zeggen)
Seven.zondag 21 augustus 2022 @ 14:21
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2022 13:16 schreef flipsen het volgende:
Wat ik me overigens nog afvroeg: hebben jullie deze zomer veel gebruik gemaakt van het nieuwe balkon? Net zo veel als je voor ogen had?

* flipsen wil nog even zijn gelijk proberen te halen :P
Ja, ik zit er nu!
Seven.zondag 21 augustus 2022 @ 14:23
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2022 14:08 schreef Six. het volgende:

[..]
Het nieuwe balkon is veel gebruikt, meer dan het balkon aan de achterkant. We hebben al een paar keer tegen elkaar gezegd dat we blij zijn dat we die keuze hebben gemaakt.
Yep, was een goeie zet. Heel goed overzicht op een levendige straat dus je verveelt je geen moment.
BEzondag 21 augustus 2022 @ 14:42
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2022 14:23 schreef Seven. het volgende:

[..]
Yep, was een goeie zet. Heel goed overzicht op een levendige straat dus je verveelt je geen moment.
Oh heerlijk vind ik dat! :Y Gewoon een beetje om je heen kijken wat er allemaal gebeurt. O+
Seven.maandag 22 augustus 2022 @ 12:36
Leuk ding zo, staat leuk bij de bank en de planken. Minder goeie match met het dressoir maar ach: ik hoef er geen 10 jaar tegenaan te kijken.

5gYmBrb.jpg

rBoLcMP.jpg
mailyzaterdag 27 augustus 2022 @ 16:14
Acht simpele tips om meer kleur toe te voegen aan je interieur
quote:
Een huis inrichten kan soms best lastig zijn. Welke stijl kies je, welke materialen en vooral welke kleur? Veel mensen kiezen dan al gauw voor een neutraal kleurenpallet. Een veilige keuze, maar niet altijd de meest speciale natuurlijk. Wij zijn dol op kleur in huis. In dit artikel verllen we hoe je op een subtiele manier je interieur toch kleur kunt geven.

Kussens zijn de way to go
Dit is de meest handige en niet-permanente manier om meer kleur in de woon- en slaapkamer te brengen. Het leuke aan kussens is dat je kan experimenteren met verschillende stoffen en elk seizoen weer kunt wisselen. Ga bijvoorbeeld voor een grof gebreid kussen in de herfst, faux fur in de winter en een linnen stof voor de zomerse maanden.
qDqDQaJ.png
Wil je écht uit je comfort zone stappen? Mix dan verschillende prints met elkaar!

:P
flipsenzaterdag 27 augustus 2022 @ 17:44
* flipsen wil weer posts kunnen minnen :(
Seven.zaterdag 27 augustus 2022 @ 21:32
quote:
Hè ja, zal Six. ook heel gezellig vinden.

Morgen gaan we een vloerkleed ophalen via marktplaats (2m x 3m, dus die komt voor de bank te liggen. En dan nog 2 kleine ronde kleedjes onder de Eames + hocker.
Claudia_xzondag 28 augustus 2022 @ 08:49
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 21:32 schreef Seven. het volgende:

[..]
Hè ja, zal Six. ook heel gezellig vinden.

Morgen gaan we een vloerkleed ophalen via marktplaats (2m x 3m, dus die komt voor de bank te liggen. En dan nog 2 kleine ronde kleedjes onder de Eames + hocker.
Weg met de koe, hoera!
Seven.zondag 28 augustus 2022 @ 14:27
Geen koe meer!

Tn5pOR8.jpg

nDj3eaZ.jpg

^O^

Hocker staat trouwens gewoon op het grote kleed dus alleen nog een minikleedje onder de stoel tegen krassen.
Seven.zondag 28 augustus 2022 @ 14:28
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 08:49 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Weg met de koe, hoera!
#teamflipsen zal dit wel jammer vinden maar het is beter zo idd.
Doedezemaarzondag 28 augustus 2022 @ 14:34
Fraai kleed _O_
Claudia_xzondag 28 augustus 2022 @ 14:42
quote:
7s.gif Op zondag 28 augustus 2022 14:27 schreef Seven. het volgende:
Geen koe meer!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

^O^

Hocker staat trouwens gewoon op het grote kleed dus alleen nog een minikleedje onder de stoel tegen krassen.
^O^ En het patroon van een van de kussens komt terug in het kleed - tof.

Hier werken viltjes prima tegen krassen.
Postbus100zondag 28 augustus 2022 @ 18:43
Very very very nice :o

Dat kleed brengt alles samen O+
flipsenzondag 28 augustus 2022 @ 20:57
* flipsen huilt voor de voor niets overleden en gefileerde koe :'(
Seven.zondag 28 augustus 2022 @ 21:35
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 20:57 schreef flipsen het volgende:
* flipsen huilt voor de voor niets overleden en gefileerde koe :'(
Ik zal eens nadenken over een geschikte plek voor onze koe. We hebben nog 4 slaapkamers zonder kleden.
Claudia_xzondag 28 augustus 2022 @ 21:37
quote:
7s.gif Op zondag 28 augustus 2022 21:35 schreef Seven. het volgende:

[..]
Ik zal eens nadenken over een geschikte plek voor onze koe. We hebben nog 4 slaapkamers zonder kleden.
Marktplaats. O-)
Seven.zondag 28 augustus 2022 @ 21:38
quote:
3s.gif Op zondag 28 augustus 2022 21:37 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Marktplaats. O-)
^O^ best een idee :@
Cathmarzondag 28 augustus 2022 @ 21:56
Prachtig kleed! Goed gevonden op MP, of wist je welk merk je zocht of zo?
BEzondag 28 augustus 2022 @ 22:11
Ik dacht 'Iew, een kleed via MP! :X' maar hij ziet er echt nog prachtig uit! O+
Candaasjezondag 28 augustus 2022 @ 22:36
Gaaf kleed!

Ik ben geen fan van de kussens.

Maar het kleed is tof O+

Ik zou de koe begraven ):O
AnneXzondag 28 augustus 2022 @ 23:02
quote:
7s.gif Op zondag 28 augustus 2022 14:27 schreef Seven. het volgende:
Geen koe meer!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

^O^

Hocker staat trouwens gewoon op het grote kleed dus alleen nog een minikleedje onder de stoel tegen krassen.
Jee, wat een mooi en leuk en bijzonder kleed hebben jullie gevonden!👍🏼 En dat op mp! van een particulier?
#nieuwsgierig.
mailyzondag 28 augustus 2022 @ 23:04
quote:
7s.gif Op zondag 28 augustus 2022 22:36 schreef Candaasje het volgende:
Gaaf kleed!

Ik ben geen fan van de kussens.

Maar het kleed is tof O+

Ik zou de koe begraven ):O
Eerst vierendelen :P
Seven.zondag 28 augustus 2022 @ 23:04
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 21:56 schreef Cathmar het volgende:
Prachtig kleed! Goed gevonden op MP, of wist je welk merk je zocht of zo?
We kwamen 'm per ongeluk tegen. Ik had nog nooit van het merk gehoord maar stond wel in de advertentie. De nieuwprijs is dus 1200 euro, het kleed is 3 jaar oud volgens de verkoopster.

Net als de bank zo'n gelukstreffer. Nu nog een keer tegen eetkamerstoelen aanlopen, en we willen nog een vintage highboard in de keuken. Dus daar speur ik regelmatig marktplaats op na. Eetkamerstoelen gaat 'm denk ik niet worden. Veel aanbod maar niets wat ik zie zitten. Highboards worden ook vaak aangeboden en ook vaak de dingen die we mooi vinden, alleen het staat niet hoog op de prioriteitenlijst.
Seven.zondag 28 augustus 2022 @ 23:04
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 23:04 schreef maily het volgende:

[..]
Eerst vierendelen :P
Nou nou, zoveel haat jegens de koe :D
mailyzondag 28 augustus 2022 @ 23:05
quote:
10s.gif Op zondag 28 augustus 2022 23:04 schreef Seven. het volgende:

[..]
Nou nou, zoveel haat jegens de koe :D
Je had nog vier slaapkamers zonder kleed :D
Seven.zondag 28 augustus 2022 @ 23:13
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2022 23:02 schreef AnneX het volgende:

[..]
Jee, wat een mooi en leuk en bijzonder kleed hebben jullie gevonden!👍🏼 En dat op mp! van een particulier?
#nieuwsgierig.
Ik zoek altijd op zo goed als nieuw en gebruikt, was idd van een particulier. Ik ben wel fan van Marktplaats, we verkopen zelf ook regelmatig. Gratis afhalen ploffen we altijd op facebook.

Als ik er zo over nadenk... Eigenlijk zijn alleen de eetkamerstoelen nieuw (en die gaan er dus weer uit :@ ). De eettafel is nieuw en de eames is nieuw. Mijn bureaustoel is nieuw en de kast in de bijkeuken/kantoor is nieuw. De planken in de woonkamer zijn nieuw. En we doen niet aan tweedehands matrassen. Maar verder vind je in ons huis geen nieuw aangeschafte meubels. Alles via marktplaats, een paar dingetjes van de kringloop, of zelf gebouwd.

Hehe, best gek als ik er zo over nadenk. En tof, ik hou van spullen en meubels die al een heel leven gehad hebben.
Seven.zondag 28 augustus 2022 @ 23:14
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 23:05 schreef maily het volgende:

[..]
Je had nog vier slaapkamers zonder kleed :D
Oh ja _O-
Six.maandag 29 augustus 2022 @ 22:06
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2022 20:57 schreef flipsen het volgende:
* flipsen huilt voor de voor niets overleden en gefileerde koe :'(
Op het certificaat stond dat de koe een lang stressloos leven heeft gehad totdat ze werd aangereden door een veganist.
Seven.woensdag 19 oktober 2022 @ 20:13
Hallo *) .

Het balkon is eindelijk klaar! Glas, hordeur, alles erop en eraan. Volgend jaar nog bankje kopen en dan kunnen we lekker achterover leunen.

6fI5nyR.jpg

AUxlEoC.jpg

BNdySTq.jpg

En we zouden nog gepoedercoate trapleuningen krijgen (mijn ralkleurtje):

Wu7m2jZ.jpg

VdpIrsd.jpg

Ovl6jJJ.jpg
yinudonderdag 20 oktober 2022 @ 11:18
Nice! Mooie update. Is de to-do-lijst nu af?
mannydonderdag 20 oktober 2022 @ 12:02
#durftevragen wat is er gaande op de trap ? een soort stickers / losgerukt duckttape ?
Vonkenboerdonderdag 20 oktober 2022 @ 12:51
quote:
19s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 12:02 schreef manny het volgende:
#durftevragen wat is er gaande op de trap ? een soort stickers / losgerukt duckttape ?
Restanten van trap tegels ? Van die halve maantjes.
flipsendonderdag 20 oktober 2022 @ 14:07
Antislip voor de kleine gok ik zo
Seven.donderdag 20 oktober 2022 @ 19:24
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 11:18 schreef yinu het volgende:
Nice! Mooie update. Is de to-do-lijst nu af?
Absoluut niet >:) . Hele lange klusjeslijst van latje hier, schilderen daar, heel veel dingen af te werken. Als het wat beter gaat met Six.

quote:
19s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 12:02 schreef manny het volgende:
#durftevragen wat is er gaande op de trap ? een soort stickers / losgerukt duckttape ?
Op de klusjeslijst staat nog het renoveren van de traptreden. Deze tape zat onder de halve maantjes :') . Kwestie van 1 voor 1 kaal schuren en opnieuw lakken.

quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2022 14:07 schreef flipsen het volgende:
Antislip voor de kleine gok ik zo
Nee, hopelijk kunnen we dat gewoon met antislip verf doen. De trap naar beneden heeft van die donkergrijze antislip strips. Die zijn wel heel effectief.
ikweethetooknietdonderdag 20 oktober 2022 @ 19:28
Achterover leunen :N
Gluren naar de buren :7
Claudia_xvrijdag 21 oktober 2022 @ 10:01
Heel mooi geworden, de glaspartij! En props voor je lijstjesophangskills.

Lijkt me best ideaal dat je de kleine vanaf het balkon in de gaten kunt houden als-ie naar de speeltuin gaat.