abonnement bol.com Coolblue
pi_205500439


:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205500814
_O-
Account verwijderd.
pi_205502012
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2022 16:17 schreef tong80 het volgende:
[ afbeelding ]

:T
In de VI bij 't wereldje stond ooit:
En van je euro FC Utrecht naar de maan
De club in zak en as, met een lege kas
En van je euro FC Utrecht naar de maan
pi_205502033
Ik snap m niet.
pi_205530730
Het gebeurt niet iedere dag dat een voltallige voetbalploeg de kathedraal bezoekt. Dinsdag 2 augustus na de H.Mis van 12.30 uur werd het hele team uitgenodigd om voor het altaar plaats te nemen.

In het kader van het 800-jarig bestaan van de Sint-Jan is het motief van de gotische ramen ingeweven in de nieuwe tenues van de spelers. Plebaan Vincent Blom zegende de tenues en de spelers en daarna staken allen nog een kaarsje aan bij Maria, de Zoete Moeder van Den Bosch.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205572810
1-3 verloren van FC Eindhoven. :{

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205582777
Interview met de 59-jarige supporter van FC Den Bosch

HERMAN VAN TONGERLO

Hij is met heel zijn hart vanaf 10-jarige leeftijd FC Den Bosch supporter geworden, ondanks dat hij Ajacied fan was toen hij voor de eerste keer in De Vliert met zijn pa op bezoek was geweest. Die wedstrijd tegen Ajax had een slecht resultaat voor de Brabantse club (0-1), maar de jonge Herman had geen zin meer in de Amsterdammers. Later ging hij samen met vrienden, die allemaal gevoel hebben om de thuiswedstrijden te kijken, fietsen richting het stadion. Wij gaan hem beter leren kennen, omdat hij praat zoals hij zelf zegt met eerlijkheid evenveel als supporter en als mens.

Geboren: Op 14 oktober 1962 geboren, getogen en nog steeds wonend in Zaltbommel.

Familie: Vrijgezellig.
Heb je zelf gevoetbald?

Ik heb 40 jaar bij NIVO Sparta gevoetbald, 12 jaar in het eerste. Spits of rechtsbuiten. Ik ben gestopt toen de grensrechter me er uit liep.

Opleiding: Havo.

Beroep: 100% WAO.

Wanneer en hoe herinner je je jouw eerste contact, jouw begin met FC Den Bosch?
In de beschermende handen van pa zijn lange leren jas. Ik was als 10-jarig ventje een Ajacied in 1971. Toen voor het eerst naar de Vliert. Ik wist niet wat me overkwam, zo’n groot stadion. Ik vroeg me af of het veld ook groter was dan bij NIVO. FC Den Bosch-Ajax. 0-1, de slechtste wedstrijd die Cruijff ooit speelde. Na afloop verborg ik m’n Ajax-sjaaltje in mijn zak, maar ik had vanaf dat moment wel een nieuwe club in m’n hart. En dat is na al die jaren nog steeds zo. En mijn hondje bleef Cruijffie heten.

Welke wedstrijd heeft de meeste indruk op jou gemaakt en is onuitwisbaar in jouw geheugen gegraveerd?
Misschien een rare keuze uit al die momenten, maar ik was erbij toen San Marco zijn omhaal maakte tegen de Sliert van de Vliert. Ik weet nog dat Hans Gillhaus geweldig speelde, die ging later dan ook mee naar het WK-1990. Maar de omhaal van Marco van Basten. Het vreemde is verder dat ik, als ik nadenk over historische wedstrijden, ik er wel om moet lachen eigenlijk. Wat een frustraties. Ha ha ha.
Een recente wedstrijd die me bijbleef: zondag 13 januari 2019 tegen Dordrecht. Wat een sfeer van Bosche zijde. Leek wel een thuiswedstrijd. Ik zat in de business-club. Of hoe dat ook moge heten. Bij NIVO is de tribune mooier. Historische wedstrijd. Weer kippenvel.

Ging je alleen, met vrienden of met familieleden naar het stadion? Ontmoetten jullie elkaar ergens? Herinner je je iemand met wie je samen ging en tot nu toe nog steeds gaat?
Ik woon 16 kilometer van Den Bosch. We gingen met vrienden op de fiets met de zwart-witte vlaggen op de stang gebonden. Vaste route met tussendoor een frietje in Hedel, net zoals een kroketje bij Schulte traditie was. Later gingen we ook met de trein en auto, maar het fietsen blijft me meer bij. Echte voetbalmaten en een vriend die nog steeds een FC plakboek bijhoudt terwijl ie al jaren in Utrecht woont. Ha ha.

Welke verschillen lokaliseer je tussen het voetbal van toen en van nu? Ze hebben veel veranderd. Zijn deze veranderingen goed of slecht?
Er is weinig veranderd. Voetbal is de meest conservatieve sport ter wereld. Nu met de VAR: al tientallen jaren wordt er gebruik van gemaakt. Zuid-Afrika werd er in de laatste minuut van de finale wereldkampioen rugby door. Verder relativeer ik heel de zooi steeds meer. Straks 46 landen op het WK. Ha ha ha. Waarom? Om de poen. Dat is wat tegenwoordig geldt. Daarom go Den Bosch. Neem het geld en doe mee.

Welke Nederlandse of buitenlandse voetballer bevalt je van toen en welke van nu?
Garrincha en Le Tissier zijn mijn helden. Bij FC Den Bosch Dick Salm en Gerard Aichorn. Wat een geweldige duo op de flanken achterin. Voor het WK had ik Cavani van Uruguay al getipt. Hij bleek inderdaad de wereldtopper te zijn. Jammer dat de meute altijd achter de media aanloopt. Deze speler is zo goed.

Uitgezonderd voetbal heb je interesse in een andere sport? Ga je er naartoe om te kijken of op TV?
Er zijn weinig sporten waar ik niet naar wil kijken. Ik word wel schijtziek van weer een worldcup schaatsen op de NPO. Ik kom uit een echte sportfamilie. M’n moeke van 79 belt me ‘s nachts gewoon op tijdens de Olympische Spelen. Of ik het heb gezien. Ha ha ha.

Als je het zelf in de hand had wat zou je dan willen veranderen?
Het witte shirt met zwarte diagonale streep van FC terug. Dan maar effe in het blauw staan.

Door welk nieuwsfeit was je geschokt?
Het Heizel-drama. Zit je live voor een EC-1 finale te kijken naar de doodstrijd van supporters.

Wie zou je graag willen ontmoeten?
Iggy Pop.

Wat zijn jouw toekomstdromen?
Dromen zijn bedrog.

Heb je ooit iets vreemds meegemaakt op je werk?
Werk? Wat is dat?

Welke hobby’s heb je?
Ik begrijp het begrip hobby nooit zo goed. Ik ben liefhebber, gepassioneerd, geïnteresseerd of bevlogen. Bij hobby denk ik aan postzegels verzamelen. Ik houd van muziek, film, literatuur, goudvissen buiten de bebouwde kom, sport, mooie vrouwen en televisie kijken. Radio kijken vind ik minder.

Welk menu maakt je gek, ben je verzot op?
Opgewarmde spaghetti. Dat er een korstje aan zit.

Wie zou je een gele kaart willen laten zien?
Bobo’s die voor Qatar ipv Engeland kozen om het WK te houden.

Wie zou je een rode kaart willen laten zien?
Dick Advocaat. Die heeft zoveel slechts gedaan voor het Nederlandse voetbal. We moeten hem zogenaamd leuk vinden. Rot op.

Wat betekent voor jou FC Den Bosch?
FC Den Bosch betekent voor mij minder dan vroeger, daar moet ik eerlijk over zijn. Dat was destijds echt fanatiek. Daarom geniet ik nu van de hartstocht van anderen. Ik volg alles en houd mezelf op de hoogte. Jan-Hein Schouten is toevallig mijn overbuurman. Dus de kriebels zitten er nog steeds. Met Jan Schouten heb ik een mooi contact. Daantje Schreuders, de zoon van m’n beste vriend, heeft jaren bij de FC gevoetbald etc. etc. FC maakt deel uit van mijn leven. Minder gepassioneerd, maar wel recht in m’n hart.

Wat is volgens jou de beste opstelling ooit van FC Den Bosch?
Hans van der Pluijm, Dick Salm, Jos van Herpen, Fred van der Hoorn, Gerard Aichorn, Wim van der Horst, Arnold Scholten, Kees Krijgh, Jan Peters, Ruud van Nistelrooij, Chris van den Dungen.

Is er iets wat jij nog wilt vertellen?
Ik geniet van FC Den Bosch momenteel. Van de club, het elftal en de supporters. Volgend jaar Eredivisie!

Alexandros Moundreas

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205636433
De pijnlijke seizoenstart van ADO Den
Haag bij Heracles Almelo (4-0 verlies)
heeft een vervelend vervolg gekregen.De
ploeg van coach Dirk Kuijt verloor met
2-0 van FC Den Bosch.
De wedstrijd werd na een straf voor ADO
afgewerkt in een leeg stadion.Zonder de
steun van de fans startte de thuisploeg
echter sterk.In de eerste paar minuten
hadden Verheydt,Severina en Zwarts al
kunnen scoren.
Het spel golfde voor rust op en neer,
maar ADO bleef de beste kansen krijgen.
Het was echter Den Bosch dat twee keer
scoorde uit een fraaie aanval.Ahannach
en Cordoba maakten de treffers.Na rust
wilde Den Bosch en kon ADO niet meer.

:
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205663525
Bij FC Den Bosch heeft men met verbazing gereageerd op de woorden van Wesley Sneijder, die dinsdagavond beweerde dat hij was benaderd door de club uit de Keuken Kampioen Divisie.Sneijder werd anderhalf jaar geleden voor het eerst in verband gebracht met een rol bij Den Bosch. Samen met ondernemer Ebert Dollevoet, sponsor van de eerstedivisionist, zou hij de club vooruit willen helpen. Sneijder zat al eens op de tribune in De Vliert en er werd zelfs gespeculeerd over een overname van de club. Daar kwam het echter niet van.

Dinsdagavond beweerde Sneijder, die als analist de Champions League-wedstrijd tussen Rangers en PSV bekeek, dat hij een aantal weken geleden opnieuw was benaderd door Den Bosch. 'Ik heb gezegd: kom maar met iets, en dan zien we het wel', zei de recordinternational bij RTL.

Na de opmerkingen van Sneijder keken ze bij FC Den Bosch vreemd op. Er klopt niks van, aldus woordvoerder Ester Bal. 'Wij weten er niets van dat Sneijder door ons benaderd zou zijn. In elk geval is dat niet gebeurd door iemand die namens de club spreekt. Er zijn door officiële clubvertegenwoordigers geen avances gemaakt richting Sneijder', benadrukt zij.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205666260
Het eerste doelpunt in het betaalde voetbal dat ik live gezien heb, was van Arie Romijn.
pi_205666397
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 15:48 schreef Idisrom het volgende:
Het eerste doelpunt in het betaalde voetbal dat ik live gezien heb, was van Arie Romijn.
_O_ Was ik waarschijnlijk ook bij eind jaren 70. Bonkige spits. :) Uit Gorkum. Net als mijn held Jantje Peters. Die later nog bij Feijenoord speelde.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205666471
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 16:05 schreef tong80 het volgende:

[..]
_O_ Was ik waarschijnlijk ook bij eind jaren 70. Bonkige spits. :) Uit Gorkum. Net als mijn held Jantje Peters. Die later nog bij Feijenoord speelde.

:T
Ik lees hier dat dit het doelpunt van het seizoen was. Kun jij je dat nog herinneren dat het zo'n prachtig doelpunt was? PS, ik niet meer hoor.
https://www.transfermarkt(...)spielbericht/2533608
Hier kun je het oude logo van FC Den Bosch '67 ook nog weer zien.
pi_205666481
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 16:13 schreef Idisrom het volgende:

[..]
Ik lees hier dat dit het doelpunt van het seizoen was. Kun jij je dat nog herinneren dat het zo'n prachtig doelpunt was? PS, ik niet meer hoor.
https://www.transfermarkt(...)spielbericht/2533608
Hier kun je het oude logo van FC Den Bosch '67 ook nog weer zien.
Volgens mij gaat er wel een lichtje branden. Goeie kopper was het ook.

Zie het nu in de link. Ik was erbij in de sneeuw. Bij Cambuur oud Den Bosch speler Jos Peltzer. Geen Aichorn op links maar Dick Salm die normaal op rechts speelde. Aichorn geschorst of geblesseerd. Wedstrijd was eerst afgelast. Hierna alleen nog thuis van SC Amersfoort winnen en periodekampioenschap zou binnen zijn. Speelden we geloof ik gelijk. Jan van Grinsven nog mee naar voren. Heb een krantenfoto van mij op de tribune in Leeuwarden.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205760775
2-0 verloren van Almere. :{

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205956365
12. TOP Oss 6 2 1 3 7 8- 7
13. FC Dordrecht 6 2 1 3 7 6- 9
14. Telstar 6 2 1 3 7 5-10
15. Almere City 7 2 1 4 7 8-11
16. ADO Den Haag 7 1 2 4 5 8-13
17. Graafschap 7 1 2 4 5 8-14
18. Jong Utrecht 7 1 2 4 5 5-11
19. Helmond Sp. 6 1 0 5 3 5- 9
20. FC Den Bosch 7 1 0 6 3 6-15

:{

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 18 september 2022 @ 18:29:47 #16
375452 AFCNiels
#STAYSTRONGKNUT
pi_206021556
https://www.nu.nl/binnenl(...)lf-aanhoudingen.html
Dit verbaast mijn goede vriend @Scrummie en mijzelf helemaal niets.
Op woensdag 8 augustus 2012 08:47 schreef onlogisch het volgende:
Over 2 jaar stopt Xavi bij Barça, dan kan ie mooi voor 25 of 30 miljoen daar naar toe 8-)
Mag hij Messi bedienen :D
  zondag 18 september 2022 @ 18:39:29 #17
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_206021676
FC Den Bosch gaat supporters belonen als ze zich netjes gedragen

quote:
Supporters van FC Den Bosch kunnen komend seizoen geld verdienen door zich netjes te gedragen op de tribune. Voor iedere thuiswedstrijd die zonder incidenten verloopt, wordt een ’sfeerbudget’ beschikbaar gesteld.

Supporters mogen zelf bepalen waar deze beloning aan wordt uitgegeven, zolang het maar ten goede komt aan het geheel, zo staat te lezen op de website van de club. FC Den Bosch zegt erg blij te zijn met de steun van de supporters die voor veel sfeer zorgen op de tribunes. Maar de club wil af van de boetes die worden opgelegd door de KNVB vanwege incidenten.

Strenger controleren
Afgelopen seizoen kreeg de club 25.000 euro boete voor het afsteken van vuurwerk, fakkels, rookpotten en ook voor geweldpleging. Dat heeft geleid tot een proeftijd van twee jaar dus als het opnieuw mis gaat, moet de club opnieuw boetes betalen. Het zou ook gevolgen kunnen hebben voor bepaalde vakken op de tribunes, zo wordt gewaarschuwd. FC Den Bosch gaat strenger controleren op supporters die ‘gezicht bedekkende materialen’ bij zich hebben. Ook wil de club de pakkans gaan verhogen van ’supporters’ met verkeerde intenties en van personen die betrokken zijn bij georganiseerde incidenten.

Eigen plek
FC Den Bosch zegt verder de band met de supporters verder te willen versterken en goed te willen luisteren naar de wensen die daar leven. Een van die wensen is een eigen plek bij de M-side waar de supporters voor en na de wedstrijd samen een biertje kunnen drinken. Nu café ’t Zonneke op wedstrijddagen niet meer open gaat, is die mogelijkheid er niet meer in de buurt van het stadion. De club zegt in gesprek te zijn over een oplossing met de gemeente, de politie en horeca-partner Top Events Group.

Het is nog niet duidelijk wanneer die eigen plek voor de supporters er gaat komen. De eerste thuiswedstrijden van het seizoen gaat dat in ieder geval nog niet lukken.
Daar gaat je beloning, kut.
pi_206023384
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2022 18:39 schreef Nober het volgende:
FC Den Bosch gaat supporters belonen als ze zich netjes gedragen
[..]
Daar gaat je beloning, kut.
Ha ha ha

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_206027046
Ach, nieuwe periode is nieuwe kansen.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')