FOK!forum / Forum-, Topic- en Userspellen / [AKQ] #3351 Blueberry.....
tong80zaterdag 2 juli 2022 @ 06:06
suGNIRw.png

Welkom bij de Algemene Kennis Quiz, deel 3350 :D
We nodigen iedereen graag uit om mee te doen, maar lees dan wel eerst deze openingspost een keer goed door.


Geef slechts één antwoord per keer. Pas wanneer de vraagsteller aangeeft dat het niet juist is, mag je opnieuw een antwoord geven. Wanneer je een ingeving krijgt en toch een nieuw antwoord wilt geven, geef dan duidelijk aan dat je eerdere post niet meer geldt. Als er meerdere antwoorden op een vraag zijn, dan mag je er net zoveel, en dus niet één meer, geven als dat de vraagsteller aangeeft te willen horen.

Bewerk je antwoord nooit. Spelfouten, toevoegingen of verbeteringen zijn geen geldige redenen om je antwoord te editten. Wanneer je iets op je antwoord hebt aan te merken, post dat dan in een nieuw bericht. Wanneer een post bewerkt blijkt te zijn, is deze per direct ongeldig.

Opzoeken is verboden. Het gebruik van internetpagina's, encyclopedieën, platenhoezen, boeken en elke andere bron is absoluut niet toegestaan. Ook vragen aan huisgenoten, een moeder die meeleest en haar mond niet kan houden of geflashed worden bij het chatten wordt als opzoeken beschouwd. Wanneer blijkt dat je je hier toch schuldig aan hebt gemaakt, krijg je minpunten en word je mogelijk voor een paar delen uitgesloten.

JT2phrr.jpg
Je krijgt 15 minuten om een nieuwe vraag te stellen, vanaf het moment dat jouw antwoord is goedgekeurd. Na 15 minuten mag iemand anders een nieuwe vraag stellen en wordt jouw punt ingetrokken. Een uitzondering wordt gemaakt wanneer de goedkeuring langer dan 15 minuten op zich laat wachten (tussen 23:00 uur en 07:00 uur wordt 5 minuten wachttijd op goedkeuring aangehouden, daarna mag je gaan slapen). Er is verder niet één geldige reden om geen nieuwe vraag te stellen.

Formuleer je vraag duidelijk. Wanneer een vraag meerdere antwoorden heeft, geef dan duidelijk aan hoeveel je er wilt horen en of ze in één post moeten staan. Wanneer je dit niet aangeeft, gaat het punt naar degene die als laatste het antwoord compleet maakt. Geef specifiek aan wat voor antwoord je verwacht (dus niet Waarvandaan .. ?, maar Uit welk continent/land/dorp .. ? en niet Wat voor dier .. ?, maar Wat voor soort slang/vis/beer .. ?). Vermijd verder het gebruik van een schuine streep (bijv. Welk lied / van wie?), omdat het niet duidelijk maakt of je beide vragen (lied en artiest) beantwoord wilt hebben, of slechts één van de vragen (lied of artiest). Tot slot het verzoek om je vragen dikgedrukt te stellen, zodat iedereen kan zien dat het een quizvraag betreft.

Wissel het onderwerp zoveel mogelijk af. Stel niet vaker dan 3 keer een vraag over hetzelfde onderwerp, maar nog beter is om voor elke nieuwe vraag een ander onderwerp te kiezen. Zo blijven deelnemers gemotiveerder dan wanneer er telkens een vraag komt over een onderwerp waar ze minder van weten.

Vermijd ordinaire gokvragen. Vragen die beginnen met wanneer, welk jaar, hoeveel, etc. hebben vaak weinig met algemene kennis te maken en een hoop gegok is dan ook het gevolg. Dat betekent echter niet dat je nooit naar een getal mag vragen!

Houd het topic actief. Geef tijdig aan of een antwoord fout is en plaats hints wanneer een vraag lastig blijkt te zijn. Als het juiste antwoord maar niet komt, dan mag je een nieuwe vraag stellen. Je mag zelf kiezen of je het antwoord op jouw vorige vraag geeft, of dat je die vraag open laat staan. In dat laatste geval mag men de vorige vraag nog beantwoorden voordat het topic gesloten is.

fOICiN9.jpg
Als vraagsteller ben jij degene die een antwoord goedkeurt. Het punt geven doe je door de actuele stand van het topic te kopiëren en bij de juiste gebruiker een punt op te tellen. Geef dit duidelijk aan, bijvoorbeeld dikgedrukt. Wanneer een gebruiker nog niet in de lijst staat, voeg hem of haar dan gewoon toe. Elk 10e topic worden er dubbele punten gegeven.

Probeer binnen 15 minuten een antwoord goed of af te keuren. Wanneer je 15 minuten niks van je laat horen, mag een andere deelnemer een antwoord controleren en eventueel goedkeuren. Als het juiste antwoord dan nog niet gegeven is, mag iemand anders een nieuwe vraag stellen en blijft jouw vraag open staan.

Een juist antwoord is een juist antwoord. Wanneer iemand een goed antwoord geeft dat je eigenlijk niet wilde horen, dan is dat jammer voor jou en dien je het alsnog goed te keuren. Voorkom zulke situaties door je vraag dus duidelijk te formuleren.

Wees soepel met spellingsfouten. Door het soms hoge tempo worden letters nog wel eens vergeten of omgedraaid. Ook bij (buitenlandse) namen mag je niet verwachten dat ze foutloos gespeld worden. Afkortingen zullen ook regelmatig als antwoord gegeven worden, als vraagsteller mag je zelf beslissen of je daar genoegen mee neemt.

iA5KSzY.jpg
Probeer slowchatten te beperken. Het is niet verboden, maar het is niet de bedoeling dat vragen en antwoorden worden bedolven onder offtopic geneuzel. Als je echt graag wilt slowchatten kun je in de AKQ Slowchat-reeks terecht.
De actuele stand van topic 3251 tot topic 3500 vind je hier (eennalaatste tab), met dank aan Mark!

De stand van alle topics vind je hier, met dank aan Mark_V, ScottTracy, Ofyles2, Flitspaal en Mark!
De score werd geüpdatet door Mark! _O_

Discussies over vragen, antwoorden of andere dingen waar je het niet mee eens bent of gewoon iets over kwijt wilt, kun je kwijt in het AKQ-discussietopic.

Oude delen teruglezen kan gemakkelijk via de http://forum.fok.nl/topicchain/202.

Dan wensen we je ten slotte nog veel succes en plezier in deze reeks!

[ Bericht 4% gewijzigd door MadMaster op 02-07-2022 18:41:14 ]
slavelooszaterdag 2 juli 2022 @ 08:07
Laatste vraag vorige topic:

Welke striptekenaar maakte de strip blueberry?
Ireyonzaterdag 2 juli 2022 @ 18:39
Hallo, mijn webhost werd me te duur dus de plaatjes zijn kapot, hier de OP met weer werkende plaatjes:

SPOILER
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
[img=640,200]https://i.imgur.com/suGNIRw.png[/img]

[b]Welkom bij de Algemene Kennis Quiz, deel 3350  :D 
We nodigen iedereen graag uit om mee te doen, maar lees dan wel eerst deze openingspost een keer goed door.[/b]

[b]Geef slechts één antwoord per keer[/b]. Pas wanneer de vraagsteller aangeeft dat het niet juist is, mag je opnieuw een antwoord geven. Wanneer je een ingeving krijgt en toch een nieuw antwoord wilt geven, geef dan duidelijk aan dat je eerdere post niet meer geldt. Als er meerdere antwoorden op een vraag zijn, dan mag je er net zoveel, en dus niet één meer, geven als dat de vraagsteller aangeeft te willen horen.

[b]Bewerk je antwoord nooit[/b]. Spelfouten, toevoegingen of verbeteringen zijn [u]geen[/u] geldige redenen om je antwoord te editten. Wanneer je iets op je antwoord hebt aan te merken, post dat dan in een nieuw bericht. Wanneer een post bewerkt blijkt te zijn, is deze per direct ongeldig.

[b]Opzoeken is verboden[/b]. Het gebruik van internetpagina's, encyclopedieën, platenhoezen, boeken en elke andere bron is absoluut niet toegestaan. Ook vragen aan huisgenoten, een moeder die meeleest en haar mond niet kan houden of geflashed worden bij het chatten wordt als opzoeken beschouwd. Wanneer blijkt dat je je hier toch schuldig aan hebt gemaakt, krijg je minpunten en word je mogelijk voor een paar delen uitgesloten.

[img=640,50]https://i.imgur.com/JT2phrr.jpg[/img]
Je krijgt [b]15 minuten[/b] om een nieuwe vraag te stellen, vanaf het moment dat jouw antwoord is goedgekeurd. Na 15 minuten mag iemand anders een nieuwe vraag stellen en wordt jouw punt ingetrokken. Een uitzondering wordt gemaakt wanneer de goedkeuring langer dan 15 minuten op zich laat wachten (tussen 23:00 uur en 07:00 uur wordt 5 minuten wachttijd op goedkeuring aangehouden, daarna mag je gaan slapen). Er is verder [u]niet één geldige reden[/u] om geen nieuwe vraag te stellen.

[b]Formuleer je vraag duidelijk[/b]. Wanneer een vraag meerdere antwoorden heeft, geef dan duidelijk aan hoeveel je er wilt horen en of ze in één post moeten staan. Wanneer je dit niet aangeeft, gaat het punt naar degene die als laatste het antwoord compleet maakt. Geef specifiek aan wat voor antwoord je verwacht (dus niet [i]Waarvandaan .. ?[/i], maar [i]Uit welk continent/land/dorp .. ?[/i] en niet [i]Wat voor dier .. ?[/i], maar [i]Wat voor soort slang/vis/beer .. ?[/i]). Vermijd verder het gebruik van een schuine streep (bijv. [i]Welk lied / van wie?[/i]), omdat het niet duidelijk maakt of je beide vragen (lied [u]en[/u] artiest) beantwoord wilt hebben, of slechts één van de vragen (lied [u]of[/u] artiest). Tot slot het verzoek om je vragen [b]dikgedrukt[/b] te stellen, zodat iedereen kan zien dat het een quizvraag betreft.

[b]Wissel het onderwerp zoveel mogelijk af[/b]. Stel niet vaker dan [u]3 keer[/u] een vraag over hetzelfde onderwerp, maar nog beter is om voor elke nieuwe vraag een ander onderwerp te kiezen. Zo blijven deelnemers gemotiveerder dan wanneer er telkens een vraag komt over een onderwerp waar ze minder van weten.

[b]Vermijd ordinaire gokvragen[/b]. Vragen die beginnen met [i]wanneer[/i], [i]welk jaar[/i], [i]hoeveel[/i], [i]etc.[/i] hebben vaak weinig met algemene kennis te maken en een hoop gegok is dan ook het gevolg. Dat betekent echter niet dat je nooit naar een getal mag vragen!

[b]Houd het topic actief[/b]. Geef tijdig aan of een antwoord fout is en plaats hints wanneer een vraag lastig blijkt te zijn. Als het juiste antwoord maar niet komt, dan mag je een nieuwe vraag stellen. Je mag zelf kiezen of je het antwoord op jouw vorige vraag geeft, of dat je die vraag open laat staan. In dat laatste geval mag men de vorige vraag nog beantwoorden voordat het topic gesloten is.

[img=640,50]https://i.imgur.com/fOICiN9.jpg[/img]
Als vraagsteller ben jij degene die een antwoord goedkeurt. Het punt geven doe je door de actuele stand van het topic te kopiëren en bij de juiste gebruiker een punt op te tellen. Geef dit duidelijk aan, bijvoorbeeld [b]dikgedrukt[/b]. Wanneer een gebruiker nog niet in de lijst staat, voeg hem of haar dan gewoon toe. Elk 10[sup]e[/sup] topic worden er [u]dubbele punten[/u] gegeven.

Probeer [b]binnen 15 minuten[/b] een antwoord goed of af te keuren. Wanneer je 15 minuten niks van je laat horen, mag een andere deelnemer een antwoord controleren en eventueel goedkeuren. Als het juiste antwoord dan nog niet gegeven is, mag iemand anders een nieuwe vraag stellen en blijft jouw vraag open staan.

[b]Een juist antwoord is een juist antwoord[/b]. Wanneer iemand een goed antwoord geeft dat je [i]eigenlijk niet wilde horen[/i], dan is dat jammer voor jou en dien je het alsnog goed te keuren. Voorkom zulke situaties door je vraag dus duidelijk te formuleren.

[b]Wees soepel met spellingsfouten[/b]. Door het soms hoge tempo worden letters nog wel eens vergeten of omgedraaid. Ook bij (buitenlandse) namen mag je niet verwachten dat ze foutloos gespeld worden. Afkortingen zullen ook regelmatig als antwoord gegeven worden, als vraagsteller mag je zelf beslissen of je daar genoegen mee neemt.

[img=640,50]https://i.imgur.com/iA5KSzY.jpg[/img]
[b]Probeer slowchatten te beperken[/b]. Het is niet verboden, maar het is niet de bedoeling dat vragen en antwoorden worden bedolven onder offtopic geneuzel. Als je echt graag wilt slowchatten kun je in [url=http://forum.fok.nl/topicchain/last/349]de AKQ Slowchat-reeks[/url] terecht.
[b]De actuele stand[/b] van topic 3251 tot topic 3500 vind je [b][url=https://docs.google.com/spreadsheets/d/1K_ydh_Ie0Mmi5nTtJyzxb-fKe3FTucgx8IQbNj4nWQY/pubhtml#]hier[/url][/b] (eennalaatste tab), met dank aan Mark!

[b]De stand[/b] van alle topics vind je [b][url=https://docs.google.com/spreadsheets/d/1K_ydh_Ie0Mmi5nTtJyzxb-fKe3FTucgx8IQbNj4nWQY/pubhtml#]hier[/url][/b], met dank aan Mark_V, ScottTracy, Ofyles2, Flitspaal en Mark!
De score werd geüpdatet door Mark! _O_

[b]Discussies[/b] over vragen, antwoorden of andere dingen waar je het niet mee eens bent of gewoon iets over kwijt wilt, kun je kwijt in [url=http://forum.fok.nl/topicchain/last/1032]het AKQ-discussietopic[/url].

[b]Oude delen teruglezen[/b] kan gemakkelijk via de http://forum.fok.nl/topicchain/202.

Dan wensen we je ten slotte nog veel succes en plezier in deze reeks!

:T
MadMasterzaterdag 2 juli 2022 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2022 18:39 schreef Ireyon het volgende:
Hallo, mijn webhost werd me te duur dus de plaatjes zijn kapot, hier de OP met weer werkende plaatjes:

SPOILER
[ code verwijderd ]

Fixed!
slavelooszondag 3 juli 2022 @ 13:30
Niemand?

Nieuwe vraag: wie bedacht de smurfen?
tong80zondag 3 juli 2022 @ 13:41
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2022 13:30 schreef slaveloos het volgende:
Niemand?

Nieuwe vraag: wie bedacht de smurfen?
Peyo ?

:T
slavelooszondag 3 juli 2022 @ 13:59
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2022 13:41 schreef tong80 het volgende:

[..]
Peyo ?

:T
Blueberry was van Jean Giraud oftewel Möbius
Precies!

Stand

tong80 1
tong80zondag 3 juli 2022 @ 14:25
quote:
14s.gif Op zondag 3 juli 2022 13:59 schreef slaveloos het volgende:

[..]
Blueberry was van Jean Giraud oftewel Möbius
Precies!

Stand

tong80 1
Had ik moeten weten. Dom.

Wie speelde de eerste vijand van James Bond?

:T
FireFox1zondag 3 juli 2022 @ 19:34
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2022 14:25 schreef tong80 het volgende:

[..]
Had ik moeten weten. Dom.

Wie speelde de eerste vijand van James Bond?

:T
Dr. No :P
slavelooszondag 3 juli 2022 @ 20:29
Te lang geleden dat ik die gezien heb Tong
tong80maandag 4 juli 2022 @ 03:07
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2022 20:29 schreef slaveloos het volgende:
Te lang geleden dat ik die gezien heb Tong
Wel een "bekende" naam hoor.

:T
tong80maandag 4 juli 2022 @ 03:10
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2022 19:34 schreef FireFox1 het volgende:

[..]
Dr. No :P
Zeker :)

:T
Karstmanmaandag 4 juli 2022 @ 20:59
Peter Cushing?
tong80dinsdag 5 juli 2022 @ 06:55
quote:
2s.gif Op maandag 4 juli 2022 20:59 schreef Karstman het volgende:
Peter Cushing?
Joseph W......

:T
pipsterdinsdag 5 juli 2022 @ 11:26
William? echt geen flauw idee.
tong80dinsdag 5 juli 2022 @ 12:01
quote:
6s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 11:26 schreef pipster het volgende:
William? echt geen flauw idee.
Ik zal een nieuwe vraag stellen.

Het was Joseph Wiseman.

Vanuit Joy Division ontstond New Order. Uit welke band ontstond Joy Division?

:T
pipsterdinsdag 5 juli 2022 @ 12:05
Warsaw
tong80dinsdag 5 juli 2022 @ 12:07
quote:
6s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 12:05 schreef pipster het volgende:
Warsaw
Stand

tong80 1
pipster 1 :)

:T
pipsterdinsdag 5 juli 2022 @ 12:18
8rTH4Q5.jpg

Wie is dit?
tong80dinsdag 5 juli 2022 @ 12:43
quote:
6s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 12:18 schreef pipster het volgende:
[ afbeelding ]

Wie is dit?
Lech Walesa ?

:T
pipsterdinsdag 5 juli 2022 @ 13:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 12:43 schreef tong80 het volgende:

[..]
Lech Walesa ?

:T
Zekers!

Stand

tong80 2 :)
pipster 1
tong80dinsdag 5 juli 2022 @ 13:20
Wie was tussen de laatste Elfstedentocht in de jaren 60 en de volgende in de jaren 80 de beste marathonschaatser van Nederland?

:T
pipsterdinsdag 5 juli 2022 @ 13:43
Dolle Dries van Wijhe?
slaveloosdinsdag 5 juli 2022 @ 20:15
Jan Roelof Kruithof?
Bargehassusdinsdag 5 juli 2022 @ 20:58
Henrie van den Ruitenberg?
Quyxz_dinsdag 5 juli 2022 @ 22:17
Per definitie is de laatste winnaar van d Elfstedentocht de beste marathonschaatser van Nederland, dus Paping. :7
tong80woensdag 6 juli 2022 @ 06:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 20:15 schreef slaveloos het volgende:
Jan Roelof Kruithof?
Stand

tong80 2 :)
pipster 1
slaveloos 1 :)

:T
slavelooswoensdag 6 juli 2022 @ 21:59
Wie was eerste Nederlandse wereldkampioen veldrijden
Quyxz_woensdag 6 juli 2022 @ 22:18
Verder terug dan Richard Groenendaal ga ik niet
slavelooswoensdag 6 juli 2022 @ 22:39
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2022 22:18 schreef Quyxz_ het volgende:
Verder terug dan Richard Groenendaal ga ik niet
Generatie eerder sorry
pipsterwoensdag 6 juli 2022 @ 23:57
Hennie Stamsnijder
tong80donderdag 7 juli 2022 @ 08:23
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 23:57 schreef pipster het volgende:
Hennie Stamsnijder
Stand

tong80 2
pipster 2 :)
slaveloos 1

:T
pipsterdonderdag 7 juli 2022 @ 11:27
Umf2nhl.jpg

Welke vis?
Karstmandonderdag 7 juli 2022 @ 13:25
Snoekbaars?
pipsterdonderdag 7 juli 2022 @ 13:33
quote:
2s.gif Op donderdag 7 juli 2022 13:25 schreef Karstman het volgende:
Snoekbaars?
Ik zocht gewoon Baars (tevens de naam van de tweede Nederlandse wereldkampioen veldrijden, Henk). Maar die baarzen lijken allemaal best op elkaar, dus lekker door.

Stand

tong80 2
pipster 2 :)
slaveloos 1
Karstman 1
Karstmandonderdag 7 juli 2022 @ 20:57
quote:
Volgens Van Dale (1992) is :7 een schimpnaam voor een gezicht waaruit aan onverzettelijkheid gepaarde domheid spreekt; metonymisch ook voor de drager van zulk een gezicht.
Wat is :7 ?
Bargehassusvrijdag 8 juli 2022 @ 09:48
Stijfkop?
Berkeryvrijdag 8 juli 2022 @ 09:50
Blotebillengezicht?
Karstmanvrijdag 8 juli 2022 @ 10:07
Nee het is een wat ouder woord, je hoort het niet zoveel meer. Het verwijst naar een regio in europa
tong80vrijdag 8 juli 2022 @ 10:10
quote:
2s.gif Op vrijdag 8 juli 2022 10:07 schreef Karstman het volgende:
Nee het is een wat ouder woord, je hoort het niet zoveel meer. Het verwijst naar een regio in europa
Smiecht ?

:T
slaveloosvrijdag 8 juli 2022 @ 17:33
Balkanharses
MadMastervrijdag 8 juli 2022 @ 18:28
Labbekak
DTFzaterdag 9 juli 2022 @ 12:12
Toscanehoofd
Its-Jojo-4youzaterdag 9 juli 2022 @ 14:18
Belg?
FireFox1zaterdag 9 juli 2022 @ 14:45
Bloedhoofd?
DTFmaandag 11 juli 2022 @ 11:38
Baskenlandkop
pipstermaandag 11 juli 2022 @ 11:42
Tatrakop
Karstmanmaandag 11 juli 2022 @ 14:27
Haha, jullie zijn wel creatief maar ik had verwacht dat Karpatenkop toch wel bekender zou zijn.

Nieuwe vraag dan maar.
quote:
:) van Harriet Beecher Stowe is een van de bekendste boeken uit de canon van de Amerikaanse literatuur en een aanklacht tegen de slavernij. Het werd in 1852 gepubliceerd nadat het eerst tussen 1851 en 1852 als serie verscheen en beïnvloedde de heersende opvattingen over slavernij. De roman beschrijft de lotgevallen van een aantal slaven en hoe ze lijden onder de slavernij. Het boek erkent dat veel meesters hun slaven goed behandelen, maar deze slaven lopen het risico dat ze (wegens geldgebrek of overlijden van de eigenaar) verkocht worden aan slechte meesters, waarbij ouders en kinderen vaak van elkaar gescheiden worden.
Wat is :) ?
pipstermaandag 11 juli 2022 @ 14:43
Uncle Toms Cabin
Karstmanmaandag 11 juli 2022 @ 14:46
Jazeker, ik kende hem van vroeger als De Negerhut van Oom Tom maar was verbaasd om te lezen dat het woord neger in de originele titel helemaal niet voorkomt.

Stand
tong80 2
pipster 3
slaveloos 1
Karstman 1
Bargehassusmaandag 11 juli 2022 @ 14:51
Net te laat...
pipstermaandag 11 juli 2022 @ 14:57
m7xQ6jI.jpg

Welke film?
#ANONIEMmaandag 11 juli 2022 @ 14:57
The cabin in the woods
pipstermaandag 11 juli 2022 @ 14:58
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 14:57 schreef iamredleader het volgende:
The cabin in the woods
YES!

Stand
tong80 2
pipster 3
slaveloos 1
Karstman 1
iamreadleader 1
#ANONIEMmaandag 11 juli 2022 @ 15:04
Wie schreef de muziek voor de 2021 film "Dune" ?
FireFox1maandag 11 juli 2022 @ 15:11
Hans Zimmer
#ANONIEMmaandag 11 juli 2022 @ 15:16
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 15:11 schreef FireFox1 het volgende:
Hans Zimmer
En niemand minder _O_

Stand
tong80 2
pipster 3
slaveloos 1
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
FireFox1maandag 11 juli 2022 @ 21:08
Band + nummer graag.

68pONo3.jpg
slaveloosmaandag 11 juli 2022 @ 23:06
Genesis land of contusion
FireFox1dinsdag 12 juli 2022 @ 09:13
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 23:06 schreef slaveloos het volgende:
Genesis land of contusion
Stand
tong80 2
pipster 3
slaveloos 2
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
slaveloosdinsdag 12 juli 2022 @ 16:56
Hoe kwam de zanger van marillion aan zijn bijnaam?
Karstmanwoensdag 13 juli 2022 @ 10:14
Hij houdt van zwemmen?
pipsterwoensdag 13 juli 2022 @ 11:12
Als hij zijn achternaam niet wast, zit er een vissig luchtje aan hem?
Berkerywoensdag 13 juli 2022 @ 13:08
Hij lag vaak en lang in bad.
DTFwoensdag 13 juli 2022 @ 17:52
Hij eette vaak samen met z'n jeugd vriend die Chips genoemd werd?
DTFvrijdag 15 juli 2022 @ 12:03
quote:
7s.gif Op woensdag 13 juli 2022 13:08 schreef Berkery het volgende:
Hij lag vaak en lang in bad.
Opgezocht.
Berkery heeft het goed.

Stand
tong80 2
pipster 3
slaveloos 2
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Berkery 1
Berkeryvrijdag 15 juli 2022 @ 13:14
quote:
Vrijwel alle personages uit deze serie werden door drie acteurs gespeeld. :W zat in haar achtertuin deze serie uit te denken omdat ze zendtijd had gekregen om dit in haar eentje te doen. Er was budget voor drie spelers, maar :W wilde per se een hele familie dus werd er gekozen om dubbelrollen te spelen.
Welke serie was dit?
Bargehassusvrijdag 15 juli 2022 @ 13:34
Familie Knots?
Berkeryvrijdag 15 juli 2022 @ 13:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 13:34 schreef Bargehassus het volgende:
Familie Knots?
Als zodanig!

Stand
tong80 2
pipster 3
slaveloos 2
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Berkery 1
Bargehassus 1
Bargehassusvrijdag 15 juli 2022 @ 13:51
Wie is, volgens Wikipedia, "onbetwist de succesvolste Nederlandse motorcoureur aller tijden"?
FireFox1vrijdag 15 juli 2022 @ 14:04
Max Verstappen.
tong80vrijdag 15 juli 2022 @ 14:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 13:51 schreef Bargehassus het volgende:
Wie is, volgens Wikipedia, "onbetwist de succesvolste Nederlandse motorcoureur aller tijden"?
Wil Hartog ?

:T
Bargehassusvrijdag 15 juli 2022 @ 14:06
@ FF1: Max heeft 1 wiel meer.... (en dat is ook meteen een hint)
tong80vrijdag 15 juli 2022 @ 14:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 14:06 schreef Bargehassus het volgende:
Max heeft 1 wiel meer.... (en dat is ook meteen een hint)
Streuer ?

:T
Bargehassusvrijdag 15 juli 2022 @ 14:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 14:07 schreef tong80 het volgende:

[..]
Streuer ?

:T
Knap! *O*

Stand
tong80 3
pipster 3
slaveloos 2
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Berkery 1
Bargehassus 1
tong80vrijdag 15 juli 2022 @ 14:20
Welke muzikant was ook wel onder de naam T-Rex bekend?

:T
Berkeryvrijdag 15 juli 2022 @ 15:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 14:20 schreef tong80 het volgende:
Welke muzikant was ook wel onder de naam T-Rex bekend?

:T
Marc Bolan
tong80vrijdag 15 juli 2022 @ 15:33
quote:
6s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 15:27 schreef Berkery het volgende:

[..]
Marc Bolan
Stand
tong80 3
pipster 3
slaveloos 2
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Berkery 2 :)
Bargehassus 1

:T
Berkeryvrijdag 15 juli 2022 @ 15:47
Van wie zijn de uitspraken "Is dit beleid, of is hierover nagedacht?" en "In gelul kan je niet wonen"?
tong80vrijdag 15 juli 2022 @ 15:49
quote:
6s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 15:47 schreef Berkery het volgende:
Van wie zijn de uitspraken "Is dit beleid, of is hierover nagedacht?" en "In gelul kan je niet wonen"?
Wiegel?

:T
slaveloosvrijdag 15 juli 2022 @ 20:30
Jan Schaeffer
Berkeryzondag 17 juli 2022 @ 23:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 20:30 schreef slaveloos het volgende:
Jan Schaeffer
Stand
tong80 3
pipster 3
slaveloos 3
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Berkery 2
Bargehassus 1
slaveloosmaandag 18 juli 2022 @ 09:10
De.advocaat van de hanen is een boek van AFTH. Het is gebaseerd op de dood van een kraker. Hoe heette die kraker die in de jaren 80 om het leven kwam in een politiecel?
Berkerymaandag 18 juli 2022 @ 09:44
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 09:10 schreef slaveloos het volgende:
De.advocaat van de hanen is een boek van AFTH. Het is gebaseerd op de dood van een kraker. Hoe heette die kraker die in de jaren 80 om het leven kwam in een politiecel?
Hans Kok

slaveloosmaandag 18 juli 2022 @ 13:37
quote:
Treurig verhaal inderdaad

Stand
tong80 3
pipster 3
slaveloos 3
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Berkery 3
Bargehassus 1
Berkerymaandag 18 juli 2022 @ 22:46
Wie is de oprichter van de band Mammoth WVH?
slaveloosdinsdag 19 juli 2022 @ 08:47
De zoon van Eddie van Halen
Berkerydinsdag 19 juli 2022 @ 08:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 08:47 schreef slaveloos het volgende:
De zoon van Eddie van Halen
Verwijzingen genoeg naar de oorsprong. Mammoth was de oorspronkelijke naam van Van Halen en WVH is Wolfgang van Halen.

Stand
tong80 3
pipster 3
slaveloos 4
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Berkery 3
Bargehassus 1

[ Bericht 0% gewijzigd door Berkery op 19-07-2022 11:18:18 ]
slaveloosdinsdag 19 juli 2022 @ 11:17
Wolfgang ja... Zo heet ie
slaveloosdinsdag 19 juli 2022 @ 11:19
In welke stad is Mozart geboren?
Bargehassusdinsdag 19 juli 2022 @ 11:23
Oeh, ik ben er geweest. Was het Salzburg?
pipsterdinsdag 19 juli 2022 @ 11:24
Salzburg
slaveloosdinsdag 19 juli 2022 @ 12:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 11:23 schreef Bargehassus het volgende:
Oeh, ik ben er geweest. Was het Salzburg?
Salzburg it is

Stand
tong80 3
pipster 3
slaveloos 4
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Berkery 3
Bargehassus 2
Bargehassusdinsdag 19 juli 2022 @ 12:36
"Festung Hohensalzburg is een volledig ommuurde stenen burcht die hoog boven de Oostenrijkse stad Salzburg uittorent."
Op de top van welke berg ligt deze vesting
?

(Overigens echt een aanrader om te bezoeken, prachtig uitzicht ook over Salzburg)
Bargehassusdinsdag 19 juli 2022 @ 18:30
Het antwoord zit - min of meer - in de vraag.
pipsterwoensdag 20 juli 2022 @ 09:24
De Hohensalz?
Quyxz_woensdag 20 juli 2022 @ 09:25
Festungberg?
Bargehassuswoensdag 20 juli 2022 @ 09:46
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 09:25 schreef Quyxz_ het volgende:
Festungberg?
:Y

Stand
tong80 3
pipster 3
slaveloos 4
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Berkery 3
Bargehassus 2
Quyxz_ 1
Quyxz_donderdag 21 juli 2022 @ 11:07
Ohh sorry, dat had ik niet verwacht. Was een random gok!


Over welk type kit gaat dit?

:X droogt snel en is overschilderbaar. Deze kit is minder elastisch en waterwerend en is geschikt voor voegen en kieren die weinig werken zoals naden en kieren bij deurkozijnen, raamkozijnen, vensterbanken, lambrisering, trappen, plinten, wanden, gipsplaten, plafonds, golfplaten en doorvoerleidingen.
DTFdonderdag 21 juli 2022 @ 14:45
Acrylaatkit
Quyxz_donderdag 21 juli 2022 @ 15:28
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 14:45 schreef DTF het volgende:
Acrylaatkit
Klusser ^O^


Stand
tong80 3
pipster 3
slaveloos 4
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Berkery 3
Bargehassus 2
Quyxz_ 1
DTF 1
DTFdonderdag 21 juli 2022 @ 15:56
Mijn vrouw vooral >:)

Toevallig zijn we (is zij) bezig met het dichten van de kieren. Slaapkamer en woonkamer vorig jaar gedaan. De rest boven doen we in september.
DTFdonderdag 21 juli 2022 @ 15:59
Over klussen gesproken;

Hoe heet deze graafmachine uit Bob de Bouwer?


\maxresdefault.jpg
MadMasterdonderdag 21 juli 2022 @ 16:00
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 15:59 schreef DTF het volgende:
Over klussen gesproken;

Hoe heet deze graafmachine uit Bob de Bouwer?


\[ afbeelding ]
Mountie?
DTFvrijdag 22 juli 2022 @ 12:29
Nee, z'n naam is ook de Engelse term voor de manier van oppakken.
FireFox1vrijdag 22 juli 2022 @ 13:26
Grabbie?
DTFvrijdag 22 juli 2022 @ 13:58
hint;
1643409385-41vb1Gqr-cL._SL500_.jpg
slaveloosvrijdag 22 juli 2022 @ 14:54
Scoopy
DTFvrijdag 22 juli 2022 @ 14:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 14:54 schreef slaveloos het volgende:
Scoopy
Zonder Y, gewoon Scoop.
Had ik zelf natuurlijk ook niet geweten.

Stand
tong80 3
pipster 3
slaveloos 5
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Berkery 3
Bargehassus 2
Quyxz_ 1
DTF 1
slavelooszaterdag 23 juli 2022 @ 12:28
Hoe heette het stoere neefje van Scooby Doo?
Quyxz_zaterdag 23 juli 2022 @ 12:50
Ik kan alleen de naam Shaggy bedenken, maar ik geloof niet dat hij stoer was.
DTFzaterdag 23 juli 2022 @ 13:04
Scrappy Doo
slavelooszondag 24 juli 2022 @ 09:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 13:04 schreef DTF het volgende:
Scrappy Doo
Dat was hem

Stand
tong80 3
pipster 3
slaveloos 5
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Berkery 3
Bargehassus 2
Quyxz_ 1
DTF 2 ^O^
DTFzondag 24 juli 2022 @ 20:37
Hoe heet de hond van The Jetsons?
Mobster273zondag 24 juli 2022 @ 23:50
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2022 20:37 schreef DTF het volgende:
Hoe heet de hond van The Jetsons?
Astro
DTFmaandag 25 juli 2022 @ 12:20
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2022 23:50 schreef Mobster273 het volgende:

[..]
Astro
Yes!

Stand
tong80 3
pipster 3
slaveloos 5
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Berkery 3
Bargehassus 2
Quyxz_ 1
DTF 2
Mobster273
Mobster273maandag 25 juli 2022 @ 17:47
Uit welke stad komen de Astros, als we het over MLB hebben?
tong80maandag 25 juli 2022 @ 18:29
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 17:47 schreef Mobster273 het volgende:
Uit welke stad komen de Astros, als we het over MLB hebben?
Houston ?

:T
Mobster273dinsdag 26 juli 2022 @ 08:06
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 18:29 schreef tong80 het volgende:

[..]
Houston ?

:T
Correct!

Stand
slaveloos 5
tong80 4
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 2
DTF 2
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
tong80dinsdag 26 juli 2022 @ 08:47
Wie was er volgens Farce Majeure in de olie?

:T
MadMasterdinsdag 26 juli 2022 @ 08:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 08:47 schreef tong80 het volgende:
Wie was er volgens Farce Majeure in de olie?

:T
Den Uyl…
tong80dinsdag 26 juli 2022 @ 08:51
quote:
7s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 08:48 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Den Uyl…
Correct!

Stand
slaveloos 5
tong80 4
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 2
DTF 2
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 1

:T
MadMasterdinsdag 26 juli 2022 @ 09:09
Wie is u dan nu weer?
KjrINer.jpg
tong80dinsdag 26 juli 2022 @ 10:01
quote:
7s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 09:09 schreef MadMaster het volgende:
Wie is u dan nu weer?
[ afbeelding ]
Evert van den Pik ?

:T
MadMasterdinsdag 26 juli 2022 @ 10:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 10:01 schreef tong80 het volgende:

[..]
Evert van den Pik ?

:T
Reeds...

Stand
slaveloos 5
tong80 5
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 2
DTF 2
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 1
tong80dinsdag 26 juli 2022 @ 10:37
Welke acteur was opzoek naar Jolanda?

:T
MadMasterdinsdag 26 juli 2022 @ 10:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 10:37 schreef tong80 het volgende:
Welke acteur was opzoek naar Jolanda?

:T
Wim T. Schippers...
tong80dinsdag 26 juli 2022 @ 10:54
quote:
7s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 10:45 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Wim T. Schippers...
Nee

:T
MadMasterdinsdag 26 juli 2022 @ 11:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 10:54 schreef tong80 het volgende:

[..]
Nee

:T
Ah, ik las 'auteur'.
Kenneth Herdigein dan…
tong80dinsdag 26 juli 2022 @ 11:39
quote:
7s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 11:01 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Ah, ik las 'auteur'.
Kenneth Herdigein dan…
Dat dacht ik al. :)

Stand
slaveloos 5
tong80 5
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 2
DTF 2
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 2

:T
MadMasterdinsdag 26 juli 2022 @ 11:47
In Nederland kennen we 'Thuisbezorgd.nl' als maaltijdbezorgdienst.
Hoe heten de equivalenten van 'Thuisbezorgd' in Duitsland, België en Frankrijk?
DTFdinsdag 26 juli 2022 @ 14:10
Ik kom niet verder dan Lieferando in Duitsland.
MadMasterdinsdag 26 juli 2022 @ 15:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 14:10 schreef DTF het volgende:
Ik kom niet verder dan Lieferando in Duitsland.
Dat is één.
Als je voetbalwedstrijden kijkt vanuit de genoemde landen, dan zie je de namen regelmatig op de reclameborden voorbijkomen...
DTFwoensdag 27 juli 2022 @ 16:29
Het valt af en toe op bij het voetbal ja.
Ik zal vanavond extra scherp kijken naar Frankrijk - Duitlsand, maar België is al uitgeschakeld.
Berkerydonderdag 28 juli 2022 @ 14:04
Ik ga volgende week naar België, ik zal eens opletten.
MadMasterdonderdag 28 juli 2022 @ 14:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 14:10 schreef DTF het volgende:
Ik kom niet verder dan Lieferando in Duitsland.
Omwille van de voortgang in dit topic, vakantie-/pruimentijd en zo, neem ik genoegen met alleen dit antwoord...

Stand
slaveloos 5
tong80 5
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 2
DTF 3
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 2
DTFdonderdag 28 juli 2022 @ 17:35
Een woord is ********* als het meer dan één betekenis heeft, maar de verschillende betekenissen wel met elkaar verband houden. Bij ********* worden de verschillende betekenissen onder één woord in de woordenboeken opgenomen.

Wat is ********?
Mobster273donderdag 28 juli 2022 @ 17:43
Homoniem?
DTFvrijdag 29 juli 2022 @ 12:13
Nee, dat zijn woorden die (bijna) hetzelfde klinken, maar verschillende betekenissen hebben.

Wat ik zoek is hetzelfde woord dat verschillende betekenissen heeft.
Het woord 'van' heeft blijkbaar 61 betekenissen en 'slag' 50.
DTFdonderdag 4 augustus 2022 @ 13:20
p...seem
Bargehassusdonderdag 4 augustus 2022 @ 14:30
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2022 13:20 schreef DTF het volgende:
p...seem
Polyseem dan?
DTFdonderdag 4 augustus 2022 @ 14:32
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2022 14:30 schreef Bargehassus het volgende:

[..]
Polyseem dan?
Yes

Stand
slaveloos 5
tong80 5
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 3
DTF 3
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 2
Bargehassusdonderdag 4 augustus 2022 @ 14:48
Hoe heet de bekendste baseballclub uit Toronto, Canada?
DTFdonderdag 4 augustus 2022 @ 14:51
Blue Jays
DTFdonderdag 4 augustus 2022 @ 14:54
M'n broer woont vlakbij Toronto en we zijn een keer samen naar een wedstrijd geweest.
Inkoppertje dus ;)

Vorige week wonnen ze 28-5 van Boston Red Sox. Ik volg het half en vaak genoeg 12 of 14 punten in een wedstrijd, maar 28 had ik nog nooit gezien.
Bargehassusdonderdag 4 augustus 2022 @ 15:03
Zekers!

Stand
slaveloos 5
tong80 5
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 3
DTF 4
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 2

Op die manier! Ja, ik volg het ook zo half en half vanwege familie in Canada. Nog nooit bij een wedstrijd geweest maar lijkt me wel heel tof om nog een keer te doen.
Overigens had ik die 28 ook nog nooit gezien, was ook wel een uitzondering las ik.
DTFdonderdag 4 augustus 2022 @ 15:25
Het was zeker een ervaring en iets om van de bucketlist af te strepen, maar de sfeer is niet te vergelijken met een voetbalwedstrijd hier.
Mensen zijn maar voor 80% met de wedstrijd bezig en 20% met dingen er omheen. De hotdogs regelen enzo.
Maar misschien wel logisch als er zo veel wedstrijden per seizoen zijn.
DTFdonderdag 4 augustus 2022 @ 15:26
Over Amerikaanse sporten gesproken;
Er worden 4 NFL wedstrijden in Europa gespeeld. 3 in Londen en 1 op Wembley.

Noem 1 van de teams die in deze wedstrijden speelt.
MadMasterdonderdag 4 augustus 2022 @ 15:31
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2022 15:26 schreef DTF het volgende:
Over Amerikaanse sporten gesproken;
Er worden 4 NFL wedstrijden in Europa gespeeld. 3 in Londen en 1 op Wembley.

Noem 1 van de teams die in deze wedstrijden speelt.

Ligt Wembley niet meer in Londen dan? ;)

O.a. de Denver Broncos spelen daar ergens.
In München wordt overigens ook gespeeld...
DTFdonderdag 4 augustus 2022 @ 15:42
quote:
7s.gif Op donderdag 4 augustus 2022 15:31 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Ligt Wembley niet meer in Londen dan? ;)

O.a. de Denver Broncos spelen daar ergens.
In München wordt overigens ook gespeeld...
Haha, even snel een vraag intikken tijdens het werk.
Ik bedoelde München inderdaad.
Ik ga zelfs naar Wembley eind oktober en daar speelt inderdaad Denver Broncos tegen Jacksonville Jaguars.

Stand
slaveloos 5
tong80 5
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 3
DTF 4
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 3
MadMasterdonderdag 4 augustus 2022 @ 15:53
Ik volg het American Football vooral rond play-offs en de Super Bowl, maar de MLB (honkbal) volg ik wel intensief.
Ook in Nederland volg ik het honkbal, waar ik per week meerdere wedstrijden in de hoofdklasse bezoek. Vanavond ook weer...

Noem 5 van de 9 steden in Nederland waar hoofdklasse teams honkbal gepositioneerd zijn?
5e Juiste is goed voor het punt...
DTFdonderdag 4 augustus 2022 @ 16:22
Oei, dit zou makkelijk moeten lukken, maar ik denk dat het nog verrassend lastig gaat worden.
Pirates uit Amsterdam, Neptunus uit Rotterdam, Kinheim uit Haarlem.
Dan wordt het gokken.
Den Haag volgens mij en een verrassende stad als Leeuwarden (ipv Utrecht, Eindhoven, Groningen enz)
MadMasterdonderdag 4 augustus 2022 @ 16:25
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2022 16:22 schreef DTF het volgende:
Oei, dit zou makkelijk moeten lukken, maar ik denk dat het nog verrassend lastig gaat worden.
Pirates uit Amsterdam, Neptunus uit Rotterdam, Kinheim uit Haarlem.
Dan wordt het gokken.
Den Haag volgens mij en een verrassende stad als Leeuwarden (ipv Utrecht, Eindhoven, Groningen enz)
Kinheim is inmiddels voor de hoofdklasse gefuseerd met DSS als DSS/Kinheim.
Amsterdam, Haarlem, Rotterdam en Den Haag (Storks) zijn juist…
Bargehassusdonderdag 4 augustus 2022 @ 19:51
Een clubnaam die bij me opkomt is HCAW. Heb alleen geen idee waar die vandaan komen en dat was de vraag. |:(
MadMasterdonderdag 4 augustus 2022 @ 19:54
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2022 19:51 schreef Bargehassus het volgende:
Een clubnaam die bij me opkomt is HCAW. Heb alleen geen idee waar die vandaan komen en dat was de vraag. |:(
Ik ben nu bij HCAW...

Zoekplaatje:
aZ9rXen.jpeg
Bargehassusdonderdag 4 augustus 2022 @ 20:15
Op basis van de sponsors (die ik heb gegoogled) heb ik een sterk vermoeden over de plaats.

Bussum?

Als dit niet in overeenstemming is met de regels hoor ik het graag. :G

Veel plezier met de wedstrijd! *O*
MadMastervrijdag 5 augustus 2022 @ 00:07
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2022 20:15 schreef Bargehassus het volgende:
Op basis van de sponsors (die ik heb gegoogled) heb ik een sterk vermoeden over de plaats.

Bussum?

Als dit niet in overeenstemming is met de regels hoor ik het graag. :G

Veel plezier met de wedstrijd! *O*
Hmmm, dubieus, maar de naam van de stad staat ook boven het scorebord, dus ik had het antwoord al weggegeven…

Stand
slaveloos 5
tong80 5
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 4 ⚾
DTF 4
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 3
slaveloosvrijdag 5 augustus 2022 @ 09:06
Alphinians ook? Daar rij ik vák langs op de N11 Alphen aan den Rijn
Bargehassusvrijdag 5 augustus 2022 @ 11:45
Noem de elf Friese steden. Degene die de elfde noemt krijgt het punt.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
MadMastervrijdag 5 augustus 2022 @ 12:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 09:06 schreef slaveloos het volgende:
Alphinians ook? Daar rij ik vák langs op de N11 Alphen aan den Rijn
Nee, die spelen geen hoofdklasse.

Overige zijn:
Twins Oosterhout
Pioniers Hoofddorp
RCH Heemstede
Quick Amersfoort
Mexicanobakkervrijdag 5 augustus 2022 @ 12:34
Leeuwarden, Bolsward, Franeker, Harlingen, Dokkum, Sneek, Sloten, IJlst, Workum, Hindeloopen, Stavoren
Bargehassusvrijdag 5 augustus 2022 @ 13:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 12:34 schreef Mexicanobakker het volgende:
Leeuwarden, Bolsward, Franeker, Harlingen, Dokkum, Sneek, Sloten, IJlst, Workum, Hindeloopen, Stavoren
Netjes! ^O^

Stand
slaveloos 5
tong80 5
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 4 ⚾
DTF 4
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 3
Mexicanobakker 1
Mexicanobakkerzaterdag 6 augustus 2022 @ 09:07
Gisteren trapten Heerenveen en Sparta het eredivisieseizoen af. Wie zijn de huidige trainers van deze twee clubs?
DTFzaterdag 6 augustus 2022 @ 10:34
Gister nog voorbij gezappt tijdens de rust van Huddersfield Town, maar niet opgeslagen.
Niet Ole Tobiasen meer.
Mexicanobakkerzondag 7 augustus 2022 @ 11:16
Twee Nederlanders. Zaten vorig jaar allebei bij andere teams
Mexicanobakkermaandag 8 augustus 2022 @ 07:37
De een speelde voor NEC, NAC en Feyenoord, de ander voor ADO en NAC
tong80maandag 8 augustus 2022 @ 08:38
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 07:37 schreef Mexicanobakker het volgende:
De een speelde voor NEC, NAC en Feyenoord, de ander voor ADO en NAC
Kees van Wonderen ?

:T
slaveloosmaandag 8 augustus 2022 @ 09:12
Maurice Steijn bij Sparta ik ieder geval
tong80maandag 8 augustus 2022 @ 09:13
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 09:12 schreef slaveloos het volgende:
Maurice Steijn bij Sparta ik ieder geval
Dan hebben we ze. :)

:T
Mexicanobakkermaandag 8 augustus 2022 @ 09:13
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 09:12 schreef slaveloos het volgende:
Maurice Steijn bij Sparta ik ieder geval
Allebei goed

Stand
slaveloos 6
tong80 5
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 4 ⚾
DTF 4
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 3
Mexicanobakker 1
slaveloosmaandag 8 augustus 2022 @ 09:14
Kees ook goed dus, zal ik een nieuwe stellen?
tong80maandag 8 augustus 2022 @ 09:16
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 09:14 schreef slaveloos het volgende:
Kees ook goed dus, zal ik een nieuwe stellen?
Graag.

In de OP staat dat degene die de vraag juist heeft beantwoord, binnen 15 minuten een nieuwe vraag moet stellen. Dat waren nog eens tijden dat ElizabetR woest werd als dat niet gebeurde. :D

:T
slaveloosmaandag 8 augustus 2022 @ 09:19
Ja dus
X) is een personage van de Britse muzikant David Bowie uit 1976 dat voornamelijk wordt geïdentificeerd met zijnalbum Station to Station en bij name wordt genoemd in het titelnummer, alhoewel Bowie het personage al had geïntroduceerd tijdens zijn tournee ter promotie van Young Americans. Het personage is losjes gebaseerd op Thomas Jerome Newton, een personage dat Bowie speelde in de film The Man Who Fell to Earth uit hetzelfde jaar.

Wat is :X?
slaveloosmaandag 8 augustus 2022 @ 09:19
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 09:16 schreef tong80 het volgende:

[..]
Graag.

In de OP staat dat degene die de vraag juist heeft beantwoord, binnen 15 minuten een nieuwe vraag moet stellen. Dat waren nog eens tijden dat ElizabetR woest werd als dat niet gebeurde. :D

:T
Ja als je dat vergat kwam ze ze je thuis opzoeken met een deegroller
tong80maandag 8 augustus 2022 @ 09:20
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 09:19 schreef slaveloos het volgende:
Ja dus
X) is een personage van de Britse muzikant David Bowie uit 1976 dat voornamelijk wordt geïdentificeerd met zijnalbum Station to Station en bij name wordt genoemd in het titelnummer, alhoewel Bowie het personage al had geïntroduceerd tijdens zijn tournee ter promotie van Young Americans. Het personage is losjes gebaseerd op Thomas Jerome Newton, een personage dat Bowie speelde in de film The Man Who Fell to Earth uit hetzelfde jaar.

Wat is :X?
Ziggy Stardust ?

:T
slaveloosmaandag 8 augustus 2022 @ 09:21
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 09:20 schreef tong80 het volgende:

[..]
Ziggy Stardust ?

:T
Ander personage later in de carriere
tong80maandag 8 augustus 2022 @ 09:23
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 09:21 schreef slaveloos het volgende:

[..]
Ander personage later in de carriere
Alladinsane ?

:T
slaveloosmaandag 8 augustus 2022 @ 09:24
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 09:23 schreef tong80 het volgende:

[..]
Alladinsane ?

:T
Nee mensen zien t meestal als een bijnáaam
slaveloosmaandag 8 augustus 2022 @ 09:25
Gisteravond trouwens bij de circle jerks geweest. Ouderwets hakken tong
tong80maandag 8 augustus 2022 @ 09:26
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 09:25 schreef slaveloos het volgende:
Gisteravond trouwens bij de circle jerks geweest. Ouderwets hakken tong
Vriend zag ze op Brakrock zaterdag Vond het tegenvallen.

:T
slaveloosmaandag 8 augustus 2022 @ 09:27
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 09:26 schreef tong80 het volgende:

[..]
Vriend zag ze op Brakrock zaterdag Vond het tegenvallen.

:T
Ja oud en dik, en veel pauzes maar weer stagediven en crowdsurfen ouderwets gezellig
tong80maandag 8 augustus 2022 @ 09:28
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 09:27 schreef slaveloos het volgende:

[..]
Ja oud en dik, en veel pauzes maar weer stagediven en crowdsurfen ouderwets gezellig
Cool :)

:T
slaveloosmaandag 8 augustus 2022 @ 09:30
Kwam beter uit de verf in de kleine zaal vaan de melkweg denk ik ook dan op een festival
tong80maandag 8 augustus 2022 @ 09:31
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 09:30 schreef slaveloos het volgende:
Kwam beter uit de verf in de kleine zaal vaan de melkweg denk ik ook dan op een festival
Thin White Duke ?

:T
slaveloosmaandag 8 augustus 2022 @ 14:13
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 09:31 schreef tong80 het volgende:

[..]
Thin White Duke ?

:T
Die bedoelde ik

Stand
slaveloos 6
tong80 6
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 4 ⚾
DTF 4
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 3
Mexicanobakker 1
tong80maandag 8 augustus 2022 @ 18:19
Welke "goth" band was naar een kunststroming genoemd?

:T
slaveloosmaandag 8 augustus 2022 @ 20:19
Bauhaus bela Lugosi is dead
tong80dinsdag 9 augustus 2022 @ 07:37
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 20:19 schreef slaveloos het volgende:
Bauhaus bela Lugosi is dead
Stand
slaveloos 7 :)
tong80 6
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 4 ⚾
DTF 4
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 3
Mexicanobakker 1

:T
slaveloosdinsdag 9 augustus 2022 @ 09:20
:Xi s a 1922 silent German Expressionist horror film directed by F. W. Murnau and starring Max Schreck as Count Orlok, a vampire who preys on the wife (Greta Schröder) of his estate agent (Gustav von Wangenheim) and brings the plague to their town.

Wat is :X
tong80dinsdag 9 augustus 2022 @ 09:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2022 09:20 schreef slaveloos het volgende:
:Xi s a 1922 silent German Expressionist horror film directed by F. W. Murnau and starring Max Schreck as Count Orlok, a vampire who preys on the wife (Greta Schröder) of his estate agent (Gustav von Wangenheim) and brings the plague to their town.

Wat is :X
Nosferatu ?

:T
slaveloosdinsdag 9 augustus 2022 @ 23:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2022 09:25 schreef tong80 het volgende:

[..]
Nosferatu ?

:T
Precies

slaveloos 7
tong80 7 ^O^
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 4 ⚾
DTF 4
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 3
Mexicanobakker
tong80woensdag 10 augustus 2022 @ 05:52
In welke Nederlandse stad werd een andere Nosferatu opgenomen?

:T
MadMasterwoensdag 10 augustus 2022 @ 07:38
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2022 05:52 schreef tong80 het volgende:
In welke Nederlandse stad werd een andere Nosferatu opgenomen?

:T
Delft meen ik me te herinneren, met Klaus Kinski…
tong80woensdag 10 augustus 2022 @ 08:18
quote:
7s.gif Op woensdag 10 augustus 2022 07:38 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Delft meen ik me te herinneren, met Klaus Kinski…
slaveloos 7
tong80 7
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 4 ⚾
DTF 4
Karstman 1
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 4 :)
Mexicanobakker

:T
MadMasterwoensdag 10 augustus 2022 @ 10:21
Wat zijn de 3 basis ingrediënten voor 'Haagse Bluf'?
Karstmanwoensdag 10 augustus 2022 @ 11:39
Oh dat maakte oma nog wel eens vroeger. Is het suiker, bessensap en eiwit?
MadMasterwoensdag 10 augustus 2022 @ 12:01
quote:
2s.gif Op woensdag 10 augustus 2022 11:39 schreef Karstman het volgende:
Oh dat maakte oma nog wel eens vroeger. Is het suiker, bessensap en eiwit?
slaveloos 7
tong80 7
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 4
DTF 4
Karstman 2
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 4
Mexicanobakker 1
Karstmanwoensdag 10 augustus 2022 @ 12:06
:P wordt gemaakt door eiwit zeer stijf te kloppen, en vervolgens suiker, azijn, maizena en soms vanille toe te voegen. Het geheel wordt langzaam gebakken, zoals meringue. :P wordt traditioneel versierd met een laag slagroom en vers fruit, zoals kiwi's, passievruchten en aardbeien.

Wat is :P
Karstmanwoensdag 10 augustus 2022 @ 16:28
Vernoemd naar een ballerina.
DTFwoensdag 10 augustus 2022 @ 16:54
Dat zal dan wel Pavlova zijn.
Karstmandonderdag 11 augustus 2022 @ 11:07
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2022 16:54 schreef DTF het volgende:
Dat zal dan wel Pavlova zijn.
Lekker hoor!

slaveloos 7
tong80 7
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 4
DTF 5
Karstman 2
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 4
Mexicanobakker 1
DTFdonderdag 11 augustus 2022 @ 13:49
***** is een middelgebergte dat deel uitmaakt van het Rijnlands leisteenplateau in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts en een klein deel in Saarland.

Wat is ******?
Quyxz_donderdag 11 augustus 2022 @ 13:57
Volgens mij ligt de Eifel noordelijker en het Zwarte Woud zuidelijker, maar wat er tussen ligt weet ik niet. ;(
Bargehassusdonderdag 11 augustus 2022 @ 13:58
Taunus?
DTFdonderdag 11 augustus 2022 @ 14:00
Neen.

Het gebergte wordt begrensd door de Rijn in het oosten, de Moezel in het noorden, de Nahe in het zuiden en de Saar in het westen.
Bargehassusdonderdag 11 augustus 2022 @ 14:08
Daar ben ik ooit op vakantie geweest. Goed onthouden Barg! 8)7
DTFdonderdag 11 augustus 2022 @ 14:20
Ik ga er binnenkort heen.
Kende de naam eigenlijk alleen maar van een benzinepomp langs de A61

De hoogste berg van de ****** is de 818 meter hoge Erbeskopf bij Thalfang. Deze top is tegelijkertijd het hoogste punt op de Duitse linkeroever van de Rijn en van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts.
MadMasterdonderdag 11 augustus 2022 @ 14:22
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2022 14:20 schreef DTF het volgende:
Ik ga er binnenkort heen.
Kende de naam eigenlijk alleen maar van een benzinepomp langs de A61

De hoogste berg van de ****** is de 818 meter hoge Erbeskopf bij Thalfang. Deze top is tegelijkertijd het hoogste punt op de Duitse linkeroever van de Rijn en van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts.
Vanwege die benzinepomp, Hunsrück?
Bargehassusdonderdag 11 augustus 2022 @ 14:23
Shoot. Ja, natuurlijk, Hunsrueck. Van de autorally.

Argh.
DTFdonderdag 11 augustus 2022 @ 14:24
quote:
7s.gif Op donderdag 11 augustus 2022 14:22 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Vanwege die benzinepomp, Hunsrück?
Yes!

slaveloos 7
tong80 7
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 4
DTF 5
Karstman 2
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 5
Mexicanobakker 1
MadMasterdonderdag 11 augustus 2022 @ 16:14
Hoe heet het op meerdere momenten op verschillende plekken jaarlijks terugkerende evenement in Duitsland, dat door gebrek aan water aanstaande zaterdag deels en mogelijk zelfs geheel niet doorgaat?
slaveloosvrijdag 12 augustus 2022 @ 12:15
Love parade?
MadMastervrijdag 12 augustus 2022 @ 12:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2022 12:15 schreef slaveloos het volgende:
Love parade?
Die was een paar weken geleden al.

Het gezochte evenement heeft te maken van de lage waterstanden in de rivier in Duitsland, die ook door ons land loopt...
Karstmanvrijdag 12 augustus 2022 @ 13:20
Een soort zwemvierdaags?
MadMastervrijdag 12 augustus 2022 @ 13:24
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 augustus 2022 13:20 schreef Karstman het volgende:
Een soort zwemvierdaags?
Niet echt… :D

Dit is een foto van het evenement:
IlPu0Am.jpg
slaveloosvrijdag 12 augustus 2022 @ 14:32
Licht am Rhein?
MadMastervrijdag 12 augustus 2022 @ 14:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2022 14:32 schreef slaveloos het volgende:
Licht am Rhein?
Ik denk niet dat iemand hier het exacte antwoord gaat roepen, dus ik keur 'm goed.
Het heet 'Rhein in Flammen', waarbij een armada van boten de Rijn afvaart langs alle aangelegen dorpen/stadjes, waar tijdens het passeren daarvan elke keer een vuurwerk vanaf allerlei plekken (berg, kastelen, kade) afgestoken wordt. Aan het einde komen alle schepen samen waarna een slotvuurwerk volgt.
Heb het 2 keer mee mogen maken en het is een imposante gebeurtenis…

Wegens de lage waterstand in de Rijn bij Koblenz kunnen de boten niet varen en daardoor, én vanwege de droogte, gaan de vuurwerken waarschijnlijk ook niet door…

1157536-_x1200-nocrop.jpg

slaveloos 8
tong80 7
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 4
DTF 5
Karstman 2
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 5
Mexicanobakker 1
slaveloosvrijdag 12 augustus 2022 @ 15:26
Nooit van gehoord maar ziet er gaaf uit!
slaveloosvrijdag 12 augustus 2022 @ 15:28
:X is een gerecht uit de Elzas, de Palts en Baden. De :X heeft een bodem van dun brooddeeg die met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd.
Wat is :X?
MadMastervrijdag 12 augustus 2022 @ 16:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2022 15:28 schreef slaveloos het volgende:
:X is een gerecht uit de Elzas, de Palts en Baden. De :X heeft een bodem van dun brooddeeg die met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd.
Wat is :X?
Flammkuchen…
slavelooszaterdag 13 augustus 2022 @ 00:57
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 augustus 2022 16:14 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Flammkuchen…
slaveloos 8
tong80 7
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 4
DTF 5
Karstman 2
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 10
Mexicanobakker 1
MadMasterwoensdag 17 augustus 2022 @ 20:17
O ja, vraag stellen… :@

Wat is de andere, meer gangbare naam voor IEEE 1394?
tong80woensdag 17 augustus 2022 @ 20:24
quote:
7s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 20:17 schreef MadMaster het volgende:
O ja, vraag stellen… :@

Wat is de andere, meer gangbare naam voor IEEE 1394?
Ik dacht ik ga niet weer een nieuwe vraag stellen om het topic te redden. Maar wel slotjes zetten binnen een minuut.

:T
tong80woensdag 17 augustus 2022 @ 20:53
"Vroeger" kreeg je na 10 minuten op je kloten.

FOK! is niet dood. :D

:T
tong80woensdag 17 augustus 2022 @ 21:21
We zijn een uur verder. ElizabethR stijgert.

:T
slaveloosdonderdag 18 augustus 2022 @ 00:13
USB?
MadMasterdonderdag 18 augustus 2022 @ 06:51
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 00:13 schreef slaveloos het volgende:
USB?
Je zit in de buurt:
1280_Y4ljudBde01QiCVa.jpg?1629143344
thabitdonderdag 18 augustus 2022 @ 08:31
Is dit Firewire?
MadMasterdonderdag 18 augustus 2022 @ 08:32
quote:
1s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 08:31 schreef thabit het volgende:
Is dit Firewire?
Dat is het…

slaveloos 8
tong80 7
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 4
DTF 5
Karstman 2
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 10
Mexicanobakker 1
thabit 1
thabitdonderdag 18 augustus 2022 @ 09:53
Hoe wordt "de Engelse ziekte" in het Engels genoemd?

[ Bericht 6% gewijzigd door thabit op 18-08-2022 10:19:00 ]
tong80donderdag 18 augustus 2022 @ 09:55
quote:
2s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 09:53 schreef thabit het volgende:
Hoe wordt "de Engelse ziekte" in het Engels genoemd?
Dutch desies ?

:T
thabitdonderdag 18 augustus 2022 @ 10:11
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 09:55 schreef tong80 het volgende:

[..]
Dutch desies ?

:T
Geen idee wat desies zijn, maar nee, het lijkt hier niet op.
DTFdonderdag 18 augustus 2022 @ 11:58
Rickets
thabitdonderdag 18 augustus 2022 @ 12:00
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 11:58 schreef DTF het volgende:
Rickets
slaveloos 8
tong80 7
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 4
DTF 6
Karstman 2
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 10
Mexicanobakker 1
thabit 1
DTFdonderdag 18 augustus 2022 @ 12:19
****** is gesticht in de eerste eeuw voor Christus. Het was in de derde eeuw de grootste stad ten noorden van de Alpen. Er zijn nog talrijke Romeinse overblijfselen te vinden, aanleiding voor de Unesco om deze stad op de lijst te plaatsen.

Wat is ******?
Karstmandonderdag 18 augustus 2022 @ 13:19
Munster?
pipsterdonderdag 18 augustus 2022 @ 13:26
Keulen?
Bargehassusdonderdag 18 augustus 2022 @ 13:27
Trier?
DTFdonderdag 18 augustus 2022 @ 16:32
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 13:27 schreef Bargehassus het volgende:
Trier?
Augusta Treverorum

slaveloos 8
tong80 7
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 5
DTF 6
Karstman 2
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 10
Mexicanobakker 1
thabit 1
Bargehassusdonderdag 18 augustus 2022 @ 19:15
Een beroemdheid geboren in Trier is Karl Marx. Met wie schreef hij het "Manifest der Kommunistischen Partei"?
slaveloosdonderdag 18 augustus 2022 @ 20:38
Engels
Bargehassusdonderdag 18 augustus 2022 @ 20:42
Om precies te zijn Friedrich Engels, inderdaad.

slaveloos 9
tong80 7
pipster 3
Berkery 3
Bargehassus 5
DTF 6
Karstman 2
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 10
Mexicanobakker 1
thabit 1
slaveloosvrijdag 19 augustus 2022 @ 09:26
Van welk collectief zijn deze regels?

Opnames dienen op locatie plaats te vinden. Rekwisieten en decors mogen niet worden toegevoegd (als een bepaald rekwisiet noodzakelijk is voor het verhaal, moet een locatie worden gekozen waar dit rekwisiet aanwezig is).
Geluid dient nooit los van de beelden te worden gemaakt, of andersom. (Muziek mag niet worden gebruikt, tenzij aanwezig waar de scène wordt gefilmd.)
De camera dient in de hand te worden gehouden. Elke beweging of fixatie die uit de hand kan worden bereikt is toegestaan. (De film dient niet plaats te vinden waar de camera staat, schieten dient plaats te vinden waar de film plaatsvindt.)
De film dient in kleur te zijn. Speciale belichting is niet toegestaan. (Als er te weinig licht is, moet de scène worden afgebroken of dient een enkele lamp aan de camera te worden bevestigd.)
Optische effecten en filters zijn verboden.
De film mag geen oppervlakkige actie bevatten. (Moorden, wapens etc. dienen niet voor te komen.)
Vervreemding in tijd en plaats is verboden. (Dat wil zeggen dat de film plaatsvindt in het hier en nu.)
Genrefilms zijn niet toegestaan.
Het filmformaat is Academy 35 mm.
De filmregisseur wordt niet genoemd op de aftiteling.
pipstervrijdag 19 augustus 2022 @ 09:37
Dogma 95, van Lars von Trier en Thomas Vinterberg.
slaveloosvrijdag 19 augustus 2022 @ 10:24
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 09:37 schreef pipster het volgende:
Dogma 95, van Lars von Trier en Thomas Vinterberg.
Zeker al zijn er weinig films ook echt zo gemaakt

slaveloos 9
tong80 7
pipster 4
Berkery 3
Bargehassus 5
DTF 6
Karstman 2
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 10
Mexicanobakker 1
thabit 1
pipstervrijdag 19 augustus 2022 @ 12:08
f8uUxT3.jpg

In welke stand kan je deze puppy vinden?

Stad pip, stad.

[ Bericht 8% gewijzigd door pipster op 19-08-2022 12:15:15 ]
thabitvrijdag 19 augustus 2022 @ 12:12
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 12:08 schreef pipster het volgende:
[ afbeelding ]

In welke stand kan je deze puppy vinden?
De zitstand. :7
pipstervrijdag 19 augustus 2022 @ 12:14
Hahaha, dat is goed. Weet je de stad ook nog.... Typen is ook een vak he.... Of nakijken wat je typt.

slaveloos 9
tong80 7
pipster 4
Berkery 3
Bargehassus 5
DTF 6
Karstman 2
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 10
Mexicanobakker 1
thabit 2

Ik reken het goed, want het is onmogelijk fout!
thabitvrijdag 19 augustus 2022 @ 12:17
quote:
11s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 12:14 schreef pipster het volgende:
Hahaha, dat is goed. Weet je de stad ook nog...
Nee, geen flauw idee. :P
Mexicanobakkervrijdag 19 augustus 2022 @ 12:18
Als ik kijk naar de achtergrond zeg ik Bilbao. :P
pipstervrijdag 19 augustus 2022 @ 12:22
Bilbao had inderdaad de gezochte stad geweest.

Maar laten we na dit gekluns lekker verder gaan.
thabitvrijdag 19 augustus 2022 @ 12:28
Wat hebben de volgende woorden met elkaar gemeen?

God, kniepees, opdeel, tester.
Bargehassusvrijdag 19 augustus 2022 @ 13:38
Eerste ingeving is dat het iets te maken heeft met klank, verder (nog) geen idee.

Originele vraag trouwens!
thabitvrijdag 19 augustus 2022 @ 13:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 13:38 schreef Bargehassus het volgende:
Eerste ingeving is dat het iets te maken heeft met klank, verder (nog) geen idee.

Originele vraag trouwens!
Tip: het heeft met de vorige vraag te maken.
slaveloosvrijdag 19 augustus 2022 @ 17:25
Leenwoorden uit t Baskisch?
thabitvrijdag 19 augustus 2022 @ 17:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 17:25 schreef slaveloos het volgende:
Leenwoorden uit t Baskisch?
Nee, het gaat meer om het kunstwerk zelf dan om de locatie.
thabitvrijdag 19 augustus 2022 @ 23:46
Nog een hint dan: het heeft met honden te maken.
thabitzaterdag 20 augustus 2022 @ 10:55
Omdat er op niet-googlebare vragen blijkbaar wat minder snel een antwoord komt, zal ik hem in een spoiler zetten:

SPOILER
Het zijn anagrammen van verschillende soorten honden: dog, pekinees, poedel, setter.
Its-Jojo-4youzaterdag 20 augustus 2022 @ 11:03
quote:
6s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 10:55 schreef thabit het volgende:
Omdat er op niet-googlebare vragen blijkbaar wat minder snel een antwoord komt, zal ik hem in een spoiler zetten:

SPOILER
Het zijn anagrammen van verschillende soorten honden: dog, pekinees, poedel, setter.
dat of je vraag is niet te raden voor de paar mensen die nu spelen....
slaveloosdinsdag 23 augustus 2022 @ 09:17
Leuk zo'n zelfbedachte vraag. Was er nooit op gekomen
Mexicanobakkerdinsdag 23 augustus 2022 @ 10:13
AIVD-kerstpuzzel vragen zijn niet mijn sterkste kant :@
pipsterdinsdag 23 augustus 2022 @ 10:31
Ook gespiekt, even een doorstartvraagje doen.

quote:
Harry Klorkestein was een project van de groep :) .
:) = ?
tong80dinsdag 23 augustus 2022 @ 10:44
quote:
6s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 10:31 schreef pipster het volgende:
Ook gespiekt, even een doorstartvraagje doen.
[..]
:) = ?
Klein Orkest ?

:T
pipsterdinsdag 23 augustus 2022 @ 10:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 10:44 schreef tong80 het volgende:

[..]
Klein Orkest ?

:T
Zeker, it is all in the name.

Stand:
slaveloos 9
tong80 8
pipster 4
Berkery 3
Bargehassus 5
DTF 6
Karstman 2
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 10
Mexicanobakker 1
thabit 2
tong80dinsdag 23 augustus 2022 @ 10:49
Hoe heette David Bowie oorspronkelijk?

:T
pipsterdinsdag 23 augustus 2022 @ 10:50
David Jones
tong80dinsdag 23 augustus 2022 @ 11:03
quote:
6s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 10:50 schreef pipster het volgende:
David Jones
Stand:
slaveloos 9
tong80 8
pipster 5 :)
Berkery 3
Bargehassus 5
DTF 6
Karstman 2
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 1
Mobster273 1
MadMaster 10
Mexicanobakker 1
thabit 2

:T
pipsterdinsdag 23 augustus 2022 @ 11:12
DbJX37W.jpg

Welke film, naar een boek van Neil Gaiman?
Quyxz_dinsdag 23 augustus 2022 @ 11:14
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2022 12:28 schreef thabit het volgende:
Wat hebben de volgende woorden met elkaar gemeen?

God, kniepees, opdeel, tester.

Dog had ik al bedacht, maar dankzij je hints doorgedacht tot pekinees. Die andere 2 zullen ook wel anagrammen van honden zijn. Leuk :P

Edit: Poedel! Die laatste kom ik niet uit.
Karstmandinsdag 23 augustus 2022 @ 11:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 11:14 schreef Quyxz_ het volgende:

[..]
Dog had ik al bedacht, maar dankzij je hints doorgedacht tot pekinees. Die andere 2 zullen ook wel anagrammen van honden zijn. Leuk :P

Edit: Poedel! Die laatste kom ik niet uit.
Setter
Karstmandinsdag 23 augustus 2022 @ 11:57
quote:
6s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 11:12 schreef pipster het volgende:
[ afbeelding ]

Welke film, naar een boek van Neil Gaiman?
Stardust
pipsterdinsdag 23 augustus 2022 @ 11:58
quote:
2s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 11:57 schreef Karstman het volgende:

[..]
Stardust
^O^
Stand:
slaveloos 9
tong80 8
pipster 5 :)
Berkery 3
Bargehassus 5
DTF 6
Karstman 3
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 2
Mobster273 1
MadMaster 10
Mexicanobakker 1
thabit 2

Ook een puntje voor Quyxz_
Karstmandinsdag 23 augustus 2022 @ 12:10
Hoe heet het album van De Jeugd van Tegenwoordig waarop de hit Sterrenstof staat?
pipsterdinsdag 23 augustus 2022 @ 12:14
De Lachende Derde
Karstmandinsdag 23 augustus 2022 @ 12:16
^O^
Stand:
slaveloos 9
tong80 8
pipster 6
Berkery 3
Bargehassus 5
DTF 6
Karstman 3
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 2
Mobster273 1
MadMaster 10
Mexicanobakker 1
thabit 2
pipsterdinsdag 23 augustus 2022 @ 12:29
qjbPfVW.png

U ziet hier "De Lachende Jongen", wie is de schilder?
Karstmandinsdag 23 augustus 2022 @ 12:32
Rembrandt?
pipsterdinsdag 23 augustus 2022 @ 12:34
nee, een andere
tong80dinsdag 23 augustus 2022 @ 12:35
Frans Hals?

:T
pipsterdinsdag 23 augustus 2022 @ 12:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 12:35 schreef tong80 het volgende:
Frans Hals?

:T
^O^ Die wel!
Stand:
slaveloos 9
tong80 9
pipster 6
Berkery 3
Bargehassus 5
DTF 6
Karstman 3
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 2
Mobster273 1
MadMaster 10
Mexicanobakker 1
thabit 2
tong80dinsdag 23 augustus 2022 @ 12:41
Onder welke sportnaam verscheen een boek van Simon Carmiggelt?

:T
slaveloosdinsdag 23 augustus 2022 @ 18:23
Buitenspel? Die man heeft zoveel geschreven
tong80dinsdag 23 augustus 2022 @ 18:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2022 18:23 schreef slaveloos het volgende:
Buitenspel? Die man heeft zoveel geschreven
De sport is ook onder een andere naam bekend.

:T
Nielschdinsdag 23 augustus 2022 @ 21:45
tvp
tong80woensdag 24 augustus 2022 @ 01:41
PP

:T
Nielschwoensdag 24 augustus 2022 @ 01:47
IJshockey
tong80woensdag 24 augustus 2022 @ 02:03
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 01:47 schreef Nielsch het volgende:
IJshockey
Nee

:T
tong80woensdag 24 augustus 2022 @ 06:21
Balsport.

:T
Quyxz_woensdag 24 augustus 2022 @ 08:35
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 01:41 schreef tong80 het volgende:
PP

:T
Is dit een hint?

Verder dan Power Play kom ik niet.
tong80woensdag 24 augustus 2022 @ 08:46
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 08:35 schreef Quyxz_ het volgende:

[..]
Is dit een hint?

Verder dan Power Play kom ik niet.
Hint idd. Ik zoek een sport. En een offizieuse naam.

:T
Karstmanwoensdag 24 augustus 2022 @ 08:58
Gok op basis van de hints: Ping Pong?
tong80woensdag 24 augustus 2022 @ 09:01
quote:
2s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 08:58 schreef Karstman het volgende:
Gok op basis van de hints: Ping Pong?
Stand:
slaveloos 9
tong80 9
pipster 6
Berkery 3
Bargehassus 5
DTF 6
Karstman 4 :)
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 2
Mobster273 1
MadMaster 10
Mexicanobakker 1
thabit 2

:T
Nielschwoensdag 24 augustus 2022 @ 10:40


[ Bericht 100% gewijzigd door Nielsch op 24-08-2022 10:41:09 ]
Nielschwoensdag 24 augustus 2022 @ 10:41
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 08:35 schreef Quyxz_ het volgende:

[..]
Is dit een hint?

Verder dan Power Play kom ik niet.
vandaar dat ik ijshockey zei...
Karstmanwoensdag 24 augustus 2022 @ 11:12
:) (1991 - heden) is een Nederlandse houseband uit Rotterdam, bestaande uit de producers Maurice Steenbergen en Danny Scholte. Het duo wordt gezien als de pioniers van de Nederlandse gabberhouserage.

Ze brachten in 1992 hun grote hit (nummer 2 in de Nederlandse Top 40) uit op het label Rotterdam Records. Het muzikale brein achter dat nummer, Maurice Steenbergen, zou later als creative director verantwoordelijk zijn voor de happyhardcorevideoclips van Paul Elstak.
Wat is :) en hoe heette dat nummer? Beide de exacte spelling graag
pipsterwoensdag 24 augustus 2022 @ 11:17
Rotterdam Termination Source met Poing
Karstmanwoensdag 24 augustus 2022 @ 13:22
quote:
6s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 11:17 schreef pipster het volgende:
Rotterdam Termination Source met Poing
Stand:
slaveloos 9
tong80 9
pipster 7
Berkery 3
Bargehassus 5
DTF 6
Karstman 4
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 2
Mobster273 1
MadMaster 10
Mexicanobakker 1
thabit 2
pipsterwoensdag 24 augustus 2022 @ 16:01
quote:
De kubuswoningen in Rotterdam zijn 38 kubusvormige paalwoningen en 13 bedrijfskubussen bij de Blaak nabij de Oude Haven. Ze zijn gebouwd tussen 1982 en 1984, na een eerste presentatie van de plannen in 1978. Het ontwerp van :) is een variant op de Helmondse kubuswoning in een iets groter maatraster
:) = ?
thabitwoensdag 24 augustus 2022 @ 17:05
Piet Blom
pipsterwoensdag 24 augustus 2022 @ 17:07
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2022 17:05 schreef thabit het volgende:
Piet Blom
^O^
Stand:
slaveloos 9
tong80 9
pipster 7
Berkery 3
Bargehassus 5
DTF 6
Karstman 4
iamreadleader 1
Firefox1 1
Quyxz_ 2
Mobster273 1
MadMaster 10
Mexicanobakker 1
thabit 3
thabitwoensdag 24 augustus 2022 @ 17:16
Als een kanariepietje geen vogel is, een hyena geen zoogdier, en een groot dikkopje geen kikkervisje, wat zijn het dan wel?