Een druppeltje koningswater drinken is ook helemaal niet erg. Wat is een druppeltje nou tov de hoeveelheid water op aarde.quote:Op woensdag 8 juni 2022 22:56 schreef ArnosL het volgende:
[..]
Nee, dat is echt zo. De lucht om ons heen bestaat voor 78% uit stikstof, 21% uit zuurstof en nog wat andere gassen. Net als het CO2 probleem, een deel van die ene procent bestaat uit CO2. Als mensheid denken we dat door minder dan één procent CO2 in de lucht de hele wereld kapot gaat.
Dat is een publicatie van 2010. Lekker recent.quote:Op donderdag 9 juni 2022 18:53 schreef Lospedrosa het volgende:
Stikstofgas in de lucht is nog weer wat anders dan de gebonden stikstof die neervalt bij neerslag.
Maar dat terzijde.
Het stikstof probleem is veel kleiner dan we dachten!
https://www.pbl.nl/public(...)f-dan-eerder-gedacht
Trouwens wat is nou precies het grote probleem van stikstof, er groeit meer gras, meer bramen en brandnetel.
Sowhat?
Link op die zelfde pagina: https://www.rivm.nl/gcn-g(...)achterliggende-jarenquote:Op donderdag 9 juni 2022 19:14 schreef Maverick_tfd het volgende:
[..]
Dat is een publicatie van 2010. Lekker recent.
dat heeft iedereen wel door, maar sommige houden zich van de domme om slim over te komen....quote:Op donderdag 9 juni 2022 19:03 schreef Makrelis het volgende:
Dat mensen nog steeds niet door hebben dat stikstof en stikstofverbindingen twee verschillende zaken zijn zeg.
Dat is daarnaast ook nog eens net rond de tijd dat er extra megastallen gebouwd werden aangezien het CDA dat toen graag wilde voor hun achterban.quote:Op donderdag 9 juni 2022 19:14 schreef Maverick_tfd het volgende:
[..]
Dat is een publicatie van 2010. Lekker recent.
Maar daar staat weer niet wat te beweert.quote:Op donderdag 9 juni 2022 19:38 schreef Makrelis het volgende:
[..]
Link op die zelfde pagina: https://www.rivm.nl/gcn-g(...)achterliggende-jaren
Ja, deze blik vat het beleid van de afgelopen jaren wel goed samen.quote:
Ik ben er blij mee omdat er minder gedaan gaat worden in NL. Het maakt niet uit wat, als we maar minder gaan doen ben ik al blij.quote:Op vrijdag 10 juni 2022 12:13 schreef Multatilu het volgende:
Ik ben heel blij met de maatregelen van de overheid. Ongeacht de werkelijke bijdrage van de boeren en ongeacht de ernst van het probleem. Ik keur alle maatregelen goed die het aantal boeren in Nederland drastisch gaan doen verminderen. Minder boeren is meer groen is meer natuur. Want als er één misverstand is, dan is het dat boeren iets toevoegen aan 'de natuur'. Integendeel.
Dus nog meer voedsel importeren, dat is goed voor het milieu.quote:Op vrijdag 10 juni 2022 12:16 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Ik ben er blij mee omdat er minder gedaan gaat worden in NL. Het maakt niet uit wat, als we maar minder gaan doen ben ik al blij.
Nee hoor dat hoeft nietquote:Op vrijdag 10 juni 2022 12:19 schreef Hermanusvanurbanus het volgende:
[..]
Dus nog meer voedsel importeren, dat is goed voor het milieu.
Wel voor ons milieu ja...quote:Op vrijdag 10 juni 2022 12:19 schreef Hermanusvanurbanus het volgende:
[..]
Dus nog meer voedsel importeren, dat is goed voor het milieu.
O, de huidige intensieve, grootschalige manier van werken binnen een groot deel van de agrarische sector (waarvan de consument natuurlijk de aanjager is) is ongetwijfeld niet goed voor het milieu. Maar zelfs dat bewaart nog altijd meer van het Nederlandse landschap dan onteigening zou doen. Minder boeren is minder groen is meer beton. Ik zou me niet door het modewoordje "natuur" laten misleiden. Er moet gebouwd worden, en boeren van hun grond zetten is de snelste manier om dat te realiseren.quote:Op vrijdag 10 juni 2022 12:13 schreef Multatilu het volgende:
Ik ben heel blij met de maatregelen van de overheid. Ongeacht de werkelijke bijdrage van de boeren en ongeacht de ernst van het probleem. Ik keur alle maatregelen goed die het aantal boeren in Nederland drastisch gaan doen verminderen. Minder boeren is meer groen is meer natuur. Want als er één misverstand is, dan is het dat boeren iets toevoegen aan 'de natuur'. Integendeel.
Liever geagglomereerd beton dan aftandse stallen, rommelige boerenerven en vervallen boerenwoningen omgeven door afgerikte rechthoekige weilandjes met een kunstmatig slootje eromheen. Als je dat natuur of groen noemt, dan draagt mijn achtertuin ook bij aan het groen in Nederland.quote:Op vrijdag 10 juni 2022 12:36 schreef Iblardi het volgende:
[..]
O, de huidige intensieve, grootschalige manier van werken binnen een groot deel van de agrarische sector (waarvan de consument natuurlijk de aanjager is) is ongetwijfeld niet goed voor het milieu. Maar zelfs dat bewaart nog altijd meer van het Nederlandse landschap dan onteigening zou doen. Minder boeren is minder groen is meer beton. Ik zou me niet door het modewoordje "natuur" laten misleiden. Er moet gebouwd worden, en boeren van hun grond zetten is de snelste manier om dat te realiseren.
Haha! En je achtertuin heeft zeker kunstgras?quote:Op vrijdag 10 juni 2022 13:19 schreef Multatilu het volgende:
[..]
Liever geagglomereerd beton dan aftandse stallen, rommelige boerenerven en vervallen boerenwoningen omgeven door afgerikte rechthoekige weilandjes met een kunstmatig slootje eromheen. Als je dat natuur of groen noemt, dan draagt mijn achtertuin ook bij aan het groen in Nederland.
Nee hoor, ik heb een keurig 2-onder-1-kap achtig rechthoekig tuintje met echt gras, een paar struiken en bloemperkjes. Maar ook een pad, een schutting en een overkapping.quote:Op vrijdag 10 juni 2022 13:40 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Haha! En je achtertuin heeft zeker kunstgras?
O ja. Nee, dan snap ik dat je liever geagglomereerd beton ziet. Ik heb zelf de grond achter mijn huis volgestort met asfalt en er een mini-parkeerplaats van gemaakt, want dat is nog altijd beter dan dat nepgroen van wat men met een modewoord "tuin" noemt. Dat leek me de enige rationele beslissing.quote:Op vrijdag 10 juni 2022 13:45 schreef Multatilu het volgende:
[..]
Nee hoor, ik heb een keurig 2-onder-1-kap achtig rechthoekig tuintje met echt gras, een paar struiken en bloemperkjes. Maar ook een pad, een schutting en een overkapping.
Omdat een weiland een groene kleur heeft en gras als bodembedekking heeft, wil het nog niet zeggen dat het iets met 'groen' (zoals de modeterm is) te maken heeft. Net zo min als een groepje geoormerkte koeien heel weinig met natuur te maken heeft.
Dan zijn we het daar in ieder geval over eens.quote:Op vrijdag 10 juni 2022 13:52 schreef Iblardi het volgende:
[..]
O ja. Nee, dan snap ik dat je liever geagglomereerd beton ziet. Ik heb zelf de grond achter mijn huis volgestort met asfalt en er een mini-parkeerplaats van gemaakt, want dat is nog altijd beter dan dat nepgroen van wat men met een modewoord "tuin" noemt. Dat leek me de enige rationele beslissing.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |