abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_204838953


Crypto?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Bitcoin is bedoeld als peer-to-peer geld, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is pseudoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain. Ook zijn de laatste jaren Layer2 oplossingen populair zoals bijv. Lightning Network. Hiermee kun je instant betalingen doen voor slechts een fractie van de fees die je op de basislaag zou betalen.

Naast Bitcoin zijn er o.a. concurrenten van Bitcoin (bijv. Monero), utility chains (bijv. Ethereum) en memecoins (bijv. Dogecoin). Dit noemen we altcoins, zie bijv. Coingecko voor een impressie. Vele zijn experimenteel en overleven de bearmarkets niet.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus. In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain.

Wie houdt de blockchain bij?
Transacties worden door nodes verzonden naar het netwerk. Een node is een computer die de software van Bitcoin draait. Miners stoppen deze transacties in een blok en als dank krijgen zij hiervoor een beloning. Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en Proof of Stake (PoS). PoW is een vorm van mining, waarbij de rekenkracht van een computer wordt gebruikt ten dienste van de blockchain. De computer lost als het ware mathematische puzzels op en moet intensief werk (de W in PoW) leveren om transacties te controleren en nieuwe blokken te creëren. Deze inspanningen worden beloond in cryptocurrency. PoS is in principe een vorm van virtuele mining. Des te groter het aantal (stake) van een bepaalde cryptocurrency iemand bezit, des te meer transacties er kunnen worden gevalideerd en des te groter de reward voor de persoon in kwestie. Met andere woorden: Des te meer je bezit, des te meer je zult worden beloond.

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
Satoshi Nakamoto zocht een vorm van bescherming tegen centrale banken. Vanaf de jaren 70 waren cyberpunks al op zoek naar zoiets. Met Bitcoin is die oplossing er gekomen. Doordat de software open-source is kan het makkelijk gekloond worden. Dit gebeurde in de eerste jaren dan ook. Later begonnen bedrijfen en individuen andere voordelen te zien in blockchain en zijn daar op door gegaan. Sommige zullen je vertellen dat geld (dus Bitcoin) de enige usecase voor blockchain is, andere zullen je vertellen dat het de oplossing voor alles is. Echter het grootste verschil zit hem in decentraliteit. Bitcoin is tot op heden nog de enige decentrale cryptocurrency. Daarom is Bitcoin veilig voor vele attack factors. Dit betekend niet dat het gebruik van Bitcoin zonder risico is! DYOR (Do Your Own Research)!



Oké. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via brokers of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een broker. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc/laptop/telefoon/tablet en daar je coin in opslaan. Daarnaast zijn er ook hardware wallets te koop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Bewaar je private key (seed) ten allen tijde goed! Dit is je backup om je wallet te restoren. Vul deze ook nergens anders in dan in je wallet. Twijfel je hoe je precies je wallet moet restoren? Stel je vraag in het n00b-topic.

Probeer closed-source wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van! Hoe kan ik kopen?
Bekijk hier stap voor stap handleidingen: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #6 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt geïntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).
Holden - Holden is ook traden, alleen zit er meer tijd tussen.

Exchanges;
Kraken - Betrouwbare exchange
Binance - Chinese exchange met een groot aanbod van crypto
BL3P - Nederlandse Bitcoin exchange, zelfde partij als broker Bitonic
Bitvavo - Nederlandse exchange met een ruim aanbod van crypto

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitonic
BTC Direct
Satos

Bitcoin block explorers
Mempool.space
Blockchain.info

Crypto koersen
Preev simple bitcoin price
CoinGecko - Cryptocurrency Prices and Market Capitalization
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges
Agrr - Trades en koers van de grootste exchanges.

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine (NL)
Bitcoin.nl (NL)
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin

Informatie
Bitcoinstart (NL)
BTCWiki (NL)
Bitcoin Information & Resources

Podcasts:
Beginnen met Bitcoin (NL)
Satoshi Radio (NL)
Cryptocast (NL)

Boeken:
Ons Geld is Stuk
De Bitcoin Standaard

Bitcoin en belastingaangifte
Bitcoin als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoin en andere crypcurrencies wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro's) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw cryptocurrencies op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw cryptocurrencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw portfolio in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_204838960
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:06 schreef raptorix het volgende:

[..]
Is al bezig, maar ik verwacht de digitale "Euro" binnen 2 a 3 jaar.
Dit zie ik niet zo snel gebeuren. In ieder geval niet dat iedereen opeens digitale Euro's heeft op zijn bank.
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_204838964
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:06 schreef firefly3 het volgende:

[..]
5 jaar geleden zeiden ze al dat alle pinautomaten zouden verdwijnen. Ja het verdwijnt heel langzaam uit het straatbeeld, niet echt spectaculair.
Heel langzaam? Hier in de stad kun je nauwelijks nog pinnen, er is hier 1 automaat in de buurt en die is bijna altijd stuk.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_204838965
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:05 schreef raptorix het volgende:

[..]
Ze waren ook bezig met een samenwerking met Microsoft X-Box, dat bleek achteraf te gaan om een soort van terminal in de Fysieke winkel waar je dan je username moest invoeren of zoiets :')
Als je de verslagen had doorgenomen dan had je ook geweten dat ze online minimaal omzetten, en dat ze lange huurcontracten voor fysieke winkels hebben.

Dit bedrijf is gewoon het best te omschrijven als: Altijd te laat.
Je hebt dus echt geen flauw idee waar het bedrijf al meer dan een jaar mee bezig is onder een volledig nieuw bestuur.
pi_204838969
Laat de great reset er nou lekker buiten. Welk nut heeft het nu om midden in een discussie ineens complot theorieën erbij te betrekken. Lekker radicaliseren van wat er in de wereld speelt om zo dan maar een punt te maken.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_204838972
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:09 schreef Refragmental het volgende:

[..]
Je hebt dus echt geen flauw idee waar het bedrijf al meer dan een jaar mee bezig is onder een volledig nieuw bestuur.
quote:
The wallet will enable gamers to send and receive in-game assets without having to leave their web browsers.
Je snapt ook waarom dat niet zo handig is?
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_204838973
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:06 schreef firefly3 het volgende:

[..]
5 jaar geleden zeiden ze al dat alle pinautomaten zouden verdwijnen. Ja het verdwijnt heel langzaam uit het straatbeeld, niet echt spectaculair.
Ik heb het over de afgelopen tijd. Ik zie slechts sporadisch een Geldmaat. Voor de rest kun je er niet meer bij. 2 jaar geleden kon ik overal pinnen, nu nergens.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_204838975
quote:
7s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:02 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ah, daarom verdwijnt cash. Door de ramkraken.
Je hebt het over pinautomaten, je kunt amper nog ergens cash pinnen, of je moet er voor betalen. Covid heeft natuurlijk ook een stevige duit in het zakje gedaan. Logisch dat er minder transacties met contant geld plaatshebben. Echter is nog steeds een meerderheid voor cash als wettig betaalmiddel.
blablablabla
pi_204838982
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:10 schreef Elan het volgende:

[..]
Je hebt het over pinautomaten, je kunt amper nog ergens cash pinnen, of je moet er voor betalen. Covid heeft natuurlijk ook een stevige duit in het zakje gedaan. Logisch dat er minder transacties met contant geld plaatshebben. Echter is nog steeds een meerderheid voor cash als wettig betaalmiddel.
Je moet eens proberen geld af te storten, soms moet je daar 20 KM voor rijden :')
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_204838989
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:10 schreef Elan het volgende:

[..]
Je hebt het over pinautomaten, je kunt amper nog ergens cash pinnen, of je moet er voor betalen. Covid heeft natuurlijk ook een stevige duit in het zakje gedaan. Logisch dat er minder transacties met contant geld plaatshebben. Echter is nog steeds een meerderheid voor cash als wettig betaalmiddel.
Dat is toch precies mijn punt?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_204839031
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:12 schreef dimmak het volgende:

[..]
Dat is toch precies mijn punt?
Nou, jij reageerde sarcastisch dat plofkraken reden zijn voor het langzaamaan verdwijnen van contant geld. Terwijl dat een van de redenen is waarom die dingen worden weggehaald.

Het lijkt me wel heel tof om in de toekomst op de vrijmarkt met crypto en bijvoorbeeld een QR code wat te kunnen kopen trouwens :P
blablablabla
pi_204839041
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:17 schreef Elan het volgende:

[..]
Nou, jij reageerde sarcastisch dat plofkraken reden zijn voor het langzaamaan verdwijnen van contant geld. Terwijl dat een van de redenen is waarom die dingen worden weggehaald.

Het lijkt me wel heel tof om in de toekomst op de vrijmarkt met crypto en bijvoorbeeld een QR code wat te kunnen kopen trouwens :P
Lijkt me ook gaaf, ik zie er helaas nog 50 jaar overheen gaan voordat de eerste opa's en oma's met Koningsdag op hun mobiel iets kopen met crypto op de vrijmarkt.
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_204839047
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:17 schreef Elan het volgende:

[..]
Nou, jij reageerde sarcastisch dat plofkraken reden zijn voor het langzaamaan verdwijnen van contant geld. Terwijl dat een van de redenen is waarom die dingen worden weggehaald.
Dus door 5 pinautomaten van verschillende banken te verwisselen van 1 geldmaat waar elke dag rijen voor staan gaan we ramkraken tegen? Cash moet weg omwille van criminaliteit. Dat is de enige reden.

quote:
Het lijkt me wel heel tof om in de toekomst op de vrijmarkt met crypto en bijvoorbeeld een QR code wat te kunnen kopen trouwens :P
Dat kon met koningsdag bij verschillende plekjes op de rommelmarkt in Amsterdam. :P
Uitvinder van de biersmiley.
pi_204839066
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:20 schreef dimmak het volgende:

[..]
Dus door 5 pinautomaten van verschillende banken te verwisselen van 1 geldmaat waar elke dag rijen voor staan gaan we ramkraken tegen? Cash moet weg omwille van criminaliteit. Dat is de enige reden.
[..]
Dat kon met koningsdag bij verschillende plekjes op de rommelmarkt in Amsterdam. :P
Dat is wel het idee dat banken er bij hebben ja.

quote:
Het is dan niet nodig om twee automaten praktisch naast elkaar te laten staan, deels vanwege veiligheidsredenen
Karin van der Pol - woordvoerder ING
blablablabla
pi_204839091
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:19 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Lijkt me ook gaaf, ik zie er helaas nog 50 jaar overheen gaan voordat de eerste opa's en oma's met Koningsdag op hun mobiel iets kopen met crypto op de vrijmarkt.
Ja en dan nog zal het overheidscrypto zijn, wel eens dat contant geld zijn beste tijd gehad heeft. Enige probleem met totale digitalisering naast veiligheid dat als er zich onverhoopt een grote storing voor doet je letterlijk niks meer kan.
blablablabla
pi_204839092
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:22 schreef Elan het volgende:

[..]
Dat is wel het idee dat banken er bij hebben ja.
[..]

Wat ze zeggen en wat ze doen. ING had hier 1 pinautomaat binnen een Bruna, Rabobank 1km verderop (ook binnen) en SNS ook weer 1km verderop (buiten) in het meest toeristische en drukke gedeelte maar zijn allen vervangen door 1 Geldmaat. Grote biljetten worden niet meer geaccepteerd in winkels. Digitale bankverkeer is een stuk makkelijker te controleren.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_204839119
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:26 schreef dimmak het volgende:

[..]
Wat ze zeggen en wat ze doen. ING had hier 1 pinautomaat binnen een Bruna, Rabobank 1km verderop (ook binnen) en SNS ook weer 1km verderop (buiten) in het meest toeristische en drukke gedeelte maar zijn allen vervangen door 1 Geldmaat. Grote biljetten worden niet meer geaccepteerd in winkels. Digitale bankverkeer is een stuk makkelijker te controleren.
Uiteindelijk is het natuurlijk primair een kostenbesparing. Dat zoveel kantoren gesloten zijn helpt ook niet bepaald mee.
Al dwalen we nu wel erg af van crytpo ;)

Waves _O_ _O_
blablablabla
pi_204839124
quote:
10s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:32 schreef Elan het volgende:

[..]
Uiteindelijk is het natuurlijk primair een kostenbesparing. Dat zoveel kantoren gesloten zijn helpt ook niet bepaald mee.
Al dwalen we nu wel erg af van crytpo ;)

Waves _O_ _O_
Uiteraard. De populariteit van cash speelt ook zeker een grote rol. Ik betaal zelf ook nooit meer met cash uit praktische overwegingen. Maar dat al mijn betalingsverkeer straks moet lopen via Google of Apple Pay vind ik een hele enge gedachte.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_204839127
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 13:32 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Ik ben ook zwaar zeer kritisch over altcoins, daarom heb ik amper verlies met UST gelopen want ik heb meerdere backup strategiëen lopen. Divide & conquer.
Heel kritisch ja, de enige vraag die je had hoeven beantwoorden is "wie betaalt de 20% rente". Nou jij dus overduidelijk.

Hetzelfde geld voor de gratis Netflix accountjes en cashbasks overigens, waar ook genoeg users hier in getrapt zijn.


quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 13:47 schreef firefly3 het volgende:
Nu zijn we tientallen jaren verder en nog steeds zitten we in hetzelfde riedeltje.

Er komt geen plotselinge switch, dit kan tientallen tot wel 100-200 jaar duren. Het is allemaal niet zo spannend.
Hmm wie zou ik eerder vertrouwen hierin. Een van de grootste wereldwijde hedgefund managers die precies hierover een boek heeft geschreven met een degelijke historische studie of een fok users die geld verliest aan ponzis en "investeert" in fluffy, shiba en dergelijken. Hmmm

[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2022 14:39:26 ]
pi_204839158
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:35 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Heel kritisch ja, de enige vraag die je had hoeven beantwoorden is "wie betaalt de 20% rente". Nou jij dus overduidelijk.

Hetzelfde geld voor de gratis Netflix accountjes en cashbasks overigens, waar ook genoeg users hier in getrapt zijn.
[..]
Hmm wie zou ik eerder vertrouwen hierin. Een van de grootste wereldwijde hedgefund managers die precies hierover een boek heeft geschreven met een degelijke historische studie of een fok users die geld verliest aan ponzis en "investeert" in fluffy, shiba en dergelijken. Hmmm
Je vergeet erbij te zeggen dat wat ik in UST had vooral wisselgeld was. Het is helemaal niet erg om af en toe geld kwijt te raken in risico volle assets.

Het is misschien risicovoller om straks de boot te missen als alts met honderden procenten omhoog stijgen. Zit je dan met je 2x met Bitcoin of Ethereum.
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_204839163
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:10 schreef raptorix het volgende:

[..]
[..]
Je snapt ook waarom dat niet zo handig is?
Leg het eens uit...
pi_204839166
Ik heb die Gamestop wallet eens voor de grap gedecompileerd, haha ik mag hopen dat ze snappen dat een chrome extension lokaal draait, en dat het niet handig is om daar productie API keys in te proppen :D
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_204839173
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:41 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Je vergeet erbij te zeggen dat wat ik in UST had vooral wisselgeld was. Het is helemaal niet erg om af en toe geld kwijt te raken in risico volle assets.

Het is misschien risicovoller om straks de boot te missen als alts met honderden procenten omhoog stijgen. Zit je dan met je 2x met Bitcoin of Ethereum.
Het gaat er niet om hoeveel je kwijt raakt aan dit soort scams. Nu moet je wel honderden procenten extra winst maken om je account weer heel te maken.. Maar het gaat er vooral om dat je gewoon een hoop onzin lult. Installeer eerst eens een Lightning wallet voordat je ergens over gaat praten.

Lees je eerst eens in voordat je hier komt vertellen van hoe en wat.

Dit is je overigens ook nog slechts honderden keren eerder verteld...



[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2022 14:47:38 ]
pi_204839190
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:46 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Het gaat er niet om hoeveel je kwijt raakt aan dit soort scams. Nu moet je wel honderden procenten extra winst maken om je account weer heel te maken.. Maar het gaat er vooral om dat je gewoon een hoop onzin lult. Installeer eerst eens een Lightning wallet voordat je ergens over gaat praten.

Lees je eerst eens in voordat je hier komt vertellen van hoe en wat.

Dit is je overigens ook nog slechts honderden keren eerder verteld...

De schade die ik had van UST is al lang weer verdwenen door goed te traden. Ik had het zelfs nog aan je verteld hoe ik dat had gedaan.

Het maakt niet uit hoeveel youtube filmpjes er rondgestrooid worden, ik wil mensen in de lokale Blokker met Bitcoin zien betalen.
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_204839194
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 14:50 schreef firefly3 het volgende:
Het maakt niet uit hoeveel youtube filmpjes er rondgestrooid worden, ik wil mensen in de lokale Blokker met Bitcoin zien betalen.
Dat is uiteindelijk maar een kleine usecase van Bitcoin zoals we al 2 topics aangeven. Dat jouw beperkte verstand Bitcoin betalingen in Nederland ziet als adoptie kan Bitcoin verder niks aan doen.
Uitvinder van de biersmiley.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')