abonnement bol.com Coolblue
  maandag 16 mei 2022 @ 06:28:27 #1
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_204766783
Door uitblijven coronastrategie komt lockdown weer in beeld.


quote:
Nederland is slecht voorbereid op een heftige coronagolf in de herfst. De kabinetsplannen zijn te vrijblijvend en de uitwerking van deze plannen duren te lang. Hierdoor wordt kostbare tijd verloren. Als het tegenzit met het coronavirus dreigt deze herfst of winter een nieuwe lockdown. Dat blijkt onder meer uit een rondgang van de NOS onder ziekenhuisdirecteuren, virologen en wetenschappers.

Het nemen van maatregelen zoals een hernieuwde mondkapjesplicht, de anderhalve meter, maar ook een vorm van een lockdown zien zij door de traagheid van het kabinet als reëel scenario. Dat is opmerkelijk omdat in de laatste kabinetsplannen het uitgangspunt is om ook bij oplevingen van het virus lockdowns te voorkomen en de samenleving open te houden.

Vandaag wordt in de Tweede Kamer gesproken over het 'langere termijn coronabeleid', maar over de voorbereidingen op coronagolf deze herfst wordt volgens de experts te weinig gesproken.

"Iedereen lijkt wel in slaap gevallen, het is een beetje de kop in het zand steken," verwoordt David Jongen, directeur van het Zuyderland ziekenhuis en vice-voorzitter van de Vereniging van Ziekenhuizen, de zorgen van zijn collega-directeuren.

Minder ic-bedden door nog minder personeel
Het grootste probleem zit nog altijd bij het personeelstekort in de zorg. Dat was al groot voor pandemie, maar in de afgelopen coronajaren zijn veel verpleegkundigen gestopt. Daarbovenop komt het ziekteverzuim van de zorgmedewerkers die nog over zijn, dat nog altijd twee keer zo hoog is als voor de coronacrisis.

Volgens Joke Dieperink, bestuurslid van de beroepsvereniging V&VN-IC en zelf IC-verpleegkundige, is er in de tussentijd vrijwel niets gebeurd om dit op te lossen. "We moeten nu met minder collega's dan aan het begin van de pandemie het klusje opnieuw gaan klaren. En daar maak ik me echt zorgen over want ik weet niet of dit gaat lukken. Dat je dan bij een volgende golf nog meer collega's verliest."

Druk op personeel nog steeds hoog
Juist op het gebied van het personeelstekort heeft het ministerie van VWS het bijltje er al bij voorbaat neergegooid. In de 'Beleidsagenda pandemische paraatheid' van 14 april staat: "Gelet op de tekorten in zowel de zorg als in andere sectoren, is het niet realistisch om het aantal zorgmedewerkers verder te laten toenemen in de komende jaren."

Daar spreekt geen ambitie uit, aldus André Knottnerus, oud-voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). "Je wilt natuurlijk horen: het is natuurlijk heel moeilijk om aan personeel te komen, maar we halen alles uit de kast om dat voor elkaar te krijgen."

Mark Kramer, als voorzitter van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding de opvolger van Ernst Kuipers, maakt zich zorgen of de ziekenhuizen een nieuwe eventuele stevige coronagolf deze herfst en winter aankunnen. "Veel van het zorgpersoneel heeft niet kunnen herstellen. Het ziekteverzuim is nog steeds hoog en de druk op mensen dus ook."

Kramer benadrukt dat het niet alleen om de ziekenhuizen gaat. "We hebben te maken met een zorgketen. Dus naast de ziekenhuizen, de huisartsenposten, de huisartsenpraktijken, de verpleeg- en verzorgingshuizen, de thuiszorg en de GGZ. Als één schakel in die keten omvalt tijdens een coronagolf kan de rest van de keten ook instorten omdat er een verstopping ten aanzien van de patiëntenstroom ontstaat. Dan is er het gevaar dat de keten wordt overlopen."

Scenariodenken
Het is onzeker of er een heftige variant komt en daarmee overbelasting van de zorg. Volgens virologen die de NOS sprak kan het meevallen. Maar, zo waarschuwen zij, de afgelopen twee jaar viel het alleen maar tegen. Zelfs een milde coronagolf die samenvalt met een stevige griep- en RS-uitbraak kan de zorg alsnog doen omvallen.

Houd daarom met alle scenario's rekening om ook op tegenvallers voorbereid te zijn, zo pleitte de WRR vorig jaar september in een rapport. Destijds kwam deze boodschap ook wat ongelegen. Na een mooie zomer met veel vaccinaties geloofden weinigen in een opleving van het virus, laat staat in een nieuwe lockdown. Een maand later waren nieuwe maatregelen nodig en volgde in crisistijd een heftige discussie over 2G-maatregelen.

Eerlijk zijn
Een dergelijke polariserende discussie dreigt straks opnieuw. Viroloog Frits Roosendaal vindt dat minister Ernst Kuipers eerlijk moet zijn. "Zoals ze dat in Denemarken doen, waar ze scenario's hebben gemaakt en duidelijk communiceren: als dit gebeurt dan voeren we deze maatregelen in. Zodat iedereen dat weet. Dan kun je er ook nu een publiek debat over voeren. Zodat je niet in alle paniek weer alles uit de kast moet trekken, iedereen verrast en boos is en je ook weer het maatschappelijk debat moet overslaan."


De experts dringen erop aan dat maatschappelijke debat nú te voeren. Mag de Tweede Kamer meebeslissen over maatregelen? Stellen we reguliere zorg opnieuw uit voor coronazorg of gaan we daar straks anders mee om? Alle frustraties en de hoop op daadkrachtiger optreden ten spijt, vraagt men vooral om eerlijkheid, duidelijkheid en daadkracht van het kabinet.

André Knottnerus: "Ik snap wel dat het kabinet nu vooral met andere zaken bezig is, met al die crises in Oekraïne, de oplopende inflatie, begrotingsproblemen en het klimaatprobleem. Maar als burger mag je verwachten dat de overheid meerdere crises tegelijk aankan. En elke dag die je wacht telt. De toekomst begint vandaag en als je zegt we wachten even, dan verlies je onnodig kostbare tijd."
We moeten een provincie van Denemarken worden...
Maar we hadden toch ook een routekaart?
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
pi_204766791
Ja die routekaart werd echt binnen twee weken door Rutte losgelaten omdat ie kon scoren voor de verkiezingen... en het heeft nog gewerkt ook.
pi_204766814
Dat komt omdat Rutte geen visie heeft en hij is er nog trots op ook. Zonder visie weet je ook niet wat je doel is en klooi je maar wat aan. De gevolgen kennen we.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_204766821
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 06:51 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Dat komt omdat Rutte geen visie heeft en hij is er nog trots op ook. Zonder visie weet je ook niet wat je doel is en klooi je maar wat aan. De gevolgen kennen we.
Dat komt omdat Rutte een manager is, regeltjes maar vervelend zijn en verder gewoon goed is in politiek bedrijven.

Niet veel anders als Poetin, ex kgb waar hij zeer matig in was, regeltjes maar lastig vind, maar uitblinkt in politiek bedrijven.
pi_204766847
Waarom een route-kaart.
Je kan ook achteraf je excuses aanbieden en zeggen dat het niet goed is gegaan.
Klier? Ik? Kijk lekker naar je zelf !
pi_204766853
Zelfde als voor het gas, ik vermoed dat ze ergens in December gaan vaststellen dat de reserves helemaal op zijn, en dat Rutte dan zegt: Ho ho, we hebben er voor gekozen dit over te laten aan de markt, de regels stellen ons niet in staat om hier op in te grijpen, dit is geborgd in de gaswet, blah blah blah.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  maandag 16 mei 2022 @ 07:11:11 #7
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_204766857
Maar, we hebben nu wel een andere minister. Iemand met ervaring in het veld!
Ik heb er wel vertrouwen in. :Y
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
pi_204766859
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 07:11 schreef Bocaj het volgende:
Maar, we hebben nu wel een andere minister. Iemand met ervaring in het veld!
Ik heb er wel vertrouwen in. :Y
Dat word straks feest, Kuipers heeft behoorlijk uitgehaald naar het RIVM, hij maakte ze nog net niet voor een stelletje mongolen uit.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  maandag 16 mei 2022 @ 07:14:36 #9
434029 KillemWieft
Pleurt op met je mondkapje!
pi_204766863
I stand with Ukraine.
I always win. Lights out, game over…
pi_204766874
Is toch elke keer hetzelfde riedeltje. Mondkapjes, alcoholverbod 20:00, thuiswerken, horeca dicht, qr codes, avondklok.
pi_204766904
Heerlijk, doe er nog zo'n avondklokje bij. Zal het vast goed doen!
Zonder wrijving geen glans
  maandag 16 mei 2022 @ 07:37:36 #12
385501 Starhopper
#JeSuisVidere
pi_204766915
Daarom hadden we ook nooit de basismaatregelen moeten loslaten.
Water towers can fly! :D
  maandag 16 mei 2022 @ 07:38:26 #13
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_204766919
quote:
Juist op het gebied van het personeelstekort heeft het ministerie van VWS het bijltje er al bij voorbaat neergegooid. In de 'Beleidsagenda pandemische paraatheid' van 14 april staat: "Gelet op de tekorten in zowel de zorg als in andere sectoren, is het niet realistisch om het aantal zorgmedewerkers verder te laten toenemen in de komende jaren."
8)7
Veel mensen zijn juist er weggegaan omdat de omstandigheden niet goed waren...
Verander nou die omstandigheden... (Correct loon, misschien meer faciliteiten bieden... Kinderopvang, boodschappendienst, even een tukje doen op het werk... Bedden en kamers zat daar...)
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
  Redactie Sport maandag 16 mei 2022 @ 07:40:57 #14
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_204766924
quote:
84s.gif Op maandag 16 mei 2022 07:37 schreef Starhopper het volgende:
Daarom hadden we ook nooit de basismaatregelen moeten loslaten.
Dat is natuurlijk ook weer onzin, die zijn nu totaal niet nodig.

Het probleem is dat de politiek nu ook gewoon doet alsof het niet meer bestaat omdat het nu geen nieuwsitem meer is.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  maandag 16 mei 2022 @ 07:41:11 #15
385501 Starhopper
#JeSuisVidere
pi_204766925
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 07:38 schreef Bocaj het volgende:

[..]
8)7
Veel mensen zijn juist er weggegaan omdat de omstandigheden niet goed waren...
Verander nou die omstandigheden... (Correct loon, misschien meer faciliteiten bieden... Kinderopvang, boodschappendienst, even een tukje doen op het werk... Bedden en kamers zat daar...)
Om te beginnen met een fatsoenlijk loon ;)

Volgende stap zou moeten zijn dat we de zorg gaan nationaliseren.
Water towers can fly! :D
  maandag 16 mei 2022 @ 07:41:42 #16
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_204766927
quote:
84s.gif Op maandag 16 mei 2022 07:37 schreef Starhopper het volgende:
Daarom hadden we ook nooit de basismaatregelen moeten loslaten.
Maar ik zie het mij NU ook niet meer doen...
Maar die basismaatregelen zijn toch ook zo weer ingevoerd in het najaar? (Dat moet het probleem niet zijn lijkt mij.)
En dat kan vooruitlopend op een nieuwe uitbraak gedaan worden... maarja... is dat nog geloofwaardig en willen mensen dat?
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
  maandag 16 mei 2022 @ 07:44:05 #17
385501 Starhopper
#JeSuisVidere
pi_204766935
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 07:41 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Maar ik zie het mij NU ook niet meer doen...
Maar die basismaatregelen zijn toch ook zo weer ingevoerd in het najaar? (Dat moet het probleem niet zijn lijkt mij.)
En dat kan vooruitlopend op een nieuwe uitbraak gedaan worden... maarja... is dat nog geloofwaardig en willen mensen dat?
Als die mensen het niet willen, dan krijgen we een lockdown.
Water towers can fly! :D
  maandag 16 mei 2022 @ 07:44:23 #18
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_204766939
quote:
Vandaag wordt in de Tweede Kamer gesproken over het 'langere termijn coronabeleid', maar over de voorbereidingen op coronagolf deze herfst wordt volgens de experts te weinig gesproken.
Het is nog niet te laat... volgens mij draai je zo weer een 'draaiboek' in elkaar!
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
  maandag 16 mei 2022 @ 07:44:41 #19
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_204766941
Nee
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
  Mod /KLB - Beste mod & Slimste user 2020 maandag 16 mei 2022 @ 08:08:18 #20
383969 crew  Erasmus
FRFC 1908
pi_204767031
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 07:12 schreef raptorix het volgende:

[..]
Dat word straks feest, Kuipers heeft behoorlijk uitgehaald naar het RIVM, hij maakte ze nog net niet voor een stelletje mongolen uit.
Nice, dat klinkt al goed.
Kowed, jeh schele kaketoe met je scheve muil.
Tenzij deze post moderatie betreft, kan de post, ondertitel en signature van deze user met een satirisch en sarcastisch korreltje zout genomen worden. Alvast bedankt voor het begrip.
  maandag 16 mei 2022 @ 08:09:55 #21
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_204767040
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 07:38 schreef Bocaj het volgende:

[..]
8)7
Veel mensen zijn juist er weggegaan omdat de omstandigheden niet goed waren...
Verander nou die omstandigheden... (Correct loon, misschien meer faciliteiten bieden... Kinderopvang, boodschappendienst, even een tukje doen op het werk... Bedden en kamers zat daar...)
Sorry maar praktishce oplossingen doen we niet aan.

We vergaderen er nog wel even over.
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
  Moderator / Redactie Sport maandag 16 mei 2022 @ 08:19:07 #22
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_204767072
Er gaat echt helemaal niemand zijn die die lockdown nog gaat opvolgen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_204767108
Goedkope populistisch paniekzaaierij er wordt niemand ziek meer door corona alleen een paar bejaarden die niet gevaccineerd zijn.
pi_204767115
Je kunt je helemaal niet voorbereiden. Onzin als mondkapjes en afstand houden werken niet.

Als de natuur het wil, dan gebeurt het.
  Moderator / Redactie FP maandag 16 mei 2022 @ 08:44:15 #25
221644 crew  timmmmm
sp3c lives matter
pi_204767195
Die bangmakerij van al die mensen die nu het ons allemaal niet meer boeit in de vergetelheid raken begint wat vermoeiend te worden.

Er. Komt. Geen. Lockdown.
pi_204767215
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 08:26 schreef Confetti het volgende:
Je kunt je helemaal niet voorbereiden. Onzin als mondkapjes en afstand houden werken niet.

Als de natuur het wil, dan gebeurt het.
Die onzin werkte perfect anders hadden we ook nog griepgolven gezien. Mensen die werkende maatregelen blijven ontkennen net zo vermoeiend als politici die niet werkende maatregelen blijven promoten.

En als de natuur het wilt dan zouden we als mensen nooit iets van medische wetenschap uitgevonden hebben.
pi_204767221
quote:
Nederland is slecht voorbereid op een heftige coronagolf in de herfst.
Oh please, het is voorbij.
  maandag 16 mei 2022 @ 08:56:31 #28
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_204767254
Rutte heeft op geen enkel terrein een visie.
pi_204767270
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 08:19 schreef Nattekat het volgende:
Er gaat echt helemaal niemand zijn die die lockdown nog gaat opvolgen.
Ach als we nou voor twee weken even ons best doen kunnen we daarna fijn kerst vieren met elkaar
Remember when pride was a sin? And Ellen Page just had her breasts removed by a criminal physician.
- Jordan B Peterson
  maandag 16 mei 2022 @ 08:58:49 #30
3542 Gia
User under construction
pi_204767271
Als je de cijfers van nu vergelijkt met dezelfde periode vorig jaar en het jaar ervoor, dan is dat toch wel een heel verschil. Verwacht dus dat het niet zo'n vaart zal lopen.
  maandag 16 mei 2022 @ 09:00:13 #31
268491 fetX
FOK!VRIENDEN
pi_204767277
Haha. Ja dat gaan we dus mooi niet doen.
  maandag 16 mei 2022 @ 09:00:37 #32
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_204767279
Lekker weer je 4e ,5e en 6e booster halen na de zomer :W
Ik ben inmiddels overleden
  maandag 16 mei 2022 @ 09:01:40 #33
168739 Red_85
'echt wel'
pi_204767281
Bangmakerij.

En fock off.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_204767305
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 08:58 schreef Gia het volgende:
Als je de cijfers van nu vergelijkt met dezelfde periode vorig jaar en het jaar ervoor, dan is dat toch wel een heel verschil. Verwacht dus dat het niet zo'n vaart zal lopen.
Er zullen er zijn, maar het voornaamste symptoom is een loopneus, dus er zijn geen lockdowns in zicht.
pi_204767316
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 09:06 schreef Za het volgende:

[..]
Er zullen er zijn, maar het voornaamste symptoom is een loopneus, dus er zijn geen lockdowns in zicht.
Zolang er geen 700 man op de IC liggen is het geen probleem nee, al zit half NL dan weer thuis uit te zieken, dus werkgevers weer zonder personeel. Dus 4 miljoen Nederlanders met een loopneus is wellicht niet zo erg, maar wel bijzonder irritant.

Als er wél 700 man op IC komen omdat één op de 1000 loopneuzen daarin eindigt, dan volgt er wél een lockdown. En terecht.
beter een knipoog dan een blauw oog
  maandag 16 mei 2022 @ 09:12:30 #36
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_204767334
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 09:07 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
Zolang er geen 700 man op de IC liggen is het geen probleem nee, al zit half NL dan weer thuis uit te zieken, dus werkgevers weer zonder personeel. Dus 4 miljoen Nederlanders met een loopneus is wellicht niet zo erg, maar wel bijzonder irritant.

Als er wél 700 man op IC komen omdat één op de 1000 loopneuzen daarin eindigt, dan volgt er wél een lockdown. En terecht.
En dan weer allemaal ongevaccineerden op de IC waar de rest van Nederland voor mag bloeden?
pi_204767342
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 09:07 schreef Knipoogje het volgende:

Zolang er geen 700 man op de IC liggen is het geen probleem nee, al zit half NL dan weer thuis uit te zieken, dus werkgevers weer zonder personeel. Dus 4 miljoen Nederlanders met een loopneus is wellicht niet zo erg, maar wel bijzonder irritant.

Als er wél 700 man op IC komen omdat één op de 1000 loopneuzen daarin eindigt, dan volgt er wél een lockdown. En terecht.
Er zit niemand uit te zieken en er komen geen 700 corona besmette personen wegens corona op een IC.

Het virus is zichzelf aan het kapot muteren, of heeft dat eigenlijk al zo goed als gedaan.

Dragers moeten de neus snuiten of een keer extra naar de wc.
pi_204767343
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 09:12 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
En dan weer allemaal ongevaccineerden op de IC waar de rest van Nederland voor mag bloeden?
Ongetwijfeld. Wat mij betreft krijgen niet-gevaccineerden met Corona zonder medische reden voor het niet vaccineren nooit voorrang op een IC bed en moeten deze verlaten indien er iemand gebruik van wenst te maken en er is geen plek anders. Actions have consequences.. Je kiest zelf voor een grotere kans op IC opname immers.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_204767353
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 09:14 schreef Knipoogje het volgende:

Ongetwijfeld. Wat mij betreft krijgen niet-gevaccineerden met Corona zonder medische reden voor het niet vaccineren nooit voorrang op een IC bed en moeten deze verlaten indien er iemand gebruik van wenst te maken en er is geen plek anders. Actions have consequences.. Je kiest zelf voor een grotere kans op IC opname immers.
Laat het los.
  Redactie Sport maandag 16 mei 2022 @ 09:18:21 #40
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_204767361
Heerlijk om zo zorgeloos door het leven te kunnen gaan, maar naiviteit onder beleidsmakers lijkt me niet wenselijk.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  maandag 16 mei 2022 @ 09:19:52 #41
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_204767372
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 08:50 schreef Za het volgende:
Oh please, het is voorbij.
Mjah zelfs als we dat allemaal zouden denken zou het misschien wijs zijn ons deze keer een beetje beter voor te bereiden voor het geval je het mis hebt.
Ik ga naar huis.
  Official ESF Kreviewer maandag 16 mei 2022 @ 09:23:04 #42
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_204767405
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 08:50 schreef Za het volgende:

[..]
Oh please, het is voorbij.
Ligt maar net aan de sterkte van de variant die de kop op gaat steken.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
pi_204767421
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 09:16 schreef Za het volgende:

[..]
Laat het los.
Covid laat ons niet los. Laat jij het wensdenken maar los.

Ik durf wel een voorspelling te doen: Bij de volgende golf in het najaar gaat 1.5m terugkomen en hierdoor de danstenten weer dicht. Met wat geluk blijft de IC bezetting door onze hoge vaccinatiegraad binnen de perken en is dat alles waar we last van gaan hebben.

En omdat de overheid iets te lang wacht met wat maatregelen, moeten er wellicht net wat meer komen dan eigenlijk noodzakelijk had hoeven zijn, waardoor we weer het slechtste jongetje van de klas zijn in Europa qua positieve testgevallen.
beter een knipoog dan een blauw oog
  maandag 16 mei 2022 @ 09:51:02 #44
493881 Akathisia
Complotwappie
pi_204767617
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 09:14 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
Ongetwijfeld. Wat mij betreft krijgen niet-gevaccineerden met Corona zonder medische reden voor het niet vaccineren nooit voorrang op een IC bed en moeten deze verlaten indien er iemand gebruik van wenst te maken en er is geen plek anders. Actions have consequences.. Je kiest zelf voor een grotere kans op IC opname immers.
Actions have consequences.

Dit is een betekenisloze kreet zolang je het niet op alle fronten doortrekt. Ik zou het ook wel een goed idee vinden om de VVD-stemmer geen IC bed te geven omdat het tekort een consequentie is van zijn (stem)keuze maar deze wens staat helaas haaks op enkele rechtsbeginselen die we volgens mij niet willen opgeven.
“Dreams and restless thoughts came flowing to him from the river, from the twinkling stars at night, from the sun's melting rays. Dreams and a restlessness of the soul came to him.” - Hermann Hesse, Siddhartha
  Redactie Sport maandag 16 mei 2022 @ 09:55:21 #45
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_204767653
quote:
1s.gif Op maandag 16 mei 2022 09:51 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
Actions have consequences.

Dit is een betekenisloze kreet zolang je het niet op alle fronten doortrekt. Ik zou het ook wel een goed idee vinden om de VVD-stemmer geen IC bed te geven omdat het tekort een consequentie is van zijn (stem)keuze maar deze wens staat helaas haaks op enkele rechtsbeginselen die we volgens mij niet willen opgeven.
Ik zou me in dat geval wel beperken tot VVD-leden. De stemmer lijkt me niet verantwoordelijk voor opportuun gedrag van de VVD dat niet in een verkiezingsprogramma zat.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_204767853
quote:
1s.gif Op maandag 16 mei 2022 09:51 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
Actions have consequences.

Dit is een betekenisloze kreet zolang je het niet op alle fronten doortrekt. Ik zou het ook wel een goed idee vinden om de VVD-stemmer geen IC bed te geven omdat het tekort een consequentie is van zijn (stem)keuze maar deze wens staat helaas haaks op enkele rechtsbeginselen die we volgens mij niet willen opgeven.
Vandaar mijn 'wat mij betreft'
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_204767895
Gewoon stoppen met die lockdowns, de maatregelen zijn erger dan de kwaal
  maandag 16 mei 2022 @ 11:08:35 #48
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_204768111
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 09:55 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Ik zou me in dat geval wel beperken tot VVD-leden. De stemmer lijkt me niet verantwoordelijk voor opportuun gedrag van de VVD dat niet in een verkiezingsprogramma zat.
Maar ondertussen moet de kiezer toch wel doorhebben dat de VVD een onbetrouwbare partij is, of zit dat collectief niet meer in het actieve geheugen?
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
  maandag 16 mei 2022 @ 11:15:26 #49
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_204768176
quote:
4s.gif Op maandag 16 mei 2022 06:28 schreef Bocaj het volgende:
Vandaag wordt in de Tweede Kamer gesproken over het 'langere termijn coronabeleid', maar over de voorbereidingen op coronagolf deze herfst wordt volgens de experts te weinig gesproken.
https://www.tweedekamer.n(...)etails?id=2022A02396
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
pi_204768258
De reacties uit de zomer van 2021 komen weer uit de kast.
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')