abonnement Unibet Coolblue
pi_204425472


Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; Coingecko. Bitcoin is bedoeld als peer-to-peer geld, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus. In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
Transacties worden door nodes verzonden naar het netwerk. Een node is een computer die de software van Bitcoin draait. Miners stoppen deze transacties in een blok en als dank krijgen zij hiervoor een beloning. Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en Proof of Stake (PoS). PoW is een vorm van mining, waarbij de rekenkracht van een computer wordt gebruikt ten dienste van de blockchain. De computer lost als het ware mathematische puzzels op en moet intensief werk (de W in PoW) leveren om transacties te controleren en nieuwe blokken te creëren. Deze inspanningen worden beloond in cryptocurrency. PoS is in principe een vorm van virtuele mining. Des te groter het aantal (stake) van een bepaalde cryptocurrency iemand bezit, des te meer transacties er kunnen worden gevalideerd en des te groter de reward voor de persoon in kwestie. Met andere woorden: Des te meer je bezit, des te meer je zult worden beloond.

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
Satoshi Nakamoto zocht een vorm van bescherming tegen centrale banken. Vanaf de jaren 70 waren cyberpunks al op zoek naar zoiets. Met Bitcoin is die oplossing er gekomen. Doordat de software open-source is kan het makkelijk gekloond worden. Dit gebeurde in de eerste jaren dan ook. Later begonnen bedrijfen en individuen andere voordelen te zien in blockchain en zijn daar op door gegaan. Sommige zullen je vertellen dat geld (dus Bitcoin) de enige usecase voor blockchain is, andere zullen je vertellen dat het de oplossing voor alles is. Doe je eigen onderzoek.



Oké. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via brokers of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een broker. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer closed-source wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
http://forum.fok.nl/topic/2399122

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: http://forum.fok.nl/topic/2408251/1/400#p175313682

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt geïntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).
Holden - Holden is ook traden, alleen zit er meer tijd tussen.

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitonic
BTC Direct
Satos

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Preev simple bitcoin price
CoinGecko - Cryptocurrency Prices and Market Capitalization
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges
Agrr - Trades en koers van de grootste exchanges.

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine (NL)
Bitcoin nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin

Informatie
Bitcoin Information & Resources
Bitcoin-Only (NL)
Bitcoinstart (NL)

Bitcoin en belastingaangifte
Bitcoin als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoin en andere crypcurrencies wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro's) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw cryptocurrencies op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw cryptocurrencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw portfolio in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van bitcoin
- Koop bitcoin (bijvoorbeeld bij Satos of Bitonic). Verzend het naar het adres van een wallet. Betaal met iDeal.
- HODL = win

Starten met het kopen van Altcoins
- Open een account op bijv. Binance.
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Bitcoin. Kopieer het wallet-adres.
- Koop bitcoin (bijvoorbeeld bij Satos of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in bitcoin op Binance. Via de Exchanges kan je bitcoin kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.
pi_204425487
Nieuw deeltje, ik deed blijkbaar het licht uit in de vorige...
pi_204425773
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 16:48 schreef tvdleur het volgende:

[..]
Hahaja, eens. Internet... maar ook mobiele telefoons (denk aan dat epische filmpje uit de jaren 80/90 waar echt iedereen zei, altijd bereikbaar? Nee hoor, vind ik niks) , de pinpas en "telebankieren" , maar ook de eerste weerstand recent tegen het bestellen via qr-code en een app. Nu eea soms weer teruggedraaid wordt en iedereen weer 20 minuten eerst op de ober wacht om te bestellen was dat toch niet zo'n slecht concept
Ik weet bij Web 1.0 dat ik wel écht enthousiast was over de mogelijkheden. Dat je gewoon over álles informatie kon vinden en belangrijker nog plaatjes van blote vrouwen. Dat voelde als jonge puber wel echt als fenomenaal

Bij Web2.0 was ik ook oprecht enthousiast en dook ik helemaal in Cu2, Hyves en later Facebook. Ineens stond je online in contact met iedereen in je omgeving. Kon je zelf het internet vormgeven.

Bij Web3.0 voel ik nog weinig enthousiasme eerlijk gezegd. Die NFT's zijn vast geinig voor kunstenaars, maar ik heb er zelf weinig aan. DAO's vind ik een interessant concept, maar om nou te zeggen dat ik er heel enthousiast van word? Mwah.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-04-2022 17:29:15 ]
pi_204425853
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 17:28 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Ik weet bij Web 1.0 dat ik wel écht enthousiast was over de mogelijkheden. Dat je gewoon over álles informatie kon vinden en belangrijker nog plaatjes van blote vrouwen. Dat voelde als jonge puber wel echt als fenomenaal

Bij Web2.0 was ik ook oprecht enthousiast en dook ik helemaal in Cu2, Hyves en later Facebook. Ineens stond je online in contact met iedereen in je omgeving. Kon je zelf het internet vormgeven.

Bij Web3.0 voel ik nog weinig enthousiasme eerlijk gezegd. Die NFT's zijn vast geinig voor kunstenaars, maar ik heb er zelf weinig aan. DAO's vind ik een interessant concept, maar om nou te zeggen dat ik er heel enthousiast van word? Mwah.
Oh... de BBS (bulletin boards, de voorloper van internet) en dan stiekem "porno" plaatjes downloaden in ASCII die dan tergend langzaam door de 28K8 modem op je scherm regel voor regel verscheen... en je ouders onderaan de trap zaten te schreeuwen dat je de telefoonlijn te lang bezet hield en de stekker eruit trok net voordat de download compleet was... Those were the days... Maar we dwalen af

Die plaatjes NFT's zie ik ook geen heil in, maar de NFT toepassing van alfa romeo dan weer wel
https://www.rtlnieuws.nl/(...)rificatie-blockchain
pi_204427994
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 16:48 schreef tvdleur het volgende:

[..]
Hahaja, eens. Internet... maar ook mobiele telefoons (denk aan dat epische filmpje uit de jaren 80/90 waar echt iedereen zei, altijd bereikbaar? Nee hoor, vind ik niks) , de pinpas en "telebankieren" , maar ook de eerste weerstand recent tegen het bestellen via qr-code en een app. Nu eea soms weer teruggedraaid wordt en iedereen weer 20 minuten eerst op de ober wacht om te bestellen was dat toch niet zo'n slecht concept
Sterker nog, dat epische filmpje over mobiele telefoons was uit 1998! Nog niet eens zo heel lang geleden
pi_204431336
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 16:41 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Het is onvermijdelijk dat je early adopters hebt en de rest, maar je zorg deel ik wel. En het helpt niet dat investeren in cryptovaluta vooralsnog obscuur blijft. Onbekend maakt onbemind.

Maar het is ook wel bijzonder om het begin van zo'n grote ontwikkeling mee te mogen maken. Ik heb dat met het internet gehad in het begin van de jaren '90. Jarenlang waren mensen sceptisch over het potentieel van het internet en de betrouwbaarheid van bijvoorbeeld online winkelen. En moet je zien waar we nu staan.
De tijd van Netscape, ICQ en Hyves, mooie periode.
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_204431524
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 12:12 schreef Pharkus het volgende:
Wat me wel een beetje tegen de borst stuit van dat soort rapportages is dat alle crypto maar op 1 hoop gegooid wordt. Net zo zinnig om economieën van landen op 1 hoop te gooien en dan iets over de slechte appels te roepen / generaliseren.

Wat een reële dreiging is de hele finfluencer pump en dump shitcoin parade die qua negativiteit de meer valide projecten overschaduwen in dit soort rapportages. Door dit soort get rich fast schemes wordt het geroep om regulatie en centralisatie alleen groter.

Net als de meeste sectoren waar veel geld in omgaat zijn er mensen die geen goede intenties hebben. Het blijft nodig om mensen daarvoor te waarschuwen en te leren dit te doorzien voordat ze investeren.
Zoals je ook wel in dit topic kunt merken zijn we nog smerig vroeg.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_204431699
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2022 09:40 schreef dimmak het volgende:

[..]
Zoals je ook wel in dit topic kunt merken zijn we nog smerig vroeg.
Dit is duidelijk, maar als de prijsactie traag is dan heb je er nóg niets aan mbt welvaart. Zoals de postzegelverzamelaar die tot zijn 80e postzegels blijft verzamelen. Het is mogelijk dat Bitcoin vanaf nu vertraagt stijgt, helaas.
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_204432189
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2022 10:03 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Dit is duidelijk, maar als de prijsactie traag is dan heb je er nóg niets aan mbt welvaart. Zoals de postzegelverzamelaar die tot zijn 80e postzegels blijft verzamelen. Het is mogelijk dat Bitcoin vanaf nu vertraagt stijgt, helaas.
Prijs op korte termijn is geen adoptie. Kap nou eens met dat eindeloze domme gelul over de prijs. Als je uitzoomt zie je zelf wel de adoptie.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_204432224
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2022 11:28 schreef dimmak het volgende:

[..]
Prijs op korte termijn is geen adoptie. Kap nou eens met dat eindeloze domme gelul over de prijs. Als je uitzoomt zie je zelf wel de adoptie.
Benjamin Cowen (een zeer goede analyst naar mijn mening) zegt ook dat Bitcoin steeds minder hard stijgt. Hier zie je zijn analyse op stock 2 flow en wat voor data we wél hiervan kunnen afleiden. Je ziet dat de stijgingen steeds minder worden.

Het wordt steeds moeilijker om je vermogen met Bitcoin te verdubbelen. (Steeds meer jaren gaan er overheen).

twitter
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_204432250
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2022 11:35 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Benjamin Cowen (een zeer goede analyst naar mijn mening) zegt ook dat Bitcoin steeds minder hard stijgt. Hier zie je zijn analyse op stock 2 flow en wat voor data we wél hiervan kunnen afleiden. Je ziet dat de stijgingen steeds minder worden.

Het wordt steeds moeilijker om je vermogen met Bitcoin te verdubbelen. (Steeds meer jaren gaan er overheen).

[ twitter ]
Ja leuk man en wat heeft dit nou weer met adoptie te maken?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_204432268
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2022 11:39 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ja leuk man en wat heeft dit nou weer met adoptie te maken?
Het woord adoptie geeft mij geen warm gevoel, financiële vrijheid of witte stranden. En om eerlijk te zijn denk ik dat iedereen het leuk zouden vinden als Bitcoin harder zou stijgen als dat het nu deed en het boven het belang van "adoptienieuws" zou plaatsen. Daar hebben we afgelopen jaar genoeg van gelezen. Het is niet fijn om te lezen dat Bitcoin waarschijnlijk steeds minder hard zal stijgen, heb zelf liever óók dat het volgende maand naar de 100K schiet.

Als Benjamin gelijk heeft, dan heeft Bitcoin over 8 jaar helemaal moeite om te stijgen.
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_204432292
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2022 11:44 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Het woord adoptie geeft mij geen warm gevoel, financiële vrijheid of witte stranden. En om eerlijk te zijn denk ik dat iedereen het leuk zouden vinden als Bitcoin harder zou stijgen als dat het nu deed en het boven het belang van "adoptienieuws" zou plaatsen. Daar hebben we afgelopen jaar genoeg van gelezen. Het is niet fijn om te lezen dat Bitcoin waarschijnlijk steeds minder hard zal stijgen, heb zelf liever óók dat het volgende maand naar de 100K schiet.

Als Benjamin gelijk heeft, dan heeft Bitcoin over 8 jaar helemaal moeite om te stijgen.
Zo lang de prijscurve geen negatieve vorm aanneemt vind ik het prima, ik vind alle andere ontwikkelingen rondom Bitcoin namelijk veel interessanter. Daarom zou ik het ook zeer waarderen als je niet meer op mij reageert over de prijs van Bitcoin wanneer ik het daar helemaal niet over heb. Er is meer over Bitcoin te vertellen dan de prijs, die kan iedereen wel op elke willekeurige website analyseren.

Botvier je prijsobsessie maar op anderen.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_204432328
quote:
7s.gif Op donderdag 14 april 2022 11:50 schreef dimmak het volgende:

[..]
Zo lang de prijscurve geen negatieve vorm aanneemt vind ik het prima, ik vind alle andere ontwikkelingen rondom Bitcoin namelijk veel interessanter. Daarom zou ik het ook zeer waarderen als je niet meer op mij reageert over de prijs van Bitcoin wanneer ik het daar helemaal niet over heb. Er is meer over Bitcoin te vertellen dan de prijs, die kan iedereen wel op elke willekeurige website analyseren.

Botvier je prijsobsessie maar op anderen.
Geen probleem ^O^ Ik heb gewoon een obsessieve doel voor ogen en anderen vinden het alleen leuk om over het onderwerp te praten
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_204432389
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2022 11:57 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Geen probleem ^O^ Ik heb gewoon een obsessieve doel voor ogen en anderen vinden het alleen leuk om over het onderwerp te praten
Ik vind het ook leuk om het over Bitcoin te hebben, maar het is heel vermoeiend dat je elke keer met de prijs als dooddoener komt. Dat draagt 0,0 bij aan een constructieve discussie.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_204432443
https://www.cnbc.com/2022(...)nian-in-poland-.html

quote:
We sent bitcoin from Miami to a Ukrainian in Poland who withdrew it as cash, all in less than three minutes
Zelfs de normies komen eraan! CNBC tested out an international transfer of cash with a Ukrainian staying in Poland via bitcoin’s Lightning Network.

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 14-04-2022 12:19:22 ]
pi_204432797
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2022 12:08 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ik vind het ook leuk om het over Bitcoin te hebben, maar het is heel vermoeiend dat je elke keer met de prijs als dooddoener komt. Dat draagt 0,0 bij aan een constructieve discussie.
Verschil in mindset denk ik van een investeerder in vergelijking met iemand die de technologie leuk vind.
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_204432869
Ik krijg geen dopamine shot van adoptienieuws, ben vrij gevoelloos wat dat betreft. Iedereen is verschillend.
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_204432912
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2022 13:04 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Verschil in mindset denk ik van een investeerder in vergelijking met iemand die de technologie leuk vind.
Nee er zijn verschillende kanten aan bitcoin. Prijs, techniek, monetaire eigenschappen, geopolitieke functie enz.. Deze veelzijdigheid is nieuw in een asset (veel mainstream media stugglen ook nog met de nuance in sommige onderwerpen), maar als er een discussie is over de techniek heeft dat geen reet te maken met de prijs. En zo gauw je dan over de prijs begint, zoals jij in bijna elke reactie de afgelopen 20 topics, is de discussie wel snel klaar. Kun je bitcoin niet uit elkaar trekken of heb je geen belang bij de andere onderwerpen heb je simpelweg weinig te zoeken in discussies over bitcoin die niet over prijs gaan.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_204433023
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2022 13:22 schreef dimmak het volgende:

[..]
Nee er zijn verschillende kanten aan bitcoin. Prijs, techniek, monetaire eigenschappen, geopolitieke functie enz.. Deze veelzijdigheid is nieuw in een asset (veel mainstream media stugglen ook nog met de nuance in sommige onderwerpen), maar als er een discussie is over de techniek heeft dat geen reet te maken met de prijs. En zo gauw je dan over de prijs begint, zoals jij in bijna elke reactie de afgelopen 20 topics, is de discussie wel snel klaar. Kun je bitcoin niet uit elkaar trekken of heb je geen belang bij de andere onderwerpen heb je simpelweg weinig te zoeken in discussies over bitcoin die niet over prijs gaan.
Ik heb vind ik niets met de monetaire eigenschappen, geopolitiek enz te maken van Bitcoin als het in de praktijk na 14 jaar nog steeds niet in onze Nederlandse samenleving van toepassing is. Vandaar dat ik prijs (het enige waar ik wel iets van merk/voel of tasbaar is) bij mij van belang is.

Ik betaal niet met Bitcoin, ik kan het niet aanraken, ik kan er geen computerspellen op spelen, ik kan het niet als plaatje ophangen aan de muur. Heb er totaal geen plezier aan behalve dat het een zak geld is.

Het is nu vooral virtueel, niet tastbaar en er is geen fysieke ervaring behalve een eigen feedback loop van gedachten over dat "steeds meer mensen het gebruiken". Het is een soort "feel good" experience wat niet tastbaar is. Het is een hele andere insteek, ik verdiep me het liefst in zaken die fysiek aanwezig zijn in mijn leven. Alles wat ik lees en doe heeft vaak direct invloed op mezelf (krachtsport, voeding, investeringen, relaties, vakanties).

Gewoon een andere benadering.
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
  Forum Admin donderdag 14 april 2022 @ 13:43:57 #22
54263 crew  Pharkus
eeuwig vader, deeltijd autist
pi_204433071
Voor de lambo's zou ik niet in bitcoin gaan zitten hodlen op dit moment. Kan je beter op allerlei kleinere coins gokken, maar dan ook accepteren dat je dan ook een risico loopt als je verkeerd gokt. Momenteel gebruik ik bitcoin/eth meer als een spaarrekening waar ik waarschijnlijk meer rendement op haal dan de bank. Voor de rest heb ik een aantal coins waar ik wat mee trade en de winst afroom richting btc/eth. Maar goed ik droom ook niet van een palmstrand met lambo.

Ik denk juist dat de adoptatie eerder gaat komen met stable coins of stabielere coins. Dat zie je ook met de huidige fiat valuta, mensen vinden het prettig als er niet te veel inflatie/deflatie is en hun koopkracht op peil blijft.
Een vel leeg papier kan altijd nog een mooie tekening worden.
pi_204433136
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2022 13:43 schreef Pharkus het volgende:
Voor de lambo's zou ik niet in bitcoin gaan zitten hodlen op dit moment. Kan je beter op allerlei kleinere coins gokken, maar dan ook accepteren dat je dan ook een risico loopt als je verkeerd gokt. Momenteel gebruik ik bitcoin/eth meer als een spaarrekening waar ik waarschijnlijk meer rendement op haal dan de bank. Voor de rest heb ik een aantal coins waar ik wat mee trade en de winst afroom richting btc/eth. Maar goed ik droom ook niet van een palmstrand met lambo.

Ik denk juist dat de adoptatie eerder gaat komen met stable coins of stabielere coins. Dat zie je ook met de huidige fiat valuta, mensen vinden het prettig als er niet te veel inflatie/deflatie is en hun koopkracht op peil blijft.
Alles begint met dromen. Ik weet nog dat ik vroeger dj wilde worden. 5 jaar later stond ik voor duizenden mensen te draaien. Ook een keer contact gezocht met een Miss (van een land) waar ik gek op was, uiteindelijk ook in het echt ontmoet.

Die palmstrand met lambo is echt niet zo ver weg als je denkt, misschien al als je een paar honderd euro weglegt per maand aan een lowcap, 3 jaar lang. Tja je kunt alles verliezen, maarja, je verliest het ook als je die paar honderd euro overbodig uitgeeft aan stappen en feesten.
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_204433171
Gelukkig geloofd Cathie nog wel in een bitcoin 1 miljoen target voor 2026/2030.

https://finance.yahoo.com(...)llion-155028638.html

Het is alleen wel jammer dat de gemiddelde crypto "investeerder" over die zelfde tijdframe waarschijnlijk geld zal verliezen door een of andere hype coin.
  donderdag 14 april 2022 @ 14:13:39 #25
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_204433304
Levenslessen worden gedropt hier _O_
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')