FOK!forum / Blockchain Technology & Cryptocurrencies / [SC] Cryptocurrencies #1123 Bitcoin _O_
dimmakwoensdag 30 maart 2022 @ 13:50
image?span=6m&size=medium&currency= USD&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=USD&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; Coingecko. Bitcoin is bedoeld als peer-to-peer geld, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus. In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
Transacties worden door nodes verzonden naar het netwerk. Een node is een computer die de software van Bitcoin draait. Miners stoppen deze transacties in een blok en als dank krijgen zij hiervoor een beloning. Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en Proof of Stake (PoS). PoW is een vorm van mining, waarbij de rekenkracht van een computer wordt gebruikt ten dienste van de blockchain. De computer lost als het ware mathematische puzzels op en moet intensief werk (de W in PoW) leveren om transacties te controleren en nieuwe blokken te creëren. Deze inspanningen worden beloond in cryptocurrency. PoS is in principe een vorm van virtuele mining. Des te groter het aantal (stake) van een bepaalde cryptocurrency iemand bezit, des te meer transacties er kunnen worden gevalideerd en des te groter de reward voor de persoon in kwestie. Met andere woorden: Des te meer je bezit, des te meer je zult worden beloond.

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
Satoshi Nakamoto zocht een vorm van bescherming tegen centrale banken. Vanaf de jaren 70 waren cyberpunks al op zoek naar zoiets. Met Bitcoin is die oplossing er gekomen. Doordat de software open-source is kan het makkelijk gekloond worden. Dit gebeurde in de eerste jaren dan ook. Later begonnen bedrijfen en individuen andere voordelen te zien in blockchain en zijn daar op door gegaan. Sommige zullen je vertellen dat geld (dus Bitcoin) de enige usecase voor blockchain is, andere zullen je vertellen dat het de oplossing voor alles is. Doe je eigen onderzoek.

200.gif

Oké. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via brokers of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een broker. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer closed-source wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
http://forum.fok.nl/topic/2399122

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: http://forum.fok.nl/topic/2408251/1/400#p175313682

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt geïntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).
Holden - Holden is ook traden, alleen zit er meer tijd tussen.

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitonic
BTC Direct
Satos

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Preev simple bitcoin price
CoinGecko - Cryptocurrency Prices and Market Capitalization
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges
Agrr - Trades en koers van de grootste exchanges.

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine (NL)
Bitcoin nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin

Informatie
Bitcoin Information & Resources
Bitcoin-Only (NL)
Bitcoinstart (NL)

Bitcoin en belastingaangifte
Bitcoin als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoin en andere crypcurrencies wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro's) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw cryptocurrencies op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw cryptocurrencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw portfolio in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van bitcoin
- Koop bitcoin (bijvoorbeeld bij Satos of Bitonic). Verzend het naar het adres van een wallet. Betaal met iDeal.
- HODL = win

Starten met het kopen van Altcoins
- Open een account op bijv. Binance.
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Bitcoin. Kopieer het wallet-adres.
- Koop bitcoin (bijvoorbeeld bij Satos of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in bitcoin op Binance. Via de Exchanges kan je bitcoin kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.
firefly3woensdag 30 maart 2022 @ 13:56
Als je kijkt naar de all-time grafiek van Ethereum/Bitcoin zie je dat Ethereum het steeds meer wint van Bitcoin. Vooral tijdens bull cycles krijgt Ethereum steeds meer de overhand. Dus ik schat dat er een flippening komt.

https://www.tradingview.com/symbols/ETHBTC/?exchange=BINANCE
dimmakwoensdag 30 maart 2022 @ 13:59
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 13:56 schreef firefly3 het volgende:
Als je kijkt naar de all-time grafiek van Ethereum/Bitcoin zie je dat Ethereum het steeds meer wint van Bitcoin. Vooral tijdens bull cycles krijgt Ethereum steeds meer de overhand. Dus ik schat dat er een flippening komt.

https://www.tradingview.com/symbols/ETHBTC/?exchange=BINANCE
Bijzonder hoe snel je schakelt naar iets totaal verschillends als je er even niet uit komt. We hadden het over de technische kant van Bitcoin en nu heb je het ineens weer over de prijs van Ethereum. :')
Pharkuswoensdag 30 maart 2022 @ 14:01
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 13:49 schreef dimmak het volgende:

[..]
Juist Ethereum zit vast met pleisters en staat op het punt om te knappen. Lees de kritieken maar van Vitalik en ETH devs. De ontwikkeling van Bitcoin gaat gestaag met een reden.
Ik denk dat veel altcoin ontwikkelaars nog tegen dezelfde fouten als Ethereum gaan aanlopen als ze er niet van leren. Ik denk ook dat Ethereum gebaat is bij even pas op de plaats, fundamenten stevig neerzetten, technical debt inlassen en dan weer voorwaarts.
firefly3woensdag 30 maart 2022 @ 14:03
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 13:59 schreef dimmak het volgende:

[..]
Bijzonder hoe snel je schakelt naar iets totaal verschillends als je er even niet uit komt. We hadden het over de technische kant van Bitcoin en nu heb je het ineens weer over de prijs van Ethereum. :')
Ligt eraan hoe je het bekijkt. Windows is technisch gezien op vele vlakken minder goed dan Unix systemen. Maar toch gebruikt iedereen Windows.
#ANONIEMwoensdag 30 maart 2022 @ 15:05
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 13:40 schreef firefly3 het volgende:

[..]
We gaan het zien wat de toekomst ons brengt. Ik zie namelijk dat er veel om de use-case van Bitcoin heen wordt gedraaid met allerlei quick-fixes maar uiteindelijk zie ik meer development aan de kant van Ethereum bijv.
Man man man, neem nog een slokje azijn. Het moet lastig zijn om als toxic anti bitcoiner door het leven te gaan. MAar dan nog wel gewoon bitcoin blijven hodlen because
#ANONIEMwoensdag 30 maart 2022 @ 15:09

_O_

Een uitgebruide uitleg waarom het waarschijnlijk gaat eindingen voor de USD als reserve currency.

Persoonlijk denk ik dat we steeds meer richting een digitale wereld gaan waarbij alle overheden ter wereld macht gaan verliezen. Digitaal passport (Estonia), digitale bedrijven, digitaal geld.

Dus meer een digitale swift dan een swift van US naar China (oid)

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 30-03-2022 15:12:04 ]
dimmakwoensdag 30 maart 2022 @ 15:53
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 14:01 schreef Pharkus het volgende:

[..]
Ik denk dat veel altcoin ontwikkelaars nog tegen dezelfde fouten als Ethereum gaan aanlopen als ze er niet van leren. Ik denk ook dat Ethereum gebaat is bij even pas op de plaats, fundamenten stevig neerzetten, technical debt inlassen en dan weer voorwaarts.
Ethereum stroomt over van complexiteit. Ze zouden het modulair moeten opzetten en wat minder ambitieus inzetten. De ontwikkeling van Bitcoin op protocol niveau kun je langzaam noemen, maar wordt voornamelijk goed over nagedacht. Maar binnen Ethereum spelen natuurlijk vele belangen. Natuurlijk kan er plek zijn naast Bitcoin voor een project als Ethereum, maar dat moet je niet willen inzetten op ultra sound money om Bitcoin van de troon te stoten en het houden bij de originele usecase als utility blockchain. Kijk je naar alle andere altcoins, die niet specifiek als currency bedoeld zijn, zijn het voornamelijk concurrenten van Ethereum. Dus alles moet sneller, beter en fletser dan Ethereum, ja dan ga je zeker oplopen tegen dezelfde problemen als Ethereum. Ethereum kan daarentegen geen technical dept inlassen want dan kan het zomaar zijn dat ze ingehaald worden. Daarnaast lopen er enorme beloftes waaronder ETH 2.0 waarmee ze hun publiek keer op keer teleurstellen.

[ Bericht 3% gewijzigd door dimmak op 30-03-2022 15:59:04 ]
dimmakwoensdag 30 maart 2022 @ 15:55
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 14:03 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Ligt eraan hoe je het bekijkt. Windows is technisch gezien op vele vlakken minder goed dan Unix systemen. Maar toch gebruikt iedereen Windows.
Hoe is dit een antwoord op die post of discussie? :')
Ronald-Koemanwoensdag 30 maart 2022 @ 16:27
Geduld
Geduldiger
Héél geduldig
Engelengeduld
dimmak

In die volgorde.
firefly3woensdag 30 maart 2022 @ 16:36
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 15:55 schreef dimmak het volgende:

[..]
Hoe is dit een antwoord op die post of discussie? :')
Laten we het hierbij laten en "de tech" zijn vrije loop gaan. Als de flippening gebeurt heb ik gelijk, nu heb jij nog gelijk.
dimmakwoensdag 30 maart 2022 @ 16:57
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 16:36 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Laten we het hierbij laten en "de tech" zijn vrije loop gaan. Als de flippening gebeurt heb ik gelijk, nu heb jij nog gelijk.
Een flippening is puur alleen prijs en veranderd niks aan de fundamentals van Ethereum of Bitcoin. Topic in en topic uit switch je binnen discussies van technische aspecten naar koersen en vice versa terwijl die totaal niks met elkaar te maken hebben.
firefly3woensdag 30 maart 2022 @ 17:05
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 16:57 schreef dimmak het volgende:

[..]
Een flippening is puur alleen prijs en veranderd niks aan de fundamentals van Ethereum of Bitcoin. Topic in en topic uit switch je binnen discussies van technische aspecten naar koersen en vice versa terwijl die totaal niks met elkaar te maken hebben.
Je hebt niets aan bepaalde technische aspecten als het grote publiek er niets om geeft. Er zal vast wel iemand een wasmachine uitgevonden hebben met de perfecte wastrommel (het fundament, Bitcoin), maar als mensen liever een wasmachine hebben die gebruiksvriendelijker is of meer opties heeft (Ethereum), kiezen mensen toch liever het tweede. Zo is de atoomklok ook het meest precies, maar wie gebruikt deze? Mensen gebruiken toch gewoon een digitale horloge.
#ANONIEMwoensdag 30 maart 2022 @ 17:44
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 16:57 schreef dimmak het volgende:

[..]
Een flippening is puur alleen prijs en veranderd niks aan de fundamentals van Ethereum of Bitcoin. Topic in en topic uit switch je binnen discussies van technische aspecten naar koersen en vice versa terwijl die totaal niks met elkaar te maken hebben.
Een nadelige Narcistische eigenschap van altijd gelijk willen hebben.

Door de goal post steeds te verplaatsen of het op andere (random timeframe prijs validaties) zaken te gooien heeft ie steeds weer het gevoel van gelijk te hebben binnen gehaald.
firefly3woensdag 30 maart 2022 @ 17:55
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 17:44 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Een nadelige Narcistische eigenschap van altijd gelijk willen hebben.

Door de goal post steeds te verplaatsen of het op andere (random timeframe prijs validaties) zaken te gooien heeft ie steeds weer het gevoel van gelijk te hebben binnen gehaald.
Als Bitcoin 30 tot 50% gezakt is koop ik altijd altcoins en als Bitcoin weer op ath zit begin ik weer met verkopen van alts. Dus geen random timeframes.
dimmakwoensdag 30 maart 2022 @ 18:03
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 17:05 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Je hebt niets aan bepaalde technische aspecten als het grote publiek er niets om geeft. Er zal vast wel iemand een wasmachine uitgevonden hebben met de perfecte wastrommel (het fundament, Bitcoin), maar als mensen liever een wasmachine hebben die gebruiksvriendelijker is of meer opties heeft (Ethereum), kiezen mensen toch liever het tweede. Zo is de atoomklok ook het meest precies, maar wie gebruikt deze? Mensen gebruiken toch gewoon een digitale horloge.
Daar ga je dus al fout, want het is geen wastrommel vs een wasmachine. Het is een wastrommel vs een droogrek juist door die technische aspecten en fundamentals.
firefly3woensdag 30 maart 2022 @ 18:19
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 18:03 schreef dimmak het volgende:

[..]
Daar ga je dus al fout, want het is geen wastrommel vs een wasmachine. Het is een wastrommel vs een droogrek juist door die technische aspecten en fundamentals.
Na 14 naar wordt het decentrale afgepakt door het lightningnetwerk. Dus ik heb geen idee of Bitcoin nog nut of functie zal hebben nu Ethereum zoveel mogelijkheden biedt en het enige waar Bitcoin zo super goed in was, eigenlijk niet zo belangrijk is in de maatschappij. Vergeet niet, we leven in een centrale wereld.
dimmakwoensdag 30 maart 2022 @ 18:20
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 18:19 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Na 14 naar wordt het decentrale afgepakt door het lightningnetwerk. Dus ik heb geen idee of Bitcoin nog nut of functie zal hebben nu Ethereum zoveel mogelijkheden biedt en het enige waar Bitcoin zo super goed in was, eigenlijk niet zo belangrijk is in de maatschappij. Vergeet niet, we leven in een centrale wereld.
Verbazingwekkend hoe elke reactie van je wel woorden bevatten maar 0,0 inhoud.
firefly3woensdag 30 maart 2022 @ 18:23
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 18:20 schreef dimmak het volgende:

[..]
Verbazingwekkend hoe elke reactie van je wel woorden bevatten maar 0,0 inhoud.
Leg in 1 zin uit waarom bitcoin goed is voor de maatschappij, waarbij zelfs een oma het zou begrijpen.
dimmakwoensdag 30 maart 2022 @ 18:30
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 18:23 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Leg in 1 zin uit waarom bitcoin goed is voor de maatschappij, waarbij zelfs een oma het zou begrijpen.
Zodat je mijn antwoord weer kunt ontwijken met totaal iets anders? :')
recursiefwoensdag 30 maart 2022 @ 18:38
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 18:19 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Na 14 naar wordt het decentrale afgepakt door het lightningnetwerk.
Nee.

quote:
Dus ik heb geen idee of Bitcoin nog nut of functie zal hebben nu Ethereum zoveel mogelijkheden biedt en het enige waar Bitcoin zo super goed in was, eigenlijk niet zo belangrijk is in de maatschappij.
Ik geloof dat het je al een paar keer uitgelegd is in de loop der tijd, maar trustless is niet hetzelfde als decentraal. Verder kan een L2 per definitie niet zonder een L1, dus je argument raakt kant noch wal.

quote:
Vergeet niet, we leven in een centrale wereld.
Wat is een "centrale wereld" nou weer?
firefly3woensdag 30 maart 2022 @ 19:03
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 18:30 schreef dimmak het volgende:

[..]
Zodat je mijn antwoord weer kunt ontwijken met totaal iets anders? :')
Ze zeggen altijd als je het niet in 1 zin kunt omschrijven het product niet verkoopt
#ANONIEMwoensdag 30 maart 2022 @ 20:59
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 19:03 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Ze zeggen altijd als je het niet in 1 zin kunt omschrijven het product niet verkoopt
Daar hebben ze dan blijkbaar geen gelijk in
#ANONIEMdonderdag 31 maart 2022 @ 08:15
Waves en Vechain die elkaar constant flippen!

Dat kan alleen betekenen dat de moeder van alle bullmarketen eraan zit te komen, LFG!!
dimmakdonderdag 31 maart 2022 @ 08:40
What a time to be alive. Tim Cook heeft Bitcoin en volgens de geruchten gaat Apple in zee met Strike. Announcement tijdens Bitcoin 2022 volgende week.
Quotidiendonderdag 31 maart 2022 @ 09:18
ZIL op +500% de afgelopen week. Geen laag mcap coin, redelijk grote jongen al en dan nog zo'n groei mogelijk in korte tijd. Waarom doen mensen uberhaupt nog in aandelen?
Drekkoningdonderdag 31 maart 2022 @ 09:32
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 09:18 schreef Quotidien het volgende:
ZIL op +500% de afgelopen week. Geen laag mcap coin, redelijk grote jongen al en dan nog zo'n groei mogelijk in korte tijd. Waarom doen mensen uberhaupt nog in aandelen?
Diversificatie en risico management ;).
nirvanadonderdag 31 maart 2022 @ 09:42
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 09:18 schreef Quotidien het volgende:
ZIL op +500% de afgelopen week. Geen laag mcap coin, redelijk grote jongen al en dan nog zo'n groei mogelijk in korte tijd. Waarom doen mensen uberhaupt nog in aandelen?
En het zou me niet verbazen dat die nog een keer 500% groeit dit jaar, hoewel dat waarschijnlijk niet in een week gebeurt.
#ANONIEMdonderdag 31 maart 2022 @ 09:52
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 08:40 schreef dimmak het volgende:
What a time to be alive. Tim Cook heeft Bitcoin en volgens de geruchten gaat Apple in zee met Strike. Announcement tijdens Bitcoin 2022 volgende week.
Waarom gaan ze niet voor de veel betere, snellere en energiezuinige centralised chains?
#ANONIEMdonderdag 31 maart 2022 @ 09:55
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 08:40 schreef dimmak het volgende:
What a time to be alive. Tim Cook heeft Bitcoin en volgens de geruchten gaat Apple in zee met Strike. Announcement tijdens Bitcoin 2022 volgende week.
Waar vind je deze geruchten?
#ANONIEMdonderdag 31 maart 2022 @ 09:58
Nevermind, al gevonden :)
https://medium.com/coinmo(...)ayments-48ed39737b2b
dimmakdonderdag 31 maart 2022 @ 10:33
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 09:55 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
Waar vind je deze geruchten?
Ik ben niet de grootste fan van het volgende schreeuwerige account, maar ik kan het hiermee wel even opsommen:

twitter

twitter

twitter


En idd de link je die zelf al post.
firefly3donderdag 31 maart 2022 @ 11:29
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 20:59 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
Daar hebben ze dan blijkbaar geen gelijk in
Je ziet dat altcoins sterker worden. Altcoins zijn nodig o.a. voor de gaming & entertainment industrie. Van Bitcoin horen we vooral dat het waardevast is en decentraal. Dat laatste is door (normaal) gebruik van de lightningnetwerk al niet zo. Ik denk niet dat de gemiddelde oma een node gaat opzetten. Dat waardevast geloof ik wel, net als goud. Alleen de diehards hebben nog goud in hun bezit. Maarja, that is it.

Meningen zullen altijd verschillen, maar de toekomst zal het uitwijzen. Ik verwacht dat midcaps zoals Elrond en Solana zelfs concurrenten worden van Bitcoin over 4 tot 8 jaar ivm marketcap size.

Misschien heb ik gelijk, misschien niet. We zullen het zien.
firefly3donderdag 31 maart 2022 @ 11:52
Ik kan trouwens Bitcoin wél omschrijven in één zin waarbij zelfs een oma het kan begrijpen: Het is het meest anarchistische betaalmiddel.

Iedereen mag en kan investeren wat diegene wilt. Mijn ervaring is dat mensen zich het liefst laten leiden door prikkelingen die verbonden zijn aan entertainment, en de massa niet echt geïnteresseerd is in het politieke aspect.

Memecoins (zonder utilities) is weer het andere uiterste van het spectrum.

Alles heeft groei potentie. Kijk maar ééns naar hoe Pokémon was gegroeit, puur omdat het mensen prikkelde. De toekomst is niet geheel te voorspellen, maar wél deels.
#ANONIEMdonderdag 31 maart 2022 @ 12:10
Gebruiken de omas überhaupt al Apple Pay eigenlijk?
Elandonderdag 31 maart 2022 @ 12:25
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 09:18 schreef Quotidien het volgende:
ZIL op +500% de afgelopen week. Geen laag mcap coin, redelijk grote jongen al en dan nog zo'n groei mogelijk in korte tijd. Waarom doen mensen uberhaupt nog in aandelen?
Nice, wat ik me afvraag, hou je het dan met idee dat het verder stijgt of verkoop je het na zo'n stijging?
Quotidiendonderdag 31 maart 2022 @ 12:29
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 12:25 schreef Elan het volgende:

[..]
Nice, wat ik me afvraag, hou je het dan met idee dat het verder stijgt of verkoop je het na zo'n stijging?
Het verstandige zou zijn om nu te verkopen. Dit ga ik uiteraard niet doen
dimmakdonderdag 31 maart 2022 @ 12:34
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 12:29 schreef Quotidien het volgende:

[..]
Het verstandige zou zijn om nu te verkopen. Dit ga ik uiteraard niet doen
_O-
viagraapdonderdag 31 maart 2022 @ 13:02
Apple Pay is in de VS wel heel groot geloof ik, maar heelveel koersstijging verwacht ik er niet van.
over_hedgedonderdag 31 maart 2022 @ 13:20
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 13:02 schreef viagraap het volgende:
Apple Pay is in de VS wel heel groot geloof ik, maar heelveel koersstijging verwacht ik er niet van.
Nou als je zag wat het deed toen tesla bitcoins ging accepteren. (en daar binnen een maand van terug kwamen :') )
Zal vast wel iets invloed hebben
firefly3donderdag 31 maart 2022 @ 13:55
Nu is het Bakerytoken en IOStoken die tientallen procenten omhoog gaan. Iedere midcap en redelijke smallcap komt weer aan de beurt lijkt het. Er wordt héén en wéér gesprongen.
#ANONIEMdonderdag 31 maart 2022 @ 14:43
apple :r
sell
#ANONIEMdonderdag 31 maart 2022 @ 14:50
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 13:55 schreef firefly3 het volgende:
Nu is het Bakerytoken en IOStoken die tientallen procenten omhoog gaan. Iedere midcap en redelijke smallcap komt weer aan de beurt lijkt het. Er wordt héén en wéér gesprongen.
Wat dacht je van GMT. Van ¤0.01 naar ¤2.50. Oftewel 24900%. Had je op 9 maart, ruim 3 weken geleden ¤4000 in GMT gedrukt, dan was je net bijna miljonair geweest.

Wat het ook wel weer aardig doet is mijn eigen favoriet; BIFI
firefly3donderdag 31 maart 2022 @ 15:06
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 14:50 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
Wat dacht je van GMT. Van ¤0.01 naar ¤2.50. Oftewel 24900%. Had je op 9 maart, ruim 3 weken geleden ¤4000 in GMT gedrukt, dan was je net bijna miljonair geweest.

Wat het ook wel weer aardig doet is mijn eigen favoriet; BIFI
Nice, helaas heb ik die twee gemist. Ik verwacht dat Luffy ook omhoog gaat, verschillende tokens worden gemerged en zij timmeren hard aan de weg met dApps.
nirvanadonderdag 31 maart 2022 @ 15:28
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 15:06 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Nice, helaas heb ik die twee gemist. Ik verwacht dat Luffy ook omhoog gaat, verschillende tokens worden gemerged en zij timmeren hard aan de weg met dApps.
Ik verwacht dat Zilliqa nog een stuk verder gaat doorstijgen.
En als de makers van Axie Infinity hun beveiliging weer een beetje op orde hebben en goed hebben nagedacht over hun model, dan zou volgende week SLP zo ook maar eens een paar keer meer waard kunnen worden. Zelf een gokje genomen daar, eind volgende week maar eens kijken of dat goed gaat uitpakken of niet. Daarna gaat het in ieder geval, hopelijk met veel winst, maar ook met verlies, gelijk weer weg.
raptorixdonderdag 31 maart 2022 @ 17:44
twitter


Meh dit is slecht nieuws, nog niet definitief dat dit ook de implementatie gaat worden, maar dit gaat een hoop gezeik geven voor de legale handel in de EU.
firefly3donderdag 31 maart 2022 @ 18:20
Vires blijft ook maar omhoog gaan
Afwazigdonderdag 31 maart 2022 @ 18:26
Het hele Waves ecosyateem is onderweg naar andromeda
#ANONIEMdonderdag 31 maart 2022 @ 18:47
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 17:44 schreef raptorix het volgende:
[ twitter ]

Meh dit is slecht nieuws, nog niet definitief dat dit ook de implementatie gaat worden, maar dit gaat een hoop gezeik geven voor de legale handel in de EU.
Hmm de eu zinkt steeds dieper...

Dan kan je dalijk met bitcoin betalen via Apple pay maar dan moet je eerst gaan uitleggen dat het jou wallet is en waar het geld vandaan komt bij elke betaling. :')
Pharkusdonderdag 31 maart 2022 @ 19:12
EU :') alles op exchanges houden ... Not your keys not your wallet.
Rossdaledonderdag 31 maart 2022 @ 21:01
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 18:26 schreef Afwazig het volgende:
Het hele Waves ecosyateem is onderweg naar andromeda
twitter
#ANONIEMdonderdag 31 maart 2022 @ 21:06
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 17:44 schreef raptorix het volgende:
[ twitter ]

Meh dit is slecht nieuws, nog niet definitief dat dit ook de implementatie gaat worden, maar dit gaat een hoop gezeik geven voor de legale handel in de EU.
Dus dan moet je zoals eerst bij Bitonic jezelf met je wallet adres identificeren.
Nattekatdonderdag 31 maart 2022 @ 22:19
EU :')
Mortaxxdonderdag 31 maart 2022 @ 22:59
Iemand die een beetje bekend is met defi op ETH mainnet? Bekende namen als aave en compound geven nog geen 0.5% rente. Daar doe ik het natuurlijk niet voor

Als ik m'n eth van CDC haal zit ik volledig in defi :7
dimmakvrijdag 1 april 2022 @ 08:49
Geharmoniseerde consumentenprijsindex 11,9 procent hoger in maart

this-is-fine-fire.gif
fathankvrijdag 1 april 2022 @ 09:03
quote:
En wat gaat de ECB hier aan doen?

Hypotheekrentes stijgen ook als een malle. Maar spaarrente ho maar.
FundsAreSafuvrijdag 1 april 2022 @ 09:24
Verhuizen naar een land buiten het shithole dat de EU is lijkt me een prima cryptodoelstelling, heb je ook een stuk minder nodig om financieel onafhankelijk te zijn
firefly3vrijdag 1 april 2022 @ 09:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2022 09:24 schreef FundsAreSafu het volgende:
Verhuizen naar een land buiten het shithole dat de EU is lijkt me een prima cryptodoelstelling, heb je ook een stuk minder nodig om financieel onafhankelijk te zijn
Beetje met planb, madelon, de bitcoin familie en de overige wappies op een Mexicaans strand gaan wonen, je moet er zin in hebben
dimmakvrijdag 1 april 2022 @ 09:33
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 april 2022 09:03 schreef fathank het volgende:

[..]
En wat gaat de ECB hier aan doen?

Hypotheekrentes stijgen ook als een malle. Maar spaarrente ho maar.
Hoge inflatie en lage rente is goed voor de schuldenberg dus de ECB vindt het wel goed zo.
FundsAreSafuvrijdag 1 april 2022 @ 10:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 09:29 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Beetje met planb, madelon, de bitcoin familie en de overige wappies op een Mexicaans strand gaan wonen, je moet er zin in hebben
Met Madelon in een strandhuis op een tropisch eiland zitten lijkt me wel fijn, beetje vrijen en cocktails drinken :@
Rossdalevrijdag 1 april 2022 @ 10:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 09:29 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Beetje met planb, madelon, de bitcoin familie en de overige wappies op een Mexicaans strand gaan wonen, je moet er zin in hebben
Ik zou gewoon hier iets leuks uitzoeken:

https://www.privateislandsonline.com/
dimmakvrijdag 1 april 2022 @ 10:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 09:29 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Beetje met planb, madelon, de bitcoin familie en de overige wappies op een Mexicaans strand gaan wonen, je moet er zin in hebben
De wereld is groter dan het strandje van madelon.
firefly3vrijdag 1 april 2022 @ 10:18
quote:
3s.gif Op vrijdag 1 april 2022 10:08 schreef Rossdale het volgende:

[..]
Ik zou gewoon hier iets leuks uitzoeken:

https://www.privateislandsonline.com/
Ziet er mooi uit, maar met z'n 2en zou ik me daar éénzaam voelen. Een leuke vakantie naar zoiets vind ik wél leuk.
firefly3vrijdag 1 april 2022 @ 10:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2022 10:01 schreef FundsAreSafu het volgende:

[..]
Met Madelon in een strandhuis op een tropisch eiland zitten lijkt me wel fijn, beetje vrijen en cocktails drinken :@
:P
firefly3vrijdag 1 april 2022 @ 10:19
quote:
4s.gif Op vrijdag 1 april 2022 10:08 schreef dimmak het volgende:

[..]
De wereld is groter dan het strandje van madelon.
Dat is waar, ik zit er alleen mee dat ik dan mijn familie en vrienden haast niet zie.
dimmakvrijdag 1 april 2022 @ 10:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 10:19 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Dat is waar, ik zit er alleen mee dat ik dan mijn familie en vrienden haast niet zie.
Gewoon een gastverblijf op je stuk grond aan de Atlantische oceaan plaatsen en nodig ze om de beurt uit. Zij een vakantie, jij gezelschap. Win/win.
suijkerbuijkvrijdag 1 april 2022 @ 10:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 10:19 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Dat is waar, ik zit er alleen mee dat ik dan mijn familie en vrienden haast niet zie.
Overrated.

Vrienden komen en gaan.
Heb je geld zijn ze er , heb je hun een keer nodig zijn ze er niet .

Familie , als je geld heb komen ze langs met hun problemen.
Geen geld mag je blij zijn dat je uitgenodigd word voor een verjaardag .

Nee hoor je kan ze achterlaten en nieuwe vrienden maken.
En familie uitbreiding is gewoon meer kinderen maken .
ZeventiendeEtagevrijdag 1 april 2022 @ 11:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2022 10:01 schreef FundsAreSafu het volgende:

[..]
Met Madelon in een strandhuis op een tropisch eiland zitten lijkt me wel fijn, beetje vrijen en cocktails drinken :@
Madelon is lelijk maar zou dr wel doen met een paper bag over dr kop
FundsAreSafuvrijdag 1 april 2022 @ 11:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 10:57 schreef suijkerbuijk het volgende:

[..]
Overrated.

Vrienden komen en gaan.
Heb je geld zijn ze er , heb je hun een keer nodig zijn ze er niet .

Familie , als je geld heb komen ze langs met hun problemen.
Geen geld mag je blij zijn dat je uitgenodigd word voor een verjaardag .

Nee hoor je kan ze achterlaten en nieuwe vrienden maken.
En familie uitbreiding is gewoon meer kinderen maken .
Wil je er over praten?
suijkerbuijkvrijdag 1 april 2022 @ 11:32
quote:
9s.gif Op vrijdag 1 april 2022 11:29 schreef FundsAreSafu het volgende:

[..]
Wil je er over praten?
Nope de waarheid voor sommige mensen.
Die denken als ik blijf kan ik mijn familie helpen.
Je blijft helpen.
Denk aan je eigen toekomst.
firefly3vrijdag 1 april 2022 @ 11:50
Zou het denk ik toch niet trekken, zo lang met zo weinig mensen om mij heen.Vind het altijd leuk om een gevuld terras te vinden of een restaurantje te pakken, maar die zijn dan honderden kilometers verderop
suijkerbuijkvrijdag 1 april 2022 @ 11:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 11:50 schreef firefly3 het volgende:
Zou het denk ik toch niet trekken, zo lang met zo weinig mensen om mij heen.Vind het altijd leuk om een gevuld terras te vinden of een restaurantje te pakken, maar die zijn dan honderden kilometers verderop
Als crypto to the moon go.
Neem je toch een lambo (VW wagen op steroïden) dan ben je zo bij een restaurant.
Quotidienvrijdag 1 april 2022 @ 12:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2022 09:24 schreef FundsAreSafu het volgende:
Verhuizen naar een land buiten het shithole dat de EU is lijkt me een prima cryptodoelstelling, heb je ook een stuk minder nodig om financieel onafhankelijk te zijn
De EU een shithole noemen is wel het meest geprivilegieerde, stompzinnige wat je kan doen.

Ik las iets over iemand in de VS die 10k op zijn 40k crypto gains moest betalen aan belasting. Alleen is er van die 40k niks meer over dus nu heeft die een schuld. Hebben wij het in Nederland toch een stuk beter wat dat betreft.
FundsAreSafuvrijdag 1 april 2022 @ 13:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 12:53 schreef Quotidien het volgende:

[..]
De EU een shithole noemen is wel het meest geprivilegieerde, stompzinnige wat je kan doen.

Ik las iets over iemand in de VS die 10k op zijn 40k crypto gains moest betalen aan belasting. Alleen is er van die 40k niks meer over dus nu heeft die een schuld. Hebben wij het in Nederland toch een stuk beter wat dat betreft.
De VS is het grootste shithole op aarde, ik denk meer aan iets in Azië, Zuid-Amerika of Afrika waar je gulden nog een daalder waard is
firefly3vrijdag 1 april 2022 @ 13:11
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2022 13:06 schreef FundsAreSafu het volgende:

[..]
De VS is het grootste shithole op aarde, ik denk meer aan iets in Azië, Zuid-Amerika of Afrika waar je gulden nog een daalder waard is
Voor geen goud zou ik in Afrika willen wonen. Burgeroorlog meegemaakt, nog steeds die apartheid tussen zwart en blank enz. Hoe kom je daarbij?

En ik denk dat je in Zuid Amerika ook niet zo veilig bent als rijke cryptomiljonair als bendes het éénmaal doorhebben.

Azië is leuk maar te warm voor mij om daar echt te wonen.
#ANONIEMvrijdag 1 april 2022 @ 13:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 12:53 schreef Quotidien het volgende:

[..]
De EU een shithole noemen is wel het meest geprivilegieerde, stompzinnige wat je kan doen.

Ik las iets over iemand in de VS die 10k op zijn 40k crypto gains moest betalen aan belasting. Alleen is er van die 40k niks meer over dus nu heeft die een schuld. Hebben wij het in Nederland toch een stuk beter wat dat betreft.
Ja want omdat wij in NL geen capital gain belasting hebben maar vermogens belasting is de EU geen shithole aan het worden idd..

Je verhaal klopt van geen kant overigens, je betaalt alleen belasting in USA als je de gains werkelijk gemaakt hebt. Hij heeft het daarna dus weer vergokt of opgemaakt zonder de belasting te reserveren. Mocht ie het vergokt hebben kan ie de gains weer terug vragen gezien in USA de cap gain twee kanten opwerkt. Wat in Nederland niet zo is.
#ANONIEMvrijdag 1 april 2022 @ 13:15
EU een shithole noemen, dan heb je echt geen idee van de wereld...
Quotidienvrijdag 1 april 2022 @ 13:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 13:14 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Ja want omdat wij in NL geen capital gain belasting hebben maar vermogens belasting is de EU geen shithole aan het worden idd..

Je verhaal klopt van geen kant overigens, je betaalt alleen belasting in USA als je de gains werkelijk gemaakt hebt. Hij heeft het daarna dus weer vergokt of opgemaakt zonder de belasting te reserveren. Mocht ie het vergokt hebben kan ie de gains weer terug vragen gezien in USA de cap gain twee kanten opwerkt. Wat in Nederland niet zo is.
Ik kan wel meerdere redenen bedenken waarom het in de EU geen shit hole is (belastingconstucties zijn daar wel de minsten van). Er bestaat geen gebied op aarde waar men het zo goed heeft. Wat zeker niet wilt zeggen dat alles perfect is.
FundsAreSafuvrijdag 1 april 2022 @ 13:29
quote:
4s.gif Op vrijdag 1 april 2022 13:15 schreef Leonos het volgende:
EU een shithole noemen, dan heb je echt geen idee van de wereld...
Dat andere mensen in abjecte armoede leven op een euro per dag is niet relevant voor de vraag waar ik als Nederlander het beste bestaan kan opbouwen en het meeste waar voor mijn geld krijg

En dat die mensen in abjecte armoede leven komt doordat onze welvaart is gebouwd op het plunderen van die landen, die trend zal minder worden naar mate meer en meer landen de controle terugpakken over hun eigen natuurlijke grondstoffen. Het Westen zit in een neerwaartse spiraal, de rest van de wereld is de toekomst
Quotidienvrijdag 1 april 2022 @ 13:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2022 13:29 schreef FundsAreSafu het volgende:

[..]
Dat andere mensen in abjecte armoede leven op een euro per dag is niet relevant voor de vraag waar ik als Nederlander het beste bestaan kan opbouwen en het meeste waar voor mijn geld krijg

En dat die mensen in abjecte armoede leven komt doordat onze welvaart is gebouwd op het plunderen van die landen, die trend zal minder worden naar mate meer en meer landen de controle terugpakken over hun eigen natuurlijke grondstoffen. Het Westen zit in een neerwaartse spiraal, de rest van de wereld is de toekomst
Oh jij doelt op plekken waar je als rijke westerling de boel zo voordelig mogelijk kan exploiteren. Dan hebben we het inderdaad over andere maatstaven.
#ANONIEMvrijdag 1 april 2022 @ 13:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2022 13:29 schreef FundsAreSafu het volgende:

[..]
Dat andere mensen in abjecte armoede leven op een euro per dag is niet relevant voor de vraag waar ik als Nederlander het beste bestaan kan opbouwen en het meeste waar voor mijn geld krijg

En dat die mensen in abjecte armoede leven komt doordat onze welvaart is gebouwd op het plunderen van die landen, die trend zal minder worden naar mate meer en meer landen de controle terugpakken over hun eigen natuurlijke grondstoffen. Het Westen zit in een neerwaartse spiraal, de rest van de wereld is de toekomst
:')
#ANONIEMvrijdag 1 april 2022 @ 13:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 13:28 schreef Quotidien het volgende:
Er bestaat geen gebied op aarde waar men het zo goed heeft. Wat zeker niet wilt zeggen dat alles perfect is.
Je bent overal in Europa en op de aarde geweest om deze nutteloze claim te kunnen maken?
FundsAreSafuvrijdag 1 april 2022 @ 13:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 13:32 schreef Quotidien het volgende:

[..]
Oh jij doelt op plekken waar je als rijke westerling de boel zo voordelig mogelijk kan exploiteren. Dan hebben we het inderdaad over andere maatstaven.
Exploitatie valt hopelijk wel mee, een klein stuk grond om zelfvoorzienend te kunnen leven is alles dat ik vraag :)
#ANONIEMvrijdag 1 april 2022 @ 13:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 13:32 schreef Quotidien het volgende:
Oh jij doelt op plekken waar je als rijke westerling de boel zo voordelig mogelijk kan exploiteren. Dan hebben we het inderdaad over andere maatstaven.
Dat is grappig dat je dit noemt.

Europa heeft een extreem lange geschiedenis van het exploiteren van andere landen. En dan kom jij met het punt dat we het hier zo goed hebben. Well maybe heeft het leeg roven van gebieden voor honderden jaren daar iets mee te maken?

Daarnaast leven we in één van werelds grootste belasting paradijzen, dus laten we exploiteren er uberhaupt maar niet bij gaan halen.
dimmakvrijdag 1 april 2022 @ 13:59
In Defense of Bitcoin Maximalism - geschreven door.......

Vitalik!
Quotidienvrijdag 1 april 2022 @ 14:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 13:42 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Dat is grappig dat je dit noemt.

Europa heeft een extreem lange geschiedenis van het exploiteren van andere landen. En dan kom jij met het punt dat we het hier zo goed hebben. Well maybe heeft het leeg roven van gebieden voor honderden jaren daar iets mee te maken?

Absoluut. En nu?
#ANONIEMvrijdag 1 april 2022 @ 14:36
Doordat Europa het zo geweldig doet hebben we slechts 12% inflatie. Wauw!

https://nos.nl/index.php/(...)t-hoogste-sinds-1975

En we geven de Oorlog in Oekraïne de schuld. Het printen van biljoenen door de ECB heeft hier uiteraard niets mee te maken.

De volgende keer ga ik denk ook maar stemmen op deze politici, oh wacht...
fathankvrijdag 1 april 2022 @ 14:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 14:36 schreef 10mil.bitcoin het volgende:
Doordat Europa het zo geweldig doet hebben we slechts 12% inflatie. Wauw!

https://nos.nl/index.php/(...)t-hoogste-sinds-1975

En we geven de Oorlog in Oekraïne de schuld. Het printen van biljoenen door de ECB heeft hier uiteraard niets mee te maken.

De volgende keer ga ik denk ook maar stemmen op deze politici, oh wacht...
Naar welke muntunie moeten we verhuizen dan? Van de dollar word je niet vrolijk. China, nog niet misschien. Japan?
Pharkusvrijdag 1 april 2022 @ 15:18
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 april 2022 14:50 schreef fathank het volgende:

[..]
Naar welke muntunie moeten we verhuizen dan? Van de dollar word je niet vrolijk. China, nog niet misschien. Japan?
btc, eth of ada. Ecuador ofzo.
dimmakvrijdag 1 april 2022 @ 15:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 13:59 schreef dimmak het volgende:
In Defense of Bitcoin Maximalism - geschreven door.......

Vitalik!
Crypto-assets like Bitcoin have real cultural and structural advantages that make them powerful assets worth holding and using. Bitcoin is an excellent example of the category, though it's certainly not the only one; other honorable cryptocurrencies do exist, and maximalists have been willing to support and use them. Maximalism is not just Bitcoin-for-the-sake-of-Bitcoin; rather, it's a very genuine realization that most other cryptoassets are scams, and a culture of intolerance is unavoidable and necessary to protect newbies and make sure at least one corner of that space continues to be a corner worth living in.

It's better to mislead ten newbies into avoiding an investment that turns out good than it is to allow a single newbie to get bankrupted by a grifter.

It's better to make your protocol too simple and fail to serve ten low-value short-attention-span gambling applications than it is to make it too complex and fail to serve the central sound money use case that underpins everything else.

And it's better to offend millions by standing aggressively for what you believe in than it is to try to keep everyone happy and end up standing for nothing.
~ Vitalik Buterin

@firefly3
FundsAreSafuvrijdag 1 april 2022 @ 16:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 14:03 schreef Quotidien het volgende:

[..]
Absoluut. En nu?
Gaan wij als onbeduidend klein landje een stap achteruit doen als de welvaart eerlijker wordt verdeeld over de wereld. Denk niet dat we ermee wegkomen als we de VOC nieuw leven inblazen
firefly3vrijdag 1 april 2022 @ 16:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2022 15:59 schreef dimmak het volgende:

[..]
Crypto-assets like Bitcoin have real cultural and structural advantages that make them powerful assets worth holding and using. Bitcoin is an excellent example of the category, though it's certainly not the only one; other honorable cryptocurrencies do exist, and maximalists have been willing to support and use them. Maximalism is not just Bitcoin-for-the-sake-of-Bitcoin; rather, it's a very genuine realization that most other cryptoassets are scams, and a culture of intolerance is unavoidable and necessary to protect newbies and make sure at least one corner of that space continues to be a corner worth living in.

It's better to mislead ten newbies into avoiding an investment that turns out good than it is to allow a single newbie to get bankrupted by a grifter.

It's better to make your protocol too simple and fail to serve ten low-value short-attention-span gambling applications than it is to make it too complex and fail to serve the central sound money use case that underpins everything else.

And it's better to offend millions by standing aggressively for what you believe in than it is to try to keep everyone happy and end up standing for nothing.
~ Vitalik Buterin

@:firefly3
Heb ik nu zelfs Vitalik zover gekregen dat hij zich gaat verantwoorden voor maximalistische gedachten? :P

Over 5 jaar als de flippening is geweest, bestaan er meme's zoals deze:

6b0kfq.jpg
#ANONIEMzaterdag 2 april 2022 @ 01:32
FPSK5sKXwAgrMK7?format=jpg&name=large
Mortaxxzaterdag 2 april 2022 @ 01:58
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2022 21:01 schreef Rossdale het volgende:

[..]
[ twitter ]
Wel interessant gezien wat er nu op vires gebeurt. Er is een grote hoeveelheid supply aan stablecoins weggetrokken waardoor de rentes geëxplodeerd zijn.

Een account dat met 500 miljoen USDN als onderpand UDSC en USDT heeft geleend staat nu op punt geliquideerd te worden
FundsAreSafuzaterdag 2 april 2022 @ 06:37
Zieke mintaanval op KCAL zo te zien, kerel heeft vele malen meer in handen dan de total supply was
FundsAreSafuzaterdag 2 april 2022 @ 07:24
-Nvm-

[ Bericht 97% gewijzigd door FundsAreSafu op 02-04-2022 07:40:37 ]
#ANONIEMzaterdag 2 april 2022 @ 08:23
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 april 2022 14:50 schreef fathank het volgende:
Naar welke muntunie moeten we verhuizen dan? Van de dollar word je niet vrolijk. China, nog niet misschien. Japan?
Japan is wel een godenland volgens mij, wil daar graag een tijdje door brengen! Maar ze zijn behoorlijk draconisch tov corona dacht ik.

Sowieso verhuizen van één land naar een aantal, je kapitaal en belasting residency splitten. Denkt europa werkelijk dat ik ze een hele uitleg ga geven voor elke ¤1000 spend ? Lol! Het kost minder tijd op je kapitaal ergens anders heen te verhuizen :')

Sowieso is Nederland niet meer aantrekkelijk als de Box3 regeling veranderd.
#ANONIEMzaterdag 2 april 2022 @ 08:28
Zoals voorspelt gaan andere landen ook door met de dedollarisation. Alles moved echt zo snel!!

quote:
That gave it the third-largest share of the central bank’s reserves, slightly behind the euro, which fell to 5.04% last year from 7.85% in 2020. Dollar reserves fell to 80.34% of the total from 86.03% a year earlier.
https://www.asiafinancial(...)es-its-yuan-reserves


Zelfs het IMF waarschuwt er nu ook voor!

quote:
IMF warns Russia sanctions threaten to chip away at dollar dominance - FT
https://www.reuters.com/b(...)nance-ft-2022-03-31/

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 02-04-2022 08:28:53 ]
firefly3zaterdag 2 april 2022 @ 10:25
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2022 01:32 schreef Gehrman het volgende:
[ afbeelding ]
Ik zei toch dat Bitcoin development te traag ging. Nu is zelfs Satoshi terug :+
tvdleurzaterdag 2 april 2022 @ 13:15
Nou, als dit een bear market is dan ben ik benieuwd hoe mijn zorgvuldig samengestelde portfolio presteert in een bull market...

Afgelopen weken is mijn totale euro / dollar waarde verdubbeld. Voornamelijk dankzij zilliqa, vechain, cardano en chiliz.

Van tezos en ripple had ik eerlijk gezegd meer verwacht
#ANONIEMzaterdag 2 april 2022 @ 15:14
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2022 06:37 schreef FundsAreSafu het volgende:
Zieke mintaanval op KCAL zo te zien, kerel heeft vele malen meer in handen dan de total supply was
Eerst PYR laatst al en nu dit. Beetje jammer.
FundsAreSafuzaterdag 2 april 2022 @ 15:46
quote:
9s.gif Op zaterdag 2 april 2022 15:14 schreef Gehrman het volgende:

[..]
Eerst PYR laatst al en nu dit. Beetje jammer.
Gelukkig is het alleen het BSC contract en niet Phantasma zelf, 100% refund op een nieuw contract lijkt me geen enkel probleem met dit team en het geringe bedrag. Market cap was maar 4 miljoen ofzo.

De koers van SOUL is ook vrijwel onaangetast op kucoin, de hacker had wel een beetje gemint op BSC maar dat was <1% van de total supply
PicoMMPzaterdag 2 april 2022 @ 15:56
Metapolis gaat zo online. Benieuwd of er dan nog een pump komt van Zilliqa
ZeventiendeEtagezaterdag 2 april 2022 @ 19:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2022 01:32 schreef Gehrman het volgende:
[ afbeelding ]
1 april?
#ANONIEMzaterdag 2 april 2022 @ 20:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2022 19:52 schreef ZeventiendeEtage het volgende:

[..]
1 april?
Nee is echt.
ZeventiendeEtagezaterdag 2 april 2022 @ 21:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2022 20:26 schreef Gehrman het volgende:

[..]
Nee is echt.
link?
PicoMMPzondag 3 april 2022 @ 13:35
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 april 2022 21:24 schreef ZeventiendeEtage het volgende:

[..]
link?
link.jpg
Mortaxxzondag 3 april 2022 @ 15:06
Volgende deel van wavesgate is uit

twitter
dimmakmaandag 4 april 2022 @ 08:34
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2022 15:06 schreef Mortaxx het volgende:
Volgende deel van wavesgate is uit

[ twitter ]
https://www.coingecko.com/en/coins/neutrino-usd

USDN ook depegged?
dimmakmaandag 4 april 2022 @ 08:35
twitter


DEFI :D
fathankmaandag 4 april 2022 @ 09:11
Goeie soap wel _O_

@firefly3 hou je wel een vinger aan de pols? Ik zou niet graag zien dat je farms rekt gaan.
#ANONIEMmaandag 4 april 2022 @ 09:19
quote:
14s.gif Op maandag 4 april 2022 09:11 schreef fathank het volgende:
Goeie soap wel _O_

@:firefly3 hou je wel een vinger aan de pols? Ik zou niet graag zien dat je farms rekt gaan.
Die verkoopt gewoon achteraf net voordat het fout gaat zijn hele stack. Maak je daar geen zorgen over!
firefly3maandag 4 april 2022 @ 09:40
quote:
14s.gif Op maandag 4 april 2022 09:11 schreef fathank het volgende:
Goeie soap wel _O_

@:firefly3 hou je wel een vinger aan de pols? Ik zou niet graag zien dat je farms rekt gaan.
Ik ben er niet bang voor. Het is bij mij al ingecalculeerd dat 1 of meerdere websites met farms mogen falen om toch nog winst te kunnen behalen.
PietjePuk2000maandag 4 april 2022 @ 14:37
Iemand hier nog goede lange termijn-coins? Heb recent met wat daytraden wel wat verdiend, maar leken me meer lucky shots dan daadwerkelijk inzicht. :')

Echt alleen bitcoin? Heb ook wat Shiba aangekocht. En Holo.

Ken de verhalen wel "als je er voor de korte termijn inzit dan moet je jezelf echt verdiepen in de coin" maar het gaat bij mij om kleine bedragen en vind het gewoon leuk om af en toe een gokje te wagen. Bitcoin zelf volgt gewoon de Nasdaq dus is prettig als anker maar vind ik verder niet zo interessant.
dimmakmaandag 4 april 2022 @ 15:23
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 14:37 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Iemand hier nog goede lange termijn-coins? Heb recent met wat daytraden wel wat verdiend, maar leken me meer lucky shots dan daadwerkelijk inzicht. :')

Echt alleen bitcoin? Heb ook wat Shiba aangekocht. En Holo.

Ken de verhalen wel "als je er voor de korte termijn inzit dan moet je jezelf echt verdiepen in de coin" maar het gaat bij mij om kleine bedragen en vind het gewoon leuk om af en toe een gokje te wagen. Bitcoin zelf volgt gewoon de Nasdaq dus is prettig als anker maar vind ik verder niet zo interessant.
Kaas-chart.png
Als bitcoiner heb ik misschien een oranje bril op. nerd.gif Maar het bovenstaande plaatje zegt wel genoeg over alts over lange termijn.
PietjePuk2000maandag 4 april 2022 @ 15:26
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 15:23 schreef dimmak het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Als bitcoiner heb ik misschien een oranje bril op. [ afbeelding ] Maar het bovenstaande plaatje zegt wel genoeg over alts over lange termijn.
Mijn strategie is nu elke keer om even mee te liften met een tijdelijke hype en dan altijd weer terug in bitcoin te stappen als anker. Dat werkt verrassend goed.
firefly3maandag 4 april 2022 @ 15:45
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 15:23 schreef dimmak het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Als bitcoiner heb ik misschien een oranje bril op. [ afbeelding ] Maar het bovenstaande plaatje zegt wel genoeg over alts over lange termijn.
Dit kan veranderen (of niet). Je hebt gelijk dat er een groot risico bestaat voor een mega alt-coin crash na deze bullmarket. Daarom bouw ik alts af tijdens de komende grote stijgingen, zodat het niet uitmaakt wat mijn alts doen (ik moet geheel "onafhankelijk" worden van de markt).

Hoe eponentiëler de markt straks omhoog gaat, hoe meer ik kan afbouwen hoe meer ik onafhankelijk wordt en meer voor de lol wat altcoins laat liggen.
PicoMMPmaandag 4 april 2022 @ 15:47
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 15:26 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Mijn strategie is nu elke keer om even mee te liften met een tijdelijke hype en dan altijd weer terug in bitcoin te stappen als anker. Dat werkt verrassend goed.
Dat doe ik ook, maar dan met Ethereum als anker :)

Leuk gecasht met Zil, hoop weer in te stappen als hij nog verder daalt.

Zit nu in LRC, Algo en Mana. En Cardano, want sta daarmee op verlies :')

Verder kijk ik met een schuin oog naar Enjin. Twijfel nog of ik daar iets mee doe.
dimmakmaandag 4 april 2022 @ 15:49
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 15:26 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Mijn strategie is nu elke keer om even mee te liften met een tijdelijke hype en dan altijd weer terug in bitcoin te stappen als anker. Dat werkt verrassend goed.
Dat werkt inderdaad goed in een bullmarket. Je moet alleen zorgen dat je op tijd uit stapt voor een bearmarket, want 99% verlies op een altcoin is geen zeldzame vertoning.
PietjePuk2000maandag 4 april 2022 @ 15:50
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 15:49 schreef dimmak het volgende:

[..]
Dat werkt inderdaad goed in een bullmarket. Je moet alleen zorgen dat je op tijd uit stapt voor een bearmarket, want 99% verlies op een altcoin is geen zeldzame vertoning.
En dan nu even het natte vingerwerk. Hoelang denk jij dat de markt nog bullish blijft? :)
#ANONIEMmaandag 4 april 2022 @ 15:51
Farmen is toch ook niet alles, de oogst is helaas mislukt.

https://coinmarketcap.com/currencies/neutrino-usd/

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-04-2022 15:51:54 ]
PietjePuk2000maandag 4 april 2022 @ 15:54
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 15:47 schreef PicoMMP het volgende:

[..]
Dat doe ik ook, maar dan met Ethereum als anker :)

Leuk gecasht met Zil, hoop weer in te stappen als hij nog verder daalt.

Zit nu in LRC, Algo en Mana. En Cardano, want sta daarmee op verlies :')

Verder kijk ik met een schuin oog naar Enjin. Twijfel nog of ik daar iets mee doe.
Goede tips, dankjewel. :) En stop je dan je volledige inleg erin of laat je altijd een bepaald percentage in Ethereum zitten?
firefly3maandag 4 april 2022 @ 15:56
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 15:51 schreef 10mil.bitcoin het volgende:
Farmen is toch ook niet alles, de oogst is helaas mislukt.

https://coinmarketcap.com/currencies/neutrino-usd/
Heb er geen last van, Vires genereert nog steeds goed door bij mij. Maar als ik geld zou verliezen zou je het vast leuk vinden? Misschien is het een andere mindset, maar ik wil juist dat mensen hier rijk worden, inclusief jij.
dimmakmaandag 4 april 2022 @ 15:57
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 15:50 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
En dan nu even het natte vingerwerk. Hoelang denk jij dat de markt nog bullish blijft? :)
Ik ben een permabull voor Bitcoin. Voor alts ben ik niet erg hoopvol over lange termijn. Toch sluit ik niet uit dat alts altijd Bitcoin blijven volgen, ik durf er iig geen geld voor langere termijn op te zetten omdat alts puur speculatief zijn.

SPOILER
Ook sluit ik een bearmarket voor Bitcoin niet uit, maar als permabull zijn goedkope koop periodes meer dan welkom. Wanneer die komt is de vraag. Dat de markt nu nog bullish is in deze tijden is een goed teken, maar een recessie ligt op de loer.
PicoMMPmaandag 4 april 2022 @ 16:02
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 15:54 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Goede tips, dankjewel. :) En stop je dan je volledige inleg erin of laat je altijd een bepaald percentage in Ethereum zitten?
Op dit moment is Ethereum zo'n 20% van mijn portfolio, omdat ik veel 'uit heb staan'. Uiteindelijk wil ik rond de 50% Ethereum hebben en 50% 'speelgeld'.

Van mijn Ethereum blijf ik sowieso af, stake ik voor 5,2% en wordt af en toe aangevuld als ik ergens wat winst heb gepakt.
PietjePuk2000maandag 4 april 2022 @ 16:04
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 15:57 schreef dimmak het volgende:
Ik ben een permabull voor Bitcoin. Voor alts ben ik niet erg hoopvol over lange termijn. Toch sluit ik niet uit dat alts altijd Bitcoin blijven volgen, ik durf er iig geen geld voor langere termijn op te zetten omdat alts puur speculatief zijn.

Ja dat snap ik maar zolang de bitcoin bullish is, stijgen altcoins (niet allemaal) vaak harder. Op dit moment lijkt er weer wat vaart omhoog in te zitten, maar tegelijkertijd volgen al die coins ook gewoon de techaandelen.

Ze stijgen alleen harder, daarom vind ik ze interessant.
firefly3maandag 4 april 2022 @ 16:07
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 16:04 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Ja dat snap ik maar zolang de bitcoin bullish is, stijgen altcoins (niet allemaal) vaak harder. Op dit moment lijkt er weer wat vaart omhoog in te zitten, maar tegelijkertijd volgen al die coins ook gewoon de techaandelen.

Ze stijgen alleen harder, daarom vind ik ze interessant.
Goeie mindset. Als je het serieus aanpakt kun je heel de dag op het terras zitten in plaats van een kantoorbaantje
PicoMMPmaandag 4 april 2022 @ 16:08
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 15:57 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ik ben een permabull voor Bitcoin. Voor alts ben ik niet erg hoopvol over lange termijn. Toch sluit ik niet uit dat alts altijd Bitcoin blijven volgen, ik durf er iig geen geld voor langere termijn op te zetten omdat alts puur speculatief zijn.

SPOILER
Ook sluit ik een bearmarket voor Bitcoin niet uit, maar als permabull zijn goedkope koop periodes meer dan welkom. Wanneer die komt is de vraag. Dat de markt nu nog bullish is in deze tijden is een goed teken, maar een recessie ligt op de loer.
Er zijn echt genoeg alts die bestaansrecht hebben en houden. De technologie ontwikkelt zich en er zitten echt een paar pareltjes tussen.

Bitcoin is wel de marktleider en velen zullen Bitcoin volgen, maar het is kort door de bocht dat er voor 'altcoins' weinig hoop is op lange termijn.
PietjePuk2000maandag 4 april 2022 @ 16:08
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 16:07 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Goeie mindset. Als je het serieus aanpakt kun je heel de dag op het terras zitten in plaats van een kantoorbaantje
Daarvoor stop ik er te weinig in en weet ik er te weinig van.
firefly3maandag 4 april 2022 @ 16:12
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 16:08 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Daarvoor stop ik er te weinig in en weet ik er te weinig van.
Je hebt het geheel zelf in de hand. Hoe graag wil je vrij zijn?
dimmakmaandag 4 april 2022 @ 16:18
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 16:08 schreef PicoMMP het volgende:

[..]
Er zijn echt genoeg alts die bestaansrecht hebben en houden. De technologie ontwikkelt zich en er zitten echt een paar pareltjes tussen.

Bitcoin is wel de marktleider en velen zullen Bitcoin volgen, maar het is kort door de bocht dat er voor 'altcoins' weinig hoop is op lange termijn.
Crypto heeft naar mijn mening alleen nut als het volledig decentraal is. De enige decentrale crypto die er nu is, is Bitcoin. Alle andere crypto heeft momenteel alleen speculatieve waarde. Dat kan je te kort door de bocht vinden maar dat is mijn observatie na bijna 10 jaar in deze sferen te verkeren. :) Centrale crypto kunnen of vervangen worden door traditionele databases of gebouwd worden op Bitcoin. Maar voor VC's en andere cashgrabbers zijn altcoins wel een goed verdienmodel.
PicoMMPmaandag 4 april 2022 @ 16:20
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 16:08 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Daarvoor stop ik er te weinig in en weet ik er te weinig van.
Wat is 'te weinig'? Je moet altijd ergens beginnen en je bouwt een portfolio op. Ik begon met tientjes en ging op zoek naar tokens waar een goed sociaal netwerk achter zat (Reddit, Twitter), met een niet al te grote marketcap en waar het merendeel van de munten van inloop was.

Verder een beetje mazzel hebben. Ik kocht als grap voor ¤100 aan Shiba en een paar weken later was dat bijna ¤800. De helft daarvan geïnvesteerd in Ethereum en de andere helft in andere altcoins.

Hetzelfde nu met Zilliqa gedaan.
dimmakmaandag 4 april 2022 @ 16:24
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 16:04 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Ja dat snap ik maar zolang de bitcoin bullish is, stijgen altcoins (niet allemaal) vaak harder. Op dit moment lijkt er weer wat vaart omhoog in te zitten, maar tegelijkertijd volgen al die coins ook gewoon de techaandelen.

Ze stijgen alleen harder, daarom vind ik ze interessant.
Ik snap dat je ze daarom interessant vindt en dat is ook prima. Maar dat is dan puur op speculatieve waarde en niet zonder risico. High risk, high reward.
PietjePuk2000maandag 4 april 2022 @ 16:25
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 16:20 schreef PicoMMP het volgende:

[..]
Wat is 'te weinig'? Je moet altijd ergens beginnen en je bouwt een portfolio op. Ik begon met tientjes en ging op zoek naar tokens waar een goed sociaal netwerk achter zat (Reddit, Twitter), met een niet al te grote marketcap en waar het merendeel van de munten van inloop was.

Verder een beetje mazzel hebben. Ik kocht als grap voor ¤100 aan Shiba en een paar weken later was dat bijna ¤800. De helft daarvan geïnvesteerd in Ethereum en de andere helft in andere altcoins.

Hetzelfde nu met Zilliqa gedaan.
Klinkt goed maar ook bij mij moet je denken aan een paar 100 euro. Ik doe eigenlijk maar wat en maak af en toe een paar tientjes winst. Kijk gewoon naar de snelle stijgers, stop daar wat in en dan haal ik het met een paar euro winst er weer uit.
PicoMMPmaandag 4 april 2022 @ 16:35
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 16:25 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Klinkt goed maar ook bij mij moet je denken aan een paar 100 euro. Ik doe eigenlijk maar wat en maak af en toe een paar tientjes winst. Kijk gewoon naar de snelle stijgers, stop daar wat in en dan haal ik het met een paar euro winst er weer uit.
Met wat goede research en wat geluk met de timing kun je met een paar honderd euro echt wel wat leuks doen. Check wat munten in de top 100, verdiep je in de technologie, het volume, het team erachter en profiteer van eventuele hypes.

Of veiligere manier: DCA elke week/maand BTC en ETH en wacht af.
Mortaxxmaandag 4 april 2022 @ 18:15
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 08:35 schreef dimmak het volgende:
[ twitter ]

DEFI :D
Echt heel mooi.

Waves foundation gebruikt USDN als onderpand om UDSC en USDT te lenen hiermee long te gaan op waves

Het hedgefund levert juist USDC/T om waves te lenen en zo te shorten.

Nu heeft Sasha dus dat voorstel gedaan dat iedereen die waves leent direct liquideert dus de hedgies zijn gedwongen hun positie te sluiten. Ook wordt de rente cap verlaagd naar 40% zodat Waves nog maar de helft aan rente over hun longpositie hoeft te betalen.

De markt reageert niet zo vriendelijk op deze manipulatie in ieder geval
Mortaxxmaandag 4 april 2022 @ 18:19
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 09:40 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Ik ben er niet bang voor. Het is bij mij al ingecalculeerd dat 1 of meerdere websites met farms mogen falen om toch nog winst te kunnen behalen.
In principe werkt vires prima. De gehele supply is uitgeleend dus de rentes zijn enorm gestegen. Dit trekt nieuw kapitaal aan en/of de borrowers zullen hun lening aflossen.

Enige issue is dat onze Sasha nu de voorwaarden probeert aan te passen.
#ANONIEMmaandag 4 april 2022 @ 18:50
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 15:56 schreef firefly3 het volgende:
Maar als ik geld zou verliezen zou je het vast leuk vinden?
Nee vandaar ook dat ik alleen long term bitcoin investeren via DCA adviseer aan mensen. IPV in allerlij dubieuze tokens te stappen en het te hebben over de bodem kopen en de top verkopen.

Trust No One: The Hunt for the Crypto King (2022) - IMDb
firefly3maandag 4 april 2022 @ 19:18
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2022 18:19 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
In principe werkt vires prima. De gehele supply is uitgeleend dus de rentes zijn enorm gestegen. Dit trekt nieuw kapitaal aan en/of de borrowers zullen hun lening aflossen.

Enige issue is dat onze Sasha nu de voorwaarden probeert aan te passen.
Goed om te horen!
firefly3maandag 4 april 2022 @ 19:21
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 18:50 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Nee vandaar ook dat ik alleen long term bitcoin investeren via DCA adviseer aan mensen. IPV in allerlij dubieuze tokens te stappen en het te hebben over de bodem kopen en de top verkopen.

Trust No One: The Hunt for the Crypto King (2022) - IMDb
Voor jou is alles dubieus behalve bitcoin. Je hebt zeker nooit aandelen gehad in bedrijven, want dat vond je ook dubieus?
#ANONIEMmaandag 4 april 2022 @ 19:24
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 19:21 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Voor jou is alles dubieus behalve bitcoin. Je hebt zeker nooit aandelen gehad in bedrijven, want dat vond je ook dubieus?
Ja want beleggen in een bedrijf als Microsoft is echt te vergelijken met farmen op crypto en daar 20%+ mee pakken ja.

Sasha laat weer prima zien hoe zowat elke altcoin niet decentraal is en dubieuze praktijken volgt
firefly3maandag 4 april 2022 @ 19:47
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 19:24 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Ja want beleggen in een bedrijf als Microsoft is echt te vergelijken met farmen op crypto en daar 20%+ mee pakken ja.

Sasha laat weer prima zien hoe zowat elke altcoin niet decentraal is en dubieuze praktijken volgt
Heb je belegd in het centrale bedrijf Microsoft?
firefly3maandag 4 april 2022 @ 22:44
Decentralisatie blijft overrated vind ik. Het is een soort anarchistische gedachte. De massa bekommert niet om decentralisatie . Dat zie je al aan de hoeveelheid facebook gebruikers die weten dat facebook al hun gegevens gebruikt.

6bdtkk.jpg
#ANONIEMdinsdag 5 april 2022 @ 00:23
twitter


RomanoGod
#ANONIEMdinsdag 5 april 2022 @ 09:16
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2022 22:44 schreef firefly3 het volgende:
Decentralisatie blijft overrated vind ik. Het is een soort anarchistische gedachte. De massa bekommert niet om decentralisatie . Dat zie je al aan de hoeveelheid facebook gebruikers die weten dat facebook al hun gegevens gebruikt.

[ afbeelding ]
Vertel ons dat je er geen kut van snapt zonder ons te vertellen dat je er geen kut van snapt
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 09:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 09:16 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Vertel ons dat je er geen kut van snapt zonder ons te vertellen dat je er geen kut van snapt
Leg aan ons uit waarom iets persé 100% decentraal moet zijn, zijn sommige mensen zo bang dat hun centjes wordt afgepakt?
#ANONIEMdinsdag 5 april 2022 @ 09:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 09:23 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Leg aan ons uit waarom iets persé 100% decentraal moet zijn, zijn sommige mensen zo bang dat hun centjes wordt afgepakt?
Dimmak heeft je dat al precies vele keren uitgelegd. Lees de afgelopen topics nog eens rustig door zou ik zeggen.

Als je nog niet snapt waarom decentraliteit zo belangrijk is na onderzoek van honderden coins denk ik niet dat je het überhaupt zal gaan inzien.

Bekijk de docu zou ik zeggen, sommige mensen leren hun lessen namelijk niet door te lezen maar door het mee te maken, de docu geeft dat prima weer.
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 09:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 09:26 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Dimmak heeft je dat al precies vele keren uitgelegd. Lees de afgelopen topics nog eens rustig door zou ik zeggen.

Als je nog niet snapt waarom decentraliteit zo belangrijk is na onderzoek van honderden coins denk ik niet dat je het überhaupt zal gaan inzien.

Bekijk de docu zou ik zeggen, sommige mensen leren hun lessen namelijk niet door te lezen maar door het mee te maken, de docu geeft dat prima weer.
Ik heb 2017 meegemaakt. Blijkbaar heeft de crash van 2017 flinke trauma's teweeggebracht bij sommigen. Maar prijsactie was toch geen argument? Nu zeg je dat je op een voorzichtige manier waardevermeerdering wilt omdat de volatiliteit en crashes in het verleden te extreem waren, daar komt de aap uit de mouw. Dit gaat helemaal niet omdat zij in Nigeria of andere oorlogsland naar Bitcoin kunnen overstappen of om de techniek (wat niet bijzonder is naar mijn mening), dit gaat puur om jezelf goed te voelen bij een veilige investering. Het is niet erg, maar de techniek achter Bitcoin, decentraliteit zelf, is niet iets waar véél mensen behoefte aan hebben. De massa is immers tevreden met FIAT.
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 09:33
Als er een nieuwe 2017 komt , wow. Ik hoop op een nieuwe 2017.
#ANONIEMdinsdag 5 april 2022 @ 09:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 09:31 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Ik heb 2017 meegemaakt. Blijkbaar heeft de crash van 2017 flinke trauma's teweeggebracht bij sommigen. Maar prijsactie was toch geen argument? Nu zeg je dat je op een voorzichtige manier waardevermeerdering wilt omdat de volatiliteit en crashes in het verleden te extreem waren, daar komt de aap uit de mouw. Dit gaat helemaal niet omdat zij in Nigeria of andere oorlogsland naar Bitcoin kunnen overstappen of om de techniek (wat niet bijzonder is naar mijn mening), dit gaat puur om jezelf goed te voelen bij een veilige investering. Het is niet erg, maar de techniek achter Bitcoin, decentraliteit zelf, is niet iets waar véél mensen behoefte aan hebben. De massa is immers tevreden met FIAT.
Wauw
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 09:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 09:36 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Wauw
De meeste mensen denken met hun emoties, en rationaliseren het daarna terug waaróm zij iets doen. Decentralisatie is voor de massa geen punt. Kijk maar ééns naar de hoeveelheid tiktok, facebook en instagram gebruikers die schijt hebben aan hun privacy of waarbij het woord inflatie niet ééns in hun woordenboek voorkomt.

Ik weet zelf ook wel dat het als currency de meest pure vorm is. Maar dat kan de meeste mensen een worst schelen.
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 09:50
Mensen zijn grotendeels emotionele wezens, geen rationele wezens. Daarom lift ik liever mee met de komende hypes en cash ik liever flink op memecoins dan dat ik rationeel kijk welke munt het meest waardevast is.

Als er weer veel emoties ontstaan, dan zet ik mijn geld weer steeds meer over richting fiat en daarna weer bitcoin, om vervolgens weer naar alts te gaan.
#ANONIEMdinsdag 5 april 2022 @ 10:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 09:31 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Ik heb 2017 meegemaakt. Blijkbaar heeft de crash van 2017 flinke trauma's teweeggebracht bij sommigen. Maar prijsactie was toch geen argument? Nu zeg je dat je op een voorzichtige manier waardevermeerdering wilt omdat de volatiliteit en crashes in het verleden te extreem waren, daar komt de aap uit de mouw. Dit gaat helemaal niet omdat zij in Nigeria of andere oorlogsland naar Bitcoin kunnen overstappen of om de techniek (wat niet bijzonder is naar mijn mening), dit gaat puur om jezelf goed te voelen bij een veilige investering. Het is niet erg, maar de techniek achter Bitcoin, decentraliteit zelf, is niet iets waar véél mensen behoefte aan hebben. De massa is immers tevreden met FIAT.
Een wasmachine is een machine voor het reinigen van textiel door middel van het wentelen van wasgoed in sop, als modern alternatief van de handwas. Door het sop en het textiel te bewegen wordt het vuil uit het wasgoed geweekt, en door het wasmiddel in het sop zwevend gehouden. Sop is water waarin zeep of een wasmiddel is opgelost.

Mensen zijn emotionele wezens. Daarom kopen zij liever een wasmachine dan dat ze het zelf doen. Ondanks de prijs.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2022 10:15:56 ]
dimmakdinsdag 5 april 2022 @ 10:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 09:50 schreef firefly3 het volgende:
Mensen zijn grotendeels emotionele wezens, geen rationele wezens. Daarom lift ik liever mee met de komende hypes en cash ik liever flink op memecoins dan dat ik rationeel kijk welke munt het meest waardevast is.
Prima, moet je lekker zelf weten. Maar hou dan je analyses over Bitcoin, technische aspecten van crypto en decentraliteit voor je want daar sla je werkelijk waar steeds de plank mis.
dimmakdinsdag 5 april 2022 @ 10:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2022 09:33 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Een beunhaas platform.

Heeft iemand een goede source over wat Luna wilt gaan doen met hun bitcoin buys?
Check de laatste aflevering van Satoshi Radio voor een simpele uitleg.

En hier de uitgebreide uitleg:
#ANONIEMdinsdag 5 april 2022 @ 10:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 10:18 schreef dimmak het volgende:

[..]
Check de laatste aflevering van Satoshi Radio voor een simpele uitleg.

En hier de uitgebreide uitleg:
Ik heb de unchained geluisterd. Opzich wel interessant, maar vraag me af als er echt een liquide event komt of het niet juist negatief werkt. Stel in maart 2020 bijvoorbeeld, had er een stable coin geweest die ook nog eens gaat verkopen op dat moment, dan wordt het alleen maar erger.

Maar opzich is bitcoin backing wel goed om te proberen. 80 miljard dollar van tether op één of andere vage bank is ook niet echt alles. Ook tether zal er dus goed aan doen als ze een x procent in bitcoin gaan weg zetten ipv het op banken te stallen.
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 10:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2022 10:14 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
Een wasmachine is een machine voor het reinigen van textiel door middel van het wentelen van wasgoed in sop, als modern alternatief van de handwas. Door het sop en het textiel te bewegen wordt het vuil uit het wasgoed geweekt, en door het wasmiddel in het sop zwevend gehouden. Sop is water waarin zeep of een wasmiddel is opgelost.

Mensen zijn emotionele wezens. Daarom kopen zij liever een wasmachine dan dat ze het zelf doen. Ondanks de prijs.
Blijkbaar stijgen altcoins harder tijdens een bull sentiment, dus is die wasmachine in die periode minder in trek ondanks dat die wasmachine misschien "beter is". Een product met beter verkooppraatje verkoopt immers vaak beter. Daarom bestaat er ook zoiets als mode. Als je niet mee gaat met modetrends kun je hopen dat je warme oma trui verkocht gaat worden, maar dat gaat moeizaam gebeuren, ondanks dat die oma trui beter is.
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 10:25
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 april 2022 10:17 schreef dimmak het volgende:

[..]
Prima, moet je lekker zelf weten. Maar hou dan je analyses over Bitcoin, technische aspecten van crypto en decentraliteit voor je want daar sla je werkelijk waar steeds de plank mis.
FOffBWwaUAA0Z5j.jpg
dimmakdinsdag 5 april 2022 @ 10:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 10:25 schreef firefly3 het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Goede reactie weer hoor. :+
dimmakdinsdag 5 april 2022 @ 10:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 10:22 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Ik heb de unchained geluisterd. Opzich wel interessant, maar vraag me af als er echt een liquide event komt of het niet juist negatief werkt. Stel in maart 2020 bijvoorbeeld, had er een stable coin geweest die ook nog eens gaat verkopen op dat moment, dan wordt het alleen maar erger.

Maar opzich is bitcoin backing wel goed om te proberen. 80 miljard dollar van tether op één of andere vage bank is ook niet echt alles. Ook tether zal er dus goed aan doen als ze een x procent in bitcoin gaan weg zetten ipv het op banken te stallen.
Ik sta er ook niet echt positief in, maar vind het prima dat ze zoveel Bitcoin hebben gekocht om een Bitcoin standaard aan te houden. Moeten ze lekker zelf weten. Maar het is niet zo dat zij BTC dan gaan verkopen om de USD prijs aan te houden toch? Die prijs moet stabiel blijven door arbitrage. De BTC dient alleen als onderpand. Of heb ik het niet goed begrepen?

Maar wat als straks de prijs van LUNA zakt en Do Kwon staat op het punt zijn 20 miljoen dollar weddenschap te verliezen? Hij kan dan makkelijk wat BTC dan verkopen voor LUNA om zijn centjes te redden.
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 10:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 10:26 schreef dimmak het volgende:

[..]
Goede reactie weer hoor. :+
Ik meen het. Er worden linkjes geplaatst met mega lappen tekst en zelfs discussies binnen die artikelen & meningen. Als dit niet simpel te omschrijven valt, heeft niemand er wat aan en is het eerder ruis in de ether.
fathankdinsdag 5 april 2022 @ 10:34
Check out Neutrino USD https://www.coingecko.com/coins/neutrino

Lol
dimmakdinsdag 5 april 2022 @ 10:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 10:30 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Ik meen het. Er worden linkjes geplaatst met mega lappen tekst en zelfs discussies binnen die artikelen & meningen. Als dit niet simpel te omschrijven valt, heeft niemand er wat aan en is het eerder ruis in de ether.
Ik heb toch genoeg in simpele taal voor je uitgelegd, maar geen enkele keer heb ik een goed antwoord van je terug gekregen terwijl je die onderwerpen steeds weer aanhaalt.
dimmakdinsdag 5 april 2022 @ 10:38
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 april 2022 10:34 schreef fathank het volgende:
Check out Neutrino USD https://www.coingecko.com/coins/neutrino

Lol
Met Waves zelf gaat het ook niet zo goed. Toch geen wavesjaar. ;(
#ANONIEMdinsdag 5 april 2022 @ 10:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 10:30 schreef dimmak het volgende:
Maar het is niet zo dat zij BTC dan gaan verkopen om de USD prijs aan te houden toch?
Als ik het goed begreep kan je altijd UST ruilen tegen 0.98 btc usd. Ofwel als zoiets als USDN gebeurd wordt die hele bitcoin stack direct aangesproken voor arbitrage.

Het is vooral om hun eigen infra meer legetiem te laten lijken.
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 10:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 10:37 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ik heb toch genoeg in simpele taal voor je uitgelegd, maar geen enkele keer heb ik een goed antwoord van je terug gekregen terwijl je die onderwerpen steeds weer aanhaalt.
Ik heb het niet speciek over jou
recursiefdinsdag 5 april 2022 @ 10:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 09:31 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Ik heb 2017 meegemaakt. Blijkbaar heeft de crash van 2017 flinke trauma's teweeggebracht bij sommigen. Maar prijsactie was toch geen argument? Nu zeg je dat je op een voorzichtige manier waardevermeerdering wilt omdat de volatiliteit en crashes in het verleden te extreem waren, daar komt de aap uit de mouw. Dit gaat helemaal niet omdat zij in Nigeria of andere oorlogsland naar Bitcoin kunnen overstappen of om de techniek (wat niet bijzonder is naar mijn mening), dit gaat puur om jezelf goed te voelen bij een veilige investering. Het is niet erg, maar de techniek achter Bitcoin, decentraliteit zelf, is niet iets waar véél mensen behoefte aan hebben. De massa is immers tevreden met FIAT.
De echte crash kwam pas in 2018. De altcoinrun van 2017 werd vooral aangejaagd door ICO-fomo (BAT $35 miljoen in een halve minuut en dat soort dingen). Verreweg de meeste van die ICO's zijn overigens compleet mislukt of bleken alleen een middel om de founders rijk te maken. ICO's zijn nauwelijks nog brandstof voor een nieuwe run. Wel hebben we nu DeFi en NFTs meer op de voorgrond (destijds hadden we cryptokitties).

Het is leuk om naar 2017 te kijken maar bedenk wel waar je dan naar kijkt. Het is niet de cryptowereld van vandaag. Een heleboel is veranderd. De aanjagers voor de altcoinmarkt zijn anders en volwassener geworden. Een van de weinige zaken die nog niet veranderd zijn is dat er ondanks verwoede pogingen geen coin is die er is geslaagd om net zo trustless te zijn als Bitcoin. Decentraal boeit me niks, trustless is wel echt een USP.

/edit: als je het zo graag over decentrale zaken wil hebben: laten we de DeFi voortaan DINO noemen: Decentralised In Name Only. Want de meeste DeFi is nauwelijks decentraal.
Claudia_xdinsdag 5 april 2022 @ 10:51
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2022 16:25 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Klinkt goed maar ook bij mij moet je denken aan een paar 100 euro. Ik doe eigenlijk maar wat en maak af en toe een paar tientjes winst. Kijk gewoon naar de snelle stijgers, stop daar wat in en dan haal ik het met een paar euro winst er weer uit.
Je vroeg om een munt voor de lange termijn. Daar is natuurlijk ontzettend moeilijk iets over te zeggen als het om altcoins gaat. Als je het met zo weinig geld doet en je voor de grote winsten wilt gaan, dan kun je denk ik beter handelen naar de korte termijn (laag inkopen, bij flinke stijging verkopen). Ik durf zelf alleen voor de lange termijn in Bitcoin te zitten. En voor de écht lange termijn staken we stablecoins. De waarde daarvan is niet volatiel en ze leveren vrij constant rendement op, maar op een paar honderd euro stelt dat natuurlijk niet veel voor.

[ Bericht 1% gewijzigd door Claudia_x op 05-04-2022 11:01:08 ]
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 11:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2022 10:47 schreef recursief het volgende:

[..]
De echte crash kwam pas in 2018. De altcoinrun van 2017 werd vooral aangejaagd door ICO-fomo (BAT $35 miljoen in een halve minuut en dat soort dingen). Verreweg de meeste van die ICO's zijn overigens compleet mislukt of bleken alleen een middel om de founders rijk te maken. ICO's zijn nauwelijks nog brandstof voor een nieuwe run. Wel hebben we nu DeFi en NFTs meer op de voorgrond (destijds hadden we cryptokitties).

Het is leuk om naar 2017 te kijken maar bedenk wel waar je dan naar kijkt. Het is niet de cryptowereld van vandaag. Een heleboel is veranderd. De aanjagers voor de altcoinmarkt zijn anders en volwassener geworden. Een van de weinige zaken die nog niet veranderd zijn is dat er ondanks verwoede pogingen geen coin is die er is geslaagd om net zo trustless te zijn als Bitcoin. Decentraal boeit me niks, trustless is wel echt een USP.

/edit: als je het zo graag over decentrale zaken wil hebben: laten we de DeFi voortaan DINO noemen: Decentralised In Name Only. Want de meeste DeFi is nauwelijks decentraal.
Cryptokitties was ik alweer vergeten. 2017 was inderdaad anders dan nu, al denk ik wel dat er altijd hype cycles zullen ontstaan.

Trustless is een goeie, maar tegelijkertijd is trustless een doorn in het oog voor vele landen en wetten. Daarom gaat Bitcoin adoptie zo langzaam en groeit Bitcoin minder hard dan altcoins over de korte en middellange termijn. Altcoins zullen altijd meer winst leveren in Bullmarkets.
dimmakdinsdag 5 april 2022 @ 11:22
Is er inmiddels al iets op de markt om je crypto bij te houden waar de belastingdienst bijv. ook heel gelukkig van zal worden? Ik hou het zelf niet zo goed bij, maar alle trades en DCA aankopen zijn makkelijk te achterhalen. Maar zou ik op dit moment vragen van de belastingdienst krijgen heb ik wel even werk om alles voor de dag te toveren. Pre 2017 is natuurlijk helemaal een drama, maar daar heb ik mij al bij neergelegd en ik denk dat ze daar ook wel begrip voor zouden hebben met alle omgevallen exchanges en het vroege minen van obscure shitcoins.

Ik zat naar Everytrade te kijken, maar die kan al niet omgaan met mijn CSV bestand. ;(
Wereldgozerdinsdag 5 april 2022 @ 11:34
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 april 2022 10:34 schreef fathank het volgende:
Check out Neutrino USD https://www.coingecko.com/coins/neutrino

Lol
Wavesgoden jahaaaa
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 11:37
Vires heeft blijkbaar nog grotendeels schijt aan die Waves crash en mijn farms genereren nog goed door met 190% APR.
dimmakdinsdag 5 april 2022 @ 11:56
twitter
#ANONIEMdinsdag 5 april 2022 @ 12:07
twitter


Als politici van het rijkste land ter wereld bang beginnen te worden van bitcoin dan weet je dat je goed zit.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2022 12:08:05 ]
#ANONIEMdinsdag 5 april 2022 @ 12:26
Bij bitcoin kan je eenvoudig de billionairs kopiëren en dan toch kiezen mensen nog voor een shitcoin, apencoin trading strategie hahaha.

twitter


[ Bericht 59% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2022 12:28:31 ]
FundsAreSafudinsdag 5 april 2022 @ 13:00
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 april 2022 10:34 schreef fathank het volgende:
Check out Neutrino USD https://www.coingecko.com/coins/neutrino

Lol
ATH 2,52 ook
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 13:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 12:26 schreef 10mil.bitcoin het volgende:
Bij bitcoin kan je eenvoudig de billionairs kopiëren en dan toch kiezen mensen nog voor een shitcoin, apencoin trading strategie hahaha.

[ twitter ]
Ja, je bent vast net zo rijk dat je je mega-vermogen veilig in een coldstorage moet opslaan en dat je geen geld meer nodig hebt om te kunnen leven. Iedere dag terrasje en een grote koopwoning :) Of leef je om Bitcoin te sparen?

[ Bericht 1% gewijzigd door firefly3 op 05-04-2022 13:12:31 ]
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 13:30
Het is belangrijk om realistisch te blijven. Bitcoin gaat echt niet sneller groeien dan altcoins in een bullmarket zoals deze. In een bearmarket dalen altcoins juist. Wat denken jullie, hoe snel gaat bitcoin omhoog?

Ik gok:
120 eind dit jaar

2023
150K

2024
160K

2025
450K
#ANONIEMdinsdag 5 april 2022 @ 13:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 13:00 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Ja, je bent vast net zo rijk dat je je mega-vermogen veilig in een coldstorage moet opslaan en dat je geen geld meer nodig hebt om te kunnen leven. Iedere dag terrasje en een grote koopwoning :) Of leef je om Bitcoin te sparen?
De wasdroger is kapot
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 13:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 13:38 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
De wasdroger is kapot
Je mag het op je eigen manier doen. Ik verwacht alleen dat je mega veel winst zal mislopen aankomende zomer. Zodra Elrond, Vires en alles 10x hoger staat en Bitcoin slechts 3x omhoog is gegaan, is het je eigen levensbeslissing geweest.
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 14:13
Vires en Neutrino USD herstelt zich weer. Wat Waves gekocht, ik verwacht dat deze zich ook hersteld.
dimmakdinsdag 5 april 2022 @ 14:43
twitter

Ome Saylor blijft ook maar DCA'en.
Quotidiendinsdag 5 april 2022 @ 14:45
institoetjenel adopteesjen
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 15:01
Vires bijna weer op ATH. Ongelooflijk hoe krachtig _O_
#ANONIEMdinsdag 5 april 2022 @ 15:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 14:43 schreef dimmak het volgende:
[ twitter ]
Ome Saylor blijft ook maar DCA'en.
De 0-1 bitcoiner holders stacken ook bijna 100k bitcoin per maand.

Wie de fuck is nog aan het verkopen? -O-

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2022 15:37:33 ]
dimmakdinsdag 5 april 2022 @ 15:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 15:37 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
De 0-1 bitcoiner holders stacken ook bijna 100k bitcoin per maand.

Wie de fuck is nog aan het verkopen? -O-
Voornamelijk het steeds kleiner wordende groepje retail met verlies.
dimmakdinsdag 5 april 2022 @ 15:49
twitter


Proof of Stake in real life.
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 16:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 15:37 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
De 0-1 bitcoiner holders stacken ook bijna 100k bitcoin per maand.

Wie de fuck is nog aan het verkopen? -O-
Relaxed, 1 bitcoin = 1 bitcoin toch? :)
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 17:09
Net was het lachen gieren en brullen over Waves en dan zie je maar dat het Bitchcoin is die instort en farms gewoon hard door blijven generen zoals het al maanden lang doet.

Vier nooit feest als anderen geld verliezen, karma komt altijd terug. Gun iedereen rijkdom.
onlogischdinsdag 5 april 2022 @ 18:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 14:43 schreef dimmak het volgende:
[ twitter ]
Ome Saylor blijft ook maar DCA'en.
Die pompt zo de prijs wel op. Er is straks geen bitcoin meer te koop.
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 18:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 14:43 schreef dimmak het volgende:
[ twitter ]
Ome Saylor blijft ook maar DCA'en.
Het is geen DCA want hij doet het niet volgens een vaste tijdsperiode.
Quotidiendinsdag 5 april 2022 @ 18:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 17:09 schreef firefly3 het volgende:
Net was het lachen gieren en brullen over Waves en dan zie je maar dat het Bitchcoin is die instort en farms gewoon hard door blijven generen zoals het al maanden lang doet.

Vier nooit feest als anderen geld verliezen, karma komt altijd terug. Gun iedereen rijkdom.
Wat ik niet snap aan farmen en staken is dat de rentes zo laag zijn dat een verschil in prijs van een paar procent al een veelvoud is van je dividend. Wat heeft het dan voor zin?
Rickocumdinsdag 5 april 2022 @ 19:03
Firefly houd je bek es met dat eindeloze lulgedram van je over je farms en maximaliseren. We weten het nu wel.

Eerst altijd dat geblaat in TRU of BNW en nu hier dat autistische gebral.
#ANONIEMdinsdag 5 april 2022 @ 19:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 19:03 schreef Rickocum het volgende:
Firefly houd je bek es met dat eindeloze lulgedram van je over je farms en maximaliseren. We weten het nu wel.

Eerst altijd dat geblaat in TRU of BNW en nu hier dat autistische gebral.
Kunnen we hem niet limiteren tot max 1 post per dag.
Mortaxxdinsdag 5 april 2022 @ 19:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2022 19:30 schreef Gehrman het volgende:

[..]
Kunnen we hem niet limiteren tot max 1 post per dag.
Misschien kan de FOK DAO erover stemmen
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 20:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 18:59 schreef Quotidien het volgende:

[..]
Wat ik niet snap aan farmen en staken is dat de rentes zo laag zijn dat een verschil in prijs van een paar procent al een veelvoud is van je dividend. Wat heeft het dan voor zin?
https://vires.finance/ geeft nu 75% op je Ethereum. Er zijn nog andere opties die je kunt gebruiken als hedge tegen schommelingen. Je krijgt nu zelfs meer dan 100% op je USDT :) Met Vires zit ik op zo'n 4x sinds eind 2021.

[ Bericht 4% gewijzigd door firefly3 op 05-04-2022 20:18:28 ]
Mortaxxdinsdag 5 april 2022 @ 20:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 20:00 schreef firefly3 het volgende:

[..]
https://vires.finance/ geeft nu 75% op je Ethereum. Er zijn nog andere opties die je kunt gebruiken als hedge tegen schommelingen. Je krijgt nu zelfs meer dan 100% op je USDT :) Met Vires zit ik op zo'n 4x sinds eind 2021.
Blijf je wel een beetje bij. Er is nu een daovote gaande die de rentes gaat halveren.

En omdat van een aantal assets de volledige supply is uitgeleend is het niet mogelijk je geld terug te halen
#ANONIEMdinsdag 5 april 2022 @ 20:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 20:00 schreef firefly3 het volgende:

[..]
https://vires.finance/ geeft nu 75% op je Ethereum.
Staat tegenover een bizarre rente ook een bizar risico, of gelden zulke wetmatigheden niet in cryptoland?
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 20:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2022 20:21 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Blijf je wel een beetje bij. Er is nu een daovote gaande die de rentes gaat halveren.

En omdat van een aantal assets de volledige supply is uitgeleend is het niet mogelijk je geld terug te halen
Geen probleem, ik heb het geld nu niet nodig. Gewoon lekker laten uitgroeien. Mijn vires tokens zijn ook vastgezet voor een jaar.
firefly3dinsdag 5 april 2022 @ 20:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2022 20:22 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Staat tegenover een bizarre rente ook een bizar risico, of gelden zulke wetmatigheden niet in cryptoland?
Je hebt gelijk, er is risico. Bitcoin is veiliger, dat geef ik toe. Daarom stop ik niet alles in 1 farm of 1 crypto.
dimmakwoensdag 6 april 2022 @ 08:20
twitter


Populaire NFT's :D
ZeventiendeEtagewoensdag 6 april 2022 @ 11:49
quote:
0s.gif Op woensdag 6 april 2022 08:20 schreef dimmak het volgende:
[ twitter ]

Populaire NFT's :D
Dit maakt mij best wel boos, er zijn dus echt gewoon mensen met geld teveel. Vaak zijn het ook werkgevers die geen cent aan de loonsverhogingen willen geven maar wel dit soort shit kopen
firefly3woensdag 6 april 2022 @ 14:11
twitter
firefly3woensdag 6 april 2022 @ 15:33
quote:
13s.gif Op woensdag 6 april 2022 11:49 schreef ZeventiendeEtage het volgende:

[..]
Dit maakt mij best wel boos, er zijn dus echt gewoon mensen met geld teveel. Vaak zijn het ook werkgevers die geen cent aan de loonsverhogingen willen geven maar wel dit soort shit kopen
Deze moet je gezien hebben :D

https://www.dumpert.nl/item/100027137_a54c353d
Elanwoensdag 6 april 2022 @ 15:57
Bitcoin 2022, was er vorig jaar ook niet zo'n dump tijdens dat event?
dimmakwoensdag 6 april 2022 @ 16:45
quote:
0s.gif Op woensdag 6 april 2022 15:57 schreef Elan het volgende:
Bitcoin 2022, was er vorig jaar ook niet zo'n dump tijdens dat event?
Volgens mij niet. Ik weet iig dat El Salvador werd aangekondigd door Jack Mallers de prijs wel iets steeg.
viceversawoensdag 6 april 2022 @ 19:01
quote:
0s.gif Op woensdag 6 april 2022 15:57 schreef Elan het volgende:
Bitcoin 2022, was er vorig jaar ook niet zo'n dump tijdens dat event?
Ja.
dimmakwoensdag 6 april 2022 @ 21:17
Bitpay support Lightning vanaf vandaag. Daarmee is het bijv. mogelijk om ermee te betalen bij Thuisbezorgd.
Gremenwoensdag 6 april 2022 @ 23:36
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2022 21:17 schreef dimmak het volgende:
Bitpay support Lightning vanaf vandaag. Daarmee is het bijv. mogelijk om ermee te betalen bij Thuisbezorgd.
:?

Betalen met bitcoins kon in 2013 al bij Thuisbezorgd
(Uiteraard niet via lightning)
dimmakdonderdag 7 april 2022 @ 09:32
quote:
0s.gif Op woensdag 6 april 2022 23:36 schreef Gremen het volgende:

[..]
:?

Betalen met bitcoins kon in 2013 al bij Thuisbezorgd
(Uiteraard niet via lightning)
En nu dus wel met Lightning. Dat is toch ook wat ik schrijf.
dimmakdonderdag 7 april 2022 @ 09:55
Vandaag ook de aankondigingen van Jack Mallers en Samson Mow op Bitcoin 2022. Ik ben benieuwd waar beide heren mee komen. Jack Mallers heeft iets te maken met Strike (volgens de geruchten iets met Apple) en Samson Mow moet iets te maken hebben met een land.

Maar beide zullen wel tegenvallen. :P
firefly3donderdag 7 april 2022 @ 10:09
De verwachtingen was dat Bitcoin eind vorige jaar op 120K-150K zou staan, met el Salvador en overige landen in het vizier. Nu blijkt Bitcoin adoptie in El Salvador flink tegen te vallen en zit Bitcoin nog steeds op 44K. Adoptie gaat wel erg traag.


El Salvador's bitcoin experiment makes tech tourists happy but the locals are not convinced

But she has heard that, outside of the tourist region where she lives, few want to use it and half of El Salvador's six million people cannot, as they have no internet access.


https://www.abc.net.au/ne(...)gal-tender/100928650
#ANONIEMdonderdag 7 april 2022 @ 11:31
quote:
0s.gif Op donderdag 7 april 2022 09:55 schreef dimmak het volgende:
Vandaag ook de aankondigingen van Jack Mallers en Samson Mow op Bitcoin 2022. Ik ben benieuwd waar beide heren mee komen. Jack Mallers heeft iets te maken met Strike (volgens de geruchten iets met Apple) en Samson Mow moet iets te maken hebben met een land.

Maar beide zullen wel tegenvallen. :P
Hoe laat, en ergens live te volgen?
dimmakdonderdag 7 april 2022 @ 13:04
quote:
0s.gif Op donderdag 7 april 2022 11:31 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
Hoe laat, en ergens live te volgen?
Livestreams zijn hier te volgend en hier is de agenda. Om 15:00 NL tijd begint het.
#ANONIEMdonderdag 7 april 2022 @ 14:58
quote:
0s.gif Op donderdag 7 april 2022 13:04 schreef dimmak het volgende:

[..]
Livestreams zijn hier te volgend en hier is de agenda. Om 15:00 NL tijd begint het.
Gaaf thx
#ANONIEMdonderdag 7 april 2022 @ 18:28
twitter
firefly3donderdag 7 april 2022 @ 21:04
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2022 18:28 schreef Gehrman het volgende:
[ twitter ]
Rotterdam heeft 3x meer inwoners. Het heeft denk ik geen invloed op de koers.
#ANONIEMdonderdag 7 april 2022 @ 23:03
twitter
Quotidiendonderdag 7 april 2022 @ 23:33
Helemaal de tyfus in weer

Na dat x5 zilliqa even hopium maar bleek toch copium

Nu nog wachten tot de financiele recessie, dat 4 jaar uithouden en dan wachten op herstel en een langzaam opbouwende bull market over 6 jaar.
dimmakvrijdag 8 april 2022 @ 08:42
De announcement van Strike was omringt door veel hype. Achteraf bleek het vooral voor de USA een grote aankondiging. Volledige Shopify integratie (wel nice) en samenwerking met de grootste leverancier voor POS terminals in de USA, NCR (o.a. AH gebruikt NCR POS terminals in NL). Strike levert het betaalnetwerk aan beide en met elke Lightning wallet zou je kunnen betalen bij o.a. McDonalds, Chipotle, Aldi, Walmart and so on.. Met de Lightning integratie aankondigingen van o.a. CashApp em Robinhood is dit voor USA best groot.

Zoals hierboven al met een paar tweets aangegeven. Samson Mow kondigt dus Madeira aan als Europees Bitcoin citadel, Mexico gaan bezig met Bitcoin als legal tender en een eilandje van Honduras gaat ook over tot legal tender en kondigt Bitcoin bonds aan.
firefly3vrijdag 8 april 2022 @ 08:50
quote:
0s.gif Op donderdag 7 april 2022 23:33 schreef Quotidien het volgende:
Helemaal de tyfus in weer

Na dat x5 zilliqa even hopium maar bleek toch copium

Nu nog wachten tot de financiele recessie, dat 4 jaar uithouden en dan wachten op herstel en een langzaam opbouwende bull market over 6 jaar.
Daarom ben ik ook een zwaar voorstander van vastgoed. Als je een huurhuis hebt en je zit lang in een bitcoin zijwaartste beweging, gooi je toch iedere maand 700-900 euro in de maand in de sloot om je huurhuis te betalen. Dus zit je tegen je eigen huur "op te boksen" met je cryptowinst.
#ANONIEMvrijdag 8 april 2022 @ 09:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 08:42 schreef dimmak het volgende:
De announcement van Strike was omringt door veel hype. Achteraf bleek het vooral voor de USA een grote aankondiging. Volledige Shopify integratie (wel nice) en samenwerking met de grootste leverancier voor POS terminals in de USA, NCR (o.a. AH gebruikt NCR POS terminals in NL). Strike levert het betaalnetwerk aan beide en met elke Lightning wallet zou je kunnen betalen bij o.a. McDonalds, Chipotle, Aldi, Walmart and so on.. Met de Lightning integratie aankondigingen van o.a. CashApp em Robinhood is dit voor USA best groot.

Zoals hierboven al met een paar tweets aangegeven. Samson Mow kondigt dus Madeira aan als Europees Bitcoin citadel, Mexico gaan bezig met Bitcoin als legal tender en een eilandje van Honduras gaat ook over tot legal tender en kondigt Bitcoin bonds aan.
De aankondiging van vorig jaar was natuurlijk ook moeilijk te overtreffen. Wie weet komt er vandaag nog wat groots bij :)
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 08:50 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Daarom ben ik ook een zwaar voorstander van vastgoed. Als je een huurhuis hebt en je zit lang in een bitcoin zijwaartste beweging, gooi je toch iedere maand 700-900 euro in de maand in de sloot om je huurhuis te betalen. Dus zit je tegen je eigen huur "op te boksen" met je cryptowinst.
Volgens mij is iedereen een voorstander van koop tegenover huur. Wat dit met crypto te maken heeft is mij een raadsel.
firefly3vrijdag 8 april 2022 @ 09:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 09:03 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
De aankondiging van vorig jaar was natuurlijk ook moeilijk te overtreffen. Wie weet komt er vandaag nog wat groots bij :)
[..]
Volgens mij is iedereen een voorstander van koop tegenover huur. Wat dit met crypto te maken heeft is mij een raadsel.
Je zit toch in crypto om te investeren in een welvarend toekomst? Daarom dien je te overwegen hoeveel je in vastgoed stopt en hoeveel in crypto. Het is dus direct verbonden met elkaar, want je woonkosten en andere onkosten hebben direct gevolgen voor je cryptopositie.
#ANONIEMvrijdag 8 april 2022 @ 09:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 09:13 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Je zit toch in crypto om te investeren in een welvarend toekomst? Daarom dien je te overwegen hoeveel je in vastgoed stopt en hoeveel in crypto. Het is dus direct verbonden met elkaar, want je woonkosten en andere onkosten hebben direct gevolgen voor je cryptopositie.
Veel mensen hebben nu niet de mogelijkheid om hier een keuze in te maken. Heb je een koophuis, dan ben je blij. Huur je, dan is de kans klein dat je nu iets kan kopen.

Crypto is voor de meeste mensen een hobby met geld dat je kan missen. Het blijft een risicovolle investering. En zo kan je er van alles bij halen. Zo kan je ook komen met de tip om een 2e baan te nemen, en alleen nog maar water en brood te eten. Zo kan je pas maximaal in crypto investeren

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2022 09:55:01 ]
dimmakvrijdag 8 april 2022 @ 09:57
TIL dat Bitcoiners niet kunnen investeren in vastgoed. Ik ga meteen mijn huis te koop zetten.
firefly3vrijdag 8 april 2022 @ 10:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 09:54 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
Veel mensen hebben nu niet de mogelijkheid om hier een keuze in te maken. Heb je een koophuis, dan ben je blij. Huur je, dan is de kans klein dat je nu iets kan kopen.

Crypto is voor de meeste mensen een hobby met geld dat je kan missen. Het blijft een risicovolle investering. En zo kan je er van alles bij halen. Zo kan je ook komen met de tip om een 2e baan te nemen, en alleen nog maar water en brood te eten. Zo kan je pas maximaal in crypto investeren
Je hebt gelijk dat zulke maatregelen best drastisch zijn. Maarja, het kan ook héél wat opleveren. Ook al kun je iets niet betalen, zoals een huis, het is belangrijk om het in je vizier te houden. Omhoogwerken tot een vaste aanstelling en daarna desnoods een studio kopen. Een bijbaantje voor puur crypto. Studio verkopen en daarna over 4 jaar een volledige woning met hiernaast een aanzienlijke hoeveelheid crypto.
#ANONIEMvrijdag 8 april 2022 @ 10:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 08:50 schreef firefly3 het volgende:
Als je een huurhuis hebt en je zit lang in een bitcoin zijwaartste beweging, gooi je toch iedere maand 700-900 euro in de maand in de sloot om je huurhuis te betalen. Dus zit je tegen je eigen huur "op te boksen" met je cryptowinst.
Bereken voor de grap eens de prijs voor een huis van 2 jaar geleden en nu. Dan ben je maar wat blij om 900 euro per maand weg te gooien :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2022 10:21:02 ]
firefly3vrijdag 8 april 2022 @ 10:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 10:20 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Bereken voor de grap eens de prijs voor een huis van 2 jaar geleden en nu. Dan ben je maar wat blij om 900 euro per maand weg te gooien :')
Desnoods een kleine studio. De huur wordt al snel weer 1.000 enz
#ANONIEMvrijdag 8 april 2022 @ 11:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 10:45 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Desnoods een kleine studio. De huur wordt al snel weer 1.000 enz
Lees je uberhaupt wel voor je post eigenlijk?

Als je 2 jaar geleden je huis verkocht had voor bitcoin had je je nu kapot gelachen over de huur..

Kijk naar de bitcoin familie, heel wat beter om te huren dan "blij" te mogen zijn met een koophuis hier in NL

[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2022 11:13:08 ]
#ANONIEMvrijdag 8 april 2022 @ 11:19
@dimmak zijn er nog goeie conferences geweest?
firefly3vrijdag 8 april 2022 @ 11:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 11:11 schreef 10mil.bitcoin het volgende:

[..]
Lees je uberhaupt wel voor je post eigenlijk?

Als je 2 jaar geleden je huis verkocht had voor bitcoin had je je nu kapot gelachen over de huur..

Kijk naar de bitcoin familie, heel wat beter om te huren dan "blij" te mogen zijn met een koophuis hier in NL
Je spreekt jezelf tegen. Je hebt dus eerst vastgoed nodig om een grote investering te kunnen doen op crypto, bedankt voor het bevestigen.

Een hypotheek is simpelweg een enorm bedrag dat je leent waarop je snel veel winst op kunt maken door vastgoed te kopen.
#ANONIEMvrijdag 8 april 2022 @ 11:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 11:25 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Je spreekt jezelf tegen. Je hebt dus eerst vastgoed nodig om een grote investering te kunnen doen op crypto, bedankt voor het bevestigen.

Een hypotheek is simpelweg een enorm bedrag dat je leent waarop je snel veel winst op kunt maken door vastgoed te kopen.
Nah, ik heb nooit vastgoed gehad.

Nu heb je het opeens over overleveraged vastgoed. Dan bezit je niets, dan huur je feitelijk gewoon van de bank (ja dat kan wel interessanter zijn ja).
dimmakvrijdag 8 april 2022 @ 11:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 11:19 schreef 10mil.bitcoin het volgende:
@:dimmak zijn er nog goeie conferences geweest?
Heb nog niet zoveel gezien eerlijk gezegd. Vorig jaar zat je met corona dus had ik de tijd om alles te volgen. Nu alleen Samson Mow even terug gekeken en Jack Mallers gezien. Deze 2 hierboven ook al even besproken. Ook nog een stukje Saylor gezien, die is ineens fan van Lightning dus dat was wel nieuw.

Vandaag staan er wel een paar goed op het programma van mainstage. O.a. Bitcoin Macroeconomic Landscape, You Are The Carbon They Want To Reduce, Annual State of Bitcoin en Senator Cynthia Lummis Fireside. Helaas geen tijd om ze vandaag te zien. ;(
recursiefvrijdag 8 april 2022 @ 13:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 09:13 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Je zit toch in crypto om te investeren in een welvarend toekomst? Daarom dien je te overwegen hoeveel je in vastgoed stopt en hoeveel in crypto. Het is dus direct verbonden met elkaar, want je woonkosten en andere onkosten hebben direct gevolgen voor je cryptopositie.
Wat een onzin. Alsof je met een hypotheek geen maandlasten hebt. Begrijp me niet verkeerd, kopen is imo beter dan huren, maar met crypto of wat voor andere investeringen dan ook heeft het niks te maken.
PicoMMPvrijdag 8 april 2022 @ 13:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 10:45 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Desnoods een kleine studio. De huur wordt al snel weer 1.000 enz
Ik huur met veel plezier voor 400 euro een tweekamerappartement met een megatuin. Geluk gehad 13 jaar geleden (toen was de huur 300). Genoeg geld over om te investeren, maar bovenal om leuke dingen te doen.

En ik werk vier dagen :)
dimmakvrijdag 8 april 2022 @ 14:06
Mexican Billionaire Ricardo Salinas Says His Liquid Portfolio Is 60% Bitcoin
#ANONIEMvrijdag 8 april 2022 @ 14:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 13:57 schreef PicoMMP het volgende:

[..]
Ik huur met veel plezier voor 400 euro een tweekamerappartement met een megatuin. Geluk gehad 13 jaar geleden (toen was de huur 300). Genoeg geld over om te investeren, maar bovenal om leuke dingen te doen.

En ik werk vier dagen :)
Ik betaal met tegenzin ¤700 hypotheek per maand voor een koophuis dat tegenwoordig bijna een half miljoen moet kosten. Ook ik "werk" vier dagen :)

Helaas is het met woongenot net als met crypto. Hoe langer je er in zit, hoe beter je erbij zit
#ANONIEMvrijdag 8 april 2022 @ 14:09
quote:
Z'n liquide portfolio ja. Dat hoeft niet zo'n groot deel te zijn van het totaal
dimmakvrijdag 8 april 2022 @ 14:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 14:09 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
Z'n liquide portfolio ja. Dat hoeft niet zo'n groot deel te zijn van het totaal
Het zal allicht meer zijn dan het bitcoin aandeel van Bill Gates.
firefly3vrijdag 8 april 2022 @ 14:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 april 2022 13:49 schreef recursief het volgende:

[..]
Wat een onzin. Alsof je met een hypotheek geen maandlasten hebt. Begrijp me niet verkeerd, kopen is imo beter dan huren, maar met crypto of wat voor andere investeringen dan ook heeft het niks te maken.
Hoe meer geld je over hebt hoe meer je kunt investeren. Als je met een koopwoning een tactische zet kunt maken en op het juiste moment in crypto gaat investeren, of goedkoop kan huren, kan dat lifechanging zijn. Jouw huidige woon beslissingen zijn zeer bepalend.
#ANONIEMvrijdag 8 april 2022 @ 14:16
quote:
7s.gif Op vrijdag 8 april 2022 14:13 schreef dimmak het volgende:

[..]
Het zal allicht meer zijn dan het bitcoin aandeel van Bill Gates.
Zeker, maar het is nogal een verschil of het over z'n liquide vermogen, of wealth gaat. Zo kan 1 woord het verschil zijn tussen een paar honderd, of honderden-duizenden dollar's.
twitter
Of ik loop te zeiken over niks, kan ook natuurlijk :P

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2022 14:18:44 ]
potjecremevrijdag 8 april 2022 @ 14:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 13:57 schreef PicoMMP het volgende:

[..]
Ik huur met veel plezier voor 400 euro een tweekamerappartement met een megatuin. Geluk gehad 13 jaar geleden (toen was de huur 300). Genoeg geld over om te investeren, maar bovenal om leuke dingen te doen.

En ik werk vier dagen :)
Ik betaal minder dan ¤150,- per maand aan de bank. Koophuis dus. Geluk gehad met kopen 5 jaar geleden. Genoeg geld om te investeren maar bovenal om leuke ding te doen.

En ik werk 3 dagen :)
dimmakvrijdag 8 april 2022 @ 14:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 14:16 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
Zeker, maar het is nogal een verschil of het over z'n liquide vermogen, of wealth gaat. Zo kan 1 woord het verschil zijn tussen een paar honderd, of honderden-duizenden dollar's.
[ twitter ]Of ik loop te zeiken over niks, kan ook natuurlijk :P
Ik vind het meer signaal dat één van de rijkste mannen uit Mexico zo vocaal is over Bitcoin. Hoeveel hij wel of niet heeft vind ik dan weer niet zo belangrijk.
#ANONIEMvrijdag 8 april 2022 @ 15:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 14:57 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ik vind het meer signaal dat één van de rijkste mannen uit Mexico zo vocaal is over Bitcoin. Hoeveel hij wel of niet heeft vind ik dan weer niet zo belangrijk.
Zeker gezien de criminaliteit in Mexico, je moet het maar durven!
firefly3vrijdag 8 april 2022 @ 16:41
Die Elon Musk Doge coin hype begin 2021 bracht Bitcoin harder omhoog dan al het fundamentele positieve nieuws van de afgelopen 12 maanden bij elkaar opgeteld :D zijn het toch nog de retail investors die zoveel macht hebben ten opzichte van de institutionele investeerders?

Ik verwacht een blow off top. One word, Alts.
firefly3vrijdag 8 april 2022 @ 16:55
Ben alts aan het stacken, ik verwacht een mega meme/metaverse season
Ronald-Koemanvrijdag 8 april 2022 @ 16:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 april 2022 16:41 schreef firefly3 het volgende:
Die Elon Musk Doge coin hype begin 2021 bracht Bitcoin harder omhoog dan al het fundamentele positieve nieuws van de afgelopen 12 maanden bij elkaar opgeteld :D zijn het toch nog de retail investors die zoveel macht hebben ten opzichte van de institutionele investeerders?

Ik verwacht een blow off top. One word, Alts.
Retail moet alles middels exchanges en brokers kopen terwijl de rijken en pro's dat allemaal OTC kunnen doen zonder de prijs direct te beïnvloeden. Uiteraard blijft het uiteindelijk allemaal een kwestie van vraag en aanbod maar als die tweede groep hun bitcoins op exchanges en broker hadden moeten kopen hadden we nu veel hoger gezeten. Er komt een moment dat ook OTC de vraag groter wordt dan het aanbod maar zover is het duidelijk niet op het moment. Kwestie van tijd voordat het over is met de grote retail invloed op de prijs van Bitcoin (bij alts wellicht blijvend).
#ANONIEMvrijdag 8 april 2022 @ 18:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 16:59 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Uiteraard blijft het uiteindelijk allemaal een kwestie van vraag en aanbod maar als die tweede groep hun bitcoins op exchanges en broker hadden moeten kopen hadden we nu veel hoger gezeten.
Nah, Saylor en Do Kwon kopen geregeld honderden miljoenen per dag zonder de prijs echt te beinvloeden, dat hele "de prijs gaat omhoog als ze niet OTC kopen" is een sprookje.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2022 18:13:44 ]
firefly3zaterdag 9 april 2022 @ 00:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 16:59 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Retail moet alles middels exchanges en brokers kopen terwijl de rijken en pro's dat allemaal OTC kunnen doen zonder de prijs direct te beïnvloeden. Uiteraard blijft het uiteindelijk allemaal een kwestie van vraag en aanbod maar als die tweede groep hun bitcoins op exchanges en broker hadden moeten kopen hadden we nu veel hoger gezeten. Er komt een moment dat ook OTC de vraag groter wordt dan het aanbod maar zover is het duidelijk niet op het moment. Kwestie van tijd voordat het over is met de grote retail invloed op de prijs van Bitcoin (bij alts wellicht blijvend).
OTC.. heb een paar jaar geleden nog gebeld met de ING bank over mijn aandelen fanny mae en freddy mac... mijn aan- en verkoop orders moesten nog over de telefoon. En die premarket ging 5 uur in de ochtend open.. lekker 2020
dimmakmaandag 11 april 2022 @ 09:52
twitter
dimmakmaandag 11 april 2022 @ 09:57
dimmak in BTC / [BTC] Bitcoin #81 | Eerlijk geld voor iedereen!

Voor als je niks te doen hebt deze week.
dimmakmaandag 11 april 2022 @ 10:20
twitter


@10mil.bitcoin check ook het draadje uit de 2e tweet.
#ANONIEMmaandag 11 april 2022 @ 10:56
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2022 09:57 schreef dimmak het volgende:
dimmak in BTC / [BTC] Bitcoin #81 | Eerlijk geld voor iedereen!

Voor als je niks te doen hebt deze week.
Grappig dat je het interview met Jordan Petersen er bij hebt geplaatst. Ik kreeg hier een tijdje geleden nog een flinke veeg uit de pan toen ik over hem begon.
Vlicious87maandag 11 april 2022 @ 11:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2022 00:11 schreef firefly3 het volgende:
Misschien moet die Michael Saylortje een keertje niet OTC kopen om zijn standpunt te laten zien?
Aan die OTC buys hebben we idd niks.. Leuk voor 't nieuws maar meer ook niet. Meestal als hij koopt weet je sowieso dat 't een dump sign is.
dimmakmaandag 11 april 2022 @ 11:59
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2022 10:56 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
Grappig dat je het interview met Jordan Petersen er bij hebt geplaatst. Ik kreeg hier een tijdje geleden nog een flinke veeg uit de pan toen ik over hem begon.
O.a. van mij. Ik heb nog steeds niet zoveel met die vent, maar dit gesprek met Tuur is gewoon prima. Tuur Demeester is altijd goed.
Elanmaandag 11 april 2022 @ 12:02
De week begint weer prima :)
#ANONIEMmaandag 11 april 2022 @ 12:23
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2022 10:20 schreef dimmak het volgende:
@10mil.bitcoin check ook het draadje uit de 2e tweet.
Damn precies wat ik dacht dus en nog erger.

Nu maar hopen dat we geen Maart 2020 event hebben want dan gaat mr don nog even een paar miljard bitcoin erbij dumpen ;(

Ook weer lekker op decentraal niveau zoals je van een shitcoiner mag verwachten :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-04-2022 12:24:22 ]
firefly3maandag 11 april 2022 @ 12:52
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2022 11:30 schreef Vlicious87 het volgende:

[..]
Aan die OTC buys hebben we idd niks.. Leuk voor 't nieuws maar meer ook niet. Meestal als hij koopt weet je sowieso dat 't een dump sign is.
Dit gevoel heb ik ook
FundsAreSafumaandag 11 april 2022 @ 19:17
money-fire.gif

DCAen be like
firefly3dinsdag 12 april 2022 @ 09:02
Na 14 maanden adoptienieuws is het duidelijk wie er geadopteerd is

adopted-bear-russian-family-stepan-a20.jpg
#ANONIEMdinsdag 12 april 2022 @ 10:59
twitter
Claudia_xdinsdag 12 april 2022 @ 15:57
Heeft iemand gisteren Radar gezien? Tom van der Lee van Groen Links stelde investeren in cryptovaluta gelijk aan gokken en vindt dat het aan banden moet worden gelegd. "Er zit gewoon geen reële economische activiteit achter een cryptomunt," zei hij lettterlijk.

Dat wordt dus geen Groen Links stemmen, voor zover dat aan de orde was.
D.dinsdag 12 april 2022 @ 17:51
Beetje geveegd weer...
Scorpiedinsdag 12 april 2022 @ 18:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2022 15:57 schreef Claudia_x het volgende:
Heeft iemand gisteren Radar gezien? Tom van der Lee van Groen Links stelde investeren in cryptovaluta gelijk aan gokken en vindt dat het aan banden moet worden gelegd. "Er zit gewoon geen reële economische activiteit achter een cryptomunt," zei hij lettterlijk.

Dat wordt dus geen Groen Links stemmen, voor zover dat aan de orde was.
Klinkt als een hersenloze imbeciel met 0 verstand.
#ANONIEMdinsdag 12 april 2022 @ 18:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2022 17:51 schreef D. het volgende:
Beetje geveegd weer...
Waarom veeg je de posts over LN adoptie...
PietjePuk2000dinsdag 12 april 2022 @ 19:12
Shiba gaat wel heel lekker vandaag. Zet dit door?
dimmakdinsdag 12 april 2022 @ 20:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2022 15:57 schreef Claudia_x het volgende:
Heeft iemand gisteren Radar gezien? Tom van der Lee van Groen Links stelde investeren in cryptovaluta gelijk aan gokken en vindt dat het aan banden moet worden gelegd. "Er zit gewoon geen reële economische activiteit achter een cryptomunt," zei hij lettterlijk.

Dat wordt dus geen Groen Links stemmen, voor zover dat aan de orde was.
Daarom zulke stukjes bij voorbaat al overslaan.
ThijsTHwoensdag 13 april 2022 @ 00:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2022 15:57 schreef Claudia_x het volgende:
Heeft iemand gisteren Radar gezien? Tom van der Lee van Groen Links stelde investeren in cryptovaluta gelijk aan gokken en vindt dat het aan banden moet worden gelegd. "Er zit gewoon geen reële economische activiteit achter een cryptomunt," zei hij lettterlijk.

Dat wordt dus geen Groen Links stemmen, voor zover dat aan de orde was.
Nou, Bitcoin volgt de laatste 2 jaar zo ongeveer 1 op 1 de tech aandelen markten. De beurs ook maar opheffen dan, Tom?
firefly3woensdag 13 april 2022 @ 08:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2022 19:12 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Shiba gaat wel heel lekker vandaag. Zet dit door?
Shiba gaat goed idd!
Claudia_xwoensdag 13 april 2022 @ 09:22
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 00:41 schreef ThijsTH het volgende:

[..]
Nou, Bitcoin volgt de laatste 2 jaar zo ongeveer 1 op 1 de tech aandelen markten. De beurs ook maar opheffen dan, Tom?
En hij gaat volkomen voorbij aan voordelen van cryptovaluta zoals het inperken van de macht van banken. En aan het bestaan van bijvoorbeeld stablecoins. Het heeft er alle schijn van dat hij het fenomeen niet zo goed begrijpt. En dat is dan de persoon die zich namens Groen Links bezig moet houden met Economische Zaken.

Dit is wel interessant: Stemwijzer verkiezingen 2021: Wat vinden politieke partijen van Bitcoin?

[ Bericht 12% gewijzigd door Claudia_x op 13-04-2022 09:27:44 ]
RamboDirkwoensdag 13 april 2022 @ 09:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2022 15:57 schreef Claudia_x het volgende:
Heeft iemand gisteren Radar gezien? Tom van der Lee van Groen Links stelde investeren in cryptovaluta gelijk aan gokken en vindt dat het aan banden moet worden gelegd. "Er zit gewoon geen reële economische activiteit achter een cryptomunt," zei hij lettterlijk.

Dat wordt dus geen Groen Links stemmen, voor zover dat aan de orde was.
Tenenkrommend.
Nadeel is, de politiek zit vol met dat soort boomers of boomers die de fiat willen beschermen. Ik zie zo'n verbod nog komen ook. Daar gaat mijn vermogen :')
Claudia_xwoensdag 13 april 2022 @ 09:36
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 09:25 schreef RamboDirk het volgende:

[..]
Tenenkrommend.
Nadeel is, de politiek zit vol met dat soort boomers of boomers die de fiat willen beschermen. Ik zie zo'n verbod nog komen ook. Daar gaat mijn vermogen :')
De SP heeft wel een goeie aan Mahir Alkaya. Die zat ook in de desbetreffende uitzending van Radar.

Andere partijen waarbij je ervan uit kunt gaan dat ze investeren in cryptovaluta niet aan banden zullen leggen of anderszins minder aantrekkelijk zullen maken: VVD, FvD, de Piratenpartij, JA21 en de LP. Het CDA en D66 zijn ook niet uitgesproken negatief. Maar ja, van regeringspartijen kun je verwachten dat ze centrale macht zullen willen beschermen, dus garanties bestaan niet.
RamboDirkwoensdag 13 april 2022 @ 09:47
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 09:36 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
De SP heeft wel een goeie aan Mahir Alkaya. Die zat ook in de desbetreffende uitzending van Radar.

Andere partijen waarbij je ervan uit kunt gaan dat ze investeren in cryptovaluta niet aan banden zullen leggen of anderszins minder aantrekkelijk zullen maken: VVD, FvD, de Piratenpartij, JA21 en de LP. Het CDA en D66 zijn ook niet uitgesproken negatief. Maar ja, van regeringspartijen kun je verwachten dat ze centrale macht zullen willen beschermen, dus garanties bestaan niet.
Het lijkt mij overigens juridisch niet mogelijk om crypto te verbieden. Ik bedoel postzegelhandel kan ook, een verbod houdt geen stand bij een rechtsgang. Er zal wel bepaalde regulering komen.
firefly3woensdag 13 april 2022 @ 09:52
Shiba is blijkbaar gelist op Robinhood, net als Solana en Polygon. Ben benieuwd wat er met deze tokens gaat gebeuren als er retail fomo ontstaat:

https://www.btcchennai.on(...)on-robinhood-listing
Claudia_xwoensdag 13 april 2022 @ 09:56
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 09:47 schreef RamboDirk het volgende:

[..]
Het lijkt mij overigens juridisch niet mogelijk om crypto te verbieden. Ik bedoel postzegelhandel kan ook, een verbod houdt geen stand bij een rechtsgang. Er zal wel bepaalde regulering komen.
Klopt. En die regulering kan investeren zo onaantrekkelijk maken dat de uitkomst effectief hetzelfde is als bij een verbod.
#ANONIEMwoensdag 13 april 2022 @ 10:18
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 00:41 schreef ThijsTH het volgende:

[..]
Nou, Bitcoin volgt de laatste 2 jaar zo ongeveer 1 op 1 de tech aandelen markten. De beurs ook maar opheffen dan, Tom?
Als je tech aandelen bezit, bezit je in ieder geval nog een stukje van de bedrijven die daar achter zitten. Echte bedrijven met fabrieken, werknemers. Bedrijven die waarde toevoegen.

Als je crypto bezit, dan bezit je... Tja

Dat is wat Van der Lee betoogt als hij zegt dat er geen economische waarde achter crypto zit. Ik denk niet dat ie daar helemaal gelijk in heeft, maar de waarde van crypto voor de samenleving is imo wel schromelijk overdreven en veel beloftes zijn totaal niet uitgekomen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-04-2022 10:19:06 ]
Ronald-Koemanwoensdag 13 april 2022 @ 10:33
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2022 10:18 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Als je tech aandelen bezit, bezit je in ieder geval nog een stukje van de bedrijven die daar achter zitten. Echte bedrijven met fabrieken, werknemers. Bedrijven die waarde toevoegen.

Als je crypto bezit, dan bezit je... Tja
Als je crypto bezit dan bezit je een deel van het netwerk (want alleen met die crypto kun je participeren op dat specifieke netwerk). Het netwerk zelf heeft bepaalde eigenschappen en nut, en dus waarde. Stel je voor dat het internet een beperkt en vaststaand aantal IP-adressen zou hebben, dan zou het hebben van een IP-adres een bepaalde waarde vormen vanwege de eigenschappen en nut dat het internet biedt.

In mijn ogen is het Bitcoin netwerk by far de beste en meest nuttige op het gebied van digitale waarde transfer, en dus met de meeste waarde. Maar goed, daar verschillen de meningen over en uiteindelijk wordt die waarde discussie beslecht door de markt.
#ANONIEMwoensdag 13 april 2022 @ 11:37
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 10:33 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Als je crypto bezit dan bezit je een deel van het netwerk (want alleen met die crypto kun je participeren op dat specifieke netwerk). Het netwerk zelf heeft bepaalde eigenschappen en nut, en dus waarde. Stel je voor dat het internet een beperkt en vaststaand aantal IP-adressen zou hebben, dan zou het hebben van een IP-adres een bepaalde waarde vormen vanwege de eigenschappen en nut dat het internet biedt.

In mijn ogen is het Bitcoin netwerk by far de beste en meest nuttige op het gebied van digitale waarde transfer, en dus met de meeste waarde. Maar goed, daar verschillen de meningen over en uiteindelijk wordt die waarde discussie beslecht door de markt.
Wat de waarde van een netwerk is waarop bijna 80% niets doet en geparkeerd staat, kan je je afvragen
Jxtq5jSK-eqzvqyoxyae0zpc.jpeg
Bitcoin houdt (vooralsnog) waarde vast, dat lijkt me het voornaamste pluspunt. Alle andere toffe dingen die je er in theorie mee kan doen, gebeuren in de praktijk nauwelijks.
Ronald-Koemanwoensdag 13 april 2022 @ 11:51
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 11:37 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Wat de waarde van een netwerk is waarop bijna 80% niets doet en geparkeerd staat, kan je je afvragen
[ afbeelding ]
Bitcoin houdt (vooralsnog) waarde vast, dat lijkt me het voornaamste pluspunt. Alle andere toffe dingen die je er in theorie mee kan doen, gebeuren in de praktijk nauwelijks.
Eerst moet het kunnen en dan pas kan er adoptie plaats vinden. Één van de eerste dingen die je kon doen met Bitcoin was waarde digitaal bezitten zonder 3e partij. Je ziet dan ook dat het het meest gedaan wordt.... vasthouden. Redenen voor het vasthouden lopen uiteen... van speculatie op waardegroei tot het hebben van een spaarpot waar niemand bij kan.

LN zal denk ik fundamenteel zijn voor de ontwikkeling van Bitcoin als betaalmiddel en ruilmiddel. Daar hoeven we op de basislaag niet veel meer van te verwachten omdat fees en beperkte blockruimte essentieel zijn in het hele geheel.
Claudia_xwoensdag 13 april 2022 @ 12:01
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 11:37 schreef Heph844 het volgende:

Bitcoin houdt (vooralsnog) waarde vast, dat lijkt me het voornaamste pluspunt. Alle andere toffe dingen die je er in theorie mee kan doen, gebeuren in de praktijk nauwelijks.
Dat is meteen een geweldig pluspunt, want de tijd dat het afsluiten van een langetermijndeposito waarde had, is allang voorbij. De volatiliteit is wel een issue. Dat Bitcoin al een tijdje niet onder een zekere drempelwaarde is geweest, biedt geen garanties voor de toekomst. Daarom vind ik het wel prettig om ook stablecoins te hebben en er wat rendement op te krijgen (net voor 5% 'flexible saving' op Binance gekozen voor een bedrag dat ik op elk moment wil kunnen onttrekken).
Pharkuswoensdag 13 april 2022 @ 12:12
Wat me wel een beetje tegen de borst stuit van dat soort rapportages is dat alle crypto maar op 1 hoop gegooid wordt. Net zo zinnig om economieën van landen op 1 hoop te gooien en dan iets over de slechte appels te roepen / generaliseren.

Wat een reële dreiging is de hele finfluencer pump en dump shitcoin parade die qua negativiteit de meer valide projecten overschaduwen in dit soort rapportages. Door dit soort get rich fast schemes wordt het geroep om regulatie en centralisatie alleen groter.

Net als de meeste sectoren waar veel geld in omgaat zijn er mensen die geen goede intenties hebben. Het blijft nodig om mensen daarvoor te waarschuwen en te leren dit te doorzien voordat ze investeren.
firefly3woensdag 13 april 2022 @ 12:19
Wat me wel goed duidelijk is, is dat 14 jaar nadat Bitcoin gemaakt is, ik nog steeds niemand ken in mijn omgeving die ooit iets met Bitcoin heeft besteld via thuisbezorgd.

Dit is geen goed teken over het gebruik van Bitcoin in de praktijk.
Claudia_xwoensdag 13 april 2022 @ 12:21
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 12:12 schreef Pharkus het volgende:
Wat me wel een beetje tegen de borst stuit van dat soort rapportages is dat alle crypto maar op 1 hoop gegooid wordt. Net zo zinnig om economieën van landen op 1 hoop te gooien en dan iets over de slechte appels te roepen / generaliseren.
Eens.

quote:
Wat een reële dreiging is de hele finfluencer pump en dump shitcoin parade die qua negativiteit de meer valide projecten overschaduwen in dit soort rapportages. Door dit soort get rich fast schemes wordt het geroep om regulatie en centralisatie alleen groter.
Aan de andere kant: mensen hebben ook gewoon een eigen verantwoordelijkheid om zich te verdiepen in waar ze hun geld in stoppen. De journalistiek besteedt terecht aandacht aan dubieuze praktijken, maar ik zit totaal niet te wachten op publiekelijk gefinancierde overheidswaarschuwingen (laat staan regulering!).
Claudia_xwoensdag 13 april 2022 @ 12:24
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 12:19 schreef firefly3 het volgende:
Wat me wel goed duidelijk is, is dat 14 jaar nadat Bitcoin gemaakt is, ik nog steeds niemand ken in mijn omgeving die ooit iets met Bitcoin heeft besteld via thuisbezorgd.

Dit is geen goed teken over het gebruik van Bitcoin in de praktijk.
Het is nogal wiedes dat een munt waarvan de waarde van maand tot maand, week tot week en zelfs dag tot dag sterk kan fluctueren ongeschikt is als alledaags betaalmiddel. Maar dat is niet het enige (potentiële) bestaansrecht van Bitcoin.
firefly3woensdag 13 april 2022 @ 12:35
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 12:24 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Het is nogal wiedes dat een munt waarvan de waarde van maand tot maand, week tot week en zelfs dag tot dag sterk kan fluctueren ongeschikt is als alledaags betaalmiddel. Maar dat is niet het enige (potentiële) bestaansrecht van Bitcoin.
Daar heb je gelijk in, al ben ik bang dat het nóóit echt als alledaags betaalmiddel gebruikt gaat worden, waardoor overheden reden hebben om Bitcoin als speculatieve asset te verbieden, vooral omdat Bitcoin decentraal is en gekoppeld wordt aan witwas praktijken.

De grafiek laat zien dat steeds meer mensen hodler worden en het verschil tussen rijk en arm hierdoor groter wordt. Ik denk niet dat dit echt de bedoeling is en gezond is voor een economie.
firefly3woensdag 13 april 2022 @ 12:42
In principe is Bitcoin een anonieme vituele luchtbel wat ervoor zorgt dat het verschil tussen arm en rijk, mensen met internet verbinding en geen internet verbinding, steeds groter wordt. Meer is het niet. Vooral de rijke mensen zijn hodlers en zullen steeds maar rijker worden.
Ronald-Koemanwoensdag 13 april 2022 @ 12:48
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 12:19 schreef firefly3 het volgende:
Wat me wel goed duidelijk is, is dat 14 jaar nadat Bitcoin gemaakt is, ik nog steeds niemand ken in mijn omgeving die ooit iets met Bitcoin heeft besteld via thuisbezorgd.

Dit is geen goed teken over het gebruik van Bitcoin in de praktijk.
Bitpay heeft een paar dagen geleden LN integratie aangekondigd, en Thuisbezorgd gebruikt Bitpay dacht ik(?). Wellicht een kleine gamechanger dus al heeft Bitcoin als retail betaalmiddel in Nederland natuurlijk te weinig voordelen t.o.v. iDeal, Paypal en creditcard.
firefly3woensdag 13 april 2022 @ 12:51
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 12:48 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Bitpay heeft een paar dagen geleden LN integratie aangekondigd, en Thuisbezorgd gebruikt Bitpay dacht ik(?). Wellicht een kleine gamechanger dus al heeft Bitcoin als retail betaalmiddel in Nederland natuurlijk te weinig voordelen t.o.v. iDeal, Paypal en creditcard.
Zou wel mooi zijn als meer mensen het gaan gebruiken, het zou ten goede komen voor de gehele crypto markt.
PietjePuk2000woensdag 13 april 2022 @ 14:32
Als ik het de laatste tijd allemaal een beetje volg, dan lijken de coins in grote mate gewoon de koersbewegingen van techaandelen uit te vergroten. Als het daar stijgt, stijgen de coins vaak harder. Als het daar daalt, dan dalen de coins vaak harder.

Ik heb zelf nu een flinke pluk Ethereum aangekocht. Is jullie verwachting dat deze coin nog tot grote hoogtes kan reiken of is hier de rek ook wel een beetje uit?
Elanwoensdag 13 april 2022 @ 15:25
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 14:32 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Als ik het de laatste tijd allemaal een beetje volg, dan lijken de coins in grote mate gewoon de koersbewegingen van techaandelen uit te vergroten. Als het daar stijgt, stijgen de coins vaak harder. Als het daar daalt, dan dalen de coins vaak harder.

Ik heb zelf nu een flinke pluk Ethereum aangekocht. Is jullie verwachting dat deze coin nog tot grote hoogtes kan reiken of is hier de rek ook wel een beetje uit?
ETH 2.0, we gaan binnenkort naar een PoS. Hoe precies? Geen idee nog, maar de toekomst ziet er bijzonder rooskleurig uit voor ETH _O_
SPOILER
Geloof het steeds minder allemaal. Zal volgende maand wel een ATH worden dus :) .
PietjePuk2000woensdag 13 april 2022 @ 15:30
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 15:25 schreef Elan het volgende:

[..]
ETH 2.0, we gaan binnenkort naar een PoS. Hoe precies? Geen idee nog, maar de toekomst ziet er bijzonder rooskleurig uit voor ETH _O_
SPOILER
Geloof het steeds minder allemaal. Zal volgende maand wel een ATH worden dus :) .
_O- Heerlijk die crypto-analyses altijd.
Elanwoensdag 13 april 2022 @ 15:37
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 15:30 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
_O- Heerlijk die crypto-analyses altijd.
Er is op het moment ook zoveel hopium en random coins die pump n dumpen dat het meer weg heeft van een circus dan een serieuze financiële markt.

Feit dat alles in principe maar hangt op hoe Bitcoin beweegt is toch eigenlijk ook maar lastig te rijmen. Als Bitcoin stijgt dan stijgen Ethereum en Solana in min of meer gelijke trend mee, terwijl dat vanuit technisch oogpunt hele andere projecten zijn dan Bitcoin, die ook nog eens met elkaar zouden moeten concurreren?? Op de beurs zie je veel meer dat individuele bedrijven worden beloond (of afgestraft) op basis van een reëele waardeweerspiegeling aangaande hun activiteiten op een bepaald moment.
PietjePuk2000woensdag 13 april 2022 @ 15:39
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 15:37 schreef Elan het volgende:

[..]
Er is op het moment ook zoveel hopium en random coins die pump n dumpen dat het meer weg heeft van een circus dan een serieuze financiële markt.

Feit dat alles in principe maar hangt op hoe Bitcoin beweegt is toch eigenlijk ook maar lastig te rijmen. Als Bitcoin stijgt dan stijgen Ethereum en Solana in min of meer gelijke trend mee, terwijl dat vanuit technisch oogpunt hele andere projecten zijn, die ook nog eens met elkaar zouden moeten concurreren?? Op de beurs zie je veel meer dat individuele bedrijven worden beloond (of afgestraft) op basis van een reëele waardeweerspiegeling aangaande hun activiteiten op een bepaald moment.
Ik ben bewust weer even uit de random shitcoins gestapt omdat ik er op lange termijn 0 vertrouwen in heb.

Ik lees goede berichten over Ethereum wat betreft die Proof of Stake maar verder snap ik er eigenlijk geen bal van. _O- Ben benieuwd.
firefly3woensdag 13 april 2022 @ 15:47
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 15:37 schreef Elan het volgende:

[..]
Er is op het moment ook zoveel hopium en random coins die pump n dumpen dat het meer weg heeft van een circus dan een serieuze financiële markt.

Feit dat alles in principe maar hangt op hoe Bitcoin beweegt is toch eigenlijk ook maar lastig te rijmen. Als Bitcoin stijgt dan stijgen Ethereum en Solana in min of meer gelijke trend mee, terwijl dat vanuit technisch oogpunt hele andere projecten zijn dan Bitcoin, die ook nog eens met elkaar zouden moeten concurreren?? Op de beurs zie je veel meer dat individuele bedrijven worden beloond (of afgestraft) op basis van een reëele waardeweerspiegeling aangaande hun activiteiten op een bepaald moment.
Als Bitcoin plotseling met 10% stijgt duurt het maar een paar seconden voordat Solana en co met 20% stijgen.

Misschien is het toch beter om te handelen naar prijsactie over de middellange termijn in plaats van 15 jaar in de toekomst te kijken welke coin het wel of niet overleefd. Uiteraard moet je het allemaal zelf bepalen, maar prijsactie is niet altijd "eerlijk" :)
Elanwoensdag 13 april 2022 @ 15:49
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 15:39 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Ik ben bewust weer even uit de random shitcoins gestapt omdat ik er op lange termijn 0 vertrouwen in heb.

Ik lees goede berichten over Ethereum wat betreft die Proof of Stake maar verder snap ik er eigenlijk geen bal van . _O- Ben benieuwd.
Hier ook, waarschijnlijk hebben 95% van de mensen die crypto hebben geen idee. Die hele indoctrinatie van HODLEN en paper hands en moon is best link, zeker in de financiële realiteit waarin we ons begeven. CPI heeft 8.5% inflatie becijferd. En productieprijzen zijn nog veel harder gestegen. Ben ook benieuwd, met name wat een serieuze recessie voor gevolgen gaat hebben, niet zozeer voor BTC maar wel de wildgroei aan altcoins en miljarden die daarin omgaan en het geschetste beeld dat uiteindelijk alles maar gaat groeien. Geeft allemaal wel een beetje pets.com vibes.
Elanwoensdag 13 april 2022 @ 15:59
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 15:47 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Als Bitcoin plotseling met 10% stijgt duurt het maar een paar seconden voordat Solana en co met 20% stijgen.

Misschien is het toch beter om te handelen naar prijsactie over de middellange termijn in plaats van 15 jaar in de toekomst te kijken welke coin het wel of niet overleefd. Uiteraard moet je het allemaal zelf bepalen, maar prijsactie is niet altijd "eerlijk" :)
Maar als Bitcoin vervolgens weer 10% daalt zakken ze net zo snel in, dus dan moet je wel over een glazen bol beschikken om uiteindelijk een winstgevende koers te varen.
firefly3woensdag 13 april 2022 @ 16:11
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 15:59 schreef Elan het volgende:

[..]
Maar als Bitcoin vervolgens weer 10% daalt zakken ze net zo snel in, dus dan moet je wel over een glazen bol beschikken om uiteindelijk een winstgevende koers te varen.
Gewoon telkens bijkopen als alles laag staat. Ik heb deze week bijgekocht, dus als Bitcoin omhoog gaat koop ik geen altcoins erbij. Pas als Bitcoin lager gaat dan de huidige koers.
Ronald-Koemanwoensdag 13 april 2022 @ 16:37
Hoe is dat tegenwoordig met altcoins... hebben die meestal een eigen currency pair met USD of EUR of gaat dat allemaal met BTC, ETH of stablecoin als tussenstap? Dit kan namelijk ook de reden zijn dat coins massaal samen omhoog en omlaag gaan.
firefly3woensdag 13 april 2022 @ 16:41
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 16:37 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Hoe is dat tegenwoordig met altcoins... hebben die meestal een eigen currency pair met USD of EUR of gaat dat allemaal met BTC, ETH of stablecoin als tussenstap? Dit kan namelijk ook de reden zijn dat coins massaal samen omhoog en omlaag gaan.
Op buitenlandse exchanges wissel ik vaak via BTC, ETH of UST, op Nederlandse exchanges gaat het allemaal direct met Euro's, geen idee hoe het op de achtergrond werkt.
Claudia_xwoensdag 13 april 2022 @ 16:41
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 12:35 schreef firefly3 het volgende:

De grafiek laat zien dat steeds meer mensen hodler worden en het verschil tussen rijk en arm hierdoor groter wordt. Ik denk niet dat dit echt de bedoeling is en gezond is voor een economie.
Het is onvermijdelijk dat je early adopters hebt en de rest, maar je zorg deel ik wel. En het helpt niet dat investeren in cryptovaluta vooralsnog obscuur blijft. Onbekend maakt onbemind.

Maar het is ook wel bijzonder om het begin van zo'n grote ontwikkeling mee te mogen maken. Ik heb dat met het internet gehad in het begin van de jaren '90. Jarenlang waren mensen sceptisch over het potentieel van het internet en de betrouwbaarheid van bijvoorbeeld online winkelen. En moet je zien waar we nu staan.
tvdleurwoensdag 13 april 2022 @ 16:48
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2022 16:41 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Het is onvermijdelijk dat je early adopters hebt en de rest, maar je zorg deel ik wel. En het helpt niet dat investeren in cryptovaluta vooralsnog obscuur blijft. Onbekend maakt onbemind.

Maar het is ook wel bijzonder om het begin van zo'n grote ontwikkeling mee te mogen maken. Ik heb dat met het internet gehad in het begin van de jaren '90. Jarenlang waren mensen sceptisch over het potentieel van het internet en de betrouwbaarheid van bijvoorbeeld online winkelen. En moet je zien waar we nu staan.
Hahaja, eens. Internet... maar ook mobiele telefoons (denk aan dat epische filmpje uit de jaren 80/90 waar echt iedereen zei, altijd bereikbaar? Nee hoor, vind ik niks) , de pinpas en "telebankieren" , maar ook de eerste weerstand recent tegen het bestellen via qr-code en een app. Nu eea soms weer teruggedraaid wordt en iedereen weer 20 minuten eerst op de ober wacht om te bestellen was dat toch niet zo'n slecht concept