SuperNeger | maandag 14 maart 2022 @ 08:21 |
Hoe komt dat toch? Moet je het vuur dan lager zetten? Maar dan duurt het gelijk zo lang en is m'n bacon al helemaal afgekoeld | |
Fok-it | maandag 14 maart 2022 @ 08:22 |
Dat jij nog niet in staat bent een ei te bakken zal niemand verbazen. | |
#ANONIEM | maandag 14 maart 2022 @ 08:23 |
![]() | |
Megumi | maandag 14 maart 2022 @ 08:26 |
Ei bakken. | |
Xlarge | maandag 14 maart 2022 @ 08:29 |
Doe eens een deksel op de pan, na een paar minuten ![]() ![]() | |
SuperNeger | maandag 14 maart 2022 @ 08:31 |
Ja dat is wel een plan alleen hebben koekenpannen vaak geen deksel. Heb het wel al een keer gedaan door een grotere pan eroverheen te leggen maar dan heb je wel dubbel zoveel afwas. | |
Xlarge | maandag 14 maart 2022 @ 08:33 |
Ik gebruik dat altijd een stuk alluminium folie ![]() maar je hebt ook spatdeksels voor koekenpannen | |
SuperNeger | maandag 14 maart 2022 @ 08:35 |
Dat is nou een goed stuk advies. Aluminiumfolie. Scheelt ook afwas. Wordt dat dan niet te heet dat 't verbrandt en er schadelijke dingen vrijkomen? | |
de_boswachter | maandag 14 maart 2022 @ 08:36 |
Mensen die aluminimum folie zeggen ![]() | |
laforest | maandag 14 maart 2022 @ 08:40 |
Moet je pan een keer wassen, ransaap. ![]() | |
SuperNeger | maandag 14 maart 2022 @ 08:40 |
Ik was hem altijd af met dreft en een spons (niet in vaatwasser) want dat was slecht. Gebruik gewoon die ikea koekenpannen | |
Hiddendoe | maandag 14 maart 2022 @ 08:41 |
Je kunt ook het ei in kokend water leggen. Als alles voldoende gestold is, met een schuimspaan er uithalen. | |
laforest | maandag 14 maart 2022 @ 08:41 |
Ja, ja. ![]() | |
Xlarge | maandag 14 maart 2022 @ 08:56 |
Nee hoor ![]() | |
Xlarge | maandag 14 maart 2022 @ 08:57 |
Noem jij het niet zo ? Eigenlijk zeg ik thuis zilverfolie, maar die benaming klopt volgens mij helemaal niet ![]() edit : toch wel schijnbaar https://nl.wiktionary.org/wiki/zilverfolie | |
sirdanilot | maandag 14 maart 2022 @ 09:00 |
Lieve schat. Pak het bord waar je je eitje op gaat eten. Leg dit op de pan. Tadaa een deksel voor je pan zonder extra afwas plus je bord is al voorverwarmd zodat je eitje minder snel afkoelt | |
SuperNeger | maandag 14 maart 2022 @ 09:02 |
Dat is ook een erg goed stuk advies. Alleen weet ik niet of mijn action borden die temperatuur aan kunnen. En vaak leg ik al 3 plakjes brood neer met mayo en dus de gebakken bacon of ham, maar ik denk als ik m'n aanrechtblad goed schoonmaak ik dit ook gewoon op het aanrecht zelf kan leggen. | |
Xlarge | maandag 14 maart 2022 @ 09:03 |
Mijn gunst, dat is helemaal een goede oplossing. Wat een wijsheid ![]() ![]() | |
SuperNeger | maandag 14 maart 2022 @ 09:06 |
Ik voel me ook super dom dat ik nooit op dit idee ben gekomen. Het is eigenlijk de oplossing voor alles. Je hebt en geen extra afwas en hebt ook geen verbruik qua aluminiumfolie en het bord moet toch in de was. Alleen moet je wel altijd een schoon aanrechtblad hebben om je brood op te preppen. Ik vond mezelf vroeger bijvoorbeeld ook geniaal toen ik eindelijk snapte dat als je eerst de groente snijdt en erna pas het vlees dat je dan maar 1 snijplank nodig hebt en niks hoeft af te wassen. Terwijl ik daarvoor altijd eerst het vlees ging snijden, toen alles ging afwassen en toen pas de groente ![]() Maar daar was dit topic dus voor. Soms heb je ff iemand nodig die out of the box denkt.Zo leren we allemaal wat. ![]() | |
sirdanilot | maandag 14 maart 2022 @ 10:32 |
Ja hoor dat kan een bord hebben Je moet hem niet rechtstreeks op het vuur van je gasfornuis doen maar bovenop een pan gaat prima. Zelfs met een action bord. | |
Phoenix78 | maandag 14 maart 2022 @ 10:33 |
Ei gewoon op laag vuurtje bakken, bacon in de oven bakken. Een beetje geduld hebben is helemaal niet erg bij koken en bakken, word het alleen maar lekkerder van. | |
borbit | maandag 14 maart 2022 @ 10:47 |
Erg onhandig gedoe altijd. Waarom verkopen ze bij de albert hein niet gewoon kant en klare spiegeleitjes voor in de magnetron? | |
sirdanilot | maandag 14 maart 2022 @ 13:38 |
Als je een heel pak bacon rashers gaat bakken kan dat eventueel in de oven maar normaliter doet men het in ierland gewoon in de pan hoor Maar de bacon is hier een stuk dikker dan die dunne nederlandse ontbijt spek | |
Phoenix78 | maandag 14 maart 2022 @ 13:42 |
Dan bak je je bacon gewoon eerst in de pan en doe je de eieren er later bij en zet je je pit zacht. bacon blijft dan gewoon warm. Of gebruik een aparte pan voor de bacon, maar dan heb je weer de dubbele afwas. | |
sirdanilot | maandag 14 maart 2022 @ 13:52 |
Eieren zijn lekker met het spekvet. Ik doe altijd de eieren in een aparte pan. Ook white pudding doe ik in een aparte pan. Bacon, worsten en black pudding kan wel in 1 pan. Of ik doe eerst de white pudding en dan in die pan dus de eieren. En hash browns doe ik in de oven. Witte bonen in tomatensaus kan ook wel gewoon in de magnetron al is in een pannetje net wat lekkerder. Maakt weinig uit. Toast doe ik in de oven want ik heb geen toaster. Champignon ook in de oven | |
Weltschmerz | maandag 14 maart 2022 @ 14:20 |
Ik bak een ei in een anti-aanbakpak op de kleinste pit met een warmteverdeler, in blanke boter. 5 minuten ongeveer, deksel is meestal niet nodig. Het natste eiwit kun je ook een beetje uitsmeren. Je kunt de eieren ook op het reeds gebakken spek leggen natuurlijk. Als je alle bereidingen van ei helemaal onder de knie hebt kun je eigenlijk al koken. | |
qajariaq | maandag 14 maart 2022 @ 17:03 |
Een klein koekenpannetje wat ik alleen voor eieren bakken gebruik. Met een deksel. Eerst heet stoken, dan pas het ei erin en op zacht 'vuur' verder laten garen in een paar minuten. Spek of bacon zou ik rusting onder in de pan leggen, dat kan dan al tijdens het heet worden van de pan wat garen. Anders in een andere pan. Omdat je dergelijke pannetjes bijna nooit hoeft af te wassen heb je er dan ook niet meer werk aan. Pannetje na het bakken eventueel gelijk uitvegen met keukenpapier en ook gelijk een verse druppel zonnebloem olie erin. Echt alleen afwassen als er echt iets goed fout is gegaan. Na afwassen wel weer geheel opnieuw inbranden natuurlijk. Zo doe je vele jaren met je pannetje. | |
Mutsaers__78 | woensdag 16 maart 2022 @ 12:17 |
Draai je gebakken eitje in de pan om m.b.v. twee spatels en binnen 15 seconden is dan het eiwit gestold (en ja, het eigeel ook een beetje). Geen dank. | |
Nine. | woensdag 16 maart 2022 @ 13:47 |
Dreft en dergelijke middelen zijn ook slecht voor de anti-aanbaklaag. | |
Gutanoth | donderdag 17 maart 2022 @ 11:58 |
Gaan we met zijn allen gewoon negeren dat er iemand mayonaise met een gebakken ei op brood eet? | |
Weltschmerz | zaterdag 19 maart 2022 @ 16:53 |
Nee, halfzacht gekookte eieren met mayonaise zijn veel lekkerder. | |
Hallojo | zaterdag 19 maart 2022 @ 17:05 |
Inderdaad. Waar is de pindasaus? | |
Gutanoth | zondag 20 maart 2022 @ 08:18 |
![]() | |
Bugno3 | zondag 20 maart 2022 @ 10:28 |
Spiegelei, beetje mayo en chipotlepepers. Thank me later. | |
Mutsaers__78 | zondag 20 maart 2022 @ 10:55 |
Die combinatie ![]() | |
qajariaq | zondag 20 maart 2022 @ 11:33 |
Een gebakken ei is dus ei en vet. Mayonaise is dat ook maar dan nog wat mosterd erbij. De combinatie met brood als plankje om het op te leggen en om het geheel wat meer variatie in de structuur te geven is ook niet verkeerd. | |
arvensis | maandag 11 april 2022 @ 12:36 |
Dat is juist heerlijk. Probeer het eens. ![]() |