junkiesietze | maandag 7 maart 2022 @ 12:41 |
Ik ga dus hoogstwaarschijnlijk volgende week met 2 vrienden een weekje naar Belgie. Maar wat is nou "de" belgische mayo in belgie? welk merk halen alle Belgen? Ik ben groot van van de zuiderlijke mayo maar hier in nederland heb ik alle merken al gehad. | |
Sunshine1982 | maandag 7 maart 2022 @ 12:47 |
Je hebt een week om het aan ze te vragen. | |
junkiesietze | maandag 7 maart 2022 @ 12:48 |
Nee ik wil op dag 1 al duidelijk hebben wat "het" merk is, zodat ik direct kan inslaan. | |
Sunshine1982 | maandag 7 maart 2022 @ 12:52 |
Ik weet dat dit een bekend merk is in België. https://dl.be/nl/ | |
BasEnAad | maandag 7 maart 2022 @ 14:28 |
![]() ![]() | |
Sunshine1982 | maandag 7 maart 2022 @ 14:34 |
De Belgen hebben echt een shitload aan sauzen voor bij de friet. Samourai ![]() ![]() | |
potjecreme | maandag 7 maart 2022 @ 16:20 |
Snap ik. Friet is lang niet zo lekker als patat ![]() | |
praadje | maandag 7 maart 2022 @ 17:49 |
https://dl.be/nl/producten/mayonaise-met-ei/ Deze dus. De variant met citroen is trouwens ook heel lekker. | |
BBach | maandag 7 maart 2022 @ 17:55 |
Devos&Lemmens is zowat het primeurmerk, maar zelfs de mayonaise van de Aldi (in Belgie) is even goed. Je kan het ook heel makkelijk zelf maken. https://dagelijksekost.een.be/gerechten/mayonaise-0 | |
nostra | maandag 7 maart 2022 @ 18:06 |
Helder. ![]() | |
Jan_Onderwater | maandag 7 maart 2022 @ 18:06 |
De lekkerste Belgische Mayonaise is die van DeVlaendere, die steekt Kewpi (Japanse) naar de kroon ![]() | |
BBach | maandag 7 maart 2022 @ 18:16 |
Nooit gezien of geproefd, dus kan best zijn. Is dat iets uit een horecawinkel? | |
praadje | maandag 7 maart 2022 @ 18:24 |
Die zij volgens mij alleen in de groothandel te koop. Per 3 liter ofzo. Ik heb ze in ieder geval nooit in de supermarkt gezien. Is trouwens gewoon van Remia. | |
Jan_Onderwater | maandag 7 maart 2022 @ 19:04 |
Bij de Makro te koop in plastic flessen. | |
praadje | maandag 7 maart 2022 @ 19:25 |
En toch eet het grootste deel die ik ken in Belgie de mayo van DL, inclusief mezelf ![]() | |
borisz | dinsdag 8 maart 2022 @ 07:50 |
Belze Mayo moet je hebben! | |
Weltschmerz | dinsdag 8 maart 2022 @ 08:35 |
Vroeger hadden ze met citroen en de standaard met azijn, en die zat in een grotere pot. Die met azijn was wel een lekker lompe rauwe frietmayonaise. Die vond ik een tijdje nog lekkerder, als mayonaise voor bij de friet of aardappel anderzins dan. Ik weet niet of hij van samenstelling is veranderd maar ik ben er een beetje op afgehaakt. Koop nu vaak Jean Baton Belgische mayonaise. Maar een mayonaise die lekker is bij de aardappels is vaak niet de beste voor je vissalade of zo. Dan wil ik toch een iets subtielere, zachtere mayonaise. Maar het is net als met mosterd, het blijft dusdanig lang goed dat je best twee verschillende in de koelkast kan hebben. | |
Bugno3 | zaterdag 12 maart 2022 @ 07:50 |
D&L koop je hier gewoon bij Appie. Goddelijk, maar je hoeft er niet voor naar België. | |
Roosgeluk | zaterdag 12 maart 2022 @ 14:05 |
DL en Pauwels sauzen zijn de grootste saus fabrikanten hier. Maar eerlijk de Belgische mayo uit de weckpotten van de AH eigen merk vind ik t lekkerst als t over Belgisch mayo gaat. | |
-Sigaartje | zaterdag 12 maart 2022 @ 15:38 |
![]() Waarom is die Remia-mayonnaise in Nederland dan gewoon slecht? | |
-Sigaartje | zaterdag 12 maart 2022 @ 15:39 |
Wat een groot verschil maakt in Mayonaisse is de suiker die er in zit. Suiker hoeft niet in mayo. Maar sla de gemiddelde pot Calvé er op na, ja, suiker, altijd weer suiker. Overal zit suiker in. En dat verpest gewoon heel veel. Als zoetekouwen er suiker in willen hebben, gooien ze het er zelf maar in. Ik hou van pittig, dus ik doe soms een schepje sambal in de mayo. Zit er ook niet standaard in. Vind ik niet erg, ik doe het zelf wel, maar hetzelfde moet voor suiker gelden. Of zout in kant-en-klaar-gerechten. Bepaal zelf wat en hoeveel je erin gooit. Dan ben je van heel veel gezeur van consumentenbonden af, zeg ik maar. Het leven kan zo simpel zijn. | |
praadje | zaterdag 12 maart 2022 @ 15:42 |
Geen flauw idee haha. Ik denk dat ze de receptuur van de fabrikant krijgen en dat moeten maken. Maar geen flauw idee hoor. | |
-Sigaartje | zaterdag 12 maart 2022 @ 15:47 |
Ik kan ook zelf mayonaise maken. Probleem is alleen dat het na een dag al bederft. Dus alles moet gelijk op en je kunt geen voorraadje aanmaken. | |
yinu | zaterdag 12 maart 2022 @ 21:40 |
Ik bewaar mijn zelfgemaakte mayonaise zeker wel een week in de koelkast hoor. Als je er maar alleen met schone lepels in gaat en het snel terugzet na gebruik. Ja, er zit rauw ei in maar ook voldoende mosterd en azijn/citroen om het best een tijdje houdbaar te maken... | |
-Sigaartje | zaterdag 12 maart 2022 @ 21:45 |
Oh, ik las het op internet bij een recept hoe je het moest maken. Wat me altijd verbaast is die azijn (ik heb een enorme hekel aan azijn, terwijl ik in de zomer wel lemonade maak van citroen met ijs), dat hield me altijd tegen. Ik proef het niet in de supermarktmayonaise. | |
yinu | zaterdag 12 maart 2022 @ 21:47 |
Je kunt het ook met citroen maken als je het echt niet lekker vindt. Maar ik doe gewoon een neutrale wittewijnazijn, en dan proef je het niet. Gewoon proberen! Met de staafmixer is het in een minuutje klaar... | |
Halcon | maandag 14 maart 2022 @ 17:57 |
D&L uiteraard. Belgische mayonaise ![]() | |
koffiekoekjes | maandag 14 maart 2022 @ 18:12 |
Blijkbaar hebben ze die ook bij de AH, ga ik dus proberen, ben benieuwd! ![]() | |
praadje | maandag 14 maart 2022 @ 18:13 |
Klopt. Hebben ze inderdaad bij de AH ook. Smakelijk alvast ![]() | |
Dauthi | woensdag 16 maart 2022 @ 09:43 |
Het belangrijkste is dat Belgische mayonaise zuur is en niet zoet zoals Nederlandse mayonaise (waar een teringlading aan suiker in zit zeker ivm de Belgische). Komt ook omdat we in Nederland elkaar hebben wijsgemaakt dat frietsaus met suiker gezonder zo zijn dan echte met mayonaise vol met vet. Goede mayo in België, is de biologisch mayo van Colruyt. Is stevig doorgemengd, friszuur en in tegenstelling tot meuk van Delhaize doet die dus niet zo vettig aan. | |
Nine. | woensdag 16 maart 2022 @ 13:40 |
![]() |