FOK!forum / Culinesse à gogo / Eieren, lekker en gezond!
Bocajdonderdag 17 februari 2022 @ 12:35
Kwam deze video tegen...


Er waren/zijn altijd wel meningen geweest of het wel of niet gezond was of is...
Maar de weegschaal slaat toch meer en meer naar gezond uit... (Goed of slecht cholesterol.)

Je moet je eieren natuurlijk niet (altijd) gaan bakken met ham of spek... :')
Geerddonderdag 17 februari 2022 @ 13:17
Niet bakken idd maar koken...zijn al zoveel onderzoeken over gedaan, er blijkt geen nadelig effect te zijn op je slechte cholesterol
Bocajdonderdag 17 februari 2022 @ 16:11
quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 13:17 schreef Geerd het volgende:
Niet bakken idd maar koken...zijn al zoveel onderzoeken over gedaan, er blijkt geen nadelig effect te zijn op je slechte cholesterol
Veel mensen gooien ook het eigeel weg... eeuwig zonde!
Bakken kan wel zeggen ze in de video.
Geerddonderdag 17 februari 2022 @ 17:11
quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 16:11 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Veel mensen gooien ook het eigeel weg... eeuwig zonde!
Bakken kan wel zeggen ze in de video.
Maja met bakken gebruik je vaak weer vet...dus
Pilesdonderdag 17 februari 2022 @ 17:35
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2022 17:11 schreef Geerd het volgende:

[..]
Maja met bakken gebruik je vaak weer vet...dus
Tja, genoeg mensen die een gekookt ei met mayo eten. Dan kun je 'm ook gewoon bakken in wat vet :P
sirdanilotdonderdag 17 februari 2022 @ 20:00
Cholestorol is een beetje uit de mode.

Tegenwoordig is het suiker, suiker en nog eens suiker wat de klok slaat.

Gevoelsmatig klopt dat ook voor mij: suiker is immers onnatuurlijk. Honing is de natuurlijke vorm van suiker die we al sinds de jager verzamelaartijd consumeren, maar was altijd een luxe. Mensen aten echt niet elke dag honing toen ze nog jager verzamelaar waren. Je vond eens in de zoveel tijd een bijennest in een holle boom en daar haalde je dan wat schepjes honing uit met gevaar voor eigen leven. Dan lijkt het me dus logisch dat het ongezond is om dagelijks zoete troep naar binnen te werken.

Vet hadden ze daarentegen wel, een everzwijn kon je ook als jager verzamelaar al krijgen en daar zit een boel vet aan.
roos94donderdag 17 februari 2022 @ 20:01
Gekookt eitje is lekker, maar het maken duurt zo lang en tis in twee happen weg. De moeite niet waard.
sirdanilotdonderdag 17 februari 2022 @ 20:02
quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 20:01 schreef roos94 het volgende:
Gekookt eitje is lekker, maar het maken duurt zo lang en tis in twee happen weg. De moeite niet waard.
Duurt lang om een ei te koken? Dat is binnen 10 minuten gepiept.

En ja als je 1 ei gaat koken dan is het 10 minuten koken, 5 minuten pellen en 30 seconden eten. Als je er 10 kookt heeft het al meer nut.
roos94donderdag 17 februari 2022 @ 20:05
quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 20:02 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Duurt lang om een ei te koken? Dat is binnen 10 minuten gepiept.

En ja als je 1 ei gaat koken dan is het 10 minuten koken, 5 minuten pellen en 30 seconden eten. Als je er 10 kookt heeft het al meer nut.
Ja eerst moet dat water koken, dat duurt al een tijd, en dan moet het ei nog koken, en dan nog pellen

Ik heb geen quooker
Zwansendonderdag 17 februari 2022 @ 20:05
quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 20:00 schreef sirdanilot het volgende:
Cholestorol is een beetje uit de mode.

Tegenwoordig is het suiker, suiker en nog eens suiker wat de klok slaat.

Gevoelsmatig klopt dat ook voor mij: suiker is immers onnatuurlijk. Honing is de natuurlijke vorm van suiker die we al sinds de jager verzamelaartijd consumeren, maar was altijd een luxe. Mensen aten echt niet elke dag honing toen ze nog jager verzamelaar waren. Je vond eens in de zoveel tijd een bijennest in een holle boom en daar haalde je dan wat schepjes honing uit met gevaar voor eigen leven. Dan lijkt het me dus logisch dat het ongezond is om dagelijks zoete troep naar binnen te werken.

Vet hadden ze daarentegen wel, een everzwijn kon je ook als jager verzamelaar al krijgen en daar zit een boel vet aan.
Suikers onnatuurlijk? En appels dan? Of bananen, peren, etc. Of hadden ze die nog niet uitgevonden vroeger?
sirdanilotdonderdag 17 februari 2022 @ 20:08
quote:
11s.gif Op donderdag 17 februari 2022 20:05 schreef Zwansen het volgende:

[..]
Suikers onnatuurlijk? En appels dan? Of bananen, peren, etc. Of hadden ze die nog niet uitgevonden vroeger?
Die hadden ze inderdaad nog niet uitgevonden vroeger in de vorm zoals wij die nou kennen, nee.

Wilde appeltjes had je wel maar daar zat maar heel weinig suiker in. Die groeien in Nederland nog altijd in de berm.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wilde_appel
Doedezemaardonderdag 17 februari 2022 @ 20:11
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2022 20:05 schreef roos94 het volgende:

[..]
Ja eerst moet dat water koken, dat duurt al een tijd, en dan moet het ei nog koken, en dan nog pellen

Ik heb geen quooker
Heb je een magnetron? Eitje in een schaaltje breken, met magnetronfolie of een passend deksel afdekken en even in de magnetron. Er bestaan ook speciale kunststof eierkokers voor in de magetron, maar in een klein schaaltje of beker werkt het prima
4EverBlackEyeddonderdag 17 februari 2022 @ 20:16
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2022 17:11 schreef Geerd het volgende:

[..]
Maja met bakken gebruik je vaak weer vet...dus
Vet is niet slecht (met mate) en vet zorgt voor een vullend gevoel :9
Nielojram75donderdag 17 februari 2022 @ 20:28
quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 16:11 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Veel mensen gooien ook het eigeel weg... eeuwig zonde!
Bakken kan wel zeggen ze in de video.
Ei-geel of ei-wit?
Hallojodonderdag 17 februari 2022 @ 20:31
Is dit filmpje Made in Barneveld?
roos94donderdag 17 februari 2022 @ 20:34
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2022 20:16 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]
Vet is niet slecht (met mate) en vet zorgt voor een vullend gevoel :9
investeerdertjedonderdag 17 februari 2022 @ 22:04
quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 20:28 schreef Nielojram75 het volgende:

[..]
Ei-geel of ei-wit?
geel
No239SquadronRAFvrijdag 18 februari 2022 @ 00:02
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2022 17:11 schreef Geerd het volgende:

[..]
Maja met bakken gebruik je vaak weer vet...dus
in een goeie antiaanbakpan kun je makkelijk een eitje zonder vet bakken!
quirinavrijdag 18 februari 2022 @ 07:56
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2022 20:11 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]
Heb je een magnetron? Eitje in een schaaltje breken, met magnetronfolie of een passend deksel afdekken en even in de magnetron. Er bestaan ook speciale kunststof eierkokers voor in de magetron, maar in een klein schaaltje of beker werkt het prima
Ei uit de magnetron is niet lekker. Kook dan je eitje in een pannetje water zo moeilijk is dat niet.
Of koop een eierkoker. Die heb je al voor een tientje.
Jan_Onderwatervrijdag 18 februari 2022 @ 08:21
Ik eet niet zoveel eieren, maar af en toe een spiegelei, een tortilla, een zacht gekookt eitje, of een hardgekookt op een broodje americain, lekker. Gebruik ze verder regelmatig in de keuken, voor schnitzel, gebak, ijs etc
Bocajvrijdag 18 februari 2022 @ 08:57
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2022 17:11 schreef Geerd het volgende:

[..]
Maja met bakken gebruik je vaak weer vet...dus
Niet bang zijn voor een beetje olijfolie!
DrDarwinvrijdag 18 februari 2022 @ 09:08
quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 16:11 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Veel mensen gooien ook het eigeel weg... eeuwig zonde!
Bakken kan wel zeggen ze in de video.
In veel wat luxere hotels gebruiken ze voor de Scrambled Eggs alleen het eigeel.
Het eiwit gebruiken ze dan voor sauzen ed.
Geerdvrijdag 18 februari 2022 @ 09:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 08:57 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Niet bang zijn voor een beetje olijfolie!
Dacht dat dit echt ging..om puur gekookte eieren..bv sporters die 2/4 gekookte eieren perdag eten ...

Daar werd van gedacht dat het ongezond was..
Bocajvrijdag 18 februari 2022 @ 09:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 09:25 schreef Geerd het volgende:
sporters die 2/4 gekookte eieren perdag eten ...
Ik meen dat, dat gedaan werd voor het kweken van spieren? (eiwitten)
Geerdvrijdag 18 februari 2022 @ 12:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 09:37 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Ik meen dat, dat gedaan werd voor het kweken van spieren? (eiwitten)
Oa, vult goed, en toch weer 7gram eiwitten..maar als je 2x per dag een ei gaat bakken verliest dat zijn waarde..en dan savonds nog een keer gaat koken..dus zegmaar 3x bakken met vet of olie ja.,.
Bocajvrijdag 18 februari 2022 @ 13:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 12:26 schreef Geerd het volgende:

[..]
Oa, vult goed, en toch weer 7gram eiwitten..maar als je 2x per dag een ei gaat bakken verliest dat zijn waarde..en dan savonds nog een keer gaat koken..dus zegmaar 3x bakken met vet of olie ja.,.
Och, gezonde olie is niet zo slecht... Je bakt erin en je moet het dan misschien niet als jus gebruiken...
Vind het nogal meevallen... je gooit ook geen liters olie in de pan... je hebt maar weinig nodig in je antiaanbakpan.
Geerdvrijdag 18 februari 2022 @ 13:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 13:08 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Och, gezonde olie is niet zo slecht... Je bakt erin en je moet het dan misschien niet als jus gebruiken...
Vind het nogal meevallen... je gooit ook geen liters olie in de pan... je hebt maar weinig nodig in je antiaanbakpan.
Nou zou zeggen kijk eens achterop..hoeveel kcal...gezond of niet..als je teveel kip rijst broccoli naar binnen werkt word je ook gewoon dik..
Bocajvrijdag 18 februari 2022 @ 13:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 13:21 schreef Geerd het volgende:

[..]
Nou zou zeggen kijk eens achterop..hoeveel kcal...gezond of niet..als je teveel kip rijst broccoli naar binnen werkt word je ook gewoon dik..
:') Normale porties uiteraard.
Groente mag je zoveel je wil hoor.
Weltschmerzvrijdag 18 februari 2022 @ 16:57
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2022 20:05 schreef roos94 het volgende:

[..]
Ja eerst moet dat water koken, dat duurt al een tijd, en dan moet het ei nog koken, en dan nog pellen

Ik heb geen quooker
Ik zet een klein pannetje met een beetje water op en zet de waterkoker aan. Dan heb ik binnen een paar minuten een pan kokend water. Dat stel ik de kookwekker in, afhankelijk van de grote van het ei, ik wil de dooier namelijk nat maar deels gestold.

Dan haal ik ze uit de pan met een schuimlepel en leg ze in een bakje met koud water waar de kraan op loopt. Voor pellen moet je gewoon een theelepel hebben met de juist kromming. Die tik je onder de schaal en dan is je ei in 3 seconden gepeld.

Geroosterd broodje, eitjes een beetje slordig snijden, beetje mayo of room, wat bieslook knippen in de vensterbank, zout en witte peper malen. Ik vind dat juist heerlijk om iets simpels gewoon aandachtig en heel goed te bereiden.

Bakken doe ik wat minder vaak, maar altijd op laag vuur en meestal in blanke boter. Boter is ook gezond maar met een anti-aanbak pan heb je nauwelijks bakvet nodig en je kunt het meeste ook gewoon wegdoen. Een spatel met gaatjes of je kunt ook met een stuk keukenrol het bakvet in de pan absorberen voor je het ei eruit haalt.

quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 09:25 schreef Geerd het volgende:

[..]
Dacht dat dit echt ging..om puur gekookte eieren..bv sporters die 2/4 gekookte eieren perdag eten ...

Daar werd van gedacht dat het ongezond was..
Voedingswetenschap is voor een groot gedeelte best slecht. Het ging van 'te hoog cholesterol, veel eieren gegeten, in ei zit cholesterol, dus ei is slecht', het is allemaal begonnen met een slecht onderzoek en een verkeerde conclusie. Het probleem is dat als men daar dan achter is, men zich maar heel gedeeltelijk corrigeert. Dus het initiele onderzoek wordt dan eindelijk verworpen, maar de conclusies worden dan slechts afgezwakt ipv geschrapt. Dus nu 'mag' je wat meer eieren eten, maar nog steeds niet teveel per week.
Bocajvrijdag 18 februari 2022 @ 17:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 16:57 schreef Weltschmerz het volgende:
pellen
Wil nog wel eens een kriem zijn... Ik laat ze wel goed schrikken maar soms lukt het pellen slecht...
Men zegt wel eens dat de eieren dan te vers zijn?!
Weltschmerzvrijdag 18 februari 2022 @ 17:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 17:19 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Wil nog wel eens een kriem zijn... Ik laat ze wel goed schrikken maar soms lukt het pellen slecht...
Men zegt wel eens dat de eieren dan te vers zijn?!
Het schijnt, ik weet wel dat je verse eieren heel goed kunt pocheren omdat je dan geen azijn nodig hebt. Ik vind dat ik altijd een tortilla o.i.d. moet kunnen maken dus ik heb altijd een doosje eieren extra op voorraad maar daardoor zelden verse eieren.

Hoe dan ook, het wordt een stuk makkelijker met een wat groot uitgevallen theelepel die redelijk op de schaal past, en dus ook eronder.
borbitvrijdag 18 februari 2022 @ 17:37
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2022 20:11 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]
Heb je een magnetron? Eitje in een schaaltje breken, met magnetronfolie of een passend deksel afdekken en even in de magnetron. Er bestaan ook speciale kunststof eierkokers voor in de magetron, maar in een klein schaaltje of beker werkt het prima
Ik heb sinds een tijdje een losse eierkoker. Lijkt onzinnig maar gebruik hem vaak. Kost misschien 10 seconden om er eieren en water in te doen. Verder niet naar omkijken en even later heb je perfect gekookte eieren. 2009992-6692b736.jpg
Jan_Onderwatervrijdag 18 februari 2022 @ 17:38
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 17:37 schreef borbit het volgende:

[..]
Ik heb sinds een tijdje een losse eierkoker. Lijkt onzinnig maar gebruik hem vaak. Kost misschien 10 seconden om er eieren en water in te doen. Verder niet naar omkijken en even later heb je perfect gekookte eieren. [ afbeelding ]
Apparaten die een one trick pony zijn moet je zoveel mogelijk vermijden.
Lienekienvrijdag 18 februari 2022 @ 17:40
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 17:37 schreef borbit het volgende:

[..]
Ik heb sinds een tijdje een losse eierkoker. Lijkt onzinnig maar gebruik hem vaak. Kost misschien 10 seconden om er eieren en water in te doen. Verder niet naar omkijken en even later heb je perfect gekookte eieren. [ afbeelding ]
Handig als je voor de hele woongroep eieren moet koken.
borbitvrijdag 18 februari 2022 @ 17:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 17:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Apparaten die een one trick pony zijn moet je zoveel mogelijk vermijden.
Waarom? De koffiemachine maakt ook enkel koffie. De broodrooster roostert het brood en de eierkoker kookt het ei.

Kan ook met 2 pannen, turkse koffie en de oven maar dat is meer gedoe. En je moet erbij blijven, nu kan ik ondertussen wat anders doen. Zou het zelfs op een tijdschakelaar kunnen zetten.


Of doe jij alles met de koffie maker? De boterham tussen het warmhoudplaatje en de pot, het ei in de pot en dan koffie zetten?

[ Bericht 8% gewijzigd door borbit op 18-02-2022 17:50:09 ]
borbitvrijdag 18 februari 2022 @ 17:44
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 17:40 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Handig als je voor de hele woongroep eieren moet koken.
Kan ook 1 ei in. Als je echt heel veel eieren moet koken is een grote pan wel handiger.
Geerdvrijdag 18 februari 2022 @ 18:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 16:57 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Ik zet een klein pannetje met een beetje water op en zet de waterkoker aan. Dan heb ik binnen een paar minuten een pan kokend water. Dat stel ik de kookwekker in, afhankelijk van de grote van het ei, ik wil de dooier namelijk nat maar deels gestold.

Dan haal ik ze uit de pan met een schuimlepel en leg ze in een bakje met koud water waar de kraan op loopt. Voor pellen moet je gewoon een theelepel hebben met de juist kromming. Die tik je onder de schaal en dan is je ei in 3 seconden gepeld.

Geroosterd broodje, eitjes een beetje slordig snijden, beetje mayo of room, wat bieslook knippen in de vensterbank, zout en witte peper malen. Ik vind dat juist heerlijk om iets simpels gewoon aandachtig en heel goed te bereiden.

Bakken doe ik wat minder vaak, maar altijd op laag vuur en meestal in blanke boter. Boter is ook gezond maar met een anti-aanbak pan heb je nauwelijks bakvet nodig en je kunt het meeste ook gewoon wegdoen. Een spatel met gaatjes of je kunt ook met een stuk keukenrol het bakvet in de pan absorberen voor je het ei eruit haalt.
[..]
Voedingswetenschap is voor een groot gedeelte best slecht. Het ging van 'te hoog cholesterol, veel eieren gegeten, in ei zit cholesterol, dus ei is slecht', het is allemaal begonnen met een slecht onderzoek en een verkeerde conclusie. Het probleem is dat als men daar dan achter is, men zich maar heel gedeeltelijk corrigeert. Dus het initiele onderzoek wordt dan eindelijk verworpen, maar de conclusies worden dan slechts afgezwakt ipv geschrapt. Dus nu 'mag' je wat meer eieren eten, maar nog steeds niet teveel per week.
Ik heb de video dan ook niet gekeken...gekookte eieren..mag je gewoon 2/5 nemen per dag...dat is het..

begint iemand anders weer over mayo...of bakken met die gore olijfolie .,,,
Daar ging het niet om..
sirdanilotvrijdag 18 februari 2022 @ 19:23
quote:
Jammie :9~ :9~ :9~
Bocajvrijdag 18 februari 2022 @ 19:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 18:28 schreef Geerd het volgende:
gore olijfolie
Nou nou nou Geerd, olijfolie (2e persing) is neutraal en goed voor bakken... ook eitjes!
sirdanilotvrijdag 18 februari 2022 @ 19:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 19:24 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Nou nou nou Geerd, olijfolie (2e persing) is neutraal en goed voor bakken... ook eitjes!
Het is een fabeltje dat je niet in EV olijfolie zou mogen bakken. Collectief heel zuid europa doet dit. In brazilie doet mijn familie ook alles in olijfolie bakken, olijfolie is daar wel wat duurder dus de armen kunnen dat niet betalen.

Het enige is dat de unieke smaak van een goede kwaliteit EV olijfolie verloren zal gaan als je erin bakt dus als je echt een mooi flesje uit Griekenland of Italie hebt meegenomen is het wel zonde. MAar gewoon de EV olijfolie uit de supermarkt bak ik altijd in.

Het enige wat je niet moet doen is in olijfolie frituren. Dat kost klauwen met geld en het resultaat is minder dan bij een vetstof of olie met hoger rookpunt.
sirdanilotvrijdag 18 februari 2022 @ 19:28
En als je echt iets op het hoogste vuur moet bakken zoals een biefstuk, dan moet je ook geen olijfolie gebruiken. Gewoon bakken op de zelfde temperatuur als boter is prima.
Geerdvrijdag 18 februari 2022 @ 19:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 19:27 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Het is een fabeltje dat je niet in EV olijfolie zou mogen bakken. Collectief heel zuid europa doet dit. In brazilie doet mijn familie ook alles in olijfolie bakken, olijfolie is daar wel wat duurder dus de armen kunnen dat niet betalen.

Het enige is dat de unieke smaak van een goede kwaliteit EV olijfolie verloren zal gaan als je erin bakt dus als je echt een mooi flesje uit Griekenland of Italie hebt meegenomen is het wel zonde. MAar gewoon de EV olijfolie uit de supermarkt bak ik altijd in.

Het enige wat je niet moet doen is in olijfolie frituren. Dat kost klauwen met geld en het resultaat is minder dan bij een vetstof of olie met hoger rookpunt.
Vertel even hoe ze het in ierland doen
Jan_Onderwatervrijdag 18 februari 2022 @ 21:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 19:27 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Het is een fabeltje dat je niet in EV olijfolie zou mogen bakken. Collectief heel zuid europa doet dit. In brazilie doet mijn familie ook alles in olijfolie bakken, olijfolie is daar wel wat duurder dus de armen kunnen dat niet betalen.

Het enige is dat de unieke smaak van een goede kwaliteit EV olijfolie verloren zal gaan als je erin bakt dus als je echt een mooi flesje uit Griekenland of Italie hebt meegenomen is het wel zonde. MAar gewoon de EV olijfolie uit de supermarkt bak ik altijd in.

Het enige wat je niet moet doen is in olijfolie frituren. Dat kost klauwen met geld en het resultaat is minder dan bij een vetstof of olie met hoger rookpunt.
Eieren in spekvet bakken smaakt veel beter.
sirdanilotvrijdag 18 februari 2022 @ 21:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 19:35 schreef Geerd het volgende:

[..]
Vertel even hoe ze het in ierland doen
Die frituren alles
sirdanilotvrijdag 18 februari 2022 @ 21:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 21:09 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Eieren in spekvet bakken smaakt veel beter.
Heerlijk inderdaad
Jan_Onderwatervrijdag 18 februari 2022 @ 21:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 21:25 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Die frituren alles
Waarom ben jij eigenlijk naar Ierland gegaan, val je op Ierse mannen? Ik ken een Japanner die naar Ierland vertrok omdat ie op Ierse dames viel. Maar goed als ik in Dublin in The George was (goed, is 20 jaar geleden) was dat nu niet bepaald mijn jacht terrein.
sirdanilotvrijdag 18 februari 2022 @ 21:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 21:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Waarom ben jij eigenlijk naar Ierland gegaan, val je op Ierse mannen? Ik ken een Japanner die naar Ierland vertrok omdat ie op Ierse dames viel. Maar goed als ik in Dublin in The George was (goed, is 20 jaar geleden) was dat nu niet bepaald mijn jacht terrein.
Dat zijn ongelooflijk geile mannen want ik houd van ruig

Maar in de george zie je tegenwoordig 60 procent brazilianen, 30 procent andere buitenlanders en 10 procent ieren.

Ik schat dat 95% van mijn mannen brazilianen waren. Ik was ooit met een Ier genaamd paddy, maar die kwam te snel dus dat bleef bij maar een paar keer.
Bocajzaterdag 19 februari 2022 @ 09:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 21:09 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Eieren in spekvet bakken smaakt veel beter.
Maar dat is niet meer gezond lijkt mij... :')
zonnegloedzaterdag 19 februari 2022 @ 09:47
Drie eieren per dag red ik niet, maar ik ben er wel liefhebber van. Je kan eieren op tientallen manieren bereiden. Mijn meest favoriete manier is die van MPW, daarna de Franse omelet. Als derde de manier van Ramsay, maar dan wel met boter en minder gegaard. Soms even een gepocheerd ei is ook fantastisch.

Jan_Onderwaterzaterdag 19 februari 2022 @ 09:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 februari 2022 09:39 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Maar dat is niet meer gezond lijkt mij... :')
Wat is daar ongezond aan?
Dierlijk vet is niet ongezond. Gehard plantaardig vet, dat is ongezond. En de Kcal zijn bij Spekvet niet meer dan wanneer je het in Plantaardige olie bakt. Voordeel, Spekvet is grotendeels verzadigd. Veel "gezonde" olie is meervoudig onverzadigd, en dat is prima over een salade ofzo, maar als je meervoudig onverzadigde vetten verhit ontstaan er vrije radicalen en dat, dat is pas echt ongezond.
Jan_Onderwaterzaterdag 19 februari 2022 @ 09:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 februari 2022 09:47 schreef zonnegloed het volgende:
Drie eieren per dag red ik niet, maar ik ben er wel liefhebber van. Je kan eieren op tientallen manieren bereiden. Mijn meest favoriete manier is die van MPW, daarna de Franse omelet. Als derde de manier van Ramsay, maar dan wel met boter en minder gegaard. Soms even een gepocheerd ei is ook fantastisch.

Man wat loopt die Ramsay daar te prutsen.
investeerdertjezaterdag 19 februari 2022 @ 17:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 februari 2022 09:47 schreef zonnegloed het volgende:
Drie eieren per dag red ik niet, maar ik ben er wel liefhebber van. Je kan eieren op tientallen manieren bereiden. Mijn meest favoriete manier is die van MPW, daarna de Franse omelet. Als derde de manier van Ramsay, maar dan wel met boter en minder gegaard. Soms even een gepocheerd ei is ook fantastisch.

MPW?
Jan_Onderwaterzaterdag 19 februari 2022 @ 17:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 februari 2022 17:47 schreef investeerdertje het volgende:

[..]
MPW?
Marco Pierre White, de kok die apen-relaxed het roerei maakt als contrast met de hyperende Gordon Ramsey
investeerdertjezaterdag 19 februari 2022 @ 18:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 februari 2022 17:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Marco Pierre White, de kok die apen-relaxed het roerei maakt als contrast met de hyperende Gordon Ramsey
Heeft zijn eten in tegenstelling tot Gordon Ranzig wel smaak? :)