Veel mensen gooien ook het eigeel weg... eeuwig zonde!quote:Op donderdag 17 februari 2022 13:17 schreef Geerd het volgende:
Niet bakken idd maar koken...zijn al zoveel onderzoeken over gedaan, er blijkt geen nadelig effect te zijn op je slechte cholesterol
Maja met bakken gebruik je vaak weer vet...dusquote:Op donderdag 17 februari 2022 16:11 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Veel mensen gooien ook het eigeel weg... eeuwig zonde!
Bakken kan wel zeggen ze in de video.
Tja, genoeg mensen die een gekookt ei met mayo eten. Dan kun je 'm ook gewoon bakken in wat vetquote:Op donderdag 17 februari 2022 17:11 schreef Geerd het volgende:
[..]
Maja met bakken gebruik je vaak weer vet...dus
Duurt lang om een ei te koken? Dat is binnen 10 minuten gepiept.quote:Op donderdag 17 februari 2022 20:01 schreef roos94 het volgende:
Gekookt eitje is lekker, maar het maken duurt zo lang en tis in twee happen weg. De moeite niet waard.
Ja eerst moet dat water koken, dat duurt al een tijd, en dan moet het ei nog koken, en dan nog pellenquote:Op donderdag 17 februari 2022 20:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Duurt lang om een ei te koken? Dat is binnen 10 minuten gepiept.
En ja als je 1 ei gaat koken dan is het 10 minuten koken, 5 minuten pellen en 30 seconden eten. Als je er 10 kookt heeft het al meer nut.
Suikers onnatuurlijk? En appels dan? Of bananen, peren, etc. Of hadden ze die nog niet uitgevonden vroeger?quote:Op donderdag 17 februari 2022 20:00 schreef sirdanilot het volgende:
Cholestorol is een beetje uit de mode.
Tegenwoordig is het suiker, suiker en nog eens suiker wat de klok slaat.
Gevoelsmatig klopt dat ook voor mij: suiker is immers onnatuurlijk. Honing is de natuurlijke vorm van suiker die we al sinds de jager verzamelaartijd consumeren, maar was altijd een luxe. Mensen aten echt niet elke dag honing toen ze nog jager verzamelaar waren. Je vond eens in de zoveel tijd een bijennest in een holle boom en daar haalde je dan wat schepjes honing uit met gevaar voor eigen leven. Dan lijkt het me dus logisch dat het ongezond is om dagelijks zoete troep naar binnen te werken.
Vet hadden ze daarentegen wel, een everzwijn kon je ook als jager verzamelaar al krijgen en daar zit een boel vet aan.
Die hadden ze inderdaad nog niet uitgevonden vroeger in de vorm zoals wij die nou kennen, nee.quote:Op donderdag 17 februari 2022 20:05 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Suikers onnatuurlijk? En appels dan? Of bananen, peren, etc. Of hadden ze die nog niet uitgevonden vroeger?
Heb je een magnetron? Eitje in een schaaltje breken, met magnetronfolie of een passend deksel afdekken en even in de magnetron. Er bestaan ook speciale kunststof eierkokers voor in de magetron, maar in een klein schaaltje of beker werkt het primaquote:Op donderdag 17 februari 2022 20:05 schreef roos94 het volgende:
[..]
Ja eerst moet dat water koken, dat duurt al een tijd, en dan moet het ei nog koken, en dan nog pellen
Ik heb geen quooker
Vet is niet slecht (met mate) en vet zorgt voor een vullend gevoelquote:Op donderdag 17 februari 2022 17:11 schreef Geerd het volgende:
[..]
Maja met bakken gebruik je vaak weer vet...dus
Ei-geel of ei-wit?quote:Op donderdag 17 februari 2022 16:11 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Veel mensen gooien ook het eigeel weg... eeuwig zonde!
Bakken kan wel zeggen ze in de video.
quote:Op donderdag 17 februari 2022 20:16 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Vet is niet slecht (met mate) en vet zorgt voor een vullend gevoel
in een goeie antiaanbakpan kun je makkelijk een eitje zonder vet bakken!quote:Op donderdag 17 februari 2022 17:11 schreef Geerd het volgende:
[..]
Maja met bakken gebruik je vaak weer vet...dus
Ei uit de magnetron is niet lekker. Kook dan je eitje in een pannetje water zo moeilijk is dat niet.quote:Op donderdag 17 februari 2022 20:11 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Heb je een magnetron? Eitje in een schaaltje breken, met magnetronfolie of een passend deksel afdekken en even in de magnetron. Er bestaan ook speciale kunststof eierkokers voor in de magetron, maar in een klein schaaltje of beker werkt het prima
Niet bang zijn voor een beetje olijfolie!quote:Op donderdag 17 februari 2022 17:11 schreef Geerd het volgende:
[..]
Maja met bakken gebruik je vaak weer vet...dus
In veel wat luxere hotels gebruiken ze voor de Scrambled Eggs alleen het eigeel.quote:Op donderdag 17 februari 2022 16:11 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Veel mensen gooien ook het eigeel weg... eeuwig zonde!
Bakken kan wel zeggen ze in de video.
Dacht dat dit echt ging..om puur gekookte eieren..bv sporters die 2/4 gekookte eieren perdag eten ...quote:Op vrijdag 18 februari 2022 08:57 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Niet bang zijn voor een beetje olijfolie!
Ik meen dat, dat gedaan werd voor het kweken van spieren? (eiwitten)quote:Op vrijdag 18 februari 2022 09:25 schreef Geerd het volgende:
sporters die 2/4 gekookte eieren perdag eten ...
Oa, vult goed, en toch weer 7gram eiwitten..maar als je 2x per dag een ei gaat bakken verliest dat zijn waarde..en dan savonds nog een keer gaat koken..dus zegmaar 3x bakken met vet of olie ja.,.quote:Op vrijdag 18 februari 2022 09:37 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Ik meen dat, dat gedaan werd voor het kweken van spieren? (eiwitten)
Och, gezonde olie is niet zo slecht... Je bakt erin en je moet het dan misschien niet als jus gebruiken...quote:Op vrijdag 18 februari 2022 12:26 schreef Geerd het volgende:
[..]
Oa, vult goed, en toch weer 7gram eiwitten..maar als je 2x per dag een ei gaat bakken verliest dat zijn waarde..en dan savonds nog een keer gaat koken..dus zegmaar 3x bakken met vet of olie ja.,.
Nou zou zeggen kijk eens achterop..hoeveel kcal...gezond of niet..als je teveel kip rijst broccoli naar binnen werkt word je ook gewoon dik..quote:Op vrijdag 18 februari 2022 13:08 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Och, gezonde olie is niet zo slecht... Je bakt erin en je moet het dan misschien niet als jus gebruiken...
Vind het nogal meevallen... je gooit ook geen liters olie in de pan... je hebt maar weinig nodig in je antiaanbakpan.
quote:Op vrijdag 18 februari 2022 13:21 schreef Geerd het volgende:
[..]
Nou zou zeggen kijk eens achterop..hoeveel kcal...gezond of niet..als je teveel kip rijst broccoli naar binnen werkt word je ook gewoon dik..
Ik zet een klein pannetje met een beetje water op en zet de waterkoker aan. Dan heb ik binnen een paar minuten een pan kokend water. Dat stel ik de kookwekker in, afhankelijk van de grote van het ei, ik wil de dooier namelijk nat maar deels gestold.quote:Op donderdag 17 februari 2022 20:05 schreef roos94 het volgende:
[..]
Ja eerst moet dat water koken, dat duurt al een tijd, en dan moet het ei nog koken, en dan nog pellen
Ik heb geen quooker
Voedingswetenschap is voor een groot gedeelte best slecht. Het ging van 'te hoog cholesterol, veel eieren gegeten, in ei zit cholesterol, dus ei is slecht', het is allemaal begonnen met een slecht onderzoek en een verkeerde conclusie. Het probleem is dat als men daar dan achter is, men zich maar heel gedeeltelijk corrigeert. Dus het initiele onderzoek wordt dan eindelijk verworpen, maar de conclusies worden dan slechts afgezwakt ipv geschrapt. Dus nu 'mag' je wat meer eieren eten, maar nog steeds niet teveel per week.quote:Op vrijdag 18 februari 2022 09:25 schreef Geerd het volgende:
[..]
Dacht dat dit echt ging..om puur gekookte eieren..bv sporters die 2/4 gekookte eieren perdag eten ...
Daar werd van gedacht dat het ongezond was..
Wil nog wel eens een kriem zijn... Ik laat ze wel goed schrikken maar soms lukt het pellen slecht...quote:
Het schijnt, ik weet wel dat je verse eieren heel goed kunt pocheren omdat je dan geen azijn nodig hebt. Ik vind dat ik altijd een tortilla o.i.d. moet kunnen maken dus ik heb altijd een doosje eieren extra op voorraad maar daardoor zelden verse eieren.quote:Op vrijdag 18 februari 2022 17:19 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Wil nog wel eens een kriem zijn... Ik laat ze wel goed schrikken maar soms lukt het pellen slecht...
Men zegt wel eens dat de eieren dan te vers zijn?!
Ik heb sinds een tijdje een losse eierkoker. Lijkt onzinnig maar gebruik hem vaak. Kost misschien 10 seconden om er eieren en water in te doen. Verder niet naar omkijken en even later heb je perfect gekookte eieren.quote:Op donderdag 17 februari 2022 20:11 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Heb je een magnetron? Eitje in een schaaltje breken, met magnetronfolie of een passend deksel afdekken en even in de magnetron. Er bestaan ook speciale kunststof eierkokers voor in de magetron, maar in een klein schaaltje of beker werkt het prima
Apparaten die een one trick pony zijn moet je zoveel mogelijk vermijden.quote:Op vrijdag 18 februari 2022 17:37 schreef borbit het volgende:
[..]
Ik heb sinds een tijdje een losse eierkoker. Lijkt onzinnig maar gebruik hem vaak. Kost misschien 10 seconden om er eieren en water in te doen. Verder niet naar omkijken en even later heb je perfect gekookte eieren. [ afbeelding ]
Handig als je voor de hele woongroep eieren moet koken.quote:Op vrijdag 18 februari 2022 17:37 schreef borbit het volgende:
[..]
Ik heb sinds een tijdje een losse eierkoker. Lijkt onzinnig maar gebruik hem vaak. Kost misschien 10 seconden om er eieren en water in te doen. Verder niet naar omkijken en even later heb je perfect gekookte eieren. [ afbeelding ]
Waarom? De koffiemachine maakt ook enkel koffie. De broodrooster roostert het brood en de eierkoker kookt het ei.quote:Op vrijdag 18 februari 2022 17:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Apparaten die een one trick pony zijn moet je zoveel mogelijk vermijden.
Kan ook 1 ei in. Als je echt heel veel eieren moet koken is een grote pan wel handiger.quote:Op vrijdag 18 februari 2022 17:40 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Handig als je voor de hele woongroep eieren moet koken.
Ik heb de video dan ook niet gekeken...gekookte eieren..mag je gewoon 2/5 nemen per dag...dat is het..quote:Op vrijdag 18 februari 2022 16:57 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik zet een klein pannetje met een beetje water op en zet de waterkoker aan. Dan heb ik binnen een paar minuten een pan kokend water. Dat stel ik de kookwekker in, afhankelijk van de grote van het ei, ik wil de dooier namelijk nat maar deels gestold.
Dan haal ik ze uit de pan met een schuimlepel en leg ze in een bakje met koud water waar de kraan op loopt. Voor pellen moet je gewoon een theelepel hebben met de juist kromming. Die tik je onder de schaal en dan is je ei in 3 seconden gepeld.
Geroosterd broodje, eitjes een beetje slordig snijden, beetje mayo of room, wat bieslook knippen in de vensterbank, zout en witte peper malen. Ik vind dat juist heerlijk om iets simpels gewoon aandachtig en heel goed te bereiden.
Bakken doe ik wat minder vaak, maar altijd op laag vuur en meestal in blanke boter. Boter is ook gezond maar met een anti-aanbak pan heb je nauwelijks bakvet nodig en je kunt het meeste ook gewoon wegdoen. Een spatel met gaatjes of je kunt ook met een stuk keukenrol het bakvet in de pan absorberen voor je het ei eruit haalt.
[..]
Voedingswetenschap is voor een groot gedeelte best slecht. Het ging van 'te hoog cholesterol, veel eieren gegeten, in ei zit cholesterol, dus ei is slecht', het is allemaal begonnen met een slecht onderzoek en een verkeerde conclusie. Het probleem is dat als men daar dan achter is, men zich maar heel gedeeltelijk corrigeert. Dus het initiele onderzoek wordt dan eindelijk verworpen, maar de conclusies worden dan slechts afgezwakt ipv geschrapt. Dus nu 'mag' je wat meer eieren eten, maar nog steeds niet teveel per week.
Nou nou nou Geerd, olijfolie (2e persing) is neutraal en goed voor bakken... ook eitjes!quote:
Het is een fabeltje dat je niet in EV olijfolie zou mogen bakken. Collectief heel zuid europa doet dit. In brazilie doet mijn familie ook alles in olijfolie bakken, olijfolie is daar wel wat duurder dus de armen kunnen dat niet betalen.quote:Op vrijdag 18 februari 2022 19:24 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Nou nou nou Geerd, olijfolie (2e persing) is neutraal en goed voor bakken... ook eitjes!
Vertel even hoe ze het in ierland doenquote:Op vrijdag 18 februari 2022 19:27 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Het is een fabeltje dat je niet in EV olijfolie zou mogen bakken. Collectief heel zuid europa doet dit. In brazilie doet mijn familie ook alles in olijfolie bakken, olijfolie is daar wel wat duurder dus de armen kunnen dat niet betalen.
Het enige is dat de unieke smaak van een goede kwaliteit EV olijfolie verloren zal gaan als je erin bakt dus als je echt een mooi flesje uit Griekenland of Italie hebt meegenomen is het wel zonde. MAar gewoon de EV olijfolie uit de supermarkt bak ik altijd in.
Het enige wat je niet moet doen is in olijfolie frituren. Dat kost klauwen met geld en het resultaat is minder dan bij een vetstof of olie met hoger rookpunt.
Eieren in spekvet bakken smaakt veel beter.quote:Op vrijdag 18 februari 2022 19:27 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Het is een fabeltje dat je niet in EV olijfolie zou mogen bakken. Collectief heel zuid europa doet dit. In brazilie doet mijn familie ook alles in olijfolie bakken, olijfolie is daar wel wat duurder dus de armen kunnen dat niet betalen.
Het enige is dat de unieke smaak van een goede kwaliteit EV olijfolie verloren zal gaan als je erin bakt dus als je echt een mooi flesje uit Griekenland of Italie hebt meegenomen is het wel zonde. MAar gewoon de EV olijfolie uit de supermarkt bak ik altijd in.
Het enige wat je niet moet doen is in olijfolie frituren. Dat kost klauwen met geld en het resultaat is minder dan bij een vetstof of olie met hoger rookpunt.
Die frituren allesquote:Op vrijdag 18 februari 2022 19:35 schreef Geerd het volgende:
[..]
Vertel even hoe ze het in ierland doen
Heerlijk inderdaadquote:Op vrijdag 18 februari 2022 21:09 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Eieren in spekvet bakken smaakt veel beter.
Waarom ben jij eigenlijk naar Ierland gegaan, val je op Ierse mannen? Ik ken een Japanner die naar Ierland vertrok omdat ie op Ierse dames viel. Maar goed als ik in Dublin in The George was (goed, is 20 jaar geleden) was dat nu niet bepaald mijn jacht terrein.quote:
Dat zijn ongelooflijk geile mannen want ik houd van ruigquote:Op vrijdag 18 februari 2022 21:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Waarom ben jij eigenlijk naar Ierland gegaan, val je op Ierse mannen? Ik ken een Japanner die naar Ierland vertrok omdat ie op Ierse dames viel. Maar goed als ik in Dublin in The George was (goed, is 20 jaar geleden) was dat nu niet bepaald mijn jacht terrein.
Maar dat is niet meer gezond lijkt mij...quote:Op vrijdag 18 februari 2022 21:09 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Eieren in spekvet bakken smaakt veel beter.
Wat is daar ongezond aan?quote:Op zaterdag 19 februari 2022 09:39 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Maar dat is niet meer gezond lijkt mij...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |