abonnement bol.com Coolblue
pi_202907974
Reden van dit topic is het feit dat ik geestelijke gezondheidszorg nodig heb.
Momenteel heb ik zilveren kruis als zorgverzekeraar, maar wil overstappen naar CZ zorgverzekering. Welke zorgverzekering raden jullie aan?

Dit vanwege de vermoedelijke kosten die ik in 2022 ga maken. Ik heb behoorlijk intense psychische problemen, werk fulltime, functioneer met mijn laatste beetje kracht met heel veel moeite maar denk niet dat ik het lang meer op deze manier ga trekken. Ik heb last van extreme ongelukkigheid, ptts, nachtmerries, slaapverlammingen en mensen die mijn zwaktes tegen me gebruiken (zowel fysieke als mentale misbruik) en ik me nog schuldig voel ook.

Via mijn huisarts kan ik in januari al terecht bij de praktijkondersteuner. Weet iemand hoe lang het duurt voordat je via een praktijkondersteuner bij een psycholoog of psychotherapeut terecht kan? Ik weet dat er lange wachtlijsten voor psychisch hulp zijn.
Is het slim om voor het volgend jaar mijn eigen risico te verlagen?
  woensdag 29 december 2021 @ 21:07:30 #2
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_202908140
Toen ik een psycholoog nodig had ging dat vrij snel. Dus als de praktijkondersteuner je niet kan helpen omdat het te complex is hoop ik dat het net zo snel gaat. Al is het bij mij wel al even geleden.

Waarom zou je je eigen risico verlagen, dit gaat toch niet van je eigen risico af? Als dat wel het geval is zou ik hem verlagen ja.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_202909688
Als ik jou was zou ik een restitutiepolis nemen bij een verzekeraar die de ongecontracteerde GGZ 100% vergoedt.

Goed opletten, want er zitten veel haken en ogen aan. De website https://contractvrijepsycholoog.nl/ is een mooi startpunt voor het uitzoeken wat voor mitsen en maren er kunnen zijn (wel of niet verslavingszorg, wel of niet meerdere hoofdbehandelaren tegelijk mogen, etc).

Met een restitutiepolis (en minimaal eigen risico) kan je alle kanten op en ben je straks niet beperkt tot de gecontracteerde zorgverleners. Misschien vind je een ongecontracteerde zorgverlener waarbij je eerder terecht kan. Je wil dan niet beperkt worden door je verzekering.

Sterkte.
Somebody that I used to know
pi_202909706
quote:
0s.gif Op woensdag 29 december 2021 21:07 schreef kanovinnie het volgende:
Toen ik een psycholoog nodig had ging dat vrij snel. Dus als de praktijkondersteuner je niet kan helpen omdat het te complex is hoop ik dat het net zo snel gaat. Al is het bij mij wel al even geleden.

Waarom zou je je eigen risico verlagen, dit gaat toch niet van je eigen risico af? Als dat wel het geval is zou ik hem verlagen ja.
De POH-GGZ niet, maar alles wat daarna komt wel. Ja hoor, ER op 385 zetten.
Somebody that I used to know
pi_202915310
Oja, en denk erom dat je een erkende psycholoog hebt (zoek even de eisen op). Psycholoog is een onbeschermde titel, GZ-psycholoog is wel een beschermde titel en degelijk (geen hobby-therapeut). Maar daar zal je POH-GGZ je ook wel mee helpen.

(of psychotherapeut. Ik weet niet wat passend gaat zijn in jouw situatie).
Somebody that I used to know
pi_202917170
Ik heb zelf goede ervaringen met Stad Holland als zorgverzekeraar
pi_202919239
Je eigen risico zou ik omlaag doen, denk ik. Ga er maar vanuit dat je je hele eigen risico moet gaan betalen. Dus je kan uitrekenen wat rendabel is... (ik vermoed het minimale eigen risico).

Ik zit nu bij Ohra, ik kreeg onlangs bericht dat oa bij ggz het zo is dat als ze geen contract hebben, ze 75% betalen en je zelf de overige 25% betaalt. Met zorgverleners waar ze wel een contract mee hebben, betalen ze 100% (min je eigen risico).
Dus als je een idee hebt waar je terecht gaan komen qua zorgverlener, dan kan je bij verzekeringen kijken of ze een contract hebben. En als je nog wel verwezen moet worden, zou je dus kunnen kijken of er een zorgverlener is waar je verzekering een contract mee heeft.
GGZ is duur, ik heb zitten rekenen omdat het in eerste instantie leek alsof mijn verzekering geen contract had bij mijn huidige zorgverlener. Dat kon niet uit... Maar nu blijken ze dus wel volledig te vergoeden, gelukkig.
Anders was ik een andere verzekeraar gaan zoeken.

Ohra had tot dit jaar een restitutiepolis met vrije zorgkeuze, maar voor komend jaar is die keuze er niet meer. Alleen combinatiepolis.

De wachtlijsten in de ggz zijn over het algemeen lang, erg lang. Ik heb een jaar moeten wachten (dat was 2,5 jaar terug) en volgens mij zijn de wachtlijsten er niet korter op geworden.
Vrijgevestigde psychologen hebben soms kortere wachtlijst. Maar let dus wel even op of een hulpverlener een contract heeft met jouw verzekering.
Misschien kan de praktijkondersteuner je daar ook wel mee helpen en wellicht kan je ter overbrugging wel terecht bij de POH (heb ik toen wel gehad een aantal gesprekken).

Ik denk dat er dus niet een "de beste" verzekering is, maar let dus wel even op. Ik weet niet of het bij elke verzekeraar zo is dat niet gecontracteerde zorg minder vergoed wordt. Maar dat is dus wel iets om op te letten.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_203295164
H BlueBell, hoe gaat het nu?
CZ is echt n van de slechtste zorgverzekeringen qua GGZ. Veel psychologen hebben nu al hun behandelplafond bereikt (=geen plek meer voor patinten) voor CZ.
  zaterdag 22 januari 2022 @ 21:01:30 #9
274840 Graf-Schweinhund
Ein hund ein schwein ein Frst
pi_203321581
Laatste keer dat ik bij de psycholoog aanklopte was ik na een gesprek of 7 alweer klaar met het stempel te zelfredzaam en rationeel + een dikke rekening die ik eerst uit eigen zak mocht betalen en maar een gedeelte kreeg vergoed. De GGZ in dit land is een belachelijk en uitgekleed persiflage. Nooit meer voor mij.
''I challange you to a game of paradox-billiards-vostroyan-roulette-fourth dimensional-hypercube-chess-strip-poker!''
  dinsdag 25 januari 2022 @ 17:55:56 #10
377797 Missblackhairhighheels
Intelligent en gehaat.
pi_203361334
Heel veel sterkte, kracht en goede mentale gezondheid gewenst, TS!
FOK! is een primaire levensbehoefte. FOK! bevredigt mijn ziel.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')