Atak | woensdag 29 december 2021 @ 18:42 |
Kan je dit rauw eten of moet je dit bakken? Rauw vind ik het wel lekker maar meestal is het slechte kwaliteit vlees van de supermarkt. | |
#ANONIEM | woensdag 29 december 2021 @ 18:44 |
Waarom doe je jezelf dat aan? | |
de_boswachter | woensdag 29 december 2021 @ 18:46 |
Ik heb een pittige mening over mensen die hun brood en vlees in een supermarkt kopen. | |
Hallojo | woensdag 29 december 2021 @ 18:47 |
Omdat het lekker is? | |
#ANONIEM | woensdag 29 december 2021 @ 18:48 |
tartaar van de supermarkt en lekker in 1 zin? | |
Hallojo | woensdag 29 december 2021 @ 18:49 |
Dan haal je het bij de slager. | |
#ANONIEM | woensdag 29 december 2021 @ 18:53 |
prima alternatief, dit soort spul moet je niet uit de supermarkt willen halen | |
#ANONIEM | woensdag 29 december 2021 @ 19:03 |
Maat bij slager had ik laatst gehakt dat na 1 dag al grijsgrauw was. Zegt niks. Brood ben ik mee eens, supermarktbrood is echt zum kotsen. | |
Hyaenidae | woensdag 29 december 2021 @ 19:09 |
Laatst een biefstuk excellent bij de Appie gehaald, dacht nou laten het toch nog eens een kans geven want excellent dat moet wel goed spul zijn toch. Nou mooi niet, heb hem uiteindelijk in de kliko moeten mikken. Voor goed vlees moet je toch echt bij de slager zijn. | |
#ANONIEM | woensdag 29 december 2021 @ 19:16 |
Lidl heeft vaker echt goed vlees. Soms ook echt goor, maar qua supermarkten de beste imho. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-12-2021 19:16:43 ] | |
Hyaenidae | woensdag 29 december 2021 @ 19:17 |
Lidl ![]() | |
Atak | woensdag 29 december 2021 @ 19:18 |
Mijn slagerij is gesloten | |
Atak | woensdag 29 december 2021 @ 19:19 |
Slechte slagerij is erger dan een supermarkt. Dan haal ik het liever uit de kliko. | |
Atak | woensdag 29 december 2021 @ 19:21 |
Ierse rund is wel goed. Grass fed rund kan je moeilijk krijgen maar Ierse is dus wel altijd grass fed. Dat heeft mijn slagerij niet. Die hufters halen hun biefstuk uit Duitsland. | |
Atak | woensdag 29 december 2021 @ 19:23 |
Daarom koop ik louter roggebrood van de AH. | |
Atak | woensdag 29 december 2021 @ 19:26 |
AH biefstuk is het meest vieze. Het lekkerste is Ierse biefstuk. Bij Aldi koop ik het ook soms maar daar is de kwaliteit echt afwisselend dus daar ben ik mee gestopt. | |
#ANONIEM | woensdag 29 december 2021 @ 19:32 |
Roggebrood bij de bakker is veel lekkerder, in die zilverfolie. | |
Atak | woensdag 29 december 2021 @ 19:37 |
Enige bakker in de buurt is bakkerbart | |
de_boswachter | woensdag 29 december 2021 @ 19:38 |
Dan moet je naar die slager gaan en het melden. | |
#ANONIEM | woensdag 29 december 2021 @ 19:45 |
Durf ik niet Jos Wil die meid die er werkt ook niet in disrespect bregen omdat ze ongesteld was, dan gaat gehakt om. | |
111210 | woensdag 29 december 2021 @ 23:18 |
Je weet dat 9 van de 10 bakkers gewoon kant en klaar mixen hebben die de appie ook gewoon afbakt, alleen dan duurder. En 9 van de 10 slagers gewoon ook 1 ster vlees verkopen maar dan zonder plastic bakje er omheen en ook wederom duurder. De echte bakkers die alles zelf maken en de echte slagers die precies weten van welke boerderij hun vlees komt zijn in heel nederland op 2 handen te tellen. | |
de_boswachter | woensdag 29 december 2021 @ 23:21 |
Lol….. OK stadse jongen. | |
111210 | woensdag 29 december 2021 @ 23:33 |
Zou het hier geen stad noemen maargoed ![]() | |
VaderVanJezus | woensdag 29 december 2021 @ 23:56 |
De vitrine van onze veel te dure dorpsslager ligt voor 80% vol met kant-en-klaar en gemarineerde dingen. Voor een ongebruikelijk stuk vlees hoef je daar ook niet naar binnen te lopen, daarvoor moet ik naar een goedkope slager in de stad. | |
Steven_Stil | donderdag 30 december 2021 @ 02:07 |
De kiloslager. | |
Steven_Stil | donderdag 30 december 2021 @ 02:09 |
Tartaar rauw is een risico | |
stavromulabeta | donderdag 30 december 2021 @ 08:58 |
Ik zou me eerder zorgen maken als het na 1 dag niet grijsgrauw is. Dan zit het bomvol toegevoegd nitriet. Ik denk wel meer dan 2 handen maar je moet het naar mijn idee wel meer in de grote steden zoeken dan in de provincie. Hier in Utrecht gelukkig 1 echt goede slager en een aantal betere bakkerijen, in Den Haag 2 of 3 goede slagers en een twee prima authentiek Franse bakkers. Maar buiten de Randstad kom ik ze maar weinig tegen, alhoewel Eindhoven tegenwoordig ook e.e.a. schijnt te hebben. | |
111210 | donderdag 30 december 2021 @ 09:23 |
Het zullen er vast wel wat meer zijn, maar het gros verkoopt gewoon de zelfde zooi als in de supermarkten. Ook hier bij ons in het dorpje. Ben wel benieuwd welke je in Utrecht bedoeld, kom er regelmatig, maaar van de bakkers ken ik alleen Bond & Smolders die echt alles zelf maakt. Van de Slagers zou ik het zo 123 niet weten. | |
Atak | donderdag 30 december 2021 @ 10:32 |
Inderdaad idioot dat slagerijen zo worden opgehemeld door sommigen. De meeste zijn erger dan de supermarkt. Inderdaad zelfde stukje vlees voor een premiumprijs. Je moet echt zoeken naar een goede slager en die zijn er niet zoveel. | |
H0D3NPYL | donderdag 30 december 2021 @ 10:40 |
vlees eten ![]() | |
-Sigaartje | donderdag 30 december 2021 @ 11:11 |
Balen dat de hangpubers van KLB CUL gevonden hebben. | |
stavromulabeta | donderdag 30 december 2021 @ 11:37 |
Wat slagers betreft Ron Achterberg in de Nachtegaalstraat. Eigen gemaakte vleeswaren en daar kun je ook complete varkenspoten kopen als je zin hebt. Wat bakkers betreft naast Bond en Smolders ook De Veldkeuken in Amelisweerd. Een het Vlaams Broodhuis en de Bakkerswinkel (de Régal ![]() | |
Zwansen | donderdag 30 december 2021 @ 11:39 |
Ik heb een pittige mening over mensen die een pittige mening hebben over mensen die brood en vlees in een supermarkt kopen. | |
de_boswachter | donderdag 30 december 2021 @ 13:53 |
Moet jij weten. | |
junkiesietze | donderdag 30 december 2021 @ 14:22 |
Ik koop welleens een biefstukje bij de AH, als je hem maar in roomboter bakt smaakt ie prima. Mensen die hun biefstuk in olijfolie bakken ![]() ![]() | |
fathank | donderdag 30 december 2021 @ 14:27 |
Niet je biefstuk paneren en frituren in zonnebloemolie ![]() | |
sirdanilot | vrijdag 31 december 2021 @ 13:03 |
Lieverd de meeste supermarkten hebben er een slager naast zitten. Behalve aldi-lidl. | |
sirdanilot | vrijdag 31 december 2021 @ 13:04 |
Hahahaha olijfolie ![]() lekker voor je extra vergine motorolie als je hem op 200 graden of meer laat roken en spetteren | |
Atak | vrijdag 31 december 2021 @ 13:45 |
Niks viezer dan aangebrande roomboter. | |
pokkerdepok | vrijdag 31 december 2021 @ 14:08 |
rauw kan maar dan heet het steak tartar. de jumbo hier heeft dat bij de versafdeling. | |
NightDancert | zaterdag 1 januari 2022 @ 21:14 |
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om boodschappen te doen bij de voedselbank. | |
NightDancert | zaterdag 1 januari 2022 @ 21:14 |
Biefstuk in olie bakken ![]() ![]() | |
Jan_Onderwater | zondag 2 januari 2022 @ 11:05 |
Ik vind vlees bij de meeste supermarkten en slagers vaak bedroevend. Ik ben blij dat ik bij een horeca slager terecht kan.Als ik tartaar rauw wil eten snij ik een paar ossenhaaspuntjes met een mes fijn. Varkensvlees is helemaal een ramp, dat is zelfs bij de horecaslagers niet geweldig. Ik hou van goed varkensvlees, maar het is te mager, een goed stuk gemarmerd procureur is een witte raaf. | |
Jan_Onderwater | zondag 2 januari 2022 @ 11:06 |
Boter bruinen geeft een mooie smaak, maar je moet hem niet zwart laten worden. Voor het bakken van steak gebruik geklaarde boter | |
Jan_Onderwater | zondag 2 januari 2022 @ 11:07 |
Meeste bakkers in NL hebben bijzonder triest brood dat nauwelijks tot niet beter is dan supermarkt brood. | |
Jan_Onderwater | zondag 2 januari 2022 @ 11:08 |
Is na de kerstvakantie weer voorbij | |
Zwansen | zondag 2 januari 2022 @ 11:11 |
Precies. Overigens vind ik dat er bij de AH genoeg brood is dat prima te eten is. ![]() | |
Het_Bokje | zondag 2 januari 2022 @ 11:12 |
@sirdanilot Is Iers rundvlees echt beter? | |
Jan_Onderwater | zondag 2 januari 2022 @ 11:20 |
Iers rundvlees heeft goede marketing. Er is uitstekend Nederlands rundvlees, bijvoorbeeld van dubbeldoel koeien, melkvee dat na hun productieve jaren niet door de worst gedraaid wordt, maar tijd krijgt tot rust te komen en vetgemest wordt. | |
Atak | zondag 2 januari 2022 @ 12:04 |
Waar kan je dat krijgen dan? Ik ga niet naar de boer zelf voor zo'n stukje milf vlees. | |
Atak | zondag 2 januari 2022 @ 12:05 |
Proef het zelf. Er is een wereld van verschil tussen Iers vlees en Nederlands vlees. | |
pietbier | zondag 2 januari 2022 @ 12:08 |
Steak tartare is wat anders dan tartaar. Tartaar is gehakt gemaakt van biefstuk, steak tartare is fijngesneden biefstuk met o.a. een eidooier, worchestershiresaus, tabasco, kappertjes en sjalot | |
pokkerdepok | zondag 2 januari 2022 @ 13:59 |
ik bedoel dat je die wel rauw kan eten. op de gewone taartaartjes staat altijd iets van; door en door verhitten. | |
Hyaenidae | zondag 2 januari 2022 @ 14:21 |
Ben wel benieuwd wat jouw pittige mening over die mensen die een pittige mening hebben over mensen die brood en vlees in een supermarkt kopen dan is? | |
Zwansen | zondag 2 januari 2022 @ 14:27 |
Ik vind het altijd wel een beetje selectief elitair ofzo doen. Als je dan zonodig naar een bakker en een slager moet gaan volgens die mensen, gaan die dan ook voor kaas naar een kaasboer, voor groente naar een groenteman, voor noten naar een notenwinkel, voor chocola naar een echte cholaterie, voor een lamp naar een verlichtingsadviseur, etc. ![]() | |
sirdanilot | zondag 2 januari 2022 @ 14:35 |
Ja ze staan per jaar langer in de wei dan nederlandse koeien. Ze eten dus minder kuilvoer en fabrieksvoer en meer iers gras wat ook betere kwaliteit is omdat het meer regent en het vriest bijna nooit. | |
sirdanilot | zondag 2 januari 2022 @ 14:36 |
Sommige mensen doen dat zeker, het bevordert ook de lokale middenstand. Ik ga zelf af en toe naar ee nspeciaalzaak. Maar bakkers zijn er weinig in Ierland, voornamelijk voor taarten en buitenlandse bakkers en minder ierse bakkers. Ze eten gewoon Brennan´s fabrieksbrood. | |
Hyaenidae | zondag 2 januari 2022 @ 14:55 |
Nou val ik zelf ook onder die categorie mensen die voor brood naar de bakker gaat en voor vlees naar de slager. De rest van de dingen die je opnoemt haal ik in de supermarkt, omdat de kwaliteit daar ook prima is. Maar brood bv, af en toe haal ik zo'n AH excellent brood maar die moet je dezelfde dag opeten anders is het gewoon niet lekker meer. Brood van de bakker kan ik invriezen en dan is het daarna nog lekker. Moet je bij supermarkt brood niet proberen, althans ik heb het weleens paar keer geprobeerd en moest het iedere keer weggooien omdat het niet te vreten was. Dus ik ben van mening dat brood van een goede bakkerij echt wel veel beter en lekkerder is. En zo geldt het ook met vlees. Kwaliteit boven kwantiteit ![]() Voor de rest boeit het me geen fuck verder haal ik alles in de supermarkt zelfs LED lampen ![]() | |
Jan_Onderwater | zondag 2 januari 2022 @ 15:21 |
https://heijdravleesvee.nl/verkooppunten/ | |
borisz | zondag 2 januari 2022 @ 19:04 |
Het is mooi geweest. |