abonnement Unibet Coolblue
pi_202447167
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 december 2021 11:05 schreef Laila1 het volgende:

[..]
Nou daar ben ik het dus niet mee eens. 50k pp is wat mij betreft helemaal niet zo veel. Sinds de basisbeurs is omgezet naar een sociaal leenstelsel is het sparen voor je kinderen onoverkomelijk. En die zelfde kinderen willen misschien ook wel eens voor hun 30e uit huis. Ook het sociale zekerheidsstelsel is flink versoberd, waardoor meer eigen geld ook flink gewenst is.

Verder heb je voor een huis kopen veel meer eigen geld nodig dan vroeger en is een ton overbieden momenteel heel normaal. Daarnaast moeten we over een jaartje of 30 van het gas af, kost ook nog een flinke duit.
Ik vind dat de overheid je sowieso moet rust laten bij minder dan 2 ton, of je nou belegt of niet. En deze moet helemaal niet gaan innen op basis van verondersteld rendement, maar op daadwerkelijk rendement.

En zelfs dat vind ik nog dubieus. Bij rendement hoort ook risico, het is als het ware een beloning voor het genomen risico. Je wordt ook niet gecompenseerd als je geld verliest. Toegegeven: gespreid en op lange termijn beleggen is nihil risico, maar alsnog kan je in een zodanig nijpende situatie komen dat je je beleggingen moet verkopen en verlies pakt.
Je trekt een aantal verbanden die er niet zijn.

Onderwijs zou in de eerste plaats al een stuk goedkoper moeten worden. Het moet niet de norm gaan worden dat jongeren of hun ouders zich letterlijk te pletter moeten gaan werken om überhaupt toegang tot onderwijs nog mogelijk te maken.

Dat de huizenmarkt zo verziekt is hebben we ook mede te danken aan onze overheid die liever de beleggers vrij spel geeft en weigert te voorzien in voldoende nieuwe woningen. Ook daar geldt dat we het niet als norm moeten gaan zien dat alleen mensen met vermogende ouders nog überhaupt in aanmerking gaan komen voor een eigen woning.

De VRH zoals die er nu is, is met die halve procent tot 2 ton echt peanuts in het totale plaatje.
Miata is always the answer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')