abonnement Unibet Coolblue
pi_202315901
quote:
10s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:09 schreef Mallerd01 het volgende:

[..]
Als vrijgezel zonder kinderen ben ik Team Gommers
Ik heb wel kinderen en ik zou sluiting scholen best kunnen begrijpen aangezien dat volgens mij de meeste impact heeft.
Maar ik ben ook voor verplichte vaccinatie (boven de 50 jaar). Zoals Levi gisteren al zei is nog steeds 75% op de IC ongevaccineerd.
pi_202315903
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:09 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Ah, het willekeurig graaien in de maatregelenbak is weer begonnen.
Sowieso vermoeiend die Gommers met zijn overkill aan gejank in elke talkshow.
blablablabla
  woensdag 24 november 2021 @ 11:15:42 #153
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_202315909
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:10 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]
Of het 7 dagen geleden is dat je kind klachten kreeg. Bij geen klachten kun je 5 dagen wachten.
7 dagen en geen klachten meer toch? Of is dat anders bij kinderen? Kon het niet vinden.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  woensdag 24 november 2021 @ 11:15:43 #154
495114 Mallerd01
Roept ook maar wat.
pi_202315910
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:11 schreef chratnox het volgende:

[..]
Daar heb je zeker een punt. Ik heb vooral moeite met het precedent dat het schept, dat toegang tot de democratie afhankelijk is van zoiets arbitrairs. Nu zit ik er niet helemaal objectief in want ik ben sowieso geen voorstander van de coronapas.

Het wordt te makkelijk om een groep mensen uit te zonderen van deelname, de groep die de meest vocale tegenstander is van dat beleid bijvoorbeeld. Zie dit los van wat je vindt van FVD of van Haga oid, als er een debat plaatsvindt moeten ze allemaal toegang hebben.
Ja oké maar dan gaan we een algemene discussie over de coronapas voeren en dan zijn we snel klaar: ik ben ook geen voorstander van die pas.

Het hele punt is dat ze het gebruik juist willen vermeerderen (werkgevers etc.). Dat belemmert mij, als doodgewone werknemer, natuurlijk net zoveel als een politici. En dan zou het wel prima zijn als ik me maar naar de regels moet draaien en er voor politici een uitzondering gemaakt wordt? Ben ik het absoluut niet mee eens. Om een voorbeeld te noemen: wij hebben een afscheid van een medewerker deze week. Stond oorspronkelijk gepland in een restaurant. Daarvoor had ik ook gewoon m'n QR nodig gehad en anders had ik het kunnen vergeten. Kun je stellen dat een debat essentiëler is dan een afscheidsdiner (waar ik het mee eens ben), neemt niet weg dat dit onderdeel van mijn werk is en ik me net zo goed aan moet passen. Het is niet dat een politici meer is dan ik (althans, ik leef nog steeds in die overtuiging), dus ze passen zich maar gewoon aan.
pi_202315913
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:10 schreef Elan het volgende:

[..]
Zeker, maar we moeten niet doen alsof zoiets in Rotterdam waarbij de politie met scherp schiet louter door Covid komt. Dat heb in 1999 al een keer van dichtbij meegemaakt. Mensen misbruiken corona gewoon om te rellen/plunderen.

Daarom pleit ik dat voetbalsupporters een keer van dat walgelijke stigma af komen tijdens rellen.
Je kan ook niet ontkennen dat onze "regering" vorige week gewoon een complete tankwagen met olie op het kleine vuurtje hebben gegooid met hun zwalkend ( geen ) beleid en keiharde leugens.
ondertussen zitten ze alweer 2 weken nutteloos over 2G te ouwehoeren terwijl alles gierend uit de klauwen loopt buiten hun bubbel.

Ik praat het slopen en de rellen niet goed maar dit gaat steeds vaker en harder worden en het kabinet is daar zeker voor een deel schuldig aan.

ik vrees met grote vrezen voor oud en nieuw, dan staat het hele land waarschijnlijk in de fik.
woensdag 28 oktober 2020 15:54 schreef Kyran het volgende:[/b]
Even screenshot gemaakt van dit moment. Predator en sorry zeggen
  woensdag 24 november 2021 @ 11:16:21 #156
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_202315917
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:12 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]
Het helpt natuurlijk wel dat het voor scholen ook bijna geen doen is als er om de haverklap leerlingen en leraren in quarantaine moeten.
Ja, dat zal ook niet bepaald minder worden de komende tijd.

Misschien is het tijd om elke maatregel die we ooit gehad hebben tegelijk toe te passen. Scholen dicht, winkels dicht, avondklok, alcoholverkoopverbod, alles nog een keer de revue laten passeren. Als een soort flashback op het eind van een film langs alle memorabele momenten :+
pi_202315921
quote:
10s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:08 schreef Benny het volgende:
[ twitter ]

Avondklok. Lockdown.

Neeeeee... Gewoon niet ziek worden :|W
Ik begrijp de terughoudendheid met betrekking tot het sluiten van de scholen. Ik vind onderwijs ook ontzettend belangrijk. Maar op dit moment is dat onderwijs óók niet goed. Halve klassen zijn aanwezig, de andere helft zit thuis vanwege klachten en wachten op een testuitslag, zijn al positief getest of zitten in quarantaine vanwege een positief geteste huisgenoot. Er zitten ook best veel klassen thuis omdat er geen leerkracht is. Als de helft die thuis was weer op school is, is een deel van de andere leerlingen ziek. Als een kind ziek thuis is, maar geen positieve test heeft, mag het alsnog niet naar school, want ze willen niet dat de rest van de klas wordt aangestoken en er een dominoeffect ontstaat van allemaal kinderen die zich alsnog moeten laten testen, omdat ze klachten hebben die bij corona passen. En er is ook geen thuisonderwijs voor de thuiszittende kinderen, want er zijn ook kinderen wél op school.

Ik denk dat de scholen dicht doen en weer even volledig overgaan op thuisonderwijs dan misschien toch stabieler en beter zou kunnen zijn.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_202315922
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 10:57 schreef chratnox het volgende:
verkiezingen komen, veel debatten vinden plaats op horecalocaties, dan zijn alle kamerleden die geen QR-code kunnen overleggen uitgezonderd van deelname aan die debatten.
Ja dat is toch het probleem van de kamerleden zelf.

Als FvD-ers of wie dan ook geen test willen doen dan gaan ze maar niet naar het debat.
Of verplicht dat dit soort debatten maar online moeten plaatsvinden.
Of verplicht dat dit soort debatten op niet QR locaties moeten plaatsvinden.

Het probleem is duidelijk maar de gekozen oplossing is ongeveer de slechtste die je kunt kiezen.
pi_202315927
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:14 schreef Drekkoning het volgende:

[..]
Ja dat is sowieso al lastig met kinderen, want de officiële regel is 7 dagen na dag van test én klachtenvrij.
Ik bel ze wel even over hoe of wat, thanks!
pi_202315931
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:12 schreef chratnox het volgende:

[..]
Dit verhaal stinkt.
Nee, dat was dan weer dit verhaal https://nos.nl/artikel/24(...)nkend-tropisch-fruit
'Cause it's easier to fly
Than to face another night
In Southern Sun
And your love is all around
  Moderator woensdag 24 november 2021 @ 11:18:26 #161
27107 crew  chratnox
Digitaal viroloog
pi_202315951
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:11 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Iedereen kan toch een QR krijgen? Dus niemand wordt buitengesloten (dat hoor ik tenminste Hugo vertellen zodra het over de QR gaat). En er zijn legio oplossingen mogelijk waarbij er geen QR check nodig is.

Maar het vertrouwen in de overheid is al dramatisch laag, je hamert op allerlei basisregels, QR codes thuis werken etc en vervolgens ga je in een toch al bewogen week vertellen dat dit niet voor politici opgaat.
Ik heb het idee dat er een paar dingen door elkaar lopen. Als het gaat om toegang tot de horeca ofzo moet dat wel heel goed geborgd worden om te voorkomen dat je uitsluit, zeker met het oog op 2G.

Overigens, dit is wat Ollongren zei:
quote:
Ik deel de mening dat de toegangseisen van een specifieke locatie nooit een reden mogen zijn om volksvertegenwoordigers de toegang tot een officiële vergadering te ontzeggen. Het kunnen deelnemen aan de beraadslaging is immers de essentie van het zijn van volksvertegenwoordiger. Voor volksvertegenwoordigers geldt echter geen generieke uitzondering voor het tonen van een coronatoegangsbewijs wanneer een volksvertegenwoordigende vergadering in een horecagelegenheid wordt georganiseerd. De locatie is leidend bij de vraag of dit bewijs nodig is om toegang te krijgen tot een activiteit of voorziening en de wet geldt daarbij voor iedereen. Het recht van een volksvertegenwoordiger om deel te nemen aan een vergadering is echter dermate essentieel dat het niet wenselijk is een vergadering te houden op een locatie waar op grond van artikel 58ra Wpg een coronatoegangsbewijs is vereist. Het is overigens mogelijk om een vergadering van een volksvertegenwoordiging in een horecagelegenheid te houden zonder de verplichting van een coronatoegangsbewijs, mits de ruimte is afgescheiden van de eet- en drinkgelegenheid waarvoor wel een coronatoegangsbewijs is vereist. Zodra de aanwezigen zonder coronatoegangsbewijs kunnen mengen met de aanwezigen met toegangsbewijs, geldt voor iedereen de verplichting om een toegangsbewijs te tonen. In dat geval is de locatie niet geschikt voor een vergadering van een volksvertegenwoordiging en dient dus een andere locatie te worden gezocht.
Wat @Mallerd01 eerder dus ook zei. Het komt erop neer dat voor het uitoefenen van hun functie ze niet belemmerd mogen worden door de QR code, maar dat ze in hun privéleven er gewoon aan moeten voldoen net als ieder ander.
Lid van de vaste commissie van het FOK!OMT
pi_202315965
ik wilde even de gratis zelftesten bestellen......kan niet meer _O-
ze maken het er ook niet allemaal toegankelijker/makkelijker op he
woensdag 28 oktober 2020 15:54 schreef Kyran het volgende:[/b]
Even screenshot gemaakt van dit moment. Predator en sorry zeggen
pi_202315967
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:16 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Ja dat is toch het probleem van de kamerleden zelf.

Als FvD-ers of wie dan ook geen test willen doen dan gaan ze maar niet naar het debat.
Of verplicht dat dit soort debatten maar online moeten plaatsvinden.
Of verplicht dat dit soort debatten op niet QR locaties moeten plaatsvinden.

Het probleem is duidelijk maar de gekozen oplossing is ongeveer de slechtste die je kunt kiezen.
Sowiezo moet FVD uitgesloten worden. Notoire opruiers en feiten verdraaiers.

Dat je het niet met het beleid eens bent kan ik begrip voor opbrengen. Maar knippen en plakken in onderzoeken/interviews etc is echt schandalig.

Doe mij dan maar Geert Wilders. Gaat in iedergeval uit van de feiten en heeft dan een andere visie op hoe nu verder.
pi_202315969
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:15 schreef aartstyle het volgende:

[..]
Ik heb wel kinderen en ik zou sluiting scholen best kunnen begrijpen aangezien dat volgens mij de meeste impact heeft.
Maar ik ben ook voor verplichte vaccinatie (boven de 50 jaar). Zoals Levi gisteren al zei is nog steeds 75% op de IC ongevaccineerd.
Ja precies, sluiten is (deels) te begrijpen. Maar nu is het telkens lekker makkelijk omdat ze andere wegen die bewandeld kunnen worden te moeilijk vinden, dan sluiten we de scholen wel weer.

Dus of 2G invoeren (ja DireStraits7, ook kerken) of vaccinatie verplicht stellen.
  woensdag 24 november 2021 @ 11:20:10 #165
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_202315971
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:19 schreef Predator40 het volgende:
ik wilde even de gratis zelftesten bestellen......kan niet meer _O-
ze maken het er ook niet allemaal toegankelijker/makkelijker op he
Nee, die zijn inmiddels over de datum :+
  Moderator woensdag 24 november 2021 @ 11:20:12 #166
27107 crew  chratnox
Digitaal viroloog
pi_202315972
quote:
2s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:15 schreef Mallerd01 het volgende:

[..]
Ja oké maar dan gaan we een algemene discussie over de coronapas voeren en dan zijn we snel klaar: ik ben ook geen voorstander van die pas.

Het hele punt is dat ze het gebruik juist willen vermeerderen (werkgevers etc.). Dat belemmert mij, als doodgewone werknemer, natuurlijk net zoveel als een politici. En dan zou het wel prima zijn als ik me maar naar de regels moet draaien en er voor politici een uitzondering gemaakt wordt? Ben ik het absoluut niet mee eens. Om een voorbeeld te noemen: wij hebben een afscheid van een medewerker deze week. Stond oorspronkelijk gepland in een restaurant. Daarvoor had ik ook gewoon m'n QR nodig gehad en anders had ik het kunnen vergeten. Kun je stellen dat een debat essentiëler is dan een afscheidsdiner (waar ik het mee eens ben), neemt niet weg dat dit onderdeel van mijn werk is en ik me net zo goed aan moet passen. Het is niet dat een politici meer is dan ik (althans, ik leef nog steeds in die overtuiging), dus ze passen zich maar gewoon aan.
Ja, eens. Zie mijn post net boven deze :P

Het valt of staat op het uitoefenen van je functie naar mijn mening. Het afscheid van een collega is vervelend, maar als je werkgever wil dat je een workshop hebt in een horeca-locatie en je daarom de QR code nodig hebt kun je zonder die QR code je werk niet doen. Dat is wel een fundamenteel verschil.
Lid van de vaste commissie van het FOK!OMT
pi_202315978
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:15 schreef Predator40 het volgende:

[..]
Je kan ook niet ontkennen dat onze "regering" vorige week gewoon een complete tankwagen met olie op het kleine vuurtje hebben gegooid met hun zwalkend ( geen ) beleid en keiharde leugens.
ondertussen zitten ze alweer 2 weken nutteloos over 2G te ouwehoeren terwijl alles gierend uit de klauwen loopt buiten hun bubbel.

Ik praat het slopen en de rellen niet goed maar dit gaat steeds vaker en harder worden en het kabinet is daar zeker voor een deel schuldig aan.

ik vrees met grote vrezen voor oud en nieuw, dan staat het hele land waarschijnlijk in de fik.
Dit is echt de grootst mogelijk onzin. Kabinet dat schuldig is aan rellen :') . Die onrust is wel te verklaren, vermoed dat we dat allemaal wel in meer of mindere maten ervaren. Maar dan hoef je je nog niet als een totaalidioot te gedragen en hulpverleners te belagen.
blablablabla
pi_202315984
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:19 schreef aartstyle het volgende:

[..]
Sowiezo moet FVD uitgesloten worden. Notoire opruiers en feiten verdraaiers.

Dat je het niet met het beleid eens bent kan ik begrip voor opbrengen. Maar knippen en plakken in onderzoeken/interviews etc is echt schandalig.

Doe mij dan maar Geert Wilders. Gaat in iedergeval uit van de feiten en heeft dan een andere visie op hoe nu verder.
hahahaha, of hugo en mark dat nu niet zijn tegen het volk ? :D
woensdag 28 oktober 2020 15:54 schreef Kyran het volgende:[/b]
Even screenshot gemaakt van dit moment. Predator en sorry zeggen
pi_202315985
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:19 schreef Predator40 het volgende:
ik wilde even de gratis zelftesten bestellen......kan niet meer _O-
ze maken het er ook niet allemaal toegankelijker/makkelijker op he
Dat was een campagne in de zomer...
'Cause it's easier to fly
Than to face another night
In Southern Sun
And your love is all around
pi_202315992
quote:
10s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:20 schreef Tijn het volgende:

[..]
Nee, die zijn inmiddels over de datum :+
komen ze van Sywert af ? :D
woensdag 28 oktober 2020 15:54 schreef Kyran het volgende:[/b]
Even screenshot gemaakt van dit moment. Predator en sorry zeggen
pi_202316020
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:20 schreef Da_Sandman het volgende:

[..]
Dat was een campagne in de zomer...
Hadden ze op zich wel mogen continueren. Of beter nog gewoon punten maken waar je die dingen gratis op kan halen.
Als je een gezin van 4 hebt en je moet testen kijk je al snel tegen een tientje aan testen aan.
blablablabla
pi_202316022
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:20 schreef Elan het volgende:

[..]
Dit is echt de grootst mogelijk onzin. Kabinet dat schuldig is aan rellen :') . Die onrust is wel te verklaren, vermoed dat we dat allemaal wel in meer of mindere maten ervaren. Maar dan hoef je je nog niet als een totaalidioot te gedragen en hulpverleners te belagen.
Alsof die rellen ook maar iets met coviv demonstraties te maken hebben. Het is gewoon een aanleiding om de boel te slopen.
pi_202316023
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:18 schreef chratnox het volgende:

[..]
Ik heb het idee dat er een paar dingen door elkaar lopen. Als het gaat om toegang tot de horeca ofzo moet dat wel heel goed geborgd worden om te voorkomen dat je uitsluit, zeker met het oog op 2G.

Overigens, dit is wat Ollongren zei:
[..]
Wat @:Mallerd01 eerder dus ook zei. Het komt erop neer dat voor het uitoefenen van hun functie ze niet belemmerd mogen worden door de QR code, maar dat ze in hun privéleven er gewoon aan moeten voldoen net als ieder ander.
I stand corrected, wat ollengren eigenlijk zegt is dat de vergaderingen maar niet moeten plaatsvinden op QR locaties.
pi_202316027
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:19 schreef Predator40 het volgende:
ik wilde even de gratis zelftesten bestellen......kan niet meer _O-
ze maken het er ook niet allemaal toegankelijker/makkelijker op he
Voordat je strakjes teleurgesteld een zak chips open trekt: Daar zitten inmiddels geen flippo's meer in.
  Moderator woensdag 24 november 2021 @ 11:23:59 #175
27107 crew  chratnox
Digitaal viroloog
pi_202316030
quote:
6s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:17 schreef Da_Sandman het volgende:

[..]
Nee, dat was dan weer dit verhaal https://nos.nl/artikel/24(...)nkend-tropisch-fruit
:D

Oh dat was 't. Wist niet dat Deloitte ook aan tropisch fruit deed. Ook van alle markten thuis sinds Touche eruit is.
Lid van de vaste commissie van het FOK!OMT
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')