quote:
Ik zeg niet dat het zo moet maar wat overdenkingen,
Begin eens met volkoren brood ipv "standaard bruin brood".
Bruin brood is wit brood met mout om het bruin te maken, bruin brood is gewoon tarwebloem met een kleurtje, je kunt net zo goed wit brood eten.
Volkoren brood zitten vezels en gezonde shit in, vult meer, is als brandstof langer durend en geeft een lagere suiker piek in je bloed.
Vervolgens is het idee achter brood eten: het brood is het gezonde en pure brandstof in de vorm van koolhydraten, het beleg is om het lekker te maken en mag evt ongezond zijn als je dat niet te veel overdrijft.
Op suikerbasis (jam,hagelsag,honing,fruit) verhoog je de suikerpiek in je bloed bovenop de koolhydraten vh brood dus beter is op vet/eiwit basis aangezien dat langzaambranders zijn die hun energie langzaam in je bloed los laten met als resultaat een minder hoge suikerpiek die langer aanhoud en meer verdeelt is over de dag.
Sla en groenten mag je zoveel eten als je wilt maar op de rand beschouwd: hoeveel kun je daar van tussen een broodje proppen?, je kunt dan miz beter twee volkoren boterhammen met kaas/vlees eten en daarnaast een salade met daadwerkelijk inhoud, wat frummeltjes sla,komkom en tomaat tussen een broodje zet echt nul komma nix zoden aan de dijk in de zin van "groenten eten", de aanbevolen minimale hoeveelheid per dag is 250 gram.
Als je dat doet met sla bij de lunch en twee-drie opscheplepels groente bij je diner moet je 125-150 gram sla eten, veel succes dat tussen een paar boterhammen te proppen, dat gaat je echt niet lukken.
150 gram sla;