abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_201906971
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:04 schreef Saekerhett het volgende:
Misschien moet de overheid daar eens de nadruk op gaan leggen, in een voorlichtingsprogramma met als onderwerp "Hoe werken vaccins nou eigenlijk?". Want naar mijn idee zijn er nog altijd teveel idioten die roepen "Ik hoef die zooi niet in mijn lichaam" en "We weten niet wat de langetermijneffecten zijn" etc....
Misschien moet de overheid eens serieus omgaan met klachten na vaccinatie, zoals bijv. menstruatieklachten e.d. Ontkennen dat er ook (ogenschijnlijk behoorlijke) negatieve effecten van deze vaccins zijn helpt natuurlijk niet om menen die kritisch zijn inzake vaccineren, te overtuigen. Misschien moet de overheid wat opener zijn over dit soort aspecten van de aanpak, om het draagvlak te vergroten.
Want in mijn kring zijn het vooral jonge vrouwen die ervoor kiezen om vanwege een kinderwens nog maar even niet te vaccineren. De klachtenregens rondom menstruaties zijn echt niet allemaal uit de duim gezogen en zijn voor jonge vrouwen natuurlijk ERG zorgelijk. Zeker na Softenon, DES, etc. heeft de overheid ook op het gebied van ongeboren kinderen wel een brug te slaan kwa vertrouwen.

Daarnaast, het verband met BMI en ziekenhuisbezetting is wellicht nog een sterker verband dan gevaccineerd of niet. Elk alternatief om uit deze toestand te komen is in deze crisis is amper uitgediept, zoals bijvoorbeeld gezonder eten, een andere lifestyle aanmeten, zorgcapaciteit (hoe beperkt mogelijk dan ook) uitbreiden, etc. EN na 1,5 (inmiddels bijna 2) jaar had dit waarschijnlijk zo langzamerhand ook al effecten gesorteerd die alleen maar winnaars had gekend.
En omdat niks van dat alles gedaan is, moeten gezonde jonge mensen (met een normaal BMI) zich met een vaccin laten prikken waarvan de langetermijneffecten onbekend zijn? Nee bedankt.

Ik ben helemaal voor vaccineren, maar ik bedank voorlopig nog even gezien bovenstaande redenen.
pi_201906996
quote:
0s.gif Op maandag 25 oktober 2021 17:45 schreef Derrazi het volgende:

[..]
* Door 50'ers
[..]
Ik zet mijn geld op de wappies dan. Effe kijken bange angstige 50+ vs doorgesnoven wappie. Easy money.

Niet dat jij naar buiten durft maar toch.
[..]
Om eerlijk te zijn. Als er mensen zijn die een kut leven hebben zijn het wel pro-vaxxers. Horeca de afgelopen weken zagen er ook redelijk leeg uit. Omdat pro-vaxxers nou eenmaal geen vrienden hebben.

Dus ja horeca kan net zo goed dicht want met 4 man en een halve paard aan dagjesmensen ga je je huur ook weer niet betalen.
Ziedend
pi_201906997
twitter
pi_201907000
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 10:55 schreef probeer het volgende:

[..]
Heeft het geen fuck mee te maken en dat weet je best. Het gaat om het overhalen van niet-gevaccineerden, en dat doe je niet door allemaal Engel types op TV te knallen. Heeft verder niets te maken met onzekerheid over het eigen vaccinatie-standpunt.
Het gaat wat mij betreft helemaal niet om het overhalen van niet-gevaccineerden. Maar dat is blijkbaar een dogma waar geen tegengeluid op mag komen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_201907015
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:09 schreef Saekerhett het volgende:

[..]
Zeker, maar wel flink minder. En daar gaat het nu juist om. Je wil de verspreiding stoppen.

Volgens mij hebben we met elkaar toch n doel? Namelijk het coronavirus uitbannen. Dan kan iedereen wel gaan roepen, blaten, schreeuwen, demonstreren, boos worden, agressief worden... dat heeft niet zoveel zin bij een virusuitbraak.
Zeker.
Dus waar zijn de testen voor natuurlijke immuniteit. Waar zijn de hulptroepen voor de obese mensen? Wat doen we eraan om de immuunsystemen optimaal te maken?

We doen niets behalve spuiten en de weigeraars de schuld te geven van de ellende.

Ik word niet boos, wel verdrietig van het onrecht dat speelt. En de benoeming van een zgn vijand, die er niet is.
pi_201907023
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 10:33 schreef _I het volgende:

[..]
Dus discrimineren op de groep die het betreft kan niet, maar na een zogenaamde keuze voor een experiment kan je ineens wel een groep wegzetten?
“Ongevaccineerden” zijn geen homogene groep. Er liggen nog steeds geen kinderen of fitte veertigers op de IC. Het zijn nog steeds te dikke 70+rs.

En van mij hoeven deze mensen echt niet apart gezet te worden, maar wat schiet het op om een groep uit te sluiten die niet bevattelijk is voor zware gevolgen en wrs al natuurlijke afweer heeft?
Nou ja, voor mij hoeft de apartheid ook niet, laat daar geen misverstand over bestaan.

Wat ik alleen niet begrijp is wat er zo erg is aan een prikje? we zijn sinds de eerste vaccinatie ronde alweer maanden verder en het is niet zo dat mensen bij bosjes omvallen, dus op wat initile bijwerkingen na lijkt mij het redelijk veilig.

Ik zou ramgek worden als ik me voor elk wissewasje zou moeten laten testen, dan is vaccineren wel de weg van de minste weerstand.

Verder ben ik ook tegen maatregelen, want de zorg moet het, ondanks dat het wat drukker wordt nu, makkelijk aankunnen omdat de overgrote meerderheid niet meer in het ziekenhuis beland. Het lijkt wel of de grens die gehanteerd word dat de zorg overbelast raakt elk halfjaar naar beneden bijgesteld wordt.

Ik zeg alleen dat het eerlijker zou zijn als mogelijke maatregelen alleen voor ongevaccineerden zouden gelden. Omdat maatregelen voor iedereen in mijn optiek nog vele graadjes erger is, niet alleen voor mij persoonlijk, maar dat betekend feitelijk dat er nooit meer en voor niemand een uitweg is uit die corona onzin en dat het dan voorgoed een nare samenleving zal gaan worden.

Maar als ik het voor het zeggen zou hebben, zouden er geen extra maatregelen bijkomen, en in blijven zetten op het stimuleren om mensen over de streep te trekken zich toch vooral maar te laten vaccineren. (daar komt trouwens bij dat bij maatregelen voor iedereen die kans dat mensen zich nog laten overhalen helemaal verkeken is)

[ Bericht 0% gewijzigd door LanaMyst op 26-10-2021 11:33:27 ]
pi_201907113
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 10:52 schreef Elan het volgende:

[..]
Onderscheid maken op leeftijd is een vorm van discrimineren en per wet verboden.
In het geval van een pandemie is dat eigenlijk wel nodig. Helemaal als je gewoon een vaccin als uitweg hebt.

Vrijheid om je niet te laten vaccineren en tegelijkertijd de zekerheid willen hebben op zorgcapaciteit gaan niet samen tijdens een pandemie.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_201907120
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 10:52 schreef GwanGwaa het volgende:

[..]
Simpel. In China zijn ze niet zo dol op "tegenstand". Hier kunnen we gewoon vrijuit demonstreren. Dat gelul steeds dat we in een dictatuur zouden leven komt me de strot uit.
Ja want de Nederlandse regering is wel dol op tegenstand. Kritische kamerleden en kritische kabinetsleden eruit gooien. Om maar niet te zwijgen aan de overdaar aan excessief politiegeweld bij meerder demonstraties van links naar rechts.
  Moderator dinsdag 26 oktober 2021 @ 11:28:30 #259
236264 crew  capricia
pi_201907146
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 10:33 schreef _I het volgende:

[..]
Dus discrimineren op de groep die het betreft kan niet, maar na een zogenaamde keuze voor een experiment kan je ineens wel een groep wegzetten?
“Ongevaccineerden” zijn geen homogene groep. Er liggen nog steeds geen kinderen of fitte veertigers op de IC. Het zijn nog steeds te dikke 70+rs.

En van mij hoeven deze mensen echt niet apart gezet te worden, maar wat schiet het op om een groep uit te sluiten die niet bevattelijk is voor zware gevolgen en wrs al natuurlijke afweer heeft?
Er liggen wel 40ers op de IC. Gemiddelde leeftijd is momenteel 55.8 jaar, op de IC, merendeel zonder comorbiditeiten. En die leeftijd wordt steeds jonger.
Zie Nice.
Mod du monde.
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 11:28:44 #260
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_201907147
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:25 schreef Derrazi het volgende:

[..]
Kritische kamerleden en kritische kabinetsleden eruit gooien.
Welke kritische kamerleden of leden van het kabinet zijn "eruit gegooid" en waar zijn ze uit gegooid?
pi_201907163
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:00 schreef MichaelScott het volgende:

[..]
Alleen in gelijke gevallen, daar is hier geen sprake van.
Wat bedoel je precies met gelijke gevallen?

Is gewoon heel lastig aangezien een dikkertje met diabetes theoretisch nog altijd meer kans heeft op een ongepland IC bezoek door Covid dan een vitale vijftiger zonder overgewicht. Om nog te zwijgen over afkomst. Mensen met bijvoorbeeld een Hindoestaanse afkomst hebben ook weer meer risico dan een blanke of een Chinees.

Het zullen wederom vrij generieke maatregelen moeten worden naar mijn idee om iedereen aan boord te houden.

Dus een thuiswerkadvies, groepsgrootte gaat weer wat terug net als de mondkapjes en misschien voor de vorm nog wat futiliteiten die ongevaccineerden moeten aansporen om toch maar die prik te gaan halen. Verwacht niks schokkends want de Kamer gaat daar niet mee akkoord plus risico dat het gerechtshof er bij de eerste beste zaak gehakt van maakt.
blablablabla
  Designer/Paintgod dinsdag 26 oktober 2021 @ 11:31:37 #262
74056 crew  ToT
pi_201907178
Laat me raden: zeker weer vanaf 19.00 geen alcohol meer mogen kopen in de supermarkt? -O-
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 11:34:08 #263
385501 Starhopper
Slava Ukraini
pi_201907204
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:31 schreef ToT het volgende:
Laat me raden: zeker weer vanaf 19.00 geen alcohol meer mogen kopen in de supermarkt? -O-
Alleen verboden voor ongevaccineerden.

Die staan straks massaal voor de deur van supermarkt met vraag of een gevaccineerde een sixpack bier kan kopen :T Net als 16-jarigen die dat aan 18+ers vragen :T
Water towers can fly! :D
pi_201907205
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:25 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
In het geval van een pandemie is dat eigenlijk wel nodig. Helemaal als je gewoon een vaccin als uitweg hebt.

Vrijheid om je niet te laten vaccineren en tegelijkertijd de zekerheid willen hebben op zorgcapaciteit gaan niet samen tijdens een pandemie.
Mwa mensen op de IC worden juist steeds jonger. Daarbij spelen andere factoren misschien wel een meer cruciale rol dan alleen leeftijd.

Nederland is ook best een vergrijsd land dus economisch is het ook nog eens behoorlijk dom om de groep gepensioneerden maar te weigeren. Dat is nu juist de groep die de tijd en de financile ruimte heeft om zich drie keer per week een lunch op terras te kunnen veroorloven.
blablablabla
pi_201907211
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:31 schreef ToT het volgende:
Laat me raden: zeker weer vanaf 19.00 geen alcohol meer mogen kopen in de supermarkt? -O-
Bibliotheken dicht!
blablablabla
pi_201907225
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:28 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Welke kritische kamerleden of leden van het kabinet zijn "eruit gegooid" en waar zijn ze uit gegooid?
Sensibileren van Omtzigt, Keizer per direct ontslag geven
pi_201907226
Welk land was dat, dat had hippe prikplekken gecreeerd waar mensen koffie met gebak kregen etc. Liep storm.

Isral: gratis pizza
Bijvoorbeeld Isral, de wereldkampioen vaccineren. De Isralische GGD'en gingen in februari een samenwerking aan met restaurants. Het idee: zet een prik en je krijgt er gratis pizza, humus, koffie en een typisch, zoet Isralisch toetje voor terug.

En het leek te werken. Tientallen mensen kwamen een vaccinatie halen. "We zijn gekomen om geprikt te worden", zei een Isralir tegen persbureau Reuters. "Het levert voordelen op, omdat je op bepaalde plekken niet welkom bent als je niet gevaccineerd bent. En het is heel fijn dat je er gratis koffie en pizza bij krijgt."
https://www.rtlnieuws.nl/(...)izza-kinderdagopvang

[ Bericht 79% gewijzigd door Mondkapje op 26-10-2021 11:42:46 ]
pi_201907235
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:34 schreef Elan het volgende:

[..]
Mwa mensen op de IC worden juist steeds jonger. Daarbij spelen andere factoren misschien wel een meer cruciale rol dan alleen leeftijd.
Volgens mij is leeftijd nog steeds verreweg de belangrijkste factor in dit geval, dat de trend iets afbuigt dankzij delta doet daar niets aan af.

quote:
Nederland is ook best een vergrijsd land dus economisch is het ook nog eens behoorlijk dom om de groep gepensioneerden maar te weigeren. Dat is nu juist de groep die de tijd en de financile ruimte heeft om zich drie keer per week een lunch op terras te kunnen veroorloven.
Alleen maar de ongevaccineerde gepensioneerden welke een enorme minderheid is.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_201907244
Wat ik ook niet begrijp is waarom er geen vertaling in het Arabisch in beeld komt bij de persconferenties. Die doven en slechthorenden hebben aan 1 woord genoeg maar het is juist dat deel dat de taal niet beheerst dat afhaakt.
pi_201907280
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:37 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Volgens mij is leeftijd nog steeds verreweg de belangrijkste factor in dit geval, dat de trend iets afbuigt dankzij delta doet daar niets aan af.
[..]
Alleen maar de ongevaccineerde gepensioneerden welke een enorme minderheid is.
Oh dan heb ik je verkeerd begrepen, meende dat je het voor alle ouderen wilde invoeren een dergelijke restrictie.

Het lijkt me sowieso maar een hele kleine groep die n 65+ is n niet gevaccineerd? Daarbij geloof ik niet dat de grote problemen met besmettingen zich voordoen op Qr-locaties.
blablablabla
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 11:42:42 #271
226746 Nicksanders
ik heb witte privileges
pi_201907285
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 07:19 schreef pferdfahrer het volgende:

[..]
Praat toch niet zo dom man met je muilkorven.

Dit weekend sta je weer als een halve tamme op het Malieveld ?
Nee hoor heb meer te doen.
Daarbij zijn veel van die demonstraties gekaapt door 5g complot idioten of framed de media en Hugo dat zo.
Me, I don't have that problem. Me, I always tell the truth. Even when I lie.
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 11:43:56 #272
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_201907297
Over anderhalve week eindelijk weer m'n eerste echte fotoklus in een Schouwburg na 2 jaar, zal wel logisch zijn als dat niet doorgaat :')
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 11:44:01 #273
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_201907298
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:38 schreef Mondkapje het volgende:
Wat ik ook niet begrijp is waarom er geen vertaling in het Arabisch in beeld komt bij de persconferenties. Die doven en slechthorenden hebben aan 1 woord genoeg maar het is juist dat deel dat de taal niet beheerst dat afhaakt.
Die mensen die alleen maar Arabisch kunnen kijken sowieso niet naar een persco op NPO1 gok ik.
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 11:44:23 #274
226746 Nicksanders
ik heb witte privileges
pi_201907303
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 10:55 schreef GwanGwaa het volgende:

[..]
Wat een aanname dat ik achter Hugo en consorten zou staan. Je kletst uit je nek en vult voor mij in.

Fijn voor je dat groene vinkje. Je zult je vast heel stoer voelen wanneer je weigert dat te laten zien.
Jij voelt je vast heel stoer om t wel te laten zien kijk mij eens braaf zijn joehoe
Me, I don't have that problem. Me, I always tell the truth. Even when I lie.
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 11:45:07 #275
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_201907310
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:44 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Die mensen die alleen maar Arabisch kunnen kijken sowieso niet naar een persco op NPO1 gok ik.
Omdat er geen Arabische ondertiteling is :+

Maar denk dat je dan wel meer ondertitelingen kan toevoegen, mss beter afstemmen op de kanalen waarmee je die groepen wl bereikt.
pi_201907318
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:44 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Die mensen die alleen maar Arabisch kunnen kijken sowieso niet naar een persco op NPO1 gok ik.
Nu weet je zker dat ze niet kijken.
pi_201907326
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:42 schreef Elan het volgende:

[..]
Het lijkt me sowieso maar een hele kleine groep die n 65+ is n niet gevaccineerd?
Dat zou je denken.... maar van wat er nu in het ziekenhuis/IC ligt is het meerdendeel 65+ n ongevaccineerd. En ik zou dan gaan voor 50+ om echt goed impact te maken.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_201907355
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:43 schreef TheFreshPrince het volgende:
Over anderhalve week eindelijk weer m'n eerste echte fotoklus in een Schouwburg na 2 jaar, zal wel logisch zijn als dat niet doorgaat :')
Fotoklus? Ik dacht dat jij min of meer met pensioen was toch? :o :@
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_201907366
quote:
Ja wat is het nou? Iedereen hier roept om het hardst dat er alleen maar ongevaccineerden op de IC's liggen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_201907396
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:46 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Dat zou je denken.... maar van wat er nu in het ziekenhuis/IC ligt is het meerdendeel 65+ n ongevaccineerd. En ik zou dan gaan voor 50+ om echt goed impact te maken.
Vraag is of je dat wel voor elkaar krijgt met strenge maatregelen of straffen, een deel wil zich gewoon niet laten vaccineren. En dat is ze goed recht.
blablablabla
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 11:55:28 #281
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_201907398
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:51 schreef Hathor het volgende:

[..]
Ja wat is het nou? Iedereen hier roept om het hardst dat er alleen maar ongevaccineerden op de IC's liggen.
Fragmentje van 20 seconden, "uit context getrokken" zoals vaker met Twitter wappies.
De hele uitzending geeft toch een ander beeld:

- het gaat om bejaarden die opgenomen zijn (niet specifiek op IC) met verzwakte immuniteit, (gezien het aantal kan 1 uitbraak in een bejaardenhuis daarvoor al genoeg zijn).
- een vaccin is minder doeltreffend bij mensen met verzwakte immuniteit
- het is niet het landelijke beeld
- ze is voor een boostershot voor deze groep
pi_201907411
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:51 schreef Hathor het volgende:

[..]
Ja wat is het nou? Iedereen hier roept om het hardst dat er alleen maar ongevaccineerden op de IC's liggen.
Dat wijf liegt dat ze barst.
blablablabla
  Moderator dinsdag 26 oktober 2021 @ 11:57:26 #283
8781 crew  Frutsel
pi_201907419
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:51 schreef Hathor het volgende:

[..]
Ja wat is het nou? Iedereen hier roept om het hardst dat er alleen maar ongevaccineerden op de IC's liggen.
Misschien per regio verschillend. Lijkt me niet onlogisch.
Als in de grote steden 50-55 procent slechts gevaccineerd is dan lijkt het me logischer dat de ziekenhuizen voller liggen met ongevaccineerden. Als het in Limburg 70-80 procent is dan liggen daar misschien meer gevaccineerden. Echter zou je daar dan denken dat die ziekenhuizen niet zo vol moeten zijn :P
  Moderator dinsdag 26 oktober 2021 @ 11:58:34 #284
8781 crew  Frutsel
pi_201907430
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:55 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Fragmentje van 20 seconden, "uit context getrokken" zoals vaker met Twitter wappies.
De hele uitzending geeft toch een ander beeld:

- het gaat om bejaarden die opgenomen zijn (niet specifiek op IC) met verzwakte immuniteit, (gezien het aantal kan 1 uitbraak in een bejaardenhuis daarvoor al genoeg zijn).
- een vaccin is minder doeltreffend bij mensen met verzwakte immuniteit
- het is niet het landelijke beeld
- ze is voor een boostershot voor deze groep
https://www.1limburg.nl/m(...)s-maken-ons-ongerust

quote:
Gevaccineerd
Volgens Mertens is de situatie in het MUMC+ anders dan in andere delen van het land. "Het overgrote deel van onze coronapatinten is gevaccineerd." Het gaat daarbij vooral om mensen van hoge leeftijd. Slechts twee op de tien patinten zouden volgens de bestuursvoorzitter niet geprikt zijn.
pi_201907457
Aan de ongevaccineerden onder ons: waarom geen prikje nemen?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 12:02:17 #286
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_201907468
Het is niet houdbaar om tot Sint Juttemis beperkingen op te leggen omdat een deel zich niet wil laten vaccineren.
Je zult 1. toch meer moeten doen om mensen voor te lichten en over te halen
2. Beperkingen zullen over een tijdje alleen moeten gelden voor ongevaccineerden.

Ik denk dat we voor de komende tijd weer regels voor iedereen krijgen maar dat kan de overheid niet jaar in jaar uit volhouden.

Waarschijnlijk wordt de coronaprik net zo gewoon als de griepprik, een jaarlijks gebeuren omdat er net zoals bij de griep steeds varianten opduiken.

Jaarlijks vaccineren? 'Geen gek idee'
Zouden we dan ook eventueel een vierde en vijfde vaccinatie moeten halen? Dat vindt Rijkers helemaal niet zo'n gek idee. ''Mensen die onder de risicogroep vallen, halen ieder jaar een griepprik. Dat heeft niets te maken met een zwak immuunsysteem, dat is nodig omdat het griepvirus steeds verandert. Het lijkt mij niet bezwaarlijk dat de kwetsbaardere mensen die jaarlijks hun griepprik halen, op hetzelfde moment een coronavaccin erbij nemen.''
https://www.rtlnieuws.nl/(...)cineren-wat-gaat-mis
pi_201907578
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:18 schreef LanaMyst het volgende:

[..]
Nou ja, voor mij hoeft de apartheid ook niet, laat daar geen misverstand over bestaan.

Wat ik alleen niet begrijp is wat er zo erg is aan een prikje? we zijn sinds de eerste vaccinatie ronde alweer maanden verder en het is niet zo dat mensen bij bosjes omvallen, dus op wat initile bijwerkingen na lijkt mij het redelijk veilig.

Ik zou ramgek worden als ik me voor elk wissewasje zou moeten laten testen, dan is vaccineren wel de weg van de minste weerstand.

Verder ben ik ook tegen maatregelen, want de zorg moet het, ondanks dat het wat drukker wordt nu, makkelijk aankunnen omdat de overgrote meerderheid niet meer in het ziekenhuis beland. Het lijkt wel of de grens die gehanteerd word dat de zorg overbelast raakt elk halfjaar naar beneden bijgesteld wordt.

Ik zeg alleen dat het eerlijker zou zijn als mogelijke maatregelen alleen voor ongevaccineerden zouden gelden. Omdat maatregelen voor iedereen in mijn optiek nog vele graadjes erger is, niet alleen voor mij persoonlijk, maar dat betekend feitelijk dat er nooit meer en voor niemand een uitweg is uit die corona onzin en dat het dan voorgoed een nare samenleving zal gaan worden.

Maar als ik het voor het zeggen zou hebben, zouden er geen extra maatregelen bijkomen, en in blijven zetten op het stimuleren om mensen over de streep te trekken zich toch vooral maar te laten vaccineren. (daar komt trouwens bij dat bij maatregelen voor iedereen die kans dat mensen zich nog laten overhalen helemaal verkeken is)
Er is op zich niets mis met een vaccin voor zij die het nodig hebben. Maar de druk om mensen die gezond zijn en nul risico lopen te benoemen in 1 groep met te dikke ouderen gaat mij te ver.

quote:
1s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:28 schreef capricia het volgende:

[..]
Er liggen wel 40ers op de IC. Gemiddelde leeftijd is momenteel 55.8 jaar, op de IC, merendeel zonder comorbiditeiten. En die leeftijd wordt steeds jonger.
Zie Nice.
Een enkeling. Gros is 65+ en te zwaar.

Er liggen ook kinderen in het ziekenhuis van de vaccinaties en die leeftijd wordt ook steeds jonger.

Het risico blijft verwaarloosbaar klein voor gezonde en fitte jongeren.
  Moderator dinsdag 26 oktober 2021 @ 12:21:24 #289
8781 crew  Frutsel
pi_201907646
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 12:02 schreef Mondkapje het volgende:
Het is niet houdbaar om tot Sint Juttemis beperkingen op te leggen omdat een deel zich niet wil laten vaccineren.
Je zult 1. toch meer moeten doen om mensen voor te lichten en over te halen
Er zal altijd een groep zijn die het niet doet... daar helpt geen voorlichting tegen.
Dat kan zoveel oorzaken hebben.

-Gebrek aan vertrouwen in medici, kabinet, EU (ja, want boos!)
-Geen zin, te lui, geen tijd, gewoon omdat het kan
-Geloofsovertuiging of familieinvloeden
-Angst voor bijwerkingen, klachten, zwangerschappen, toekomst
-anders...

Uiteindelijk moet je ook accepteren dat 5 tot 15 procent het gewoon niet gaat doen, tenzij je ze dwangmatig oproept, oppakt, in een stoel vastzet en de prik geeft

quote:
Waarschijnlijk wordt de coronaprik net zo gewoon als de griepprik, een jaarlijks gebeuren omdat er net zoals bij de griep steeds varianten opduiken.
Of er komt een medicijn wat er uiteindelijk echt tegen helpt en het verdwijnt op de achtergrond als een griepje

quote:
Jaarlijks vaccineren? 'Geen gek idee'
Denk dat veel mensen daar niet op zitten te wachten en dat de bereidwilligheid dan lager zal zijn
pi_201907684
quote:
Denk dat veel mensen daar niet op zitten te wachten en dat de bereidwilligheid dan lager zal zijn
Denk je dat de coronaprik schadelijker is dan de griepprik?
  Moderator dinsdag 26 oktober 2021 @ 12:29:18 #291
8781 crew  Frutsel
pi_201907726
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 12:25 schreef Mondkapje het volgende:

[..]
Denk je dat de coronaprik schadelijker is dan de griepprik?
Ik heb geen flauw idee. Ik heb liever helemaal geen prik als het (nog) niet nodig is. Maar soms is het in mijn ogen verstandiger om het maar wel te doen, maar ik vind het een vrije keuze.
pi_201907801
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 12:29 schreef Frutsel het volgende:

[..]
Ik heb geen flauw idee.
Dat zegt al genoeg. Het is namelijk een strikvraag; ze zijn allebei niet schadelijk.
  Moderator dinsdag 26 oktober 2021 @ 12:43:26 #293
8781 crew  Frutsel
pi_201907903
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 12:34 schreef Mondkapje het volgende:

[..]
Dat zegt al genoeg. Het is namelijk een strikvraag; ze zijn allebei niet schadelijk.
Dat kun jij vinden
Dat kan ik vinden
Dat kan de regering vinden
Dat kan de huisarts vinden
Maar ik denk dat 5-10 procent er toch anders over denkt
pi_201908080
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 10:08 schreef Hahug13 het volgende:

[..]

Hugoshenko daarintegen vind ik wel weer fantastisch :')
Vast een domme vraag, maar wat betekent Shenko? Google maakt me niet wijzer.
Internet wetten!
Complothuilers voelen zich voortdurend in hun megalomane kuif gepikt.
pi_201908140
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:25 schreef Derrazi het volgende:

[..]
Ja want de Nederlandse regering is wel dol op tegenstand. Kritische kamerleden en kritische kabinetsleden eruit gooien. Om maar niet te zwijgen aan de overdaar aan excessief politiegeweld bij meerder demonstraties van links naar rechts.
En toch is NL niet te vergelijken met China en Zuid-Korea. Dat weet je heus wel.
Internet wetten!
Complothuilers voelen zich voortdurend in hun megalomane kuif gepikt.
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 13:08:43 #296
495427 LiptonLemon
Houdt van ijsthee drinken
pi_201908160
Misschien een idee, gewoon militairen de straat op sturen, bewapend met Phizer vaccins. En die dan onaangekondigd mensen op straat gaan prikken. Iedereen zodat gevaccineerde ook meteen hun booster hebben. Daarna krijgen ze een groene speld zodat ze niet meerdere malen geprikt worden door de militairen. En dit gewoon een maand doen steeds op andere tijden. Nog een voordeel is dat wappies dan niet meer over straat durven.
pi_201908172
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 11:44 schreef Nicksanders het volgende:

[..]
Jij voelt je vast heel stoer om t wel te laten zien kijk mij eens braaf zijn joehoe
Nee hoor, want ik ga nooit uit.
Nu jij weer.
Internet wetten!
Complothuilers voelen zich voortdurend in hun megalomane kuif gepikt.
pi_201908217
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 13:07 schreef GwanGwaa het volgende:

[..]
En toch is NL niet te vergelijken met China en Zuid-Korea. Dat weet je heus wel.
Zeker wel.

Verder stop eens met het vingertje wijzen naar het Oosten. Dat vermoeiende whatatboutism van Westerlingen die zich veel beter vinden dan Rusland of China maar wel oorlogje spelen voor ome Sam in Irak, Afghanistan, Libie en Syrie
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 13:25:58 #299
434029 KillemWieft
Pleurt op met je mondkapje!
pi_201908302
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 12:00 schreef KoosVogels het volgende:
Aan de ongevaccineerden onder ons: waarom geen prikje nemen?
Omdat ik het niet nodig vind.

En omdat ik er op kick om Nederland op deze manier te kunnen gijzelen. Kijk eens hoeveel macht wij ongevaccineerden hebben. Daar kan geen staking of demonstratie tegenop. _O_
I always win. Lights out, game over…
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 13:27:52 #300
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_201908329
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 13:25 schreef KillemWieft het volgende:

[..]
Omdat ik het niet nodig vind.

En omdat ik er op kick om Nederland op deze manier te kunnen gijzelen. Kijk eens hoeveel macht wij ongevaccineerden hebben. Daar kan geen staking of demonstratie tegenop. _O_
6/10
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')