Het idee blijft toch het zelfde, of je nou in china langs gaat net bami of met carbonara naar italie.quote:Op donderdag 18 november 2021 23:49 schreef NoCigar het volgende:
Ik heb het nog maar vijf minuten bekeken hoor, maar zag weer iemand met echt de allergoedkoopste prefab versie van carbonara bij een Italiaanse kok langsgaan: 'Wat vind u hier nou van?'
Mijn tip voor de redactie is de volgende: Europa ken je nu wel:
Ga met Kung Fu-nasi of bami (hier een voorbeeld: https://www.smulweb.nl/recepten/1483483/Kung-fu-bami) naar Indonesië en vraag aan een kok daar wat ie er van vindt. Ga met een pakje Knorr Wereldgerechten teriyaki naar Japan. Sowieso zijn die wereldgerechten een ticket naar de hele wereld.
Ja dat zullen ze ongetwijfeld doen bij toeristen restaurants.quote:Op donderdag 18 november 2021 14:14 schreef NoCigar het volgende:
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
Hoeft niks te zeggen he, zo’n bakker zit hier ook in het dorp. Ik kan je 100% garanderen dat die in de loop der jaren gewoon kant en klare mixen is gaan gebruiken. Bestaat ook al tientallen jaren en was ooit een begrip in de regio. Nu niet heel veel anders meer dan de jumbo verderop.quote:Op maandag 15 november 2021 16:32 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.
Met bacon van het Amerikaanse leger in WOII?quote:Op donderdag 18 november 2021 21:36 schreef dexamfetamine het volgende:
[..]
Ik had verwacht van een romanticus dat tie wel bij het oude zou willen blijven.
Ik vind gewoon dat producenten moeten vertellen wat er in de verpakking zit en ben niet voor het vrij gebruik van benamingen ten bate van marketing. Anderzijds is er ook niet één nasi goreng of één stamppot boerenkool. Een gerecht is niet hetzelfde als een recept.quote:Hoezo gezeik? Je verkoopt iets als carbonara en het is bechamelsaus met hamblokjes. Waarom moeten we zoiets acceptabel vinden? Het Nederlands recept is prima voedsel maar geen carbonara.
Als ik zoiets maak gril ik er vaak courgette bij. die snij ik overlangs in 4 plakken en dan is de dikte goed. Heeft niks meer nodig dan een drupje olijfolie en wat witte peper, maar als je toch pecorina aan het raspen bent...quote:Op donderdag 18 november 2021 16:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Ik doe dat eerlijk gezegd ook bij veel Italiaanse gerechten. Dit om toch de schijf van 5 in mijn hoofdgerecht te krijgen.
Beetje off-topic maar sinds ik veel meer vegetarisch eet ontdek ik de Indiase keuken meer en meer. Heb ook nog nooit zo'n grote specerijen voorraad gehad als nu. Of alle recepten die ik gebruik echt 100% authentiek zijn durf ik niet te zeggen maar het is wel een heerlijke keuken zeg.quote:Op vrijdag 19 november 2021 11:06 schreef Miss_Paraplu85 het volgende:
Ik ben een Indiër en al die Nederlandse curry en de zgn kip tandoori van Knorr, het is allemaal in elk geval geen echt Indiaas eten...en zo gaat het ook met de pasta carbonara etc .
Maar blijkbaar kopen de mensen het wel.
Maar als mensen dan serieus gaan roepen dat Indiase keuken super is , maar nooit in India geweest zijn..en het dus eigenlijk kennen van Knorr, dan ga ik echt kotsen.
Ja viel me tegen, is toch een vaste gast als het over iets uit Italie gaat.quote:Op vrijdag 19 november 2021 07:26 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Hij was wel aan de telefoon toch
Sowieso is bijna al het indiase eten wat we in Europa kennen Brits Indiaas. Het echte indiase eten is veel te kruidig en pittig voor veel mensen. Maakt opzich niet uit want een butter chicken is best lekker, maar volgens mij heeft een gemiddelde inwoner van india het nog nooit gegeten.quote:Op vrijdag 19 november 2021 11:06 schreef Miss_Paraplu85 het volgende:
Ik ben een Indiër en al die Nederlandse curry en de zgn kip tandoori van Knorr, het is allemaal in elk geval geen echt Indiaas eten...en zo gaat het ook met de pasta carbonara etc .
Maar blijkbaar kopen de mensen het wel.
Maar als mensen dan serieus gaan roepen dat Indiase keuken super is , maar nooit in India geweest zijn..en het dus eigenlijk kennen van Knorr, dan ga ik echt kotsen.
Natuurlijk niet. Maar er zijn dan ook bijna geen echte Italiaanse restaurants meer in Nederland. Sowieso veel Roemenen en Albanezen. En die zien er voor ons uit als Italianen ...quote:Op donderdag 18 november 2021 21:54 schreef golfer het volgende:
Die Roemeen in dat zogenaamde echte Italiaanse restaurant maakte dus ook geen carbonara.
Misschien vanwege covid, zou wel geen gasten in de keuken willen.quote:Op vrijdag 19 november 2021 16:26 schreef ddx het volgende:
[..]
Ja viel me tegen, is toch een vaste gast als het over iets uit Italie gaat.
Net zoals Alain voor franse zaken.
Zijn zaak ligt in het Hilton natuurlijk. Wellicht zijn die Amerikanen daar nog strenger op ...quote:Op zaterdag 20 november 2021 08:26 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Misschien vanwege covid, zou wel geen gasten in de keuken willen.
Zelfde molecuul, zelfde milieubelasting bij wegwerp.quote:Op donderdag 25 november 2021 21:05 schreef golfer het volgende:
Maar dus dezelfde moleculaire basis.
Ja die eigenlijk gebakken lucht verkooptquote:Op donderdag 25 november 2021 20:55 schreef golfer het volgende:
Wat een jonge algemeen directeur van BenBits.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |