abonnement Unibet Coolblue
pi_202240267
quote:
14s.gif Op donderdag 18 november 2021 23:49 schreef NoCigar het volgende:
Ik heb het nog maar vijf minuten bekeken hoor, maar zag weer iemand met echt de allergoedkoopste prefab versie van carbonara bij een Italiaanse kok langsgaan: 'Wat vind u hier nou van?'
Mijn tip voor de redactie is de volgende: Europa ken je nu wel:
Ga met Kung Fu-nasi of bami (hier een voorbeeld: https://www.smulweb.nl/recepten/1483483/Kung-fu-bami) naar Indonesië en vraag aan een kok daar wat ie er van vindt. Ga met een pakje Knorr Wereldgerechten teriyaki naar Japan. Sowieso zijn die wereldgerechten een ticket naar de hele wereld.
Het idee blijft toch het zelfde, of je nou in china langs gaat net bami of met carbonara naar italie.

Neem aan dat ze budgetten hebben en een tripje naar china gewoon een stuk duurder is terwijl het voor het verhaal niet zo veel uitmaakt.

Vind deze onderwerpen juist allemaal een beetje makkelijk.

Die uitzendingen van bliktomaten en de mafia of dat gesjoemel met wijn. Dat zijn interessantere onderwerpen waar niet iedereen wat van af weet

quote:
2s.gif Op donderdag 18 november 2021 14:14 schreef NoCigar het volgende:
Ik ken overigens een betrouwbare culinaire journalist (Groothedde) die beweert dat ze er in Italië ook wel eens room bij mikken.
Ja dat zullen ze ongetwijfeld doen bij toeristen restaurants.

Het valt me de laatste jaren ook op dat de supermarkten daar ook gewoon mer en meer vol komen te liggen meg kant en klare knorr en bertolli pakjes.

De tijden dat je een oud omatje handmatig tomatensaus zag maken op straat zijn daar ook al lang voorbij.

quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 16:32 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.
Hoeft niks te zeggen he, zo’n bakker zit hier ook in het dorp. Ik kan je 100% garanderen dat die in de loop der jaren gewoon kant en klare mixen is gaan gebruiken. Bestaat ook al tientallen jaren en was ooit een begrip in de regio. Nu niet heel veel anders meer dan de jumbo verderop.

Zegt overigens niks over wat lekker is hoor, want het smaakt prima, maar dat is een vers afgebakken brood bij de jumbo ook

Een echte echte bakker verkoopt ook maar een handje vol soorten broden, niet van die vierkante blik dingen en zeker geen waldkorn bv (is ook een leuke aflevering over geweest een paar jaar terug)

[ Bericht 15% gewijzigd door 111210 op 19-11-2021 08:03:36 ]
pi_202240835
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 21:36 schreef dexamfetamine het volgende:

[..]
Ik had verwacht van een romanticus dat tie wel bij het oude zou willen blijven.
Met bacon van het Amerikaanse leger in WOII?

quote:
Hoezo gezeik? Je verkoopt iets als carbonara en het is bechamelsaus met hamblokjes. Waarom moeten we zoiets acceptabel vinden? Het Nederlands recept is prima voedsel maar geen carbonara.
Ik vind gewoon dat producenten moeten vertellen wat er in de verpakking zit en ben niet voor het vrij gebruik van benamingen ten bate van marketing. Anderzijds is er ook niet één nasi goreng of één stamppot boerenkool. Een gerecht is niet hetzelfde als een recept.

Of zo'n pakje of potje prima voedsel is laat ik even in het midden. Het bestaat omdat Nederlanders niet zulke fijnproevers zijn. Vervolgens heb je dan Nederlanders die wel fijnproever willen zijn, maar die weten niet zo goed hoe. Die gaan dan houvast zoeken in dogma's van krampachtige en zelfs fictieve authenticiteit. Die gaan dan vooral kijken naar wat fout is ipv wat goed is, Waarbij dan alles fout was behalve net dat ene dat zij gevonden hebben in dat ene achterafsteegje waar zogenaamd geen toerist komt. En dat recept of dat ingredient is dan ook meteen het enige toegestane.

quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 16:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
Ik doe dat eerlijk gezegd ook bij veel Italiaanse gerechten. Dit om toch de schijf van 5 in mijn hoofdgerecht te krijgen.
Als ik zoiets maak gril ik er vaak courgette bij. die snij ik overlangs in 4 plakken en dan is de dikte goed. Heeft niks meer nodig dan een drupje olijfolie en wat witte peper, maar als je toch pecorina aan het raspen bent...

Maar je eet Italiaans, dan moet je ook niet zo moeilijk doen dat de hele schijf van vijf tegelijk op hetzelfde bord moet. Je kunt het er ook naast serveren of vooraf eten terwijl het water voor de pasta aan de kook gebracht wordt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_202242349
Ik ben een Indiër en al die Nederlandse curry en de zgn kip tandoori van Knorr, het is allemaal in elk geval geen echt Indiaas eten...en zo gaat het ook met de pasta carbonara etc .
Maar blijkbaar kopen de mensen het wel.

Maar als mensen dan serieus gaan roepen dat Indiase keuken super is , maar nooit in India geweest zijn..en het dus eigenlijk kennen van Knorr, dan ga ik echt kotsen.
India, ga er na toe!
  vrijdag 19 november 2021 @ 11:30:44 #154
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_202242637
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 november 2021 11:06 schreef Miss_Paraplu85 het volgende:
Ik ben een Indiër en al die Nederlandse curry en de zgn kip tandoori van Knorr, het is allemaal in elk geval geen echt Indiaas eten...en zo gaat het ook met de pasta carbonara etc .
Maar blijkbaar kopen de mensen het wel.

Maar als mensen dan serieus gaan roepen dat Indiase keuken super is , maar nooit in India geweest zijn..en het dus eigenlijk kennen van Knorr, dan ga ik echt kotsen.
Beetje off-topic maar sinds ik veel meer vegetarisch eet ontdek ik de Indiase keuken meer en meer. Heb ook nog nooit zo'n grote specerijen voorraad gehad als nu. Of alle recepten die ik gebruik echt 100% authentiek zijn durf ik niet te zeggen maar het is wel een heerlijke keuken zeg.

En inderdaad met de Knorr Tandoori heeft het echt helemaal niets te maken. Maar dat geldt voor elk wereld gerecht of zakje. Merendeel van de Nederlanders lijkt gemak en goedkoop te prefereren boven een beetje moeite doen voor een veel lekkerdere en betere maaltijd zonder allerlei toevoegingen...
  vrijdag 19 november 2021 @ 13:09:13 #155
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202244110
tja, als zelfs de mensen die opgeleid worden tot kok of patissier, op hun opleiding leren poeder aan te roeren ipv het echte product te maken....
pi_202246807
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 november 2021 07:26 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Hij was wel aan de telefoon toch
Ja viel me tegen, is toch een vaste gast als het over iets uit Italie gaat.
Net zoals Alain voor franse zaken.
pi_202248483
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 november 2021 11:06 schreef Miss_Paraplu85 het volgende:
Ik ben een Indiër en al die Nederlandse curry en de zgn kip tandoori van Knorr, het is allemaal in elk geval geen echt Indiaas eten...en zo gaat het ook met de pasta carbonara etc .
Maar blijkbaar kopen de mensen het wel.

Maar als mensen dan serieus gaan roepen dat Indiase keuken super is , maar nooit in India geweest zijn..en het dus eigenlijk kennen van Knorr, dan ga ik echt kotsen.
Sowieso is bijna al het indiase eten wat we in Europa kennen Brits Indiaas. Het echte indiase eten is veel te kruidig en pittig voor veel mensen. Maakt opzich niet uit want een butter chicken is best lekker, maar volgens mij heeft een gemiddelde inwoner van india het nog nooit gegeten.

Zelfde met onze “chinees indische” keuken idd
pi_202251181
Is dat zo, ik heb het idee dat veel britse versies juist nog extreem veel pittiger zijn ?
Phall en Vindaloo bijvoorbeeld.
  vrijdag 19 november 2021 @ 23:58:30 #159
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_202256311
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2021 21:54 schreef golfer het volgende:
Die Roemeen in dat zogenaamde echte Italiaanse restaurant maakte dus ook geen carbonara.
Natuurlijk niet. Maar er zijn dan ook bijna geen echte Italiaanse restaurants meer in Nederland. Sowieso veel Roemenen en Albanezen. En die zien er voor ons uit als Italianen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_202257805
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 november 2021 16:26 schreef ddx het volgende:

[..]
Ja viel me tegen, is toch een vaste gast als het over iets uit Italie gaat.
Net zoals Alain voor franse zaken.
Misschien vanwege covid, zou wel geen gasten in de keuken willen.
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 20 november 2021 @ 11:24:05 #161
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_202259220
quote:
3s.gif Op zaterdag 20 november 2021 08:26 schreef TjjWester het volgende:

[..]
Misschien vanwege covid, zou wel geen gasten in de keuken willen.
Zijn zaak ligt in het Hilton natuurlijk. Wellicht zijn die Amerikanen daar nog strenger op ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_202284828
Hele saaie aflevering idd. Heel gerekt ook haha.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  dinsdag 23 november 2021 @ 07:53:58 #163
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202302358
De meeste bn'ers hebben geen moreel besef. Alles voor het geld toch?

Nicolette met haar monobrow en grote wenkbrauwboog laat zien dat ze niet alleen op een Neanderthaler lijkt maar zich er ook naar gedraagd. :r

Vies lelijk overschat kutwijf
  dinsdag 23 november 2021 @ 11:17:00 #165
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202302787
Ik snap ook nooit zo goed waarom mensen zo graag in BN'ers geloven. Kijk, als bv Midas Dekkers wat zegt over biologie, okay, als Andre Kuipers wat zegt over ruimtevaart, ja, als Pierre Wind of Ronny Boer wat zeggen over vlees of vis, ja.
Maar waarom de neuk zou je een vrouw die getrouwd met een voetballer, een Disk Jochie, een actrice of game show presentator serieus nemen op het gebied van geneeskunde of epidemiologie? Alleen omdat ze met hun smoel op TV zijn? Dat is net zo dom als boos zijn op een actrice omdat ze in haar rol in een zeepopera een kind steelt of zo.
  donderdag 25 november 2021 @ 13:14:08 #166
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202332866
Vanavond:

Sinds enige tijd is er kauwgom zonder plastic op de markt. Dit roept natuurlijk de vraag op wat er precies zit in al die andere kauwgoms. De programmamakers voelen producenten aan de tand en stuiten al gauw op een aantal geheimen. Ze zoeken uit waar we precies op kauwen en wat voor gevolgen dit heeft. Wat is nou eigenlijk de ware aard van de kauwgom die in de supermarkt ligt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202340156
Mooie aflevering voor bij mijn after dinner kauwgomkauwsessie.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  donderdag 25 november 2021 @ 20:52:52 #168
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202340731
Natuurlijke gom versus synthetische gombasis.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202340777
Best een verassend einde.
anonieme razernist
  donderdag 25 november 2021 @ 20:55:08 #170
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202340799
Wat een jonge algemeen directeur van BenBits.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 25 november 2021 @ 21:05:10 #171
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202341095
Maar dus dezelfde moleculaire basis.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202341586
quote:
11s.gif Op donderdag 25 november 2021 21:05 schreef golfer het volgende:
Maar dus dezelfde moleculaire basis.
Zelfde molecuul, zelfde milieubelasting bij wegwerp.
De synthetische gom lijkt me zelfs natuurvriendelijker, want hoeveel bomen zijn er wel niet nodig voor een productie van betekenis.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_202343364
quote:
11s.gif Op donderdag 25 november 2021 20:55 schreef golfer het volgende:
Wat een jonge algemeen directeur van BenBits.
Ja die eigenlijk gebakken lucht verkoopt :')
Verassend einde inderdaad, daar sta je dan als BenBits met je unieke ecologische product :')

Lees trouwens dat hij ook autocoureur is / was :?
  donderdag 2 december 2021 @ 16:52:19 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202436470
Vanavond:

De Keuringsdienst van waarde onderzoekt in deze driedelige special hoe dieren met behulp van uitgekiende fokprogramma’s genetisch gemanipuleerd worden om aan de wensen van de mens te voldoen.
Dit eerste deel gaat over kweekvis.

Steeds meer vis in de winkel komt niet meer uit de zee, maar uit een afgesloten viskwekerij. Kweekvissen worden er, net zoals het bij vee gaat, grootgebracht en uiteindelijk geslacht door de mens. In deze driedelige special laat Keuringsdienst Van Waarde zien hoe dieren met behulp van uitgekiende fokprogramma’s genetisch gemanipuleerd worden om aan de wensen van de mens te voldoen.

In dit eerste deel aandacht voor de kweekkabeljauw, waarvan het merendeel opgroeit in een kooi. De vraag is hoe je wilde vis zover krijgt dat-ie zich in deze kleine ruimte goed gedraagt. Of, zoals de programmamakers het noemen: hoe de mens, met een schepnet in de hand, voor schepper speelt. De komende twee weken volgen nog uitzendingen over de legkip en de melkgeit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 2 december 2021 @ 16:58:13 #175
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202436558
Oh, dus fokken wordt nu ook al genetische manipulatie genoemd? In principe is dat correct maar het is imho nogal sensatie zoeken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')