abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator zondag 17 oktober 2021 @ 15:35:29 #1
18653 crew  D.
pi_201795363

Welkom in het cryptocurrencies topic voor beginners. Hét topic voor mensen die al vaker dachten “ik zou ook wel wat bitcoin willen kopen, maar heb geen flauw benul waar ik moet beginnen”. Hét topic voor de absolute n00b-vragen. Schaam je niet en vraag maar raak, maar lees eerst de OP goed door.

Om jullie deze allereerste begin-uitzoekerij te besparen is hier dus nu dit topic. Je eerste stappen in de cryptowereld beginnen hier. Succes!

De originele OP is gemaakt in 2017 door Greys, in 2021 is deze geactualiseerd door dimmak. De originele OP is een goed startpunt om te beginnen, vooral omdat het de begin stappen waren van Greys zelf in cryptocurrencies. Sommige informatie is echter achterhaald, vandaar de nieuwe OP.

Disclaimer: zoek ook vooral dingen zelf uit. Verdiep je erin. Want het is nooit weg om nieuwe dingen te leren en een beetje in het wilde weg met crypto bezig gaan is nogal gevaarlijk. EN DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN. Want je kunt het zomaar kwijt zijn als je ergens een verkeerde stap zet. Dit kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Investeer alleen geld dat je eventueel kunt verliezen zonder dat dat te veel kwaad kan. En BEGIN MET WEINIG.


Meteen even een misverstand uit de wereld helpen, je hoeft echt geen hele bitcoin te kopen. Op het moment van schrijven koop je 0.00307800 bitcoin, oftewel 307800 satoshi, voor 100 euro. Je kan dit makkelijk bekijken op sats.trading.

Mensen willen on verschillende redenen Bitcoin kopen. De één wil het gebruiken om mee te sparen, een ander wil het weer gebruiken om cryptocurrencies te traden.

SPAREN MET BITCOIN
Anno 2021 hebben consumenten te maken met o.a. verschillende vormen van inflaties, stijgende kosten voor een bankrekening (negatieve rente) enz.. Een winkelwagen van ¤ 100 is sinds de creatie van Bitcoin volgens CBS gestegen naar ¤ 120 euro. Je geld is dus 20% minder waard geworden. Bitcoin heeft sinds 2010, toen Bitcoin voor het eerst een waardebepaling kreeg d.m.v. de aankoop van een paar pizza’s, een stijgende lijn te pakken qua waarde. Daarom kiezen veel mensen om een deel van hun waarde te parkeren in Bitcoin. Dat is ook meteen de grootste usecase, Store of Value.

BITCOIN OPSLAAN
Om je Bitcoin op te slaan heb je de keuze tussen custodial en non-custodial. Custodial zijn partijen waarbij je Bitcoin kunt opslaan bij bijv. een bank, exchange of andere partij. Het voordeel is dat het makkelijk is en omdat je daar een account hebt kun je er vrij snel bij komen, ook als je je wachtwoord bent vergeten. Toch kun je te maken krijgen met andere factoren zoals diefstal, hacks enz.. Bij non-custodial sla je Bitcoin zelf op in een wallet op je PC, telefoon of ander apparaat. Het grote voordel van non-custodial is dat je niemand anders dan jezelf hebt te vertrouwen. Bij het aanmaken van een wallet krijg je een 12 of 24 woorden seed phrase waarmee je altijd weer toegang kan krijgen tot je bitcoin. Het is dan ook je belangrijkste taak om deze seed phrase goed en veilig te bewaren, bijv. in een kluis.

NON-CUSTODIAL
Voor de non-custodial manier maken we gebruik van Electrum en Bitconic. Electrum is een open-source wallet die al in ontwikkeling is sinds 2011. Bitonic is de eerste Nederlandse broker in Bitcoin en een hele betrouwbare partij.

- Download Electrum
- Begin de installatiewizard van Electrum:
• Kies voor automatisch verbinden. Electrum kiest dan zelf een snelle server voor jou uit
• Geef een naam aan je wallet
• Kies voor “Standaardportemonnee”
• Een nieuwe seed maken
• Kies voor “Segwit”
• Schrijf de aangeleverde seed phrase op (LET OP: bewaar deze, zoals al eerder is aangegeven, goed!)
• Geef een wachtwoord op
• Voer een uniek wachtwoord in die je kunt onthouden (LET OP: Schrijf je wachtwoord niet op hetzelfde briefje als je seed en bewaar ook zeker niet op dezelfde plek.)
- Ga naar het tabblad ontvangen en maak een nieuw adres aan (LET OP: vanuit privacy overwegingen maken we voor elke transactie een nieuw adres aan):
• Geef een beschrijving op bijv. “Eerste storting”
• Je hoeft geen bedrag in te vullen
• Kies voor never uit het dropdown menu
• Druk op verzoek
• Kopieer het adres dat links verschijnt

- Ga naar Bitonic
• Voer het aantal bitcoin in wat je wil kopen of het aantal euro’s wat je wil besteden
• Druk op “Kopen”
• Vul de benodigde gegevens in en gebruik het bitcoinadres dat je hiervoor hebt aangemaakt in Electrum
• Druk op “Bitcoin kopen” (LET OP: Koop je voor de eerste keer moet je eerst een verificatieproces doorlopen. Als dat is afgerond worden je bitcoin naar je overgemaakt.)


CUSTODIAL
Voor custodial maken we gebruik van Binance. Dit is de populairste exchange en heeft naast Bitcoin een uitgebreid assortiment aan altcoins. Ook is de website heel gebruiksvriendelijk.

- Maak een account aan op Binance
- Ga naar “Deposit Fiat
• Kies de valuta die je wil storten (waarschijnlijk EUR)
• Kies je betaalmethode (bankoverschrijving, creditcard of iDeal)
• Klik op “Continue”
• Vul het bedrag in wat je wil storten
• Klik op “Confirm” en voltooi de betaling
- Ga naar “Cash Balance
• Vul het aantal in wat je wil kopen
• Selecteer Bitcoin
• Klik op “Buy BTC”

Hierna komt je bitcoin in je spot wallet te staan. Je kan ervoor kiezen om het hier te laten staan of alsnog over te maken naar een wallet naar keuze. Laat je crypto op exchanges staan, zorg dan wel voor een goede beveiliging bijvoorbeeld d.m.v. 2FA.


TRADEN MET BITCOIN
Naast sparen met Bitcoin kun je er ook mee traden. Je kan op de koersschommelingen van Bitcoin traden, maar ook op altcoins. De meeste zijn gekoppeld aan Bitcoin, maar ook aan USDT, ETH of BNB. Heb je via de custodial manier Bitcoin gekocht ben je eigenlijk meteen klaar om te traden. Hoewel ik zelf traden afraad, ben ik mij er van bewust dat de speculatieve kant van cryptocurrencies veel mensen aan trekt. De Binance Academy is een goed start punt om te leren hoe je trades moet uit voeren. De makkelijkste manier is werken met een limit-order op de spotmarkt, maar er zijn ook andere ordertypes.

PROBEREN WINST TE MAKEN
Laat ik beginnen met het vertellen dat het overgrote gedeelte van de traders verlies maakt! In een bullmarket is iedereen de expert, maar het feit is gewoon dat de markt moeilijk te timen valt. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

HOU BIJ TRANSACTIES REKENING MET DE FEE
Voor elke trade die je maakt betaal je een fee aan de exchange:
Stel je koop 10 coins voor 0.00030000 per stuk. Dan zie je in je controle-scherm nadat je alles bij je BUY order hebt ingevuld de fee staan voordat je definitief op BUY klikt. Dus stel je bent in dit geval 10 x 0.00030000 = 0.0030000 btc. kwijt en plus een fee is je totale bedrag dan bv 0.0030100.

EN SAFEMOON, CUMROCKET EN YUMMI DAN?
Dit zijn zogenaamde moonshots, ze hebben geen toekomst en het enige waar ze goed voor zijn voor sommige mensen is om geld mee te makken van arme aspirant traders die er net in stappen. Daarom zul je dit soort projecten ook niet zien op grote exchanges. Wel worden ze aangeboden op decentrale exchanges als Uniswap, Pancakeswap enz.. Iedereen kan in principe een contract maken en een project lanceren op deze platforms. Er zitten zoveel risico's aan dat het niks is voor beginners. LAAT HET LINKS LIGGEN!


** DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN
** Sommige mensen in dit forum zijn flink ervaren in deze wereld en willen je soms best even op weg helpen met wat algemene dingen, maar NIEMAND kan je vertellen wat je precies moet doen of kopen om winst te maken. Die gok en uitzoekerij is aan jou zelf.

** Laat je niet verleiden om altcoins te hodlen, in een bearmarket kunnen ze wel 99% van hun waarde verliezen!
** Je wordt niet in drie dagen miljonair
** Begin in het klein
** Schiet niet direct in de paniek als de koers daalt
** Deze markt is zo onvoorspelbaar als de pest
** Controleer echt altijd die lange adressen goed als je btc verplaatst van bv wallet naar exchange
** Als je meeleest in andere topics hier wat veelgebruikte afkortingen:
FOMO betekent Fear Of Missing Out (als je een koers enorm omhoog ziet schieten en je denkt "oh god dat mag ik niet missen al die winst!!"en snel ook wat koopt maar dat dan blijkt dat de stijging net klaar is en jij veel te hoog hebt aangekocht.
FUD betekent Fear, Uncertainty, and Doubt "oh god ik heb net aangekocht en nu daalt de koers dus omg omg omg omg omg nagelbijt rode vlekken in mijn nek straks ben ik alles kwijt dus ik verkoop het maar snel met verlies". Je maakt pas verlies op het moment dat je onder je aankoop verkoopt, weet je nog?
HODL betekent Hold. Als in houwe-die-zooi, van afblijven met je tengels na aankoop, bewaren en een tijdje niet naar omkijken.

Eventueel interessante linkjes om ook eens te bekijken:
https://coingecko.com
https://academy.binance.com/nl/
https://bitcoinst.art/
https://btcwiki.nl/
https://beginnenmetbitcoin.com/
https://konsensus.network/product/21-lessen/
https://www.bnr.nl/podcast/het-nieuwe-geld

Veel plezier en succes.

PS nog even één disclaimer: FOK!, users of ik zijn natuurlijk niet verantwoordelijk voor jullie fouten, mijn fouten, fouten in bovenstaande tekst of welke fout dan ook. :+
  maandag 18 oktober 2021 @ 10:40:40 #2
254082 Extraneus
Nee, ik heb geen extra neus.
pi_201804253
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 15:35 schreef D. [quote]0s.gif [b]Op zondag 17 oktober 2021 15:35 schreef D. het volgende:

[..]
Withdraw.

Je klikt bij Binance op 'deposit', dan krijg je een depositadres (bij btc dus, iedere coin heeft een eigen adres), dan bij Kucoin op 'withdraw' en daar plak je dat adres dan in.

Ja, versturen kost geld. Hij laat voor je stuurt zien wat de kosten zijn. Het kan dus goedkoper zijn te verkopen voor een andere coin, die te versturen, en daarna weer terug te wisselen.
Dank je wel. Ik ben inmiddels een stap verder. Alleen krijg ik het Binance-adres niet gepaste in de KuCoin-app. -O- Ik kan blijkbaar ook een QR-code gebruiken, maar dat gaat niet, omdat beide apps op dezelfde telefoon zitten (tenzij ik dan een mogelijkheid over het hoofd zie.)
  Moderator maandag 18 oktober 2021 @ 11:54:06 #3
18653 crew  D.
pi_201805002
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 10:40 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Dank je wel. Ik ben inmiddels een stap verder. Alleen krijg ik het Binance-adres niet gepaste in de KuCoin-app. -O- Ik kan blijkbaar ook een QR-code gebruiken, maar dat gaat niet, omdat beide apps op dezelfde telefoon zitten (tenzij ik dan een mogelijkheid over het hoofd zie.)
Vreemd. Heb nooit paste-problemen, dus kan ook niet verzinnen waar het mis gaat. Met de QR heb ik geen ervaring :N
  maandag 18 oktober 2021 @ 11:57:42 #4
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_201805040
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 10:40 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Dank je wel. Ik ben inmiddels een stap verder. Alleen krijg ik het Binance-adres niet gepaste in de KuCoin-app. -O- Ik kan blijkbaar ook een QR-code gebruiken, maar dat gaat niet, omdat beide apps op dezelfde telefoon zitten (tenzij ik dan een mogelijkheid over het hoofd zie.)
Gewoon op je pc in de browser binance gebruiken. Je kunt de app op je telefoon gebruiken om in te loggen.
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  maandag 18 oktober 2021 @ 13:25:02 #5
254082 Extraneus
Nee, ik heb geen extra neus.
pi_201806083
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 11:54 schreef D. het volgende:

[..]
Vreemd. Heb nooit paste-problemen, dus kan ook niet verzinnen waar het mis gaat. Met de QR heb ik geen ervaring :N
Dank je wel in elk geval.
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 11:57 schreef Quotidien het volgende:

[..]
Gewoon op je pc in de browser binance gebruiken. Je kunt de app op je telefoon gebruiken om in te loggen.
Oké, nu ben ik op de Binance-site bij Deposit. Welke optie moet ik nu selecteren als ik een adres wil genereren voor de KuCoin-app?
  Moderator maandag 18 oktober 2021 @ 13:27:20 #6
18653 crew  D.
pi_201806105
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 13:25 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Dank je wel in elk geval.
[..]
Oké, nu ben ik op de Binance-site bij Deposit. Welke optie moet ik nu selecteren als ik een adres wil genereren voor de KuCoin-app?
Dan selecteer je het Bitcoinnetwerk :Y
  maandag 18 oktober 2021 @ 13:28:52 #7
254082 Extraneus
Nee, ik heb geen extra neus.
pi_201806121
Het is gelukt. *O* Bedankt allebei. _O_

Het zal toch over enige tijd mag ik hopen wel weer mogelijk worden om rechtstreeks te storten op een Binance-account, in plaats van via een andere app? Dit is best bewerkelijk vind ik.

[ Bericht 71% gewijzigd door Extraneus op 18-10-2021 13:37:28 ]
  Moderator maandag 18 oktober 2021 @ 13:37:42 #8
18653 crew  D.
pi_201806202
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 13:28 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Als het goed is, is het gelukt. Ik heb het Bitcoinnetwerk geselecteerd en de QR-code van Binance gebruikt als adres. Het duurt zeker even voordat het geld er staat?
Voordat je bitcoin er staat, bedoel je?

Ja, kan even duren, meestal niet langer dan een half uurtje.
  Moderator maandag 18 oktober 2021 @ 13:41:02 #9
18653 crew  D.
pi_201806221
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 13:28 schreef Extraneus het volgende:
Het is gelukt. *O* Bedankt allebei. _O_

Het zal toch over enige tijd mag ik hopen wel weer mogelijk worden om rechtstreeks te storten op een Binance-account, in plaats van via een andere app? Dit is best bewerkelijk vind ik.
Da’s wel de bedoeling, maar dat ligt aan hoe lang Nederland dwars blijft liggen :Y

Maar, wat ga je nu kopen op Binance?
  maandag 18 oktober 2021 @ 13:47:04 #10
254082 Extraneus
Nee, ik heb geen extra neus.
pi_201806261
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 13:41 schreef D. het volgende:

[..]
Da’s wel de bedoeling, maar dat ligt aan hoe lang Nederland dwars blijft liggen :Y
Oké, dan oefen ik nog maar even wat geduld uit
quote:
Maar, wat ga je nu kopen op Binance?
Gewoon bictoins, maar ik vond het overzichtelijker om het in één app te hebben staan. Maar tips voor andere cryptovaluta zin natuurlijk welkom.
  Moderator maandag 18 oktober 2021 @ 13:57:28 #11
18653 crew  D.
pi_201806353
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 13:47 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Oké, dan oefen ik nog maar even wat geduld uit
[..]
Gewoon bictoins, maar ik vond het overzichtelijker om het in één app te hebben staan. Maar tips voor andere cryptovaluta zin natuurlijk welkom.
Tips geven ligt wat gevoelig. De coin waar iemand vertrouwen in heeft kan morgen niets meer waard zijn (bij wijze van spreken), en dan wil je daar niet voor verantwoordelijk zijn.

In het topic hieronder zie je welke coins iedereen heeft (of zegt te hebben), daar kun je wellicht wat ideeën opdoen, je daarna in de projecten verdiepen, en dan besluiten of het voor jou de moeite waard is (of lijkt) om in te investeren :Y

BTC / Wat is jouw portfolio?
  maandag 18 oktober 2021 @ 14:09:15 #12
254082 Extraneus
Nee, ik heb geen extra neus.
pi_201806478
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 13:57 schreef D. het volgende:

[..]
Tips geven ligt wat gevoelig. De coin waar iemand vertrouwen in heeft kan morgen niets meer waard zijn (bij wijze van spreken), en dan wil je daar niet voor verantwoordelijk zijn.

In het topic hieronder zie je welke coins iedereen heeft (of zegt te hebben), daar kun je wellicht wat ideeën opdoen, je daarna in de projecten verdiepen, en dan besluiten of het voor jou de moeite waard is (of lijkt) om in te investeren :Y

BTC / Wat is jouw portfolio?
Dank je wel. Ja, is alleen maar verstandig denk ik. Het is inderdaad erg in beweging.

Trouwens, ik begrijp bitcoin (en eigenlijk ook de andere cryptovaluta) als volgt: er is een taart met een vaste omvang. Die wordt in stukken gesneden en die stukken kunnen ook weer in kleinere stukjes worden gesneden. Maar elk deeltje, hoe klein ook, heeft zijn eigen nummer en kan ik waarde stijgen en dalen, maar de taart wordt nooit groter.
pi_201807140
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 14:09 schreef Extraneus het volgende:

[..]
Dank je wel. Ja, is alleen maar verstandig denk ik. Het is inderdaad erg in beweging.

Trouwens, ik begrijp bitcoin (en eigenlijk ook de andere cryptovaluta) als volgt: er is een taart met een vaste omvang. Die wordt in stukken gesneden en die stukken kunnen ook weer in kleinere stukjes worden gesneden. Maar elk deeltje, hoe klein ook, heeft zijn eigen nummer en kan ik waarde stijgen en dalen, maar de taart wordt nooit groter.
In zekere zin klopt dit voor bitcoin. Er kan in totaal 21 miljoen bitcoin (vaste supply) gemined worden en elke bitcoin is weer onder te verdelen in 100 miljoen satoshi's. Momenteel zijn er bijna 19 miljoen bitcoin gemined dus de taart kan momenteel nog wel iets groter worden. Dit is echter niet met elke crypto zo. Sommige hebben geen vaste supply, andere zijn niet te minen, sommige projecten bezitten zelf weer een groot gedeelte van de supply. Laat je niet verleiden door buzzwords van projecten en leer aub eerst de basics voordat je geld in allerlei altcoins gaat stoppen.
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 22 oktober 2021 @ 08:57:37 #14
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_201856724
Vraagje. Kan ik nog Bitcoin Cash claimen met mijn bitcoinwallet? Ik las dat je bitcoins uit 2017 ook als BCC gebruikt kunnen worden. Ik kom er wat laat achter, blijkbaar. Ik zit verder niet in de crypto, dus ik weet er weinig van.
heitieh
pi_201856748
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 08:57 schreef Joooo-pi het volgende:
Vraagje. Kan ik nog Bitcoin Cash claimen met mijn bitcoinwallet? Ik las dat je bitcoins uit 2017 ook als BCC gebruikt kunnen worden. Ik kom er wat laat achter, blijkbaar. Ik zit verder niet in de crypto, dus ik weet er weinig van.
Heb je de seed (24 woorden) waar je bitcoin op staan?
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 22 oktober 2021 @ 09:19:10 #16
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_201856976
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 08:59 schreef dimmak het volgende:

[..]
Heb je de seed (24 woorden) waar je bitcoin op staan?
Nee, maar wel een full node wallet voor bitcoin core.
heitieh
pi_201857020
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 09:19 schreef Joooo-pi het volgende:

[..]
Nee, maar wel een full node wallet voor bitcoin core.
Wat gebruik je als backup dan? Je wallet.dat?
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 22 oktober 2021 @ 09:30:36 #18
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_201857073
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 09:25 schreef dimmak het volgende:

[..]
Wat gebruik je als backup dan? Je wallet.dat?
Ja, klopt
heitieh
pi_201858330
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 09:30 schreef Joooo-pi het volgende:

[..]
Ja, klopt
Oké dat is wel lastig. De enige Bcash wallet die dat ondersteunt lijkt te zijn gekaapt door Bitcoin ABC wat later weer is afgesplitst naar BSV en daarna weer naar eCash. Daarnaast is het draaien van een Bcash fullnode voor gebruikers ook niet heel erg handig gezien de grote blokken.

Je moet dus je private keys zien te vinden. Ik heb dit nog nooit gedaan, maar er van uitgaande dat je de Bitcoin Core GUI gebruikt moet je naar het debug scherm (onder help) en daar typ je dumpwallet. Daarna krijg je als het goed is alle private keys van je wallet.dat.

Hierna download je Electron cash. Installeer deze en maak een nieuwe wallet aan totdat je komt bij Keystore (na een paar vensters). Geef daar aan dat je eigen keys wil gebruiken en gebruik de keys van je json file. Verwijder je json wel weer als je klaar bent.

Deze stappen hadden een stuk makkelijker geweest met je seed overigens. Ik adviseer je ook om je bitcoin over te zetten naar een nieuwe wallet waarvan je wel de seed dan bewaart. Dat is toch een wat betere backup dan je wallet.dat. Doe dit wel nadat je je BCH hebt geclaimd.

[ Bericht 3% gewijzigd door dimmak op 22-10-2021 11:29:01 ]
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 22 oktober 2021 @ 16:15:04 #20
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_201862403
Ok, bedankt. Ik moet er even tijd voor maken, maar zal het proberen.
heitieh
pi_201862808
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 16:15 schreef Joooo-pi het volgende:
Ok, bedankt. Ik moet er even tijd voor maken, maar zal het proberen.
Geen probleem. Neem er de tijd voor en als je ergens vast loopt post je het maar.
Uitvinder van de biersmiley.
  zondag 24 oktober 2021 @ 22:05:30 #22
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_201891618
N00B meldt zich.

Ik lees over custodial en non-custodial. Custiodial lijkt me handiger/makkelijker.
Maar het risico van een hack is natuurlijk wel reëel. Is dat met een 2FA beveiliging afgedekt?

Hierboven lees ik over Binance, is dat de to-go site voor aanschaf van mijn eerste ¤1.000 aan Bitcoin?
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
  zondag 24 oktober 2021 @ 22:18:46 #23
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_201891993
En ik las een artikel over het risico van Tether op FD.nl.

In het kort:
• Tether is als ruilmiddel onmisbaar geworden op de cryptomarkt.
• Maar tether is slecht gedekt, onder meer met Chinees schuldpapier.
• Tether bankiert op de Bahama's en sluisde geld naar een noodlijdend zusterbedrijf.
• Als de digitale munt crasht, reiken de gevolgen tot buiten de cryptowereld.

Hoe zien jullie dat risico? Lijkt me sterk dat alle Bitcoins dan opeens nog maar weinig waard zijn, of hoe moet ik dat zien?
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
pi_201894660
quote:
0s.gif Op zondag 24 oktober 2021 22:05 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:
N00B meldt zich.

Ik lees over custodial en non-custodial. Custiodial lijkt me handiger/makkelijker.
Maar het risico van een hack is natuurlijk wel reëel. Is dat met een 2FA beveiliging afgedekt?

Hierboven lees ik over Binance, is dat de to-go site voor aanschaf van mijn eerste ¤1.000 aan Bitcoin?
Custodial is uiteraard makkelijker, het probleem met custodial is dat niet alleen jouw account, maar ook de custodial partij gehackt kan worden. Over het algemeen zeggen we "not your keys, not your coins" al vind ik dit zelf een beetje flauw aan het worden. Voor sommige mensen mensen is het beter het bij een custodial partij op te slaan. Bij Amdax (Nederlandse partij) kun je tegenwoordig zonder kosten je Bitcoin opslaan en ook kopen. Ze garanderen dat ze ook een full reserve hebben. Dus zoek je een custodial partij zou ik daar zeker eens kijken.

Wil je voor non-custodial gaan kun je de OP aanhouden. Bij bitonic kopen en bewaren in electrum en je seed goed opslaan.

quote:
0s.gif Op zondag 24 oktober 2021 22:18 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:
En ik las een artikel over het risico van Tether op FD.nl.

In het kort:
• Tether is als ruilmiddel onmisbaar geworden op de cryptomarkt.
• Maar tether is slecht gedekt, onder meer met Chinees schuldpapier.
• Tether bankiert op de Bahama's en sluisde geld naar een noodlijdend zusterbedrijf.
• Als de digitale munt crasht, reiken de gevolgen tot buiten de cryptowereld.

Hoe zien jullie dat risico? Lijkt me sterk dat alle Bitcoins dan opeens nog maar weinig waard zijn, of hoe moet ik dat zien?
Tether zit al jaren in de hoek waar de klappen vallen. Soms terecht, soms onterecht. Dit artikel van de FD is op basis van een partij met belangen in concurrenten van Tether, ik weet dus niet zo goed wat ik ermee moet.

Feit is als Tether klapt er genoeg alternatieven zijn. Ik zie het niet als een groot probleem in ieder geval.
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 25 oktober 2021 @ 21:52:20 #25
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_201903190
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 17:04 schreef dimmak het volgende:

[..]
Geen probleem. Neem er de tijd voor en als je ergens vast loopt post je het maar.
Het is gelukt. Thanks. Ik heb er weer een klein beetje crypto bij :) .

Wat adviseer je om de Wallet in bitcoin core te verhuizen? Ik wil wel van die full node af, want dat neem nogal wat ruimte.
heitieh
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')