abonnement Unibet Coolblue
  maandag 11 oktober 2021 @ 16:00:51 #26
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_201717536
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:00 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
Waarom betaalt een huurder meer geld over zijn spaargeld dan een huizenbezitter?
Die redenering loopt alleen als je een eigen woning als spaargeld wenst te beschouwen.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_201717539
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:46 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Je eigendom van het huis wat in theorie meer waard wordt omdat de huizenprijs stijgt maar het er praktisch niet is omdat je er nog woont.
[..]
Ga je nu echt om belasting op belasting op belasting op belasting vragen?
Wordt eerder tijd dat de belastingdruk in dit land drastisch naar beneden gaat. Dat is ook het probleem nu met de brandstofprijzen.
De waarde van een object is toch de definitie van vermogen?
Stel ik huur een schoonmaker in, moet zij belasting betalen over haar loon terwijl ik al loonbelasting heb betaald over dat geld?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_201717560
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:56 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
Citeer dan het het hele stuk waaruit blijkt dat dat precies is wat hij voorstelt.
[..]
Op welke manier wordt het huis met zijn voorstel minder een melkkoe wanneer er (daardoor) elders de belastingen omlaag kunnen (/=/ zullen gaan)? Hij doet een voorstel, zegt dat hij de implicaties van zijn voorstel eigenlijk niet wilt, maar het moet want...

Ook wel grappig hoe hij rept over ''inkomsten uit vermogen'' terwijl er geen inkomsten komen komen uit het bezit van het huis - tot op het punt van verkoop mét overwaarde. Kafkiaans als maar kan die hele alinea.
Hij noemt het geen melkkoe omdat hij er even bij vernoemd dat hij de inkomstenbelasting uit arbeid wil verlagen. Een leuke afleiding van de hoop ellende die de financiële wereld al jaren creëeren voor de middenklasse.

Maar zolang je niets verkoopt wat bij een eigen woning sowieso al lastig is omdat je het niet in delen kunt verkopen en personen die er tot hun dood in willen blijven wonen heb je niets anders dan een fictief bedrag.
pi_201717576
Nee hier zullen echt geen onvoorziene side effects optreden. Side effects, wat zijn dat?
pi_201717578
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:00 schreef AgLarrr het volgende:

[..]
Die redenering loopt alleen als je een eigen woning als spaargeld wenst te beschouwen.
Precies, of in dit geval een rancuneuze huurder waarschijnlijk.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_201717606
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:30 schreef Galvez het volgende:

Er moet een einde komen aan de scheefgroei tussen huurders en huizenbezitters.
Een huurder die zich scheel aan huur betaalt moet veel meer belasting betalen over zijn spaargeld dan een huizenbezitter over overwaarde.
quote:
1s.gif Op woensdag 29 september 2021 15:58 schreef ikwordra het volgende:

[..]
A) dat geld wordt in de praktijk uitgegeven zoals ik eerder zei. Anders zouden al die huurders ook tonnen op de bank hebben staan zeker?
B) gaan we bijv. auto's ook belasten dan? Zelfde principe, bespaar je ook nog eens je OV-kosten mee.
C) een woning bezitten wordt dan onbetaalbaar voor velen, puur en alleen vanwege de belasting
D) een eerste huis is geen belegging
E) met de door jou genoemde 10K zou een huurder bijv. op vakantie kunnen gaan, als het vast in je huis zit kan dat niet meer
F) het verschil tussen koop en huur is al kleiner dan veel mensen doen voorkomen. En dan nog, waarom moet het verschil omlaag? Iemand die koopt neemt ook risico's die iemand die huurt niet neemt. Of gaan alle huurders straks zelf het gasvrij maken van hun woning betalen? En de OZB, verzekeringen, extra betalen als de woning minder waard wordt, onderhoud etc etc etc
G) het is vanuit de Nederlandse economie gezien gewoon erg slecht. Je stimuleert om niet af te lossen, maar om te lenen. Dat gaat natuurlijk fout bij een crisis, zoals we ruim 10 jaar terug zagen.

Vooralsnog lees ik van de voorstanders met name afgunst dat een ander wat opbouwt en nog niet echt argumenten waarom het plan goed is.
pi_201717609
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:00 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
Waarom betaalt een huurder meer geld over zijn spaargeld dan een huizenbezitter?
Dat niet. Maar een huurder heeft zijn vermogen vooral in spaargeld, waar hij meer over moet betalen dan een huizenbezitter die zijn vermogen in stenen heeft,
- Souverän ist nicht, wer viel hat, sondern wenig braucht -
pi_201717632
Vestzak/broekzak. Met het risico dat de geldhongerige overheid alsnog de verlaagde inkomensbelasting langzaam maar zeker weer optrekt terwijl de belasting op de overwaarde(vermogen) in stand wordt gehouden.

Klaas Knot de verkapte planeconoom. Had beter een jaar of 90 geleden geboren kunnen worden in wat oostelijke richting.

Waar denkt dat Knot dat het geld naar toevloeit mocht je meer te besteden hebben? Dat wordt net zo goed geïnvesteerd in een huis en met een hoger besteedbaar inkomen zullen zeker tweeverdieners gewoon 'dure' huizen blijven kopen. Waarbij aflossen amper loont en je terug bent in de situatie voor 2008.

Heel slim Klaas.
pi_201717671
quote:
op0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:04 schreef Galvez het volgende:

[..]
Dat niet. Maar een huurder heeft zijn vermogen vooral in spaargeld, waar hij meer over moet betalen dan een huizenbezitter die zijn vermogen in stenen heeft,
Maar jij kunt je spaargeld meteen inzetten.

Een huis heeft een geschatte waarde en je het eerst moet verkopen. Dat moet overigens ook nog maar lukken en je zelf weer een andere woonruimte moet vinden. En ik kan niet zomaar mijn tuin verkopen etc.

Bovendien vergeet je nog even voor het gemak de ozb belasting en onderhoud.
  maandag 11 oktober 2021 @ 16:10:01 #35
47047 Herkauwer
een dag niet gehuppeld .......
pi_201717682
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:13 schreef LXIV het volgende:

[..]
https://www.telegraaf.nl/(...)delen-huizenbezitter

Nog niet zolang geleden was het eigen huis voor de middenklasse een spaarvarken. Met een huis en bijbehorende hypotheek genoot je forse belastingvoordelen. Dit had af en toe zelfs een iets te gunstig effect, zo betaalde je bijvoorbeeld minder kinderopvang of kreeg je zorgpremie omdat je hypotheekrente je inkomen voldoende omlaag bracht. En aan de hypotheekrenteaftrek werd niet gemorreld!

Nu is de staat al veel minder kwijt aan hra. De rentes van nieuwe leningen zijn veel lager, er is volop aan de hra gemorreld en de wet Hillen wordt ook afgebouwd. Maar blijkbaar is dat nog niet genoeg. Het moet niet alleen geen geld meer kosten, het is nu tijd dat het fors gaat opleveren. Huiseigenaren zijn immers een groep in Nederland die nog wat geld hebben. Meestal vast in stenen, maar dan verkopen ze die maar om de fiscus te betalen!

You will OWN nothing and be happy.
Als alternatief kan je ook zeggen dat je 2 huizen mag bezitten en de rest naar box 3.

Overigens “you will OWN nothing and be happy”? Dat is een quote van een Deens politicus en draag jij waarschijnlijk aan bij. Ja de wef heeft dat weer gequote maar het komt daar niet vandaan.

Die quote gaat over dat je steeds meer leaset, huurt of als dienst afneemt. Zoals Netflix, spotify of auto’s. Als je dat een probleem vind dan moet je weer zaken gaan kopen.
Zonnepanelen 28 * 290 = 8120 Wp - W - 11° hellingshoek
pi_201717687
quote:
14s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:35 schreef SicSicSics het volgende:
Klaas Knot: „We vinden niet dat de eigen woning een melkkoe moet worden om belasting te genereren."

LXIV: "Knot wil van eigen huis melkkoe maken"

:')

Je bent erger dan de Telegraaf. :D
Klaas Knot is een leugenaar, fantast en randdebiel.
LXIV daarentegen maakt de correcte analyse.
"Sommige mensen hebben juist genoeg gelezen om verkeerd te citeren."
  maandag 11 oktober 2021 @ 16:10:36 #37
3542 Gia
User under construction
pi_201717690
Geloof nooit dat al die huizenbezitters in de tweede kamer hiermee instemmen.

HRA mag er wat mij betreft af, maar de jubelton bevordert toch de aanschaf van een eigen woning voor mensen onder de 40, of de verkoop van woningen om dit geld vrij te krijgen.

Schaf het allemaal af en de huizenmarkt gaat nog verder op slot.
Ik zie, bijvoorbeeld, geen enkele reden om ons huis eerder te verkopen, dan het vrijmaken van de overwaarde t.b.v., o.a., de kinderen. Als dat niet meer kan, verhogen we de hypotheek en sluizen dat naar de kids, zodat er geen overwaarde meer is als we dood gaan.
pi_201717692
DNB wil af van belastingvoordelen huizenbezitter

quote:
AMSTERDAM - Ook De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich zorgen om de oververhitte woningmarkt. DNB-president Klaas Knot pleit er daarom voor om allerlei belastingvoordelen voor huizenbezitters af te bouwen.

De jubelton, de vrijstelling van overdrachtsbelasting, de hypotheekrenteaftrek: ’douceurtjes’ die de prijzen van woningen alleen maar opdrijven. Weg ermee, is de oproep die Knot maandag deed aan het nieuwe kabinet. Hij deed dat bij de toelichting op het Overzicht Financiële Stabiliteit. Daarin brengt de centrale bank de belangrijkste risico’s voor de Nederlandse economie in kaart.

Knot stelt dat er een ’allesomvattend plan’ moet komen om de woningmarkt weer vlot te trekken. Zo is het ook hard nodig om meer te gaan bouwen. „Maar het woningaanbod zal altijd beperkt blijven. En door huishoudens meer ruimte te geven om te lenen, krijg je een spiraal van steeds hogere huizenprijzen en hogere hypotheekschulden.”

Lagere prijzen
Bang dat starters met het afschaffen van al die belastingvoordelen al helemaal geen voet meer tussen de deur krijgen, is de DNB-president niet. „Ten eerste moet dit gefaseerd ingevoerd worden. Deze maatregelen zouden bovendien voor alle huizenbezitters gelden. En waar starters op de woningmarkt het allermeeste baat bij hebben zijn lagere prijzen”, zegt Knot. Lagere huizenprijzen zouden ruim op moeten wegen tegen het inperken van de fiscale ruimte.

DNB is ook voorstander van het belasten van de eigen woning in box 3 bij de inkomstenbelasting, en niet in box 1. Eerder pleitte het Internationaal Monetair Fonds hier al voor, net als veel economen.

’Geen melkkoe’
Wie flinke overwaarde heeft, zou hierdoor mogelijk een stuk duurder uit zijn. Maar volgens Knot kunnen de tarieven van de inkomstenbelasting dan juist omlaag. „We vinden niet dat de eigen woning een melkkoe moet worden om belasting te genereren. Maar op de huidige manier blijft een heel groot deel van het vermogen van Nederlandse huishoudens buiten het zicht van de belastingdienst. Als we grote delen vrijstellen van belasting, dan wordt er elders meer geheven”, zegt Knot.

Volgens hem zijn de tarieven van de inkomstenbelasting in Nederland mede hierdoor zo hoog. „Het is een verdelingsvraagstuk. Wat willen we zwaarder belasten? Inkomsten uit werk? Of inkomsten uit vermogen?”

Huizenprijzen
De afgelopen vijf jaar stegen de huizenprijzen gemiddeld met 8% per jaar, maar dat is recent opgelopen naar 15% op jaarbasis in het hele land. Dat is een veel hardere stijging dan in de meeste andere eurolanden, en volgens Knot dus niet alleen de schuld van de extreem lage rente.

DNB ziet nog een risico voor onze economie, en dat is de sterk oplopende inflatie. Nu lopen vooral de prijzen van energie op, en Knot schat in dat dat een tijdelijk effect is. Maar hoe langer dit duurt, hoe groter de kans dat de lonen ook sterk gaan stijgen. „En dan krijg je een permanentere stijging.”

Bange beleggers
En hoge inflatie is iets waar de beurs niet op is ingesteld. „Sinds maart 2020 is het risicovolle gedrag onder beleggers fors toegenomen”, stelt DNB. Steeds meer mensen beginnen met beleggen, en ook zijn de risico’s die genomen worden steeds groter. Bijvoorbeeld door meer in aandelen of bedrijfsobligaties te beleggen. Maar hoe hoger de inflatie, hoe groter de kans dat centrale banken de geldkraan beetje bij beetje dichtdraaien. En daar schrikken beleggers van. Knot: „Dat is dan ook precies wat we de afgelopen weken gezien hebben op de beurzen. Het sentiment is minder uitbundig, omdat inflatie terug is op de radar van beleggers.”

https://www.telegraaf.nl/(...)delen-huizenbezitter
pi_201717694
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:09 schreef Cherni het volgende:

[..]
Maar jij kunt je spaargeld meteen inzetten.

Een huis heeft een geschatte waarde en je het eerst moet verkopen. Dat moet overigens ook nog maar lukken en je zelf weer een andere woonruimte moet vinden. En ik kan niet zomaar mijn tuin verkopen etc.

Bovendien vergeet je nog even voor het gemak de ozb belasting en onderhoud.
Net alsof al die huurders tonnen op de bank hebben staan, nee die geven het doorgaans gewoon uit.
pi_201717711
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:04 schreef Galvez het volgende:

[..]
Dat niet. Maar een huurder heeft zijn vermogen vooral in spaargeld, waar hij meer over moet betalen dan een huizenbezitter die zijn vermogen in stenen heeft,
Ik denk dat de gemiddelde woonbezitter ook meer vermogen heeft in spaargeld.

Ik zou het prima vinden als er meer over de overwaarde geheven zal worden bij verkoop. (Hoe je dat precies meet tov hypotheek ed levert dan uiteraard wel oneerlijkheden op). Dan is het in plaats van fictief liquide geworden (valt het te vergelijken met spaargeld) en raken mensen niet in de knoop. Het zal weinig aan zoden aan de dijk zetten maar het compenseert in ieder geval voor het feit dat ECB/Rutte-beleid een groot ''onbelast vermogen'' heeft gecreëerd, want blijkbaar lossen we schaarste op door meer te belasten.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_201717725
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:10 schreef ikwordra het volgende:

[..]
Net alsof al die huurders tonnen op de bank hebben staan, nee die geven het doorgaans gewoon uit.
Dat weet ik niet. Ik kan niet in de beurs van anderen kijken. Ik geef mijn geld ook doorgaans uit ondanks eigen woning.
pi_201717733
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:09 schreef Cherni het volgende:

[..]
Maar jij kunt je spaargeld meteen inzetten.

Een huis heeft een geschatte waarde en je het eerst moet verkopen. Dat moet overigens ook nog maar lukken en je zelf weer een andere woonruimte moet vinden. En ik kan niet zomaar mijn tuin verkopen etc.

Bovendien vergeet je nog even voor het gemak de ozb belasting en onderhoud.
Dat eerste ben ik met je eens, dat is wat het lastig maakt.

Maar dat het kleine beetje rendement dat spaargeld oplevert zoveel zwaarder belast wordt dan de gigantische rendement die behaalde zijn als je een paar jaar geleden een woning gekocht had, is ook niet kies.
- Souverän ist nicht, wer viel hat, sondern wenig braucht -
pi_201717740
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:11 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
Ik denk dat de gemiddelde woonbezitter ook meer vermogen heeft in spaargeld.

Ik zou het prima vinden als er meer over de overwaarde geheven zal worden bij verkoop. (Hoe je dat precies meet tov hypotheek ed levert dan uiteraard wel oneerlijkheden op). Dan is het in plaats van fictief liquide geworden (valt het te vergelijken met spaargeld) en raken mensen niet in de knoop. Het zal weinig aan zoden aan de dijk zetten maar het compenseert in ieder geval voor het feit dat ECB/Rutte-beleid een groot ''onbelast vermogen'' heeft gecreëerd, want blijkbaar lossen we schaarste op door meer te belasten.
bij de verkoop wordt al min of meer geheven door de overdrachtsbelasting.
pi_201717745
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:13 schreef Galvez het volgende:

[..]
Dat eerste ben ik met je eens, dat is wat het lastig maakt.

Maar dat het kleine beetje rendement dat spaargeld oplevert zoveel zwaarder belast wordt dan de gigantische rendement die behaalde zijn als je een paar jaar geleden een woning gekocht had, is ook niet kies.
klaagde je in 2008 ook of alleen als anderen het goed hebben?
pi_201717769
Hij wil de markt beknotten.
pi_201717776
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:13 schreef ikwordra het volgende:

[..]
bij de verkoop wordt al min of meer geheven door de overdrachtsbelasting.
Jep, maar je zou bv de winst uit de overwaarde met een ander percentage kunnen belasten. Hypotheek genomen van 200k en verkocht voor 500k? Belast de 300k met % y.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_201717799
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:16 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
Jep, maar je bv de winst uit de overwaarde met een ander percentage kunnen belasten. Hypotheek genomen van 200k en verkocht voor 500k? Belast de 300k met % y en de 200k met % x.
Dat maakt per saldo toch niks uit, aangezien bij elke transactie overdrachtsbelasting wordt berekend?
pi_201717813
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:13 schreef Galvez het volgende:

[..]
Dat eerste ben ik met je eens, dat is wat het lastig maakt.

Maar dat het kleine beetje rendement dat spaargeld oplevert zoveel zwaarder belast wordt dan de gigantische rendement die behaalde zijn als je een paar jaar geleden een woning gekocht had, is ook niet kies.
Ik vraag er niet om dat die huizenmarkt uit zijn voegen is gesprongen. Wat mij betreft zakt die markt 50%. Ik kijk niet naar de waarde in zoverre dat het voor mij een dak boven mijn hoofd is waar ik graag woon en hopelijk tot mijn dood en na vele jaren arbeid hoop ik straks niet al te duur te wonen zodra het voor mij niet meer mogelijk is om uit arbeid vermogen op te bouwen. Thats it.

En hoe gaat het straks met mensen die een restschuld op hun huis hebben? Worden die door Knot beloond met een teruggave?
pi_201717843
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:17 schreef ikwordra het volgende:

[..]
Dat maakt per saldo toch niks uit, aangezien bij elke transactie overdrachtsbelasting wordt berekend?
Berekend als in er worden al verschillende percentages gehanteerd?
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_201717844
Bij tabak en de auto is de rek er wel een beetje uit. Bij sociaal huur valt ook niet veel meer te halen nu die verhuurdersheffing er is. Dan is het niet zo vreemd dat rupsje Nooitgenoeg naar de huizen gaat kijken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat al te veel voordeeltjes door het matige monetair beleid bij de burgers terecht komen

Ironisch is wel dat dat iemand van DNB niet de hand in eigen boezem steekt en wijst naar het gepruts van de ECB. Die wordt immers gerund door de centrale banken van de Eurolanden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')