FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Zoektocht naar verdwenen Sumanta: politie graaft recreatiegebied af
Starhoppermaandag 4 oktober 2021 @ 10:04
quote:
Ultieme zoektocht naar verdwenen Sumanta: groot terrein afgegraven en gezeefd

SCHARWOUDE - Politie en Openbaar Ministerie trekken nog ťťn keer alles uit de kast om het lichaam van de in 2018 vermoorde studente Sumanta Bansi (22) te vinden. Van maandag tot vrijdag gaat de politie een groot terrein in het recreatiegebied De Hulk bij Scharwoude afgraven en zeven.

0f8fbf40-24db-11ec-9a1e-02d2fb1aa1d7.jpg

Dat heeft de politie Noord-Holland aan De Telegraaf en de familie van de studente laten weten. Volgende week dient in de rechtbank Noord-Holland de laatste voorbereidende zitting. Daarmee wordt het onderzoek naar de verdwijning van Sumanta afgerond. Er ligt veel bewijs tegen hoofdverdachte Manodj B. (41)maar de vondst van het lichaam maakt de zaak voor politie en OM sterker.

Het gebied dat de politie gaat afgraven is een lap grond in recreatiegebied De Hulk bij Scharwoude, waar de politie al eerder gezocht heeft. Toen is niets gevonden. De recherche heeft een sterk vermoeden dat Manodj B., die een buitenechtelijke verhouding had met Sumanta, het lichaam hier heeft begraven na haar doodgestoken te hebben. Uit door de politie opgevraagde data van Google die gekoppeld zijn aan de telefoon van Manodj, is gebleken dat hij hier op 19 februari 2018 is geweest. De politie gaat er vanuit dat Sumanta in de nacht van 18 op 19 februari is vermoord.

De studente woonde bij de familie B. in huis in Hoorn. Ze raakte twee keer zwanger van Manodj. Ook zijn broer, vader en vrouw van de man uit Hoorn zijn verdachte in de mysterieuze verdwijningszaak. Dat een heel gezin verdacht wordt van betrokkenheid bij een moord is uniek. De recherche gaat er vanuit dat de zwangere Sumanta moest verdwijnen om de eer van de familie te redden.

In door de politie afgeluisterde gesprekken heeft Manodj gezegd dat hij Sumanta heeft doodgestoken. Ook legde hij bij de politie wisselende verklaringen af over de nacht waarin Sumanta verdween. Manodj sprak met zijn broer ook over het gebruik van chemicaliŽn, die hij gestolen had op zijn werk, waarmee lichaam haar lichaam opgelost zou kunnen worden.

De familie van Sumanta laat via de advocaat Priya Soekhai weten blij te zijn met de nieuwe zoektocht, maar is tegelijkertijd terughoudend. ,,Het is toch altijd weer wat pijnlijk vanwege de hoop en de teleurstelling die er dan, althans tot nu,op volgde. Ze hebben het nu extra moeilijk, Sumanta had op 1 oktober haar 26e verjaardag moeten vieren. Maar we hopen natuurlijk allemaal dat het uiteindelijk toch een keer lukt”, zegt Soekhai.

https://www.telegraaf.nl/(...)fgegraven-en-gezeefd
Live updates van Robert Vinkenborg (verslaggever Telegraaf) op Twitter:
twitter


------------------------------

Wat een triest verhaal ;( Hopelijk vinden ze haar!

[ Bericht 7% gewijzigd door Starhopper op 04-10-2021 10:12:51 ]
Hathormaandag 4 oktober 2021 @ 10:10
Ze moest verdwijnen om de eer van de familie te redden. :|W
Starhoppermaandag 4 oktober 2021 @ 10:12
quote:
0s.gif Op maandag 4 oktober 2021 10:10 schreef Hathor het volgende:
Ze moest verdwijnen om de eer van de familie te redden. :|W
Ja. Heel triest 9.gif
Mike-The-Situationmaandag 4 oktober 2021 @ 10:20
Wat een psycho, chemicaliŽn meenemen van werk om haar lichaam op te laten lossen...
mailymaandag 4 oktober 2021 @ 12:55
De horror -O-
puzziepiemaandag 4 oktober 2021 @ 13:16
quote:
0s.gif Op maandag 4 oktober 2021 10:10 schreef Hathor het volgende:
Ze moest verdwijnen om de eer van de familie te redden. :|W
Bizar ja ;(
IkStampOpTacosmaandag 4 oktober 2021 @ 17:53
quote:
0s.gif Op maandag 4 oktober 2021 10:10 schreef Hathor het volgende:
Ze moest verdwijnen om de eer van de familie te redden. :|W
Ja wat een trieste bedoening. Iemand vermoorden om je 'eer' te houden. :N
Hathormaandag 4 oktober 2021 @ 18:25
quote:
0s.gif Op maandag 4 oktober 2021 17:53 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]
Ja wat een trieste bedoening. Iemand vermoorden om je 'eer' te houden. :N
En alsof buitenechtelijk kinderen gaan lopen verwekken wel eervol is. Het soort landen waar die familie eer zo hoog in het vaandel staat worden meestal bevolkt door de meest onbeschaafde horken die je maar kan treffen.
Cockwhaledinsdag 5 oktober 2021 @ 14:20
Jeetje wat eervol zeg. Stelletje Klingons.
mailydonderdag 7 oktober 2021 @ 11:25
Legertje van ruim 100 zoekers met prikstokken op zoek naar lichaam Sumanta
quote:
Op de vroege donderdagochtend verzamelt zich op de parkeerplaats aan de Venneweg in Hoorn een enorme groep vrijwilligers, politieagenten en rechercheurs voor wat vandaag de allergrootste zoekactie naar het lichaam van de in 2018 uit Hoorn verdwenen Sumanta Bansi (22) gaat worden. Er wordt gezocht in een gebied in het Dwaalpark, dat in de gemeente Hoorn zelf ligt, enkele kilometers van de woning van hoofdverdachte Manodj B. aan de Zevenster.

De nieuwe locatie, waar met de enorme hoeveel manschappen gezocht gaat worden, is opmerkelijk. „Uit onderzoek is gebleken dat het lichaam mogelijk hier ligt”, zegt een woordvoerder van de politie. Eerder concentreerden de zoekacties zich tot, het ten zuiden van Hoorn gelegen, recreatiegebied Den Hulk. Een gebied van circa 3.000 meter is afgezet met linten voor het zoeklegertje dat zich bij het Dwaalpark heeft verzameld, waaronder tachtig vrijwilligers van het Veteranen Search Team. Gisteren is een deel van het Dwaalpark al doorzocht door speurhonden van het Landelijk Team Opsporing, Berging en Identificeren (LTOBI). Een groot deel van het werk vandaag zal bestaan uit het doorzoeken van de bodem met prikstokken.

Maandag begon het ultieme zoekoffensief in het eerdere doorzochte recreatiegebied De Hulk. In vergelijking met eerdere zoekacties deze is de inzet vandaag gigantisch. Het afgezette zoekgebied in het zeer uitgestrekte Dwaalpark in het westen van Hoorn bestrijkt zo’n 3.000 vierkante meter.
Deze meneer doet verslag van de zoektocht via twitter:
twitter
Starhoppervrijdag 8 oktober 2021 @ 18:12
Wat verdrietig ;(

twitter
mailyvrijdag 8 oktober 2021 @ 18:21
quote:
16s.gif Op vrijdag 8 oktober 2021 18:12 schreef Starhopper het volgende:
Wat verdrietig ;(

[ twitter ]
:'(
Zipportaldinsdag 5 juli 2022 @ 11:01
twitter

quote:
Vader Dwarka B. (65) werd vrijgesproken. Ook die beslissing was gelijk aan de eis.
ootjekatootjedinsdag 5 juli 2022 @ 11:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 11:01 schreef Zipportal het volgende:
[ twitter ]
[..]

Ik hoop dat ze in gevangenis het antwoord wel uit hem slaan. Waar is het lichaam?
NoXiadinsdag 13 september 2022 @ 14:14
Ze is gevonden:

quote:
Doorbraak zoektocht lichaam Sumanta, menselijke resten gevonden

Er is een doorbraak in de jarenlange, intensieve zoektocht naar het lichaam van de in 2018 verdwenen en omgebrachte studente Sumanta Bansi (22) uit Hoorn. De in juli tot 15 jaar cel veroordeelde Manodj B. heeft dinsdag tijdens een verhoor bij de recherche opgebiecht waar hij het lichaam zou hebben gedumpt.

Direct na het verhoor zijn rechercheurs met Manodj B. naar een locatie in Hoorn gegaan. Daar zijn inmiddels menselijke resten aangetroffen. Sharmila, de moeder van Sumanta, heeft zeer geŽmotioneerd gereageerd.

Het is een andere plek dan waar eerder gezocht is. Dat was in natuurgebied De Hulk en bij het Robbenoordbos nabij de Afsluitdijk. De politie doet nu onderzoek op de plek. Het Openbaar Ministerie komt dinsdagmiddag met een kort bericht naar buiten over het onderzoek.

De Telegraaf deed samen met Theo Hiddema, de nieuwe advocaat van B., een dringend beroep op de tot 15 jaar veroordeelde ex-minnaar van de jonge vrouw, om in het belang van de familie eindelijk het geheim prijs te geven. Na gesprekken tussen Hiddema met de advocaat-generaal die het hoger beroep doet in de zaak, is besloten om Manodj B. te horen. De verhoren zijn dinsdag om 11 uur begonnen. Hiddema zal later met een reactie komen.

Sumanta studeerde biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze komt oorspronkelijk uit Suriname. De studente betrok in 2017 een kamer bij de familie B. in Hoorn. Daar kreeg ze een heimelijke verhouding met de getrouwde Manodj B. (42). Ze raakte twee keer zwanger van hem. De eerste keer liet ze het ongeboren kind weghalen, de tweede keer weigerde ze dat. Mogelijk lag daarin het motief voor het doden van Sumanta.

Manodj B. heeft altijd ontkend Sumanta om het leven te hebben gebracht. De rechtbank veroordeelde hem in juli tot 15 jaar cel. Volgens de rechtbank kon niet worden bewezen dat Manodj de dood zorgvuldig voorbereidde. De rechtbank acht wel bewezen dat Manodj Sumanta opzettelijk om het leven bracht en haar lichaam verstopte. In door de politie afgeluisterde gesprekken had B. verteld dat hij Sumanta met een mes had gedood. Hij was ook de laatste die haar levend had gezien, zo concludeerde de rechtbank. Dat B. nooit vertelde waar hij het lichaam had verborgen. rekende de rechtbank hem zwaar aan.

De Telegraaf stond in de afgelopen in nauw contact met de ouders van Sumanta in Suriname. Moeder Sharmila: „Dwarka kan zijn zoon tenminste nog opzoeken in de gevangenis. Ik kan mijn dochter nooit meer spreken. Hij heeft 15 jaar, wij hebben levenslang”, zei de in juli in de rechtbank. Ze hoopten dat Manodj B., eventueel in ruil voor strafkorting, aan zou geven waar het lichaam ligt. De ouders Sharmila en Marlon komen later vandaag met een reactie in De Telegraaf.
1e10e400-3357-11ed-b085-02d1dbdc35d1.jpg

Bron: Telegraaf

twitter


[ Bericht 8% gewijzigd door NoXia op 13-09-2022 14:39:29 ]
saparmurat_niyazovdinsdag 13 september 2022 @ 14:16
Ah, wat fijn voor de nabestaanden
Noberdinsdag 13 september 2022 @ 14:53
quote:
De Telegraaf deed samen met Theo Hiddema, de nieuwe advocaat van B., een dringend beroep op de tot 15 jaar veroordeelde ex-minnaar van de jonge vrouw, om in het belang van de familie eindelijk het geheim prijs te geven. Na gesprekken tussen Hiddema met de advocaat-generaal die het hoger beroep doet in de zaak, is besloten om Manodj B. te horen. De verhoren zijn dinsdag om 11 uur begonnen. Hiddema zal later met een reactie komen.
Hiddemaster _O_
3rr0rdinsdag 13 september 2022 @ 15:34
(Slechts) 15 jaar voor het doden van iemand en dan hopen op strafkorting omdat je zo'n goedzak bent om te vertellen waar het lichaam ligt.
Zipportaldinsdag 13 september 2022 @ 15:48
Ook deze zaak hebben @Nober en ik weer opgelost.
Tenganodinsdag 13 september 2022 @ 15:50
Fok!ers die niks van cultuur begrijpen :')

#familieeer
#chemicalieen
corehypedinsdag 13 september 2022 @ 15:50
quote:
0s.gif Op maandag 4 oktober 2021 18:25 schreef Hathor het volgende:

[..]
En alsof buitenechtelijk kinderen gaan lopen verwekken wel eervol is. Het soort landen waar die familie eer zo hoog in het vaandel staat worden meestal bevolkt door de meest onbeschaafde horken die je maar kan treffen.
Nederland? Ze is toch hier vermoord en ze lijkt op een koelie
RapaNuidinsdag 13 september 2022 @ 16:07
Jarenlang heeft 'meneer' ontkend.
Zo, heeft ie nu toch maar bekend nadat ie toch al veroordeeld was verklaard.
Toine51dinsdag 13 september 2022 @ 16:15
Hopelijk krijgt de dader snel een "ongeluk" in de bajes ipv strafvermindering..
:r
supernigerdinsdag 13 september 2022 @ 16:20
Nu krijgen we Mick van der Lely en John van den Heuvel in elke talkshow. :')
supernigerdinsdag 13 september 2022 @ 17:28
Met dank aan HiddemaGOD w/
mailywoensdag 14 september 2022 @ 00:29
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 september 2022 14:16 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
Ah, wat fijn voor de nabestaanden
Die ouders .... eindelijk een einde aan de onzekerheid ....
Red_85woensdag 14 september 2022 @ 00:36
He jammer. Moet ik gebied De Hulk weer De Hulk gaan noemen. Vond het Sumanta Bansi Park nu net even wat lekkerder bekken.
SOGwoensdag 14 september 2022 @ 01:04
2033 kan deze knakker voorwaardelijk vrijkomen. 15 jaar minus 2 jaar voorarrest minus 2 jaar voorwaardelijke invrijheidsstelling. Dan is meneer dus 53 jaar.

Redelijk karige straf imo voor het vermoorden van een vrouw en het lichaam begraven :O

Maar hey, niemand die het boeit.
SOGwoensdag 14 september 2022 @ 01:05
Oh en krijgt die broer ook nog een straf aangezien hij kennis had van de moord? :?
supernigerwoensdag 14 september 2022 @ 02:12
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2022 01:04 schreef SOG het volgende:
2033 kan deze knakker voorwaardelijk vrijkomen. 15 jaar minus 2 jaar voorarrest minus 2 jaar voorwaardelijke invrijheidsstelling. Dan is meneer dus 53 jaar.

Redelijk karige straf imo voor het vermoorden van een vrouw en het lichaam begraven :O

Maar hey, niemand die het boeit.
Nederland is een dadersparadijs.
raptorixwoensdag 14 september 2022 @ 08:05
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2022 01:04 schreef SOG het volgende:
2033 kan deze knakker voorwaardelijk vrijkomen. 15 jaar minus 2 jaar voorarrest minus 2 jaar voorwaardelijke invrijheidsstelling. Dan is meneer dus 53 jaar.

Redelijk karige straf imo voor het vermoorden van een vrouw en het lichaam begraven :O

Maar hey, niemand die het boeit.
Ik denk dat je geen idee hebt hoe het is om 10 jaar in de gevangenis te zitten, daarnaast is Nederland qua moord en doodslag relatief zwaar qua straffen, in de meeste andere landen zit je effectief veel korter.
SOGwoensdag 14 september 2022 @ 12:56
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:05 schreef raptorix het volgende:

[..]
Ik denk dat je geen idee hebt hoe het is om 10 jaar in de gevangenis te zitten, daarnaast is Nederland qua moord en doodslag relatief zwaar qua straffen, in de meeste andere landen zit je effectief veel korter.
Dat zijn indianenverhalen die ik al meerder keren de eeuwige jachtvelden heb ingestuurd met feiten. Google maar eens en negeer de wc eend onderzoeken.

En 10 jaar in een nederlandse gevangenis is idd echt verschrikkelijk!!!
raptorixwoensdag 14 september 2022 @ 17:49
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2022 12:56 schreef SOG het volgende:

[..]
Dat zijn indianenverhalen die ik al meerder keren de eeuwige jachtvelden heb ingestuurd met feiten. Google maar eens en negeer de wc eend onderzoeken.

En 10 jaar in een nederlandse gevangenis is idd echt verschrikkelijk!!!
Ik heb zelf lang gezeten...
SOGwoensdag 14 september 2022 @ 22:51
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 17:49 schreef raptorix het volgende:

[..]
Ik heb zelf lang gezeten...
Zeker vaak het zeepje laten vallen onder de douche :D
raptorixwoensdag 14 september 2022 @ 22:56
quote:
10s.gif Op woensdag 14 september 2022 22:51 schreef SOG het volgende:

[..]
Zeker vaak het zeepje laten vallen onder de douche :D
Wat een grap zeg, seksueel contact tussen gedetineerden is zeer zeldzaam, en gedwongen seks is praktisch onmogelijk.
PotjeSambaldonderdag 15 september 2022 @ 00:08
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 17:49 schreef raptorix het volgende:

[..]
Ik heb zelf lang gezeten...
Voor?
raptorixdonderdag 15 september 2022 @ 00:09
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 00:08 schreef PotjeSambal het volgende:

[..]
Voor?
Fundraisers bij banken.
Tenganodonderdag 15 september 2022 @ 18:26
quote:
Uitslag na spoedprocedure dna
OM: lichaamsresten zijn van Sumanta


HOORN - De lichaamsresten die dinsdagmiddag zijn opgegraven aan de rand van een industrieterrein in Hoorn zijn inderdaad van de in 2018 omgebrachte studente Sumanta Bansi (22). Een dna-spoedonderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut heeft dat woensdag uitgewezen.

Dat heeft het Openbaar Ministerie aan De Telegraaf laten weten. Dna dat dinsdag is veiliggesteld in de kuil waarin de veroordeelde Manodj B. Sumanta's lichaam naar eigen zeggen heeft gedumpt, leverde een match op met dna dat eerder door de familie is afgestaan.

https://www.telegraaf.nl/(...)ten-zijn-van-sumanta
Het DNA onderzoek had dus een doorlooptijd van grofweg 24 uur.

[ Bericht 47% gewijzigd door Tengano op 15-09-2022 18:36:30 ]
Red_85donderdag 15 september 2022 @ 18:39
Mooi.
Lijkt me trouwens deze plek.
Op google staat dat de meest recente afbeelding uit juli 2017 is. Ze ligt daar gelukkig dus niet.
Tenganodonderdag 15 september 2022 @ 18:55
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 18:39 schreef Red_85 het volgende:
Mooi.
Lijkt me trouwens deze plek.
Op google staat dat de meest recente afbeelding uit juli 2017 is. Ze ligt daar gelukkig dus niet.
Wel slim uitgekozen. Er komt daar wss niemand, je zet je auto ervoor en dan aan de slag.

Je moet alleen een goed verhaal hebben als iemand vraagt wat je aan het doen bent.
Red_85donderdag 15 september 2022 @ 19:29
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 18:55 schreef Tengano het volgende:

[..]
Wel slim uitgekozen. Er komt daar wss niemand, je zet je auto ervoor en dan aan de slag.

Je moet alleen een goed verhaal hebben als iemand vraagt wat je aan het doen bent.
Snachts is daar niemand.
Pleun2011donderdag 15 september 2022 @ 21:04
Waarom zou dat hindoestaanse varken nu opeens open zijn? Wil een lagere straf zeker.
SOGdonderdag 15 september 2022 @ 23:11
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 21:04 schreef Pleun2011 het volgende:
Waarom zou dat hindoestaanse varken nu opeens open zijn? Wil een lagere straf zeker.
Nůg lager?
Godshanddonderdag 15 september 2022 @ 23:27
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 21:04 schreef Pleun2011 het volgende:
Waarom zou dat hindoestaanse varken nu opeens open zijn? Wil een lagere straf zeker.
Doet dat er toe? Ze is tenminste nu gevonden.

Blijft rare zaak:
-Manodj B ligt 2x te wippen met Sumanti (ging dat vrijwillig?). Hij had toch een vrouw, klaagt die dan niet? Ligt gewoon een logee te wippen terwijl hij getrouwd is. Of wist zij niks? Mij niet duidelijk...
-Sumanta klaagt bij haar decaan alleen over de druk van de familie ook het kindje weg te halen. Niet over Manodj B bij de decaan? Stockholm syndroom?
-ze ligt in Hoorn dus bij een industrie terrein begraven, ik weet niet hoe hoor, maar als het alleen in de grond is, dan ruiken medewerkers op het terrein toch wel wat?

Bizar en triest verhaal in ieder geval...
mailyzaterdag 24 september 2022 @ 21:43
Familie bezoekt vindplaats Sumanta Bansi
quote:
De familie van Sumanta Bansi, de in 2018 verdwenen omgebrachte studente (22) uit Hoorn, is zaterdag naar Nederland gekomen. Haar ouders en tante bezochten de plek waar vorige week de menselijke resten van hun dochter werden gevonden. "We gaan op een waardige manier afscheid nemen."

Zaterdagochtend bezochten Sumanta's ouders en tante de vindplaats, waar inmiddels een zee van bloemen en knuffels is ontstaan. "Het was heel verdrietig", vertelt Silvia Chatta, de tante van Sumanta, aan Hart van Nederland. "De onzekerheid dat we haar nooit zouden vinden is weg. Maar het blijft moeilijk." De 22-jarige Sumanta verdween in februari 2018 uit haar woonplaats Hoorn. Ze woonde destijds bij het gezin van Manodj B. (42), van wie ze op het moment van de verdwijning acht weken zwanger was.

Doneeractie
Het was de laatste wens van de familie om hun dochter naar huis te brengen, in Suriname. De familie had echter het geld niet om naar Nederland te reizen. Lisa Veldhuizen is de buurvrouw van Silvia, de tante van Sumanta. Ze startte een doneeractie om de wens van de nabestaanden uit te laten komen. "Je kunt hier niet naar Nederland komen om je eigen kind te halen? Dat kan niet", vertelt Lisa aan Hart van Nederland. In een week is er 15.000 euro ingezameld. "Als mensen niet hadden gedoneerd, dan waren ze hier vandaag niet geweest."

Waardig afscheid
Ook Silvia Chatta is dankbaar voor de succesvolle doneeractie, die ervoor heeft gezorgd dat de familie naar Nederland kon komen. "Het is heel belangrijk voor de ouders dat ze hier kunnen zijn", vertelt ze. De familie neemt Sumanta mee naar hun thuisland Suriname, waar de crematie zal plaatsvinden. "Daar gaan ze op een waardige manier afscheid van haar nemen", vertelt Silvia. "Zoveel mensen hebben meegeleefd en we kregen zoveel mooie woorden. Dat doet ons goed als familie. Bedankt iedereen."
Mooi ........