Omdat de doelen bijna halen ook al wat is. Elke stap is er 1. En zelfs al geloof jij niet dat het tegen opwarming helpt, lees dan maar eens wat de luchtvervuiling aan ziekte en aandoeningen op levert elk jaar.quote:Op woensdag 22 september 2021 20:50 schreef Bocaj het volgende:
Ha, waarom dan al het geld uitgeven aan klimaat als de doelen toch niet gehaald worden?
Je moet dan wel ff verschil maken tussen klimaat en milieu... Schone lucht, grond en water lijkt mij evident... en laat aub de vervuiler betalen!quote:Op woensdag 22 september 2021 20:53 schreef Hanca het volgende:
[..]
Omdat de doelen bijna halen ook al wat is. Elke stap is er 1. En zelfs al geloof jij niet dat het tegen opwarming helpt, lees dan maar eens wat de luchtvervuiling aan ziekte en aandoeningen op levert elk jaar.
Maar je hebt gelijk, er moet meer geld heen.
Schone lucht is dus gewoon minder uitstoot. Dus exact wat we voor het klimaat doen. De kolencentrales leveren vooral luchtvervuiling op. De landbouw levert bewezen allemaal ziektes op. Vervuilende auto's zorgen dat mensen die in de buurt van een snelweg wonen vaker ziek zijn. Dus ja, alles wat we voor klimaat doen, helpt ook direct en veel zichtbaarder voor een beter leefklimaat hier.quote:Op woensdag 22 september 2021 20:55 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Je moet dan wel ff verschil maken tussen klimaat en milieu... Schone lucht, grond en water lijkt mij evident... en laat aub de vervuiler betalen!
Is puur co2 uitstoot vies?quote:Op woensdag 22 september 2021 20:57 schreef Hanca het volgende:
[..]
Schone lucht is dus gewoon minder uitstoot. Dus exact wat we voor het klimaat doen. De kolencentrales leveren vooral luchtvervuiling op. De landbouw levert bewezen allemaal ziektes op. Vervuilende auto's zorgen dat mensen die in de buurt van een snelweg wonen vaker ziek zijn. Dus ja, alles wat we voor klimaat doen, helpt ook direct en veel zichtbaarder voor een beter leefklimaat hier.
Ik denk dat ze het in Valkenburg toch wel heel erg oneens met je zullen zijn.quote:Op woensdag 22 september 2021 21:01 schreef Bocaj het volgende:
Klaver wil de wereld redden door Nederland in een klimaatcrisis te storten...
Laten we eerlijk zijn... Nederland zal weinig merken van klimaatverandering...
Zorg nou maar voor een schoon milieu en zorg dat we goed gaan verdienen met export klimaatkennis!
Laten we eerlijk zijn: Nederland is 1 van de landen die het meest gaat merken van klimaatverandering. We komen namelijk in een stroming met enorm veel stormen, we krijgen last van stijgend water (niet alleen de zee, ook de rivieren), er komen lange periodes van droogte en zo zijn er veel meer gevolgen.quote:Op woensdag 22 september 2021 21:01 schreef Bocaj het volgende:
Klaver wil de wereld redden door Nederland in een klimaatcrisis te storten...
Laten we eerlijk zijn... Nederland zal weinig merken van klimaatverandering...
Zorg nou maar voor een schoon milieu en zorg dat we goed gaan verdienen met export klimaatkennis!
Is nog allerminst bewezen dat dat klimaatverandering is... dat kun je nog niet 100 procent zo stellen!quote:Op woensdag 22 september 2021 21:02 schreef Tocadisco het volgende:
[..]
Ik denk dat ze het in Valkenburg toch wel heel erg oneens met je zullen zijn.
Het KNMI durft het anders best aan om dat met zekerheid te stellen:quote:Op woensdag 22 september 2021 21:04 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Is nog allerminst bewezen dat dat klimaatverandering is... dat kun je nog niet 100 procent zo stellen!
Aannames... niet meer en ook niet minder!quote:Op woensdag 22 september 2021 21:03 schreef Hanca het volgende:
[..]
Laten we eerlijk zijn: Nederland is 1 van de landen die het meest gaat merken van klimaatverandering. We komen namelijk in een stroming met enorm veel stormen, we krijgen last van stijgend water (niet alleen de zee, ook de rivieren), er komen lange periodes van droogte en zo zijn er veel meer gevolgen.
Alle wetenschappers zeggen van wel. En al was het deze ene keer niet door klimaatverandering, het gaat door klimaatverandering in elk geval veel vaker voorkomen.quote:Op woensdag 22 september 2021 21:04 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Is nog allerminst bewezen dat dat klimaatverandering is... dat kun je nog niet 100 procent zo stellen!
Kom eens met een bronquote:Op woensdag 22 september 2021 21:05 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Aannames... niet meer en ook niet minder!
Nee, bewezen feiten.quote:Op woensdag 22 september 2021 21:05 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Aannames... niet meer en ook niet minder!
Dat ik vanavond verongeluk als ik met twee kratten op 200 km/h ga rijden op een provinciale weg is ook een aanname maar toch kun je wel bedenken dat het verstandiger is om het niet te doen.quote:Op woensdag 22 september 2021 21:05 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Aannames... niet meer en ook niet minder!
quote:Op woensdag 22 september 2021 21:05 schreef Tocadisco het volgende:
[..]
Het KNMI durft het anders best aan om dat met zekerheid te stellen:
https://www.knmi.nl/over-(...)slag-in-zuid-limburg
quote:Dit soort extreme weersituaties kwamen vroeger ook voor. Het is echter niet zomaar vast te stellen of de kans op een geblokkeerd lagedrukgebied zonder klimaatverandering minder was geweest.
Ja, maar er worden veel meer vieze stoffen uitgestoten.quote:
Denken ze...quote:Op woensdag 22 september 2021 21:05 schreef Hanca het volgende:
[..]
Alle wetenschappers zeggen van wel. En al was het deze ene keer niet door klimaatverandering, het gaat door klimaatverandering in elk geval veel vaker voorkomen.
Nee, weten ze.quote:
Quote je dan ook even de rest van die alinea erbij:quote:
quote:In deze situatie speelde vooral het traag verplaatsen van het lagedrukgebied een belangrijke rol. Voor zover bekend heeft de klimaatverandering weinig invloed op het luchtdrukpatroon, maar er zijn wel aanwijzingen dat lagedrukgebieden door de klimaatverandering minder snel van plaats veranderen.
Ook leidt de klimaatverandering onder andere tot:
meer neerslag, doordat warmere lucht meer waterdamp kan bevatten;
grotere jaar-op-jaar fluctuaties in de neerslag;
een toename van het aantal dagen met hevige neerslag.
De toename in extreme neerslag is te zien aan het aantal dagen in de zomer met minstens 20 millimeter neerslag: dit aantal steeg tussen 1961-1990 en 1991-2020 met 25 procent. Verder is de toename in neerslag ook goed te zien naast de opwarmende trend: tussen 1960-1991 en 1991-2020 nam in de zomer de temperatuur in De Bilt toe met 1,3 °C en de neerslag in Nederland met 13 procent.
De daggemiddelde temperatuur in Zuid-Limburg is deze dagen ongeveer 18 °C, wat in het huidige klimaat een normale waarde is voor de tijd van het jaar. Een halve eeuw geleden zou bij hetzelfde weerpatroon de temperatuur echter bijna twee graden lager zijn geweest, met minder vocht in de lucht en dus minder neerslag.
Zeker en die moet je ook verminderen... meer milieu kant op dus!quote:Op woensdag 22 september 2021 21:08 schreef Hanca het volgende:
[..]
Ja, maar er worden veel meer vieze stoffen uitgestoten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |