abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  vrijdag 10 september 2021 @ 13:57:02 #1
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_201292379


Livestreams en video's:
SpaceX Youtubekanaal (+/- 15 minuten voor lancering start de livestream)
NASASpaceflight (dagelijkse update Boca Chica/Starship, livestreams: tests, lanceringen, Q&A's)
LabPadre (24/7 livebeelden van 3 webcams in Boca Chica)
Everyday Astronaut (docu's over space gerelateerde ondewerpen en livestreams lanceringen)

Handige linkjes
Launch schedule: SpaceXNow
Boca Chica road closures: Cameron County
Boca Chica NOTAMS (Selecteer de staat Texas): FAA

Actieve voertuigen:
quote:
Falcon 9
Falcon 9 is een tweetrapsraket uit de Falcon-reeks, ontworpen en gebouwd door SpaceX. De Falcon 9 maakte in 2010 zijn introductievlucht. Het raketontwerp is sindsdien stapsgewijs geŁpgraded waardoor de prestatiekracht flink toenam. De "9" in de naam "Falcon 9" verwijst naar de samenstelling van negen Merlin 1-raketmotoren in de "core-booster". Deze eerste trap is ontwikkeld om meerdere keren te gebruiken en werd in "vlucht 32" op 31 maart 2017 voor het eerst daadwerkelijk opnieuw ingezet na gebruik in "vlucht 23" op 8 april 2016. Door deze ontwikkeling kan Spacex naar verwachting tot 30% besparen op de kosten per lancering vanaf begin 2018. De Falcon 9 is sinds 2017 op jaarbasis de meest gelanceerde draagraket van de wereld. In november 2018 werd de Falcon 9 Block-5 door NASA's Launch Services Program gecertificeerd als categorie 3 lanceertuig. Daarmee wordt de Falcon 9 uiterst betrouwbaar geacht en is de raket goedgekeurd voor lanceringen van NASA's duurste satellieten en ruimtesondes. SpaceX groeide door het succes van de Falcon 9, waarmee er in 2018 twintig lanceringen werden uitgevoerd, uit tot de marktleider op het gebied van lanceringen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Falcon_9
quote:
Falcon Heavy
De Falcon Heavy is een zeer krachtige deels herbruikbare commerciŽle draagraket uit de Falconraketfamilie van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX die gebaseerd is op de Falcon 9. Hij maakte op 6 februari 2018 zijn ingebruiknamevlucht en werd een half jaar later door de USAF EELV-gecertificeerd. De Falcon Heavy wordt in staat geacht 63.800 kg aan nuttige lading in een lage aardbaan te brengen, 26.700 kg naar een geostationaire baan, 16.800 kg naar Mars en 3.500 kg naar Pluto. Daarmee is de Falcon Heavy de krachtigste nu beschikbare raket van de wereld, en de krachtigste commerciŽle raket ooit. Alleen de Saturnus V maanraket (laatste vlucht in 1973) en de Russische Energia (die na slechts twee proefvluchten werd geannuleerd) konden meer vracht vervoeren. De Falcon Heavy is een gedeeltelijk herbruikbare draagraket waarbij de twee boosters en de eerste trap (centercore) in principe kunnen landen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Falcon_Heavy
quote:
Dragon 1 (cargo)
Dragon, ook bekend als Dragon 1 of Cargo Dragon was het eerste ruimtevaartuig uit de Dragon-reeks van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX. Het was een herbruikbaar, onbemand, commercieel bevoorradingsschip dat met subsidies van NASA werd ontwikkeld onder het Commercial Orbital Transportation Services-programma. Met zijn eerste onbemande vlucht in december 2010 werd Dragon het eerste commerciŽle ruimtevaartuig dat succesvol op aarde terugkeerde. Op 25 mei 2012 voltooide een Dragon als eerste commerciŽle ruimtevaartuig een rendez-vous met het ISS. NASA had SpaceX gecontracteerd om met de Dragon vracht naar het ISS te brengen onder het CRS-1 contract van het Commercial Resupply Services-programma. Regelmatige vluchten werden tussen oktober 2012 april 2020 uitgevoerd. Nadat de Dragon van missie CRS-20 op 7 april 2020 in de Grote Oceaan landde wordt de Dragon 1 opgevolgd door de Dragon 2-Cargo. SpaceX heeft dertien Dragon-1-capsules gebouwd, waarvan er ťťn verloren ging.
https://nl.wikipedia.org/wiki/SpaceX_Dragon

quote:
Dragon 2 (Cargo en Crew)
De Dragon 2, met de versies Crew Dragon en Cargo Dragon is de tweede generatie Dragon-ruimtevaartuigen van het Californische ruimtevaartbedrijf SpaceX die samen met de Boeing Starliner namens NASA-bemanningen naar het ISS moet gaan brengen onder het Commercial Crew-programma. De Crew Dragon wordt ook voor commerciŽle klanten ingezet en kan maximaal vier ruimtevaarders vervoeren. De Dragon 2 is een doorontwikkeling van de Dragon 1 waarmee SpaceX van 2012 tot en met 2020 vracht naar het ISS bracht. Naast een bemande uitvoering werkt SpaceX ook aan een uitgekleed Dragon 2-ontwerp voor onbemande bevoorradingsmissies van NASA's CRS 2-programma, dat in 2019 van start ging.
De eerste onbemande testvlucht van de Crew Dragon werd op 2 maart 2019 gelanceerd. De bemande testvlucht werd op 30 mei 2020 gelanceerd. Reguliere bemande vluchten beginnen volgens planning eind augustus 2020.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Dragon_2

In ontwikkeling:

quote:
Starship
Starship is een tweetrappig al dan niet bemand zeer zwaar lanceersysteem in ontwikkeling van SpaceX. De boostertrap van Starship, die nodig is om de aarde te verlaten, heet Super Heavy. De Naam Starship slaat op zowel tweedetrap met een compartiment voor bemanning, vracht of satellieten als op de eerste-en-tweede trap als geheel.

Starship vormt een volledig herbruikbaar ruimtevaartuig dat is bedoeld om 100 tot 150 ton aan vracht of tot 100 mensen per vlucht in de ruimte te brengen. In expendable mode zou dat zelfs 250 ton kunnen zijn. Vluchten naar Mars (en terug) behoren tot de mogelijkheden. Door de mogelijkheid tot bijtanken in de ruimte kunnen die hoeveelheden ook op mars of op de maan landen.

Een aangepast Starship is ook een van de drie ontwerpen die NASA heeft opgenomen in de voorselectie voor de bemande maanlander(s) van het Artemisprogramma en in de race zijn voor definitieve selectie.
Het eerste conceptontwerp werd op 27 september 2016 door SpaceX oprichter en ceo Elon Musk op het International Astronatical Congress gepresenteerd als Interplanetairy Transport System. Een jaar later werd een verkleind, makkelijker haalbaar ontwerp met een bredere inzetbaarheid gepresenteerd met de naam Big Falcon Rocket. In 2018 werden nog enkele aanpassingen aan het ontwerp gedaan waaronder een verlenging, een versimpeld landingsgestel met geÔntegreerde stuurvleugels en de keuze om de raket van roestvaststaal in plaats van koolstofvezel te bouwen. Het project staat onder directe leiding van Musk zelf. Met de ontwikkeling van de Starship is zo'n vijf miljard dollar gemoeid.

Het eerste prototype van het Starship werd op 28 september 2019 voltooid. Een maand daarvoor werd het voorbereidende Starhopperprogramma waarbij men met een testraket korte vluchten maakte om met de voor Starship ontwikkelde Raptormotoren te leren vliegen en landen afgerond. Anno 2020 worden in hoog tempo prototypes gebouwd en getest waarbij de brandstoftanks de eerste bottleneck waren en verschillende prototypes explodeerden. Op 27 april 2020 doorstond voor het eerst een brandstoftank de cryogene druktest. Elon Musk wil Starship zo snel als mogelijk in bedrijf kunnen nemen. Er wordt gestreefd naar een eerste bemande vlucht langs de Maan in 2023.

Elon Musk wil in de toekomst met Starship, de Falcon 9, de Falcon Heavy en de (bemande en onbemande) Dragon 2 vervangen. Bemande maanlandingen en marslandingen, satellietlanceringen, bijtankvluchten en eventueel zelfs langeafstandsvluchten op aarde behoren tot de mogelijkheden.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Starship_(SpaceX)Starbase


Starhopper:


Starship Mk1:


Starship:


Starship Moon:

My age is very
Inappropriate
for my behavior
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 10 september 2021 @ 14:14:14 #2
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_201292592
Gaat er al bijna weer iets omhoog/is het al bijna weer tijd om in te schakelen voor iemand die al het bouwen enzo niet per se hoeft te zien? :9
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_201293551
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 14:14 schreef heywoodu het volgende:
Gaat er al bijna weer iets omhoog/is het al bijna weer tijd om in te schakelen voor iemand die al het bouwen enzo niet per se hoeft te zien? :9
:D
Ja dat heb ik ook wel. Ben nu vooral benieuwd wanneer ze klaar zijn voor een static fire van de booster.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_201297808
twitter
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_201298010
quote:
Over een week of 3 dus. :+

Heb trouwens nog geen goede hi-res foto's gevonden van de onderkant van B4 met alle nieuwe plumbing. Was geen NSF-fotograaf ter plekke denk ik?
  vrijdag 10 september 2021 @ 20:10:18 #6
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_201298044
Mooie video van Cosmic Perspective:


quote:
In this debut episode of our "Road to Mars" series, relive the exhilarating moment when Starship was fully-stacked at the Orbital Launch Tower for the first time! Learn from Inspiration4 astronaut, Dr. Sian Proctor, what it's like to train for her upcoming flight to orbit on a SpaceX Crew Dragon, and what she thought of her time in Starbase. And, bask in the magic of Starship and horses.

In our new "Road to Mars" series, you'll learn what it's like to live near Starbase, SpaceX's Starship launch facility, as we take you on our journey to document and archive these moments for future generations through film. We also connect you to the community near Starbase and interview the people making our sci-fi dreams a reality in this new era of space exploration.
pi_201298244
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 20:10 schreef slashdotter3 het volgende:
Hoe blijft Starship nu vast aan SuperHeavy? En hoe komt het weer los?
Hij zit vast met klemmen. En hij komt los door die klemmen los te maken en even te wachten met het ontsteken van Starship. Door het verschil in massa zullen beide delen al snel een ander traject volgen, waardoor een lastig stage separation system niet nodig is.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_201302038
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 20:08 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
Over een week of 3 dus. :+

Heb trouwens nog geen goede hi-res foto's gevonden van de onderkant van B4 met alle nieuwe plumbing. Was geen NSF-fotograaf ter plekke denk ik?
Vast wel maar zal wel exclusief voor patreons zijn ;(
Water towers can fly! :D
pi_201303478
quote:
16s.gif Op zaterdag 11 september 2021 00:56 schreef Starhopper het volgende:

[..]
Vast wel maar zal wel exclusief voor patreons zijn ;(
Op het betaalde gedeelte van NSF staan geen extra foto's.
Wellicht op de Patreon van de fotograaf zelf, als ze die al hebben. Meestal als ze voor NSF daar zijn, zetten ze niks op hun patreon, want ze worden dan al door NSF betaald.

Alle foto's die ik zie zijn van een afstandje gemaakt. Dus ik denk dat ze niet dichtbij genoeg konden komen om een foto van de onderkant te maken.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_201303508
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 september 2021 08:40 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]
Op het betaalde gedeelte van NSF staan geen extra foto's.
Wellicht op de Patreon van de fotograaf zelf, als ze die al hebben. Meestal als ze voor NSF daar zijn, zetten ze niks op hun patreon, want ze worden dan al door NSF betaald.
Daar had ik ze ook niet zien staan idd. Maar ik bedoelde inderdaad de Patreon van de fotograaf. Jack B heeft/had een Patreon en daar zette hij exclusieve opnames op. Al kan ik mij zo voorstellen dat nu hij een salaris krijgt van NSF, dat hij dit niet meer doet
Water towers can fly! :D
pi_201304280
quote:
16s.gif Op zaterdag 11 september 2021 08:43 schreef Starhopper het volgende:

[..]
Daar had ik ze ook niet zien staan idd. Maar ik bedoelde inderdaad de Patreon van de fotograaf. Jack B heeft/had een Patreon en daar zette hij exclusieve opnames op. Al kan ik mij zo voorstellen dat nu hij een salaris krijgt van NSF, dat hij dit niet meer doet
Meestal staan de hi-res foto’s van Mary gewoon in het NSF-forum. Maar zij was er die dag niet denk ik.
  zaterdag 11 september 2021 @ 10:38:04 #13
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_201304566
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  zondag 12 september 2021 @ 09:14:14 #14
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_201318666
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  zondag 12 september 2021 @ 12:20:00 #15
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_201320957
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zondag 12 september 2021 @ 15:31:41 #16
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_201325966
Eens kijken of de highbay blijft staan ;)

Water towers can fly! :D
  zondag 12 september 2021 @ 18:14:15 #18
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_201326593
quote:
16s.gif Op zondag 12 september 2021 17:30 schreef Starhopper het volgende:
Eens kijken of de highbay blijft staan ;)

[ afbeelding ]
Oh jee :+
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  maandag 13 september 2021 @ 04:16:53 #19
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_201334447
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_201338131
quote:
16s.gif Op zondag 12 september 2021 17:30 schreef Starhopper het volgende:
Eens kijken of de highbay blijft staan ;)

[ afbeelding ]
Vooralsnog staat hij er nog. :+

De grote kraan bij de lanceerplaats hebben ze gisterenavond wel in veilige positie gezet (naar de grond).

Het gaat al wel aardig tekeer!
pi_201338197
quote:
16s.gif Op zondag 12 september 2021 17:30 schreef Starhopper het volgende:
Eens kijken of de highbay blijft staan ;)

[ afbeelding ]
Vorig jaar volgens mij ook al zo'n mooie storm gehad :)
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_201338268
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 12:50 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
Vooralsnog staat hij er nog. :+

Het gaat al wel aardig tekeer!
Ik ben benieuwd wanneer er een deur in komt :') Het gaat nu om een tropische storm, maar als er eens een orkaan langs komt waaien....

Staat wel brandweer zie ik :o
Water towers can fly! :D
pi_201338275
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 12:55 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]
Vorig jaar volgens mij ook al zo'n mooie storm gehad :)
Ja mooi was dat! Je zag dat hele gebied toen langzaam onderwater lopen :)
Water towers can fly! :D
pi_201338280
quote:
16s.gif Op maandag 13 september 2021 13:00 schreef Starhopper het volgende:

[..]
Ik ben benieuwd wanneer er een deur in komt :') Het gaat nu om een tropische storm, maar als er eens een orkaan langs komt waaien....

Staat wel brandweer zie ik :o
De weg is afgesloten vanwege de storm, dus is volgens mij de politie.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_201338713
quote:
0s.gif Op maandag 13 september 2021 13:01 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]
De weg is afgesloten vanwege de storm, dus is volgens mij de politie.
Ja, dat klinkt wel logischer eigenlijk
Water towers can fly! :D
  maandag 13 september 2021 @ 20:03:01 #26
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_201343547
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_201348286

spooky beelden in die mist
pi_201348481
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 07:43 schreef FranticDJ het volgende:

spooky beelden in die mist
Yup, gelukkig vrij snel mooi helder, en (natuurlijk) een bullseye landing.
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :')
pi_201348717
Nooo dat was Starlink op Vandenberg :'( Die had ik willen zien :'( :'( Ik moet toch maar een lijstje bijhouden voor welke lanceringen ik de wekker moet zetten ;(
Water towers can fly! :D
pi_201348740
quote:
16s.gif Op dinsdag 14 september 2021 08:35 schreef Starhopper het volgende:
Nooo dat was Starlink op Vandenberg :'( Die had ik willen zien :'( :'( Ik moet toch maar een lijstje bijhouden voor welke lanceringen ik de wekker moet zetten ;(
https://spacexnow.com/upcoming.php
Regelmatig kijken :)
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :')
pi_201348755
quote:
Jap, maar in dit geval heb ik niet verder gekeken dan 'Starlink' :P
Water towers can fly! :D
pi_201349550
quote:
16s.gif Op dinsdag 14 september 2021 08:39 schreef Starhopper het volgende:

[..]
Jap, maar in dit geval heb ik niet verder gekeken dan 'Starlink' :P
Ga je opblijven voor Inspiration4 woensdag op donderdagnacht?
pi_201349589
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 september 2021 09:41 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
Ga je opblijven voor Inspiration4 woensdag op donderdagnacht?
Jazeker! :Y :Y :Y
Water towers can fly! :D
pi_201349698
quote:
16s.gif Op dinsdag 14 september 2021 08:35 schreef Starhopper het volgende:
Nooo dat was Starlink op Vandenberg :'( Die had ik willen zien :'( :'( Ik moet toch maar een lijstje bijhouden voor welke lanceringen ik de wekker moet zetten ;(
Was vrij beroerd in beeld gebracht allemaal slecht weer en ook de landing op het droneship was niet te zien
  dinsdag 14 september 2021 @ 09:53:03 #35
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_201349732
Precies op tijd
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  dinsdag 14 september 2021 @ 09:53:10 #36
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_201349736
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  dinsdag 14 september 2021 @ 10:47:05 #37
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_201350453
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_201350904
Jammer dat die Netflix serie van Inspiration4 net iets te Amerikaans is. Ik dacht aflevering 3 en 4 gaan echt over de training. Maar er zit wel een enorm Amerikaans sausje overheen.
pi_201351021
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 09:50 schreef Remco het volgende:

[..]
Was vrij beroerd in beeld gebracht allemaal slecht weer en ook de landing op het droneship was niet te zien
Dat kan mij niet schelen :T Als de locatie of missie interessant is moet ik het zien :T
Water towers can fly! :D
pi_201351192
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 september 2021 11:16 schreef Remco het volgende:
Jammer dat die Netflix serie van Inspiration4 net iets te Amerikaans is. Ik dacht aflevering 3 en 4 gaan echt over de training. Maar er zit wel een enorm Amerikaans sausje overheen.
Ja, ik vind het 3x niks :N :N :N

Maar manmanman.... wat een geweldige missie met hele toffe mensen is dit _O_ _O_ _O_ Dat verhaal van Hayley Arceneaux :o :o :o
Water towers can fly! :D
pi_201351262
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 september 2021 11:16 schreef Remco het volgende:
Jammer dat die Netflix serie van Inspiration4 net iets te Amerikaans is. Ik dacht aflevering 3 en 4 gaan echt over de training. Maar er zit wel een enorm Amerikaans sausje overheen.
Klopt, sommige stukjes zijn zo cringe. :') Maar heb toch gekeken omdat er ook wel toffe stukken inzitten. Die fighter jet training. _O_

quote:
16s.gif Op dinsdag 14 september 2021 11:38 schreef Starhopper het volgende:

[..]
Ja, ik vind het 3x niks :N :N :N

Maar manmanman.... wat een geweldige missie met hele toffe mensen is dit _O_ _O_ _O_ Dat verhaal van Hayley Arceneaux :o :o :o
Hayley is wel een toppertje. O+ Ook gaaf dat haar broertje ook mee kon in een straaljager. _O_
pi_201352579
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 september 2021 09:41 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
Ga je opblijven voor Inspiration4 woensdag op donderdagnacht?
Ik baal zo dat ik donderdag moet werken
Had het graag live mee willen maken.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_201352913
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 13:13 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]
Ik baal zo dat ik donderdag moet werken
Had het graag live mee willen maken.
Ik moet ook werken, maar begin donderdag wel wat later. :P
  dinsdag 14 september 2021 @ 13:50:02 #44
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_201353034
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 september 2021 09:41 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
Ga je opblijven voor Inspiration4 woensdag op donderdagnacht?
Waar kan je dat donderdagnacht zien?
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_201353157
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 13:50 schreef puzziepie het volgende:

[..]
Waar kan je dat donderdagnacht zien?
SpaceX zal daar ongetwijfeld een stream van hebben en verwacht dat andere 'bekende' kanalen als NSF en EverydayAstronaut ook wel verslag doen.

De lancering is om 02:00 's nachts, maar verwacht dat we enkele uren daarvoor al de voorbereidingen van de crew enz. kunnen zien, net als bij de eerdere Crew-missies.
  dinsdag 14 september 2021 @ 14:01:07 #46
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_201353203
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 13:58 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
SpaceX zal daar ongetwijfeld een stream van hebben en verwacht dat andere 'bekende' kanalen als NSF en EverydayAstronaut ook wel verslag doen.

De lancering is om 02:00 's nachts, maar verwacht dat we enkele uren daarvoor al de voorbereidingen van de crew enz. kunnen zien, net als bij de eerdere Crew-missies.
Dat wordt dus wel een latertje :P
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_201355082
Dit verklaart de weinige (detail)foto's van de laatste tijd: Mary was afwezig.

twitter
pi_201355447
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2021 16:12 schreef Tourniquet het volgende:
Dit verklaart de weinige (detail)foto's van de laatste tijd: Mary was afwezig.

[ twitter ]
Fijn dat ze weer terug is :)
Water towers can fly! :D
pi_201355489
Het weer ziet er gunstig uit voor morgenavond :)

Water towers can fly! :D
  dinsdag 14 september 2021 @ 17:39:38 #50
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_201356219
My age is very
Inappropriate
for my behavior
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')