FOK!forum / Klaagbaak / Lasagne van de Aldi
capuchon_jongenzondag 5 september 2021 @ 18:11
Godenvoedsel dat wel _O_ maar de bereidingstijd

Eerst moet je oven opwarmen op temperatuur (hier trage oven, duurt een kwartier ofzo)
Dan moet die lasagne voor een halfuur op 180 graden

Dus duurt minstens driekwartier :')

SPOILER
ib4: TS is lui en viesdik en maakt geen verse lasagne
Jordy-Bzondag 5 september 2021 @ 18:14
Laat je hem dan ook nog rusten, of hangen de vellen aan je gehemelte?
capuchon_jongenzondag 5 september 2021 @ 18:16
quote:
1s.gif Op zondag 5 september 2021 18:14 schreef Jordy-B het volgende:
Laat je hem dan ook nog rusten, of hangen de vellen aan je gehemelte?
beetje laten rusten
capuchon_jongenzondag 5 september 2021 @ 18:28
nu moet ik tot 18u45 wachten tot dit klaar is :'(
-Sigaartjemaandag 6 september 2021 @ 21:06
quote:
0s.gif Op zondag 5 september 2021 18:16 schreef capuchon_jongen het volgende:

[..]
beetje laten rusten
Ja en nu?
pferdfahrermaandag 6 september 2021 @ 21:59
TS is ranzig dik
pferdfahrermaandag 6 september 2021 @ 22:00
Krijg trouwens nog steeds een abbo van je m'n Belgische kameraad
TheFreshPrincemaandag 6 september 2021 @ 22:01
quote:
0s.gif Op zondag 5 september 2021 18:11 schreef capuchon_jongen het volgende:
Godenvoedsel dat wel _O_ maar de bereidingstijd

Eerst moet je oven opwarmen op temperatuur (hier trage oven, duurt een kwartier ofzo)
Dan moet die lasagne voor een halfuur op 180 graden

Dus duurt minstens driekwartier :')

SPOILER
ib4: TS is lui en viesdik en maakt geen verse lasagne
De 1 kilo bak zonder voorverwarmen gewoon direct in de oven schuiven, 180 graden en 35 minuten.
vaarsuviusmaandag 6 september 2021 @ 22:48
minder fokken, meer werken zodat je een deftige oven kunt kopen ipv dat prut ding dat je nu hebt
DrDarwinmaandag 6 september 2021 @ 23:07
Voorverwarmen is nonsens.
Meteen de oven in, met een stukje aluminum folie erover.
Als de oven voorverwarmd is, dan is de Lasagne al half klaar, haal dan de folie weg en hou de boel een beetje in de gaten tot de lasagne de juiste kleur heeft.

Scheelt een hoop energie.
wilders_baasmaandag 6 september 2021 @ 23:16
TS is lui en viesdik en maakt geen verse lasagne
TheFreshPrincemaandag 6 september 2021 @ 23:22
quote:
0s.gif Op maandag 6 september 2021 23:07 schreef DrDarwin het volgende:
Voorverwarmen is nonsens.
Meteen de oven in, met een stukje aluminum folie erover.
Als de oven voorverwarmd is, dan is de Lasagne al half klaar, haal dan de folie weg en hou de boel een beetje in de gaten tot de lasagne de juiste kleur heeft.

Scheelt een hoop energie.
Waarom folie erover? Die hele oven is 200 graden van binnen, hoe minder isolatie hoe sneller de inhoud ook op die temperatuur is.
christmastsunamimaandag 6 september 2021 @ 23:31
quote:
0s.gif Op maandag 6 september 2021 23:07 schreef DrDarwin het volgende:
Voorverwarmen is nonsens.
Meteen de oven in, met een stukje aluminum folie erover.
Als de oven voorverwarmd is, dan is de Lasagne al half klaar, haal dan de folie weg en hou de boel een beetje in de gaten tot de lasagne de juiste kleur heeft.

Scheelt een hoop energie.
De techniek van het "nagaren" kennen we niet zo goed in NL, het moet allemaal snel en heet.
Zonde van je biefstuk, die moet nagaren. Je bakt hem een beetje halfrauw/rauw van binnen, dan pak je hem in in zilverfolie.

doe een ei in een pannetje met koud water, zet het vuur uit als het echte grote bubbels kookt.
Laat 7 minuten staan nagaren, schrikken, een perfekt halfzacht eitje.
TheFreshPrincemaandag 6 september 2021 @ 23:31
quote:
0s.gif Op maandag 6 september 2021 23:31 schreef christmastsunami het volgende:

[..]
De techniek van het "nagaren" kennen we niet zo goed in NL, het moet allemaal snel en heet.
Zonde van je biefstuk, die moet nagaren.

doe een ei in een pannetje met koud water, zet het vuur uit als het echte grote bubbels kookt.
Laat 7 minuten staan nagaren, schrikken, een perfekt halfzacht eitje.
Maar dit gaat om een aluminium schaal lasagne die al voorgegaard is.
Je warmt in feite alleen maar op.

Ik doe er altijd nog wat extra kaas op, dat gratineert mooi.
#ANONIEMmaandag 6 september 2021 @ 23:33
Doe gewoon zelf maken lui hangbuik zwijn.
TheFreshPrincemaandag 6 september 2021 @ 23:34
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 23:33 schreef Gehrman het volgende:
Doe gewoon zelf maken lui hangbuik zwijn.
Is wel het lekkerst natuurlijk.
Maar in geval van haast is zo'n kant-en-klare van de Aldi ook prima te pruimen.
christmastsunamimaandag 6 september 2021 @ 23:44
quote:
0s.gif Op maandag 6 september 2021 23:34 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Is wel het lekkerst natuurlijk.
Maar in geval van haast is zo'n kant-en-klare van de Aldi ook prima te pruimen.
Ik weet niet of ze die griekse lasagna nog verkopen "Mousaka", daar wipte ik met een spaan of een kaasschaaf de helft omhoog. En deed er wat gerult gehakt tussen, met wat rijst ernaast , was het gewoon lekker.

En goedkoop.

Maarja, ik maak nu ook bijna alles gewoon zelf.
stokjmaandag 6 september 2021 @ 23:55
quote:
0s.gif Op zondag 5 september 2021 18:11 schreef capuchon_jongen het volgende:
Godenvoedsel dat wel _O_ maar de bereidingstijd

Eerst moet je oven opwarmen op temperatuur (hier trage oven, duurt een kwartier ofzo)
Dan moet die lasagne voor een halfuur op 180 graden

Dus duurt minstens driekwartier :')

SPOILER
ib4: TS is lui en viesdik en maakt geen verse lasagne
Wees blij. Eén der visboeren (waar ik dus niet meer ga) boort de boel. In de vitrine liggen viskroketten die al gebakken zijn (lijkt daar op). Dus als je het warm wilt dan bakken ze het voor je (want blijkbaar is het half voorgebakken). Een keer had ik haast en dacht: ik warm het thuis wel op. Nou, wat een smerige viskroket was dat. Toen ik daarover een klacht indiende kreeg ik te horen dat ik het in de frituur of oven moest doen omdat het half voorgebakken was.
111210maandag 6 september 2021 @ 23:57
Watkost zo’ bakje e-nummers eigenlijk?
Bitlorddinsdag 7 september 2021 @ 00:23
quote:
0s.gif Op maandag 6 september 2021 23:57 schreef 111210 het volgende:
Watkost zo’ bakje e-nummers eigenlijk?
Die van de Aldi, Albert Heijn, Dirk en Makro zijn ¤2,69/kg. Kennelijk hevige concurrentie in de strijd om de culinaire consument.

https://www.ah.nl/producten/product/wi386312/ah-lasagne-bolognese

https://producten.makro.n(...)onsent_accept_button

https://www.dirk.nl/boods(...)sagne-bolognese/6906

https://www.aldi.nl/produ(...)627-1-0.article.html
christmastsunamidinsdag 7 september 2021 @ 00:32
quote:
0s.gif Op maandag 6 september 2021 23:57 schreef 111210 het volgende:
Watkost zo’ bakje e-nummers eigenlijk?
e-nummers, zijn een uitvinding door de EU, om je het makkelijker te maken om alles op te zoeken via een het e-nummer dat ze aan ingredienten hebben gegeven, zodat het precieser en duidelijk zou zijn.

Er is niks mis met E-nummers, maar het werkt gewoon niet, de fabrikanten zouden ook alles in e-nummers kunnen aanduiden, maar ze doen van alles door elkaar, scheikundige namen, e-namen, biologische namen, een chaos.

Alle voeding heeft een e-nummer

Maar dit werkt dus niet
Inboxdinsdag 7 september 2021 @ 00:46
Mik het in de airfryer?
sirdanilotdinsdag 7 september 2021 @ 01:33
Voorverwarmen hoef niet bij zoiets als dit. Gewoon vanaf het begin in de oven doen .

Voorverwarmen moet voor dingen die heet moeten zoals pizza of zo. Maar een kant en klare lasagne moet alleen worden opgewarmd en misschien een klein korstje erbovenop maar dat krijg je zodra de oven heet genoeg is geworden.
DrDarwindinsdag 7 september 2021 @ 07:24
quote:
0s.gif Op maandag 6 september 2021 23:22 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Waarom folie erover? Die hele oven is 200 graden van binnen, hoe minder isolatie hoe sneller de inhoud ook op die temperatuur is.
De folie is tegen het voortijds verbranden van de bovenlaag, aangezien de oven tijdens het voorverwarmen veel warmer wordt dan de beoogde temperatuur.
Het blijft natuurlijk afhankelijk van de oven, deze methode werkt bij ons prima, een beetje uitproberen is wel zo handig.
LanaMystdinsdag 7 september 2021 @ 09:01
Alleen verse lasagne is lekker, alle andere varianten is nog nieteens hondenvoer waardig.
xpompompomxdinsdag 7 september 2021 @ 09:21
Pix van de Aldi Lasagne?
Ferdiidinsdag 7 september 2021 @ 09:24
jezus zelfs te lui om een verse lasagna te maken. Dat is ongeveer net zoveel werk als dat ding in de magnetron schuiven
TheFreshPrincedinsdag 7 september 2021 @ 09:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 07:24 schreef DrDarwin het volgende:

[..]
De folie is tegen het voortijds verbranden van de bovenlaag, aangezien de oven tijdens het voorverwarmen veel warmer wordt dan de beoogde temperatuur.
Het blijft natuurlijk afhankelijk van de oven, deze methode werkt bij ons prima, een beetje uitproberen is wel zo handig.
Ok, geen last van.
Nine.dinsdag 7 september 2021 @ 09:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 09:01 schreef LanaMyst het volgende:
Alleen verse lasagne is lekker, alle andere varianten is nog nieteens hondenvoer waardig.
hontenvoer |:)
LanaMystdinsdag 7 september 2021 @ 09:30
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 september 2021 09:28 schreef Nine. het volgende:

[..]
hontenvoer |:)
Sorry mijn fout, dacht er te laat aan en slaap nog half ;)
HansCojonadinsdag 7 september 2021 @ 09:44
Eerst in de magnetron opwarmen en daarna alleen even 10 min afgrillen in de oven. Thank me later.
VarkensHartdinsdag 7 september 2021 @ 09:47
TS is lui en viesdik en maakt geen verse lasagne en is een belg
DerekBdinsdag 7 september 2021 @ 10:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 09:01 schreef LanaMyst het volgende:
Alleen verse lasagne is lekker, alle andere varianten is nog nieteens hondenvoer waardig.
Vers roepers. :')
Hele dag niks anders te doen.
LanaMystdinsdag 7 september 2021 @ 10:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 10:26 schreef DerekB het volgende:

[..]
Vers roepers. :')
Hele dag niks anders te doen.
Klopt, ik verveel me inderdaad dood.
En dan is KLB soms wel vermakelijk.
Nine.dinsdag 7 september 2021 @ 14:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 10:26 schreef DerekB het volgende:
Vers roepers. :')
Hele dag niks anders te doen.
Vaak kost vers koken niet meer tijd dan zo'n wereldgerecht van Knorr.
Pharkusdinsdag 7 september 2021 @ 14:41
In het kwartiertje dat je oven voorverwarmt maak je zo die verse lasagne klaar.
Bitlorddinsdag 7 september 2021 @ 22:00
quote:
5s.gif Op dinsdag 7 september 2021 09:21 schreef xpompompomx het volgende:
Pix van de Aldi Lasagne?
Zeker
kantklaar33_zalmlasagne_aldi_3.jpg
-Sigaartjedinsdag 7 september 2021 @ 22:05
Ik ga zo een pittige pizza van de Lidl in de oven schuiven na het voetbal. Geen Turkse pizza.
-Sigaartjedinsdag 7 september 2021 @ 23:03
Was een japalenopizza van El Tequito.
Wauw die was heet!
Jordy-Bwoensdag 8 september 2021 @ 07:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 14:41 schreef Pharkus het volgende:
In het kwartiertje dat je oven voorverwarmt maak je zo die verse lasagne klaar.
:')
Moasswoensdag 8 september 2021 @ 07:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 23:03 schreef -Sigaartje het volgende:
Was een japalenopizza van El Tequito.
Wauw die was heet!
Lasagne.
Pharkuswoensdag 8 september 2021 @ 07:26
quote:
1s.gif Op woensdag 8 september 2021 07:14 schreef Jordy-B het volgende:

[..]
:')
In zijn algemeenheid, ik weet niks van de kookcapaciteiten van TS.
fathankwoensdag 8 september 2021 @ 07:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 00:32 schreef christmastsunami het volgende:

[..]
e-nummers, zijn een uitvinding door de EU, om je het makkelijker te maken om alles op te zoeken via een het e-nummer dat ze aan ingredienten hebben gegeven, zodat het precieser en duidelijk zou zijn.

Er is niks mis met E-nummers, maar het werkt gewoon niet, de fabrikanten zouden ook alles in e-nummers kunnen aanduiden, maar ze doen van alles door elkaar, scheikundige namen, e-namen, biologische namen, een chaos.

Alle voeding heeft een e-nummer

Maar dit werkt dus niet
E300, oftewel ascorbinezuur.

Oftewel vitamine C.

Ranzige e-nummers allemaal :r
pferdfahrerwoensdag 8 september 2021 @ 08:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 22:05 schreef -Sigaartje het volgende:
Ik ga zo een pittige pizza van de Lidl in de oven schuiven na het voetbal. Geen Turkse pizza.
Lief dagboek
christmastsunamiwoensdag 8 september 2021 @ 08:26
quote:
14s.gif Op woensdag 8 september 2021 07:37 schreef fathank het volgende:

[..]
E300, oftewel ascorbinezuur.

Oftewel vitamine C.

Ranzige e-nummers allemaal :r
E415 Xanthaangom

Ook, een e-nummer, alleen dit is er eentje waar ik niet blij van wordt, als ik deze zie, dit is dus echt pure scheikunde, waar ik niet vrolijk van wordt en mijn buik ook niet
Jordy-Bwoensdag 8 september 2021 @ 08:51
quote:
0s.gif Op woensdag 8 september 2021 07:26 schreef Pharkus het volgende:

[..]
In zijn algemeenheid, ik weet niks van de kookcapaciteiten van TS.
Een beetje tomaten- of bolognesesaus staat toch al gauw enkele uren te pruttelen. Het gaarbakken van de ui en groente kost je al gauw meer dan dat kwartier. Zelfs het vullen van de lasagneschaal kost al genoeg tijd om ingehaald te worden door de voorverwarmstand van de oven.

Lasagne is een bewerkelijk gerecht.
Näsenbarwoensdag 8 september 2021 @ 08:53
Lekker man, zo'n Italiaanse kapsalon ^O^
-Sigaartjewoensdag 8 september 2021 @ 08:56
quote:
0s.gif Op woensdag 8 september 2021 08:51 schreef Jordy-B het volgende:

[..]
Een beetje tomaten- of bolognesesaus staat toch al gauw enkele uren te pruttelen. Het gaarbakken van de ui en groente kost je al gauw meer dan dat kwartier. Zelfs het vullen van de lasagneschaal kost al genoeg tijd om ingehaald te worden door de voorverwarmstand van de oven.

Lasagne is een bewerkelijk gerecht.
Klopt. Maar het is wel 100 keer beter dan die uit de supermarkt. Die van AH en Plus vind ik magertjes en weinig smaak hebben. Lidl heb ik nog nooit gehad. Ik heb het een keer zelf gemaakt, maar dan ben je wel effe bezig. Maar wel lekker.
Nine.woensdag 8 september 2021 @ 09:50
quote:
0s.gif Op woensdag 8 september 2021 08:51 schreef Jordy-B het volgende:
Een beetje tomaten- of bolognesesaus staat toch al gauw enkele uren te pruttelen. Het gaarbakken van de ui en groente kost je al gauw meer dan dat kwartier. Zelfs het vullen van de lasagneschaal kost al genoeg tijd om ingehaald te worden door de voorverwarmstand van de oven.

Lasagne is een bewerkelijk gerecht.
Lasagne met spinazie, pancetta en bechamelsaus is wat sneller te maken en minstens net zo lekker.
DerekBwoensdag 8 september 2021 @ 16:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 14:41 schreef Pharkus het volgende:
In het kwartiertje dat je oven voorverwarmt maak je zo die verse lasagne klaar.
Die zal ook de oven in moeten.
#ANONIEMwoensdag 8 september 2021 @ 16:44
quote:
0s.gif Op woensdag 8 september 2021 16:44 schreef DerekB het volgende:

[..]
Die zal ook de oven in moeten.
Die is dan toch al voorverwarmd.
Mutsaers__78woensdag 8 september 2021 @ 17:04
quote:
0s.gif Op woensdag 8 september 2021 08:51 schreef Jordy-B het volgende:

[..]
Een beetje tomaten- of bolognesesaus staat toch al gauw enkele uren te pruttelen. Het gaarbakken van de ui en groente kost je al gauw meer dan dat kwartier. Zelfs het vullen van de lasagneschaal kost al genoeg tijd om ingehaald te worden door de voorverwarmstand van de oven.

Lasagne is een bewerkelijk gerecht.
Als je een chef-kok wil spelen, inderdaad.

In elk ander geval ben je binnen 15 minuten wel klaar met de voorbereiding.
Cockwhalewoensdag 8 september 2021 @ 18:24
Je moeder is zo opgewarmd.
Jordy-Bwoensdag 8 september 2021 @ 23:26
quote:
7s.gif Op woensdag 8 september 2021 09:50 schreef Nine. het volgende:

[..]
Lasagne met spinazie, pancetta en bechamelsaus is wat sneller te maken en minstens net zo lekker.
nee, dat is niet minstens net zo lekker. :N
Jordy-Bdonderdag 9 september 2021 @ 00:08
quote:
0s.gif Op woensdag 8 september 2021 17:04 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]
Als je een chef-kok wil spelen, inderdaad.

In elk ander geval ben je binnen 15 minuten wel klaar met de voorbereiding.
Tijd voor een video-instructie, want dat wil ik dan wel eens zien. _O_
#ANONIEMzaterdag 11 september 2021 @ 08:38
Dan warm je het toch op in de magnetron
Jordy-Bzaterdag 11 september 2021 @ 08:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 september 2021 08:38 schreef madeliefff het volgende:
Dan warm je het toch op in de magnetron
ga weg, jij. :6
#ANONIEMzaterdag 11 september 2021 @ 10:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 september 2021 08:59 schreef Jordy-B het volgende:

[..]
ga weg, jij. :6
O de b-spelers zijn ook aanwezig
Jordy-Bzaterdag 11 september 2021 @ 10:14
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 september 2021 10:00 schreef madeliefff het volgende:

[..]
O de b-spelers zijn ook aanwezig
De magnetron is voor snel ontdooien, opwarmen van voorgekookte maaltijden en broodjes bapao.

Je gaat niet een lasagne "afbakken" in de magnetron, viezerik.
#ANONIEMzaterdag 11 september 2021 @ 19:35
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 september 2021 10:14 schreef Jordy-B het volgende:

[..]
De magnetron is voor snel ontdooien, opwarmen van voorgekookte maaltijden en broodjes bapao.

Je gaat niet een lasagne "afbakken" in de magnetron, viezerik.
het ding is al gaar ,het hoeft alleen opgewarmd te worden. Het enige verschil is dat je geen korstje kaas krijgt maar die zit er sws al amper in die kant en klaar bakken
fathankzaterdag 11 september 2021 @ 19:43
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 september 2021 10:14 schreef Jordy-B het volgende:

[..]
De magnetron is voor snel ontdooien, opwarmen van voorgekookte maaltijden en broodjes bapao.

Je gaat niet een lasagne "afbakken" in de magnetron, viezerik.
En al helemaal zo'n topper van de Aldi. Die verdient een echte oven.

:')

[ Bericht 0% gewijzigd door fathank op 11-09-2021 19:49:41 ]