SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik ben een man met een onverklaarbare fascinatie voor capuchons. Ze zijn mijn tweede huid—altijd om me heen, altijd vertrouwd. Ik draag ze niet alleen, ik lééf erin. Het voelt magisch als iemand er zachtjes aan trekt, een speels moment vol onverwachte connectie. En als mijn capuchon ergens blijft haken? Pure vreugde! Een klein avontuur in het alledaagse, alsof de wereld me even vasthoudt. Capuchons en ik? Een onafscheidelijk duo
beetje laten rustenquote:Op zondag 5 september 2021 18:14 schreef Jordy-B het volgende:
Laat je hem dan ook nog rusten, of hangen de vellen aan je gehemelte?
quote:Op zondag 5 september 2021 18:11 schreef capuchon_jongen het volgende:
Godenvoedsel dat welmaar de bereidingstijd
Eerst moet je oven opwarmen op temperatuur (hier trage oven, duurt een kwartier ofzo)
Dan moet die lasagne voor een halfuur op 180 graden
Dus duurt minstens driekwartierDe 1 kilo bak zonder voorverwarmen gewoon direct in de oven schuiven, 180 graden en 35 minuten.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Waarom folie erover? Die hele oven is 200 graden van binnen, hoe minder isolatie hoe sneller de inhoud ook op die temperatuur is.quote:Op maandag 6 september 2021 23:07 schreef DrDarwin het volgende:
Voorverwarmen is nonsens.
Meteen de oven in, met een stukje aluminum folie erover.
Als de oven voorverwarmd is, dan is de Lasagne al half klaar, haal dan de folie weg en hou de boel een beetje in de gaten tot de lasagne de juiste kleur heeft.
Scheelt een hoop energie.
De techniek van het "nagaren" kennen we niet zo goed in NL, het moet allemaal snel en heet.quote:Op maandag 6 september 2021 23:07 schreef DrDarwin het volgende:
Voorverwarmen is nonsens.
Meteen de oven in, met een stukje aluminum folie erover.
Als de oven voorverwarmd is, dan is de Lasagne al half klaar, haal dan de folie weg en hou de boel een beetje in de gaten tot de lasagne de juiste kleur heeft.
Scheelt een hoop energie.
Maar dit gaat om een aluminium schaal lasagne die al voorgegaard is.quote:Op maandag 6 september 2021 23:31 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
De techniek van het "nagaren" kennen we niet zo goed in NL, het moet allemaal snel en heet.
Zonde van je biefstuk, die moet nagaren.
doe een ei in een pannetje met koud water, zet het vuur uit als het echte grote bubbels kookt.
Laat 7 minuten staan nagaren, schrikken, een perfekt halfzacht eitje.
Is wel het lekkerst natuurlijk.quote:Op maandag 6 september 2021 23:33 schreef Gehrman het volgende:
Doe gewoon zelf maken lui hangbuik zwijn.
Ik weet niet of ze die griekse lasagna nog verkopen "Mousaka", daar wipte ik met een spaan of een kaasschaaf de helft omhoog. En deed er wat gerult gehakt tussen, met wat rijst ernaast , was het gewoon lekker.quote:Op maandag 6 september 2021 23:34 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Is wel het lekkerst natuurlijk.
Maar in geval van haast is zo'n kant-en-klare van de Aldi ook prima te pruimen.
quote:Op zondag 5 september 2021 18:11 schreef capuchon_jongen het volgende:
Godenvoedsel dat welmaar de bereidingstijd
Eerst moet je oven opwarmen op temperatuur (hier trage oven, duurt een kwartier ofzo)
Dan moet die lasagne voor een halfuur op 180 graden
Dus duurt minstens driekwartierWees blij. Eén der visboeren (waar ik dus niet meer ga) boort de boel. In de vitrine liggen viskroketten die al gebakken zijn (lijkt daar op). Dus als je het warm wilt dan bakken ze het voor je (want blijkbaar is het half voorgebakken). Een keer had ik haast en dacht: ik warm het thuis wel op. Nou, wat een smerige viskroket was dat. Toen ik daarover een klacht indiende kreeg ik te horen dat ik het in de frituur of oven moest doen omdat het half voorgebakken was.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die van de Aldi, Albert Heijn, Dirk en Makro zijn ¤2,69/kg. Kennelijk hevige concurrentie in de strijd om de culinaire consument.quote:Op maandag 6 september 2021 23:57 schreef 111210 het volgende:
Watkost zo’ bakje e-nummers eigenlijk?
e-nummers, zijn een uitvinding door de EU, om je het makkelijker te maken om alles op te zoeken via een het e-nummer dat ze aan ingredienten hebben gegeven, zodat het precieser en duidelijk zou zijn.quote:Op maandag 6 september 2021 23:57 schreef 111210 het volgende:
Watkost zo’ bakje e-nummers eigenlijk?
De folie is tegen het voortijds verbranden van de bovenlaag, aangezien de oven tijdens het voorverwarmen veel warmer wordt dan de beoogde temperatuur.quote:Op maandag 6 september 2021 23:22 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Waarom folie erover? Die hele oven is 200 graden van binnen, hoe minder isolatie hoe sneller de inhoud ook op die temperatuur is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |