abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 2 september 2021 @ 14:12:23 #26
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_201181932
quote:
0s.gif Op donderdag 2 september 2021 11:00 schreef afterburner het volgende:
Denk dat het ook door Covid komt. Meer mensen werken thuis en zullen dat zeker ook deels blijven doen.

Als ik alleen bij ons op de zaak kijk, dan gaan er 6 (van de 12) lease auto's per einde contract eruit en zullen er geen nieuwe komen. Al die rijders zullen waarschijnlijk een leuke 2e hands gaan zoeken.

Zelf opzoek naar een Clio 3 RS voor trackdays, maar het is belachelijk wat die moeten kosten en het aanbod kan je op 2 handen tellen. 200K gelopen en nog boven de 7,5K en dat terwijl die alles behalve betrouwbaar zijn.
Ook dit ja.

De prijzen voor een beetje leuke/sportieve occassion gaan nergens meer over. Vaak idd met ruim over de 200K km's op de klok en hoogstwaarschijnlijk achterstallig onderhoud... en dan alsnog de hoofdprijs vragen. :')
  donderdag 2 september 2021 @ 16:05:47 #27
132767 lipje
zeg maar nee, krijg je er twee
pi_201183105
quote:
11s.gif Op donderdag 2 september 2021 14:12 schreef dick_laurent het volgende:

[..]
Ook dit ja.

De prijzen voor een beetje leuke/sportieve occassion gaan nergens meer over. Vaak idd met ruim over de 200K km's op de klok en hoogstwaarschijnlijk achterstallig onderhoud... en dan alsnog de hoofdprijs vragen. :')
het lijkt de huizenmarkt wel :P
Return of the Unox-muts
Bezitter van een burgerbak Voorheen Alfist
verrekte koekwaus :')
Pappa van Aafke en Onno
pi_201189715
quote:
0s.gif Op woensdag 1 september 2021 20:44 schreef WcPot het volgende:
Tweedehands auto's beginnen schaars te worden.
Nee hoor, 2e hands auto's zijn juist een melkoe... De hele wereldeconomie draait op de auto... De kans om voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten bij 2e hands wordt schaars omdat er alleen nog maar commerciele shit wordt geproduceerd wat is gemaakt om snel kapot te gaan. :)

Althans de 2e hands markt is aan het verschuiven naar vele jongere auto's. En dat is nu net weer de melk koe. Het is nog zo jong, dus aan de prijs en kwalitatief inmiddels zo goed als opgereden.
pi_201267946
Denk dat het twee oorzaken heeft:

1) Een hoop mensen houden hun huidige auto langer omdat ze meer thuiswerken
2) Mensen die voorheen met het OV gingen zijn ook massaal aan de auto gegaan waardoor het aanbod lager is geworden.
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
pi_201272862
Vorig jaar maart en april kon je goede deals maken. Nu is het juist het omgekeerde :')
  woensdag 8 september 2021 @ 23:39:16 #31
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_201272940
Er is gewoon te veel geld (rente laag, economie draait als een tierelier zolang je niet in evenementen of horeca zit, enorme rendementen op beurs en in crypto, etc.) en dat wordt uitgegeven. Daardoor kan je geen bouwvakker, auto of huis meer vinden/betalen. Kwestie van geld oppotten en uitzitten tot deze debiele tijd voorbij is.

Remember 2000/2001 en 2008 zeg maar ;) (verder gaat mijn economisch geheugen niet qua ervaringen waar ik zelf last van had O-) ).
pi_201285389
Vreemd, heb twee auto's te koop zijn maar krijg alleen maar mongolen biedingen van mongolen.
Facts don't care about your feelings
pi_201290056
quote:
1s.gif Op donderdag 2 september 2021 09:59 schreef Garfield1985 het volgende:

[..]
Ik trek altijd deze gezichtsuitdrukking " :') " en kijk ze dan eens aan alsof ze een slag van de molen hebben gekregen als ik iemand die er de ballen verstand van heeft weer eens hoor roepen "Auto's zijn de afgelopen 25 jaar écht niet duurder geworden hoor!".

Voor de prijs van een kale B-segmenter vandaag de dag had je vroegâh een goed aangeklede lel van een D-segmenter.
Klopt, en voor een simpel baantje als vakkenvuller krijg je nu maandelijks ook flink meer geld dan vroegâh
pi_201456861
quote:
0s.gif Op woensdag 8 september 2021 16:52 schreef Metro2005 het volgende:
Denk dat het twee oorzaken heeft:

1) Een hoop mensen houden hun huidige auto langer omdat ze meer thuiswerken
2) Mensen die voorheen met het OV gingen zijn ook massaal aan de auto gegaan waardoor het aanbod lager is geworden.
Ik denk dat punt 2 meer invloed heeft, maar volgens mij is het ook niet zo dat de bezetting in het OV opeens heel veel minder is dan voor de coronacrisis. :? Bij punt 1: als je meer thuiswerkt zou dat toch ook een reden kunnen zijn om de auto weg te doen? Vorig jaar was het onduidelijk hoelang de crisis ging duren, maar inmiddels is wel duidelijk dat veel mensen blijvend thuis zullen werken, in elk geval 1 of meer dagen per week. Daardoor zou ik verwachten dat er ook wel wat aanbod vrij komt.

Ik denk dat opgepot geld ook wel een grote rol speelt. Minder en/of goedkopere vakanties, minder uit eten en uitgaan heeft ertoe geleid dat veel mensen extra hebben kunnen sparen.

Het chiptekort zal ook wel een rol spelen. Maar het valt mij op dat het aanbod óók veel kleiner is in segmenten die totaal niet concurreren met nieuwe auto's. Het aanbod is over de gehele linie schraal. Ik vraag me af of het wel kan dat dit chiptekort zover doorwerkt in de markt. Wat hierboven ook al gezegd werd, als je in de markt bent voor een nieuwe auto van 40k, waarom zou je dan een derdehandsje van 10-15k gaan kopen? Hooguit wat extra vraag misschien van mensen die op hun leaseauto moeten wachten en even tijdelijk privé iets kopen en daardoor in een ander segment shoppen.

Een ander effect dat denk ik meespeelt zijn de krankzinnige huizenprijzen in de stedelijke gebieden. Veel mensen wijken noodgedwongen uit naar een woning "in de regio" wat betekent dat ze voor woonwerkverkeer en het onderhouden van bestaande sociale contacten vaker op een auto aangewezen zullen zijn. De filedruk zal de komende jaren wel weer flink toenemen.

Nog een effect: de babyboomgeneratie is op een leeftijd gekomen dat ze met pensioen kunnen. Zoals iedereen weet zit hier veel geld en die mensen rijden ook vaak nog (prive) in een auto.
pi_201479469
Occasions zijn ook enorm populair vanwege corona. Mensen willen niet meer met het openbaar vervoer reizen en kopen dan een (goedkopere) occasion.

Daarnaast, de genoemde Alfa Romeo GT is niet zo jong meer, bovendien zijn die Alfa Romeo's niet vrij van problemen. Bovendien roesten Alfa Romeo's 156, 147 en GT's onder je kont weg (geen grap). De gaten vallen letterlijk in de bodemplaat van die Alfa's. Dat is ook een reden dat er niet meer zoveel over zijn.

Nog los van het forse olieverbruik van de TwinSpark motoren, die sowieso al behoorlijk onderhoudsgevoelig zijn. Alleen de JTD's kun je met een gerust hart kopen.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 25 september 2021 @ 13:05:36 #36
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_201510055
quote:
0s.gif Op donderdag 2 september 2021 23:59 schreef Watuntrik het volgende:

[..]
Nee hoor, 2e hands auto's zijn juist een melkoe... De hele wereldeconomie draait op de auto... De kans om voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten bij 2e hands wordt schaars omdat er alleen nog maar commerciele shit wordt geproduceerd wat is gemaakt om snel kapot te gaan. :)

Althans de 2e hands markt is aan het verschuiven naar vele jongere auto's. En dat is nu net weer de melk koe. Het is nog zo jong, dus aan de prijs en kwalitatief inmiddels zo goed als opgereden.
Klopt niet helemaal of zelfs helemaal niet.

Ik draai inmiddels al aardig wat rondjes mee op deez' aardkloot en ik kan me de tijd nog heugen dat als een auto een ton op de teller had staan dat ie ook zo goed als op was.
Je had ook een tijd dat na tien jaar een auto al behoorlijk op leeftijd was en het straatbeeld werd opgeleukt met van die oude auto's waar je dan een kist gereedschap naast zag staan en twee benen er onderuit zag steken.

Kijk ik even als leaserijder hoe goed een auto is als ie op het einde van zijn termijn zit (vier jaar oud of 180.000km) dan rijdt zo'n ding eigenlijk nog als nieuw maar heeft wel groot onderhoud in aantocht.
Kijk ik als best-wel-veel-rijder op de weg, dan zie ik opvallend veel auto's rondrijden van vijftien jaar en ouder die er nog behoorlijk fris en fruitig uitzien en rijden zonder allerhande walmpjes, wolkjes en geurtjes.
Auto's gaan volgens mijn waarneming tegenwoordig stukken langer mee dan vroeger.

De reden waarom de tweedehandsmarkt vrij schaars is is dat een flink aantal auto's gewoon massaal wordt opgekocht en verdwijnt naar landen waar men tot een paar jaar geleden geen fatsoenlijke auto kon vinden. Dát maakte de markt al vrij dun, dat er tijdens de coronashizzle meer mensen weer aan de auto zijn gegaan heeft daar ook nog het nodige aan bijgedragen.

Kijk je naar specifieke segmenten (zoals de wat oudere Alfa Romeo's uit de OP) dan zie je daar het aanbod krap worden omdat die auto's bij hun tweede of derde eigenaar vaak met een ander soort liefde worden behandeld dan ze nodig hebbenik druk me maar even voorzichtig uit elkaar waardoor ze vanzelf bijzonder schaars worden na verloop van tijd.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_201510677
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 13:05 schreef Ouwesok het volgende:
Alfa Romeo
Grappig dat je aanhaald dat het "Helamaal niet klopt" en dan nu net met dit merk op de proppen komt. :)

Alfa Romeo hoe mooi ze ook gestyled zijn en hoe lekker je er ook mee kunt scheuren maar is sinds heugenis het automerk die bij nieuwe aanschaf het hardst kelderd in waarde en afschrijving. Het zal qua roestpreventie tegenwoordig wel iets verbeterd zijn. Maar ze stonden er altijd om bekend al te roesten in de showroom. Dat waren vroeger allemaal binnen 10 jaar Italiaanse gatenkaas wanneer je geen garage had.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 25 september 2021 @ 14:05:09 #38
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_201510802
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 13:55 schreef Watuntrik het volgende:

[..]
Grappig dat je aanhaald dat het "Helamaal niet klopt" en dan nu net met dit merk op de proppen komt. :)

Alfa Romeo hoe mooi ze ook gestyled zijn en hoe lekker je er ook mee kunt scheuren maar is sinds heugenis het automerk die bij nieuwe aanschaf het hardst kelderd in waarde en afschrijving. Het zal qua roestpreventie tegenwoordig wel iets verbeterd zijn. Maar ze stonden er altijd om bekend al te roesten in de showroom. Dat waren vroeger allemaal binnen 10 jaar Italiaanse gatenkaas wanneer je geen garage had.
Zelfs Alfa Romeo's zijn tegenwoordig stukken beter dan ze waren.

Kijk nog even naar de reputatie van de Alfasud waarvan het roestende plaatwerk meer herrie maakte dan het motortje dat erin zat :')

Overigens, al was het topkwalité, zodra dergelijke scheurijzertjes voor een bepaalde doelgroep betaalbaar worden is het vrij rap bekeken, wat dan weer blijkt uit de schaarste van de onderdelen van dergelijke automobielen.
Geldt trouwens niet alleen voor Alfa Romeo maar voor alle klassieke scheurijzertjes. Zodra ze in handen van Sjonnie vallen hebben ze hun beste tijd wel gehad
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_201510965
En levertijden voor nieuwe auto’s zijn een drama
6 maanden is minimum meer de regel
pi_201512758
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 14:05 schreef Ouwesok het volgende:
Kijk nog even naar de reputatie van de Alfasud waarvan het roestende plaatwerk meer herrie maakte dan het motortje dat erin zat :')

Ik vond die GTV vroeger wel heel erg leuk om naar te kijken... Maar dan ook alleen maar kijken, die vielen na een paar jaar ook allemaal van ellende uit elkaar.

Mijn broef heeft ook een Alfa, zijn mooie auto's altijd geweest, ik heb geen idee over de huidige kwaliteit. Maar volgens de reviews is de afschrijving nog steeds om te huilen. Dat moet je niet kopen met het idee volgend jaar ruil ik 'm in. Dan schiet je in je eigen voet. Zoiets moet je goed verzorgen en in een verwarmde garage stallen en oprijden. Met top conditie op leeftijd is daar nog wel goede liefhebbers markt voor.

Maar de auto industrie is midden 80 jaren echt bagger geworden... Ik rijd de laatste 20 jaar alleen nog maar oldtimer en sleutel er graag zelf aan. Ik rijd nu MB W123 en zelfs daar is niet veel meer van onderdelen voorradig. Origineel zat daar veel solide en zware SWF delen aan, made in Germany. Laats had ik wat kaduuk en nieuw en origineel besteld bij MB dealer. Kreeg ik plastic prul in de handen geduwt met Genuine MB part op de doos Made in Chez republic. JA meneer dat SWF is al sinds 1984 uit de productie, dit is alles wat we hebben.

Ben ik mijn old timer MB met originele onderdelen aan het restaureren en ombouwen naar een veredelde Skoda van Billig Plastik. :')

Alles wat na 1990 is gebouwd is allemaal goedkoop plastic geworden. Of je moet al in een onbetaalbare prijsklasse duiken wil je nog wat fatsoenlijks hebben.

[ Bericht 2% gewijzigd door Watuntrik op 25-09-2021 16:15:06 ]
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 26 september 2021 @ 12:07:05 #41
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_201524074
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 september 2021 16:09 schreef Watuntrik het volgende:

... Ik rijd de laatste 20 jaar alleen nog maar oldtimer en sleutel er graag zelf aan....
Dan geef je zo'n oldtimer ook exact de behandeling die zo'n auto moet hebben. Voor mijn gebruiksdoel (vrij intensief woonwerkverkeer wanneer niet geremd door een virus) is een dergelijke auto beduidend minder geschikt.
quote:
Alles wat na 1990 is gebouwd is allemaal goedkoop plastic geworden. Of je moet al in een onbetaalbare prijsklasse duiken wil je nog wat fatsoenlijks hebben.
Ik heb exact de omgekeerde ervaring. Zoals al eerder vermeld, vroegâh had je, als de teller de ton voorbij was een ouwe gare bak waaraan altijd wel iets mankeerde en waarvan als het motortje nog een eeuwigheid mee kon het plaatwerk biologisch afbreekbaar bleek.

De auto's die ik sinds eind jaren 90 heb 'versleten' voelden na pakweg 180.000Km nog gewoon als nieuw aan, van sommige vond ik het zelfs jammer dat ik er afscheid van moest nemen. Een aantal merken voelt inderdaad nogal plasticachtig aan. Bij mijn laatste serie VW's was dat echter niet mijn beeld. Het 'ergste', maar dat is in gebruik is dat mijn huidige Golf zo hier en daar wat resonerende delen laat horen wat een toename van het gebruik van kunststoffen verraadt, maar dat zijn niet de delen die zwaar op het onderhoud drukken en het kan ook te maken hebben met het fenomeen dat de motoren steeds stiller lopen.

Het is dus niet dat een auto tegenwoordig sneller 'op' is, het is meer dat ze massaal naar over de grens worden verkocht waardoor de spoeling hier aanmerkelijk dunner wordt en het aanbod zal bestaan uit auto's die men 'over de grens' niet blieft.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_201531172
Jaren 90 valt inderdaad nog best mee... sommige auto's nog wel gevoelig voor roest. Heb stukken minder vertrouwen in de huidige auto's eerlijk gezegd. Een 1 liter blok dat gewoon snel is met turbo's kan echt niet 300k meegaan. De V8 in m'n Lexus LS uit 95 liep nog als een zonnetje bij 250k. Helaas begon de luchtvering het wel te begeven en dat kost een klap duiten :')
Facts don't care about your feelings
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')