quote:
Ahum...ik heb het heul erg druk met de verhuizing van mijn moeder. Maar om nog even terug te komen op die rösti:quote:Op dinsdag 21 september 2021 12:40 schreef Friday12 het volgende:
@:Sicstus wel liken maar niet posten
Ik ben zelf een ouwe lul, maar misschien was het gewoon geen dingetje in de sociale/geografische omgeving waar ik ben opgegroeid Nog nooit van aardappelkoekjes gehoord namelijkquote:Op dinsdag 21 september 2021 12:51 schreef Sorella het volgende:
Vroeger heette hashbrowns aardappelkoekjes maar niet hip genoeg zeker
In het buitenland noemen ze het rosti of reifjes met ik d8 gekookte aardappelsquote:Op dinsdag 21 september 2021 13:03 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ik ben zelf een ouwe lul, maar misschien was het gewoon geen dingetje in de sociale/geografische omgeving waar ik ben opgegroeid Nog nooit van aardappelkoekjes gehoord namelijk
Hmm, ik heb even op wikipedia gekeken en daar is het volgende te lezen:quote:Op dinsdag 21 september 2021 13:06 schreef Sorella het volgende:
[..]
In het buitenland noemen ze het rosti of reifjes met ik d8 gekookte aardappels
P.s. ik ben ook niet meer de jongste dus misschien geografisch zoals jij zegt.
Ik kom uit Rotterdam en dan is het ook misschien niet verwonderlijk dat ik het niet kenquote:Aardappelpannenkoekjes zijn vooral bekend in de Duitse, Oostenrijkse, Poolse, Tsjechische, Oekraīense, Wit-Russische en Jiddische keuken. In Duitsland heeft het gerecht diverse namen, waaronder Reibekuchen en Kartoffelpuffer. In de joodse keuken heten ze latkes of latkas en worden ze gegeten tijdens het chanoekafeest. In Polen zijn placki ziemniaczane algemeen verkrijgbaar als fastfood, onder andere in milkbars en in restaurants die soms zelfs in placki gespecialiseerd zijn (plackarnia), ook om af te halen. In veel landen zijn aardappelpannenkoekjes diepgevroren te koop in de supermarkt.
Rijfkoeken maken tevens deel uit van de culinaire traditie van oostelijk Gelderland (in het bijzonder de Achterhoek), alwaar ze in dialect riefkuukskes worden genoemd[
In Duitslandquote:Op dinsdag 21 september 2021 13:03 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ik ben zelf een ouwe lul, maar misschien was het gewoon geen dingetje in de sociale/geografische omgeving waar ik ben opgegroeid Nog nooit van aardappelkoekjes gehoord namelijk
Ik bewonder jouw verbeeldingskracht (en optimisme)quote:Op dinsdag 21 september 2021 12:50 schreef Sicstus het volgende:
Zo ziet er dus uit als je het vers uit de verpakking in het koekepannetje hebt gemieterd. Klein beetje onappetijtelijk, maar niet zonder potentie.
Ze zijn ook erg lekker en heb nooit zo begrepen waarom het in NL nooit aangeslagen is. Waarschijnlijk teveel werkquote:Op dinsdag 21 september 2021 13:13 schreef Sorella het volgende:
Ik krijg nu spontaan trek in aardappelkoekjes maar geen aardappels in huis en ben ziek dus mag de deur niet uit
Tortilla rauwe aardappels? Wtf?quote:Op dinsdag 21 september 2021 13:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
In Duitsland
Kartoffelpuffer of Reibekuchen, worden geserveerd met appelmoes
[ afbeelding ]
Het deeg is rauwe aardappels en ei, soms met uit en knoflook
In Zwitserland, Rösti, zonder ui of ei
[ afbeelding ]
In Polen, placki ziemniaczane, gekookte aardappels met ei en bloem
[ afbeelding ]
In Spanje, Tortilla
Rauwe aardappels met ui en veel ei
[ afbeelding ]
ja, Tortilla wordt net als Reibekuchen met rauwe aardappels gemaakt, placki ziemniaczane weer met gekookte.quote:
Nee joh, die worden eerst op laag vuur gefrituurd. Meer een soort gekonfijt. Daarna laat je ze uitlekken, vermeng je ze met de eieren en bak je de tortilla.quote:Op dinsdag 21 september 2021 14:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
ja, Tortilla wordt net als Reibekuchen met rauwe aardappels gemaakt, placki ziemniaczane weer met gekookte.
Ja, en je begint dus met rauwe aardappels, niet met een stel gekookte die je al had als verwerking van resten. Dat confijten van de plakjes is deel van het maken van de tortilla.quote:Op dinsdag 21 september 2021 14:06 schreef Bramito het volgende:
[..]
Nee joh, die worden eerst op laag vuur gefrituurd. Meer een soort gekonfijt. Daarna laat je ze uitlekken, vermeng je ze met de eieren en bak je de tortilla.
Ze maken hier ook wel snelle tortillas met chips. Dat heb ik ok wel eens geprobeerd, maar dat vond ik eigenlijk niks. Je kan dan beter aardappels met een beetje olie microwaven.quote:Op dinsdag 21 september 2021 14:22 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik wil trouwens nog wel eens overgebleven aardappels opbakken en er een omelet mee maken, een soort valse tortilla. Met knoflook en peterselie, en serveer het met Ketchup. Laat ze dat in spanje maar niet horen.
Ja ik snap 'm dus nog niet, want ik ben ook weleens begonnen aan zo'n 'tortilla' (voordat ik wist dat er een heel mooi Nederlands woord voor was, 'aardappelpannekoekje'), dan raspte ik een rauwe aardappel boven een koekepannetje hete olie, maar dat werd een natte, vochtige derrie, door al het water wat er in rauwe aardappel zit! Niet te vreten..quote:
Kip tandoori is niet zo lekkerquote:Op dinsdag 21 september 2021 12:51 schreef Sorella het volgende:
Ik hab mijn bedenkingen bij stoommaaltijden maar de beef teriyaki is zeker goed te eten (is ook de enige die ik tot nog toe geprobeerd heb maar ga er wel meer proberen).
Vroeger heette hashbrowns aardappelkoekjes maar niet hip genoeg zeker
Raspen, zout erop, vocht eruitknijpen, mengen met wat ei (niet veel) indien gewenst zodat de koekjes niet uit elkaar vallen, koekenpan met olie/boter verhitten, 2 of 3 kleine hoopjes aardappelmengsel in de pan, beetje platdrukken zodat het koekjes worden ipv hoopjes, aan beide zijden bakken, uitlaten lekken op keukenpapierquote:Op dinsdag 21 september 2021 14:51 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ja ik snap 'm dus nog niet, want ik ben ook weleens begonnen aan zo'n 'tortilla' (voordat ik wist dat er een heel mooi Nederlands woord voor was, 'aardappelpannekoekje'), dan raspte ik een rauwe aardappel boven een koekepannetje hete olie, maar dat werd een natte, vochtige derrie, door al het water wat er in rauwe aardappel zit! Niet te vreten..
Ongetwijfeld heb ik het verkeerd gedaan, misschien de verkeerde aardappels gebruikt, maar ik snap het dus nog steeds niet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |