Ha leuk dat je ook een review doetquote:Op dinsdag 24 augustus 2021 19:14 schreef Molo het volgende:
Lockdown! Nu het coronavirus weer aan een opmars bezig is, is het verstandig om weer wat minder naar het supertje te tijgen. Blikvoer en ander kant-en-klaar voer is vaak lang houdbaar en dus ideaal voor deze omstandigheden!
Vandaag een klassieker in vele midden-Europese keukens, verse gevulde koolrolletjes. Deze had ik al sinds vorig jaar in de kast liggen, maar eerder nog niet aan toe gekomen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De verpakking wenst ons smakelijk eten in meerdere Europese talen, behalve Nederlands. Gemiste kans!
De folie is wel makkelijk van de magnetronbak af te trekken, zonder lijmrandjes ofzo achter te laten. De magnetronbak zelf is ook goed stevig, hard plastic. Kwaliteit!
[ afbeelding ]
Onder een dikke laag 'pikante saus' zien we inderdaad twee koolrolletjes drijven, als een soort kwallen in een bruinige zee.
De verpakking raadt aan enkele gaatjes in de folie te prikken, en de hele zaak dan circa 5 minuten op 600 Watt in de magnetron te laten opwarmen. Mijn magnetron heeft geen 600W-stand, maar wel 720W, dus ik verkort de bereidingstijd tot 4,5 minuten.
Al snel wordt het huis gevuld door de kenmerkende, koolgeur die we allemaal wel van vroeger kennen! Nostalgisch.
[ afbeelding ]
Eenmaal opgediend ziet het er niet onaardig uit. Er is wel wat meer kool en wat minder vlees te bekennen dan wat je op grond van het plaatje op de verpakking in eerste instantie zou denken.
[ afbeelding ]
De kool is wel erg gaar, om niet te zeggen wat zeewier-achtig (slijmerig), maar smaakt wel een beetje naar kool. Het vlees is volgens mij separatorvlees wat in een vormpje geperst is, dat kun je duidelijk zien in bovenstaande foto. Het ontbreekt bij het vlees ook aan enige smaak, maar wat zout helpt.
Echt warm is het trouwens niet, die 5 minuten op 600W is sowieso te kort. Ik zou 7,5 minuten aanhouden, minstens.
Als je je neus dichthoudt en er verder niet bij nadenkt, is dit wel weg te krijgen. Met wat aardappels erbij zou je hier twee keer van kunnen eten, of met twee personen. Je moet elkaar dan wel goed kennen, aan vreemden of aan bijvoorbeeld een date, zou ik dit niet snel voorzetten.
Van de 'pittige saus' tenslotte moet je je ook niet teveel voorstellen. Het is absoluut niet pittige, het heeft eerder een heel zwakke bouillonsmaak. En er is ook wel erg veel van, ik denk dat zeker de helft van die 900 gram die op de verpakking staat, afkomstig is van de saus.
Op zichzelf ziet de saus er ook niet erg appetijtelijk uit, zeker niet nadat het paar uurtjes heeft staan afkoelen.
[ afbeelding ]
Een soort olie-achtige drab met klontjes gestold vet of iets dergelijks.
Helaas, dit product van de 'Landkeuken' is beneden de maat. Daar kan ook de prijs (een schappelijke 1,99) niets aan veranderen.
Heb het vorige maand zelf gemaakt.quote:Op woensdag 25 augustus 2021 09:40 schreef Mrmime het volgende:
Ooh die gevulde kool lijkt me echt heel smerig
Goeie review en ik ben het er grotendeels mee eens. Ik dacht in de Frikandelspeciaal versie wel iets van stukjes frikandel te proeven maar dat kan ook mijn verbeelding zijn geweest. Ik vond in elk geval de kroket een stuk beter qua smaak.quote:Op dinsdag 24 augustus 2021 11:44 schreef Sicstus het volgende:
Tijd voor de frikandel/kroketslaatjestest! Hier gaat het dus om:
[ afbeelding ]
Wat opvalt is dat de kroketvariant inderdaad lijkt op de ragout waar een kroket doorgaans mee gevuld is. De frikandelvariant is vooral geel en doet qua uiterlijk in niets denken aan iets wat ik met een frikandel associeer.
Een paar close-ups:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb een snee speltbrood geroosterd en in stukjes gesneden, dat zal ik gebruiken om de slaatjes mee te consumeren.
[ afbeelding ]
Eerst de kroket. Deze is okee en lijkt inderdaad wat op de ragout in een kroket. Het komt in de buurt. Ik vind echter dat de korst van een kroket een essentieel onderdeel is van de kroketbeleving, en dat mis ik wel
Het frikandelslaatje verbijsterd mij; deze doet op geen enkele manier denken aan de smaak van een frikandel, speciaal of niet. Ik proef voornamelijk kerrie. Dat is wat dit is, een standaardslaatje met kerriesmaak. Zouden ze een fout hebben gemaakt in de fabriek? Ik begrijp absoluut niet waarom ze dit een 'frikandel'-slaatje genoemd hebben. De bedenker hiervan heeft waarschijnlijk nog nooit in zijn/haar leven een frikandel genuttigd.
Kortom, beiden zijn niet vies, maar hebben zo hun gebreken. Bij de kroketvariant mis ik toch wel erg de krokante korst, ik heb het gevoel alsof ik gewoon de kale ragout op een stukje brood aan het eten ben.
Het gebrek van het frikandelslaatje is dat het op geen enkele wijze iets te maken heeft met een frikandel, terwijl dat toch wel essentieel is als je je product als 'frikandelslaatje' in de markt zet.
edit: er zit op deze slaatjes standaard altijd mayonaise, wat op zich wel bij een frikandel past, maar natuurlijk op geen enkele wijze in de buurt van een kroket zou mogen komen.
Oh die ken ik, die is primaquote:Op woensdag 25 augustus 2021 13:27 schreef Sicstus het volgende:
Zometeen mijn bevindingen met deze kant-en-klare rösti, uit de Alpenweken van de Lidl!
[ afbeelding ]
Ik ben niet zo kieskeurig als de meeste andere mensen met wat ik in mijn mond stop, blijkbaar. Ik heb ook weleens een duidelijk ongewassen doos voorgeschoteld gekregen, die klus heb ik ook geklaard, dusja...quote:Op woensdag 25 augustus 2021 14:13 schreef Karzai het volgende:
Ik vind het bewondernswaardig dat je deze meuk koopt en ook nog eet![]()
![]()
Lekker op een wit broodje, haringfilet in een tomatensaus. En nee, zet Sicstus niet aan tot zelf koken want ik vind dit topic veel te leuk.quote:Op woensdag 25 augustus 2021 15:28 schreef sirdanilot het volgende:
Ik eet regelmatig haring in tomatensaus uit blik. Vind ik een heerlijke snack.
Maar deze koolrolletjes, gatverdammemaak dat gewoon zelf en vries het in voor als je eens snel wat wil eten.
Tja, maar af en toe wil je ook iets goeds op je bord en koken is een kleine moeite.quote:Op woensdag 25 augustus 2021 16:25 schreef praadje het volgende:
[..]
Lekker op een wit broodje, haringfilet in een tomatensaus. En nee, zet Sicstus niet aan tot zelf koken want ik vind dit topic veel te leuk.
Ik kook bijna elke avondquote:Op woensdag 25 augustus 2021 16:25 schreef praadje het volgende:
[..]
Lekker op een wit broodje, haringfilet in een tomatensaus. En nee, zet Sicstus niet aan tot zelf koken want ik vind dit topic veel te leuk.
Hij zal vast ook wel koken hoor.quote:Op woensdag 25 augustus 2021 16:27 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Tja, maar af en toe wil je ook iets goeds op je bord en koken is een kleine moeite.
quote:
Ahum...ik heb het heul erg druk met de verhuizing van mijn moeder. Maar om nog even terug te komen op die rösti:quote:Op dinsdag 21 september 2021 12:40 schreef Friday12 het volgende:
@:Sicstus wel liken maar niet posten
Ik ben zelf een ouwe lul, maar misschien was het gewoon geen dingetje in de sociale/geografische omgeving waar ik ben opgegroeidquote:Op dinsdag 21 september 2021 12:51 schreef Sorella het volgende:
Vroeger heette hashbrowns aardappelkoekjes maar niet hip genoeg zeker![]()
In het buitenland noemen ze het rosti of reifjes met ik d8 gekookte aardappelsquote:Op dinsdag 21 september 2021 13:03 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ik ben zelf een ouwe lul, maar misschien was het gewoon geen dingetje in de sociale/geografische omgeving waar ik ben opgegroeidNog nooit van aardappelkoekjes gehoord namelijk
Hmm, ik heb even op wikipedia gekeken en daar is het volgende te lezen:quote:Op dinsdag 21 september 2021 13:06 schreef Sorella het volgende:
[..]
In het buitenland noemen ze het rosti of reifjes met ik d8 gekookte aardappels
P.s. ik ben ook niet meer de jongste dus misschien geografisch zoals jij zegt.
Ik kom uit Rotterdam en dan is het ook misschien niet verwonderlijk dat ik het niet kenquote:Aardappelpannenkoekjes zijn vooral bekend in de Duitse, Oostenrijkse, Poolse, Tsjechische, Oekraïense, Wit-Russische en Jiddische keuken. In Duitsland heeft het gerecht diverse namen, waaronder Reibekuchen en Kartoffelpuffer. In de joodse keuken heten ze latkes of latkas en worden ze gegeten tijdens het chanoekafeest. In Polen zijn placki ziemniaczane algemeen verkrijgbaar als fastfood, onder andere in milkbars en in restaurants die soms zelfs in placki gespecialiseerd zijn (plackarnia), ook om af te halen. In veel landen zijn aardappelpannenkoekjes diepgevroren te koop in de supermarkt.
Rijfkoeken maken tevens deel uit van de culinaire traditie van oostelijk Gelderland (in het bijzonder de Achterhoek), alwaar ze in dialect riefkuukskes worden genoemd[
In Duitslandquote:Op dinsdag 21 september 2021 13:03 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ik ben zelf een ouwe lul, maar misschien was het gewoon geen dingetje in de sociale/geografische omgeving waar ik ben opgegroeidNog nooit van aardappelkoekjes gehoord namelijk
Ik bewonder jouw verbeeldingskracht (en optimisme)quote:Op dinsdag 21 september 2021 12:50 schreef Sicstus het volgende:
Zo ziet er dus uit als je het vers uit de verpakking in het koekepannetje hebt gemieterd. Klein beetje onappetijtelijk, maar niet zonder potentie.
Ze zijn ook erg lekker en heb nooit zo begrepen waarom het in NL nooit aangeslagen is. Waarschijnlijk teveel werkquote:Op dinsdag 21 september 2021 13:13 schreef Sorella het volgende:
Ik krijg nu spontaan trek in aardappelkoekjes maar geen aardappels in huis en ben ziek dus mag de deur niet uit
Tortilla rauwe aardappels? Wtf?quote:Op dinsdag 21 september 2021 13:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
In Duitsland
Kartoffelpuffer of Reibekuchen, worden geserveerd met appelmoes
[ afbeelding ]
Het deeg is rauwe aardappels en ei, soms met uit en knoflook
In Zwitserland, Rösti, zonder ui of ei
[ afbeelding ]
In Polen, placki ziemniaczane, gekookte aardappels met ei en bloem
[ afbeelding ]
In Spanje, Tortilla
Rauwe aardappels met ui en veel ei
[ afbeelding ]
ja, Tortilla wordt net als Reibekuchen met rauwe aardappels gemaakt, placki ziemniaczane weer met gekookte.quote:
Nee joh, die worden eerst op laag vuur gefrituurd. Meer een soort gekonfijt. Daarna laat je ze uitlekken, vermeng je ze met de eieren en bak je de tortilla.quote:Op dinsdag 21 september 2021 14:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
ja, Tortilla wordt net als Reibekuchen met rauwe aardappels gemaakt, placki ziemniaczane weer met gekookte.
Ja, en je begint dus met rauwe aardappels, niet met een stel gekookte die je al had als verwerking van resten. Dat confijten van de plakjes is deel van het maken van de tortilla.quote:Op dinsdag 21 september 2021 14:06 schreef Bramito het volgende:
[..]
Nee joh, die worden eerst op laag vuur gefrituurd. Meer een soort gekonfijt. Daarna laat je ze uitlekken, vermeng je ze met de eieren en bak je de tortilla.
Ze maken hier ook wel snelle tortillas met chips. Dat heb ik ok wel eens geprobeerd, maar dat vond ik eigenlijk niks. Je kan dan beter aardappels met een beetje olie microwaven.quote:Op dinsdag 21 september 2021 14:22 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik wil trouwens nog wel eens overgebleven aardappels opbakken en er een omelet mee maken, een soort valse tortilla. Met knoflook en peterselie, en serveer het met Ketchup. Laat ze dat in spanje maar niet horen.
Ja ik snap 'm dus nog niet, want ik ben ook weleens begonnen aan zo'n 'tortilla' (voordat ik wist dat er een heel mooi Nederlands woord voor was, 'aardappelpannekoekje'), dan raspte ik een rauwe aardappel boven een koekepannetje hete olie, maar dat werd een natte, vochtige derrie, door al het water wat er in rauwe aardappel zit! Niet te vreten..quote:
Kip tandoori is niet zo lekkerquote:Op dinsdag 21 september 2021 12:51 schreef Sorella het volgende:
Ik hab mijn bedenkingen bij stoommaaltijden maar de beef teriyaki is zeker goed te eten (is ook de enige die ik tot nog toe geprobeerd heb maar ga er wel meer proberen).
Vroeger heette hashbrowns aardappelkoekjes maar niet hip genoeg zeker![]()
Raspen, zout erop, vocht eruitknijpen, mengen met wat ei (niet veel) indien gewenst zodat de koekjes niet uit elkaar vallen, koekenpan met olie/boter verhitten, 2 of 3 kleine hoopjes aardappelmengsel in de pan, beetje platdrukken zodat het koekjes worden ipv hoopjes, aan beide zijden bakken, uitlaten lekken op keukenpapierquote:Op dinsdag 21 september 2021 14:51 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ja ik snap 'm dus nog niet, want ik ben ook weleens begonnen aan zo'n 'tortilla' (voordat ik wist dat er een heel mooi Nederlands woord voor was, 'aardappelpannekoekje'), dan raspte ik een rauwe aardappel boven een koekepannetje hete olie, maar dat werd een natte, vochtige derrie, door al het water wat er in rauwe aardappel zit! Niet te vreten..
Ongetwijfeld heb ik het verkeerd gedaan, misschien de verkeerde aardappels gebruikt, maar ik snap het dus nog steeds niet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |