abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  dinsdag 24 augustus 2021 @ 19:14:46 #1
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_201056910
Lockdown! Nu het coronavirus weer aan een opmars bezig is, is het verstandig om weer wat minder naar het supertje te tijgen. Blikvoer en ander kant-en-klaar voer is vaak lang houdbaar en dus ideaal voor deze omstandigheden!

Vandaag een klassieker in vele midden-Europese keukens, verse gevulde koolrolletjes. Deze had ik al sinds vorig jaar in de kast liggen, maar eerder nog niet aan toe gekomen.





De verpakking wenst ons smakelijk eten in meerdere Europese talen, behalve Nederlands. Gemiste kans!
De folie is wel makkelijk van de magnetronbak af te trekken, zonder lijmrandjes ofzo achter te laten. De magnetronbak zelf is ook goed stevig, hard plastic. Kwaliteit!



Onder een dikke laag 'pikante saus' zien we inderdaad twee koolrolletjes drijven, als een soort kwallen in een bruinige zee.

De verpakking raadt aan enkele gaatjes in de folie te prikken, en de hele zaak dan circa 5 minuten op 600 Watt in de magnetron te laten opwarmen. Mijn magnetron heeft geen 600W-stand, maar wel 720W, dus ik verkort de bereidingstijd tot 4,5 minuten.

Al snel wordt het huis gevuld door de kenmerkende, koolgeur die we allemaal wel van vroeger kennen! Nostalgisch.



Eenmaal opgediend ziet het er niet onaardig uit. Er is wel wat meer kool en wat minder vlees te bekennen dan wat je op grond van het plaatje op de verpakking in eerste instantie zou denken.



De kool is wel erg gaar, om niet te zeggen wat zeewier-achtig (slijmerig), maar smaakt wel een beetje naar kool. Het vlees is volgens mij separatorvlees wat in een vormpje geperst is, dat kun je duidelijk zien in bovenstaande foto. Het ontbreekt bij het vlees ook aan enige smaak, maar wat zout helpt.

Echt warm is het trouwens niet, die 5 minuten op 600W is sowieso te kort. Ik zou 7,5 minuten aanhouden, minstens.

Als je je neus dichthoudt en er verder niet bij nadenkt, is dit wel weg te krijgen. Met wat aardappels erbij zou je hier twee keer van kunnen eten, of met twee personen. Je moet elkaar dan wel goed kennen, aan vreemden of aan bijvoorbeeld een date, zou ik dit niet snel voorzetten.

Van de 'pittige saus' tenslotte moet je je ook niet teveel voorstellen. Het is absoluut niet pittige, het heeft eerder een heel zwakke bouillonsmaak. En er is ook wel erg veel van, ik denk dat zeker de helft van die 900 gram die op de verpakking staat, afkomstig is van de saus.

Op zichzelf ziet de saus er ook niet erg appetijtelijk uit, zeker niet nadat het paar uurtjes heeft staan afkoelen.



Een soort olie-achtige drab met klontjes gestold vet of iets dergelijks.

Helaas, dit product van de 'Landkeuken' is beneden de maat. Daar kan ook de prijs (een schappelijke 1,99) niets aan veranderen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 24 augustus 2021 @ 19:18:40 #2
194233 Friday12
Originele kloon
pi_201056978
Even een paar highlights in de OP stoppen?
  dinsdag 24 augustus 2021 @ 19:27:14 #3
494321 -Sigaartje
Ik heb geen Excel
pi_201057113
Dit wordt weer een icoon van een topic. Ik ga ook meedoen.
Als je deze post niet aanstaat, lees je hem niet.
pi_201058146
Molo *; O+
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_201060724
Thanks weer @Sicstus en @Molo . Weer genoten van de reviews. ^O^
pi_201064296
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 19:14 schreef Molo het volgende:
Lockdown! Nu het coronavirus weer aan een opmars bezig is, is het verstandig om weer wat minder naar het supertje te tijgen. Blikvoer en ander kant-en-klaar voer is vaak lang houdbaar en dus ideaal voor deze omstandigheden!

Vandaag een klassieker in vele midden-Europese keukens, verse gevulde koolrolletjes. Deze had ik al sinds vorig jaar in de kast liggen, maar eerder nog niet aan toe gekomen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De verpakking wenst ons smakelijk eten in meerdere Europese talen, behalve Nederlands. Gemiste kans!
De folie is wel makkelijk van de magnetronbak af te trekken, zonder lijmrandjes ofzo achter te laten. De magnetronbak zelf is ook goed stevig, hard plastic. Kwaliteit!

[ afbeelding ]

Onder een dikke laag 'pikante saus' zien we inderdaad twee koolrolletjes drijven, als een soort kwallen in een bruinige zee.

De verpakking raadt aan enkele gaatjes in de folie te prikken, en de hele zaak dan circa 5 minuten op 600 Watt in de magnetron te laten opwarmen. Mijn magnetron heeft geen 600W-stand, maar wel 720W, dus ik verkort de bereidingstijd tot 4,5 minuten.

Al snel wordt het huis gevuld door de kenmerkende, koolgeur die we allemaal wel van vroeger kennen! Nostalgisch.

[ afbeelding ]

Eenmaal opgediend ziet het er niet onaardig uit. Er is wel wat meer kool en wat minder vlees te bekennen dan wat je op grond van het plaatje op de verpakking in eerste instantie zou denken.

[ afbeelding ]

De kool is wel erg gaar, om niet te zeggen wat zeewier-achtig (slijmerig), maar smaakt wel een beetje naar kool. Het vlees is volgens mij separatorvlees wat in een vormpje geperst is, dat kun je duidelijk zien in bovenstaande foto. Het ontbreekt bij het vlees ook aan enige smaak, maar wat zout helpt.

Echt warm is het trouwens niet, die 5 minuten op 600W is sowieso te kort. Ik zou 7,5 minuten aanhouden, minstens.

Als je je neus dichthoudt en er verder niet bij nadenkt, is dit wel weg te krijgen. Met wat aardappels erbij zou je hier twee keer van kunnen eten, of met twee personen. Je moet elkaar dan wel goed kennen, aan vreemden of aan bijvoorbeeld een date, zou ik dit niet snel voorzetten.

Van de 'pittige saus' tenslotte moet je je ook niet teveel voorstellen. Het is absoluut niet pittige, het heeft eerder een heel zwakke bouillonsmaak. En er is ook wel erg veel van, ik denk dat zeker de helft van die 900 gram die op de verpakking staat, afkomstig is van de saus.

Op zichzelf ziet de saus er ook niet erg appetijtelijk uit, zeker niet nadat het paar uurtjes heeft staan afkoelen.

[ afbeelding ]

Een soort olie-achtige drab met klontjes gestold vet of iets dergelijks.

Helaas, dit product van de 'Landkeuken' is beneden de maat. Daar kan ook de prijs (een schappelijke 1,99) niets aan veranderen.
Ha leuk dat je ook een review doet :D
Eet smakelijk staat er niet op :(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 25 augustus 2021 @ 09:36:05 #7
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_201064363
I’m in!
Gott strafe das treulose Italien!
pi_201064403
Ooh die gevulde kool lijkt me echt heel smerig :D
Alius aliud dicit
pi_201064549
Lol, uiteraard is dit een oude OP.
  woensdag 25 augustus 2021 @ 10:06:57 #10
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_201064668
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 09:40 schreef Mrmime het volgende:
Ooh die gevulde kool lijkt me echt heel smerig :D
Heb het vorige maand zelf gemaakt.
Was lekker.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_201065026
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 augustus 2021 11:44 schreef Sicstus het volgende:
Tijd voor de frikandel/kroketslaatjestest! Hier gaat het dus om:

[ afbeelding ]

Wat opvalt is dat de kroketvariant inderdaad lijkt op de ragout waar een kroket doorgaans mee gevuld is. De frikandelvariant is vooral geel en doet qua uiterlijk in niets denken aan iets wat ik met een frikandel associeer.

Een paar close-ups:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik heb een snee speltbrood geroosterd en in stukjes gesneden, dat zal ik gebruiken om de slaatjes mee te consumeren.

[ afbeelding ]

Eerst de kroket. Deze is okee en lijkt inderdaad wat op de ragout in een kroket. Het komt in de buurt. Ik vind echter dat de korst van een kroket een essentieel onderdeel is van de kroketbeleving, en dat mis ik wel

Het frikandelslaatje verbijsterd mij; deze doet op geen enkele manier denken aan de smaak van een frikandel, speciaal of niet. Ik proef voornamelijk kerrie. Dat is wat dit is, een standaardslaatje met kerriesmaak. Zouden ze een fout hebben gemaakt in de fabriek? Ik begrijp absoluut niet waarom ze dit een 'frikandel'-slaatje genoemd hebben. De bedenker hiervan heeft waarschijnlijk nog nooit in zijn/haar leven een frikandel genuttigd.

Kortom, beiden zijn niet vies, maar hebben zo hun gebreken. Bij de kroketvariant mis ik toch wel erg de krokante korst, ik heb het gevoel alsof ik gewoon de kale ragout op een stukje brood aan het eten ben.

Het gebrek van het frikandelslaatje is dat het op geen enkele wijze iets te maken heeft met een frikandel, terwijl dat toch wel essentieel is als je je product als 'frikandelslaatje' in de markt zet.

edit: er zit op deze slaatjes standaard altijd mayonaise, wat op zich wel bij een frikandel past, maar natuurlijk op geen enkele wijze in de buurt van een kroket zou mogen komen.
Goeie review en ik ben het er grotendeels mee eens. Ik dacht in de Frikandelspeciaal versie wel iets van stukjes frikandel te proeven maar dat kan ook mijn verbeelding zijn geweest. Ik vond in elk geval de kroket een stuk beter qua smaak.
Dat vinden ze bij de Appie kennelijk ook want gisteravond trof ik ze met afprijzingstickers aan:
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_201066885
Zometeen mijn bevindingen met deze kant-en-klare rösti, uit de Alpenweken van de Lidl!

Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_201066915
Ben benieuwd. Ziet er niet slecht uit.
  woensdag 25 augustus 2021 @ 13:44:52 #14
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_201067073
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 13:27 schreef Sicstus het volgende:
Zometeen mijn bevindingen met deze kant-en-klare rösti, uit de Alpenweken van de Lidl!

[ afbeelding ]
Oh die ken ik, die is prima _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 25 augustus 2021 @ 13:45:09 #15
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_201067076
Zal je zien dat @Sicstus het niet te vreten vindt :'(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_201067193
Ik heb die met bacon & ui nog liggen *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_201067369
Ik vind het bewondernswaardig dat je deze meuk koopt en ook nog eet _O_ _O- *O*
pi_201067841
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 14:13 schreef Karzai het volgende:
Ik vind het bewondernswaardig dat je deze meuk koopt en ook nog eet _O_ _O- *O*
Ik ben niet zo kieskeurig als de meeste andere mensen met wat ik in mijn mond stop, blijkbaar. Ik heb ook weleens een duidelijk ongewassen doos voorgeschoteld gekregen, die klus heb ik ook geklaard, dusja...
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_201068177
Dacht dat doosjes altijd naar roosjes roken
pi_201068261
Ik eet regelmatig haring in tomatensaus uit blik. Vind ik een heerlijke snack.

Maar deze koolrolletjes, gatverdamme :r maak dat gewoon zelf en vries het in voor als je eens snel wat wil eten.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_201068954
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 15:28 schreef sirdanilot het volgende:
Ik eet regelmatig haring in tomatensaus uit blik. Vind ik een heerlijke snack.

Maar deze koolrolletjes, gatverdamme :r maak dat gewoon zelf en vries het in voor als je eens snel wat wil eten.
Lekker op een wit broodje, haringfilet in een tomatensaus. En nee, zet Sicstus niet aan tot zelf koken want ik vind dit topic veel te leuk.
  woensdag 25 augustus 2021 @ 16:27:55 #22
494321 -Sigaartje
Ik heb geen Excel
pi_201068988
quote:
17s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 16:25 schreef praadje het volgende:

[..]
Lekker op een wit broodje, haringfilet in een tomatensaus. En nee, zet Sicstus niet aan tot zelf koken want ik vind dit topic veel te leuk.
Tja, maar af en toe wil je ook iets goeds op je bord en koken is een kleine moeite.
Als je deze post niet aanstaat, lees je hem niet.
pi_201069100
quote:
17s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 16:25 schreef praadje het volgende:

[..]
Lekker op een wit broodje, haringfilet in een tomatensaus. En nee, zet Sicstus niet aan tot zelf koken want ik vind dit topic veel te leuk.
Ik kook bijna elke avond :(
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_201069159
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 16:27 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Tja, maar af en toe wil je ook iets goeds op je bord en koken is een kleine moeite.
Hij zal vast ook wel koken hoor. ;)
pi_201069162
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 16:36 schreef Sicstus het volgende:

[..]
Ik kook bijna elke avond :(
Ah, zie je wel.
  woensdag 25 augustus 2021 @ 16:50:07 #26
494321 -Sigaartje
Ik heb geen Excel
pi_201069289
quote:
0s.gif Op woensdag 25 augustus 2021 16:36 schreef Sicstus het volgende:

[..]
Ik kook bijna elke avond :(
:D
Ja ik ook, maar ja af en toe kant-en-klaar of een diepvriespizzaatje gaat er ook wel in. In mijn jonge jaren kon ik nog helemaal niet koken, nooit geleerd, en at ik vaak kant-en-klaar en dat merk je echt aan je conditie en je "welgevoel". Gelukkig had ik vrij snel daarna aardappels leren koken, dat was al een hele vooruitgang.
Dat kant-en-klaarvoedsel was begin jaren 80 nog lang niet zo hoogstaand als nu. Als ik daar nog aan terugdenk! Als je nu bij AH een kant-en-klaar-bakje boerenkoolstamppot haalt, heb je best een goed avondmaaltje, dat was 40 jaar geleden nog echt niet zo. Ja, die blikken nasi en bami waren er toen al wel!
Als je deze post niet aanstaat, lees je hem niet.
  donderdag 26 augustus 2021 @ 12:18:15 #27
194233 Friday12
Originele kloon
pi_201078693


Deze gister gegeten. Erg lekker! Ook goed gevuld met groentes enzo :)



[ Bericht 21% gewijzigd door Friday12 op 26-08-2021 14:20:14 ]
  dinsdag 21 september 2021 @ 12:40:07 #28
194233 Friday12
Originele kloon
pi_201453609
@Sicstus wel liken maar niet posten :(
pi_201453717
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 september 2021 12:40 schreef Friday12 het volgende:
@:Sicstus wel liken maar niet posten :(
Ahum...ik heb het heul erg druk met de verhuizing van mijn moeder. Maar om nog even terug te komen op die rösti:



Zo ziet er dus uit als je het vers uit de verpakking in het koekepannetje hebt gemieterd. Klein beetje onappetijtelijk, maar niet zonder potentie.

Helaas lukte het mij niet om de boel goed gaar/knapperig te krijgen, maar ik weet ook helemaal niet of dat de bedoeling is; ik heb nog nooit 'echte', zelfgemaakte rösti gemaakt of geserveerd gekregen.

Ook na het langer dan de aanbevolen baktijd in het pannetje heb gehouden, is de binnenkant nog wat lauw en vochtig, en een beetje 'solide'. Net reepjes vastkokende aardappels die net aan gaar zijn, terwijl ik eigenlijk meer iets als een hash brown had verwacht.



Dit was mijn resultaat (ik probeerde 'm om te draaien in de pan, maar toen brak ie aan gort, vandaar aan de linkerkant een stuk van de buitenkant, die wel knapperig is, en rechts meer van de binnenkant, die dus zoals hierboven beschreven is).

Dit is niet mijn ding, maar ik heb een vermoeden dat het deels aan mij ligt, en dat je met wat oefening een beter resultaat kunt krijgen.

Een krappe voldoende dus, 5,5.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_201453744
Ik hab mijn bedenkingen bij stoommaaltijden maar de beef teriyaki is zeker goed te eten (is ook de enige die ik tot nog toe geprobeerd heb maar ga er wel meer proberen).

Vroeger heette hashbrowns aardappelkoekjes maar niet hip genoeg zeker :)
pi_201453908
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 september 2021 12:51 schreef Sorella het volgende:

Vroeger heette hashbrowns aardappelkoekjes maar niet hip genoeg zeker :)
Ik ben zelf een ouwe lul, maar misschien was het gewoon geen dingetje in de sociale/geografische omgeving waar ik ben opgegroeid :) Nog nooit van aardappelkoekjes gehoord namelijk :P
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_201453982
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 september 2021 13:03 schreef Sicstus het volgende:

[..]
Ik ben zelf een ouwe lul, maar misschien was het gewoon geen dingetje in de sociale/geografische omgeving waar ik ben opgegroeid :) Nog nooit van aardappelkoekjes gehoord namelijk :P
In het buitenland noemen ze het rosti of reifjes met ik d8 gekookte aardappels :)

P.s. ik ben ook niet meer de jongste dus misschien geografisch zoals jij zegt.
pi_201454029
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 september 2021 13:06 schreef Sorella het volgende:

[..]
In het buitenland noemen ze het rosti of reifjes met ik d8 gekookte aardappels :)

P.s. ik ben ook niet meer de jongste dus misschien geografisch zoals jij zegt.
Hmm, ik heb even op wikipedia gekeken en daar is het volgende te lezen:

quote:
Aardappelpannenkoekjes zijn vooral bekend in de Duitse, Oostenrijkse, Poolse, Tsjechische, Oekraīense, Wit-Russische en Jiddische keuken. In Duitsland heeft het gerecht diverse namen, waaronder Reibekuchen en Kartoffelpuffer. In de joodse keuken heten ze latkes of latkas en worden ze gegeten tijdens het chanoekafeest. In Polen zijn placki ziemniaczane algemeen verkrijgbaar als fastfood, onder andere in milkbars en in restaurants die soms zelfs in placki gespecialiseerd zijn (plackarnia), ook om af te halen. In veel landen zijn aardappelpannenkoekjes diepgevroren te koop in de supermarkt.

Rijfkoeken maken tevens deel uit van de culinaire traditie van oostelijk Gelderland (in het bijzonder de Achterhoek), alwaar ze in dialect riefkuukskes worden genoemd[
Ik kom uit Rotterdam en dan is het ook misschien niet verwonderlijk dat ik het niet ken :P
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  dinsdag 21 september 2021 @ 13:10:33 #34
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201454031
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 september 2021 13:03 schreef Sicstus het volgende:

[..]
Ik ben zelf een ouwe lul, maar misschien was het gewoon geen dingetje in de sociale/geografische omgeving waar ik ben opgegroeid :) Nog nooit van aardappelkoekjes gehoord namelijk :P
In Duitsland
Kartoffelpuffer of Reibekuchen, worden geserveerd met appelmoes

Het deeg is rauwe aardappels en ei, soms met uit en knoflook

In Zwitserland, Rösti, zonder ui of ei


In Polen, placki ziemniaczane, gekookte aardappels met ei en bloem


In Spanje, Tortilla
Rauwe aardappels met ui en veel ei
pi_201454054
@Sicstus ligt niet aan jou, gebeurde laats bij mijn stiefmoeder ook en bij mij ook.;)
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_201454059
Ik krijg nu spontaan trek in aardappelkoekjes maar geen aardappels in huis en ben ziek dus mag de deur niet uit ;(
  dinsdag 21 september 2021 @ 13:15:04 #37
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_201454082
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 september 2021 12:50 schreef Sicstus het volgende:
Zo ziet er dus uit als je het vers uit de verpakking in het koekepannetje hebt gemieterd. Klein beetje onappetijtelijk, maar niet zonder potentie.
Ik bewonder jouw verbeeldingskracht (en optimisme) :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 21 september 2021 @ 13:20:43 #38
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201454173
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 september 2021 13:13 schreef Sorella het volgende:
Ik krijg nu spontaan trek in aardappelkoekjes maar geen aardappels in huis en ben ziek dus mag de deur niet uit ;(
Ze zijn ook erg lekker en heb nooit zo begrepen waarom het in NL nooit aangeslagen is. Waarschijnlijk teveel werk
  dinsdag 21 september 2021 @ 13:58:35 #39
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_201454798
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 september 2021 13:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
In Duitsland
Kartoffelpuffer of Reibekuchen, worden geserveerd met appelmoes
[ afbeelding ]
Het deeg is rauwe aardappels en ei, soms met uit en knoflook

In Zwitserland, Rösti, zonder ui of ei
[ afbeelding ]

In Polen, placki ziemniaczane, gekookte aardappels met ei en bloem
[ afbeelding ]

In Spanje, Tortilla
Rauwe aardappels met ui en veel ei
[ afbeelding ]
Tortilla rauwe aardappels? Wtf?
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 21 september 2021 @ 14:02:30 #40
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201454852
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 september 2021 13:58 schreef Bramito het volgende:

[..]
Tortilla rauwe aardappels? Wtf?
ja, Tortilla wordt net als Reibekuchen met rauwe aardappels gemaakt, placki ziemniaczane weer met gekookte.
  dinsdag 21 september 2021 @ 14:06:23 #41
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_201454916
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 september 2021 14:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
ja, Tortilla wordt net als Reibekuchen met rauwe aardappels gemaakt, placki ziemniaczane weer met gekookte.
Nee joh, die worden eerst op laag vuur gefrituurd. Meer een soort gekonfijt. Daarna laat je ze uitlekken, vermeng je ze met de eieren en bak je de tortilla.
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 21 september 2021 @ 14:08:06 #42
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201454943
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 september 2021 14:06 schreef Bramito het volgende:

[..]
Nee joh, die worden eerst op laag vuur gefrituurd. Meer een soort gekonfijt. Daarna laat je ze uitlekken, vermeng je ze met de eieren en bak je de tortilla.
Ja, en je begint dus met rauwe aardappels, niet met een stel gekookte die je al had als verwerking van resten. Dat confijten van de plakjes is deel van het maken van de tortilla.
  dinsdag 21 september 2021 @ 14:11:05 #43
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_201454986
Ik snap ‘m nu ;)
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 21 september 2021 @ 14:20:25 #44
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201455105
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 september 2021 14:11 schreef Bramito het volgende:
Ik snap ‘m nu ;)
^O^
  dinsdag 21 september 2021 @ 14:22:56 #45
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_201455152
Ik wil trouwens nog wel eens overgebleven aardappels opbakken en er een omelet mee maken, een soort valse tortilla. Met knoflook en peterselie, en serveer het met Ketchup. Laat ze dat in spanje maar niet horen.
  dinsdag 21 september 2021 @ 14:44:01 #46
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_201455393
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 september 2021 14:22 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik wil trouwens nog wel eens overgebleven aardappels opbakken en er een omelet mee maken, een soort valse tortilla. Met knoflook en peterselie, en serveer het met Ketchup. Laat ze dat in spanje maar niet horen.
Ze maken hier ook wel snelle tortillas met chips. Dat heb ik ok wel eens geprobeerd, maar dat vond ik eigenlijk niks. Je kan dan beter aardappels met een beetje olie microwaven.
Siesta & Fiesta!
pi_201455458
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 september 2021 14:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
^O^
Ja ik snap 'm dus nog niet, want ik ben ook weleens begonnen aan zo'n 'tortilla' (voordat ik wist dat er een heel mooi Nederlands woord voor was, 'aardappelpannekoekje'), dan raspte ik een rauwe aardappel boven een koekepannetje hete olie, maar dat werd een natte, vochtige derrie, door al het water wat er in rauwe aardappel zit! Niet te vreten..
Ongetwijfeld heb ik het verkeerd gedaan, misschien de verkeerde aardappels gebruikt, maar ik snap het dus nog steeds niet.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_201456091
Wat ik doe is: aardappels raspen, de ene keer vastkokend de andere keer kruimig, dan het vocht eruit knijpen voor krokantere koekjes of niet voor iets minder krokante koekjes. Ui raspen en erbij doen, peper en zout erbij doen, kruiden naar smaak (of niet) parikapoeder, kerrie, peterselie, bieslook, knoflook etc.
Dit mengen en ik gooi er altijd wat bloem bij want het blijft toch wat vochtig ook als het uitgeknepen is.
Dan olie en boter in de pan en heet laten worden, 3 of 4 hoopjes aardappelmengsel erin doen en plat maken.
vuur half hoog 3 tot 4 min. per kant.

Of de bodem van je pan bedekken met het aardappelmengsel+/- 1/2 tot 1 cm dik en vuur laag zetten, na 15 minuten even kijken of de onderkant bruin begint te worden, is dat het geval op een bord laten glijden en de ongare kant in de pan doen, anders wachten.

Bon appetito :)
  dinsdag 21 september 2021 @ 15:31:37 #49
194233 Friday12
Originele kloon
pi_201456119
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 september 2021 12:51 schreef Sorella het volgende:
Ik hab mijn bedenkingen bij stoommaaltijden maar de beef teriyaki is zeker goed te eten (is ook de enige die ik tot nog toe geprobeerd heb maar ga er wel meer proberen).

Vroeger heette hashbrowns aardappelkoekjes maar niet hip genoeg zeker :)
Kip tandoori is niet zo lekker
  dinsdag 21 september 2021 @ 15:43:57 #50
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_201456287
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 september 2021 14:51 schreef Sicstus het volgende:

[..]
Ja ik snap 'm dus nog niet, want ik ben ook weleens begonnen aan zo'n 'tortilla' (voordat ik wist dat er een heel mooi Nederlands woord voor was, 'aardappelpannekoekje'), dan raspte ik een rauwe aardappel boven een koekepannetje hete olie, maar dat werd een natte, vochtige derrie, door al het water wat er in rauwe aardappel zit! Niet te vreten..
Ongetwijfeld heb ik het verkeerd gedaan, misschien de verkeerde aardappels gebruikt, maar ik snap het dus nog steeds niet.
Raspen, zout erop, vocht eruitknijpen, mengen met wat ei (niet veel) indien gewenst zodat de koekjes niet uit elkaar vallen, koekenpan met olie/boter verhitten, 2 of 3 kleine hoopjes aardappelmengsel in de pan, beetje platdrukken zodat het koekjes worden ipv hoopjes, aan beide zijden bakken, uitlaten lekken op keukenpapier :)
Zo deed mijn oma het iig.

Verder is een tortilla mijn inziens geen aardappelpannenkoekje, maar eerder een dikke en flink met aardappel gevulde "omelet".
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')