Dat weet ik ook wel, maar dat neemt niet weg dat het tof zou zijn als het bestondquote:Op vrijdag 10 september 2021 14:52 schreef Franny_G het volgende:
Nee omdat het ook wel een beetje absurd is toch?
Het kanquote:Op vrijdag 10 september 2021 15:27 schreef SQ het volgende:
[..]
Nee oke, dat hoeft niet perse samen te hangen, maar echt de diepte in gaan op een baan van 20 uur in de week wordt ook lastig. Tenzij je echt al een mega expert bent natuurlijk, dan hoeft het misschien niet meer zo nodig.
Volledig mee oneens, niet een buitenschoolse opvang zou de norm moeten zijn; een 50/50 verdeling van vader en moeder die het kind ophalen zou de norm moeten zijn.quote:Op vrijdag 10 september 2021 14:52 schreef Franny_G het volgende:
[..]
Nee omdat het ook wel een beetje absurd is toch? Ik vind het gek hoor, dat we in een samenleving leven waar het eigenlijk nog wel de norm is dat een ouder (lees: moeder) 's middags om 14:00 of 15:00 bij de school staat. En ik vind het ook best gek als er ouders zijn (lees: moeders
) die dat dan ook overnemen als norm. Een goede naschoolse opvang zou de norm moeten zijn, ik hoop eigenlijk dat we ons daar als ouders (lees: moeders
) beetje hard voor gaan maken in plaats van mee te gaan in dit traditionele gebeuren. Ik snap wel dat je misschien een carrièreswitch wil, het klinkt ook wel als niet helemaal gezond zoals het nu is, of niet meer passend, maar als ik dit allemaal lees is het ook net alsof elke ambitie als moeder eigenlijk maar 'gedoe' is en je maar beter een makkelijk baantje kan hebben...
Dat ligt er ook aan hoe je in het leven staat en wat je zelf wil. Ik werk om te leven, ik leef niet om te werken. Ik vind het raar als iedereen het de norm zou vinden om fulltime te werken terwijl je jonge kinderen hebt (ongeacht je geslacht, bij mannen vind ik dat ook raar). Ik besteed mijn tijd liever (ook) aan mijn kinderen en mijzelf. Werk is bij mij ondergeschikt aan gezin en vooral aan vrije tijd. Dat ik daarvoor misschien onder niveau moet werken neem ik voor lief. Ik wil geen carrière maken nu, dat aanbod heb ik al meerdere keren afgeslagen, omdat ik vind dat daarbij een bepaalde aanwezigheidsplicht hoort waar ik (nu) geen zin in heb. Carrière maken komt later wel, of niet.quote:Op vrijdag 10 september 2021 14:52 schreef Franny_G het volgende:
[..]
Nee omdat het ook wel een beetje absurd is toch? Ik vind het gek hoor, dat we in een samenleving leven waar het eigenlijk nog wel de norm is dat een ouder (lees: moeder) 's middags om 14:00 of 15:00 bij de school staat. En ik vind het ook best gek als er ouders zijn (lees: moeders
) die dat dan ook overnemen als norm. Een goede naschoolse opvang zou de norm moeten zijn, ik hoop eigenlijk dat we ons daar als ouders (lees: moeders
) beetje hard voor gaan maken in plaats van mee te gaan in dit traditionele gebeuren. Ik snap wel dat je misschien een carrièreswitch wil, het klinkt ook wel als niet helemaal gezond zoals het nu is, of niet meer passend, maar als ik dit allemaal lees is het ook net alsof elke ambitie als moeder eigenlijk maar 'gedoe' is en je maar beter een makkelijk baantje kan hebben...
Hier ook zoiets. Ik werk van 5.45 tot 13 á 14 uur (niet alle werkdagen) en vriend van 8.30 tot 17:00.quote:Op vrijdag 10 september 2021 16:00 schreef MevrouwCactus het volgende:
Bij ons werkt de ene moeder van 6-14.30u en de andere moeder van 9-16.30u, waardoor we altijd kunnen brengen en halen. Dat vind ik wel erg handig.
Ik vind dat wel lastig. Mijn kind heeft het best oke op de BSO, maar het voelt voor hem echt als een verplichting (iets wat 'moet') en hij is na zo'n lange dag van huis veel vermoeider dan wanneer hij na school thuis is of bij een klasgenootje speelt. Ik zou voor mezelf best meer willen werken (want ik vind mijn werk leuk), maar dat vind ik niet goed voor mijn kind.quote:Op vrijdag 10 september 2021 14:52 schreef Franny_G het volgende:
Een goede naschoolse opvang zou de norm moeten zijn,
-weg-quote:Op vrijdag 10 september 2021 15:20 schreef SQ het volgende:
Het is toch maar wat handig dat niet iedereen alleen onder schooltijd werkt zeg, er zou niks meer van de maatschappij terecht komen![]()
In mijn werk persoonlijk zou ik meteen kunnen stoppen als ik alleen onder schooltijd wil werken. We hebben een window van ongeveer 3 uurtjes waarin we met goed fatsoen kunnen schakelen met ons oostamerikaanse kantoor. De westkust is nóg uitdagender, laat staan als je Taiwan er ook nog bij wil hebben.
Dit soort theorieën zijn allemaal leuk en aardig zolang je alleen maar achter je scherm data zit te kloppen, maar zodra het op werken mèt mensen aankomt wordt het echt een heel ander soort puzzel.
Lijkt me saai werkquote:Op maandag 30 augustus 2021 18:49 schreef Amsel het volgende:
Voor alle artsen die het niet meer zien zitten: is bedrijfsarts dan niet iets? Daar moest ik opeens aan denken omdat ik daar vanwege m'n stressklachten op bezoek mag
Hier hetzelfde. Carrière netjes op de rit en bepaalde handige dingen behaald voor ik moeder werd. En dat legt me momenteel op het werk geen windeieren. Ik heb 7 jaar fulltime gewerkt (bij ons is dat 48 uur per week) voor ik moeder werd. En in die jaren heb ik alles voor m’n werk gedaan wat nodig was en een huis gekocht.quote:Op zaterdag 11 september 2021 10:50 schreef Vanyel het volgende:
Wat dat betreft vind ik het wel een pre dat ik niet vroeg aan kinderen begonnen ben. Jaren de tijd gehad om wel meer te werken en ervaring op te doen in allerlei dingen zonder dat het me in de weg zat. Nu dat wel zo is, kan ik terug zonder dat dat me niveau kost.
Hoogstens verlies ik kansen om verder omhoog te gaan, maar daar lig ik niet wakker van.
Misschien dat het in jouw geval met je leeftijd samenhangt, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Zelf heb ik gestudeerd en daarmee was ik klaar toen ik midden twintig was, daarna een paar jaar fulltime gewerkt in een baan die aansloot op mijn (universitaire) studie.quote:Op zaterdag 11 september 2021 11:06 schreef _Lily_ het volgende:
[..]
Hier hetzelfde. Carrière netjes op de rit en bepaalde handige dingen behaald voor ik moeder werd. En dat legt me momenteel op het werk geen windeieren. Ik heb 7 jaar fulltime gewerkt (bij ons is dat 48 uur per week) voor ik moeder werd. En in die jaren heb ik alles voor m’n werk gedaan wat nodig was en een huis gekocht.
Anderzijds vind ik het dan weer een keerzijde dat ik op deze leeftijd pas voor het eerst moeder word. Ik had het graag voor m’n 30e gehad.
Dus ik ben er nog niet uit wat ik voor mezelf nou het belangrijkst vind, carrière of moederschap. Ik had het ook heel leuk gevonden om bijv pas 50 te zijn als mijn kind volwassen is. Daar heeft hij ook veel aan.
Overigens: wat heel veel moeite op het werk wegvangt is een goede partner met wie je op 1 lijn zit. Als vrouw is het echt moeilijk als je man een carrieretijger is die het liefst fulltime werkt en zijn werk op 1 heeft staan. Ik heb heel veel geluk dat mijn man niet zo is. Scheelt mij al een boel werkstress.
Voor mij is er maar 1 groot voordeel geweest van laat kinderen krijgen ivm werk. En dat is dat we van 1 salaris kunnen leven. We werken allebei maar 1 van ons kan onbetaald verlof opnemen als t moet.
Mijn man heeft nu 4 maanden onbetaald verlof opgenomen en is mijn hele zwangerschapsverlof thuis, echt heerlijk.
We verdienen daardoor minder geld dan zou kunnen maar daar geef ik niet om
De gemiddelde medisch specialist is rond zijn of haar 32e pas klaar. Als je dan ook nog gepromoveerd bent dan zit je zomaar richting de 40.quote:Op maandag 27 september 2021 18:40 schreef KayaQ het volgende:
[..]
Misschien dat het in jouw geval met je leeftijd samenhangt, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Zelf heb ik gestudeerd en daarmee was ik klaar toen ik midden twintig was, daarna een paar jaar fulltime gewerkt in een baan die aansloot op mijn (universitaire) studie.
Voor mijn 30e hadden mijn man en ik een huis gekocht op 1 salaris en was ik zwanger, daarvoor hoef je toch niet eerst 40 te zijn?
Niet iedereen werkt als arts. Ik heb na mijn vierjarige wo opleiding een baan kunnen vinden op niveau met een prima salaris. Daarvoor hoefde ik niet eerst te promoveren. Vervolgens ben ik een jaar of vijf fulltime gaan werken en zo heb ik nog een aantal keer promotie gekregen.quote:Op maandag 27 september 2021 19:20 schreef June. het volgende:
[..]
De gemiddelde medisch specialist is rond zijn of haar 32e pas klaar. Als je dan ook nog gepromoveerd bent dan zit je zomaar richting de 40.
Maar Lily heeft het toch over haar eigen situatie, waarin het dus niet mogelijk was om klaar te zijn met je opleiding op je 30e. Dan kun je wel zeggen dat dat niet nodig is, maar dat is toch gewoon haar realiteitquote:Op maandag 27 september 2021 19:24 schreef KayaQ het volgende:
[..]
Niet iedereen werkt als arts. Ik heb na mijn vierjarige wo opleiding een baan kunnen vinden op niveau met een prima salaris. Daarvoor hoefde ik niet eerst te promoveren. Vervolgens ben ik een jaar of vijf fulltime gaan werken en zo heb ik nog een aantal keer promotie gekregen.
Op die manier kun je het toch prima voor elkaar hebben rond je 30e?
Klopt, maar de post waar zij op reageerde plaatste vroeg en laat moeder worden tegenover elkaar, waarbij je op late leeftijd voordeel zou hebben op carrièregebied.quote:Op maandag 27 september 2021 19:54 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Maar Lily heeft het toch over haar eigen situatie, waarin het dus niet mogelijk was om klaar te zijn met je opleiding op je 30e. Dan kun je wel zeggen dat dat niet nodig is, maar dat is toch gewoon haar realiteit
Voor mij was dat zeker niet het ultieme. Het gaat zoals het gaat. Volgens mij is het eerder ultiem tegenwoordig om langer te wachten met kinderen krijgen, zo rond de 40 is niet ongewoon. Voor je 30e een kind komt vrijwel niet meer voor.quote:Op maandag 27 september 2021 20:01 schreef SQ het volgende:
Ik blijf me soms wel verbazen over de dingen die ik hier lees hoor. Dure (inloot)studies doen om vervolgens zo snel mogelijk parttime of helemaal niet meer te gaan werken, en de algemene ambitie om voor je dertigste een huis op 1 salaris te hebben en een gezin gesticht te hebben. Is dat momenteel het ultieme ofzo?ik herken het niet zo uit mijn omgeving geloof ik.
Stukje voortschrijdend inzicht ook gewoon somsquote:Op maandag 27 september 2021 20:01 schreef SQ het volgende:
Ik blijf me soms wel verbazen over de dingen die ik hier lees hoor. Dure (inloot)studies doen om vervolgens zo snel mogelijk parttime of helemaal niet meer te gaan werken, en de algemene ambitie om voor je dertigste een huis op 1 salaris te hebben en een gezin gesticht te hebben. Is dat momenteel het ultieme ofzo?ik herken het niet zo uit mijn omgeving geloof ik.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |