abonnement Unibet Coolblue
pi_200997091
quote:
12s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 12:30 schreef escortmk2 het volgende:

[..]
2 dagen offline en dan nog lukt het niet. Geeft wel mooi aan hoe "fintech" dit platform is. Niet dus.

Op de site zie je nu dit soort bagger:
[..]

En het ergste is nog dat rond 13.00 u dit zinnetje nog steeds op de site staat:

Wij verwachten vrijdag 20 augustus omstreeks 10.30 uur weer live te gaan met het aanbod- en investeer-deel
pi_200997108
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 06:00 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]
De crowdfunders lenen in dit geval 2500k uit (waarvan 950k in een bouwdepot). Het drempelbedrag om de lening door te laten gaan was 1550k. Dit is ruimschoots behaald. Het doelbedrag was 2500k. Ook dit is behaald.

Alleen als de 2500k niet volledig behaald zou worden, zou de financiering elders vandaan komen.
Het zou beter zijn als er bij benodigd kapitaal 2500K had gestaan (i.p.v. 1550K) en in de tekst had gestaan dat het drempelbedrag 1550K was en dat dan de 950K op andere wijze zou worden ingebracht. Ik blijf het een onduidelijke slordige pitch vinden.
pi_200997145
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 12:25 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:

[..]
Lijkt me ook, maar omdat de grond/het appartementsrecht dan door de koper als eerste wordt betaald neem ik aan dat het hypotheekrecht dan ook overgaat naar de koper. Dus blijft er minder zekerheid over, maar ik lees nergens expliciet of er in deze verkoopfase dan deels wordt afgelost, en hoeveel dan per kavel.
Dat zou niet moeten kunnen toch? Er ligt een hypotheek op die grond (ten behoeve van de investeerders) die kun je niet zomaar overhevelen naar de nieuwe eigenaren. Dat zal langs een notaris moeten en de investeerders zullen dan eerst afgelost moeten worden zodat de hypotheekrechten vrij kunnen komen.
pi_200997209
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 12:54 schreef TisIk het volgende:

[..]
Zouden de kopers van de huisjes de grond er wel bij kopen?
Zou het niet een soort erfpacht zijn?
Het gaat in de pitch expliciet over appartementsrechten, dan spreek je dus niet van prive eigendom van de grond (maar ook geen erfpacht). Er komt dus een VvE en de kopers mogen ca. 10 weken zelf gebruik maken en de rest wordt verplicht door een landelijk operend exploitant (die uit Goes, werd al wel bij eerdere plannen daar genoemd?) verhuurd.
pi_200997577
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 11:48 schreef obligataire het volgende:

[..]
Dat is vrees ik inherent aan dit type project. Die huisjes kunnen eerder of later opgeleverd en verkocht zijn. Een keiharde einddatum vind je bij een termijndeposito bij de bank.... Bij CF loop je nu en dan tegen ondernemersrisico aan zoals de sluitingen wegens corona bijvoorbeeld.
Ik heb het niet over dit specifieke project, of over het algemene risico bij CF dat de looptijd van een project incidenteel verlengd wordt als de omstandigheden dat nodig maken.

Waar ik op doel is dat ik het gevoel heb dat het steeds verlengen van de "eigen" projecten bij CRE wel eens structureel of zelfs deel van het business model zou kunnen zijn. Ik zeg niet dat het zo is, maar met al heel wat aan CRE gerelateerde projecten in mijn portefeuille wil ik er eerst wel eens even een paar volgens schema afgelost zien worden voor ik weer in een nieuwe ga stappen.
pi_200997601
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 09:57 schreef Jaco078 het volgende:
Over vier minuten nieuwe NLI live. Bekende naam, eerste hypotheek, korte looptijd. 7.25% bruto.

https://www.nlinvesteert.nl/investeren/RenovitaVI

Edit: Ik zat te f5-en (uit interesse, neem m zelf niet mee): was echt 580k resterend, 320k, 111k, 55k, 9k, 3k, vol. Ook in dat tempo, 9 seconden.
Zojuist een mail ontvangen mbt een inner crowd project tegen 9%, met als zekerheden verpanding van inventaris en debiteuren (architecten in zwaar weer). Er werd 300K bij de crowd gezocht. Ik kreeg de mail, zat achter de computer, na het inloggen stond er nog maar 40K open. Na het naar beneden scrollen om een eerste blik op de waarde van de zekerheden te werpen was het al te laat, en hoefde ik niet meer te denken wat ik nu eventueel van de zekerheden vond.

NLI heeft voor zowel publieke als inner crowd projecten altijd bijzonder veel investerings potentieel wat gelijk aan de knoppen zit zodra een project online komt.

Regelmatig vind ik de projecten maar matig interessant, maar bij de enkele (voor mij) interessante projecten kom ik er nagenoeg nooit meer op tijd doorheen helaas.
pi_200998685
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 13:52 schreef OpDieFiets het volgende:
Waar ik op doel is dat ik het gevoel heb dat het steeds verlengen van de "eigen" projecten bij CRE wel eens structureel of zelfs deel van het business model zou kunnen zijn. Ik zeg niet dat het zo is, maar met al heel wat aan CRE gerelateerde projecten in mijn portefeuille wil ik er eerst wel eens even een paar volgens schema afgelost zien worden voor ik weer in een nieuwe ga stappen.
Laat ik voorop stellen dat het naar mijn mening die verwevenheid niet altijd even handig is en in het begin ook niet altijd expliciet werd gecommuniceerd, aan de andere kant heb ik wel de indruk dat ze zich daar ook wel erg bewust van zijn geworden en nu naar handelen. Ik dacht dat ik nu bij drie projecten te maken heb gehad met verlengingen waarbij er twee voor een tweede keer verlengd zijn en uiteindelijk wat onduidelijkheid was met communicatie vanuit geldnemer cq herfinanciering niet helemaal vanzelf ging. Dat waren dus juist geen "eigen" projecten. Het "eigen" project wat verlengd werd is later probleemloos geherfinancierd.

Op basis van spreiding geef ik in eerste instantie voorkeur aan verschillende geldnemers, aan de andere kant (en dat is hier door anderen ook al eens genoemd) heb ik liever met een professional te maken die weet wat hij/zij doet dan een gelukszoeker. Want dhr H. weet wat hij doet en heeft veel te verliezen aan reputatie als blijkt dat er structureel misbruik wordt gemaakt van de situatie, ik ben banger voor de "wannabe projectontwikkelaar" die net komt kijken en ook geen stuiver zelf heeft en dus ook geen tegenvallers kan opvangen.
pi_200998783
Update A4F:

quote:
Even voorstellen
Hallo, mijn naam is Lex van Hoepen. De nieuwe eigenaar van All4funding.
Na het vrij plotselinge overlijden van Imelda Judistira eind maart 2020, compagnon en een van de drijvende krachten achter het All4funding platform, was het voor mede eigenaar Edward Reintke niet meer haalbaar om het platform draaiende te houden voor nieuwe projecten.
Ik neem met liefde het stokje van hem over.

Ik ben 52 jaar en heb een dochter van bijna 14. Wij wonen met veel plezier in Utrecht in een fijn huis aan de rand van het centrum.
In mijn vrije tijd mag ik graag in competitieverband een balletje slaan op de tennisbaan.
Om op te laden en de nodige rust te vinden, maar ook om na te denken en mijn creatieve ideeën tot ontwikkeling te laten komen, vind je mij regelmatig op het water in mijn zeilboot om de elementen te trotseren.

Ik heb HEAO bedrijfseconomie en de studie economie afgerond in Groningen. Daarna ben ik mijn loopbaan in de financiële dienstverlening gestart bij FBTO en Achmea waar ik verschillende functies heb bekleed. Ik ben uit uiteindelijk van Groningen, via Leeuwarden in 1999 in Utrecht terecht gekomen.

Ik zie altijd al verbeterpunten in de financiële dienstverlening; ik neem niet zomaar genoegen met dat iets is zoals het is en wil daarbij het beste voor de klant. Met creatieve ideeën kom je een heel eind weet ik uit ervaring en dit is mede de reden geweest om in 2000 als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan.

In juni van dit jaar werd de overname van het crowdfundplatform All4funding afgerond. Een mooie kans en een aanvulling binnen mijn bestaande bedrijven. Persoonlijk heb ik veel ervaring met crowdfundplatforms. Ik financier al vanaf 2015 een groot deel van mijn vastgoed en overname van verzekeringsportefeuilles via crowdfundplatforms. Hierdoor ben ik zeer enthousiast geraakt over deze wijze van financieren en de mogelijkheden die het voor zowel ondernemers en investeerders biedt. Ik heb ook gezien waar er verbeteringen in de processen bij de platforms mogelijk zijn.

All4funding heeft de ambitie om het meest toegankelijke en klantvriendelijke platform van Nederland te worden. Voor ondernemers betekent het dat financieringen vanaf ¤ 25.000,- mogelijk zijn. Investeerders kunnen vanaf ¤ 100,- meevoelen wat het betekent om een bijdrage te leveren aan een onderneming. Zo zullen ondernemers van ons binnen 48 uur horen of hun financieringsaanvraag toegekend wordt, investeerders zullen stipt op tijd hun rente en aflossing ontvangen. Zelfs als de ondernemer te laat is met betalen. Daar staat All4funding voor garant!

Zo wordt sparen weer leuk!
"investeerders zullen stipt op tijd hun rente en aflossing ontvangen. Zelfs als de ondernemer te laat is met betalen. Daar staat All4funding voor garant!"

Nieuw, garantie op terugbetalingen... Dan gaat het toch op sparen lijken 8-)
Ben wel benieuwd hoe dit is afgedekt... :7
pi_200999083
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 15:25 schreef Horsemen het volgende:
Update A4F:
[..]
Ben wel benieuwd hoe dit is afgedekt... :7
Via andere CF projecten op andere platformen :)
pi_200999223
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 15:25 schreef Horsemen het volgende:
Update A4F:
[..]
"investeerders zullen stipt op tijd hun rente en aflossing ontvangen. Zelfs als de ondernemer te laat is met betalen. Daar staat All4funding voor garant!"

Nieuw, garantie op terugbetalingen... Dan gaat het toch op sparen lijken 8-)
Ben wel benieuwd hoe dit is afgedekt... :7
Ik denk dat onze Lex het hier heel ongelukkig heeft opgeschreven. Ik kan me niet voorstellen dat hij bedoelt dat rente en aflossing daadwerkelijk wordt gegarandeerd.
pi_200999268
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 15:50 schreef crowdiefunder het volgende:

[..]
Via andere CF projecten op andere platformen :)
Laat hij dan maar snel de achterstand van de schoenenwinkel gaan overmaken :9
Of zal deze garantiestelling alleen voor nieuwe projecten gelden :7
pi_200999281
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 16:05 schreef Antropoceen het volgende:

[..]
Ik denk dat onze Lex het hier heel ongelukkig heeft opgeschreven. Ik kan me niet voorstellen dat hij bedoelt dat rente en aflossing daadwerkelijk wordt gegarandeerd.
Ik denk dat je gelijk hebt, en dat Lex een mooie leercurve tegemoet gaat zien.
(Als die nu ook even kan stoppen met smileys gebruiken in de titel van zijn mails zou dat mooi zijn).

[ Bericht 0% gewijzigd door ETphonehome op 20-08-2021 20:06:14 ]
pi_200999293
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 16:05 schreef Antropoceen het volgende:

[..]
Ik denk dat onze Lex het hier heel ongelukkig heeft opgeschreven. Ik kan me niet voorstellen dat hij bedoelt dat rente en aflossing daadwerkelijk wordt gegarandeerd.
Dat is wel wat hij schrijft. Komt ook mooi overeen met de vergelijking met spaargeld die hij graag maakt O-)
  vrijdag 20 augustus 2021 @ 16:20:03 #189
493763 Zeghomaar
Crowdfunding spreiden
pi_200999398
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 15:50 schreef crowdiefunder het volgende:

[..]
Via andere CF projecten op andere platformen :)
En dat zijn dan projecten zonder zekerheden.
Kan beter tegen winst dan tegen verlies.
pi_200999411
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 16:05 schreef Antropoceen het volgende:

[..]
Ik denk dat onze Lex het hier heel ongelukkig heeft opgeschreven. Ik kan me niet voorstellen dat hij bedoelt dat rente en aflossing daadwerkelijk wordt gegarandeerd.
Let wel, hij zegt "te laat is met betalen", en niet "niet betaalt" :)
Ik neem aan dat hij doelt op een soort depotregeling zoals die ook bij verschillende andere platformen bestaat, of het vooruit betalen van termijnen zoals CCF dat doet.
Neemt niet weg dat de manier waarop het hier opgeschreven is op zijn zachtst gezegd ongelukkig is, en mogelijk zelfs als misleidend zou kunnen worden gezien.
pi_200999463
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 16:08 schreef Horsemen het volgende:

[..]
Laat hij dan maar snel de achterstand van de schoenenwinkel gaan overmaken :9
Of zal deze garantiestelling alleen voor nieuwe projecten gelden :7
Haha +1
pi_200999496
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 16:21 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]
Let wel, hij zegt "te laat is met betalen", en niet "niet betaalt" :)
Ik neem aan dat hij doelt op een soort depotregeling zoals die ook bij verschillende andere platformen bestaat, of het vooruit betalen van termijnen zoals CCF dat doet.
Neemt niet weg dat de manier waarop het hier opgeschreven is op zijn zachtst gezegd ongelukkig is, en mogelijk zelfs als misleidend zou kunnen worden gezien.
Dit interpreteerde ik als de buy-back-guarantee zoals we die kennen binnen de p2p-investeringen.
pi_200999574
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 16:27 schreef Jaco078 het volgende:

[..]
Dit interpreteerde ik als de buy-back-guarantee zoals we die kennen binnen de p2p-investeringen.
Zou mooi zijn, maar dat denk ik niet.
  vrijdag 20 augustus 2021 @ 16:35:02 #194
493763 Zeghomaar
Crowdfunding spreiden
pi_200999653
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 16:21 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]
Let wel, hij zegt "te laat is met betalen", en niet "niet betaalt" :)
Ik neem aan dat hij doelt op een soort depotregeling zoals die ook bij verschillende andere platformen bestaat, of het vooruit betalen van termijnen zoals CCF dat doet.
Neemt niet weg dat de manier waarop het hier opgeschreven is op zijn zachtst gezegd ongelukkig is, en mogelijk zelfs als misleidend zou kunnen worden gezien.
Zie die Lex zo vaak voorbij komen dat ik aan neem dat hij zeer kundig is.

Daarom zie ik het niet als een foutje maar echt als bewuste misleiding.

Er zijn jammer genoeg nog veel mensen die dit forum nog niet hebben gevonden en daardoor veel waarschuwingen mis lopen. Met alle gevolgen van dien.
Kan beter tegen winst dan tegen verlies.
pi_200999938
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 16:21 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]
Let wel, hij zegt "te laat is met betalen", en niet "niet betaalt" :)
Ik neem aan dat hij doelt op een soort depotregeling zoals die ook bij verschillende andere platformen bestaat, of het vooruit betalen van termijnen zoals CCF dat doet.
Neemt niet weg dat de manier waarop het hier opgeschreven is op zijn zachtst gezegd ongelukkig is, en mogelijk zelfs als misleidend zou kunnen worden gezien.
Hoe stel je vast of iemand te laat betaalt? Iemand betaalt pas te laat als de persoon in kwestie uiteindelijk wel betaalt. Tot die tijd is de kwalificatie 'niet betaalt'. Met andere woorden: of iemand 'te laat betaalt' kun je slecht ex post beoordelen. Hoe gaat Lex garanderen dat rente en aflossing in geval van 'te late betaling' wordt gegarandeerd? Ik denk dat Lex als persoon gewoon niet zo scherp is en iets stoms heeft opgeschreven.
pi_201000030
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 16:05 schreef Antropoceen het volgende:

[..]

Volgens mij ben je nieuw hier?

Allereerst welkom!

Doe je al lang aan crowdfunding? Heb je al veel lopende projecten? Met welke platforms heb je ervaring? Heb je nog tips voor ons?
pi_201000176
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 16:57 schreef Antropoceen het volgende:

[..]
Hoe stel je vast of iemand te laat betaalt? Iemand betaalt pas te laat als de persoon in kwestie uiteindelijk wel betaalt. Tot die tijd is de kwalificatie 'niet betaalt'. Met andere woorden: of iemand 'te laat betaalt' kun je slecht ex post beoordelen. Hoe gaat Lex garanderen dat rente en aflossing in geval van 'te late betaling' wordt gegarandeerd? Ik denk dat Lex als persoon gewoon niet zo scherp is en iets stoms heeft opgeschreven.
Je kunt inderdaad pas achteraf, als er uiteindelijk wel betaald is, vaststellen dat er te laat is betaald (en niet niet betaald). Alleen in dat geval zul je dus als investeerder een door het platform voorgeschoten termijnbetaling mogen houden, en in dat geval doet het platform dus de belofte dat je stipt bent betaald bij te late betaling gestand. Wordt er niet binnen een bepaalde termijn alsnog betaald (= niet betaald), dan wordt de termijn teruggeboekt (precies zoals CCF dat al doet) en is de belofte die is gedaan voor een te late betaling dus ook niet van toepassing.

Dat is mijn speculatieve interpretatie van de mail van A4F, waarvan de woorden naar mijn inschatting dus juist heel precies zijn gekozen.
pi_201000217
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 17:04 schreef Horsemen het volgende:

[..]
Volgens mij ben je nieuw hier?

Allereerst welkom!

Doe je al lang aan crowdfunding? Heb je al veel lopende projecten? Met welke platforms heb je ervaring? Heb je nog tips voor ons?
Nja, nieuw... Ik volg het forum al jaren. Af en toe heb ik de behoefte om deel te nemen aan het debat en maak ik een account aan. Na een tijdje ben ik enkele maanden inactief en vergeet ik mijn inloggegevens. Zodra ik er weer behoefte aan heb om deel te nemen aan het debat, maak ik een nieuw account aan. Zo ook nu. Over paar weken ben ik weer verdwenen denk ik, haha. De namen 'Obligatoire' en 'Horsemen' ken ik overigens al sinds het begin. Oude rotten.

Heb iets meer dan ¤ 60.000,- uitstaan in CF-projecten. De projecten zijn verdeeld over GvE, KoM, Investormatch, Lendico, Voordegroei, CCF en Crowdrealestate. Het eerste project waarin ik heb geïnvesteerd dateert van 2016. Ik heb precies nul defaults, maar dat heeft er vooral mee te maken dat ik defensief investeer. Denk dat ik vanwege mijn juridiche achtergrond vooral op dat vlak iets kan toevoegen op dit forum.
pi_201000270
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 17:16 schreef Antropoceen het volgende:

[..]
Nja, nieuw... Ik volg het forum al jaren. Af en toe heb ik de behoefte om deel te nemen aan het debat en maak ik een account aan. Na een tijdje ben ik enkele maanden inactief en vergeet ik mijn inloggegevens. Zodra ik er weer behoefte aan heb om deel te nemen aan het debat, maak ik een nieuw account aan. Zo ook nu. Over paar weken ben ik weer verdwenen denk ik, haha. De namen 'Obligatoire' en 'Horsemen' ken ik overigens al sinds het begin. Oude rotten.

Heb iets meer dan ¤ 60.000,- uitstaan in CF-projecten. De projecten zijn verdeeld over GvE, KoM, Investormatch, Lendico, Voordegroei, CCF en Crowdrealestate. Het eerste project waarin ik heb geïnvesteerd dateert van 2016. Ik heb precies nul defaults, maar dat heeft er vooral mee te maken dat ik defensief investeer. Denk dat ik vanwege mijn juridiche achtergrond vooral op dat vlak iets kan toevoegen op dit forum.
Zo te lezen een mooie spreiding en 0 defaults is ook een zeer mooie prestatie ^O^
pi_201000281
Welkom @antropoceen.
Wachtwoord vergeten werkt heel goed bij FOK.

Trouwens weer 3 nieuwe collin projecten bij collin, alle 3 met een eerste of tweede hypotheek.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')