abonnement Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 29 juli 2021 @ 17:28:21 #1
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_200619007


Tijdlijn:

Aanslag en overlijden
- Peter R. de Vries werd op 6 juli rond 19.30 uur neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat. De misdaadjournalist had net de studio van RTL Boulevard verlaten, waar hij te gast was om naar zijn auto te lopen. Het tv-programma werd om de hoek opgenomen.

- De Vries werd volgens getuigen vier of vijf keer beschoten, volgens de politie van dichtbij. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. In de dagen die volgden werd weinig bekend over zijn toestand, behalve dat die 'heel onzeker' was en dat De Vries vocht voor zijn leven.

- Peter R. de Vries is donderdag 15 juli overleden. De Vries is 64 jaar geworden. Hij is in het bijzijn van zijn familieleden overleden.

- Woensdag 21 juli kon het publiek afscheid nemen. Zo'n 7500 mensen brachten de misdaadjournalist een laatste groet in Carré.

- De familie, vrienden, collega's en andere naasten van Peter R. de Vries namen donderdag 22 juli afscheid van hem in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Na de dienst werd De Vries via de hoofdingang weggedragen en vervoerd naar het laatste afscheid, dat alleen door intimi is bijgewoond.
Emotioneel afscheid van Peter R. de Vries in Carré: 'Hartverscheurend'

INTERVIEW PARTNER PETER R. DE VRIES: 'Peter was de hoofdprijs'

SPOILER: Twitter berichten Royce de Vries
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dader(s) en onderzoek
- Op de avond van de aanslag werden drie verdachten aangehouden, van wie één de volgende dag weer werd vrijgelaten. De andere twee zijn de 35-jarige Pool Kamil E. uit het Gelderse Maurik en de 21-jarige Delano G. die in Rotterdam woont, maar ook een adres heeft in Tiel. Dat de verdachten uit Tiel en Maurik komen wordt door ingewijden, ook in het criminele milieu, gezien als een sterke aanwijzing dat de aanslag uit de hoek komt van Ridouan Taghi.
Binnen een uur opgepakt: zo kwam politie verdachten op het spoor

- Delano G. is een neef van Jaouad 'Joey' W., die wordt gezien als leider van een 'moordbende' van Taghi.

- De 35-jarige Poolse man werd een week eerder ook al door de politie aangehouden in Maurik. Dat was voor een bedreiging, mogelijk met een vuurwapen. Of er een link is met de zaak rond Peter R. de Vries is onduidelijk.

- Maandag 19 juli: de twee verdachten van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries blijven voorlopig vastzitten. De raadkamer van de Amsterdamse rechtbank heeft de hechtenis van de twee met 90 dagen verlengd.

Bron tijdlijn (zelf verder aangevuld)

quote:
Let op: GEEN! lugubere/bloedige foto's of filmpjes posten van dit of enig ander gerelateerd onderwerp.
Dank voor uw medewerking & begrip @Danny
Geen afbeeldingen en video's van het slachtoffer, potentiele daders, verdachten e.d. aub.
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  Moderator donderdag 29 juli 2021 @ 17:28:37 #2
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_200619012
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juli 2021 14:28 schreef Caland het volgende:

[..]

Het 'bekende' filmpje is echt hooguit van een meter afstand gefilmd, je ziet de camera/filmer zelfs nog rondom het lichaam lopen. Een ander filmpje waar de politie al aan het reanimeren is is van wat verder, zou zeggen een metertje of 15.
En niemand zegt tegen de filmer dat hij hiermee moet stoppen? Ik neem aan dat omstanders ook wel gezien zullen hebben wie er hebben gefilmd?
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_200619398
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juli 2021 17:28 schreef MaJo het volgende:

[..]

En niemand zegt tegen de filmer dat hij hiermee moet stoppen? Ik neem aan dat omstanders ook wel gezien zullen hebben wie er hebben gefilmd?
Mensen met mobieltjes is redelijk normaal nu toch? Je ziet niet wat en hoe en wie ze filmen
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_200619727
quote:
Op donderdag 29 juli 2021 08:37 schreef Mondkapje het volgende:

Al was het de 'smeekbede' van Taghi zelf geweest, of van de koning van Marokko, je hoeft niet alles te doen wat ze je vragen.
Zijn vriendin heeft geprobeerd hem ervan af te houden, maar Peter wilde zich graag liëren aan zo'n Grote Zaak. Hij is gewoon naïef geweest. Een hele schoolklas werd opgetrommeld om hem in de val te lokken en af te slachten.
pi_200620058
Er is al minimaal 1 iemand die nu ook de lijfspreuk van Peter op haar been heeft prijken (zag het van de week op Twitter).
  donderdag 29 juli 2021 @ 19:05:49 #6
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_200620069
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juli 2021 17:28 schreef MaJo het volgende:

[..]

En niemand zegt tegen de filmer dat hij hiermee moet stoppen? Ik neem aan dat omstanders ook wel gezien zullen hebben wie er hebben gefilmd?
Op dat filmpje van dichtbij zie je hooguit 2 man ofzo erbij staan en die zijn druk bezig met het slachtoffer uiteraard. Hij filmt het ook vlak achter hen
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_200625134
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juli 2021 19:04 schreef Samhain het volgende:
Er is al minimaal 1 iemand die nu ook de lijfspreuk van Peter op haar been heeft prijken (zag het van de week op Twitter).
Dan neem je een lijfspreuk wel heel letterlijk.
pindazakje
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 5 augustus 2021 @ 09:15:19 #8
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_200748990
Straks persconferentie!!!!!!

quote:
Persconferentie Marengo-advocaten over onderzoek Peter R. de Vries

DEN HAAG (ANP) - De advocaten van kroongetuige Nabil B. geven donderdag een persconferentie na afloop van een gesprek met het ministerie van Justitie en Veiligheid over het aangekondigde onderzoek naar de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De Vries was tevens vertrouwenspersoon van de kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Hij werd op 6 juli op straat in Amsterdam neergeschoten en overleed negen dagen later.

De advocaten Peter Schouten en Onno de Jong noemen het "onbegrijpelijk" dat Tjibbe Joustra, voormalig Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, door demissionair justitieminister Ferd Grapperhaus als voorzitter van de onderzoekscommissie is benoemd. Zij zullen dat donderdag aangeven in het gesprek met het ministerie en later in de persconferentie met een verslag van dat gesprek komen, laat Schouten weten. Uit veiligheidsoogpunt wordt nog niet bekendgemaakt waar de bijeenkomst donderdagmiddag gaat plaatsvinden.

Sinds begin 2018 bekend werd gemaakt dat Nabil B. zich had gemeld als kroongetuige, werd eerst zijn onschuldige broer Reduan doodgeschoten. In september 2019 werd zijn advocaat Derk Wiersum vermoord. Peter R. de Vries werd begin vorige maand in het centrum van Amsterdam neergeschoten toen hij naar de parkeergarage liep na een uitzending van RTL Boulevard. Kort daarna werden twee verdachten opgepakt.

Marengo gaat om meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Hoofdverdachte is Ridouan Taghi. Hij is geen verdachte in de drie moordzaken rond de kroongetuige, maar er wordt wel naar hem gewezen als mogelijke opdrachtgever.
https://www.msn.com/nl-nl(...)ek-peter-r-de-vries/
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  donderdag 5 augustus 2021 @ 18:54:43 #9
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_200760233
quote:
Advocaten Nabil B. snoeihard over NCTV na dood Peter R. de Vries: ‘Onvoldoende naar ons geluisterd’

De advocaten van Nabil B. halen op een speciaal ingelaste persconferentie snoeihard uit naar de NCTV over de in hun ogen ‘lakse beveiliging’ van alle betrokkenen in het Marengo-proces, waaronder die van Peter R. de Vries. ,,Er werd onvoldoende naar ons geluisterd. Zelfs tot op de dag van vandaag, na de dood van Peter, is het allemaal nog steeds onvoldoende”, zegt raadsman Peter Schouten op de beveiligde persconferentie. De advocaten van de kroongetuige eisen een onafhankelijk én breder onderzoek naar de drie moorden, die volgens hen gelieerd zijn aan het Marengo-proces.

Sebastiaan Quekel & Peter Winterman 5 aug. 2021 Laatste update: 18:31
De advocaten van kroongetuige Nabil B. hebben weinig vertrouwen in het door het ministerie van Justitie en Veiligheid aangekondigde onderzoek naar de moord op De Vries. Ze hadden eerder vandaag een gesprek met het ministerie om over hun kritiek op het aangekondigde onderzoek te spreken.

De verdediging van Nabil B. vindt dat de insteek veel breder moet. Dus niet alleen naar de moord op De Vries, maar ook naar de eerdere moorden op de broer en advocaat van Nabil B. Het ministerie gaf echter duidelijk aan daar niets voor te voelen, vertelde Schouten tijdens een bijeenkomst na dat gesprek.

Persoonsbeveiliging
Volgens advocaten Peter Schouten en Onno de Jong is één groot integraal onderzoek nodig om te achterhalen waar het de afgelopen periode in hun ogen is misgegaan. ,,We hopen hiermee een patroon te kunnen ontdekken van hoe de beveiliging van betrokkenen heeft gefaald”, legt Schouten uit.

Dat Peter R. de Vries geen strenge persoonsbeveiliging wilde, zoals John van den Heuvel die momenteel bijvoorbeeld heeft, bevestigt Schouten. ,,Maar Peter voerde wel gesprekken met een veiligheidsexpert van het parket Midden-Nederland over het soort beveiliging dat wél kon worden aangeboden.”

Steken laten vallen
Overheidsinstanties hebben in de maanden voorafgaand aan de moord op Peter R. de Vries veel steken laten vallen, vinden de advocaten. ,,Peter vond het bespottelijk dat hij niet te horen kreeg op basis van welke informatie hij op een dodenlijst stond”, zegt Schouten. ,,Het is een slechte zaak dat beoogd slachtoffers bepaalde informatie niet krijgen. Onno en ik zijn per slot van rekening advocaten en hebben een beroepsgeheim. Wij wensen dat diepgaand wordt onderzocht wat voor concrete informatie er bestond en wat er is binnengekomen.”

De advocaten vermoeden dat overheidsinstanties niet goed genoeg informatie hebben uitgewisseld en dat de dreigingsinschatting onvoldoende is geweest. Dat moet volgens Schouten en De Jong grondig worden onderzocht. ,,Wij gaan er alles aan doen om de veiligheidssituatie voor de betrokkenen te verbeteren. We laten dit niet liggen. Ook al is dit niet onze taak”, aldus Schouten.

‘Onbegrijpelijk’
Peter R. de Vries was tevens vertrouwenspersoon van de kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Hij werd op 6 juli op straat in Amsterdam neergeschoten en overleed negen dagen later.

Advocaten Peter Schouten en Onno de Jong noemen het ‘onbegrijpelijk’ dat Tjibbe Joustra, voormalig Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, door demissionair justitieminister Ferd Grapperhaus als voorzitter van de onderzoekscommissie is benoemd. Ze zijn daar bijzonder ontstemd over. De NCTV – en voorloper NCTb – is verantwoordelijk voor beveiligingszaken. De Vries werd niet beveiligd.

,,De rol die de NCTV en ook het Openbaar Ministerie heeft gespeeld, heeft desastreuze gevolgen gehad. Sowieso bij de moord op De Vries, maar mogelijk ook bij de moord op de broer en advocaat van de kroongetuige,” aldus Schouten. ,,Daarom moet er een echt onafhankelijk onderzoek komen, uitgevoerd door iemand die helemaal los staat van de Nederlandse staat en dus ook de NCTV en het OM.”

Levenslang
Sinds begin 2018 bekend werd gemaakt dat Nabil B. zich had gemeld als kroongetuige, werd eerst zijn onschuldige broer Reduan doodgeschoten. In september 2019 werd zijn advocaat Derk Wiersum vermoord. Tegen de twee verdachten van de moord op Wiersum is vorige maand een levenslange gevangenisstraf geëist, de rechtbank moet nog uitspraak doen. Peter R. de Vries werd begin vorige maand in het centrum van Amsterdam neergeschoten toen hij naar de parkeergarage liep na een uitzending van RTL Boulevard. Kort daarna werden twee verdachten opgepakt.

Het Marengo-proces gaat om meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Hoofdverdachte is Ridouan Taghi. Hij is geen verdachte in de drie moordzaken rond de kroongetuige, maar er wordt wel naar hem gewezen als mogelijke opdrachtgever.
https://www.ad.nl/binnenl(...)geluisterd~a503351c/
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_200760608
Ik word erg moe van de iets te mediageile Schouten.
Het is koud, het is guur....
pi_200876589
Eerste openbare zitting in moordzaak Peter R. de Vries op 18 oktober

https://www.nu.nl/peter-r(...)s-op-18-oktober.html
  donderdag 12 augustus 2021 @ 16:29:23 #12
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_200878774
quote:
15s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 16:29 schreef Haaibaaike het volgende:
Vandaag is Peter vier weken dood🙁.
Wat gaat dat snel zeg.
  Moderator / Miss SHO donderdag 12 augustus 2021 @ 20:12:44 #14
22592 crew  Ole
pi_200881893
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juli 2021 17:28 schreef MaJo het volgende:

[..]

En niemand zegt tegen de filmer dat hij hiermee moet stoppen? Ik neem aan dat omstanders ook wel gezien zullen hebben wie er hebben gefilmd?
het was in mijn straat. Ik ken iemand die erachter liep en nu trauma heeft. Die was echt niet bezig om de mensen met telefoontjes aan te spreken..
En nog dagelijks bezoeken mensen de plaats. Maar bloemen zijn weg op verzoek familie
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_200885874
quote:
15s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 16:29 schreef Haaibaaike het volgende:
Vandaag is Peter vier weken dood🙁.
Nu je het zegt...

quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 16:55 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Wat gaat dat snel zeg.
En straks weet niemand wie dat was...
De ouders misschien die hij geholpen heeft om zijn kinderen terug te vinden.
Dood of levend...
George Carlin - "The Planet is fine, the people are fucked!"
https://www.youtube.com/watch?v=PdSi9NW5u3E
pi_200886199
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 23:46 schreef FANNN het volgende:

[..]

Nu je het zegt...
[..]

En straks weet niemand wie dat was...
De ouders misschien die hij geholpen heeft om zijn kinderen terug te vinden.
Dood of levend...
Dat geldt voor Jan met de Pet. Peter's legacy leeft nog wel een poosje door.

Ik weet dat het leven door gaat en je niet kan blijven rouwen maar toch verbaas ik me er eigenlijj altijd weer over hoe snel dat gaat.
Op het moment is iedereen in shock en kapot ervan. Na een week staan ze bij boulevard weer te lachen alsof het niks is.

Met lokale mensen die tragisch sterven is dat nog erger. Dan zie je de bloemenzee met de week kleiner worden tot het na een poosje helemaal weg is. Op de dierbaren na boeit het niemand meer.

Ik begrijp het maar vind het wel altijd iets triests hebben. Alsof het leven toch veel minder waarde had dan hoe men er initieel op reageerde misschien?
pi_200886246
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 00:32 schreef Cesare-Borgia het volgende:
Ik begrijp het maar vind het wel altijd iets triests hebben.
Ja is ook zo... Maar zijn vrouw of vriendin en zijn kinderen zullen hem niet zo snel vergeten hoor...
waarschijnlijk vergeten ze hem nooit.
George Carlin - "The Planet is fine, the people are fucked!"
https://www.youtube.com/watch?v=PdSi9NW5u3E
pi_200994847
Getuige zag week voor aanslag verdacht persoon in de buurt van Peter R. de Vries

https://www.nrc.nl/nieuws(...)-r-de-vries-a4055360

Die Pool dus uiteindelijk.
pi_200995793
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 augustus 2021 00:45 schreef FANNN het volgende:

[..]
Ja is ook zo... Maar zijn vrouw of vriendin en zijn kinderen zullen hem niet zo snel vergeten hoor...
waarschijnlijk vergeten ze hem nooit.
Duh. ;)
pi_200997003
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 10:29 schreef Zipportal het volgende:
Getuige zag week voor aanslag verdacht persoon in de buurt van Peter R. de Vries

https://www.nrc.nl/nieuws(...)-r-de-vries-a4055360

Die Pool dus uiteindelijk.
Ze liepen hem dus al een tijdje te schaduwen, en zijn daarbij gespot. Bizar dat daar helemaal niks mee gedaan is.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_200997104
Schouten doet er alles aan om in de media te blijven en schuift de politie de schuld in de schoenen. PRDV wilde geen beveiliging, punt.
Het is koud, het is guur....
  vrijdag 20 augustus 2021 @ 16:10:11 #23
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_200999282
John durft veel te zeggen. En gelijk heeft ie.
pi_200999689
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 12:53 schreef Hathor het volgende:

[..]
Ze liepen hem dus al een tijdje te schaduwen, en zijn daarbij gespot. Bizar dat daar helemaal niks mee gedaan is.
Bizar dat Peter zelf zo fuckin naïef of zichzelf als God waande gedroeg wetende hiervan.
pi_201030253
twitter


Tattoo's zijn voor tokkies.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')