abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 22 juli 2021 @ 15:45:48 #1
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_200487933


Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; Coingecko. Bitcoin is bedoeld als peer-to-peer geld, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus. In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
Transacties worden door nodes verzonden naar het netwerk. Een node is een computer die de software van Bitcoin draait. Miners stoppen deze transacties in een blok en als dank krijgen zij hiervoor een beloning. Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en Proof of Stake (PoS). PoW is een vorm van mining, waarbij de rekenkracht van een computer wordt gebruikt ten dienste van de blockchain. De computer lost als het ware mathematische puzzels op en moet intensief werk (de W in PoW) leveren om transacties te controleren en nieuwe blokken te creėren. Deze inspanningen worden beloond in cryptocurrency. PoS is in principe een vorm van virtuele mining. Des te groter het aantal (stake) van een bepaalde cryptocurrency iemand bezit, des te meer transacties er kunnen worden gevalideerd en des te groter de reward voor de persoon in kwestie. Met andere woorden: Des te meer je bezit, des te meer je zult worden beloond.

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
Satoshi Nakamoto zocht een vorm van bescherming tegen centrale banken. Vanaf de jaren 70 waren cyberpunks al op zoek naar zoiets. Met Bitcoin is die oplossing er gekomen. Doordat de software open-source is kan het makkelijk gekloond worden. Dit gebeurde in de eerste jaren dan ook. Later begonnen bedrijfen en individuen andere voordelen te zien in blockchain en zijn daar op door gegaan. Sommige zullen je vertellen dat geld (dus Bitcoin) de enige usecase voor blockchain is, andere zullen je vertellen dat het de oplossing voor alles is. Doe je eigen onderzoek.



Oké. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via brokers of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een broker. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer closed-source wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt geļntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).
Holden - Holden is ook traden, alleen zit er meer tijd tussen.

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitonic
BTC Direct
Satos

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Preev simple bitcoin price
CoinGecko - Cryptocurrency Prices and Market Capitalization
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges
Agrr - Trades en koers van de grootste exchanges.

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine (NL)
Bitcoin nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin

Informatie
Bitcoin Information & Resources
Bitcoin-Only (NL)
Bitcoinstart (NL)

Bitcoin en belastingaangifte
Bitcoin als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoin en andere crypcurrencies wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro's) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw cryptocurrencies op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw cryptocurrencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw portfolio in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van bitcoin
- Koop bitcoin (bijvoorbeeld bij Satos of Bitonic). Verzend het naar het adres van een wallet. Betaal met iDeal.
- HODL = win

Starten met het kopen van Altcoins
- Open een account op bijv. Binance.
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Bitcoin. Kopieer het wallet-adres.
- Koop bitcoin (bijvoorbeeld bij Satos of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in bitcoin op Binance. Via de Exchanges kan je bitcoin kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.
Please sir. When moon? When Mustang?
  donderdag 22 juli 2021 @ 15:46:26 #2
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_200487949
quote:
3s.gif Op donderdag 22 juli 2021 15:45 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Disbelief komt na depression en is de start van een nieuw bullcycle. Je bedoelt vast complacency.

Niet mee eens overigens, dit is geen bearmarket. Algemene sentiment is nog steeds zeer positief
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_200487989
quote:
3s.gif Op donderdag 22 juli 2021 15:46 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Algemene sentiment is nog steeds zeer positief

54% dip

Hmmmm okay
blablablabla
pi_200488264
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 15:48 schreef Elan het volgende:

[..]

Algemene sentiment is nog steeds zeer positief

54% dip

Hmmmm okay
Ben je pas dit jaar begonnen met crypto? Serieuze vraag.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_200488291
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 16:05 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ben je pas dit jaar begonnen met crypto? Serieuze vraag.
Officieel in 2017, met het minen van Ethereum voor de lol. Maar dit jaar wat serieuzer Hoezo?
blablablabla
pi_200488359
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 16:08 schreef Elan het volgende:

[..]

Officieel in 2017, met het minen van Ethereum voor de lol. Maar dit jaar wat serieuzer Hoezo?
Omdat grote dips tot nu toe elke bullrun voorkomen. Fear factor is dan onder retail heel hoog en langzaam gaan de seinen dan weer op groen als de grote jongens weer goedkoop hebben ingekocht. Ik geef toe, deze dip is flink en duurt ook best lang. Maar zoals ik al eerder zei het nieuws en onchain data zijn nog steeds super positief, dat zie je normaal niet in een bear market. Dus nee, het is niet zo gek dat het algemene sentiment van jongens die dit al eerder hebben meegemaakt positief is.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_200488479
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 16:12 schreef dimmak het volgende:

[..]

Omdat grote dips tot nu toe elke bullrun voorkomen. Fear factor is dan onder retail heel hoog en langzaam gaan de seinen dan weer op groen als de grote jongens weer goedkoop hebben ingekocht. Ik geef toe, deze dip is flink en duurt ook best lang. Maar zoals ik al eerder zei het nieuws en onchain data zijn nog steeds super positief, dat zie je normaal niet in een bear market. Dus nee, het is niet zo gek dat het algemene sentiment van jongens die dit al eerder hebben meegemaakt positief is.
Wat ik lees in artikelen en zie op Youtube is dat niemand weet waar we ons nou in de cyclus bevinden. En zij die het wel weten zwijgen in alle toonaarden. S2F loopt compleet uit de rails dus het is op dit moment gewoon koffiedik kijken.
Waarbij ik persoonlijk meer neig naar een negatief sentiment puur vanwege de koersdaling (54% is historisch vrij fors , zeg maar gerust uniek voor een tijdelijke correctie) niet vanuit expertise.

Maar hey hopelijk heb je gelijk hoor en gaat de bull run continueren. Worden we allemaal blij van :)
blablablabla
  donderdag 22 juli 2021 @ 16:21:00 #8
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_200488487
Enige bear die ik ken is deze

Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_200488491
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 16:12 schreef dimmak het volgende:

[..]

Omdat grote dips tot nu toe elke bullrun voorkomen. Fear factor is dan onder retail heel hoog en langzaam gaan de seinen dan weer op groen als de grote jongens weer goedkoop hebben ingekocht. Ik geef toe, deze dip is flink en duurt ook best lang. Maar zoals ik al eerder zei het nieuws en onchain data zijn nog steeds super positief, dat zie je normaal niet in een bear market. Dus nee, het is niet zo gek dat het algemene sentiment van jongens die dit al eerder hebben meegemaakt positief is.
Ja het is inderdaad anders nu dan in 2017. Maar na de top van 20k toen, zei iedereen daarna op 12k ook dat de bullrun door zou gaan (op kort termijn) omdat de fundamentals in orde zijn.
pi_200488762
quote:
14s.gif Op donderdag 22 juli 2021 16:21 schreef fathank het volgende:
Enige bear die ik ken is deze

[ afbeelding ]
Deze meme in KLB1.0. _O_
  Moderator donderdag 22 juli 2021 @ 16:49:17 #11
18653 crew  D.
pi_200488922
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 16:05 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ben je pas dit jaar begonnen met crypto? Serieuze vraag.
Het is een troll, reageren heeft geen zin :N
pi_200488993
quote:
14s.gif Op donderdag 22 juli 2021 16:21 schreef fathank het volgende:
Enige bear die ik ken is deze

[ afbeelding ]
quote:
7s.gif Op donderdag 22 juli 2021 16:38 schreef Erasmus het volgende:

[..]

Deze meme in KLB1.0. _O_
@Linkse_Boomknuffelaar

:T
pi_200489010
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 16:49 schreef D. het volgende:

[..]

Het is een troll, reageren heeft geen zin :N
:?

wtf demoniseer je vriend
blablablabla
  Moderator donderdag 22 juli 2021 @ 17:11:49 #14
18653 crew  D.
pi_200489183
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 16:55 schreef Elan het volgende:

[..]

:?

wtf demoniseer je vriend
Ik heb jou aangesproken in het topic waar je iemand afraadt om op $30K BTC te kopen, waar je zelf op $60K inkocht. Je beredeneringen kloppen niet, en toegeven doe je ook niet, dus ik gok dat het met opzet is :Y
pi_200489282
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 17:11 schreef D. het volgende:

[..]

Ik heb jou aangesproken in het topic waar je iemand afraadt om op $30K BTC te kopen, waar je zelf op $60K inkocht. Je beredeneringen kloppen niet, en toegeven doe je ook niet, dus ik gok dat het met opzet is :Y
Euh nee dat maakte jij er van dat ik op 60K zou hebben ingekocht en het daarom hem zou ontraden vanwege frustratie :') Waarna ik je inderdaad compleet genegeerd hebt. .
Enige wat ik daar zei is dat als je er nog totaal niet in zit je best even kan wachten tot duidelijk is welke kant we op gaan en als dat lager uitvalt op dat punt gaan DCA'en. Waar je het verder niet of wel mee eens kunt zijn maar dat kan je op een fatsoenlijke manier bediscussiėren.

Ga geen leugens de wereld in helpen en dan mij voor troll uitmaken.
blablablabla
pi_200489342
Anyway fuck deze shit het is weer Wavesmaand *O* Bijna 12% op de 24H
blablablabla
pi_200489374
Tieten!
  Knapste mannelijke user 2022 donderdag 22 juli 2021 @ 18:56:40 #18
206731 Mortaxx
Doomer
pi_200490642
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 17:24 schreef Elan het volgende:
Anyway fuck deze shit het is weer Wavesmaand *O* Bijna 12% op de 24H
Door nsbt heb ik inmiddels flink wat waves dus laat maar stijgen
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
  Moderator donderdag 22 juli 2021 @ 20:08:49 #19
18653 crew  D.
pi_200491721
quote:
10s.gif Op donderdag 22 juli 2021 17:19 schreef Elan het volgende:

[..]

Euh nee dat maakte jij er van dat ik op 60K zou hebben ingekocht en het daarom hem zou ontraden vanwege frustratie :') Waarna ik je inderdaad compleet genegeerd hebt. .
Enige wat ik daar zei is dat als je er nog totaal niet in zit je best even kan wachten tot duidelijk is welke kant we op gaan en als dat lager uitvalt op dat punt gaan DCA'en. Waar je het verder niet of wel mee eens kunt zijn maar dat kan je op een fatsoenlijke manier bediscussiėren.

Ga geen leugens de wereld in helpen en dan mij voor troll uitmaken.
Je maakt er je eigen verhaal van :Y

Maar goed, ik neem het troll terug, dan gaan we er maar vanuit dat je er niets aan kunt doen :Y
pi_200492832
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 16:55 schreef Elan het volgende:

[..]

:?

wtf demoniseer je vriend
@KingRoland
pi_200493517
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 20:08 schreef D. het volgende:

[..]

Je maakt er je eigen verhaal van :Y


:D _O-
Nooit ergens gezegd dat ik op 60K heb gekocht clown.
blablablabla
  Moderator donderdag 22 juli 2021 @ 22:01:18 #22
18653 crew  D.
pi_200493945
.

[ Bericht 99% gewijzigd door D. op 22-07-2021 22:02:39 ]
pi_200493969
Het klinkt alsof ik op de juiste moment instap. Ik ben een beginner en ik overweeg om met ¤2000 bitcoin te kopen.
  donderdag 22 juli 2021 @ 22:03:19 #24
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_200493986
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juli 2021 22:02 schreef ButtonenLiverpoolfan het volgende:
Het klinkt alsof ik op de juiste moment instap. Ik ben een beginner en ik overweeg om met ¤2000 bitcoin te kopen.
Welkom.

Verstandig besluit.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_200494046
quote:
14s.gif Op donderdag 22 juli 2021 22:03 schreef fathank het volgende:

[..]

Welkom.

Verstandig besluit.
Bedankt :) Hopelijk stijgt de koers spoedig.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')