abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 20 juli 2021 @ 21:46:48 #1
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200462367
Ook deze Zomerspelen wordt er weer geschermd! De sport is er al vanaf 1896 bij. Desalniettemin is slechts ťťn onderdeel elke spelen geschermd: Heren Sabel. Heren Floret en Heren Degen ontbraken in respectievelijk 1904 en 1896, terwijl de dames pas decennia laten zouden meedoen (Floret 1924; Degen 1996; Sabel 2004).

De sport
In het schermen zijn er drie wapens: floret, degen en sabel. Elke categorie heeft eigen regels en eigenaardigheden. Met name floret en sabel zijn soms lastig te begrijpen als buitenstaander, maar hopelijk kan een korte uitleg toch enige helderheid verschaffen.


(Epee = degen; foil = floret; sabre = sabel; bovendien dient opgemerkt te worden dat met name bij degen, maar ook bij floret de pistoolgreep geliefder is i.p.v. de zogenaamde Franse greep, die hier afgebeeld is.)

De degen is het langste en zwaarste wapen. Net als floret is het een steekwapen. De degen heeft een redelijk grote kom, die de hand beschermt. Dat is ook wel nodig, want bij het degenschermen is elk onderdeel van het lichaam trefvlak. Daarom kunnen er ook treffers op het hoofd, de voeten en dus de hand gemaakt worden. Verder is dit het enige wapen, waarbij er een dubbel punt gemaakt kan worden. Dat houdt in dat beide schermers elkaar (ongeveer) op hetzelfde moment raken en daardoor beide lampjes oplichten. In zo'n geval krijgen beide schermers een punt. Dit maakt het wapen redelijk begrijpelijk. Doordat alles trefvlak is, is aanvallen gevaarlijk. Bij een aanval geef je immers trefvlak vrij. Dat maakt degen een relatief traag en tactisch spel met zo nu en dan explosieve momenten of juist geniepige steekjes.

De floret is een eleganter wapen. Het is dunner en kleiner en heeft een hele kleine kom. Net als de degen is het een steekwapen, maar enkel de romp (inclusief kruis en nek) geldt als trefvlak. Bovendien is er ook nog het recht van aanval. Dit is een tamelijk complexe regel, die ik straks hieronder zal uitleggen. Bij floret zijn behendigheid en technische vaardigheid van groot belang. Het is een erg dynamisch onderdeel, maar niet altijd even helder voor wie het recht van aanval niet begrijpt. Daarbij gaat het lampje ook af, als ongeldig trefvlak geraakt wordt, toch in dit geval is het lampje wit i.p.v. gekleurd.

Sabel is ten slotte een ietwat barbaarser ogend wapen. Je houwt met het wapen, ongeveer als met een kromzwaard. Bij dit wapen is alles boven je torso trefvlak. Mis je het trefvlak, dan gaat geen lampje af. Ook bij sabel geldt het recht van aanval als belangrijke regel, maar doordat er gehouwen wordt i.p.v. gestoken en er meer trefvlak is, is verdedigen lastig. Daardoor kiezen meestal beide partijen vol voor de aanval, want nogal eens idioot overkomt en ervoor zorgt dat vaak niet te bepalen is wie het recht van aanval heeft. Ook hier gaat een hele tactiek achter schuil, maar dat is voor nu iets teveel.

Recht van aanval
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het wedstrijdformat
Bij de meeste schermtoernooien is er eerst sprake van een groepsronde. Op de Spelen is dat al geruime tijd niet het geval. Er worden direct eliminatiewedstrijden gespeeld. Er is een verschil tussen individuele en groepswedstrijden en ook soms tussen wapens.

De individuele wedstrijden gaan tot 15 punten of tot het einde van de tijd. Bij degen en floret zijn er drie rondes van drie minuten. Na elke ronde is er een minuut pauze. Sommige wedstrijden gaan snel en zijn in de eerste ronde al beslist. Sommige wedstrijden gaan door tot het einde. Bij gelijkspel aan het einde komt er ťťn minuut bij en krijgt ťťn schermer prioriteit. Deze minuut is een sudden death-ronde, waarbij na ťťn punt de wedstrijd voorbij is. Dubbele punten bij degen tellen niet. En is er na ťťn minuut geen beslissing, dan heeft de schermer met prioriteit gewonnen.

Bij degen is er bovendien een passiviteitsregel. Wordt er ťťn minuut lang geen punt gemaakt, dan komen er kaarten voor de schermer die achterstaat. (Vroeger werd dan ook de ronde beŽindigd, maar dat is inmiddels veranderd)

Bij sabel gaat het net iets anders. De sport is zo explosief, dat rondes er niet toe doen. Wanneer de eerste schermer 8 punten haalt volgt er een pauze.

Bij teamwedstrijd wordt er geschermd tot 45. Teams bestaan uit 3 mensen, die ieder tegen alledrie de tegenstanders schermen. Elke ronde duurt drie minuten. Bij de eerste ronde wordt er geschermd tot ťťn van de teams 5 punten heeft; bij de tweede tot 10 etc.

Nederlanders op de Olympische Spelen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bas Verwijlen
Verwijlen zal dus voor de vierde keer op het onderdeel Degen meedoen aan de Olympische Spelen. Hoewel hij ouder begint te worden en een opvolger zich lijkt aan te dienen in de vorm van Tristan Tulen, lukte het Verwijlen wederom om zich te kwalificeren en de 7e plaats op de wereldranglijst te behalen. Voor corona leek Verwijlen in bloedvorm, gezien een 1e plaats op de Wereldbeker in Vancouver en een 5e plaats bij de Grand Prix van Doha. Op het enige grote toernooi sinds corona, de wereldbeker in Kazan, wist Verwijlen wederom een 5e plaats te bereiken, waar een groot deel van de topschermers teleurstelde. Dat biedt dus hoop op succes!


Verwijlen in Vancouver

Saskia Loretta van Erven Garcia
Van Erven Garcia heeft een Nederlandse achtergrond en is ook Nederlands kampioen Dames Floret. Desondanks komt zij niet uit voor Nederland, maar voor Colombia. Een echte kanshebster is ze echter niet. Wel erg leuk dat ze meedoet!


Schermen in Tokio
Voor het eerst zijn er 12 medailles te behalen in het schermen. De laatste jaren werden er steeds maar twee van de drie teamevenementen geschermd bij zowel de dames en de heren. Nu zijn alledrie de teamevenementen erbij!

Er zijn dit jaar deelnemers uit 42 landen. Naast grootmachten als Hongarije, Frankrijk, ItaliŽ, Zuid-Korea, Rusland en de V.S. zijn ook kleinere schermlanden vertegenwoordigd, waaronder dus Nederland, KirgiziŽ en Senegal. Egypte, toch geen groot schermland, is zelfs met 11 schermers aanwezig. Dat zijn er meer dan Hongarije, Duitsland of Hong Kong hebben.

Het schema is als volgt:
24-07: Heren Sabel & Dames Degen
25-07: Heren Degen (met Verwijlen!) & Dames Floret (met Van Erven Garcia)
26-07: Heren Floret & Dames Sabel
27-07: Dames Degen Teams
28-07: Heren Sabel Teams
29-07: Dames Floret Teams
30-07: Heren Degen Teams
31-07: Dames Sabel Teams
01-08: Heren Floret Teams

De dagen van de individuele toernooien zien er ongeveer zo uit:
02.00: Ronde van 64 (Onderdeel A)
02:30: Ronde van 64 (Onderdeel B)
02.55: Ronde van 32 (A)
04:55: Ronde van 32 (B)
06:35: Ronde van 16 (A)
07:35: Ronde van 16 (B)
08:25: Kwartfinale (A)
08:55: Kwartfinale (B)
11:00: Halve finale (A)
12:00: Halve Finale (B)
12:50: Brons (A)
13:20: Brons (B)
13:45: Finale (A)
14:15: Finale (B)

Teamdagen wisselen iets meer, omdat er bij sommige onderdelen 9 teams meedoen waardoor ťťn voorronde van 16 nodig is. Andere onderdelen hebben maar 8 teams, waardoor het direct kwartfinale is. In ieder geval zijn de finales vaak rond 11/12.00.

Alle finales zijn dus goed te zien in Nederland. En laat je ook een beetje enthousiasmeren om de sport zelf eens uit te proberen!
  dinsdag 20 juli 2021 @ 22:29:57 #2
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200463301
Voor het eerst dat ik een uitgebreide uitleg zie _O_ Vooral recht van aanval wist ik niet, goed om te weten. Als ik straks kijk zal ik het wel beter begrijpen
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 20 juli 2021 @ 22:30:44 #3
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_200463321
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juli 2021 22:29 schreef Frozen-assassin het volgende:
Voor het eerst dat ik een uitgebreide uitleg zie _O_ Vooral recht van aanval wist ik niet, goed om te weten. Als ik straks kijk zal ik het wel beter begrijpen
Schermtopic in SPT in je MyAt zetten, @Gijscoman post er zo nu en dan zeer nuttige en leuke dingen :Y
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 20 juli 2021 @ 22:31:58 #4
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200463343
Lekkere OP hoor _O_

@heywoodu haal die jongen naar de crew voor de wedstrijdverslagen :o
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  Forum Admin woensdag 21 juli 2021 @ 21:12:09 #5
58651 crew  murp
murp
pi_200477341
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 juli 2021 22:31 schreef Pino112 het volgende:
Lekkere OP hoor _O_

@:heywoodu haal die jongen naar de crew voor de wedstrijdverslagen :o
Goed idee!
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 22 juli 2021 @ 19:46:36 #6
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200491385
Een paar leuke en minder leuke dingen rond het schermen:

Alen Hadzic (VS) doet dan wel niet individueel mee aan de Olympische Spelen, maar maakt wel deel uit van het Amerikaanse team. Er speelt echter veel rondom hem. Enige tijd geleden is hij geschorst i.v.m. beschuldigingen. Berichten op social media en een blik op de betrokken instanties maakten het waarschijnlijk dat er sprake was van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De tijdelijke schorsing is vervolgens weer tijdelijk opgeheven, waardoor Hadzic toch naar de Spelen kan gaan. Desondanks mag hij niet in het Olympisch dorp verblijven en zit hij in een apart hotel met heel veel beperkingen in bewegingsvrijheid. Zo wil het Amerikaanse OC de veiligheid van andere sporters garanderen. Dat vecht hij nu aan. In zijn woorden: “I don’t have that experience that I earned".

In het artikel wordt trouwens duidelijk dat het gaat om aanklachten uit de periode tussen 2013-2015 en uit 2019. Al eerder kwamen er verhalen naar boven dat hij bij zijn studentenclub om soortgelijke redenen geroyeerd zou zijn, maar heel veel heldere informatie kon ik hier niet over vinden.
https://eu.usatoday.com/s(...)es-tokyo/8038132002/

De Franse Daniel Jťrent is enkele weken geleden vanwege een positieve dopingtest geschorst. Er zou dorzolamide aangetroffen zijn. Het middel zou hij echter gekregen hebben na een ongeluk op de weg. Voor een verweerprocedure is echter geen tijd meer, waardoor Jťrent zowel het individuele toernooi als ook het teamtoernooi moet missen. Romain Cannone, reserve bij het team, krijgt zijn plaats in het individuele toernooi. Ronan Gustin is er als nieuwe reserve bij het team bijgehaald.

Ook Elisa di Francesca uit ItaliŽ (zilver in 2016; goud in 2012) mist de Spelen, maar hier ligt de oorzaak bij corona. Als nummer 2 van de wereld zou zij zeker zijn van een plaats op de Spelen, maar de uitstel van de Spelen heeft haar doen besluiten te stoppen. In 2017 heeft ze al een kind gekregen en ze wilde er graag een tweede bij. Gezien haar leeftijd (inmiddels 38) was nog een jaar doorschermen een risico dat de kinderdroom in duigen zou spatten. Daarom heeft ze gekozen de Spelen te laten lopen. Twee maanden geleden is het kind geboren.

Tot slot nog wat leuks: enkele schermers zullen aan hun 4e of soms zelfs 5e Spelen gaan deelnemen. Hierbij tel ik deelname aan het teamtoernooi niet eens mee; uitsluiten 4 of 5 keer op hetzelfde onderdeel. Het gaat om de volgende schermers:

5:
Heren Floret:
Andrea Cassara (Brons in 2004)
Peter Joppich

Dames Sabel
Mariel Zagunis (Goud in 2004 en 2008)

4:
Heren Sabel:
Aron Szilagyi (Goud in 2012 en 2016)

Heren Degen:
Bas Verwijlen
Ruben Limardo Gascon (Goud in 2012)
Bogdan Nikishin (2012 gemist, maar in 2004 er al bij)

Dames Floret:
Ines Boubakri (Brons in 2016)

Dames Sabel:
Olga Kharlan (Brons in 2012 en 2016)
Sofya Velikaya (Zilver in 2012 en 2016)

Aangezien Sabel pas sinds 2004 een onderdeel voor de vrouwen is, betekent dit dat Mariel Zagunis tot nu toe bij alle Olympische Spelen met dit onderdeel aanwezig is geweest. Voor schermers is het niet vreemd om op latere leeftijd nog actief te zijn en Zagunis is 'pas' 36. Misschien in 2024 de 6e Olympische Spelen? Enfin, eerste maar eens coronavrij blijven en deze Spelen halen!
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 23 juli 2021 @ 22:08:38 #7
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200509668
Over 4 uur begint het schermen. Hier alvast het wedstrijdschema voor de nachtbrakers:

NB: De getallen voor de schermers geven hun positie op de wereldranglijst aan. Dat kan een indicatie bieden voor krachtverschillen. Wel moet dit allemaal met een korreltje zout genomen worden. Het grootste deel van de ranglijst is gebaseerd op het seizoen 2019-2020.

NB2: De tijden geven het begin van de ronde aan. Niet alle individuele partijen beginnen ook op dat tijdstip.

Dames degen
02:00: Ronde van 64
258. Aizanat Murtazaeva (Rusland) - 82. Kaylin Sin Yan Hsieh (Hong Kong)
90. Yik Hei Coco Lin (Hong Kong) - 207. Kiria Tikanah Abdul Rahman (Singapore)

02:55: Ronde van 32
2. Injeong Choi (Zuid-Korea) - 258. Aizanat Murtazaeva (Rusland)/ 82. Kaylin Sin Yan Hsieh (Hong Kong)
23. Erika Kirpu (Estland) - 16. Kelley Hurley (VS)
10. Olena Kryvytska (OekraÔne) - 37. Renata Knapik-Miazga (Polen)
46. Maria Luisa Doig Calderon (Peru) - 7. Man Wai Vivian Kong (Hong Kong)
5. Sheng Lin (China) - 54. Ndeye Binta Diongue (Senegal)
35. Federica Isola (ItaliŽ) - 11. Sarra Besbes (TunesiŽ)
14. Mingye Zhu (China) - 24. Courtney Hurley (VS)
76. Malika Khakimova (Oezbekistan) - 3. Yiwen Sun (China)

4. Nathalie Moellhausen (BraziliŽ) - 63. Rossella Fiamingo (ItaliŽ)
29. Aleksandra Jarecka (Polen) - 13. Violetta Kolobova (Rusland)
12. Katrina Lehis (Estland) - 30. Eva Trzebinska (Polen)
53. Yulia Lichagina (Rusland) - 6. Mara Navarria (ItaliŽ)
8. Young Mi Kang (Zuid-Korea) - 42. Nozomi Sato (Japan)
36. Julia Beljajeva (Estland) - 9. Coraline Vitalis (Frankrijk)
18. Sera Song (Zuid-Korea) - 22. Katharine Holmes (VS)
90. Yik Hei Coco Lin (Hong Kong)/207. Kiria Tikanah Abdul Rahman (Singapore) - 1. Ana Maria Popescu (RoemeniŽ)

06:35: Ronde van 16

08:25: Kwartfinale

11:00: Halve Finale

12:55: Bronzen finale

13:55: Gouden finale

Heren degen
02:30: Ronde van 64
60. Tomohiro Shimamura (Japan) - 93. Andrew Mackiewicz (VS)
44. Kento Yoshida (Japan) - 234. Jose Quintero (Venezuela)
138. Sherzod Mamutov (Oezbekistan)- 41. Iulian Teodosiu (RoemeniŽ)
50. Kaito Streets (Japan) - 102. Akram Bounabi (Algerije)

04:55: Ronde van 32
1. Sanguk Oh (Zuid-Korea) - 60. Tomohiro Shimamura (Japan)/93. Andrew Mackiewicz (VS)
18. Mohamed Amer (Egypte) - 17. Daryl Homer (VS)
10. Veniamin Reshetnikov (Rusland) - 28. Ziad Elsissy (Egypte)
32. Mohab Samer (Egypte) - 7. Sandro Bazadze (GeorgiŽ)
5. Max Hartung (Duitsland) - 38. Tamas Decsi (Hongarije)
24. Ali Pakdaman (Iran) - 12. Andras Szatmari (Hongarije)
14. Mojtaba Abedini (Iran) - 22. Shaul Gordon (Canada)
44. Kento Yoshida (Japan)/234. Jose Quintero (Venezuela) - 4. Aron Szilagyi (Hongarije)

3. Luca Curatoli (ItaliŽ) - 138. Sherzod Mamutov (Oezbekistan)/41. Iulian Teodosiu (RoemeniŽ)
21. Enrico Berre (ItaliŽ) - 13. Fares Ferjani (TunesiŽ)
11. Luigi Samele (ItaliŽ) - 25. Yingming Xu (China)
36. Mohammad Rahbari (Iran) - 6. Bolade Apithy (Frankrijk)
8. Kamil Ibragimov (Rusland) - 30. Benedikt Wagner (Duitsland)
27. Matyas Szabo (Duitsland) - 9. Bongil Gu (Zuid-Korea)
15. Junghwan Kim (Zuid-Korea) - 19. Konstantin Lokahnov (Rusland)
50. Kaito Streets (Japan)/102. Akram Bounabi (Algerije) - 2. Eli Dershwitz (VS)

07:35: Ronde van 16

08:55: Kwartfinale

12:03: Halve Finale

13:27: Bronzen finale

14:28: Gouden finale

Bij Heren sabel lijkt het schema redelijk uit balans te zijn. Aan de ene kant van het schema staan Oh (1e WK), Szatmari (2e WK), Szilagyi (tweevoudig Olympisch Kampioen) en Hartung (gewoon heel goed). Voor dit speelschema was ik ervan uit gegaan dat dit de halve finalisten zouden worden. Dat zal nu lastig worden.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 24 juli 2021 @ 01:48:51 #8
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_200512162
Oh ja, sabel las ik wat over. Met wat 'mazzel' moet Hartung de voltallige Hongaarse ploeg verslaan om richting medailles te kunnen? :D
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 08:26:02 #9
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200514474
Kwartfinales Dames Degen starten nu:
258. Aizanat Murtazaeva (Rusland) - 7. Man Wai Vivian Kong (Hong Kong)
35. Federica Isola (ItaliŽ) - 3. Yiwen Sun (China)
63. Rossella Fiamingo (ItaliŽ) - 12. Katrina Lehis (Estland)
36. Julia Beljajeva (Estland) - - 1. Ana Maria Popescu (RoemeniŽ)

Al veel grootheden eruit: nummer 2 van de wereld Injeong Choi en Wereldkampioen Nathalie Moelhausen al in ronde 1 eruit!

Murtazaeva als grote verrassing. Pas 19 jaar oud en al zo'n prestatie! Verder doen de Esten het erg goed en heeft Fiamingo de vorm weer te pakken waarmee ze in 2016 zilver pakte!
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 08:56:33 #10
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200514962
En nu de kwartfinale van heren sabel:

1. Sanguk Oh (Zuid-Korea) - 7. Sandro Bazadze (GeorgiŽ)
24. Ali Pakdaman (Iran) - 4. Aron Szilagyi (Hongarije)
21. Enrico Berre (ItaliŽ) - 11. Luigi Samele (ItaliŽ)
8. Kamil Ibragimov (Rusland) - 15. Junghwan Kim (Zuid-Korea)

Voor Pakdaman - Szilagyi is boeiend. Pakdaman is de grote verrassing, die al grote sterren uitgeschakeld heeft. Szilagyi samen met Oh de topfavoriet.
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 09:05:30 #11
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200515193
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 08:56 schreef Gijscoman het volgende:
En nu de kwartfinale van heren sabel:

1. Sanguk Oh (Zuid-Korea) - 7. Sandro Bazadze (GeorgiŽ)
24. Ali Pakdaman (Iran) - 4. Aron Szilagyi (Hongarije)
21. Enrico Berre (ItaliŽ) - 11. Luigi Samele (ItaliŽ)
8. Kamil Ibragimov (Rusland) - 15. Junghwan Kim (Zuid-Korea)

Voor Pakdaman - Szilagyi is boeiend. Pakdaman is de grote verrassing, die al grote sterren uitgeschakeld heeft. Szilagyi samen met Oh de topfavoriet.
Bazadze - Oh is spannender
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 10:05:43 #12
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200516533
Uitslagen kwartfinales:
Dames degen:
258. Aizanat Murtazaeva (Rusland) - 7. Man Wai Vivian Kong (Hong Kong): 15-10
35. Federica Isola (ItaliŽ) - 3. Yiwen Sun (China): 10-11
63. Rossella Fiamingo (ItaliŽ) - 12. Katrina Lehis (Estland): 7-15
36. Julia Beljajeva (Estland) - 1. Ana Maria Popescu (RoemeniŽ): 8-15

Heren sabel:
1. Sanguk Oh (Zuid-Korea) - 7. Sandro Bazadze (GeorgiŽ): 13-15
24. Ali Pakdaman (Iran) - 4. Aron Szilagyi (Hongarije): 6-15
21. Enrico Berre (ItaliŽ) - 11. Luigi Samele (ItaliŽ): 10-15
8. Kamil Ibragimov (Rusland) - 15. Junghwan Kim (Zuid-Korea): 14-15

Halve finales:

Dames degen
258. Aizanat Murtazaeva (Rusland) - 3. Yiwen Sun (China)
12. Katrina Lehis (Estland) - 1. Ana Maria Popescu (RoemeniŽ)

Heren sabel:
7. Sandro Bazadze (GeorgiŽ) - 4. Aron Szilagyi (Hongarije)
11. Luigi Samele (ItaliŽ) - 15. Junghwan Kim (Zuid-Korea)
pi_200517873
Wat een vervelend gekrijs van Murtazaeva :')
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 11:11:57 #14
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200517947
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 11:07 schreef wimderon het volgende:
Wat een vervelend gekrijs van Murtazaeva :')
Is ook pas 19. En als nummer 258e van de wereld tegen de nummer 3 snap ik het wel een beetje.
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 11:59:10 #15
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200518676
Szilagyi zo tegen Bazadze in de ene halve finale. Dit lijkt de wedstrijd om goud te zijn, want de andere halve finale is een stuk zwakker. Goud voor Szilagyi zou zijn 3e op een rij zijn in Heren Sabel. Ook in 2012 en 2016 won hij immers goud.
  Redactie Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 12:01:55 #16
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_200518710
Hoe laat gaan we naar de potjes om de plakken?
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 12:03:26 #17
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200518743
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 12:01 schreef Mexicanobakker het volgende:
Hoe laat gaan we naar de potjes om de plakken?
Dames degen:
12:55: Bronzen finale

13:55: Gouden finale

Heren sabel:
13:27: Bronzen finale

14:28: Gouden finale

Al gaat de huidige halve finale in feite om goud.
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 12:21:01 #18
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200519056
Bazadze moet uitkijken. Als hij zo door blijft gaan tegen de scheids en jury kan 'ie nog eens een zwarte kaart en daarmee een diskwalificatie krijgen.
  Redactie Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 12:58:48 #19
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_200519667
Hup Estland, jeetje
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 13:02:47 #20
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200519726
Beetje een tamme wedstrijd. Lehis ervaren genoeg om gedisciplineerd te verdedigen en haar lengte uit te spelen. Murtazaeva nog iets te druistig, wat voor een 19-jarige ook begrijpelijk is.
  Redactie Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 13:33:00 #21
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_200520337
Au
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 13:36:42 #22
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200520389
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 13:33 schreef Mexicanobakker het volgende:
Au
Nog een keer au
  Redactie Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 14:05:53 #23
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_200520977
China is boos vanwege die derde plek vijf jaar terug denk ik.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 14:20:44 #24
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200521267
Dit wordt, lijkt me, een derde goud voor Szilagyi
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 16:04:20 #25
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200522987
Verslagen en overzichten van de uitslagen:

OS: Yiwen Sun heeft in spannende degenfinale goud gepakt

Ronde van 64
258. Aizanat Murtazaeva (Rusland) - 82. Kaylin Sin Yan Hsieh (Hong Kong): 14-7
90. Yik Hei Coco Lin (Hong Kong) - 207. Kiria Tikanah Abdul Rahman (Singapore): 11-15

Ronde van 32
2. Injeong Choi (Zuid-Korea) - 258. Aizanat Murtazaeva (Rusland): 11-15
23. Erika Kirpu (Estland) - 16. Kelley Hurley (VS): 14-15
10. Olena Kryvytska (OekraÔne) - 37. Renata Knapik-Miazga (Polen): 8-15
46. Maria Luisa Doig Calderon (Peru) - 7. Man Wai Vivian Kong (Hong Kong): 11-15
5. Sheng Lin (China) - 54. Ndeye Binta Diongue (Senegal): 15-6
35. Federica Isola (ItaliŽ) - 11. Sarra Besbes (TunesiŽ): 14-12
14. Mingye Zhu (China) - 24. Courtney Hurley (VS): 15-8
76. Malika Khakimova (Oezbekistan) - 3. Yiwen Sun (China): 10-15
4. Nathalie Moellhausen (BraziliŽ) - 63. Rossella Fiamingo (ItaliŽ): 9-10
29. Aleksandra Jarecka (Polen) - 13. Violetta Kolobova (Rusland): 15-11
12. Katrina Lehis (Estland) - 30. Eva Trzebinska (Polen): 11-10
53. Yulia Lichagina (Rusland) - 6. Mara Navarria (ItaliŽ): 12-15
8. Young Mi Kang (Zuid-Korea) - 42. Nozomi Sato (Japan): 14-15
36. Julia Beljajeva (Estland) - 9. Coraline Vitalis (Frankrijk): 15-5
18. Sera Song (Zuid-Korea) - 22. Katharine Holmes (VS): 15-12
207. Kiria Tikanah Abdul Rahman (Singapore) - 1. Ana Maria Popescu (RoemeniŽ): 10-15

Ronde van 16
258. Aizanat Murtazaeva (Rusland) - 16. Kelley Hurley (VS): 12-11
37. Renata Knapik-Miazga (Polen) - 7. Man Wai Vivian Kong (Hong Kong): 8-15
5. Sheng Lin (China) - 35. Federica Isola (ItaliŽ): 9-15
14. Mingye Zhu (China) - 3. Yiwen Sun (China): 8-15
63. Rossella Fiamingo (ItaliŽ) - 29. Aleksandra Jarecka (Polen): 15-13
12. Katrina Lehis (Estland) - 6. Mara Navarria (ItaliŽ): 15-10
42. Nozomi Sato (Japan) - 36. Julia Beljajeva (Estland): 10-15
18. Sera Song (Zuid-Korea) - 1. Ana Maria Popescu (RoemeniŽ): 6-15

Kwartfinale
258. Aizanat Murtazaeva (Rusland) - 7. Man Wai Vivian Kong (Hong Kong): 15-10
35. Federica Isola (ItaliŽ) - 3. Yiwen Sun (China): 10-11
63. Rossella Fiamingo (ItaliŽ) - 12. Katrina Lehis (Estland): 7-15
36. Julia Beljajeva (Estland) - 1. Ana Maria Popescu (RoemeniŽ): 8-15

Halve finale:
258. Aizanat Murtazaeva (Rusland) - 3. Yiwen Sun (China): 8-12
12. Katrina Lehis (Estland) - 1. Ana Maria Popescu (RoemeniŽ): 11-15

Bronzen finale:
258. Aizanat Murtazaeva (Rusland) - 12. Katrina Lehis (Estland): 8-15

Finale
3. Yiwen Sun (China) - 1. Ana Maria Popescu (RoemeniŽ): 11-10

OS: Voor derde opeenvolgende keer goud voor sabelschermer Szilagyi

Ronde van 64
60. Tomohiro Shimamura (Japan) - 93. Andrew Mackiewicz (VS): 13-15
44. Kento Yoshida (Japan) - 234. Jose Quintero (Venezuela): 13-15
138. Sherzod Mamutov (Oezbekistan)- 41. Iulian Teodosiu (RoemeniŽ): 11-15
50. Kaito Streets (Japan) - 102. Akram Bounabi (Algerije): 15-9

Ronde van 32
1. Sanguk Oh (Zuid-Korea) - 93. Andrew Mackiewicz (VS): 15-7
18. Mohamed Amer (Egypte) - 17. Daryl Homer (VS): 15-11
10. Veniamin Reshetnikov (Rusland) - 28. Ziad Elsissy (Egypte): 13-15
32. Mohab Samer (Egypte) - 7. Sandro Bazadze (GeorgiŽ): 10-15
5. Max Hartung (Duitsland) - 38. Tamas Decsi (Hongarije): 15-8
24. Ali Pakdaman (Iran) - 12. Andras Szatmari (Hongarije): 15-12
14. Mojtaba Abedini (Iran) - 22. Shaul Gordon (Canada): 15-10
234. Jose Quintero (Venezuela) - 4. Aron Szilagyi (Hongarije): 7-15
3. Luca Curatoli (ItaliŽ) - 41. Iulian Teodosiu (RoemeniŽ): 13-15
21. Enrico Berre (ItaliŽ) - 13. Fares Ferjani (TunesiŽ): 15-10
11. Luigi Samele (ItaliŽ) - 25. Yingming Xu (China): 15-12
36. Mohammad Rahbari (Iran) - 6. Bolade Apithy (Frankrijk): 15-13
8. Kamil Ibragimov (Rusland) - 30. Benedikt Wagner (Duitsland): 15-13
27. Matyas Szabo (Duitsland) - 9. Bongil Gu (Zuid-Korea): 15-8
15. Junghwan Kim (Zuid-Korea) - 19. Konstantin Lokahnov (Rusland): 15-11
50. Kaito Streets (Japan) - 2. Eli Dershwitz (VS): 9-15

Ronde van 16:
1. Sanguk Oh (Zuid-Korea) - 18. Mohamed Amer (Egypte): 15-9
28. Ziad Elsissy (Egypte) - 7. Sandro Bazadze (GeorgiŽ): 12-15
5. Max Hartung (Duitsland) - 24. Ali Pakdaman (Iran): 9-15
14. Mojtaba Abedini (Iran) - 4. Aron Szilagyi (Hongarije): 7-15
41. Iulian Teodosiu (RoemeniŽ) - 21. Enrico Berre (ItaliŽ): 12-15
11. Luigi Samele (ItaliŽ) - 36. Mohammad Rahbari (Iran): 15-7
8. Kamil Ibragimov (Rusland) - 27. Matyas Szabo (Duitsland): 15-13
15. Junghwan Kim (Zuid-Korea) - 2. Eli Dershwitz (VS): 15-9

Kwartfinale:
1. Sanguk Oh (Zuid-Korea) - 7. Sandro Bazadze (GeorgiŽ): 13-15
24. Ali Pakdaman (Iran) - 4. Aron Szilagyi (Hongarije): 6-15
21. Enrico Berre (ItaliŽ) - 11. Luigi Samele (ItaliŽ): 10-15
8. Kamil Ibragimov (Rusland) - 15. Junghwan Kim (Zuid-Korea): 14-15

Halve finale:
7. Sandro Bazadze (GeorgiŽ) - 4. Aron Szilagyi (Hongarije): 13-15
11. Luigi Samele (ItaliŽ) - 15. Junghwan Kim (Zuid-Korea): 15-12

Bronzen finale
7. Sandro Bazadze (GeorgiŽ) - 15. Junghwan Kim (Zuid-Korea): 11-15

Finale
4. Aron Szilagyi (Hongarije) - 11. Luigi Samele (ItaliŽ): 15-7
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 24 juli 2021 @ 23:24:31 #26
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200529770
Ook alvast het schema voor morgen voor de vroege vogels met dikgedrukt de Nederlanders (inclusief Van Erven Garcia, die voor Colombia uitkomt)

Dames floret:
02:00: Ronde van 64
78. Katina Proestakis (Chili) - 66. Martyna Jelinska (Polen)
64. Meriem Mebarki (Algerije) - 92. Flora Pasztor (Hongarije)

02:55: Ronde van 32
1. Inna Deriglazova (Rusland) - 78. Katina Proestakis (Chili)/66. Martyna Jelinska (Polen)
21. Maria Batini (ItaliŽ) - 20. Fanni Kreiss (Hongarije)
11. Hee Sook Jeon (Zuid-Korea) - 35. Rio Azuma (Japan)
40. Noha Hany (Egypte) - 9. Qingyuan Chen (China)
6. Arianna Errigo (ItaliŽ) - 46. Yara Elsharkawy (Egypte)
31. Anita Blaze (Frankrijk) - 15. Jessica Zi Jia Guo (Canada)
17. Leonie Ebert (Duitsland) - 24. Jacqueline Dubrovich (VS)
58. Kata Kondricaz (Hongarije) - 4. Alice Volpi (ItaliŽ)
5. Lee Kiefer (VS) - 60. Amita Berthier (Singapore)
23. Eleanor Harvey (Canada) - 16. Pauline Ranvier (Frankrijk)
14. Nicole Ross (VS) - 32. Irem Karamete (Turkije)
49. Nora Mohamed (Egypte) - 7. Yuka Ueno (Japan)
8. Adelina Zagidullina (Rusland) - 39. Saskia Loretta van Erven Garcia (Colombia)
34. Kelleigh Ryan (Canada) - 10. Sera Azuma (Japan)
18. Larisa Korobeynikova (Rusland) - 22. Ines Boubakri (TunesiŽ)
64. Meriem Mebarki (Algerije)/92. Flora Pasztor (Hongarije) - 3. Ysaora Thibus (Frankrijk)

06:35: Ronde van 16

08:25: Kwartfinale

11:00: Halve Finale

12:55: Bronzen finale

13:55: Gouden finale

Heren degen:
02:30: Ronde van 64
148. Chao Dong (China) - 97. Marc-Antoine Blais-Belanger (Canada)
170. Roman Petrov (KirgiziŽ) - 88. Segeon Ma (Zuid-Korea)
171. Pavel Sukhov (Rusland) - 81. Benjamin Steffen (Zwitserland)
137. Yeisser Ramirez (VS) - 143. Michele Niggeler (Zwitserland)

04:55: Ronde van 32
1. Gergely Siklosi (Hongarije) - 148. Chao Dong (China)/97. Marc-Antoine Blais-Belanger (Canada)
26. Zijie Wang (China) - 17. Houssam Elkord (Marokko)
10. Kazuyasu Minobe (Japan) - 41. Jakub Jurka (TsjechiŽ)
52. Jakob Hoyle (VS) - 8. Sangyoung Park (Zuid-Korea)
5. Andrea Santarelli (ItaliŽ) - 76. Sergey Khodos (Rusland)
40. Curtis McDowald (VS) - 11. Alexandre Bardenet (Frankrijk)
13. Ruslan Kurbanov (Kazakstan) - 33. Marco Fichera (ItaliŽ)
170. Roman Petrov (KirgiziŽ)/88. Segeon Ma (Zuid-Korea) - 4. Masaru Yamada (Japan)
3. Igor Reizlin (OekraÔne) - 171. Pavel Sukhov (Rusland)/81. Benjamin Steffen (Zwitserland)
29. Roman Svichkar (OekraÔne) - 16. Max Heinzer (Zwitserland)
12. Bogdan Nikishin (OekraÔne) - 36. Minghao Lan (China)
59. Mohamed Elsayed (Egypte) - 6. Yannick Borel (Frankrijk)
7. Bas Verwijlen (Nederland) - 58. Youngjun Kweon (Zuid-Korea)
47. Romain Cannone (Frankrijk) - 9. Ruben Limardo Gascon (Venezuela)
21. Koki Kano (Japan) - 22. Enrico Garozzo (ItaliŽ)
137. Yeisser Ramirez (VS)/143. Michele Niggeler (Zwitserland) – 2. Sergey Bida (Rusland)

07:35: Ronde van 16

08:55: Kwartfinale

12:03: Halve Finale

13:27: Bronzen finale

14:28: Gouden finale

Verwachtingen
Van Erven Garcia mag direct tegen een zware tegenstandster, namelijk de Russische Adelina Zagidullina. Verder valt het aantal verrassingen bij floret doorgaans mee. Soms heb je wel schermers met een off-day, maar de uiteindelijke winnaar is vaak wel ook een van de topschermers. Deriglazova is de grote favoriet. Zij is nummer 1 van de wereld, de nummer 2 doet niet mee i.v.m. geboorte van een kind en het gat met de nummer 3 Thibus is al gigantisch op de wereldranglijst. Deriglazova.

Op degen heb je vaak verrassingen. Zeker bij de heren, waar de wereldtop gigantisch breed is. Wereldtoppers zijn Bida, Borel, Nikishin, Santarelli, Yamada, Reizlin en inderdaad ook Verwijlen, maar het kan zomaar gebeuren dat die er in de eerste ronde uitliggen. Outsiders zijn Siklosi (nummer 1 van de wereld, maar ik vind 'm te kwetsbaar ogen), Heinzer, Park en Limardo Gascon. Maar op een goede dag kan net zo goed Elsayed, Elkord, Cannone of Fichera opeens iedereen eruit spelen. In andere woorden: voorspellen is zinloos. Al lijkt Bida het meest stabiel.

Verwijlens eerste tegenstander moet hij kunnen hebben, al ken ik hem niet heel goed. Daarna volgen Cannone of Limardo Gascon. Dat zijn pittigere tegenstanders, al vermoed ik dat Limardo Gascon hem meer ligt. Desondanks zit Verwijlen niet in de prettigste hoek van het schema.

Andere partijen om naar uit te kijken zijn:
5. Andrea Santarelli (ItaliŽ) - 76. Sergey Khodos (Rusland)
3. Igor Reizlin (OekraÔne) - 171. Pavel Sukhov (Rusland)/81. Benjamin Steffen (Zwitserland)
29. Roman Svichkar (OekraÔne) - 16. Max Heinzer (Zwitserland)

Sowieso staan partijen met Heinzer altijd garant voor spektakel.
  Moderator / Redactie Sport zondag 25 juli 2021 @ 05:08:52 #27
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_200531861
Verwijlen gaat niet erg lekker :N
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Redactie Sport zondag 25 juli 2021 @ 05:09:36 #28
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_200531864
Is het vlaggetje nu?
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Moderator / Redactie Sport zondag 25 juli 2021 @ 05:10:39 #29
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_200531868
quote:
0s.gif Op zondag 25 juli 2021 05:09 schreef Mexicanobakker het volgende:
Is het vlaggetje nu?
Ja
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zondag 25 juli 2021 @ 05:13:39 #30
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200531877
Goed mondkapje hebben ze op
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 25 juli 2021 @ 05:14:43 #31
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200531885
Haha Koreaantje beetje overmoedig
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Sport zondag 25 juli 2021 @ 05:15:00 #32
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_200531888
w/
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  zondag 25 juli 2021 @ 05:15:37 #33
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200531891
Dit is gespeeld
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 25 juli 2021 @ 05:16:09 #34
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200531893
Die schreeuw _O-
Wat een onsympathieke vent blijft dit toch altijd
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator / Redactie Sport zondag 25 juli 2021 @ 05:17:06 #35
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_200531899
Dit ging veel lastiger dan het had moeten zijn...
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Redactie Sport / Supervogel zondag 25 juli 2021 @ 05:17:59 #36
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200531905
Jaaa 15
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  Redactie Sport zondag 25 juli 2021 @ 05:18:01 #37
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_200531906
Hij wint *O*
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  zondag 25 juli 2021 @ 05:18:27 #38
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_200531909
*O* w/
No Dyson Barrier is going to stop me!
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 25 juli 2021 @ 06:28:18 #39
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_200532226
Net pas kunnen kijken naar de finales van gisteren, maar SzilŠgyi, wat een legende _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 25 juli 2021 @ 07:24:45 #40
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_200532489
Hoe laat moet clown Bassie weer?
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Redactie Sport zondag 25 juli 2021 @ 07:25:51 #41
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_200532496
quote:
0s.gif Op zondag 25 juli 2021 07:24 schreef Mexicanobakker het volgende:
Hoe laat moet clown Bassie weer?
7:35
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  zondag 25 juli 2021 @ 07:32:30 #42
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200532530
Teruggekeken, stiekem gehoopt dat ie verloor maar ik weet eigenlijk niet zo goed waarom.

Hup Bas w/
  zondag 25 juli 2021 @ 07:36:55 #43
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200532550
De partij voor hem duurt nog even
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 25 juli 2021 @ 07:48:22 #44
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200532610
Nu Bas dan.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  Redactie Frontpage / Sport zondag 25 juli 2021 @ 07:48:32 #45
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200532614
Jeetje; bij floret heeft Thibus verloren! Ook Ranvier er al uit. Zware dag voor de Fransen.

En bij degen dus wel Nikishin (mijn persoonlijke favoriet), Borel en Limardo Gascon eruit. 15-10 winst van Verwijlen is op zich nog een best aardige voorsprong, al heb ik de partij zelf helaas moeten missen.
  Redactie Frontpage / Sport zondag 25 juli 2021 @ 07:56:22 #46
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200532668
Het duurt allemaal nog even omdat de Koreaanse Jeon Hee-Sook geblesseerd is geraakt aan de elleboog van haar schermarm. Maar ze zijn er net weer begonnen, dus hopelijk niet lang meer.
  zondag 25 juli 2021 @ 07:56:48 #47
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_200532673
Ik zie geen streak voor het schermen?
Gťťn kloon van tvlxd!
  Redactie Frontpage / Sport zondag 25 juli 2021 @ 07:58:44 #48
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_200532680
quote:
0s.gif Op zondag 25 juli 2021 07:56 schreef Montov het volgende:
Ik zie geen streak voor het schermen?
Ze zijn wel bezig. Op de blauwe piste wordt nu nog geschermd. En op de rode straks Verwijlen. Kijk je via Discovery Plus?
pi_200532682
quote:
0s.gif Op zondag 25 juli 2021 07:56 schreef Montov het volgende:
Ik zie geen streak voor het schermen?
Bij discovery + is er van elke piste 1
  zondag 25 juli 2021 @ 08:01:25 #50
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_200532692
quote:
0s.gif Op zondag 25 juli 2021 07:58 schreef Gijscoman het volgende:

[..]

Ze zijn wel bezig. Op de blauwe piste wordt nu nog geschermd. En op de rode straks Verwijlen. Kijk je via Discovery Plus?
Ja.
Gťťn kloon van tvlxd!
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')