abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 8 juli 2021 @ 21:08:55 #1
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_200274030




He is back... Na zijn redding van het booreiland loopt er een andere Ludo door Meerdijk. De oude vos verliest zijn haren maar zeker niet zijn streken! Waar werkt Ludo naartoe? Staat Billy en Richard een genadeklap te wachten? Billy houdt Daan in de tang door ervoor te zorgen dat Louise bij Shanti en Rik blijft. Daan en Tiffy worstelen met hun gevoelens voor elkaar.

Ondertussen blijkt Demi zwanger en gaat de familie Verduyn door drama na drama. Het lijkt hun band te versterken, maar de familie Amrani wordt er niet geliefder door. Bing krabbelt weer op, al lijkt Nina nog niet te staan springen om haar leven met een gehandicapte echtgenoot te delen.

Hier zijn we in februari 2021:


En een tipje van de sluier voor de komende tijd:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En geruchten dat
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
de cast komt versterken!

De huidige cast:



...Soms geluk, en soms verdriet... ;(



Handige links:
De officiële GTST site
GTST tunes/themes
Bol.com
GTST Courant

Wat vooraf ging...
quote:
0s.gif Op woensdag 10 februari 2021 17:44 schreef Reijnxdv het volgende:
Wat zit gtst toch in stijgende lijn! De verhaallijnen zijn beter en de acteerprestaties ook (uitzondering en daargelaten).

De tienermoeder verhaallijn verrast en fijn om te zien dat Laura dit seizoen een grotere rol heeft van voorgaande seizoenen. Ook leuk om te zien hoe Lydia als schoonmaakster steeds meer kleur krijgt als personage. Ook de privégesprekken met Janine is goed om te zien, die je zo kunnen hebben als je een schoonmaakster thuis hebt.

Lucas doet me nu denken aan Noud van de laatste jaren: inhoudloos en een grot Jefgehalte die gebruikt wordt als praatpaal. Ik ben wel benieuwd naar zijn exit of gaat hij via de achterdeur uit de serie?
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2021 11:06 schreef RaymanNL het volgende:
Chapeaux voor Erik en Caroline hoor. Wat een acteerprestaties! De makers hebben hier ook echt een heel goed uitgedacht verhaal uitgewerkt. Voor het eerst sinds tijden snap je gewoon waarom de karakters doen wat ze doen, zelfs de acties van Richard krijgen gewicht. Laten ze deze karakters nog maar even in de serie houden.
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2021 21:22 schreef Japepk het volgende:

[..]

Hij is echt veranderd in een beest :o Wat er volgende week maandag gebeurt is op z'n zachtst gezegd nogal out-of-nowhere.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_200274343
Verhaallijn tussen Billy, Richard, Ludo en Janine snap ik nog wel, maar die steekpartij was wel heftig....
pi_200274892
De zomercliff... Ook al ben ik grotendeels afgehaakt als kijker, de laatste aflevering van een seizoen is toch altijd een mooi moment om te zien hoe een serie als GTST er op dat moment voor staat. En zeker na alle veranderingen van het afgelopen anderhalf jaar.

Laat ik meteen de olifant in de kamer benoemen: ik vond dit een zwakke seizoensfinale. Waarom? Noem me ouderwets, maar ik kom uit de tijd dat een seizoensfinale/zomercliff bestond uit de climax van een (soms maandenlange) spannend opgebouwde verhaallijn, om ons als kijkers de zomer in te sturen met een aantal prangende vragen.
Nu kan het zijn dat ik de emotionele binding mis, aangezien ik geen vaste kijker meer ben, maar ik had nergens het gevoel dat ik naar een spannend opgebouwde climax zat te kijken. Waar dat vorig seizoen ook grotendeels ontbrak in de geïmproviseerde seizoensfinale, had dát tenminste nog een legitieme reden door de plotselinge opnamestop. Dit jaar had en heb ik het gevoel naar een willekeurige weekcliff te kijken die de opmaat is náár de laatste weken van een seizoen. Maar dat is geen seizoensfinale, dat is het startschot ervan.

Een maandenlange verhaallijn, vol diepe dalen voor sommige van de personages, als de strijd tussen Ludo, Billy en Richard moet niet cliffen op een simpel trucje van Billy om beide mannen een hak te zetten. Zeker niet als je bedenkt wat voor een zomercliffwaardige gebeurtenissen er tot nu toe zijn geweest: Amelie als speelbal en slachtoffer van de strijd, Valentijn als speelbal tussen Ludo en Richard, een confrontatie op volle zee met Ludo die overboord slaat, Ludo die na weken niet in beeld te zijn geweest tóch nog in leven blijkt op een verlaten booreiland, Richard en Billy die op slinkse wijze het veilinghuis in handen krijgen, Ludo die op het nippertje wordt gevonden op het booreiland, Ludo die ontdekt dat R&B het veilinghuis in handen hebben... Afijn, de lijst is eindeloos. Dán durven eindigen met het contractuele trucje van Billy (iets wat Ludo in een ver verleden ook weleens heeft geflikt volgens mij, dus hoezo had hij dit niet door?) wat rechtmatig gezien niet eens te handhaven is, vind ik gewoon een domper. En dit dan ook nog eens als subcliff durven neerzetten is helemaal een doodzonde.

Want de daadwerkelijke cliff is er weer eentje uit de categorie "oh ja, we zijn de seizoensfinale aan het schrijven, we hebben nog iets spannends nodig". Of de steekpartij te heftig is of niet, dat is een andere discussie. Het gaat mij puur om de opbouw naar dat moment. Of meer: het gebrek daaraan. Van wat ik heb meegekregen: Marwan papt aan met nieuwe medewerkster, ze flikflooien wat met elkaar, Ilyas vindt dit niet kunnen, Marwan wil dan toch niks serieus en verbreekt het geflikflooi. Meisje kwaad, "je krijgt er spijt van!", en de volgende dag wordt Ilyas vanuit het niets neergestoken door een gastje op een scooter. Toegegeven, ik zal wat details missen, maar: dit is toch geen materiaal als belangrijkste verhaallijn voor een seizoensfinale? Dit is net zo slap als de cliffhanger van twee jaar geleden, waarin Amir tijdens zijn dienst werd neergemept door een kerel die ineens een honkbalknuppel van de achterbank van zijn cabrio pakte. Met wat we nu weten moeten we er als kijkers van uit durven gaan dat Marwan's meisje zó pissed is over het verbreken van hun geflikflooi, dat ze een of ander joch zo ver weet te krijgen dat ie Marwan gaat neersteken, maar ojee, 'Even Apeldoorn Bellen', hij steekt de verkeerde. Ik mag toch werkelijk hopen dat de makers niet gewoon voor die route zijn gegaan. Mocht dat toch het geval zijn, had dat gedoe tussen Marwan en het meisje nét iets langer en serieuzer moeten zijn om ook echt impact te hebben. Want nu is dat kind gewoon een treurig psychisch gestoord wicht met een iets te kort lontje :')

Wat mij wel positief opviel, is dat het aantal parkinson-shots met de handheld-camera's flink is teruggeschroefd ten opzichte van het begin van de grote revamp. Gelukkig maar, want laten we wel wezen: dat reality-stijltje is niet des GTST's. Oké, de camera beweegt nog wel losjes in een aantal scènes, maar het is niet meer zo opvallend en storend. En ook een pluspunt blijft toch wel de muziek van Martijn Schimmer, wat een verademing is en blijft dat toch na dat jarenlange gepruts van koekenbakker Frons Servies. Een interessante ontwikkeling op dat vlak is wel dat er soms bij essentiële scènes voor wordt gekozen om géén achtergrondmuziek in te zetten. Al hoop ik wel dat dat beperkt blijft tot enkele uitzonderingen, zeker nu ze een goede componist in dienst hebben. Want zeg nu zelf: die eindtheme van deze aflevering was toch wel een puike variant van de normale theme _O_
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  donderdag 8 juli 2021 @ 22:52:05 #4
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_200276009
Maar dit snap ik nog niet zo, of ik mis iets?

quote:
In de cliff-aflevering werd eerst het contract voor de overname van het veilinghuis ondertekend tussen Billy en Ludo. Toen Billy daarna weer naar Richard kwam liet ze hem een contract ondertekenen waarin hij weer Algemeen Directeur was. Dan ben ik benieuwd hoe rechtsgeldig dit contract kan zijn, omdat Billy geen zeggenschap meer heeft over het veilinghuis. ik denk dat na een paar getuigenverklaringen en moment van tekenen zo'n contract wel nietig verklaard kan worden, mocht Billy het achter Ludo's rug om geregeld hebben.

Het idee voor een verplichte samenwerking met Ludo en Richard klinkt wel leuk, maar de verhaallijn maakt zich er niet echt realistisch in. Als ze de scenes van het arbeidscontract tussen Billy en Richard en de overdracht van het veilinghuis hadden omgedraaid, dan was het logischer geweest.

Ik moet nog zien of dit echt de verhaallijn gaat worden.Ik heb dit seizoen wel vaker wat verhaallijntjes gezien die te kort waren om aan de rest vast te knopen.
  Hardste schreeuwer 2022 donderdag 8 juli 2021 @ 23:16:08 #5
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_200276317
@PeterKelder zulke dingen als in de buurt super gebeuren echt.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  donderdag 8 juli 2021 @ 23:19:59 #6
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_200276378
Het neersteken van Ilyas komt een beetje abrupt maar is niet eens zo ongeloofwaardig. Meisje is gefrustreerd omdat Marwan haar afwijst, huurt een fout vriendje in, vriendje pakt de verkeerde. Vergismoord(aanslag)en gebeuren ook in het echt.

Dat Billy is vertrokken is jammer, het is een goede actrice en ook het personage is erg interessant. Hopelijk is het maar een tijdelijke pauze, geen definitief afscheid.
  Hardste schreeuwer 2022 donderdag 8 juli 2021 @ 23:30:47 #7
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_200276488
Billy is top inderdaad hoop dat Leon nog leeft kan ze snel weer terug naar Meerdijk.

Illyas kan wel eens exit zijn.
Saaie rol voegt niet veel toe matige acteur en zijn dood komt onverwacht kan Hakim weer even langs komen.

Marwan is een veel beter geschreven rol en acteur.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  donderdag 8 juli 2021 @ 23:39:48 #8
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_200276591
Zeker nu baby Tom weer in het leven van de familie Verduijn is, en Marwan z'n verantwoordelijkheid lijkt te willen nemen, wordt zijn rol een stuk interessanter.
pi_200276655
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juli 2021 23:16 schreef Dr.Mikey het volgende:
@:Peterkelder zulke dingen als in de buurt super gebeuren echt.
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juli 2021 23:19 schreef James1988 het volgende:
Het neersteken van Ilyas komt een beetje abrupt maar is niet eens zo ongeloofwaardig. Meisje is gefrustreerd omdat Marwan haar afwijst, huurt een fout vriendje in, vriendje pakt de verkeerde. Vergismoord(aanslag)en gebeuren ook in het echt.
Dat is zeker waar, dat zal ik ook niet ontkennen. Alleen: hier in deze verhaallijn is het net té abrupt voor mij als kijker om mee te gaan in het verhaal. Iets meer opbouw naar de misdaad toe, ook vanuit het perspectief van de gefrustreerde ex, had veel geholpen. Helemaal omdat het dé gebeurtenis is die de zomerstop inluidde.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_200279652
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juli 2021 22:02 schreef PeterKelder het volgende:

Dán durven eindigen met het contractuele trucje van Billy (iets wat Ludo in een ver verleden ook weleens heeft geflikt volgens mij, dus hoezo had hij dit niet door?) wat rechtmatig gezien niet eens te handhaven is, vind ik gewoon een domper. En dit dan ook nog eens als subcliff durven neerzetten is helemaal een doodzonde.

Dan heb je wel net gemist waarom Billy wegging.. Ze had Leon neergeslagen, wat ze eigenlijk dus helemaal niet wilde en ze wilde niet weg, maar moest nu wel (of ja zo zag zij het, als de enige uitweg). Want zij wilde het Veilinghuis juist wel teruggeven aan Ludo en Richard niet.
  vrijdag 9 juli 2021 @ 10:58:50 #11
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_200279915
quote:
RTL zendt aangepaste GTST-cliffhanger uit na aanslag op Peter R. de Vries
08 juli 2021 21:01
Laatste update: een uur geleden
32 NUjij-reacties
Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email
RTL heeft donderdagavond een aangepaste cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) uitgezonden wegens de aanslag op Peter R. de Vries. De zender besloot een scène met een steekpartij niet tot in detail te laten zien.

De zender zond de zogenoemde Nicam-versie (verwijzend naar Stichting Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media) uit.

Deze versie hoefde niet op het laatste moment nog in elkaar gezet te worden. De edit lag al klaar om vrijdag overdag als herhaling uitgezonden te worden. Overdag moet het programma aan andere regels voldoen, omdat ook kinderen kunnen kijken.

De cliffhanger van GTST gaat deze zomer over broers Marwan (gespeeld door Hassan Slaby, foto) en Ilyas (Hamza Othman). Een ex-vriendin van Marwan besluit wraak op hem te willen nemen, waarbij Ilyas uiteindelijk wordt neergestoken.

GTST eindigt elk seizoen voor de zomerstop met een cliffhanger waarin een verhaallijn in een stroomversnelling raakt met een gebeurtenis die de kijker met vragen laat zitten.

Dinsdagavond werd De Vries in het centrum van Amsterdam neergeschoten. De misdaadverslaggever vecht momenteel voor zijn leven in het ziekenhuis.
https://www.nu.nl/media/6(...)eter-r-de-vries.html
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_200280896
Zeer slechte zomercliff van een seizoen waarin gtst zich voor het grootste gedeelte heeft weten te herpakken. Die aanslag op Ilyas (Marwan) komt weer zó uit de lucht vallen dat je er als kijker totaal geen binding mee hebt.

"...die de kijker met vragen laat zitten", staat hierboven in het artikel. Dat is dus met zo'n zomercliff niet waar. Daar komt ook nog eens bij dat Ilyas het toch wel overleeft. Dus, welke vragen zou een kijker precies moeten hebben?

Jammer dit, zeer teleurstellende cliff.
pi_200282145
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juli 2021 10:31 schreef Loutje04 het volgende:

[..]

Dan heb je wel net gemist waarom Billy wegging.. Ze had Leon neergeslagen, wat ze eigenlijk dus helemaal niet wilde en ze wilde niet weg, maar moest nu wel (of ja zo zag zij het, als de enige uitweg). Want zij wilde het Veilinghuis juist wel teruggeven aan Ludo en Richard niet.
Het vertrek van Billy an sich is niet hetgeen waar ik het over heb, het is vooral dat contractuele gesjoemel door eerst het veilinghuis over te dragen aan Ludo, om dáárna Richard nog een contract te laten tekenen als algemeen directeur. Aangezien Ludo niet veel later het kantoor binnenloopt alsof het van hem is, ga ik er niet van uit dat er in de overname nog een zekere overgangsperiode zit, maar dat het met het tekenen onmiddellijk is ingegaan. Dan is Richard nog een contract als algemeen directeur aanbieden en laten tekenen verre van rechtsgeldig omdat Billy dat recht niet meer heeft, en slaat deze wending helemaal nergens op. Komt nog eens bij dat dit (voor mij toch) geen groots ijkpunt in die hele verhaallijn is om een zomerstop mee in te gaan.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_200286106
Als in dat contract de datum op een dag eerder staat en Richard houdt zijn mond dicht over de werkelijke dag van tekenen, dan is dat contract rechtsgeldig. Want wie weet er nou wanneer ze hem echt algemeen directeur heeft gemaakt, behalve Billy en Richard.
Daar zal de discussie wellicht dan vooral over gaan straks.
  vrijdag 9 juli 2021 @ 23:40:41 #15
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_200292898
Zelfs als het op dezelfde dag is kan het nog rechtsgeldig zijn, tenzij zowel Ludo als Richard glashard kunnen aantonen hoe laat precies ze de contracten hebben getekend.

In het geval van de verkoop van het veilinghuis zal dat nog wel lukken (daar waren getuigen bij, zoals de notaris) maar in het geval van Richard's contract is het zijn woord tegen dat van Ludo.
pi_200295915
Dat er zoveel vragen uitkomen of het contract rechtsgeldig is kan je alleen maar concluderen dat het slecht uitgewerkt is.
  zaterdag 10 juli 2021 @ 20:53:30 #17
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_200303835
Of dat mensen het iets te serieus nemen. Het is een soap, niet een aflevering van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak.

Al zou een kort geding met Frank Visser als rechter wel leuk zijn.
  dinsdag 20 juli 2021 @ 23:07:37 #18
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_200463976
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 juli 2021 20:53 schreef James1988 het volgende:
Of dat mensen het iets te serieus nemen. Het is een soap, niet een aflevering van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak.

Al zou een kort geding met Frank Visser als rechter wel leuk zijn.
Ergens moet een grens liggen van geloofwaardigheid. Als Billy het contract nou voor de overname had getekend, was het veel geloofwaardiger geweest. Ik heb een vermoeden dat de schrijvers weer wat scenes door elkaar gehaald hebben. Net als bij de comeback van Martine. Toen moest Ludo ook aan Janine bekennen dat hij haar op een boot had gedropt. Opmerkelijk, want al vrij snel na die bootscéne in 2006 kwam Janine er ook al achter (via Valerie toch?), waarbij Ludo het moest toegeven wat hem bijna zijn relatie kostte.

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik dat gezien had op de DVD's... :P
  Hardste schreeuwer 2022 vrijdag 23 juli 2021 @ 02:31:19 #19
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_200496447
Kun jij niet wachten tot de zomerstop van GTST voorbij is? Goed nieuws! De soap komt met een miniserie op Videoland: Dokter Roman.

In deze psychologische miniserie wordt de nieuwe huisarts van Meerdijk, Roman van Loon, verdacht van het stalken van zijn ex. Een rechercheteam van de politie onderzoekt de zaak. Door middel van flashbacks kun jij achterhalen wat er écht is gebeurd. Is Roman de belager of is hij slachtoffer van een manipulatief spel?

Dokter Roman is vanaf 19 augustus te zien op Videoland.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  donderdag 19 augustus 2021 @ 11:09:47 #20
62455 Frey
Ludo Sanders
pi_200978843
Alweer een jaar voorbij!



Gefeliciteerd @PeterKelder *O*
Jij moet nog krijgen wat je verdient. Keep the change.
pi_200980835
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juli 2021 02:31 schreef Dr.Mikey het volgende:
Kun jij niet wachten tot de zomerstop van GTST voorbij is? Goed nieuws! De soap komt met een miniserie op Videoland: Dokter Roman.

In deze psychologische miniserie wordt de nieuwe huisarts van Meerdijk, Roman van Loon, verdacht van het stalken van zijn ex. Een rechercheteam van de politie onderzoekt de zaak. Door middel van flashbacks kun jij achterhalen wat er écht is gebeurd. Is Roman de belager of is hij slachtoffer van een manipulatief spel?

Dokter Roman is vanaf 19 augustus te zien op Videoland.
Nou dat stelde niet zo heel veel voor :o :D
pi_200983815
quote:
0s.gif Op donderdag 19 augustus 2021 11:09 schreef Frey het volgende:
Alweer een jaar voorbij!

[ afbeelding ]

Gefeliciteerd @:PeterKelder *O*
Haha, dankjewel! :D
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_200983916
quote:
17s.gif Op donderdag 19 augustus 2021 13:10 schreef Cinderelladreamer het volgende:

[..]
Nou dat stelde niet zo heel veel voor :o :D
Wat ik al gedacht had. Wacht ik toch liever op deze serie:



:P
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_200983991
quote:
0s.gif Op donderdag 19 augustus 2021 16:38 schreef PeterKelder het volgende:

[..]
Wat ik al gedacht had. Wacht ik toch liever op deze serie:

[ afbeelding ]

:P
Oeh nice!! :D :D


Oh en gefeliciteerd uiteraard! *O* *G* *O*
pi_200985747
De nieuwe seizoens trailer is zoals gewoonlijk weer spannend! Bekijk hem hieronder

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')