abonnement Unibet Coolblue
  maandag 28 juni 2021 @ 14:02:46 #1
131800 Tarado
capô de fusca
pi_200107914
Of eigenlijk: het grote Frank de Boer had geen bondscoach mogen worden topic.


Frank de Boer, door de kenners ook wel Drank en Frons genoemd. We kennen allemaal die foto wel waarop hij vier schalen vasthoudt en er eentje krom is. Op basis daarvan is de beste man ook bondscoach geworden. Maar toch mag hij wat mij betreft opkanjeren. Waarom? Dat ga ik nu eens heel mooi uitleggen.



Lekker foebelle
Frank is vier keer kampioen geworden in de Eredivisie. Kanttekening: met Ajax. Dat lukt iedere debiel, met name omdat Feyenoord een parodie op een voetbalclub is en dat terwijl Feyenoord PSV voorbij is op alle fronten. Frank werd kampioen met echt Frank de Boer-voetbal. Dat is in de praktijk zaaddodend tikkie breed tikkie terug-voetbal waarbij Ajax in de ogen van Frank "domineerde" als ze meer dan 50% balbezit hadden en dat gebeurde meestal wel. De meeste Ajacieden zullen Frank liever niet weerzien bij Ajax ondanks de resultaten en dat komt door het spel want dat was niet om aan te zien. Dat soort voetbal speelt Frank overal en dat gaat hij dus ook met Oranje doen. Onder andere daarom heb ik niets met het huidige Oranje en zo zullen er wel meer mensen over denken. Laten we vooral niet vergeten dat Frank in zijn laatste jaar bij Ajax ook kampioen had moeten worden maar op de laatste speeldag gelijkspeelde tegen de Graafschap of all places.


Worst manager in Premier League history
Eigenlijk is het al belachelijk dat Frank bondscoach werd. Na Ajax (laatste seizoen: 2015-2016) heeft Frank helemaal niets gepresteerd en deed wat iedere mislukte trainer doet: naar Amerika gaan waar een voetbalcompetitie gespeeld wordt die niemand serieus neemt (zie ook: Jaap Stam). Bij Inter hield Frank het drie maanden vol en bij het Kristallen Paleis werd Frank na zeven wedstrijden al ontslagen. Bij Atlanta United (wie?) werd hij na één seizoen en vijf wedstrijden ontslagen. Zo'n beetje de enige trainer die het in de afgelopen jaren slechter deed is Mario Been. Mario wordt nu terecht alleen nog maar ingezet als testbeeld bij ESPN omdat geen club hem nog wil hebben. Ondanks dat is Frank bondscoach geworden nadat Koeman een clausule in zijn contract had laten zetten waarmee hij weg kon als Barcelona zou bellen (en dat deed Barcelona).

Dat Oranje bijvoorbeeld een Nations League finale speelde en zich plaatste voor het komende EK was onder Koeman, niet onder de Boer (dit even ter info). Op 23 september 2020 werd De Boer aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. De Boer gaat gewoon weer falen op het kerona-EK en dat terwijl hij de helft van de wedstrijden thuis speelt in de Arena. De Boer is bondscoach geworden omdat hij direct beschikbaar was op dat moment en de spelersgroep hem wel oké vond. De spelersgroep wilde bijvoorbeeld geen Van Gaal want die heeft een te grote bek. Maar onder ome Louis werd Oranje wel derde op het WK in Beljoe Horizontje met de op papier slechtste verdediging ooit. Frank is dus bondscoach omdat hij geen lastige man is maar naar zijn prestaties wordt niet gekeken. Erg vreemd.

De Boer is een saaie man. De Boer speelt kutvoetbal. De Boer is bijna overal gefaald. De Boer hep een Ajaxbril (schijnt). De Boer is de nieuwe Danny Blind. Deze man gaat niet zorgen voor een leuke sfeer waarbij we met z'n allen weer Jup Holland Jup of zoiets gaan zingen. Nederland is niet helemaal oranje.

Daarnaast maakt Frank zich totaal belachelijk door de Baab mee te nemen in plaats van Wout "wappie" Weghorst. Want, dat geef ik je op een briefje, doet Frank gewoon.



Maar ik heb opeens zo'n gevoel dat we in de halve finale gaan komen, met het balbezit voor Frank de Boer. Nou, ik niet dus.


:T
pi_200107939
Hij moet meteen ontslag indienen, ipv 'er een aantal weken over denken'

Zo lang heeft Oranje niet tot de volgende wk kwalificatiewedstrijd.

En weer n team dat Frank compleet de vernieling in heeft geholpen.
"You can call me Susan if it makes you happy"
  maandag 28 juni 2021 @ 14:06:06 #3
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_200107944
quote:
18s.gif Op maandag 28 juni 2021 13:05 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ja dat zit er natuurlijk gewoon aan te komen.
Zou me niks verbazen inderdaad als het weer gewoon 2014-2015 all over again wordt, alleen heet Guus Hiddink nu Frank de Boer en is de tegenstander niet IJsland maar Noorwegen.
pi_200107957
quote:
Twee jaar geleden in de finale van de Nations League, nu eruit in de achtste finale van het EK. Met een systeem dat niet paste, matig voetbal en geen enkele tegenstander van formaat. Als Frank de Boer straks zijn functioneren evalueert, kan de KNVB maar één conclusie trekken: het werkt niet.
https://www.vi.nl/pro/de-(...)choten-onder-de-boer
  User die overal opduikt 2022 maandag 28 juni 2021 @ 14:16:39 #5
186611 Haags
pi_200108095
quote:
De KNVB laat hem eerst nog even de kwalificatiereeks voor het WK '22 gruwelijk verneuken en dan pas is de maat vol.
Zonder wrijving geen glans
  maandag 28 juni 2021 @ 14:19:06 #6
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_200108127
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 14:01 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het gaat meer om ruggengraat dan intelligentie. Als je een bondscoach aanstelt die niet vriendjes is met de pers en niet de pers laat meebeslissen over de opstelling dan krijg je twee jaar lang een bak stront over je heen, een nog grotere bak stront als het toernooi niks wordt, en als het toernooi een grandioos succes wordt dan wachten ze even met de bak stront. Die rioolratten, dat laffe achterbakse volk met hun valse praatjes, die moet je trotseren. Dat is kut maar het moet wel, het is een bond, het vereist ouderwetse plichtsbetrachting.
Dat klopt natuurlijk zeker. Het is een gebrek aan durf, ook om tegen dat zeer zwakke sportjournalistiekwereldje in te gaan. Wat dat betreft vond ik de aanstelling van Danny Blind door Bert van Oostveen niet eens heel gek. Van Oostveen heeft gewoon een aantal gesprekken met Blind over voetbal gevoerd en vond hem goede ideeen hebben. Toen heeft hij bedacht om Blind met Hiddink mee te laten lopen en te wennen om hem daarna zelfstandig bondscoach te laten worden. Daar zat in ieder geval een visie achter en Van Oostveen stelde zich accountable op.

quote:
Wat betreft het gebrek aan beleid wat betreft het binnenhalen van spelers geef ik je voor dat deel gelijk. Maar anderzijds kun je ook redeneren dat het een eer is, en dat de KNVB niet bij spelers die zijn opgegroeid in Nederland en topvoetballer zijn geworden dankzij Nederlandse veldjes en Nederlandse vrijwilligers moet gaan bedelen met het argument dat ze zich voor Nederland beter in de kijker kunnen spelen en zo meer kunnen verdienen. Het moet wel graag of niet zijn. Ik vind het belachelijk dat je voor een ander land kiest en wat mij betreft doe je het de rest van je leven dan maar zonder Nederlandse nationaliteit.
Dit werkt natuurlijk in de praktijk wat anders. Bij Marokkaanse spelers staat er al enorm veel druk op om voor Marokko te kiezen. Desondanks kozen Ziyech en Ihattaren bijvoorbeeld voor het Nederlands Elftal maar worden vervolgens straal genegeerd in plaats van opgesteld zodat je ze vastlegt. Datzelfde geldt nu voor Pascal Struijk, een linksbenige centrale verdediger van 1m90 die uit twee Nederlandse ouders toevallig in Belgie geboren werd. Die is benaderd om zich te laten naturaliseren maar heeft aangegeven in eerste instantie het liefst voor Nederland uit te komen en wordt vervolgens straal genegeerd omdat iedereen bij de KNVB vergeet dat Van Dijk en De Vrij tegen de dertig aanlopen en Timber, Botman en Teze totaal onbewezen zijn.

Dat Ziyech, de enige echt creatieve aanvallende speler die Nederland de laatste 15 jaar heeft voortgebracht genegeerd is, is te bezopen maar dat men daar niets van leert is helemaal bizar.

quote:
Een ander structureel probleem is de ondervertegenwoordiging van autochtone spelers. Blijkbaar zijn er te weinig autochtone jongetjes die op voetbal gaan en blijven voetballen. Met een grotere vijver heb je meer vissen om te vangen.
Ik vermoed dat dat komt doordat allochtone jongens meer op straat voetballen en daardoor meer uren maken. Autochtonen komen door via het 'reguliere' teamverband maar aangezien de jeugdopleiding in Nederland ver achter is gaan lopen op de ons omringende landen komt daar bijna niets uit voort.
We have always been at war with Eastasia.
pi_200108164
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 14:16 schreef Haags het volgende:

[..]

De KNVB laat hem eerst nog even de kwalificatiereeks voor het WK '22 gruwelijk verneuken en dan pas is de maat vol.
Dan kan de rest zo mee met Frank.
pi_200108365
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 14:19 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Dat klopt natuurlijk zeker. Het is een gebrek aan durf, ook om tegen dat zeer zwakke sportjournalistiekwereldje in te gaan. Wat dat betreft vond ik de aanstelling van Danny Blind door Bert van Oostveen niet eens heel gek. Van Oostveen heeft gewoon een aantal gesprekken met Blind over voetbal gevoerd en vond hem goede ideeen hebben. Toen heeft hij bedacht om Blind met Hiddink mee te laten lopen en te wennen om hem daarna zelfstandig bondscoach te laten worden. Daar zat in ieder geval een visie achter en Van Oostveen stelde zich accountable op.
Dat soort constructies zijn bij voorbaat ongelukkig. Dat vond ik niet zo'n goede keuze maar ik vond Blind eigenlijk niet zo heel slecht. Er ging veel mis maar hij liet ook zien hoe je met mindere spelers toch snelle gevaarlijke aanvallen kan maken. Het probleem was meer Hiddink die zich zo nodig tegen Van Gaal moest afzetten. Dat soort dingen spelen ook altijd in het Nederlands voetbal, zeker toen Cruijff er nog was.

quote:
Dit werkt natuurlijk in de praktijk wat anders. Bij Marokkaanse spelers staat er al enorm veel druk op om voor Marokko te kiezen.
Daar kun je ook op antwoorden met het Nederlands elftal is de hoogste eer, anders blijf je een B-voetballer Gewoon ophouden met die keuze respecteren. Je laat je beinvloeden door je familie, je gaat voor een zwakker team, je gaat voor een land waarin je waarschijnlijk nooit topvoetballer was geworden, je bent een loser. Ik vind niet dat Marokkaanse spelers trots moeten zijn dat ze door Nederland als speler geaccepteerd worden of zo, maar dit is weer het andere uiterste. Gewoon als elke andere Nederlander is het een grote eer, punt.

quote:
Desondanks kozen Ziyech en Ihattaren bijvoorbeeld voor het Nederlands Elftal maar worden vervolgens straal genegeerd in plaats van opgesteld zodat je ze vastlegt. Datzelfde geldt nu voor Pascal Struijk, een linksbenige centrale verdediger van 1m90 die uit twee Nederlandse ouders toevallig in Belgie geboren werd. Die is benaderd om zich te laten naturaliseren maar heeft aangegeven in eerste instantie het liefst voor Nederland uit te komen en wordt vervolgens straal genegeerd omdat iedereen bij de KNVB vergeet dat Van Dijk en De Vrij tegen de dertig aanlopen en Timber, Botman en Teze totaal onbewezen zijn.
Het liefst? Wil hij voor Nederland uitkomen of niet? Stuur die man een brief, wij hebben begrepen dat u over de Nederlandse nationaliteit beschikt, wellicht dat het de bondscoach behaagt u een keer op te roepen voor het Nederlands elftal en daarom zouden wij graag bevestigd zien dat u inderdaad van de Nederlandse nationaliteit bent. Uiteraard zult u een eventuele oproep gewoon af moeten wachten zoals elke Nederlandse voetballer.

Je ziet dus het het bij Ihattaran fout gaat doordat hij overgehaald moet worden. Veel te vroeg geselecteerd. Ik snap best dat zo'n Marrokaan het zichzelf makkelijker maakt tov zijn familie en de Marokkaanse gemeenschap door te doen alsof het een moeilijke keuze was, maar eigenlijk zou de reactie moeten zijn 'Een moeilijke keuze? Pfff, graag of niet hoor. Ik zou het ook helemaal niet raar vinden dat elke Marokkaanse speler die voor Marokko kiest elke week wordt uitgefloten.

quote:
Dat Ziyech, de enige echt creatieve aanvallende speler die Nederland de laatste 15 jaar heeft voortgebracht genegeerd is, is te bezopen maar dat men daar niets van leert is helemaal bizar.
Het is natuurlijk in alles een heel erg Nederlandse voetballer, dat maakt de hele kwestie zo pijnlijk.

quote:
Ik vermoed dat dat komt doordat allochtone jongens meer op straat voetballen en daardoor meer uren maken. Autochtonen komen door via het 'reguliere' teamverband maar aangezien de jeugdopleiding in Nederland ver achter is gaan lopen op de ons omringende landen komt daar bijna niets uit voort.
Ja, maar misschien heeft ook te maken met gemeenten die liever basketbalveldjes aanleggen of zo. Nederland heeft een lange traditie van de straat om te spelen en te voetballen en wellicht is die op veel plekken tanende.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 28 juni 2021 @ 14:44:12 #9
131800 Tarado
capô de fusca
pi_200108428
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 14:16 schreef Haags het volgende:

[..]

De KNVB laat hem eerst nog even de kwalificatiereeks voor het WK '22 gruwelijk verneuken en dan pas is de maat vol.
Qatar moet je toch ook niet heen willen, 1 De Boer daar is al genoeg
pi_200108491
quote:
Na de Nations League begon het verval overigens al, laatste jaar onder Koeman was ook niet om aan te gluren.
Hopelijk een buitenlandse coach die Oranje gaat coachen, Nederlandse toptrainers zijn helaas uitgestorven.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_200108496
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 14:44 schreef Tarado het volgende:

[..]

Qatar moet je toch ook niet heen willen, 1 De Boer daar is al genoeg
Nou, ik zou het niet erg vinden als Frank daar ook binnenkort coach wordt :)
"The best thing about the internet is that you can just say anything, put it in quotes, and attribute it to anyone you like." -Abraham Lincoln.
  maandag 28 juni 2021 @ 14:50:45 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200108543
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_200108615
quote:
81s.gif Op maandag 28 juni 2021 14:50 schreef golfer het volgende:
[ afbeelding ]
Het andere oranje ;)
"The best thing about the internet is that you can just say anything, put it in quotes, and attribute it to anyone you like." -Abraham Lincoln.
pi_200108870
Doe die Duitser maar van Vitesse of Heracles, iig iemand zonder banden met Ajax, Feyenoord, PSV of whatever.

Een frisse wind moet er gaan waaien.
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_200108957
De spelers hebben er veel inbreng dit keer en Wijnaldum wil graag Ten Cate en nu heeft hij zijn zin. Die saboteerde de boel duidelijk en het zijn toch ook gewoon een stel verwende miljonairs. De donkere spelers gaan het bepalen en de blanken hebben te luisteren. Dus laat Henk Ten Cate maar komen. De straatvechter...
pi_200109170
Zodra het op het veld niet loopt, is de Boer niet in staat om wijzigingen door te voeren waardoor hij de wedstrijd naar z'n hand kan zetten.

Als ze nu met de Boer doorgaan, zijn ze echt niet meer serieus te nemen
pi_200109261
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 14:47 schreef Pedroso het volgende:

[..]

Na de Nations League begon het verval overigens al, laatste jaar onder Koeman was ook niet om aan te gluren.
Hopelijk een buitenlandse coach die Oranje gaat coachen, Nederlandse toptrainers zijn helaas uitgestorven.
Uitwedstrijden tegen Noord-Ierland en Bosnië waren veelzeggend. Daar zag je al dat dit Oranje niets klaarspeelt tegen een matige stugge tegenstander.
  maandag 28 juni 2021 @ 15:44:05 #18
474254 GurneyIsBestOke
Is je voorbij op alle fronten
pi_200109265
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 15:22 schreef Remco2021 het volgende:
De spelers hebben er veel inbreng dit keer en Wijnaldum wil graag Ten Cate en nu heeft hij zijn zin. Die saboteerde de boel duidelijk en het zijn toch ook gewoon een stel verwende miljonairs. De donkere spelers gaan het bepalen en de blanken hebben te luisteren. Dus laat Henk Ten Cate maar komen. De straatvechter...
Je zegt dus dat Wijnaldum gisteren slecht speelde omdat hij racistisch was naar de Boer en hem saboteerde omdat hij een donkere trainer wil hebben

Dat is wel een heel goede analyse, bravo
Makkelijk tweede.
  maandag 28 juni 2021 @ 15:47:35 #19
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_200109311
Ik ben het wel met Weltschmerz eens dat er minder gekeken moet worden naar wie de goedkeuring van het journaille kan wegdragen. Je ziet gewoon dat veel analisten vooral coaches/wedstrijden beoordelen op hoe zij vinden dat het had moeten gaan, wie er had moeten spelen, etcetera. Meer scorebordjournalistiek, minder principekwesties over 3-5-2 of 4-3-3. Sowieso een non-discussie, ik kom niet uit de jaren '70 en dat hele Hollandse school/totaalvoetbal gezeik kan me gestolen worden. Dat er een voortdurende discussie over Donyell Malen gevoerd moet worden, met als hoogtepunt de basisplaats voor Donyell in een wedstrijd die vervolgens verloren gaat, geeft alweer aan dat je een coach wil die de journalisten en meningenmensen de deur wijst en zijn eigen plan trekt.

Dat het zoals Weltschmerz zegt ook ligt aan de huidskleur en de genetische zuiverheid van de voetballers, nee, ik ben natuurlijk geen racist, dus dat vind ik dan weer niet. Het ligt ook niet aan het gebrek aan voetbalveldjes, iedereen die wel eens verder komt in het leven dan fulmineren tegen de overheid vanaf zijn zolderkamer weet dat het land bezaaid ligt met die dingen.
  maandag 28 juni 2021 @ 15:48:15 #20
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_200109323
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 07:34 schreef Bugno3 het volgende:
"Jaa, ik wilde eigenlijk Weghorst brengen voor Malen, maar toen gingen we 4-4-1 spelen en daarom bracht ik Promes"

@:PowerLoungen

Graag jouw reactie op dit stukje analyse.
https://i.gyazo.com/f4d3ef4066cb96cac4bd5ab87e9f2754.mp4
RED ONS HENNIEGOD
pi_200109331
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 15:22 schreef Remco2021 het volgende:
De spelers hebben er veel inbreng dit keer en Wijnaldum wil graag Ten Cate en nu heeft hij zijn zin. Die saboteerde de boel duidelijk en het zijn toch ook gewoon een stel verwende miljonairs. De donkere spelers gaan het bepalen en de blanken hebben te luisteren. Dus laat Henk Ten Cate maar komen. De straatvechter...
Misschien kan Geert Wilders wat bijbeunen en Oranje gaan coachen. Dat zal ze leren !
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  maandag 28 juni 2021 @ 15:52:11 #22
131800 Tarado
capô de fusca
  maandag 28 juni 2021 @ 15:55:15 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200109428
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 15:22 schreef Remco2021 het volgende:
De spelers hebben er veel inbreng dit keer en Wijnaldum wil graag Ten Cate en nu heeft hij zijn zin. Die saboteerde de boel duidelijk en het zijn toch ook gewoon een stel verwende miljonairs. De donkere spelers gaan het bepalen en de rd tegeblanken hebben te luisteren. Dus laat Henk Ten Cate maar komen. De straatvechter...
Gekleurd tegen blank is zo 1980. :O
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 28 juni 2021 @ 16:00:29 #24
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_200109495
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 15:38 schreef michiel_merk het volgende:
Zodra het op het veld niet loopt, is de Boer niet in staat om wijzigingen door te voeren waardoor hij de wedstrijd naar z'n hand kan zetten.

Als ze nu met de Boer doorgaan, zijn ze echt niet meer serieus te nemen
Er valt weinig te wijzigen. Je hebt Memphis, Wijnaldum, De Jong, De Ligt en De Vrij en wanneer vier van die vijf niet thuisgeven dan houdt het wel een beetje op.
We have always been at war with Eastasia.
pi_200109496
Danny Blind was een ramp, even een EK en WK missen door die flapdrol tegen tegenstanders van FC Bal op Het Dak.
Frank de Boer is iets beter, maar niet veel, tegen Oekranie ging het net goed, maar het blijven vasthouden aan een systeem waar het elftal niet op ingespeeld is niet slim, het blijven vasthouden aan spelers die geen bal raken(Depay, de Roon) is ook niet slim, met een Depay niet in vorm speel je met 10 man, is gewoon een ergenis, wil alle corners en vrije trappen opeisen en het is allemaal niks.
Dan het meenemen van bepaalde spelers, Veltman, en vooral Promes, die laatste krijgt zelfs nog een hoofdrol in de wedstrijd tegen Tsjechie, geen bal goed geraakt!
Bezig zijn met randzaken, het gedoe met Cillisen, allemaal erg onproffesioneel.

Het is gewoon niks, een uitstraling van een zak aardappelen, en dan nog dit presteren, weg ermee
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')