abonnement Unibet Coolblue
  PR en moderator donderdag 24 juni 2021 @ 22:58:00 #1
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200050258
quote:
17s.gif Op zondag 20 juni 2021 21:04 schreef Viv het volgende:
Beste VIVA-forummers,

Wat dapper dat jullie komen spieken of FOK! iets voor jullie zou kunnen zijn, nu jullie vaste thuishaven binnenkort stopt. Wij weten als geen ander hoeveel een forum voor iemand kan betekenen, zeker als je daar al jaren komt.

Jullie zijn uiteraard van harte welkom om voortaan mee te posten op het FOK! Forum, maar we begrijpen dat dit wennen is. Wij hebben daarom voor jullie een eigen stekje gecreëerd: VF.

Voel je vrij om daar te landen en elkaar terug te vinden! Vanuit VF als veilige haven kunnen jullie dan op jullie eigen tempo de andere pijlers (hier subfora genoemd) gaan ontdekken.

We hebben overigens niet de insteek om de VIVA-community in zijn geheel "over te nemen". Elke user (en moderator) zal voor zichzelf moeten onderzoeken waar diegene zich voortaan thuis zou kunnen voelen.

Hieronder nog wat achtergrondinformatie over het FOK! Forum:

o We bestaan al sinds 1999.
o FOK! wordt gefinancierd door inkomsten uit advertenties, donaties en abonnementen.
o We zijn dus financieel onafhankelijk: er is geen moederbedrijf dat de stekker eruit kan trekken als het even wat minder rendabel is.
o Onze onafhankelijkheid reikt overigens verder dan dat: niemand heeft het recht FOK! te claimen, bijvoorbeeld qua politieke richting.
o Onze doelgroep is namelijk iedereen die binnen de fatsoensnormen en wettelijke grenzen (zoals omschreven in onze user policy) met elkaar in gesprek wil. Een mooie kans om eens andere meningen en zienswijzen te horen en proeven.
o Onze visie is dat iedereen een plekje op FOK! moet kunnen vinden, een brede community die niemand uitsluit. Iedere subcultuur is welkom, met de eigen tone of voice. Hierbij geldt: leven en laten leven!
o FOK! heeft dus voor elk wat wils. Een logisch gevolg daarvan is dat er gegarandeerd ook subfora en topics zullen zijn waar je niks mee hebt. Mocht dit nadelig zijn voor jouw gebruikerservaring, dan kun je via de settings deze subfora verwijderen uit de forumindex en actieve topics. Maar je ontneemt jezelf daarmee wel de kans eens buiten de eigen bubbel te kijken.

Is er iets onduidelijk, of missen jullie hier een functionaliteit of een pijler die er op het VIVA-forum wel is? Wij horen het graag!

Hartelijke groeten,

De crew* van het FOK! Forum

*Te herkennen aan de kleur van onze usernames:

Blauw: Moderator
Donkerblauw: Forum Admin
Rood: Admin
Paars: PR
Donkerpaars: Manager PR
Hieronder nog een boodschap van onze admins @yvonne en @Danny :
quote:
17s.gif Op maandag 21 juni 2021 20:22 schreef yvonne het volgende:
Dat andere fora bezig zijn met de ontheemden op te vangen juich ik alleen maar toe.
Dat andere fora alles op alles zetten om hun hele gebeuren om te gooien voor de ontheemden is prachtig. ^O^

We zijn hier niet met een strijd bezig hoe de meeste VIVA-ers binnen te halen.
Dat is niet onze insteek.

Persoonlijk dacht ik terug aan de tijd dat het er bij FOK! erg om spande of we wel zouden overleven, en meteen daar achteraan denk je: "jamaar waar moeten we dan heen?"

En die gedachte speelde bij mij door m'n hoofd, je plek waar je al jaren met elkaar post en waar je lief en leed deelt wordt zomaar, pats, boem, opgeheven.

De plek waar je vanaf het begin bij bent, waar Danny zijn Knorretje heeft leren kennen, waar huwelijken tussen FOK!kers uit voor gekomen zijn, de vele, vele babietjes die geboren zijn, de meetings, de verdrietige zaken, alles en nog veel meer wat je deelt zou dan wegvallen.

Dat is toch onverteerbaar?

Dus dit is een plekje, óp FOK!, van ons voor jullie.
Geen strijd, geen gedoe, gewoon recht uit het hart.
Wees welkom.
Wij wennen vast wel aan jullie en jullie vast wel aan ons O+
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 juni 2021 08:54 schreef Danny het volgende:
Welkom dames (en vast ook heren en welk ander allooi dan ook) *O*
FOK! heeft een reputatie die lang niet altijd strookt met de werkelijkheid (en soms ook wel). Probeer vooral zelf te oordelen en niet blind te vertrouwen op wat anderen van en over FOK! zeggen (zowel in positieve als negatieve zin). Natuurlijk hoop ik dat jullie het hier leuk (gaan) vinden, maar zo niet hoop ik dat jullie een mooie plek vinden waar je het wél naar je zin gaat hebben.
Het sluiten van een forum - een plek waar je vaak jarenlang je dagelijks hebt vermaakt met anderen, waar je lief en leed hebt gedeeld, waar je vrienden hebt gemaakt - kan behoorlijk zwaar vallen. Kies vooral de plek die het beste bij je past om je daar overheen te zetten. Natuurlijk hoop ik dat dat gezellig bij ons is, maar als dat niet zo is hoop ik dat je in ieder geval een plek vindt dat je je nieuwe thuis kunt noemen.

Dat gezegd hebbende: wij zijn natuurlijk wel al 21 jaar de grootste (met inmiddels meer dan 200 miljoen posts) en we zijn allemaal enorm begaan met het forum. Dat moet ook wel, want je zet je niet vrijwillig (al onze crewleden steken vrijwillig en onbaatzuchtig hun tijd in FOK!) je vrije tijd in om FOK! beter te maken en te modereren als het je niet interesseert. Zit je ergens mee of mis je hier iets dat je daar wel had? Laat het gewoon weten en we kunnen allicht kijken of we daar iets aan kunnen veranderen. Kom je ergens niet uit of snap je iets niet (dit forum zal vast compleet anders werken dan het Vivaforum)? Wees niet bang het te vragen.

Ja, we werken met afkortingen van onze forums (pijlers heten die bij Viva?), maar ze hebben ook gewoon een volledige naam en beschrijving en die afkortingen leer je echt in no time.

Het nadeel van een site die helemaal onafhankelijk is en op vrijwilligers draait is dat we niet kunnen zeggen tegen een team betaalde ontwikkelaars 'bouw dat eens even'. We kunnen wel ons stinkende best doen en dat doen we al 21 jaar.
Geef ons een kans. We staan open voor alles en iedereen.
Sommige van onze forums kunnen heel fel zijn in discussies, anderen zijn juist heel rustig. Belangrijk is altijd dat je elkaar met respect behandelt. We zijn erg gesteld op humor, maar dat moet een serieus gesprek niet in de weg zitten. Gebeurt dat wel? Rapporteer dan. Moderators zullen er dan eens extra naar kijken.

Anyway, jullie zijn allemaal bekend met hoe een forum werkt dus laat ik niet neerbuigend hier alle opties gaan voorkauwen. Bij vragen staan we klaar.

Welkom :)

edit:
oja, ik ben lang zo naar niet als sommigen graag roepen
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 00:47 schreef Moira het volgende:

[..]

De rode admins hebben we er 5 van, waarvan 4 die iedereen kent (@:Danny is degene dankzij wie we al bijna 22 jaar vermaak hebben, @:Breuls doet IT-dingen, @:Iteejer doet PR en IT-dingen en zijn vrouw @:yvonne is de moeder van alle forummers) en een 5e bonus oldbie (Danny's vrouw @:knorretje die op FOK! niet echt actief meer is). Veruit het meeste werk dat zij verrichten is achter de schermen, misschien willen ze er zelf wel wat over komen vertellen.

De donkerblauwe forumadmins hebben we er wat meer van. Ik ben als de dood dat ik iemand vergeet maar volgens mij heb ik ze met @:Opa.Bakkebaard @:Pharkus @:murp @:GGMM en @:Straatcommando. (@:Snakey is eigenlijk geen FA meer maar niemand durft z'n kleurtje af te pakken want dat hoort gewoon zo en @:Tagliano is soms wel FA en soms ook weer niet).
FA's zijn degenen die toezicht houden over het gehele forum, in close samenspraak met alle mods. Je zal ze wel eens zien posten (meestal als user, soms als FA als de mods er niet uit komen) maar het meeste werk leveren ze achter de schermen, waar ze mods waar nodig helpen hun subfora in goede banen te leiden en users helpen problemen op te lossen. Als je mailt naar forum@fok.nl krijg je hen aan de lijn en zullen ze je zo goed mogelijk proberen te helpen. Achter de schermen loopt een topic waar mods hen vragen kunnen stellen wat ze ergens mee aanmoeten, of melden dat een user iets mogelijk banwaardigs heeft gedaan. Samen met de admins zijn zij de enige die forumbans uit kunnen delen, mods kunnen dat dus niet.

Blauwe moderators zie je overal rondhobbelen, ik heb geen idee hoe veel het er in totaal zijn maar het zijn er veel. De meeste subfora hebben 2 of meer (soms wel 5) moderators, en we hebben >60 subfora. Sommige moderators modden meerdere subfora. Het ene subforum is druk en vereist veel moderatie, het andere subforum is rustig met meer ruimte voor andere dingen. Mods zijn overal op het forum 'gewoon' users en zullen doorgaans alleen in hun eigen subforum van hun modknopjes gebruik maken (uitzonderingen daargelaten voor spoedgevallen). Elke user met affiniteit voor een forum kan mod worden als men dat passend acht. Sommigen blijven jáááren mod, anderen maar heel kort.
Mods proberen hun forum in goede banen te leiden op welke manier dan ook passend is bij het betreffende subforum. Bij het ene forum zal dat gaan door er bovenop te zitten en waar nodig te waarschuwen en verwijderen (dat gaat meestal gepaard met een DirectMessage/DM, een note, en eventueel overleg achter de schermen), bij het andere forum zal dat niet zo veel hoeven en is er meer ruimte om leuke acties voor users op touw te zetten in samenwerking met de PR-collega's. In het crewforum (FC voor ForumCrew) loopt naast het eerder genoemde FA-topic voor ieder subforum een eigen centrale topicreeks waar de 'huismods' zaken aangaande hun subforum met elkaar bespreken.

De paarse PR-lui doen eigenlijk van alles en nog wat, aan hun kleurtje kun je hun takenpakket niet precies aflezen. Wat overeenkomt is dat we contact hebben met derde partijen om leuke acties te regelen voor onze users, of dat we ons op andere manieren inzetten voor FOK!'s 'public relations'. @:Viv (de donkerpaarse Manager PR) houdt overal een beetje overzicht op en delegeert waar mogelijk leuke acties vanuit de PR-mailbox. Ik ben bijv. paars omdat ik bordspellen als prijsjes regel voor MOL en ESF, @:Isdatzo is paars omdat hij prijsjes regelt voor de fotowedstrijd op FOT en @:Fugue is paars omdat ze boeken regelt voor recensies in LIT. @:Erasmus is dan weer paars omdat hij wat bij kan dragen op marketinggebied. Er zijn wel meer mensen die PR-bijdragen doen (niet iedereen is paars), misschien kan Viv daar nog wat over kwijt. PR-crew heeft ook een eigen subforum CPR (Communications and Public Relations) om daar dus te bespreken wie wat doet en hoe dat gaat enzo.

En dan is dit alleen nog het forum, want de frontpage is weer een hele andere wereld :o
POLL

[ Bericht 11% gewijzigd door Moira op 27-06-2021 13:22:27 ]
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_200050353
FiPo *O*

Zo, hebben we die ook weer gehad.
  PR en moderator donderdag 24 juni 2021 @ 23:04:20 #3
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200050366
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:03 schreef r_one het volgende:
FiPo *O*

Zo, hebben we die ook weer gehad.
Leg ze dan ook even uit wat dat betekent en waarom dat (g)een meerwaarde heeft _O-
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_200050382
quote:
10s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:04 schreef Moira het volgende:

[..]

Leg ze dan ook even uit wat dat betekent en waarom dat (g)een meerwaarde heeft _O-
Firstpost?
pi_200050396
quote:
10s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:04 schreef Moira het volgende:

[..]

Leg ze dan ook even uit wat dat betekent en waarom dat (g)een meerwaarde heeft _O-
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:05 schreef -Lithium- het volgende:

[..]

Firstpost?
^O^

en de crew is er niet zo blij mee
pi_200050422
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 22:57 schreef Moira het volgende:

[..]

Hoe gaat dat in z'n werk dan? :o (ik ken irc wel maar niet hoe je daar weerwolven in kan spelen zegmaar)
Haha weet je, al sla je me dood!
Ik was de helft van de tijd straalbezopen toen we dat speelden en is ook al superlang geleden. Weet wel dat het altijd heel leuk en gezellig was *)
  PR en moderator donderdag 24 juni 2021 @ 23:08:08 #7
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200050424
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:05 schreef -Lithium- het volgende:

[..]

Firstpost?
Oh is dat er ook al eentje die jullie ook gebruiken? :D Ik zat laatst ook TerugVindPost uit te leggen, zie ik overal op Viva TVP staan _O-

(hier kun je dat trouwens ook instellen, ipv een 'volg topic'-knop krijg je dan een 'TVP'-knop :D omdat sinds die volg-topic optie het TVP'en niet meer nodig is)
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
  PR en moderator donderdag 24 juni 2021 @ 23:08:47 #8
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200050435
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:08 schreef -Lithium- het volgende:

[..]

Haha weet je, al sla je me dood!
Ik was de helft van de tijd straalbezopen toen we dat speelden en is ook al superlang geleden. Weet wel dat het altijd heel leuk en gezellig was *)
_O- mooie herinneringen dus :D
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_200050463
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:08 schreef Moira het volgende:

[..]

Oh is dat er ook al eentje die jullie ook gebruiken? :D Ik zat laatst ook TerugVindPost uit te leggen, zie ik overal op Viva TVP staan _O-

(hier kun je dat trouwens ook instellen, ipv een 'volg topic'-knop krijg je dan een 'TVP'-knop :D omdat sinds die volg-topic optie het TVP'en niet meer nodig is)
Nee was een gokje ;)

Tvp is wel standaard idd haha
pi_200050486
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:08 schreef Moira het volgende:

[..]

_O- mooie herinneringen dus :D
Zeker! Speelden toen Barafranca, een maffiaspel. Zat echt een hele wereld achter op irc, echt ontzettend veel lol gehad daar.
pi_200050760
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 22:58 schreef Moira het volgende:
Beste VIVA-forummers,

De crew* van het FOK! Forum

*Te herkennen aan de kleur van onze usernames:

Blauw: Moderator
Donkerblauw: Forum Admin
Rood: Admin
Paars: PR
Donkerpaars: Manager PR

Wat is het verschil tussen al die taken?
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_200050815
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:31 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Wat is het verschil tussen al die taken?
Blauw en donkerblauw kan je gerust boos maken, bij rood begint het gevaarlijk te worden. :T
pi_200050838
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:36 schreef bamibij het volgende:

[..]

Blauw en donkerblauw kan je gerust boos maken, bij rood begint het gevaarlijk te worden. :T
Kijk, dit is cruciale informatie ^O^
pi_200050848
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:06 schreef r_one het volgende:

[..]


[..]

^O^

en de crew is er niet zo blij mee
*O*

Waarom niet?
pi_200050878
Hoeveel Viva-ers kunnen we inmiddels al verwelkomen?
pi_200050925
quote:
1s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:40 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
Hoeveel Viva-ers kunnen we inmiddels al verwelkomen?
Pohhh denk zéker wel 3 ofzo hoor.
pi_200050969
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:44 schreef -Lithium- het volgende:

[..]

Pohhh denk zéker wel 3 ofzo hoor.
Het forum zelf had wat..6 users? Dan is deze opbrengst niet slecht!
pi_200050998
quote:
1s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:49 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

Het forum zelf had wat..6 users? Dan is deze opbrengst niet slecht!
Jullie zijn supergoed bezig! ^O^
pi_200051097
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:51 schreef -Lithium- het volgende:

[..]

Jullie zijn supergoed bezig! ^O^
'We' dan lijkt mij :)
  PR en moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 00:47:55 #20
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200051354
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 23:31 schreef schaakkipje het volgende:

[..]

Wat is het verschil tussen al die taken?
De rode admins hebben we er 5 van, waarvan 4 die iedereen kent (@Danny is degene dankzij wie we al bijna 22 jaar vermaak hebben, @Breuls doet IT-dingen, @iteejer doet PR en IT-dingen en zijn vrouw @yvonne is de moeder van alle forummers) en een 5e bonus oldbie (Danny's vrouw @knorretje die op FOK! niet echt actief meer is). Veruit het meeste werk dat zij verrichten is achter de schermen, misschien willen ze er zelf wel wat over komen vertellen.

De donkerblauwe forumadmins hebben we er wat meer van. Ik ben als de dood dat ik iemand vergeet maar volgens mij heb ik ze met @Opa.Bakkebaard @Pharkus @murp @GGMM en @Straatcommando. (@Snakey is eigenlijk geen FA meer maar niemand durft z'n kleurtje af te pakken want dat hoort gewoon zo en @Tagliano is soms wel FA en soms ook weer niet).
FA's zijn degenen die toezicht houden over het gehele forum, in close samenspraak met alle mods. Je zal ze wel eens zien posten (meestal als user, soms als FA als de mods er niet uit komen) maar het meeste werk leveren ze achter de schermen, waar ze mods waar nodig helpen hun subfora in goede banen te leiden en users helpen problemen op te lossen. Als je mailt naar forum@fok.nl krijg je hen aan de lijn en zullen ze je zo goed mogelijk proberen te helpen. Achter de schermen loopt een topic waar mods hen vragen kunnen stellen wat ze ergens mee aanmoeten, of melden dat een user iets mogelijk banwaardigs heeft gedaan. Samen met de admins zijn zij de enige die forumbans uit kunnen delen, mods kunnen dat dus niet.

Blauwe moderators zie je overal rondhobbelen, ik heb geen idee hoe veel het er in totaal zijn maar het zijn er veel. De meeste subfora hebben 2 of meer (soms wel 5) moderators, en we hebben >60 subfora. Sommige moderators modden meerdere subfora. Het ene subforum is druk en vereist veel moderatie, het andere subforum is rustig met meer ruimte voor andere dingen. Mods zijn overal op het forum 'gewoon' users en zullen doorgaans alleen in hun eigen subforum van hun modknopjes gebruik maken (uitzonderingen daargelaten voor spoedgevallen). Elke user met affiniteit voor een forum kan mod worden als men dat passend acht. Sommigen blijven jáááren mod, anderen maar heel kort.
Mods proberen hun forum in goede banen te leiden op welke manier dan ook passend is bij het betreffende subforum. Bij het ene forum zal dat gaan door er bovenop te zitten en waar nodig te waarschuwen en verwijderen (dat gaat meestal gepaard met een DirectMessage/DM, een note, en eventueel overleg achter de schermen), bij het andere forum zal dat niet zo veel hoeven en is er meer ruimte om leuke acties voor users op touw te zetten in samenwerking met de PR-collega's. In het crewforum (FC voor ForumCrew) loopt naast het eerder genoemde FA-topic voor ieder subforum een eigen centrale topicreeks waar de 'huismods' zaken aangaande hun subforum met elkaar bespreken.

De paarse PR-lui doen eigenlijk van alles en nog wat, aan hun kleurtje kun je hun takenpakket niet precies aflezen. Wat overeenkomt is dat we contact hebben met derde partijen om leuke acties te regelen voor onze users, of dat we ons op andere manieren inzetten voor FOK!'s 'public relations'. @Viv (de donkerpaarse Manager PR) houdt overal een beetje overzicht op en delegeert waar mogelijk leuke acties vanuit de PR-mailbox. Ik ben bijv. paars omdat ik bordspellen als prijsjes regel voor MOL en ESF, @Isdatzo is paars omdat hij prijsjes regelt voor de fotowedstrijd op FOT en @Fugue is paars omdat ze boeken regelt voor recensies in LIT. @Erasmus is dan weer paars omdat hij wat bij kan dragen op marketinggebied. Er zijn wel meer mensen die PR-bijdragen doen (niet iedereen is paars), misschien kan Viv daar nog wat over kwijt. PR-crew heeft ook een eigen subforum CPR (Communications and Public Relations) om daar dus te bespreken wie wat doet en hoe dat gaat enzo.

En dan is dit alleen nog het forum, want de frontpage is weer een hele andere wereld :o

[ Bericht 1% gewijzigd door Moira op 25-06-2021 00:58:52 ]
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
  PR en moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 01:33:19 #21
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200051513
Ohja en @Greys is als groene in a league of her own want die zet gewoon ff http://songfestivalforum.nl en https://twitter.com/esf_fok op en fixt door daar een geweldige sfeer te creëren die internationaal opvalt gewoon persaccreditatie voor 2 weken in het perscentrum het Eurovisie Songfestival ^O^
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
  vrijdag 25 juni 2021 @ 01:53:31 #22
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_200051553
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 00:47 schreef Moira het volgende:

[..]

De rode admins hebben we er 5 van, waarvan 4 die iedereen kent (@:Danny is degene dankzij wie we al bijna 22 jaar vermaak hebben, @:Breuls doet IT-dingen, @:Iteejer doet PR en IT-dingen en zijn vrouw @:yvonne is de moeder van alle forummers) en een 5e bonus oldbie (Danny's vrouw @:knorretje die op FOK! niet echt actief meer is). Veruit het meeste werk dat zij verrichten is achter de schermen, misschien willen ze er zelf wel wat over komen vertellen.

De donkerblauwe forumadmins hebben we er wat meer van. Ik ben als de dood dat ik iemand vergeet maar volgens mij heb ik ze met @:Opa.Bakkebaard @:Pharkus @:murp @:GGMM en @:Straatcommando. (@:Snakey is eigenlijk geen FA meer maar niemand durft z'n kleurtje af te pakken want dat hoort gewoon zo en @:Tagliano is soms wel FA en soms ook weer niet).
FA's zijn degenen die toezicht houden over het gehele forum, in close samenspraak met alle mods. Je zal ze wel eens zien posten (meestal als user, soms als FA als de mods er niet uit komen) maar het meeste werk leveren ze achter de schermen, waar ze mods waar nodig helpen hun subfora in goede banen te leiden en users helpen problemen op te lossen. Als je mailt naar forum@fok.nl krijg je hen aan de lijn en zullen ze je zo goed mogelijk proberen te helpen. Achter de schermen loopt een topic waar mods hen vragen kunnen stellen wat ze ergens mee aanmoeten, of melden dat een user iets mogelijk banwaardigs heeft gedaan. Samen met de admins zijn zij de enige die forumbans uit kunnen delen, mods kunnen dat dus niet.

Blauwe moderators zie je overal rondhobbelen, ik heb geen idee hoe veel het er in totaal zijn maar het zijn er veel. De meeste subfora hebben 2 of meer (soms wel 5) moderators, en we hebben >60 subfora. Sommige moderators modden meerdere subfora. Het ene subforum is druk en vereist veel moderatie, het andere subforum is rustig met meer ruimte voor andere dingen. Mods zijn overal op het forum 'gewoon' users en zullen doorgaans alleen in hun eigen subforum van hun modknopjes gebruik maken (uitzonderingen daargelaten voor spoedgevallen). Elke user met affiniteit voor een forum kan mod worden als men dat passend acht. Sommigen blijven jáááren mod, anderen maar heel kort.
Mods proberen hun forum in goede banen te leiden op welke manier dan ook passend is bij het betreffende subforum. Bij het ene forum zal dat gaan door er bovenop te zitten en waar nodig te waarschuwen en verwijderen (dat gaat meestal gepaard met een DirectMessage/DM, een note, en eventueel overleg achter de schermen), bij het andere forum zal dat niet zo veel hoeven en is er meer ruimte om leuke acties voor users op touw te zetten in samenwerking met de PR-collega's. In het crewforum (FC voor ForumCrew) loopt naast het eerder genoemde FA-topic voor ieder subforum een eigen centrale topicreeks waar de 'huismods' zaken aangaande hun subforum met elkaar bespreken.

De paarse PR-lui doen eigenlijk van alles en nog wat, aan hun kleurtje kun je hun takenpakket niet precies aflezen. Wat overeenkomt is dat we contact hebben met derde partijen om leuke acties te regelen voor onze users, of dat we ons op andere manieren inzetten voor FOK!'s 'public relations'. @:Viv (de donkerpaarse Manager PR) houdt overal een beetje overzicht op en delegeert waar mogelijk leuke acties vanuit de PR-mailbox. Ik ben bijv. paars omdat ik bordspellen als prijsjes regel voor MOL en ESF, @:Isdatzo is paars omdat hij prijsjes regelt voor de fotowedstrijd op FOT en @:Fugue is paars omdat ze boeken regelt voor recensies in LIT. @:Erasmus is dan weer paars omdat hij wat bij kan dragen op marketinggebied. Er zijn wel meer mensen die PR-bijdragen doen (niet iedereen is paars), misschien kan Viv daar nog wat over kwijt. PR-crew heeft ook een eigen subforum CPR (Communications and Public Relations) om daar dus te bespreken wie wat doet en hoe dat gaat enzo.

En dan is dit alleen nog het forum, want de frontpage is weer een hele andere wereld :o
THX! Deze uitleg hebben wij gewone stervelingen nooit gekregen, maar het is geweldig dat Viva FOK! een reden biedt om dit eens te verduidelijken!!
STICKY :D
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  PR en moderator vrijdag 25 juni 2021 @ 02:12:02 #23
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_200051586
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 01:53 schreef Maanvis het volgende:

[..]

THX! Deze uitleg hebben wij gewone stervelingen nooit gekregen, maar het is geweldig dat Viva FOK! een reden biedt om dit eens te verduidelijken!!
STICKY :D
Ik weet zeker dat het her en der uitgelegd staat (zoals hier nu ook weer in een topic dat we straks weer vergeten zijn) maar dat soort dingen moeten gewoon eens centraal/makkelijk terugvindbaar komen te staan _O-
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_200051802
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juni 2021 00:00 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

'We' dan lijkt mij :)

Oké Oké, we *)
  vrijdag 25 juni 2021 @ 08:10:04 #25
496589 Vivadreamglasses
Only dead fish go with the flo
pi_200052196
Hello!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')